Találatok a következő kifejezésre: Ha egy elhuny (21 db)

Hogy tudom megoldani az átírást és a biztosítást ha egy elhúnyt férfi nevén van a motor, és a felesége "adta el" nekem. ?

Forgalmi megvan (egy egyszerû kis 49,6ccm schwalbe nagyon jó állapotban) Ezek szûkségesek lennének ahhoz hogy biztosítást tudjak rá kötni? Milyen költségekkel járna ez a dolog? Hogy lenne a legjobb nekem?

Legjobb válasz: Elég macerás, kell lennie egy hagyatéki tárgyalásnak, majd a hagyatéki végzéssel beballagni az okmányirodába, ott mondanak valamit, mit hogy a továbbiakban, és át lehet-e evvel íratni. Én azt csináltam, hogy apám után örököltem volna egy papírproblémás autót(alvázszám nem stimmelt), és kiderült, hogy át kellene írni, de az eredetvizsgán megbukott volna a dolog, és elõvettek volna mindenkit. Így egyszerûen visszadátumozva eladtam az autót, amíg még élt, és nem volt gond. Az aláírása meg....hmhm, rád bízom, hogy intézd el. Nem túl jogszerû, de ha nem akartok szívni, ez a megoldás.

Elég macerás, kell lennie egy hagyatéki tárgyalásnak, majd a hagyatéki végzéssel beballagni az okmányirodába, ott mondanak valamit, mit hogy a továbbiakban, és át lehet-e evvel íratni. Én azt csináltam, hogy apám után örököltem volna egy papírproblémás autót(alvázszám nem stimmelt), és kiderült, hogy át kellene írni, de az eredetvizsgán megbukott volna a dolog, és elõvettek volna mindenkit. Így egyszerûen visszadátumozva eladtam az autót, amíg még élt, és nem volt gond. Az aláírása meg....hmhm, rád bízom, hogy intézd el. Nem túl jogszerû, de ha nem akartok szívni, ez a megoldás.
A Schwalbe alap esetben segédmotoros kerékpár, ha nem akarod lerendszámoztatni, akkor elég hozzá egy adásvételi szerzõdés, amivel köthetsz biztosítást, és már mehetsz is isten hírivel! A segédmotorokat nem kell "átiratni" és nem is szerepelnek a nyilvántartásban. Adásvételit pedig írtok valamelyik élõ örökössel.
Normál esetben a második válaszoló által leírt út járható! De miért van a mocinak forgalmija? És ha van, akkor nyilván van tartva...
Vagy azt csinálod amit mindenki szokott aki nem annyira síkhülye, hogy gyakorikérdéseken tesz fel ilyen kérdéseket. Leülsz apáddal az asztalhoz, írtok egy adásvételit, tõle veszed a motort, anyád az egyik tanú, a szomszéd Mari néni a másik tanú. Aztán mehetsz biztosítást kötni mer van adásvételid....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az értelmes válaszokat! Úgy gondolom hogy azért van a motornak pappírja, mert fénykorában még mûszaki vizsgára is be kellett vinni, és én csak abban nem voltam biztos hogy "Mari" néni alá írhatja a pappírokat, meg de most hogy tudom, akkor inkább írok vele egy üzemben tartóit és mehetek biztosításért, így gondolom olcsóbb lenne nekem is, és mégis tudok valamit felmutatni hogy honnan van. De most akkor a biztosítónál kell bizonyítanom hogy az enyém?
A kérdező hozzászólása: Elolvastam még egyszer, , értek mindent, csak egy kicsit fáradt vagyok... Még egyszer köszönöm!

Ha egy elhunyt szerettünkre koncentrálunk megtörténhet, hogy szellemként visszatér hozzánk?

Lehet nagy ostobaság nem tudom, de amikor sokat gondoltam az édesapámra furcsa dolgok történtek.

Legjobb válasz: ha nem tudod elengedni,nem tud elmenni,és igen megtörténhet,hogy ott van veled.

ha nem tudod elengedni, nem tud elmenni, és igen megtörténhet, hogy ott van veled.
1., Gondolj elhúnytra szeretettel - és ott lesz veled. 2., Gondolj az elhúnytra gyûlölettel - és ott lesz veled. . Az 1., esetben a még életében tõle kapott jó segít átvészelni a nehézségeket. a 2., esetben saját gyûlöleted és rosszindulatod visszahull rád olymódon, hogy másra sem gondolva elmész a szép és jó dolgok mellett.
"Negyven napig van nyitva az a bizonyos fény kapu, , ha ez nem sikerúla léleknek a szférák, dimenziók között bolyong energiát veszítve" A drog rossz.
Nem de a fejed úgy fogja fel mintha közeledben lenne
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rosszalkov ! Nem akarlak megtéríteni, meg gondolj azt ami neked jó , ahogy az ige is mondja : ’’ Eredj el, és legyen néked a te hited szerint, , (Máté 8:1) Ha nem hiszel a szellemekben, akkor számodra Isten sem létezik, mert Õ a tudatára ébredt anyag, a Szent Szellem. Szar lehet neked, hogy csak a kézzelfogható világban tudsz hinni, és ami láthatatlan mûszerekkel nem kimutatható abban nem. Isten ne adja, hogy neked vagy egy szerettednek valami halálos baja legyen és az orvosok feltett kézzel azt mondják - mi már semmit nem tehetünk. Hidd el egy ilyen helyzetben szinte bármiben fogsz hinni csak, hogy a helyzetet megoldjad. Az én hitem szerint: A lélek Három része van, az értelem, az érzelem és az akarat A lelkünk (héber: nephesh) akkor keletkezett, amikor Isten életet lehelt az emberbe, és az a testtel kapcsolatba került. Ahogyan az állatoknak is lelket adott, hogy a fizikai életben boldogulni tudjanak (1Móz 1:30; 1Móz 2:7). Újjászületésünk elõtt a lélekben éljük az életünket, mivel a szellemünk, a valódi énünk a bûn következményeként még akkor halott. Mivel a lélek erõsen kötõdik a testhez. Tehát amikor a lelkünkbõl cselekszünk valamit, a szellem vezetése nélkül, akkor azt a halott testünkben cselekedjük, és szigorúan véve nincs köze az igazi élethez (Ef 2:1-3). Azoknak pedig, akik nem születtek még újjá Krisztusban, a lélek az utolsó menedékük. Ha õk összeomlanak lelkileg, akkor onnan már nincs hová visszahúzódni, ill. nincs honnan erõt meríteniük, és az egész ember összeomlik. A lélek mögött, ugyanis már nincs semmi. Akik azonban Krisztusban újjászülettek, azokban még két szellem van (Róm 8:16). [ "Maga a Szellem tesz tanúságot a mi szellemünkkel együtt, hogy gyermekei vagyunk Istennek." A szellem Tulajdonképpen ez vagyunk mi. Ez a rész az ember legbelseje, ez az igazi énünk. A keresztény újjászületés során, Isten ezt a részt megeleveníti az emberben úgy, hogy az Vele újra kapcsolatba tud lépni. Mivel Isten Szellem, mi is csak szellemben tudjuk Õt igazán elérni. (Jn 4:24) A szellemünknek is három része van. A kommunió - a közösség szerve, amelyen keresztül Istennel tudunk kapcsolatot teremteni; az intuíció - amely vezet bennünket a bennünk lévõ élet szerint; és a lelkiismeret - amely az erkölcsi döntésekben vezet bennünket. Ez az a hely, ahová az újjászületéskor még Isten Szelleme is beköltözik, a Szent Szellem (ill. hagyományosan a Szentlélek). Isten Szelleme tartalmazza Isten teljességét, benne van az Õ teljes istensége és az emberi tapasztalat is, amit Jézus emberi élete során szerzett. Mivel ez is egy élet, ez is csak akkor tud megmaradni, ha tápláljuk.
:) 11-es engem nem tudsz megbántani, mert azt én döntöm el hogy mit érzek :) Nincs mit bizonyítsak feléd és senkinek sem. Nekem úgy is jó ha elhiszed amit már leírtam és úgy is jó ha nem. Nekem teljesen mindegy mit gondolsz rólam, nekem a meggyõzõdésem és a saját megélt tapasztalatom attól még ugyan az marad :)
10 Én nem megbántani akartalak csak érdekel, hogy honnan szeded ezeket még mindig nem kaptam rá választ. Tudományos dolgokat hozol fel mentségül mindezek léteznek fizikailag, de amit te állítasz azok nem mivel tudod bizonyítani, hogy több vagy mint egy biológiai robot? Erre válaszolj, ha tudsz. Az itteni válaszírók, mint a 9-es is nincsenek tisztába a bizonyítás fogalmával.
:) 8. Nincs bennem harag és nincs mit megbocsássak feléd. Miért ítélnélek el mert neked más a nézõpontod. Válaszolva a kérdésedre ezt onnan tudom hogy megtapasztaltam és már nem hiszem hanem tudom. Te álmodtál már.? Szerintem biztos. Megtudod nekem mutatni.? Szerintem nem. Ettõl még létezik egy álom.? Létezik. A szemeddel látod.? Nem. Nem a te tapasztalatod és a tudásod az egyetlen a világon. Sokan, köztük én is másképp látom, ez nem jó vagy rossz, csak ez van. Régen azt gondolták az emberek hogy a föld lapos. Aki mást mondott azt elégették. Most tudjuk hogy a föld gömbölyû. Szemléletváltás történt. Ennyi. Én jól úszom mert megtapasztaltam és már tudom, engem senki nem tud meggyõzi az ellenkezõjérõl. Ha egy ember nem tud úszni, nem tudom meggyõzni az ellenkezõjérõl. Át tudom neki adni hogy én mit érzek amikor úszom.? Nem tudom. Viszont ha már megtapasztalta és tud úszni nincs mirõl meggyõzzem. Mindenki saját magában fejlesztheti ki a képességet. Legyen az autóvezetés, vagy testbõl kilépés vagy utazás az elõzõ életekbe. Béke
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A mennyország létezik - Egy idegsebész tapasztalatai a túlvilágról Megjárta a másvilágot, majd visszatért a földre egy amerikai idegsebész. Az addig szigorúan realista 59 éves férfi, miután felgyógyult a halálos agyhártyagyulladásból, könyvet írt élményeirõl, s kijelentette: be tudja bizonyítani, hogy a mennyország létezik. Saját bõrén tapasztalta meg az 59 éves amerikai idegsebész, dr. Eben Alexander, hogy létezik a mennyország. Errõl a világ egyik legnagyobb hetilapjának, a Newsweeknek nyilatkozott az orvos, aki nemzetközi szinten is elismert szaktekintély. – Soha nem hittem a halálközeli élményekben. Egy olyan világban nõttem fel, ahol mindent a tudomány vett körül, köszönhetõen idegsebész édesapámnak, akinek én is a nyomdokaiba léptem. Így lett belõlem is akadémikus idegsebész, aki pontosan tudja, hogy milyen folyamatok mennek végbe az agyban a halálhoz közeledve, s így adtam tovább a tudásomat számos egyetemen – kezdte Alexander a Newsweeknek. – Az agy bámulatosan kifinomult s egyben rendkívül kényes gépezet, amely a legkisebb oxigénhiányra is érzékenyen reagál. Ennek megfelelõen nem volt meglepetés, amikor hihetetlen történeteket meséltek a súlyos traumákból felépülõ betegek – magyarázta az orvos, mennyire nem hitt a spirituális világban, mielõtt 2008 novemberében kómába esett. Utazás egy másik világba – Iszonyatosan erõs fejfájásra ébredtem azon a napon, órákkal késõbb pedig az agyam majd összes aktivációs funkciója leállt. Az orvosok arra jutottak, hogy a kólibaktérium egyik ritka fajtája fertõzött meg és okozott agyhártyagyulladást. Amikor betoltak a kórterembe, a túlélési esélyeim a nullához közelítettek. A testem hét napig hevert, az agyam nem mûködött, s mégis utazást tettem egy másik világba – emlékezett a neves idegsebész. Dr. Eben Alexander állítja: a jelenkori tudomány állása szerint a halálközeli élményeket az agykéreg minimális, átmeneti vagy részleges mûködési zavara okozza. Csakhogy errõl dr. Alexander esetében azért nem lehet beszélni, mert az agykérge szinte semmilyen szinten nem mûködött a kóma alatt, amit CT-vizsgálatok támasztottak alá. – Olyan érzés volt, mintha a föld alól bukkannék elõ, még a fák gyökérzetét is láttam magam elõtt. Ahogy egyre haladtam fölfelé, számomra teljesen idegen, átlátszó, de mégis érzékelhetõ és nagyon gyorsan szálló alakokat láttam meg a rózsaszín felhõkkel teli kék égbolton. Egyszerûen éreztem azoknak az elsuhanó alakoknak a hangját. Nem hallottam, hanem éreztem! Minden teljesen elkülönülõnek tûnt, de mégis minden tökéletesen összetartozott – idézte fel túlvilági utazásának részleteit Alexander. – Aztán vettem csak észre, hogy mintha egy pillangó szárnyára kapaszkodva utaznék, ráadásul nem egyedül. Egy csodálatos lány volt velem, tekintete mindennél jobban megnyugtatott, mintha csak azt súgta volna: „Ne aggódj, nincsen semmi baj!” Egyre távolodtunk a Földtõl és az univerzumtól, miközben sorban tettem fel magamnak a kérdéseket: „Hol vagyok?” vagy „Miért történik ez velem?” A válaszokat pedig nem m Kapcsolatban Istennel és a másvilággal Dr. Csókay András idegsebész fõorvos fejlesztette ki a súlyos traumás agyduzzadás kezelésére az úgynevezett éralagút-technika módszert, de további koponya- térnyerési technikák új mûtéti megoldásai is neki köszönhetõk. Õ nem vonja kétségbe kollégája szavait. – Számos neves tudós ismerte el a történelem során, hogy a spiritualitásnak, a hitnek mennyire fontos szerepe van. Elég csak Albert Einsteinre vagy Max Planckra gondolnunk, hogy tudjuk: az ész önmagában nem megy sokra – vélekedik Csókay. – Egészen biztosan kapcsolatban vagyunk Istennel és a másvilággal, s errõl én is megbizonyosodtam már. Egyik ilyen alkalom volt, amikor egy igazoltan agyhalott betegem ágya mellett állva a következõnek voltam szemtanúja. Ahhoz, hogy egy agyhalott személynek a szerveit tovább lehessen adományozni, 16 kritériumnak kell megfelelnie. Ez a fiatalember mindnek teljesen megfelelt, tökéletesen agyhalott volt, semmilyen agyi aktivitást nem mutatott, semmilyen külvilági ingert nem észlelt. A szeretet áramlása – Mielõtt három órával késõbb kivették volna az összes szervét, a nõvére odalépett öccse élettelen testéhez, megsimogatta a kezét, és beszélt hozzá. Az agyhalott fiatalember pedig könnyezni kezdett – idézte fel egy megrázó élményét a fõorvos, aki azt szûrte le ebbõl, hogy a szeretet áramlása nem az agyon keresztül történik, csupán annak segítségével. De ha bárki belegondol: az agyban nincs olyan, hogy szabadakarat-, megbocsátás- vagy szeretetközpont, mégis rendelkezünk ezekkel a képességekkel és érzelmekkel. Az agyunk csak abban segít, hogy ezeket kifejezésre juttassuk, véli Csókay András. Hozzátette: ha halálközeli élménye közelebb vitte dr. Eben Alexandert Istenhez, akkor egészen biztos, hogy igazat mondott. Háromszor tért vissza a halálból Teo Horvátország a halálból eddig háromszor visszahozott, hatéves Teónak szurkol, de a kicsinek nem sok az esélye a túlélésre. Olyan betegségben szenved, amit csak minden 120 ezredik gyerek örökölhet, és a kezelésére nincs pénz. A kis Teo Snajder egészségesen született. Szülei boldogan nevelték mindaddig, míg az egyik reggelen hat hónapos korában nem kezdett el keservesen sírni. Aztán elkékült, rángatózott, nem kapott levegõt, s úgy tûnt, elszállt belõle a lélek. Édesanyja szájon át élesztette újra. A kiérkezõ mentõk azonnal kórházba szállították, ahol kiderült: a pici anyagcseréje felborult, állapota menthetetlen. Csakhogy a kis Teo ebbe „nem nyugodott bele”. Harcolt. Az ápolása a legjobb zágrábi kórházban, a Rebróban zajlik, ahol még kétszer kellett õt visszahozni a halálból. – Teo a második újraélesztése óta könyörög, vigyük õt oda, ahonnan visszatért. A fényességbe, ahol boldog volt, ahol nem fájt semmi. A szívem megszakad, de nem viszem. Míg egy szemernyi esély van arra, hogy itt tarthatom õt, nem mondok le róla – jelentette ki anyukája, Sanja. egmondta valaki, hanem egészen egyszerûen átjárták a testemet – mondta el Alexander.
7 Ne haragudj, hogy meg kérdezem, de honnan tudod ezt? Ha nem érzékeled a érzékszerveiddel mégis, hogy fogod meditációval mindezt érzékelni? A rádióhullámok létezése tény mivel tudjuk, hogy léteznek már régebben is feltételezhetõ volt a létezésüket a kezdetleges tudományos elõrelépések során és a rádióhullámok a fizikai világban léteznek nem egy másik dimenzióból érkeznek. De a szellemek léte csak babona semmire nem alapozható és most enyhén is fogalmaztam a 7 válaszoddal meg bizonyítottad, hogy semmilyen tudományos képesítésed sincsen úgy beszélsz, mint egy utcai parfûmárus már megbocsáss.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Több éves meditáció után beszélni is tudsz vele. A test halálával az élet nem szûnik meg. Attól õ még ugyan úgy létezik csak éppen elhagyta a testét. Nyugi, még találkozni is fogsz vele :) Ez olyan mint a rádióhullám, attól hogy nem érzékeled az 5 érzékszerveddel még létezik csak egy magasabb frekvencián és a telefon alakítja át számunkra érthetõ jellé. Ilyen a szellemvilág is, magasabb frekvencián mozog ezért nem érzékeled, de attól az még ott van. Ahogy a rádióhullám is magasabb frekvencia tartományban van mint egy tégla fal, nem érzékeled de attól az még átmegy a falon és tudsz telefonálni :) Ha betudsz hangolódni pl meditációval egy magasabb frekvenciára semmi akadálya hogy felvedd a kapcsolatot egy "elhunyt" családtaggal. De visszamehetsz elõzõ életeidbe is vagy kiléphetsz a testedbõl is. Az élet örökös körfogásban van és sosem szûnik meg. Aki velem hasonló "frekvencián" van, annak ez természetes amit írtam. Aki nem, az vitatkozni akar majd és cáfolni de ez természetes :)
"mert ti mivel tudtok többet? halandó emberek" És te mivel tudsz többet meghaltál? Fel tudsz mutatni valamit, ami bizonyítja, hogy nem csak hús és vér vagy? Mikor meghalsz az összes agysejted elpusztul a tested a halál után a felbomlik. 1 - Idézet: A biológia számára a halál az élõlény elpusztulása, mely után passzívan vesz részt az ökoszisztémában. A magyar jog szerint a halál: amikor a légzés, a keringés és az agymûködés teljes megszûnése miatt a szervezet visszafordíthatatlan felbomlása megindul.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Elsõnek igaza van! Én úgy vélekedek a 3, dimenzióba az a lélek aki átlépett a fénykapun nem tér vissza, de a te lelkedben-szívedben lévõ szeretet képes egy láthatatlan energia szálon kerszetül érzések útján kommunikálni a testben halott , de lélekben élõ meghalt rokonnal. Ha meghall valaki tudom, nehéz, de a legrosszabb, ha siránkoznak, szomorkodnak utána. Ezzel megnehezítik, hogy a lélek eltávozzon az útjára menjen. Negyven napig van nyitva az a bizonyos ’’fény kapu, , ha ez nem sikerúla léleknek a szférák, dimenziók között bolyong energiát veszítve , ez a lélek számára nagyon rossz állapot. Régebben szokás volt ilyenkor a tükröket letakarni. A halottidézõs nem jó ötlet, mert ilyenkor ált. a becsatornázott nem a lélektõl kap üzenetet , hanem rossz szellemektõl. Hogy a prófétanõ közlései mennyire helytállóak, mindenki maga döntse el, de elgondolkodtató. [link] Test - lélek - szellem Lélek a túlvilágon I. Lélek a túlvilágon II. Lélek a túlvilágon III. Amúgy részvétem
A kérdező hozzászólása: mert ti mivel tudtok többet? halandó emberek
Sajnos egyáltalán nem
Nem történhet meg. Szellemek nem léteznek. Ostobaság, igen.
Igen, lehetséges. A test halandó, a szellem örök.

Ha egy nyugdíjas pl. feb.1-én elhuny, akkor a hozzátartózója a feb.11-én a nyugdíját még átveheti?

Legjobb válasz: "vissza kell fizetni-e (annak a hozzátartozónak aki felvette) az országos nyugdíjfolyósító intézetnek! (idõvel, fel fogják rá szólítani!)" Miért kell képzelegni? EZ nem igaz!!!ARRA A HÓNAPRA JÁR A NYUGDÍJ AMELYBEN AZ ILLETÕ ELHUNYT!!!

A NYUGDÍJNAK SEMMI KÖZE A HAGYATÉKI ELJÁRÁSHOZ!!!!
"vissza kell fizetni-e (annak a hozzátartozónak aki felvette) az országos nyugdíjfolyósító intézetnek! (idõvel, fel fogják rá szólítani!)" Miért kell képzelegni? EZ nem igaz!!!ARRA A HÓNAPRA JÁR A NYUGDÍJ AMELYBEN AZ ILLETÕ ELHUNYT!!!
"Elvileg a postás nem adhatja oda." Ja persze, a postásnak nyilvántartást kell vezetni a születésekrõl és halálozásokról. Drága tököm..
"vissza kell fizetni-e" Már miért kéne?
Természetesen.
"Egyébként nem a postás hozza, hanem bankszámlára megy" Az viszont más! Akkor ha van hozzáférése a hozzátartozónak a bankszámlához akkor felveheti de ha az elhunyt számlája csak akkor zárolva lesz.
A kérdező hozzászólása: Egyébként nem a postás hozza, hanem bankszámlára megy
Elméletileg nem. ha viszont jóba vagy a postással akkor megoldható a dolog. Felénk még olyat is szoktak, hogy valahogy elõre is fel lehet venni nyugdíjat és még azt is "megoldják".
A postás már nem adhatja oda. A hagyatéki eljárás után a jogos örökös megkapja az utolsó havit, de csak azt.
Az illetõ amelyik hónapban elhalálozik arra a hónapra jár a nyugdíj és a postás kiviszi és odaadja a hozzátartozónak.
Elvileg a postás nem adhatja oda. Közjegyzõnél lehet igényelni, mivel az arra a hónapra járóra jogosult az örökös.
ha felveszi is, (bár jóhiszemû tévedésnek nem-igen nevezhetõ) utóbb vissza kell fizetni-e (annak a hozzátartozónak aki felvette) az országos nyugdíjfolyósító intézetnek! (idõvel, fel fogják rá szólítani!)
Én úgy tudom, az utolsó nyugdíjt fel lehet venni.
A postás nem vezet nyilvántartást, csak ismer mindenkit.Ez elég ahhoz, hogy tudja, ki mikor halt meg.


Hamvasztás, hogy néz ki? Úgy értem, nem szó szerint hogy néz ki egy ilyen művelet, hanem az, hogyha egy elhunyt embert hamvasztanak akkor mi lesz a csontokkal? (mivel azok egyben maradnak, ha jól tudom)

Lehet, hogy nem pont ebben a kategóriában kellene ezt a kérdést feltennem, de máshová sem passzol...

Legjobb válasz: Összetörik õket. ( nem vicc )Én szórtam el apám hamvait és éreztem benne a kis szemcséket. A hamvakat nem úgy kell elképzelni, mint a tûzrakás utáni hamut. Ez sokkal nehezebb és szemcsésebb.

Összetörik õket. ( nem vicc )Én szórtam el apám hamvait és éreztem benne a kis szemcséket. A hamvakat nem úgy kell elképzelni, mint a tûzrakás utáni hamut. Ez sokkal nehezebb és szemcsésebb.
akkor lehet, hogy én tudtam rosszul, sõt
A kérdező hozzászólása: Sokan írták, hogy 23000 Ft-ot kérnek el egy hamvasztókoporsóért, meg a halott hûtéséért fizetendõ összeg. Hát még egy temetés mennyibe kerül manapság?!?! Ha 400.000 Ft-ból megúszod az egészet cakk-pak még jól is jártál. (És ez csak az úrnás temetés, a koporsós mégtöbb) Köszönöm a válaszokat, ha tudja még valaki mi lesz a csontokkal azt várom...
16.23 Õszinte részvétem apukád miatt. Ne vádold magad, amiért nem merted megnézni. Szerintem jobb, hogy úgy emlékszel rá amilyen életében volt. Nekem egyébként nem volt rossz érzés. Ott voltam amikor meghalt. Ez mondjuk érdekes volt, mert délután fél 5 körül értünk a kórházba és kb 5 perc múlva meghalt. Olyan volt, mintha megvárt volna minket. Az õ kérésére egy erdõben szórtuk szét a hamvait és csak a nagyon közeli család volt ott. Nekem így sokkal jobb volt, mert vidéken lakunk és nálunk nem feltétlenül kegyeleti okokból mennek az emberek temetésre. Így tényleg arról szólt a szertartás, hogy búcsút vettünk tõle. Egyébkén úgy csináltuk, hogy minden családtag néhány marék hamut elszórt. Ez így sokkal személyesebb. Lehet, hogy sokan morbidnak gondolják, de én úgy hiszem, hogy ez sokkal emberibb, mint egy "steril" temetkezési vállalkozó által lebonyolított temetés.
16.21 Igen jól hallottad 23.000. Ezen kívül halott öltöztetésért és hûtésért a kórház 22.000 forintot kért el. Szerintetek ezek mért kerülnek ennyibe egy állami kórházban ?Megjegyzem apám egész életében tisztességesen fizette a TB-t. Én mélységesen felháborodtam. A temetés össz. 150.000 volt, úgy, hogy mi szórtuk el a hamvakat és tulajdonképpen temetési szertartás ( díszurna, sírhely, pap ) nem is volt benne !
Amúgy, ha nem vagyok indiszkrét, hova szórtad a hamvakat? Édesapád kérése volt gondolom. Biztosan borzasztó érzés lehetett neked:( Nekem is meghalt édesapám, neki koporsós temetése volt, de nem mertem õt megnézni! És nem is bánom, hogy nem tettem. Ha úgy érzed tolakodó vagyok ne válaszolj, nem haragszom meg, hisz ez a saját privát dolgod
én linkeltem a cikket! Annyira nem néztem át tüzetesen. De amit írtál...23.000ft??? Te jó isten, hát komolyan mondom tényleg felháborító. Hogy még egy ilyen szörnyû tragédia keretien belül is próbálják lehúzni az emberrõl az összes bõrt:S
Érdekes cikk. A mi urnánkban nem volt sem lábcédula, sem azonosító kerámialap. Viszont marhára felháborodtam, amikor 23 ezer forintot kértek el az úgynevezett hamvasztókoporsóért. Nem hiszem, hogy ennek ennyibe kell kerülnie !
közben nézelõdtem, ha kíváncsi vagy itt mindent leírnak: http://pietas-temetkezes.hu/hamvasztas-2
Õrlõgéppel a krematóriumban dolgozók törik össze. Én nem hallottam, hogy bizonyos csontokat elvisznek egy gyûjtõbe.
hát állítólag ilyeneket, hogy állkapocs csont, a térdben lévõ gömb ízület, és hasonló viszonylag nagy csontokat, azokat kiveszik. Van egy elõírásnak megfelelõ tárolóhely, onnan meg elviszik õket valami speckó megsemmisítõbe. Én így tudom.
na de komolyan ki töri össze?? én azt hittem olyan nagy a forróság hogy a csont is elég.
Kedves kérdezõ. Már megkaptad a választ. Az el nem égett csontokat õrlõgéppel összetörik és az is megy bele az urnába.

Ha egy sírhelyet felszámolnak, mert lejárt az ideje, és nem hosszabbította meg senki, akkor mi történik pontosan az elhunyttal?

Elhamvasszák, és egy közös sírkertben helyezik el? De mikor? Rögtön azután, hogy kivették, vagy várnak egy ideig, tárolják valahol és késõbb amikor már sokan összegyûltek temetik el? Az eltemetéskor a hamvakat a puszta földbe helyezik, vagy valamilyen tároló edénybe? Amennyiben tárolóba, akkor egy közösbe vagy mindenki külön urnát kap? Az urnán jelölik e az elhunyt nevét, vagy bármit is, egy számot, amivel még megállapítható lehet, hogy melyikben ki van? Nagyon köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: Általában van egy "gyüjtõhely" az adott temetõn belül ahol a maradványokat összegyûjtik, vagy megsemmisítik.

Általában van egy "gyüjtõhely" az adott temetõn belül ahol a maradványokat összegyûjtik, vagy megsemmisítik.
A legtöbb, fõleg vidéki temetõben ahol a sírhely nem jelentõs értékû ott a felszámolást a lejárta után évekkel...évtizetedekkel, (vagy soha...) végzik el. Drágább, frekventáltabb helyeken a türelmi idõ egy-két év.
én eddig ugy tapasztaltam folé temetnek foleg falun :) a halott ott marad de uj sir kerul rá :/
megvan a szabály, hogy milyen mélyre kell temetni. Ha ezt nem éri el akkor nem temetnek fölé. A fölétemetés egyébként is rokonoknál szokás.

Ha nincs se gyereke se felesége valakinek, akkor mi az öröklés menete? Szülei sem élnek, testvérei is meghaltak már. Egyik elhunyt testvér özvegye él, és a másik volt testvér egyetlen lánya (én). Egyedül én, vagy ketté oszlik az örökség?

Mivel nem egyenesági rokon vagyok, és pénz lenne a leendő örökség, nem szeretném egy olyan rokonnal elosztani, akiről azt sem tudom él-e még.(Hogyan tudható meg?) Én gondozom a nagybácsit szeretettel. Mivel idéntől megszűnt a takarékbetét nem egyenesági ajándékozásának az illetékmentessége, ezért ez kilőve. Most az állampapír tűnik jónak, mert az öröklési illeték mentes jelenleg. Vagy a 150.000Ft utalása is még illetékmentes, de be kell jelenteni. Viszont ez mennyi időre vonatkozik? Átküldhet nekem akár 100-szor 150.000-et is? Szeretném a legkevesebb adóval illetékkel megúszni a dolgot, és nem szeretnék osztozni a rég nem látott rokonnal( ha ő is törvényes örökös, akkor hogyan lehet kizárni?(végrendelet pl.)) Ha valakinek van jobb ötlete, vagy tudja a válaszokat a kérdéseimre megköszönném.

Legjobb válasz: Évente kell figyelembe venni az ajándékozható összeget. Nem számít, hány részletben utalod, az egészet kell figyelni. Az értékhatárt most nem tudom, nézz utána vagy majd úgyis megírja valaki. Eltartási szerzõdést nem tudnátok kötni? Az lenne a legegyszerûbb, és akkor teljesen mindegy, milyen örökös jelentkezik. Persze ez is illetékköteles, azt nem úszod meg, de legalább jogtiszta. Illetéket pedig mindenképpen fogsz fizetni.

Évente kell figyelembe venni az ajándékozható összeget. Nem számít, hány részletben utalod, az egészet kell figyelni. Az értékhatárt most nem tudom, nézz utána vagy majd úgyis megírja valaki. Eltartási szerzõdést nem tudnátok kötni? Az lenne a legegyszerûbb, és akkor teljesen mindegy, milyen örökös jelentkezik. Persze ez is illetékköteles, azt nem úszod meg, de legalább jogtiszta. Illetéket pedig mindenképpen fogsz fizetni.
De miért nem köttök eltartási szerzõdést, mely szerint minden hagyatékát te "öröklöd". Ez a legtisztább jogilag. Közjegyzõ elõtt megírjátok, és nem lesz utána problémád.
Ha a másik testvérnek (akinek az özvegye él) nincs gyereke, akkor te vagy az egyedüli örökös. Így nincs szükség trükkök százaira.
A kérdező hozzászólása: Nincs gyereke a másik testvérnek. Akkor megnyugodhatok ezek szerint? Mert azt olvastam valahol, hogyha nincs gyerek akkor az özvegye örököl. Ezek szerint csak az elhunyt után, de a testvértõl már nem?
Pontosan. Az elhunyt házastársa örököl, ha nincsenek gyermekeik. De ha bármely más örökös esik ki az öröklésbõl, azért mert elhunyt az örökhagyó elõtt, akkor csak a leszármazói léphetnek a helyébe.

Ha én vagyok egy elhunyt egyedüli vér szerinti örököse, viszont a hagyatéki tárgyaláson meg fogok állapodni pár dologban a volt feleségével akkor ő is örökös lesz a hagyatéki végzésen?

Tehát ha ? nem örökölne elméletileg semmit, de én a hagyatékin megegyezek vele, adok neki pár dolgot, akkor onnantól kezdve ? is örökösként szerepel a papírokon majd? Vagy hogyan?

Legjobb válasz: A felesége? Vérátömlesztésen esett át? Vagy romákról van szó?

A felesége? Vérátömlesztésen esett át? Vagy romákról van szó?
Ha elváltak, a volt feleség mit keres a hagyatéki tárgyaláson? Ebben az esetben õ nem örökös, sõt haszonélvezeti joga sincs. Ha akarsz neki ajándékozni valamit, azt nem a hagyatéki tárgyaláson kell megtenned. Megtehetd akármikor.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdem, mert a válás már apám halála elõtt megtörtént, viszont a vagyonmegosztás nem fejezõdött be.
Szerintem elõbb le kell bonyolitaniuk a vagyonmegosztást, hiszen csak az után derül ki, hogy mit örököltél. Vagyis mindent, ami vagyonmegosztáskor az elhunyté marad. És máris nem kell ajándékozgatnod.
00:07 - Akkor is, ha az egyik fél halála elõtt mondták ki a válást? Kétlem...
Ha az elhunytnak van vérszerinti gyermeke (örököse), akkor a házastárs lehet, hogy nem örököl, de élete végéig haszonélvezeti joga van arra a házra/lakásra, melyben laktak az elhunyt házastársával... Tehát õ is szerepelni fog a hagyatéki végzésben, mint haszonélvezõ! (Ugyanígy haszonélvezeti jogot kap minden közösen használt ingó és ingatlanra, pl. autó, bútorok, nyaraló, stb.)
hát az elhunyt felesége nagyon is vér szerinti rokonnak számít
Szerintem is az utolsóknak lehet igaza... Mivel nem is számít hagyatéknak és nem a tiéd az ami az exfeleségé. Nem is tudnak így listát meg ilyesmit készíteni. Én apum is okt. elején hunyt el, és az élettársánál a közös lakásukban leltárt készítettek arról, hogy mijük van (egyéb ingatlanok, kocsi, értékpapírok, ingóságok...). Most apum fél háza az enyém lesz a hagyatéki után amikor kiszólnak a földhivatalhoz és megfizetem az illetéket. Akkor majd az élettársa kifizeti nekem az a részt a házból. De most még pl el se adhatom neki, mert még az apa nevén van. Így Te se örökölsz meg olyan dolgokat amiket az exfeleségnek ítélnek, mert az nem is a tiéd. 24/L
Beszéltek beszéltek, ha nem fejezõdött be a vagyonmegosztás akkor elõbb azt kell befejezni, és csak utána lesz hagyatéki.
Csak annyit kaphat, amennyi a válás során megilleti, elváltak, ez már tény, hogy közben probléma volt az anyagiak terén, ezen a halál nem módosít, a válást már kimondták.
A kérdező hozzászólása: Igazándiból azért is kérdeztem, mert nem zárult le a vagyonmegosztás a válás után (apám halála miatt).
Ha elváltak, akkor a volt asszonyka nem özvegy, tehát nem számít örökösnek, váláskor már megkapta a részét, innentõl egyedül rajtad múlik, adsz-e még neki valamit vagy nem.
A kérdező hozzászólása: A volt feleségérõl van szó.
00:11-nek Ha az elhunyt a halála elõtt elvált, akkor természetesen az elvált házastársnak már nem jár a haszonélvezet, fõleg akkor, ha már nem is lakik az elhunyt lakásában. Csak míg írtam a választ, addig lett beírva az információ, hogy elvált feleségrõl van szó!

Ha egy katona elhuny kötelessége teljesítése közben, hogyan kárpótolják a családját?

Tudom, hogy egy fiú elvesztését pótolni nem lehet, de a kérdesem arra irányul, hogy mit tesz ilyenkor a katonai vezetés.

Legjobb válasz: kiegészitem az elõttem szolót-kap a család 1 zászlót is.

kiegészitem az elõttem szolót-kap a család 1 zászlót is.
Ha meghal miért járna bármi plusz ez üzemi baleset.
Talán azért te barom, mert meg kellett halnia azért, hogy egy országot megvédjen.
Afganisztánban?Irakban?Egészen más kultúra ahol nem kérnek belõlük, nem is hívták õket, a zsoldért vállalták.Meg az amerikai olaj érdekekért.Az elõzõnek aki baromnak nevezett, de ez a cím inkább téged illet, ha csak ilyen alul kulturáltan tudsz csak válaszolni.

Ha elhuny egy ember, és újra inkarnálódik ugyanarra a helyre, ahol elhunyt, könnyebben elsajátítja a nyelvet?

Kíméljenek a kételked?k, térít?k, és beszólások!

Legjobb válasz: Már a születésekor tudja beszélni a nyelvet! Mennyi ostoba ember van a világon.

Már a születésekor tudja beszélni a nyelvet! Mennyi ostoba ember van a világon.
Nem!! Amit hall maga körül, azt tanulja, nulláról indul. Sõt: a beszédhez szükséges finom részek a beszédtanulás KÖZBEN alakulnak, fejlõdnek. Egy 3 hónapos kisbabát elvisznek valahova: mondjuk Egerbõl Tokióba- akkor azt a nyelvet tanulja anyanyelvként.
http://www.sorsod.hu/ezoterika.htm Töltsd le a Visszatérést. Ott mindent megtalálsz a reinkarnáció.
Arra van példa, hogy máshová születik, és tudja az elõzõ hazájának a nyelvét, vagyis abból néhány szót, vagy azt a nyelvet könnyen megtanulja. A kisbaba korban emlékszünk elég jól, de ez elmúlik 5-6 éves korra szinte teljesen. Néhány kivétel akadhat azért.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!