Találatok a következő kifejezésre: Ha egy elhív egy (130 db)

Hogy van az, hogy ha valakit elhívnak egy szülinapi partyra, akkor visz ajándékot, meg fizeti a saját fogyasztását? !

Számomra, ez nagyon furcsa szokás. Nálunk, ha valaki szülinapot tart, akkor gondoskodik a vendégek étel, és italfogyasztásáról, vagy pedig nem tart bulit eleve...

Legjobb válasz: Nem mindenki egyforma. Ha ennyire zavar akkor ne menj el! Majd elmegy az akit nem zavar.... öcsém micsoda problémáitok vannak!

Nem mindenki egyforma. Ha ennyire zavar akkor ne menj el! Majd elmegy az akit nem zavar.... öcsém micsoda problémáitok vannak!
Engem is így hívtak meg, hogy ajándékot kell vinni meg ott a saját költségeinket fizessük! Én is úgy tudtam , hogy ez úgy szokás hogy a meghívott visza ajándékot de akinek a bulija van õ fizeti ezeket..Szerintem ha nagyon nagyon nagyon költséges bulit tart az aki elhívott téged ne menj rá el...vagy azért tegyél (KEDVESEN) egy megjegyzést, hogy ez nem így szokott lenni.. :D bocsi csak ennyivel tudtam segíteni
A kérdező hozzászólása: Van, hogy kötelességbõl kell menni, nem kedvbõl...Viszek szívesen ajándékot, meg kifizetem én a fogyasztásomat is, csak bunkó szokásnak tartom ezt...Ha én hívok vendégeket, akkor készítek ételt, italt, és nem fizetettem ki senkivel. :) Ha meg nincs rá pénzem, akkor nem szervezek bulit inkább, vagy csak pár embert hívok...
A kérdezõvel értek egyet:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi hozzászólásokat! :) Várom még a véleményeket! Senkit sem pontozok le, csak fel! :)
Hát nem tudom, az én baráti körömben meg pont az a szokás, hogy a szülinapos semmit nem fizet - mondjuk a bulit sem õ szervezi, hanem neki szervezik... Január elején a szülinapomon mindenki meghívott egy körre, semmit nem fizettem. De ez nem is otthoni kis zsúr, hanem beülünk valahova. 25N
A kérdező hozzászólása: Ha nem a szülinapos szervezi, hanem neki szerveznek egy meglepetés bulit mondjuk, az más. :) Akkor értelem szerûen a szervezõk fizetik. Köszi a hozzászólást!
Nem muszáj berúgni, én sem rúgtam még be soha. Igaz, nem is megyek ivós partira.
"Sajnos ez a korszellem." Egyszer egy nõi magazin online cikkében taglalták, hogy mennyire cuki a pároddal egymás mellett hányni a WC-be. Ez nem vicc, komoly. Amúgy 100%-osan egyetértek az elõzõ válaszolóval, nincs is mit hozzáfûzni, osztom és vallom az elveit. (Kezecskéztem is a hsz-át.)
Sajnos ez a korszellem. Vedelj, mint egy állat, élj a mának, cseszd szét magad, amennyire tudod, hogy a buli utáni nap majd a földrõl kelljen összekaparni. Tudom, hogy a többség ezt képviseli, de mindig vannak, akik nem gyávák, akik nem olvadnak bele a tömegbe, hanem igenis kiállnak az igazukért, és az elveik mellett. Nagyon jól tudom, mirõl beszélsz, én egyetemre járok, ott még durvább a helyzet, még az egyébként patinánsnak tartott karokon meg különösen (pl. jog, orvosi). Itt különösen sok az alkoholista bunkó. Rendelkezésedre áll a lehetõség, mégpedig az, hogy nem vagy kiszolgáltatva mások hülyeségének, és azt teheted, amit akarsz. Szabadon eldöntheted, iszol-e vagy sem. A társaság rohadtul nagy húzóerõ sajnos, ezt én is nagyon jól tudom, tapasztalom is, de én például egyáltalán nem iszom alkoholt. Miért? Nagyon egyszerû, azért, mert nem szeretem. Néha ünnepeken szoktam inni egy pohár jó minõségû bort vagy szilveszterkor ugye egy pohár pezsgõt, esetleg néha egy kis citromos sört (kb. félévente 1-2 alkalommal), de egyébként nem járok bulikba, és így például az egyetemi csoporttársaim többségével sem jó a kapcsolatom, hülyének néznek, mert én nem olvadok be közéjük. De hála Istennek, hogy ha nincs is sok barátom, de azok viszont olyan barátok, akikre bátran számíthatok mindenben. És velük nem csak arról lehet beszélgetni, hogy a tegnapi buliban ki mennyi piát vedelt és mennyire vágta szét magát, hanem értelmes, normális témákról. Nem tudom, hogy neked milyen a jelenlegi társaságod, akik buliba csábítanak, de szerintem ha nem akarsz, akkor ne menj, hanem állj ki az elveid mellett. Senki nem mondta, hogy ez könnyû dolog, de százszorosan megéri, mert így megszabadulsz egyúttal azoktól az emberektõl, akik csak addig a "barátaid", amíg buli van és pia van. Egyébként még elég fiatal vagy, bár az átlagéletkor ezen a téren sajnos évrõl évre csökken. Legyen egyéniséged, és állj ki magadért. Ha kell, mondj nemet. A többiek meg hadd menjenek, hadd üssék szét magukat. Biztos vagyok benne, hogy vannak a környezetedben olyan emberkék is, akik nem a bulizás rabságában élnek. Ha mégis úgy döntesz, hogy elmész bulizni, ott is vállald fel bátran, hogy nem iszol. Vagy ha nagyon ki vagy szolgáltatva a körülötted levõ társaságnak és nem vagy elég bátor, hogy felvállald az elveidet, végsõ esetben azt is mondhatod, hogy gyógyszert kell szednek, és emiatt ugye nem ihatsz alkoholt, csak mittudomén kólát. Ez is egy út. De a legjobb az lenne, ha kiállnál magadért. Ehhez kívánok kitartást és elég bátorságot! És remélem, pár hasznos dolgot is találsz ebben a kisregényben. Legjobbakat!
Van még egy ember a társaságban, aki hasonlóan áll hozzá? Ketten már simán lehet jó egy este, akkor is, ha körülöttetek mindenki más részeg. Tapasztalat :)
k.lau13 egyetértek veled, hogy gáz 13 évesen inni, azt nem mondom , hogy én nem próbáltam ki akkor..de ez most más téma az , hogy 25 évesen nem lesz ideje megbánni , az viszont hülyeség, max akkor lesz igaz, ha mindennap bedob egy üveg vodkát, de azt is aro-st.
jó, bocs, amit az elõbbi válaszról mondtam, azt visszavonom!! Bocsi, az igaz.... De engem ez teljesen sokkolt, hogy velem egykorú írta ki ezt a kérdést, valahogy nagyon... már bocs.
Mi a fene!? hány évesek a barátaid egyáltalán!? komolyan 13 éves vagy??? hát, õszintén, semmit... én is ennyi vagyok, és egy-két haverom nekem is SAJNOS iszik, és engem is megpróbáltak már leitatni, de ilyenkor nem az a lényeg, hogy ki röhögnek-e, vagy nem... Tudod, az ember akkor tér észhez, amikor 12 éves korában sokkoló látványként ott áll elõtte a két legjobb barátja(szintén 12 éves, ez tavaly ilyenkor volt) és fújja a képébe a cigifüstöt... Hát nem tudom, az elõzõ válasznak csak az elsõ két sorát olvastam el, mert tovább nem bírtam... NE CSINÁLD!! ugye tudod, hogy ha késõbb így folytatod, " 25 éves korodra már megbánni se marad idõd, mert halott leszel?" ezt mondta nekem egyszer valaki, amikor hasonló kérdéssel mentem oda hozzá... és tulajdonképpen igaza van.... csak egy kicsit gondolj bele, megéri neked egyszer bulizni egy marha jót, hogy aztán az egész életed elcseszd vele?? hát én nem hiszem... :/ különben is, nálunk azt a lányt, aki 13 évesen iszik, mindenki "k*rvázza", szval ez nem ciki... ennyi idõsen biztos nem... tudom milyen érzés lehet, mert én is így voltam, kérdezgették(a két legjobb barátom!) hogy kérek-e cigit, én mondtam, hogy "dehogyis, hülyék vagytok ti!?" erre kiröhögtek... ugyanezt eljátszották pálinkával, stb. De olyat is csináltak, hogy azt mondták a meggyborra, h üdítõ, és megittam... Azért durva, mik vannak mostanába, 13 évesek részegen rohangálnak, a másodikos gyerekeknek érintõképernyõs telefonjuk van, ilyenek. a legegyszerûbb, ha tudod, hogy talán most kiröhögnek és lenéznek, de idõsebb korodban, mondjuk 30 évesen az akkori barátaid már pont azért fognak lenézni, hogy te már ennyi idõsen ittál. Hülyeség... Igazad van, és megint SAJNOS nagyon kevesen vannak olyanok, mint te, de az a normális... Egyszerûen ne menj el a buliba, és még vmi: "nem iszok annyit, hogy berugjak?", hát ne csak annyit ne igyál, hanem semennyit!! különben késõbb hallgathatod, hogy idõsebb fiúk-lányok jól leszólnak érte, és ez még a legkevesebb... már bocs a kifejezésért, de NE LEGYÉL HÜLYE!! ez egyáltalán nem éri meg... Bocs de én így gondolom, azért remélem, hallgatsz rám... remélem... :// nah, remélem segítettem... :) )
Miért kell berúgni?Nem attól buli a buli, hogy mindenki mata részeg, könyörgöm.Egy 13 éves meg minek akar inni?
Én úgy csináltam mikor nem akaram inni, hogy pl a vodka narancsban max pár csepp vodka volt, mert befogtam az üveg száját(elfordultam, hogy ne lássák, mikor töltök), így alig ment a pohárba. a narancs meg úgyis elnyomja a vodka szagát. Így nem csesztettek, hogy nem iszok, aztán, mikor már mindenki részeg volt, jót röhögtem rajtuk. 21/l
Röhögj azon, hogy a többiek már a földön fetrengenek xD Amúgy nem kell annyit inni, hogy halálrészeg legyél. Csak szédülésig:D De mindkét esetben másnap szétmegy a fejed:)
BeecsKe igen, tudom, most hogy így mondod, az tényleg hülyeség, csak vannak barátaim(13 évesek) akik viszont tényleg nagyon gyakran isznak õket is ezzel próbáljuk lebeszélni(ketten vagyunk normálisak), ami vagy bejön, vagy nem. mert hát, hogy õszinte legyek, ha valamikor csak egy kis esélyed is van rá, hogy meghalsz(majd jópár év múlva) vagy valami, és egyszer megtetted, nem haltál meg és nem történt semmi, utána legközelebb kétszer is meggondolod, hogy megcsinálod-e, vagy nem, és hát õszintén, azt reméltem, talán frászt kap és eszébe se jut hogy igyon bármit is. és mellesleg feltûnt már, hogyha valaki ezt egyszer elkezdi, utána nagyon nehezen hagyja abba, 13 éves alkoholistákkal vagyok körülvéve! és nem túloztam... szóval, én csak ezt akartam. és bocs, hogy most meg itt magyarázkodok, de hát na... ha egyszer nem sikerült elsõre normálisan leírnom amit akarok, akkor csak kijavítom :)

Ha egy lány elhív táncolni, de de ti nem akartok, akkor ti mit mondanátok neki?

Az a lényeg, hogy minél viccesebb legyen (pl. nem tudok táncolni, mert ártana a babám egészségének, szorít a cipõm!) valami ilyesmik kénének, az lényeg, hogy minél viccesebb legyen, elõre is köszi szépen !

Legjobb válasz: Ne próbálj meg vicceskedni ilyen helyzetbe...ha egy lány elhív az jelent valamit... és lehet megbántanád egy általad viccesnek ítélt visszautasítással . F/26

Ne próbálj meg vicceskedni ilyen helyzetbe...ha egy lány elhív az jelent valamit... és lehet megbántanád egy általad viccesnek ítélt visszautasítással . F/26
ritka, hogy egy lánynak ennyi bátorsága van. ne poénkodd el mert nem nézzük jó szemmel...

Az mit jelent, ha egy jó csaj elhív sétálni?

Vajon akar valamit ,vagy nem?

Legjobb válasz: Nagy valószínûséggel ha egy jó csaj elhív sétálni, az ugyanazt jelenti, mintha egy nem jó csaj hívna el sétálni.

Nagy valószínûséggel ha egy jó csaj elhív sétálni, az ugyanazt jelenti, mintha egy nem jó csaj hívna el sétálni.
hát ha 1jó bnõdrõl van szó..akk nembiztos h akar vmit..:) pl énis elhívtam 1nagyon jó barátomat sétálni de mindenféle hátsószándék nélkül nekem nemtetszik a srác csak szeretek veel beszélgetni mert megért:) de lehet h õ pont akar vmit helyzettõl függ...:D lehet h akar vmit;) menj el vele és megtudod:D 16/L
megakar ismerni.. ha meg ismer akkor többet akar :D
attól függ, hogy ismered-e a nõt...:P
megakar ismerni és ha jó benyomást teszel nála akkor talán mást is akar majd tõled többet mint barátságot=) sok szerencsét!!!:')
ha nem is párkapcsolatot , de barátságot biztos.. vagy többet :D
te fiu vagy?akkor az ciki a õ hív meg!!ja, és bejössz neki!
Én is kételkednék a helyedben :) a jó csajok nem szoktak randit kérni :) Lehet csak információt akar gyûjteni valamelyik haverodról.
Út közben leköti a figyelmed valami elmés témával, aztán észre se veszed, és már a dinnyeföldjük végében állsz, kapával a kezedben, és rugdossa a s*gged, hogy kezdj neki a kapálásnak sürgõsen.:)
A kérdező hozzászólása: 20 éves tanyasi vagyok!
le akar húzni vagy 1 csókért megíratni veled a leckéjét
A kérdező hozzászólása: kikérem magamnak , én retardált vagyok nem tudtad?
sztem más nem akart elmenni ezért megkért téged... istenem ennyire gyökér nem lehetsz. ha egy csaj elhív sétálni akkor vagy sétálni akar, vagy dumálni vagy pedig veled lenni. gondolkozz már ember. vagy, ha nem megy akkor kérdezd meg tõle...
A kérdező hozzászólása: ááá dehogy a nénikém szerint görcsb.zi vagyok :S Amúgy köszönöm a jó tanácsokat!
Szerinte dagadt vagy és azt akarja h lefogyj xD Am lehet bejössz neki.
semmit nem jelent de ha már megcsokol akkor hajtani a csajra amúgy a lányok nõk sokszor nem tudni mit szeretnének ! Érezz bele és próbálj közelíteni hozzá ne legyél muja

Ha elhívok egy lányt "találkozni" akkor hova hívjam el, miről beszélgessek vele, és a legfontosabb: mire figyeljek a reakcióiból?

ezt úgy értem hogy ha mondjuk csavargatja a haját akkor állítólag bejövök neki. (ez csak egy példa)

Legjobb válasz: Hívd el a parkba sétálni, fagyizni, ilyesmi. Mozi lehet mondjuk a második vagy harmadik alkalom. Jelek és reakciók? Erre nehéz tanácsot adni, mert embertõl függ. A hajcsavargatós szerintem inkább tudatos szokott lenni, mintsem tudatalatti, úgyhogy ne vedd készpénznek, hogy ha nem csinálja, nem kedvel. Legegyszerûbben úgy derül ki, ha miután hazamentetek és elhívod megint akkor szívesen fogadja. Ha azt mondja, hogy nem ér rá, akkor legyen gyanús.

Hívd el a parkba sétálni, fagyizni, ilyesmi. Mozi lehet mondjuk a második vagy harmadik alkalom. Jelek és reakciók? Erre nehéz tanácsot adni, mert embertõl függ. A hajcsavargatós szerintem inkább tudatos szokott lenni, mintsem tudatalatti, úgyhogy ne vedd készpénznek, hogy ha nem csinálja, nem kedvel. Legegyszerûbben úgy derül ki, ha miután hazamentetek és elhívod megint akkor szívesen fogadja. Ha azt mondja, hogy nem ér rá, akkor legyen gyanús.
Már egy szimpla séta, vagy pizzázás vagy éppen strandolás is tökéletes "találka hely". A reakciókat alapból észreveszed szerintem..ha sokat mosolyog és zavarban van vagy éppen elpirul akkor tuti tetszel neki.. ;D 15/L

Gáz ha 18 évesen elhívok egy 14 éves csajt randira? XD

Legjobb válasz: miért érdekel h mások mit gondolnak errõl? ha szeretnéd elhívni elhívod..aki ebbe beleköt elég sza.réletû lehet

miért érdekel h mások mit gondolnak errõl? ha szeretnéd elhívni elhívod..aki ebbe beleköt elég sza.réletû lehet
Nekünk meg a többieknek még is mi közünk van hozzá?! Akinek beleszólása van az a szülõk.
miért lenne? Ha annak érzed akk el se hívd Ha meg bejön akk randizzatok ez a ti dolgotok
jajnemár! az nem nõ, még csak nem is csaj, nem is lány, nem is kislány, hanem egy gyerek... mit akarsz te egy gyerektõl????
Picipoci te vagy az? :D amugy tul fiatal. Majd 6év mulva hivd el.
18 éves csajoknak is jó segge van te gyökér. Cumira kaphatsz hozzád hasonló korút is.
Szerintem nem gáz, ha nem a lyukra hajtasz.
A kérdező hozzászólása: De jó segge van attól na :D
gáz. maximum egy évvel lehet fiatalabb a lány
A kérdező hozzászólása: utolsó : szerintem is :/ mind1 hagyom a fenébe :D
Nagy az a korkülönbség ennyi idõsen
Az a csajtól függ.
Õszintén igen, gáz.
múltkor láttam egy gyönyörû lányt. saccra úgy 17 évesnek gondoltam. aztán kiderült hogy csak 14, le is sokkoltam.

Ha egy lányt elhívok találkozni akkor utána a találkozón hogy mondjam el neki hogy tetszik nekem?

Legjobb válasz: Az ember nem azért hív el valakit, mert nem tetszik neki. Azzal, hogy elhívod gyakorlatilag kifejezted, hogy tetszik. Ha a lány nem szellemi fogyatékos, akkor rá fog jönni.

Az ember nem azért hív el valakit, mert nem tetszik neki. Azzal, hogy elhívod gyakorlatilag kifejezted, hogy tetszik. Ha a lány nem szellemi fogyatékos, akkor rá fog jönni.
Inkább arra törekedj, hogy érezzétek jól magatokat, és abból alakulhat valami, mert ha nem feltétlenül erre gondol a találkozó alkalmával, akkor el is riaszthatod.
"Meg akarlak szúrni"
A kérdező hozzászólása: De a lánnyal így jóba vagyunk régóta és lehet azt hiszi hogy ilyen baráti találkozás
Igaza van az elõzõnek, de azért adok pár tanácsot. Vihetnél neki valami kis apróságot, lehet akár egy szál virág, bár ez kicsit elcsépelt de akkor tuti értené a célzást. Dicsérd meg a ruháját, haját ilyesmi. Igaz nemtudom hova mentek vagy hol találkoztok de mondjuk sétálás közben beszélgessetek, érezze hogy kiváncsi vagy milyen zenét, filmet, ételeket szeret. Ne legyél azért túl rámenõs. A találkozó végén kérdezd meg lenne-e kedve máskor is találkozni veled :-) most így hirtelen ennyi jutott eszembe :-) sok szerencsét
Ne mondd meg, hogy tetszik, ezzel csak magányos kapcsolatfüggõ egyednek állítana be.
5õs vagyok. Azt hogy igaza van az elõzõnek az elsõ válaszolóra értettem, hogy a csaj valszeg rájön miért hívod el. Bár így hogy barátok vagytok.. Nemtudom. Mi is barátok voltunk a pasimmal, de én valahogy megéreztem miért hív el kettesben találkozni :-D
Hány évesek vagytok amúgy? :-) mármint te és a lány.

Ha egy fiú elhív valahová, azzal egyértelműen kifejezi, hogy tetszem neki?

Nagyon tapasztalatlan vagyok ilyen téren és sosem értem ezeket a bizonyos "jeleket".

Legjobb válasz: Hát ha már elhív, az nem jel, hanem egyenes beszéd.:D

Hát ha már elhív, az nem jel, hanem egyenes beszéd.:D
Lehet csak a veséd kell neki.
A kérdező hozzászólása: Lepontoztalak, kedves utolsó válaszoló. Nem vagyok idióta, csak tapasztalatlan. Gyereknek még gyerek, az tény. De idióta az nem.
Na, te nem, hogy gyerek vagy még, de jó nagy idióta is!!!!
A kérdező hozzászólása: De megkérdeztem tõle, hogy hívhatok még valakit? Hozzátettem, hogy egyik barátnõmet szeretném elhívni még. Mert félek vele kettesben lenni. Persze ezt nem mondtam a szemébe. De próbálom éreztetni vele, hogy én is kedvelem õt. Nem tudom, mekkora sikerrel.. Kellemetlen a számára, hogy barátnõmet is hívtam?
Látszik fiatal vagy, hogy nem egyértelmû neked!!!! Még jó hogy randira hív!!! Érezd jól magad, aztán lesz ami lesz!!!!
hát, ha randira hív (pl.: nem lenne kedved eljönni velem valahova?) akkor igen, szerintem. de ha azt mondja, hogy "ma lesz nálunk egy tök jó házibuli, nézz be, ha akarsz", az is meghívás, de nem feltétlenül jelenti, hogy tetszel neki. szerintem ezt neked kell eldöntened, ha máshogy nem, hát megérzés alapján :D
Akkor ez randi :)
A kérdező hozzászólása: Páran olyanokat írtok, amitõl mosolyogni kezdek. De én komolyan kérdeztem, amit kérdeztem. Szóval komoly válaszokat szeretnék. Hogy hívott el? Megkérdezte, ráérek-e ekkor és hogy elmennék-e vele valahová. Én pedig mondtam, hogy igen.
Hova hívott...? attól függ:)
Ez nem egy jel, ez már felhívás keringõre :D
Nem, az aszt jelenti, hogy a haverok nem érnek rá sörözni!!!!
Na olyan gyerek már nem vagy, ha randira hívnak a pasik. De hát, mire gondoltál, minek a harmadik? Gardedámnak? Vagy trióban nyomod? Hát nem is rossz az. Ha röpke pillantásokat vet a cickódra, az jelnek is tekinthetõ. De azért lehet extrém eset. Ha mondjuk néger, akkor gyõzõdj meg róla, nem kannibál e. Ez esetben a tetszem neki, mást is jelenthet...

Ha egy fiú elhív egy lányt randizni, akkor automatikusan a srác fizet mindent?

Tudom gyerekes kérdés:D:D:D de nem akarok beégni^^"

Legjobb válasz: Hát ez nálam természetes hogy én hívom meg a barátnõmet mindenre... Mikor elõször mentünk moziba akkor álltunk a sorba és vettem elõ a pénzt mire láttam hogy húzza elõ a pénztárcáját... Mondtam neki hogy azt most szépen visszarakod, én fizetek... nem hagyta... de ez szerintem idegesítõ egy picit... szóval ha hasonló helyzetbe kerülsz akkor kéressd magad egy kicsit és utána tedd vissza a pénzt... (am barátnõm utána fogta az ezres és benyomta a zsebembe...) másik meg hogy nem mindenképp kell olyan helyre menni ahol költeni kell... ha bpi vagy akkor margitsziget, gellérthegy, meg van egy csomó hasonló hely ahol úgy érezhitek magatokat jól hogy nem kell vásárolni...

Hát ez nálam természetes hogy én hívom meg a barátnõmet mindenre... Mikor elõször mentünk moziba akkor álltunk a sorba és vettem elõ a pénzt mire láttam hogy húzza elõ a pénztárcáját... Mondtam neki hogy azt most szépen visszarakod, én fizetek... nem hagyta... de ez szerintem idegesítõ egy picit... szóval ha hasonló helyzetbe kerülsz akkor kéressd magad egy kicsit és utána tedd vissza a pénzt... (am barátnõm utána fogta az ezres és benyomta a zsebembe...) másik meg hogy nem mindenképp kell olyan helyre menni ahol költeni kell... ha bpi vagy akkor margitsziget, gellérthegy, meg van egy csomó hasonló hely ahol úgy érezhitek magatokat jól hogy nem kell vásárolni...
..hat ha igazi uriember akarsz lenni es be akarsz angyon vagodni CSAJNA AKKOR KESZULJ FEL......igen az az igfazi fiu aki fizet..ezzel lassa a csaj h igazan tetszik eneked ese akarsz vele jarni sok sikert!!!!!!
Aki hív az fizet- ez általában igy van nagy lenne ha elhívnám pár haveromat szülinapi bulira aztán meg átnyújtanám nekik a számlát
Igen.Vegyél neki rózsát, vagy hívd el valahova, menjetek moziba esetleg ha imádja a fagyit meghívhatod fagyizni is
Hát az elég érdekes lehet akkor:)
Ha még nézed a válaszokat: elméletileg illene a fiúnak fizetni mindent, és elvileg ezzel számolni is fog. Viszont: szép dolog a felajánlod, hogy felesben fizetitek a dolgokat. Ezzel a srác se megy tönkre a randiban, és tetszeni is fog neki:)
Kedves elöttem szóló, Ha valaki randira hiv valakit, annak illik állni a költségeit - mert ugye senki nem kérte rá, hogy elhivjon bárkit is. Már ne haragudj, de a te dumád is nagyon rossz. Feminizmus és barátai ...ha megcsinálod a kölykeidet azokat ki látja el ugy 85 százalékban???? A dolgozó feminista nõ akivel megcsináltad...
A kérdező hozzászólása: persze, hogy nézem a válaszokat és köszönöm is õket. :)
Gondolom mindketten iskolába jártok, nyilván a fiúnak a szülei adnak zsebpénzt, de aki ezt kihasználja, az egy olcsó ribanc. Ha van keresete, akkor sem valószínû, hogy mindet nõkre szeretné költeni. Értelmeséknél úgy megy, hogy esetleg egyszer meghív a fiú, másodszor már azt mondod, hogy a felét, vagy a részedet fizeted. Õ sem lopja a pénzt.
Szerintem is vidd el a magad részét, de ne erõltess semmit. Nyugodtan fizethet (legalább látod, mennyire úriember) - és legközelebb hívd meg te. De, ha ezt nem szeretné, akkor fizessetek felesben.
Nem feltétlenül automatikusan, vigyél annyit hogy a magadét fedezni tudd. Amikor fizetni kell valamiért, kezdd elõvenni a pénzt, a legtöbb srác úgyis "leállít" majd :D Hosszabb kapcsolatnál nálam változó, van hogy meghív, van hogy mindenki fizeti a magáét (ez a ritkább), de van hogy én hívtam meg a srácot :) (egyszerûen olyan kedvem volt :D)
Manapság már nem kötelezõ, hogy a fiú fizessen, de szerintem egy úriember igazán megtehet ennyit! Legalábbis az elsõ randin... Viszont pont a kínos helyzetek elkerülése érdekében legyen nálad is pénz! Hátha kiderül, hogy a fiú otthon felejtette a pénztárcáját... :P A vörös rózsától, amit egy fentebbi válaszoló írt, nekem a hátam is borsódzik! Halott virágot adni, ami egy hét alatt elszárad, szerintem minden, csak nem romantikus. :P Arról nem is szólva, hogy a vörös rózsa a lángoló szerelem jelképe, ami az elsõ randin valószínûleg még nincs meg...
A kérdező hozzászólása: ehh.. én már a 30 perc késés miatt megmutattam volna merre van a 'húzzapicsába'..
éhe--->éhes
az eggyik barátnõmet elhívták mozizni 1. a pasi 30 percet késett 2. a számlát a csaj fizette, mert a pasi elfelejtett pénzt vinni 3.mikor moziból kijöttek a a pasi rávette, hogy vegyen kaját meg innivalót is neke, mert éhe...... Na ennyit errõl! Azóta se látta a barátnõm a pénzét......:-(
ez evidens ... az elsõ randin amikor összejöttök akk irdomos h a csávó fizessen de amikor összejöttetek akkor nem kell mindent a fiúnak fizetni egy idõ után pedig egyszer a lány máskor a fiú fizet vagy ha nincs pénze az egyiknek akk fizeti a másik :D de am nem vetted még feleségül akkor miért kéne eltartanod ?
A kérdező hozzászólása: lány vagyok:D:D csak attól félek, hogy nála ez nem így mûködik:D
A fiúnak illene fizetni...de hogy biztos legyél a dolgodban vigyél magaddal a te kajádat és a borravalót fedezõ összeget...vagyis, a rád esõ részt.
A srác fizet az elsõ randin ez alap...csak vigyázni kell a többi randin, hogy nem mindíg õ fizessen mindent mert azt foja hinni, hogy a pénzre hajtassz.

Lányok! Mennyire számít nyomulásnak/tolakodásnak ha egy pasi az első néhány találkozás után (tehát még szinte ismeretlen) elhív randira?

Legjobb válasz: Miért ne kérdezhetnéd meg, hogy van-e kedve meginni egy kávét/teát? Szerintem túl merev a mai társadalom. Egy randi még semmire sem garancia. Lehet, hogy egy jó barátság alakul ki, lehet, hogy több, esetleg nem történik semmi. Egy próbát meg ér. Esetleg ha többször is találkozol vele, elõtte teremthetnél vele valamiféle kommunikatív kapcsolatot.

Miért ne kérdezhetnéd meg, hogy van-e kedve meginni egy kávét/teát? Szerintem túl merev a mai társadalom. Egy randi még semmire sem garancia. Lehet, hogy egy jó barátság alakul ki, lehet, hogy több, esetleg nem történik semmi. Egy próbát meg ér. Esetleg ha többször is találkozol vele, elõtte teremthetnél vele valamiféle kommunikatív kapcsolatot.
Lánytól függ, de nekem gyors lenne.
Szerintem ne randira hívd, hanem mondd neki, hogy mész ide vagy oda, ha gondolja, veled tarthat. Ez sokkal kevésbé nyomulós. Ha a második találkozáskor megkérded, az nem nyomulós. A nyomulás az az, ha elsõ találkozáskor megcsókolod. Mondjuk van, akinek bejön.
A kérdező hozzászólása: Az mennyire rámenõs ha az elsõ ilyen "elmegyünk valahova de nem randi" alkalmából elmondom neki, hogy tetszik nekem?
engem akár azonnal is elhívhatnál 20L
A kérdező hozzászólása: Köszi, jó tudni, hogy vannak ilyen lányok is. :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!