Találatok a következő kifejezésre: Ha egy el (5612 db)

Tartanátok Bullterriert lakásban? Ha egyedül élek a lakásban, akkor is tudok kutyát tartani?

Délel?ttönként, majd kés?bb a munkahely miatt ez nem okoz problémát? Az elején maradjak otthon vele, vagy vigyem kutyaoviba? Kérlek segítsetek, mert nem tudok dönteni! Els?sorban a kutyát lakásban tartók véleményeire és tapasztalataira lennék kíváncsi!

Legjobb válasz: Persze, simán lehet tartani lakásban. Nálam 2 kutya is van a házban, pedig nagy kertünk van. Volt bullterrierem is, nem is való kinti kutyának. Imádja a meleget, kényelmet. Eleinte 2-3 óránként kéne kimenni vele, de ha munka miatt nem tudod megoldani, szoktasd kutyapelusra vagy újságpapírra. Így kicsit hosszabb folyamat lesz a 100% szobatisztaság elérése, de ugyanúgy megtanulja. Ahogy idõsödik, felnõ, elég lesz neki napi 2-3 séta, persze elegendõ mozgással, játékkal stb. Ha van idõd és anyagilag megteheted, persze vidd el kutyaoviba. Szokná a többi kutyát, embert és le is fárasztja egy ilyen program.

Persze, simán lehet tartani lakásban. Nálam 2 kutya is van a házban, pedig nagy kertünk van. Volt bullterrierem is, nem is való kinti kutyának. Imádja a meleget, kényelmet. Eleinte 2-3 óránként kéne kimenni vele, de ha munka miatt nem tudod megoldani, szoktasd kutyapelusra vagy újságpapírra. Így kicsit hosszabb folyamat lesz a 100% szobatisztaság elérése, de ugyanúgy megtanulja. Ahogy idõsödik, felnõ, elég lesz neki napi 2-3 séta, persze elegendõ mozgással, játékkal stb. Ha van idõd és anyagilag megteheted, persze vidd el kutyaoviba. Szokná a többi kutyát, embert és le is fárasztja egy ilyen program.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, annak különösen nagyon örülök, hogy nem lebeszélni akartok róla! Sajnos csak közös kert van, ezért oda nem vihetem le. Egyelõre iskolába járok, ahol délelõttönként van tanítás, de egyetemrõl lévén szó, vannak elõadások és szünetek is, tehát bármikor haza tudnék ugrani hozzá. Egyébként nem szedné szét a lakást unalmában? Vagy akkor csak egy szobába "zárjam be"? Csak szegénynek a box nem lenne megfelelõ órákig, nem is szeretném oda zárni. Autóban szállítjátok? Ott viszont már lehetne boxban vinni. Ha esetleg van idõtök, én még szívesen kérdeznék!:)
Bármilyen kutyát lehet lakásban tartani. És dolgozni is minden normális ember jár, és sokak élnek egyedül. ennek ellenére van kutyájuk. Nehéz de nem lehetetlen. A felelõs, komoly kutyatartók akár szabadságot is kivesznek a kiskutyához. Egy-két hetet amíg beletanul. Közben elkezded szobatisztaságra nevelni. Kert nincs? Mert addig akár kint is lehetne egy elzárt helyen. Vagy bent egy kutyaboxban, csempés helyen (könnyû takarítani). Rászoktathatod kutyapelusra. De ha olyan a munkahelyed akkor akár beviheted magaddal. A kutyaovi ettõl független dolog. Jó odavinni a kutyákat. Hasznos. Ha megvan minden oltása akkor vidd el, ott sok mindent megtanultok és szocializált lesz. Utána jöhet a kutyaiskola is ha tetszik.
Azzal azért számolj, hogy minden kölyökkutya rombol, megrág dolgokat és igen unalmában fõleg. Mielõtt elmész otthonról le kéne vinni sétálni, utána hagyhatsz neki préselt csontot. Azzal kicsit ellenne. Semmiképp ne tartsd boxban, amíg elmész otthonról, inkább zárd be egy szobába. Persze cipõket stb. el kell tüntetni. És igen autókázni is szoktunk, simán bírják, csak kiskorától kezdve hozzá kell szoktatni. A legbiztonságosabb boxban, de mi pl. kutya biztonsági övet használunk és ül mellettem az anyósülésen:) )
Elsõ vagyok. Igen balesetek mindig vannak egy kutyával, de ha jól neveled, foglalkozol vele, és tudja hogy te vagy a fõnök akkor nem fogja tönkretenni a lakást. Plusz vehetsz neki játékokat amiket rághat. De fontos hogy te add oda neki mielõtt elmész és ne hagy mindig elõtte, mert a fõnök dönti el hogy mikor játszik a falka. :D Ha megyünk valahova akkor legjobb kocsival vinni. A legtöbb kutyának nincs vele gondja. Az enyém mondjuk hányós volt, de aztán valaki mondta hogy nézessem kifelé az ablakon (nem lehúzottnál!) és akkor elmúlt.
Nagyon édes vagy :) Egyedül élek egy kis lakásban a nagy kutyámmal :) Dolgozok mellette rendesen, mégis jól elvagyunk :) Nyugodtan vágj bele, ha tényleg jól végiggondoltad. Kölyök kutyát nevelni azért nem piskóta. Szobatisztaság, rágcsálás, etc. Próbáld elejét venni minden rombolásnak, ergo pakolj el mindent (cipõ, apró tárgyak, ha elmész otthonról vezetékeket kihúz az áramból és hasonlók). Szóval próbáld megelõzni ezzel a sok kárt :) Azt javaslom míg nem szobatiszta, zárd ki a konyhába míg nem vagy otthon. Mivel iskolás vagy ahogy olvastam (egyetem), egy-egy lyukas órában haza tudsz szaladni levinni, így a kutyapelust szerintem mellõzd. Ha a szüleidhez mész, eleinte biztos sírni fog, hogy nem alhat bent, de hidd el gyorsan megszokja :) Kutyaovi és iskola mindenféleképp javasolt :) nagyon sok örömet az ebhez, ha meglesz :)

Mi történik akkor ha egy élő emberen alkalmazunk újraélesztést?

Mármint úgy értem hogy nincs magánál alszik és elvégezzük rajta pedig nem kellene. akkor mi történik? megöljük az embert vagy mi??

Legjobb válasz: Ha szájon át akarod éleszteni az alvó embert akkor felébred és vagy élvezi hogy mint alvó férfi egy nõ éppen smárolná vagy mint férfi undorral ellök mert egy másik férfi matat a szájában,és õ messze nem meleg. Ha a mellkasát nyomkodod ütemesen akkor is csak felébred rá,mert bizony nem kellemes érzés. Ha rosszul csinálod tényleg eltörheted pár bordáját. Ha viszont Defibrilatorral próbálkoznál akkor akár meg is ölheted. Egyébként sosem végzünk életmentés addig amíg meg nem bizonyosodtunk arról,hogy dobog a szíve az illetõnek. Így elképzelhetetlen hogy egy alvó embert valaki újra élesszen, mert az alvó embernek egyenletes nyugodt szívverése van.

Ha szájon át akarod éleszteni az alvó embert akkor felébred és vagy élvezi hogy mint alvó férfi egy nõ éppen smárolná vagy mint férfi undorral ellök mert egy másik férfi matat a szájában, és õ messze nem meleg. Ha a mellkasát nyomkodod ütemesen akkor is csak felébred rá, mert bizony nem kellemes érzés. Ha rosszul csinálod tényleg eltörheted pár bordáját. Ha viszont Defibrilatorral próbálkoznál akkor akár meg is ölheted. Egyébként sosem végzünk életmentés addig amíg meg nem bizonyosodtunk arról, hogy dobog a szíve az illetõnek. Így elképzelhetetlen hogy egy alvó embert valaki újra élesszen, mert az alvó embernek egyenletes nyugodt szívverése van.
Semmi az ég egy adta világon, ha ügyetlen vagy viszont eltörheted 1-2 bordáját az illetõnek...
"Semmi az ég egy adta világon" ?????? Ti mirõl is beszéltek? :D Ha élõ emberen végeztek újraélesztést, nagy valószínûséggel keringés zavart/szívritmus zavart okoztok ami miatt szívinfarktus következik be. Úgyhogy azért óvatosan az ilyen válaszokkal. Nemhiába az az újraélesztés elsõ lépése, hogy kontaktus teremtés. Ha nincs reakció akkor pedig légútbiztosítás és légzés vizsgálat. UI: egy kb 15 perces újraélesztés során még egy profi mentõs is eltör 1-2 bordát nem hogy egy utcai elsõsegélynyújtó. (Jobb egy törött borda neki mint ha meghalna)

Ha egy élõlényben nagy mértékû - töltést halmozunk fel és a töltések nem csak a felszínen halmozódnak fel hanem mélyebben is akkor ott a töltések elektromos mezeje okoz problémát vagy maguk a töltések?

Tehát az hogy ott plusz elektronok kerülnek oda vagy már a nagy mennyiségû elektron felhalmozódás miatti elektron negativitás is kárt tesz függetlenül attól hogy az elektronok elérnek -e addig.

Legjobb válasz: Mivel az élõlények elég jó vezetõk, nem halmozódhat fel bennük térfogati töltés, hanem minden töltés kimegy a felszínre. Innentõl kezdve pedig belül nem hoz létre elektromos teret.

Mivel az élõlények elég jó vezetõk, nem halmozódhat fel bennük térfogati töltés, hanem minden töltés kimegy a felszínre. Innentõl kezdve pedig belül nem hoz létre elektromos teret.
A kérdező hozzászólása: Amennyiben sikerülne valahogy kivitelezni.


Ha egy elemet beteszek a vízbe akkor teljesen le fog merülni az elem?

Arra gondolok, hogy a víz vezeti az áramot és akkor lemerülhet az elem...

Legjobb válasz: Igen lemerül.

Igen lemerül.
A kérdező hozzászólása: ok kösz:)

Ha egy elem - pólusát vezetékkel összekötök egy izzó egyik érintkezőjéhez, a másik érintkezőt leföldelem, miért nem világít az izzò?

Ha a konnektor fàzis pontjàt megérintem és le vagyok földelve, akkor megüt az àram. Elemnél miért nem gyullad fel az izzò?

Legjobb válasz: Mivel ez esetben az elemnél nincsen az áramkör bezárva (pluszról mínuszra). A hálózati konnektornál pedig eleve le van földelve.

Mivel ez esetben az elemnél nincsen az áramkör bezárva (pluszról mínuszra). A hálózati konnektornál pedig eleve le van földelve.
A magyarázat az, hogy azért mert a negatív kivezetésbõl áramlanak az elektronok az izzó negatív kivezetéséhez de nem tudnak tovább áramlani mert a pozitív pólus nincs hozzákötve ezért az elektronok csak egy helyben "tobzódnak"
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek.
Egyenáramú rendszerekben és erre legjobb példa a városi vasutak.....: Negatív visszavezetésnek becézett kábelekkel, össze kell kötni az egyenirányító negatív pólusát a sínnel. (Hiába van elvileg föld potenciálon a vágány, azon át nem záródik kielégítõen az áramkör. Óriási veszteséggel, rossz hatásfokkal lehetne elviekben földelve üzemeltetni. Az elem pedig ehhez hasonlít a legjobban, sõt elenyészõen kicsi áramerõsség képes földhurkos kísérletekhez is.)
kicsi áramerõsség KEVÉS földhurkos
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is.

Ha egyedül élek itthon az a gyámügyet hogyan érinti?

17 F vagyok,apám korházba,anyám külföldön dolgozik.Testvérem kb 30km-re él.

Legjobb válasz: Ha nem tudnak róla, akkor sehogy. Van valaki, aki rádnéz néha? Mikor leszel 18?

Ha nem tudnak róla, akkor sehogy. Van valaki, aki rádnéz néha? Mikor leszel 18?
A kérdező hozzászólása: Ertem Akkor mivan ha tudomast szereznek rola ? Nem kovetek el semmilyen bûncselekményt, csak pl 1 szomszed ertesiti oket.
Kérdezõ, a világon sehogy, a magyar jog szerint a fiatal 16 éves kortól szülõi VAGY gyámhatósági engedéllyel "elhagyhatja a szülõi házat" magyarán élhet egyedül is. Én is egyedül éltem 17, 5 évesen pedig az már 30 évvel ezelõtt volt... természetesen most is lehet... ugyanaz a Csjt:) A gyámügy mindaddig nem foglalkozik ezzel, amíg a megélhetésed biztosított, és nem követsz el valami bûncselekményt.
ne lógj a suliból, ne csinálj szabálysértést, bûncselekményt, és lehetõleg nem emlitsd senkinek hogy ez a helyzet, nehogy egy jó akarod ráhivja õket
bûncselekményt, szabálysértést ne kövess el, mert akkor elõveszik a szüleidet is, és kiderülhet h nem együtt éltek. viselkedj szépen kulturáltan, ne tarts hangos bulit, mert rádhívják a sünöket, és vége az arany életnek :)
mi a neved?
Ha nincs semmi gond korulotted, akkor nem figyel fel erre a gyamugy.
El vagy látva és biztosan tudsz magadra vigyázni a bátyád 30 km.-re lakik, bàrmikor mehetsz hozzá és forditva.Csak ne csinálj semmi hülyeséget!Ha nem lennél ellátva, akkor lehetne baj!
A kérdező hozzászólása: Nagyon negatív dolog?Mint pl?Felgyújtom a házat? :D
Semmi gond addig, míg fel nem hívod magadra a figyelmet, valamilyen nagyon negatív dologgal! Ha ilyen nem lesz, nincs gond!
A kérdező hozzászólása: Ha nem baj ezt inkább megtartanám magamnak.Maradjunk annyiban, hogy nem 2 nap múlva fog hazajönni.
Édesapád mivel van kórházban?
A kérdező hozzászólása: Persze, barátnõm az utca végén lakik, tesóm(27 éves)mint mondtam 30km-re. Június 23.
semmi.mire bármi történne nagykoru leszel.

Gáz, ha egy elit étteremben csak desszertet rendelünk?

A barátommal arra gondoltunk, elmegyünk enni egy kis finomságot, csak a hangulat miatt. De nem lenne gáz, hogy odamegyünk, és csak egy-egy palacsintát kérünk?

Legjobb válasz: Nem gáz, miért lenne? Nincs sehol sem kikötve hogy nektek bélszínt kell ennetek szarvasgombával! Amikor jön a felszolgáló az étlappal akkor csak desszertlapot kérjetek. Ha az étlap része akkor a desszerteknél kinyitva fogja odaadni.

Nem gáz, miért lenne? Nincs sehol sem kikötve hogy nektek bélszínt kell ennetek szarvasgombával! Amikor jön a felszolgáló az étlappal akkor csak desszertlapot kérjetek. Ha az étlap része akkor a desszerteknél kinyitva fogja odaadni.
Nem gáz. Van egy kedvenc éttermünk, hatalmas adag a fõétel, így a levest, desszeteteket sokáig nem tudtuk megkostolni. Most ugy csináljuk, hogy kérünk levest és desszertet, fõételt nem:) Próbáljanak rossz szót szólni, keresünk másik éttermet... Nekik az a lényeg, hogy fogyassz...hogy te csak palacsintt, mindegy, sok kicsi sokra megy.
Nem. Te vagy a vevõ, õk meg pénzbõl élnek. Bármennyit is hagytok ott, az nekik mindenképp bevétel.
Nem gáz. Egy elit étteremben (egyébként egy átlagosban is) azzak kezdi a pincér, hogy hozhat-e étlapot. Csak egy üdítõre, vagy kávéra is beülhetnétek, nemhogy desszertre. jó étvágyat hozzá.
10:52 vagyok Most jut eszembe, idõnként forrócsokira is be szoktunk ülni. Drága lenne mindig vacsorázni étteremben, de két forrócsoki belefér azért.

Hátrányos helyzet - Ha egyedül élek, 23 éves vagyok, nincs munkám akkor élhetek ezzel a lehetőséggel? Szülők máshol laknak, én teljesen egyedül.

Legjobb válasz: 23 éves vagy, felnõtt ember!! Mire akarod felhasználni ezt a "lehetõséget?" Különben nem élhetsz vele.

23 éves vagy, felnõtt ember!! Mire akarod felhasználni ezt a "lehetõséget?" Különben nem élhetsz vele.
Te nem hátrányos helyzetû vagy, csak egy lusta lúzer.
A kérdező hozzászólása: Továbbtanulási lehetõségekrõl beszéltem, ezért kérdeztem. Nem anyagi okokból, hiszen eltartom magam... Csak sajnos nincs bejelentett állásom.

A fiatal kismamák elfogadóbbak a férfiakkal szemben ha egyedül élnek?

Mármint lehet hogy jobb esélyem lenne egy olyan fiatal n?nél akinek van kis gyereke. Ha esetleg eltartanám ?ket 24f

Legjobb válasz: Igen! Ez egész biztos! Örülnek ha találnak valakit hosszú idõ vagy évek múltán...

Igen! Ez egész biztos! Örülnek ha találnak valakit hosszú idõ vagy évek múltán...
az a szomorú igazság, hogy az 1-es válaszolónak igaza van.
Csak ha eltudod õket tartaniXD
Igen! Ha a gyereknek szimpi vagy, minden anyuka azonnal elolvad. :)
A kérdező hozzászólása: Viccet félretéve ha van lakásom biztos munkám. Jó nem óriási pénzért de 300-400ezret megkeresek havonta. Van lakásom és autóm és szeretem a gyerekeket (tessék nem félreérteni) viszont egy esetlegesebb érettebb személyiségû nõt keresek tárnak az élethez. Jobb esélyem van szinte bárkinél? Mármint nekem már zavaró hogy a lányok nagy része fõleg a korombeliek nem tudják megbecsülni a higgadt és megfontoltabb embereket. Illetve nekik kevésbé számít a külsõ a választáshoz? Nincs baj a külsõmmel csak nem vagyok ez a latin szépfiú típus sem.
Hajráá!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!