Találatok a következő kifejezésre: Ha egy elmegy nőgyógyászhoz, (6 db)

A barátommal ma történt egy kis baleset. Ha holnap elmegyek nőgyógyászhoz, akkor nem lehet gond, ha 72órás tablettát veszek be? Milyen mellékhatásai lehetnek?

Legjobb válasz: Ha úgy érzed gond van, keresd fel a dokidat. Az én Barátnõm terhes maradt ettöl a tablettátol...ez nagyon ritka,de õ is azt hitte õ a kivétel.Mellesleg aki ez mellett marad terhes nem tarthatja meg...õ is így járt. Szóval attól hogy bevetted figyelj továbbra is.

Ha úgy érzed gond van, keresd fel a dokidat. Az én Barátnõm terhes maradt ettöl a tablettátol...ez nagyon ritka, de õ is azt hitte õ a kivétel.Mellesleg aki ez mellett marad terhes nem tarthatja meg...õ is így járt. Szóval attól hogy bevetted figyelj továbbra is.
Nem gond még ha benne van a 72 órába.A menstruációdkor nagyon fogsz görcsölni, és nagyon fogsz vérezni.Csak ennyi...:S:D
Minél hamarabb menj, mert annál nagyobb az esélye, hogy rendesen hat a gyógyszer! A ciklusodba rendesen bekavarhat a tabi. De szerintem inkább ez a mellékhatás, mint egy nem kívánt terhesség. Milyen baleset történt amúgy? Gondolom a gumival akadhatott probléma...
Nekem nem jött meg 24 óra múlva a menstruációm, ha nem az eredetihez képest 2 nappal, és semmi mellékhatása nem volt, szóval nem kell mindent elhinni, ami le van írva.
Nekem sem jött meg 24 óra múlva hanem rendesen amikor kellett..Nem fájt jobban a hasam és nem is véreztem jobban..Semmi mellékhatása nem volt... Ez szerintem azért biztos személyfüggõ mint pl az is hogy kinek mennyire fáj a piros napok alatt a hasa :)

Ha elmegyek nőgyógyászhoz, az orvos hozzáér a nemiszervemhez? Mivel? A kezével hozzámnyul? Vagy mit csinál velem? Gondolom fel kell ülnöm egy székre, szét kell nyitnom a lábamat, utánna mit csinál? 16/L

Legjobb válasz: Az orvos megkér, hogy vetkõzz le alulról, felfekszel a vizsgálóasztalra, szétteszed a lábad, a sarkad belerakod a lábtartóba. teljesen lecsúszol az sztal végébe, lefekszel. Az orvos kesztyût húz és kézzel megvizsgál. Valószínû, hogy leveszi a rákszûrést is. Ehhez elõször egy fém kacsa nevû mûszerrel kitáhítja a hüveledet és egy mûanag lapkával megkaargatja a méhnyakat. Szerintem ultrahangot is csinál.

Az orvos megkér, hogy vetkõzz le alulról, felfekszel a vizsgálóasztalra, szétteszed a lábad, a sarkad belerakod a lábtartóba. teljesen lecsúszol az sztal végébe, lefekszel. Az orvos kesztyût húz és kézzel megvizsgál. Valószínû, hogy leveszi a rákszûrést is. Ehhez elõször egy fém kacsa nevû mûszerrel kitáhítja a hüveledet és egy mûanag lapkával megkaargatja a méhnyakat. Szerintem ultrahangot is csinál.
Szûz lányokat 2 módón vizsgálhatnak meg, az egyik hogy a végbelen keresztük, de ez nagyon ritka, kislányoknál használják, a másik hogy hüvelyi úton.Itt alul levetkõzöl és felülsz a székre, a lábaidat a tartokra helyezed, elõszõr kézzel 1 vagy két újjal a szemérem ajkakat szokta megnézni, szétnyitni, majd 2 úját a hüvelyedbe teszi, és pálcikával mintát vesz, van hogy használnak kacsát is, amit ilyen fémeszköz elég hideg és a kacsaszájára hasonlít, innen a név, ezt behelyezni a hüvelybe és mintát vesz pálcikával.Ha szûz vagy közöld vele és a kacsát sem biztos hogy használni fogja, ja és ha mégis végbelen keresztül akarnak vizsgálni szólj, hogy inkább hüvelyi úton szeretnéd.Általában a nõgyõgyászati szobán belül van egy függönnyel elválasztott vizsgáló rész, és ott kell alul levetkõzni, szoknyában v. hosszú felsõben menj az takar valamennyire.Van hogy külön vetkõzõ van kialakítva, de ez ritka, ha ilyen lenne, akkor is nyugodtan menj be alsónemûben és ráérsz majd az asztalra fekvés elõtt levetnni a bugyit és mégsem meztelen altesttel kell bemenned az orvoshoz és az asszisztenséhez, mert az midnig szokott lenni, sõt valamikor ápolónõ is, én kérni szoktam hogy a vizsgálat alatt ne legyen bennt más, mert engem zavarna, ha csak ott ilyen ciki s helyzetben bámulna valaki.De többnyire csak orvos szokott bennt lenni.Anyukád v. barátnõd is bemehet veled, és a függöny másik oldalán várhat rád, ha téged ez megnyugtat. Majd másolok be ide neked linket, ezzel kapcsolatban.És a goggle-ba ha beíród hogy nõgyógszászati vizsgálat videoval, akkor a rákszûrûsrõl látsz videot, de a fémeszközt csak azért használják ott mert rákszûréés van, de láthatod hogyan nézik meg az sz.ajkakat.Majd küldöm a linket.
Persze, hogy hozzáér, de nem azért mert élvezi, hogy a puncidat fogdoshatja, csak segíteni akar és csak úgy tud, ha megvizsgál. Ehhez pedig hozzá tartozik a kézzel történõ vizsgálat is.

Ha egy nő elmegy nőgyógyászhoz, akkor kell szőrteleníteni, vagy szőrtelenítés nélkül is meg tud vizsgálni az orvos?

Legjobb válasz: Attól hogy szõrös vagy még simán meg tud vizsgálni, hiszen a hüvelyed nem szõrös és ha ott akar valamit megnézni akkor meg tudja tenni, az nem számít hogyan néz ki a körítés, nem a pasid csak a dokid.

Attól hogy szõrös vagy még simán meg tud vizsgálni, hiszen a hüvelyed nem szõrös és ha ott akar valamit megnézni akkor meg tudja tenni, az nem számít hogyan néz ki a körítés, nem a pasid csak a dokid.
Gondolj bele, ez a fene nagy szõrtelenítés olyan 5 éves divat maximum. Na de 20-30 évvel ezelõtt is jártak nõgyógyászhoz az asszonyok. És azokat is meg tudta vizsgálni a nõgyógyász.
Ugyanmár, az orvosnak teljesen mindegy, hogy szõrtelenített e vagy nem. Ugyanugy meg tud vizsgálni. Rengeteg nõ van, aki nem szõrtelenít, az orvosnak amugy sincs joga kikötni, hogy csak olyanokat vizsgál meg. Én ugyan szõrtelenítem és mikor megyek dokihoz, azért elõtte mindig , de ettõl csak én érzem jobban magam, a dokinak mindegy.

Ha elmegyek laborba egy sima vérvizsgálatra, ott ki tudják mutatni, ha endomteriózis vagy PCO betegségem van? Vagy ezt csak nőgyógyász tudja kideríteni?

Sajnos olyan tüneteim vannak,amik valamilyen betegség gyanújára adnak okot: fokozott sz?rösödés,fájdalmas,késett menstruáció(36 napos ciklus) zsíros haj,pattanások :( Viszont nem vagyok kövér(152 cm és 42 kg) azt olvastam a PCo elhízással jár.A TSH szintet kérni fogom,hogy nézzék meg,nincs-e pajzsmirigy bajom.De a többi (PCO,endometriózis)csak n?gyógyász tudja elvégezni?

Legjobb válasz: Sima rutin laborból semmi nem derül ki. Ott májfunkciót, vesefunkciót néznek, nem hormonokat. PCOS diagnózisához hormonsor kell, emellett hüvelyi UH + IR vizsgálat. Nem minden PCOS-es kövér, sõt... TSH-t sem néznek sima rutin laboron, csak ha az orvos kéri. Talán az az egyetlen hormonvizsgálat, amit a házidoki is tud kérni, a többihez nõgyógyász vagy endokrinológus kell. Az endometriózis diagnózisához meg hüvelyi vizsgálat, UH, esetleg CA-125 mérés, de ezekbõl is max. sejteni lehet. Tutira csak laparoszkópiával lehet megmondani.

Sima rutin laborból semmi nem derül ki. Ott májfunkciót, vesefunkciót néznek, nem hormonokat. PCOS diagnózisához hormonsor kell, emellett hüvelyi UH + IR vizsgálat. Nem minden PCOS-es kövér, sõt... TSH-t sem néznek sima rutin laboron, csak ha az orvos kéri. Talán az az egyetlen hormonvizsgálat, amit a házidoki is tud kérni, a többihez nõgyógyász vagy endokrinológus kell. Az endometriózis diagnózisához meg hüvelyi vizsgálat, UH, esetleg CA-125 mérés, de ezekbõl is max. sejteni lehet. Tutira csak laparoszkópiával lehet megmondani.
Egyébként ha megoldást is akarsz a problémádra, nem csak a szõnyeg alá söpörni a dolgot, akkor ne nõgyógyászhoz, hanem endokrinológushoz menj. A nõdokik 90%-a képtelen ezeket a problémákat normálisan kezelni. Adnak egy fogamzásgátlót, hogy örüljél, mert attól normálisan jön meg, plusz a szõrösödésen is segít, az meg, hogy késõbb, ha abbahagyod visszajön a probléma nem érdekli...
mondom, hogy az IR nem kritériuma a PCOS-nek!!! 3 dologból 2-nek kell meglennie: - oligo- vagy anovuláció - a magas androgénszint klinikai vagy laborjelei - policisztás petefészek
Általában 3 eredménybõl mondják ki a PCOS-t. UH, Hormonok és IR. Amíg csak 1 vagy 2 mutat pozitív eredményt, addig PCO gyanús vagy, ha mind a három eredmény poz., akkor van PCOS. Legalábbis, ahol én voltam, ott kellett mind3 eredmény.
Köszönöm a választ! Sajnos ezen a papíron latin kifejezések vannak a ciklussal kapcsolatosan, de ha jól nézem az LH az 1, 7 , az FSH pedig 9, 5. A tesztoszteron rendben van viszont.
Plusz általában magas a tesztoszteron.
A ciklus 3. napján az LH/FSH arány magas (nagyobb, mint 2)
Ha valakinek PCO-ja van, akkor hogy néznek ki a laboreredmények? (nemrég voltam vérvételen;ugyanaz a problémám, mint a kérdezõnek). Nekem a hormonjaimat is megnézték.
A terheléses cukor és inzulinvizsgálat csak kiegészítés. Lehet úgy is PCOS-e, hogy nincs IR-ja. A diagnózishoz (mint már írtam) hormonsor és UH kell.
PCOS-t csak terheléses inzulin vizsgálattal lehet kimutatni meg UH-gal. Az endot pedig csak mütéti úton hogy vesznek szövetmintát. A tüneteid inkább PCOS-ra utalhatnak, de lehet más is. Én PCOS vagyok és 52 kg, sosem voltam több 58-nál. A fogamzásgátló pedig tényéleg csak elfedi a tüneteket nem kezeli. endokrinológust keress a hormin vizsgálatokhoz. Ez az ö szakterületük nem a nõgyógyászé.
Hát mert a fogamzásgátló nem az okot kezeli, hanem a tünetet. Kikapcsolja a szarul mûködõ hormonrendszered, és felülírja. Keress endokrinológust.
A kérdező hozzászólása: Igen, voltam nõgyógyásznál és írt is ki fogamzásgátlót.5 évig szedtem, semmi bajom nem volt.Most, hogy abbahagytam, minden újra elõjött :(
Nekem endometriózisom van, mivel nem estem teherbe, ezért javasolta a doki a mûtétet és itt derült ki, elég sokat leszedtek belõle a közel 3 órásra nyúlt mûtét alatt, majd fél évig olyan injekciót kaptam, amivel leállították a nõi hormonok termelõdését, tulajdonképpen mesterséges klímaxnak nevezte a doki.Ezt követõen fél év múlva teherbe estem, két éves a gyerekem.Amúgy Én is 48-55kg. közt mozgok(170cm.-hez), kezelés elõtt 40-50-60 napos ciklusok(szülés óta 30), a hormonok normálisak voltak, kicsit szõrösebb vagyok Én is.A pco-t ultrahanggal tudják megállapítani(ezt nálam mindjárt ki is zárták).

Az egyik bnőm, nem tudja terhes lehet e? . és ha elmegy a nőgyógyászhoz, akkor kimutatják vérvételel hogy terhes e? Szeptember 2. án volt menszesze, és 11. -én volt a pasival . Akkor lehet pete érés?

egy fiúval kapcsolatba került, és hát azt mondta neki a srác, hogy ha nincs gumi, akkor ne csináljuk, de történtek dolgok .Kicsit hülye volt a bn?m, de nem tudja miért volt minimális vér a bugyiján akkor?újjazás meg ilyenek, a végén a csaj látta hogy a fiú kiverte magának.Sz?z volt a csaj.és egy szüzesség elvesztése után, van még egy csajnak kedve masztizni utána?

Legjobb válasz: Nem. Ha 11-én volt a pasival, ha teherbe is esett, akkor sem ágyazódott még be. És csak azután termelõdik a hcg hormon, amit kimutat a pisilõs teszt, meg a vérvétel. Az eset után 2 héttel lehet tesztelgetni. Addig felesleges. De egyébként meg ha csak újjazta, akkor hogy lehetne terhes? Lehet vmit megsértett a srác, vagy a szûz hártya sérült, azért volt kis vér, nem tudom. De ettõl terhes nem lesz. Biológiaórán nem ártott volna odafigyelni.

Nem. Ha 11-én volt a pasival, ha teherbe is esett, akkor sem ágyazódott még be. És csak azután termelõdik a hcg hormon, amit kimutat a pisilõs teszt, meg a vérvétel. Az eset után 2 héttel lehet tesztelgetni. Addig felesleges. De egyébként meg ha csak újjazta, akkor hogy lehetne terhes? Lehet vmit megsértett a srác, vagy a szûz hártya sérült, azért volt kis vér, nem tudom. De ettõl terhes nem lesz. Biológiaórán nem ártott volna odafigyelni.
Kedves Kérdezõ!Tudtommal a vérbõl nem lehet kimutatni a terhességet.Az elsõ vérvételre a terhesség felismerését követõen kerül sor.A terhességet a terhességi hormon, a HCG jelzi.Ezt terhességi teszttel könnyen ki lehet deríteni vagy a nõdoki elvégez egy vizsgálatot és õ megmondja.Viszont akkor bnõd szüleivel is kötelessége közölni.Szóval szerintem jobb lenne velük minél elõbb beszélni.Sok sikert a bnõdnek! : ))
2.válaszoló! Ki lehet mutatni vérbõl is, ha rajta van a beutalón, hogy nézzék a hcg szintet! És ugye vérbõl hamarabb kiderül, mint vizeletbõl.

A nőgyógyászhoz kell menni fogamzáságtlóért vagy elég ha elmegyek a patikába és kérek egyet?

v felír egy receptet és akkor zzal lehet kiváltanI? még nem szedtem de irtatok olyanokat h amikor elkezdem szedni utána kb.2 héttel lehet szexelni és akkor akár belémélvezhet a barátom ovszer nélkül is,nm lesz semmi baj? fontos,köszi

Legjobb válasz: 16 éves kor alatt fel se írják a fogamzásgátlót. Igen orvoshoz kell menned, megvizsgál, vérvételre küld, és akkor megmondja melyik gyógyszert választotta. Ez nem cukorka, hogy bemész azt kérsz, a gyógyszer szedés is komoly felelõsséggel jár. Mellesleg az a 2 hét inkább 1 hónap(a nõdokim szerint) biztos, ami biztos, lehet szexelni közben csak akkor kiegészítõ megoldással pl óvszer.

16 éves kor alatt fel se írják a fogamzásgátlót. Igen orvoshoz kell menned, megvizsgál, vérvételre küld, és akkor megmondja melyik gyógyszert választotta. Ez nem cukorka, hogy bemész azt kérsz, a gyógyszer szedés is komoly felelõsséggel jár. Mellesleg az a 2 hét inkább 1 hónap(a nõdokim szerint) biztos, ami biztos, lehet szexelni közben csak akkor kiegészítõ megoldással pl óvszer.
mi a francért emeled ki a kérdésed???? nem fogtad fel, h nõgyógyászhoz kell menni tablettáért???? ésha elég nagy vagy már a sexhez akkor a nõgyógyászhoz is. ne csak a szád legyen nagy, meg a terpeszed, bár 14 évesen mitvárnánk.....
óvszer nélkül lõjön máshova. Amúgy meg beszélgess anyukáddal.
A kérdező hozzászólása: elmultam 14..anyukám nem tudja h van barátom és h már lefeküdtünk
Ez nem igaz, indokolt esetben (rendszeres nemi élet) 16 év alatt is felírják, még mindig jobb, mint az abortusz. De mindenképpen dokihoz kell menni.
NÕDOKI!
kell menni igen
14 feletti egyedül is mehet, de szerintem te még 12 se nagyon lehetsz :S
14 fölött szülõ nélkül is lehet. Megnéztem! Mennyi vagy?
De lehet csak 14 és alatta. Ezt most nem tudom.
A megfogalmazásodból és a szóhasználatodból gyanús nekem, hogy neked még anyukáddal kell menned. 18 alatt egyébként úgy tudom kell a szülõ.
A kérdező hozzászólása: és ilyen mindenféle papír, meg szülõ nélkül lehet? vagy vinnni kell vmit?
Ezt csak orvos írhatja fel, így el kell menni dokihoz.Valószínüleg meg fog vizsgálni és vért is vesz, hogy a megfelelõ tabit írhassa fel.Rengeteg fajta tabletta létezik és mindegyik máskor kezd el hatni, szóval a 2 hét nem egy általános fogalom.Amikor felírja neked a dokid, akkor kérdezd meg, hogy az adott foggátló mikortól véd!
Mindenképpen nõgyógyászhoz kell menni, aki vér/vizelet vizsgálatra küld, és jobb esetben megkérdezgeti, hogy nem tartozol-e valamelyik veszélyességi faktorba (pl. családodban/veled elõfordult trombózis, szívinfarktus stb.), mert ha a válasz igen, akkor nem szívesen írják fel, még ha elmúltál már 16 éves is. Vényköteles gyógyszer, és mivel 3 havi adagokban szokták adni (általában) minden 3. hónapban nõgyógyászati kontrollra kell menni. Tényleg nem játék, és bár minden fogamzásgátló tájékoztatójára más van ráírva, hogy mikortól véd, de a nõgyógyászok azt mondják jobb kivárni az elsõ hónapot, és addig mással is védekezni, mert mindenki szervezete más ütemben szokik hozzá. Szerintem megéri kivárni azt a hónapot, azon már nem múlik semmi, és jobb, mint egy be nem tervezett baba....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!