Találatok a következő kifejezésre: Ha egy eves (4287 db)

Ha egy éves babánál bevezetem a tejet akkor hogyan tovább?

Mondjuk reggel tápszer este tej?És az hány hónapos korig?A mi tápszerünkre az van írva, hogy 12 hónapos korig.

Legjobb válasz: egy évesen már mehet a csak tej. 3 éves korig ajánlják a fél liter tej alapú táplálékot.

egy évesen már mehet a csak tej. 3 éves korig ajánlják a fél liter tej alapú táplálékot.
Reggel este tàpszer, nem baj ha azt kapja tovább! Kezd el nek. Tejes dolgokat adni, mint pl. Gofri palacsinta, tejbegríz tejberizs, puding, tejjel tejföllel habart fõzelèkek. Majd reggel tej 1 hétig, este tápszer, majd reggel este tej. Èn tartósat vettem, 10 l 2, 8-ast, 1 hónapra elég. Nem forraltam, csak melegítettem.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Eddig csak egyszer adtam tejet, de akkor áttérek a kétszeri alkalomra.Szívesen fõzök neki bármit.Goffrit, palit is kapott.

Elítélendő, ha egy éves fiam mellett borozok?

Nem mindíg, 1-2 hetente egyszer.

Legjobb válasz: Ha egy pohárral iszol (max. 2 dl) akkor semmi elítélendõ nincs benne. :) Ha egy üveggel, az már ijesztõ lenne. (egy éveseknél annyira észnél kell lennünk minden pillanatban - enyém is egy éves, én néha egy pohár martinit szoktam "kivégezni", havonta átlag egyszer).

Ha egy pohárral iszol (max. 2 dl) akkor semmi elítélendõ nincs benne. :) Ha egy üveggel, az már ijesztõ lenne. (egy éveseknél annyira észnél kell lennünk minden pillanatban - enyém is egy éves, én néha egy pohár martinit szoktam "kivégezni", havonta átlag egyszer).
Szia! Szerintem nincs ebben semmi elítélendõ! Én is szoktam inni egy kis vörösbort néha.
Nagyon jól teszed! Sõt! Ha vörösbort iszol az még vérképzõ is és jót tesz! Kis mértékben orvosság!
Fú, de szívesen meginnék már egy pohár bort! 4, 5 éve nem ittam egy korty alkoholt se (terhesség-szoptatás-terhesség-szoptatás)....és valószínûleg, az elkövetkezendõ 2 évben nem is fogok.
Mi is iszunk apával kb heti egyszer-kétszer, egy-egy pohárral. 6 hónapos a babánk. (Sajnos nem szoptatok.)
Én is szoktam! Nem ítéllek el! Amikor a gyerkõc már kidõlt, mélyen alszik, és apával leroskadunk a kanapéra, mi is meg szoktunk inni néha egy pohár vörösbort. Természetesen nem szoptatok már, addig nem tettem. Egészségedre!
Kedves egészségedre!
Senkinek nincs joga, oka elítélni ezért...neked is jár egy kis lazítás.-Ezt szoktam magamnak mondogatni, de persze furdal a lelkiismeret.Esténként 2dl sört iszok, úgy hat mint az altató...utána könnyen jön az álom.Az volna elítélendõ, ha az egy éves fiad mellett a kocsmában boroznál reggeltõl estig.Az hogy egy kis borocskát felhörpintesz esténként, senkit ne zavarjon.
A kérdező hozzászólása: Akkor iszom, ha a gyerkõc már elaludt.
dehogy elítélendõ!!!!! mondta ezt valaki?! én is szoktam nyáron sörözni, télen borozni :)

Ha egy évesemnek nincs még foga, hogyan merjek neki kenyér csücsköt, kiflit, puffasztott dolgokat adni?

Félek, hogy megfullad. A tokán akad vagy a szájpadlására, hogy nem kap t?le leveg?t.

Legjobb válasz: Kislányomnak 1 évesen már egy rakat foga volt, mégis, ha az alma héj megakadt a torkán mire felköhögte, hányt. Adj úgy, hogy ott vagy mellette!

Kislányomnak 1 évesen már egy rakat foga volt, mégis, ha az alma héj megakadt a torkán mire felköhögte, hányt. Adj úgy, hogy ott vagy mellette!
Szopogatni fogja, pempõ lesz belõle, attól nem tud megfulladni. Ha már lenne foga az rosszabb lenne, mert egy nagyobb darabot leharaphatna belõle. Mielõtt darabos dolgokat kap meg kel tanulnia, hogy hogyan használja a nyelvét, hogy rakja át a falatot egyik oldalról a másikra, hogy tegye a foga alá. Bármily furcsa, ezt nem tudják, meg kell tanulni. Adj neki egy olyan darabor, amir fogni tud és elnyamjog rajta.
A kérdező hozzászólása: Amikor adok neki, volt többször, hogy hányt utána...ilyen jön a félelmem, hogy megfulladhat. :( Ez mitõl lehet? Lenyeli egyben a falatot? Mit tegyek ellene?
Az én fiamnak 14 hónaposan jött ki a foga, de kiflit már 8 hónaposan majszolt, szépen elszopogatta :)
A kérdező hozzászólása: Akkor enyém beteg, hogy ha meg akar tõle fulladni? Persze, hogy ott vagyok mellette!!!!!!


A kisbabám 5 hónapos, és ha egy éves lesz, szeretnék újra teherbe esni! Hogy van ilyenkor a t-gyás, gyed, gyes?

Legjobb válasz: Ha megszületik a második babád t-gyást fogsz kapni, majd gyedet. Gyest már nem, ha marad a mostani törvény, hiszen a gyed a gyerek 2 éves koráig jár.

Ha megszületik a második babád t-gyást fogsz kapni, majd gyedet. Gyest már nem, ha marad a mostani törvény, hiszen a gyed a gyerek 2 éves koráig jár.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!A gyessel úgy sem megy az ember messzire:) ))!

Két rotim van, 1nőstény, 1kan. A nőstény nagyon agressziv, mit tehetek vele? Még tanithatom ha egy éves?

és az normális ha többször összemarakodnak?

Legjobb válasz: Ha 1 éves, akkor most kellene igencsak ráfeküdni a tanításra. Irány a kutyaiskola!

Ha 1 éves, akkor most kellene igencsak ráfeküdni a tanításra. Irány a kutyaiskola!
ivartalanítás sokat segítene.
A kérdező hozzászólása: A felugrálás szerintem se egyenlõ a dominansaggal, mert láttam már nagyon okos, betanitott kutyát, aki még többet ugrált mint az enyem.külföldön dolgoztam, csak hetvegente voltam otthon.mért szerintetek is ezt már csak veréssel lehet megtanitani?
OFF: A felugrálás nem feltétlenül egyenlõ a dominanciával. ON: Ivartalanítás, falkavezérség, kiképzõ. Ha a háromból akár csak egy is hiányzik, kicsi az esélye, hogy menni fog. Az elsõrõl konzultálj állatorvossal, a másodiknak komolyan nézz utána, kiképzõbõl pedig keress egy olyat, aki ért az agresszió kezeléséhez, esetleg kifejezetten ezzel a fajtával van tapasztalata. Nem, nem lesz olcsó, de egyrészt egy agresszív roti nem játék, másrészt pedig fél-egy évvel ezelõtt kellett volna gondolkodni, amikor rossz idegrendszerû kutyát választottál/nem nevelted meg.
KUTYÁK NYELVÉN : ugrál rám = a kutyád a domináns . az ugrálás a dominancia kimutatása! ja persze, és te nem bántod a kutyád. nem baj, bánt õ majd téged, ha valami neki nem tetszõt teszel! HISZEN Õ A DOMINÁNS !! (jézusom ....egy roti , egy pöc.... kezépen kibiztosatott fegyver)
te nem tûröd, hogy verik a kutyát??? mégis? hogy a fenébe , fogod megfékezni, sõt , egyáltalán hogyan akarod nevelni 40 kg-os kutyádat?? ejnye-bejnye ???talán , nem elég! a felelõs állattartás lényege: szabályok meghozása, és azok betartatása a kutyával! és az tök mindegy, hogy egy westi, vagy egy yorki, esetleg egy roti, vagy egy németjuhászt kell megnevelni! a lényeg a büntetés alkalmazása, :::az , hogy a büntetés , egy hangos : NEM, esetleg egy : pórázrántás, vagy jobb esetben a :hangszín megváltoztatása, neked már kevés! mert nincs meg az alap hozzá! most már keményebb eszközök kellenek! és erre te azt mondod: nem tûrõm??? felelõtlenség, mert a kutyád nincs megnevelve:) és szerintem nem is lesz! " remélem tévedek " :)
A kérdező hozzászólása: A kutya nem velem agressziv, hanem a másik kutyával, jártam velük suliba csak, h itt nálunk olyan van, h elégé verik a kutyákat amit én nem türök.tud pacsit adni, leül, lefekszik.legjobban az zavar, h ugrál, rám ugrik a 40kg-s kutya, ez ellen mit tudok tenni, h neugráljon?
szocializálni, nevelni, képezni, mozgatni ! a roti az egyik legjobb kutyafajta, ha tudatosan idõt és energiát szán rá a kutyatartó!
te vagy a gyenge láncszem a falkában. és van két valószínûleg domináns , erõs kutyád . mégis mit hittél ???szót fogadnak, csak azért mert te vagy a gazdájuk?? eddig mégis mi a fenét csináltál?? 365 napon át ? etetted öket , néha sétálni is elvitted, sõt talán képesek pár parancs végrehajtására, persze csak akkor , ha kedvük van hozzá!?? kutyasuli !!!!!! ja , és nem ártana, kicsit beszélgetni pár rotissal, személyesen.
Ezt már csak NEVELÉSSEL, IDÕ ÉS PÉNZ RÁFORDÍTÁSÁVAL lehet megoldani. A kutyámat épp egy ilyen "külföldön dolgoztam" helyrõl mentettem, három naponta le volt b*szva a kutya elé a száraz, most terápiára kell járnia, fele olyan kutya sem lett (egyelõre), amilyen lehetne, mert az a rohadt szemét önzõ pondró "gazdája" elvette tõle a lehetõséget, hogy normális kölyökkora legyen!!! Ha így vállaltál be kutyát, akkor azt kell mondanom, rohadj meg, és téged kéne veréssel nevelni (ha másra nem, hát arra, hogy add fajtamentõknek a kutyát, ha nem tudsz rá idõt szánni)!

Baj ha egy éves és még tápszeres?

olvasom hogy sokan ilyenkor már tejet adnak. egy éves múlt a lányom és reggel este tápszert kap. tejterméket kap egyébként, de tejet valahogy még nem akarok adni neki. úgy gondolom a tápszerben több vitamin van.

Legjobb válasz: Az enyém majdnem 2 éves koráig babatejet kapott! csináld ahogy jónak látod, én így tartottam jónak és a gyerekorvos is és nem igazán érdekelt, hogy ki mit mond. A kicsivel is így fogom ha majd már nem szopizik.

Az enyém majdnem 2 éves koráig babatejet kapott! csináld ahogy jónak látod, én így tartottam jónak és a gyerekorvos is és nem igazán érdekelt, hogy ki mit mond. A kicsivel is így fogom ha majd már nem szopizik.
Nem baj, Ez mindíg a szülõk döntése. A mi kislányunk 14 hónapos, reggel-este tápszer, sõt néha ebéd után is ha keveset eszik. Az orvos és a védõnõ nekünk azt mondta, hogy amíg van rá keret anyagilag, addig menjen a tápszer. Mi kb 2 éves koráig biztos hogy tápszert adunk. Persze tejterméket eszik a mi lányunk is.
Én lennék a "tápszer-ellenes" Csak annyit tennék hozzá, hogy 4 gyermeket szoptattam kettõt két és fél évig, kettõ még nem volt 1 éves, mikor már nem igényelték. Kb. 6 hónapos kortól adtam szilárd táplálékot, késõbb tejtermékeket, igaz, tejet 1 éves kor után. Nem éreztem szükségesnek a tápszeres hozzátáplálást, a gyerekek szépen fejlõdtek, egészségesek voltak. Igaz, Õk idõre születtek, komplikáció-mentesen, és valószínûleg egy koraszülött babánál inkább a doki véleménye a döntõ. Jó egészséget kívánok!
Hát kövezzetek meg, de én nagyon nem adnék/adtam tápszert a kicsinek! Minek is? A szükséges vitaminokat már a táplálkozás során be tudom juttatni. Szerintem a tápszer 1. üzlet, 2. totál mesterséges, vagyis inkább nem...
Ha nincs a családban allergiás, akkor adhatsz már tejet is, ha úgy gondolod. De ha nem, az sem baj. Mondjuk talán érdemes lehet utánanézni, hogy a tejitalok olcsóbbak-e, mert ha igen, akkor hosszabb távon jobban lehet vele járni. Vitamin és tápanyagok szempontjából ugyanúgy jó, sõt, ha idõvel áttérsz rá, akkor még simábban mehet az átállás a rendes tehéntejre. (A tejitalban tudtommal már nincs annyira feldolgozva a tehéntej, mint a tápszerben.)
A kérdező hozzászólása: nibcs allergiás. a baby fittet issza. reggel este max 200ml. így egy hónapban talán ha 5-6 dobozzal kell neki. így olyan 4 ezer körül van az ár. a lányom korababa, és ezért fontos hogy a vitaminokat kapja a tápszerbõl.de hétfõn megyünk az utógondozóba és rákérdezek akkor erre.
én is tápszert adok a 2.5 évesemnek, orvosi javaslatra és saját megfontolásból. bár már pár hónapja igyekszem olcsóbbat venni, azt is elfogadja.
A kérdező hozzászólása: szia, köszi a véleményedetm, érdekes felvetés :) én úgy gondolom a tápszervben vannak vitaminok amiket esetleg az ember nem tud adni a kicsinek. a lányom vérszegény így a vascseppen, a vérképzõ zöldségeken kívül fontos hogy milyen vitamint kap.
Utolsó, részben igazad van, csak az a baj, hogy az élelmiszereink nem fedezik azt a tápanyagmennyiséget, amire egy csecsemõnek szüksége van. (De lassan azt se, amire egy felnõttnek, aki már nincs növésben.) Nem eszik annyifélét, akkora mennyiségeket és olyan változatosságban, hogy mindent fedezni tudjon, legalábbis 1 éves koráig, általában. Sokan pl. pont ezért inkább elkezdenek korán hozzátáplálni, minthogy anyatej híjján tápszert adjanak... pedig az anyatejnek a táp lenne a helyettesítõje 6 hónapos korig, akkor is, ha üzlet és mûanyag. Nem egyszerû a téma, ez igaz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. én is úgy gondoltam hogy két éves koráig tápszerezem, végülis reggel este még bírjuk a tápszert, meg nem is eszik olyan sokat belõle. az egyik barátnõm is így gondolkodik, hogy a kisfiának tápszert ad két éves korig (most 16 hónapos a kicsi). akkor nem vagyok csodabogár :)
21 hós koráig tápszert kapott a lányom, csak utána tejet. 1 év felett már fõztem neki tejjel (pl spenót, rizsfelfújt), de kifejezetten tejet nem ivott addig. Rossz evõ volt, muszáj volt, hogy kapjon valami vitaminfélét, szerintem a tejben nincs egy fia vitamin se, a tápszer viszont tele van.
Nagyon egytértek a "tápszer-ellenes" anyukával, bár az én 4 hónaposom tápis, de 1 éves kora után ha teljesen egészséges lesz (és reméljük az lesz ) akkor tejet fog kapni, ha elfogadja. Egyébként 1 éves kor után lehet nekik tejet adni (és szerintem kell is, ha nem napi szinten, de igenis szokja a szervezete, kivéve az allergiásoknak) a többi javaslat ami két-három éves kor után javasolja, puszta üzlet, semmi más.Viszont az én gyerekemen ne nyerészkedjen senki, az õ kárára.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. kedves utolsó, nem értem az utolsó mondatodat: ne nyerészkedjen senki a gyermeked kárára :O hogyan ártana egy tápszer a babának? miért lenne kárára? én sajnos csak 5 hónapig tudtam anyatejet adnia lányomnak, addig fejtem neki, szopni sosem tudott. viszont úgy gondolom a mai tejekben már nem sok minden van ami hasonlít az igazi tejhez. érdekelt a dolog mert olvastam sokaktól hogy tejet adnak egy éves kor után és azt hittem csak a barátnõmmel vagyunk ilyen kis "különcök" hogy nem adunk még tejet. mindenkinek szép napot és köszönöm a véleményeket.

Ha egy éves kor után is gyakran szopizik egy baba, kevesebb szilárd ételt igényel?

Sokszor hiába kínálom,alig eszik valamit délel?tt,délután. Ebédre,vacsorára eszik rendesen. Egyébként a cicit kéri. Az anyatej még mindig jól táplálja?

Legjobb válasz: Mi is ugyan így vagyunk,egész nap alig eszik valamit mert még mindig annyit szopizik,ráadásul úgy is alszik el.Ha hízik akkor elvileg az anyatej még mindig tápláló számára,csak én sajnos meg folyamatosan fogyok pedig nagyon sokat eszem.

Mi is ugyan így vagyunk, egész nap alig eszik valamit mert még mindig annyit szopizik, ráadásul úgy is alszik el.Ha hízik akkor elvileg az anyatej még mindig tápláló számára, csak én sajnos meg folyamatosan fogyok pedig nagyon sokat eszem.
Nekem 14 hónapos, még mindig szopik, de mellette minden szilárd ételt megeszik, van már 13 foga, én kérdeztem a gyerekorvost, és Õ azt mondta hogy 1 év után már nem olyan tápláló, és nem is szükséges nekik, inkább csak az összebújás hiányzik a babáknak. Én le akarom szoktatni, mert nagyon vékony vagyok, igaz Õ még éjjel is felébred 1* szopizni.
Nálunk is volt ilyen, de nagyon lelassult a hízása. Csökkentettük a szopit, növeltük a szilárd ételt, így megindult újra.
A kérdező hozzászólása: Nekem is 14 hónapos és cicin alszik el. Napközben többször kéri, és éjjel is. Szépen fejlõdik, a gyerekorvosunk szerint formás kisgyerek. Úgy tudom, ebben a korban már nem kell annyit hízni, úgyis lemozogják. Én is vékony vagyok, alig alszom éjjel, de nem szeretném elvenni tõle a szopit! Elég válogatós, 6 foga van. Délelõtt és délután jól lakik az anyatejjel?
Igen, valószínû, hogy délelõtt és délután jóllakik az anyatejjel. A kislányomat 18 hónapig szoptattam, de 1 éves kora után már csak reggel és este (éjjel nem kelt fel). Utoljára a reggeli szopit hagytuk el, amikor már láttam rajta, hogy csak nyûglõdik, nem igazán kell neki. Nem is hiányolta utána, csak nagy ritkán említette meg, hogy "cici".

Ha egy éves kan német juhászhoz hozok egy kölyök, vagy menhelyes kutyát (nyilván idősebb lesz a menhelyes), akkor hogy fogja majd fogadni a német juhászom? Mit kell tennem hogy ne legyen probléma a két kutya között?

Viszem majd elvileg kutyasuliba, szóval szoknia kell a kutyákat, de a saját területén mennyi az esély, hogy elfogadjon egy szuka kutyust? Én menhelyr?l szeretnék kutyát hozni, de ha nem akkor kölyök jön. Mit csináljak, hogy elfogadja majd a másik kutyát?

Legjobb válasz: Szukát valószínûleg egybõl elfogad. Annyit tudsz tenni, hogy megpróbálod az elsõ 1-2 napban - vagy ameddig szükséges - külön tartani õket, kerítésen keresztül találkozzanak csak. Ha így nincs gond, akkor pórázzal összeengedheted õket, majd anélkül is. Fontos, hogy szeretgesd meg a régi kutyust, mondd el neki, hogy ugyanúgy szereted, mint eddig :-)) Kölyökkel valószínûleg semmi gond nem lesz. Nekünk a kan sarplaninaink simán elfogadta a kölyökkutyákat, akár kant, akár szukát.

Szukát valószínûleg egybõl elfogad. Annyit tudsz tenni, hogy megpróbálod az elsõ 1-2 napban - vagy ameddig szükséges - külön tartani õket, kerítésen keresztül találkozzanak csak. Ha így nincs gond, akkor pórázzal összeengedheted õket, majd anélkül is. Fontos, hogy szeretgesd meg a régi kutyust, mondd el neki, hogy ugyanúgy szereted, mint eddig :-)) Kölyökkel valószínûleg semmi gond nem lesz. Nekünk a kan sarplaninaink simán elfogadta a kölyökkutyákat, akár kant, akár szukát.
Ha van rá lehetõséged, akkor a menhelyre vidd ki a kutyádat, hogy ott ismerkedhessen a Tiéd az új kutyával. Budapesten erre biztosan van lehetõség, sõt, ahova én járok, ott másik kutya mellé csak úgy adják a menhelyit, ha már ott összeismerkedtek és elfogadták egymást. Az otthoni terep persze más tészta, de azért ez segítség és sok minden ki szokott derülni az ilyen találkozásokból.
Szukát jó eséllyel elfogad, de elõbb feltétlen ismertesd össze vele. Ha jó falkavezér vagy, olyan kutyát viszel haza, amilyet akarsz, hiszen Te döntöd el, ki jön az új falkába. Persze jobb, ha nem egyformán dominánsak, hiszen az állandó harcokhoz vezet(het).
Ahogy az egyik elõttem szóló írta: Lehetõleg vidd ki a kutyádat a menhelyre, hogy ott össze tudjon ismerkedni a leendõ társsal. Már az elsõ pillanatban el fog válni, hogy jók lesznek-e együtt. Ha õrült morgás, vicsorgás, támadás van, valsz. másik kutyust kell nézned, de ezt a gondozó úgyis mondja. Emellett vagy enélkül is, amikor megérkezik az új kutya, mindenképpen semleges területen ismerkedjenek össze, és együtt legyenek bevezetve a kertbe, a -most már- közös otthonba. Nagyon megbélyegzi az induló, friss kapcsolatot, ha az új kutyát egyszerûen csak beviszed a kertbe, ami addig kizárólagosan a kutyád territóriuma volt. Sülhet el jól, de nagyon rosszul is. Onnantól kezdve pedig egyenlõ bánásmód: egyenlõ simi, játék, kaja, jutifali, séta. Féltékenykedés lehet az elején, meg kisebb-nagyobb dominancia harcok, de ez természetes, ezt minden kutya pár lejátssza.
valamelyiket ivartalaníttasd!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) A menhelyes összeismertetés nekem is szinpatikus, hiszen a gondozók jobban képzettek mint én...:) Már tudom milyen kutyust szeretnék, remélem nem zavar be semmi... Nagyon hasznos válaszok voltak!! Meg is fogadom!! :)

Miért baj, ha egy évesen még szopizik-éjjel is?

Egy kérdésre válaszoltam a napokban és olyan elítél? hangnem jött vissza,h.egy 1évesnek minek már szopizni ,pláne éjjel.miért baj ez.a dr n?nk pl másfél éves korig preferálja.én most szoktatom le-már este nem kap de éjjel ha felébred,meg reggel még igen..ez olyan elítélend???

Legjobb válasz: Véleményem szerint nincs ezzel semmi baj. A babák ennyi idõs korukban már nem kizártólag az éhség miatt szopiznak akár éjjel akár nappal. Egy babának a szopi, az anya közelsége vigasz, megnyugvás, biztonságérzet. Az én fiam 14 hós, és ha éjjel felébred õ is szopik és már gyorsan alszunk is tovább. Nappal meg szépen eszik-iszik, no meg kívánság szerint szopik is. Egyátalán nem elítélendõ, halgass a szívedre meg a babádra. Kétgyermekes anyuka

Véleményem szerint nincs ezzel semmi baj. A babák ennyi idõs korukban már nem kizártólag az éhség miatt szopiznak akár éjjel akár nappal. Egy babának a szopi, az anya közelsége vigasz, megnyugvás, biztonságérzet. Az én fiam 14 hós, és ha éjjel felébred õ is szopik és már gyorsan alszunk is tovább. Nappal meg szépen eszik-iszik, no meg kívánság szerint szopik is. Egyátalán nem elítélendõ, halgass a szívedre meg a babádra. Kétgyermekes anyuka
Szia!Véleményem szerint nincs ebben semmi elítélendõ, mindenki úgy alakítja ki magának-és a babájának- az életét, ahogy szeretné. Az a probléma, hogy itt mindig mindenki okosabb a másik anyukánál, gyakran vannak heves viták amiatt, mert a másik másképp gondolkodik.Ne is foglalkozz ezzel!Én is tapasztaltam/om hogy néha milyen bántóan fogalmaznak...na ilyenkor szívesen leönteném egy pohár vízzel :) hogy megnyugodjon kissé. :D Lényeg a lényeg:ne törõdj azzal, hogy mások mit gondolnak!
Szia Az én fiam 11 és fél hónapos, és én addig fogom szoptatni, ameddig õ igényli, nem ameddig tanácsolják. Õ este és éjjel szopizik, tehát összesen 2szer, néha 3szor. Szerintem fontos még neki az anyatej, például most esett át egy hányós-hasmenéses víruson, az unokatesójától kapta el, akit sokkal jobban megviselt a betegség, mint az én fiamat. Ne hallgass másokra, szoptass, ha jól esik nektek!!! Zsu
Nekünk nem baj, ha neked sem az. De valóban felesleges. Ezért meg ne haragudj... Ez csak megszokásnak tûnik nekem. 3 gyerekes, szoptatós anyuka
szia. szerintem ez azért jelent problémát, mert késõbb, amikor már nem fogod szoptatni, akkor is fel fog ébredni, akkor majd adsz neki teát, meg dajkálgatod, vagy egyszerûen csak azért fog felébredni éjszaka, mert a közelségedre vágyik. most még pici, és nem zavar, de ha majd 3 éves lesz, akkor már lehet, hogy megterhelõ lesz minden éjszaka felébredni hozzá babusgatni. meg kell tanulnia, hogy az éjszaka arra való, hogy aludja végig. az én babám 6 hetes kora óta alussza végig az éjszakát. nem került különösebb erõfeszítésembe, egyszerûen éjszaka csend van, és ha újszülött korában bementem hozzá, mert még etetni kellett, tudatosítottam benne, hogy most éjszaka van, aludni kell, csak azért jövök be, hogy ne legyél éhes. nem is szóltam hozzá soha, nem néztem rá, nem pelenkáztam át, csak ha muszáj volt. így tulajdonképpen alva evett. amikor betöltötte a 6 hetes kort, akkor meg már így fel sem kelt, hiszen a gyomra bírta, így felébrednie nem volt miért. ha neked és a babának ez így jó, akkor folytassátok, csak azt a kérdést tedd fel magadnak, hogy meddig szeretnéd ezt csinálni. én nem ítéllek el, mert a te életed, a te babád, de így lehet, hogy soha nem lesz nyugodt az álma, mert nem tanulja meg, hogy az éjszaka alvásra való. de ez csak magánvélemény, amivel senkit nem szeretnék megbántani, csak én így látom.
08:29-es vagyok. A kérdésed az volt, hogy miért baj, ha egy évesen még szopizik - éjjel is. A választ most írtad le a saját kérdésedre. Azért baj, mert neked is kényelmetlen, ha még nem is most, de az lesz. És ezt te is érzed. Kitartást kívánok. Valóban, nekem sokkal könnyebb, mert már újszülött korától is csak enni kelt fel max. 2x. Nem tudom, hogy mitõl függhet ez a babáknál. Egyébként én tapasztalatlan elsõ gyerekesként beruháztam egy mérlegre, és jó szolgálatot tett. Pont attól félve, ami veletek megtörtént.
Zsu vagyok! Szia Az én fiam is 2 hónapos kora óta átaludta az éjszakát egészen 6 hónapos koráig, amikor elkezdtük a hozzátáplálást. Tehát az az anyuka, aki most örül h átalussza a babája az éjszakát 6 hetesen, lehet h csalódni fog. A babák folyton változnak. Én örülök h még szopik a fiam, engedem h õ döntsön, ne én, ne az én kényelmem legyen a fontos. Lehet h ha elválasztja magát, már nem igényli a közelségemet annyira, és akkor újra átalussza az éjszakát. Dönts szíved szerint és a babád igénye szerint! Üdv

Ha egy évesen 135cm akkor mekkora lesz?

Találtam egy eladó csikót, 135cm most, 1 éves.

Legjobb válasz: Egy kissé több infót, kedves kérdezõ! ;) Nagyon függ a fajtájától,nemétõl is :) Látatlanban nem tudjuk megmondani...

Egy kissé több infót, kedves kérdezõ! ;) Nagyon függ a fajtájától, nemétõl is :) Látatlanban nem tudjuk megmondani...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!