Találatok a következő kifejezésre: Ha egy egyetlen élő (13 db)

Ha egy özvegyasszonynak egyetlen élő gyermeke van, de két meghalt gyermekétől vannak unokái, akkor ki örököl? (Végrendelet nélül.) Csak a gyermeke, vagy az unokákkal közösen?

Legjobb válasz: Valamennyien együtt. Tehát az egyetlen élõ gyermeke és a két elhunyt gyermek még élõ leszármazottai.

Valamennyien együtt. Tehát az egyetlen élõ gyermeke és a két elhunyt gyermek még élõ leszármazottai.
Mindannyian. A vagyont 3 felé osztják. Tehát az élõ gyermek is kap 1/3 részt, a meghalt gyermekek gyerekei is 1/3, 1/3 részt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
A helyettesítés rendje szerint, ahogy elõttem is írták a gyermekek részére számított örökséget osztják túl a leszármazókra. Tehát: Az élõ gyermek 1/3-ot örököl, az egyik halott gyermek unokái egyezõ arányban, de összesen 1/3-ot (tehát ha két unoka volt ettõl a gyermektõl akkor 1/6 - 1/6 a két unoka, ha 3, akkor 1/9-1/9-1/9...), és a másik halott gyermek unokái is ugyanúgy egyezõ arányban, de összesen 1/3-ot örökölnek.

Miért van az, hogy egyetlen élet tettei döntik el, hogy a halál után az ember örökké szenved vagy örökké boldog? Mi van, ha valakinek kisiklik az élete és megtagadja Jézust/Istent, viszont lehet, egy másik életben előbbre léphetne?

Legjobb válasz: Szia! Én azt gondolom, hogy egy élet elegendõ arra, hogy kiderüljön: valaki alkalmas-e egy örök életre, vagy sem. Az örökké tartó szenvedés nem bibliai tanítás, ez a lélek halhatatlanságának pogány elképzelésével szûrõdött be a kereszténységbe. Meggyõzõdésem és tapasztalatom is, hogy nincs olyan mély válság egy emberi életben, ahonnan ki ne tudná az Isten az embert hozni! Üdv. Péter

Szia! Én azt gondolom, hogy egy élet elegendõ arra, hogy kiderüljön: valaki alkalmas-e egy örök életre, vagy sem. Az örökké tartó szenvedés nem bibliai tanítás, ez a lélek halhatatlanságának pogány elképzelésével szûrõdött be a kereszténységbe. Meggyõzõdésem és tapasztalatom is, hogy nincs olyan mély válság egy emberi életben, ahonnan ki ne tudná az Isten az embert hozni! Üdv. Péter
Nem biztos, hogy így van.Még senki sem támadt fel, hogy elmesélje, mi is van a halál után.
...tisztelt elõzõ válaszoló! Isten munkájában ne keresd az emberi (saját) logikádat!...:)
Andrea Emma Jób története roppant logikus... kinyírja isten a családját Jóbnak, utána meg még õ játssza a hû, de irgalmas valakit. A másik az igaz hitrõl: Ha elhiszed, hogy áldozáskor Jézus testét eszed, akkor az kannibalizmus. De ha nem, akkor továbbra is csak ostyaként nézel rá, ami viszont azt jelenti, hogy nem vagy igaz hívõ. Habár lehet, hogy Jézus testét is a pékek gyúrják.
Ezen már én is gondolkodtam régebben és akkor egy nagyon jó barátom azt mondta, hogy erre a legjobb példa Jób története. Miután megtörténtek vele a bajok, Õ akkor sem tagadta meg Istent... Továbbra is hitt benne és Isten a végén megajándékozta a hûségéért.Mindennek amit elvesztett a többszörösét kapta vissza. Az az ember, aki igazán hisz Istenben, az soha nem fordul el tõle. Ha viszont mégis megteszi valaki, az nem volt igazi hívõ.
Mennyi ember van, aki hívõ, de mondjuk hajléktalan, vagy halva születik a gyereke, vagy aki súlyos beteg és épp vért prüszköl az egyik kórházban, ahol talán egyik rokona se látogatja, s már csak napjai vannak hátra. Nekik mit ajánl az istened? Félre ne érts, nem tudom, hogy van-e tudat, vagy valami a halál után, a világegyetemet ki teremtette és véges-e. De attól még nem kellene belemagyarázni egy mesébe az életet, ráadásul olyanba, ami eléggé bûzlik. Szerinted egy mohamedán, egy zsidó hülyeségnek, vagy ókorban a rómaiak nem épp a te vallásodat tartották szektának (katólikusokat)? Az ember határozza meg az életét, s nem istenek. Én az összes vallást megvetem, mert csak negatív befolyásoló tényezõk.
..hmmm:) ..ugyanaz a kérdés merült föl bennem is , mint az elõzõ válaszadóban...:X ...ha eleve kételkedsz egy bizonyos állításban (amelynek az elsõ része helyes, de a folytatása tõled kíván meg kutatást), akkor kutass fáradhatatlanul, míg olyan válaszra nem találsz, amely már kielégíti szíved, elméd egyaránt...:)
"Miért van az, hogy egyetlen élet tettei döntik el, hogy a halál után az ember örökké szenved vagy örökké boldog? Mi van, ha valakinek kisiklik az élete és megtagadja Jézust/Istent, viszont lehet, egy másik életben elõbbre léphetne?" Te miért veszed biztosra, hogy így van?
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem lazáskodnák el jobban. Akik pedig mégis, azok most is vagy teljesen elfordulnak vagy közömbösek. De lehet, hogy ugyanazok, akik most elfordulnak, egy másik inkarnációban, többet tanulva, esetleg más körülmények között megtérnének. A törekvõknek pedig "mindegy", mert így is úgy is törekednek a Cél felé. De lehet, valami folytán elhibázzák azt egy életben...és akkor nekik is volna lehetõségük helyreállítani azt egy másik inkarnációban. Tehát a reinkarnáció semmiben sem ássa alá Jézus áldozatát. :)
Ha így lenne, akkor a legtöbben ellazáskodnák, és mindig csak halogatnák hogy majd a következõ életben megtérnek. De senki sem tudja teljesen biztosan, hogy holnap is láthatja-e a napot.
Bocs a hibákért, asszem koffein mérgezésem van és megyek aludni xD
Hogy érted, hogy kisiklik az élete??? Attól, hogy kisiklik a szaros kis élete, vagy rájön, hogy az egész világ értelmetlen és ocsmány, még nem kell másokat csonkítani és elvakultan önzõ állatnak lenni. Jézust elõdlegesen tettekben tudod megtagadni. Hiszem, hogy az Úr, hogy igazságos és senkit nem bûntet meg, aki nem érdemli meg vagy becsületes.
A kérdező hozzászólása: Ezt elsõsorban hívõ keresztényektõl kérdezném, azoktól, akik ebben hisznek. De köszönöm az eddigi választ is! :)
"Isten tettébe ne keress emberi logikát." "Isten útjai kifürkészhetetlenek". Blablabla! Az emberek naivak, de azért ez már nekem fáj!

Ha egy 22éves srác és egy 16 éves (szűz) lány le akarnak feküdni, egyetlen egy alkalommal, akkor a csávó mit várna el a csajtól?

égóta haverok, de a fiú mostmár jó csajként néz a lányra, és már majdnem meg is történt, csak valaki megzavart.de nemsokára lesz rá megint lehet?ségünk, és a csávo elvárná a lánytól, hogy mondjuk leszopja, vagy kiverje neki? vagy csak megdugná, és kész?

Legjobb válasz: finoman a nyelveddel nyalogad a végét, aztán meg le-föl mozgasd a fejed a farkával a szádban, utánna megint nyalogasd kicsit aztán meg próbáld meg tövig bekapni neki ha nem megy nem baj. utánna meg miközben a szádban van a farka kezd ell szívni neki mint ha vákumban lenne

finoman a nyelveddel nyalogad a végét, aztán meg le-föl mozgasd a fejed a farkával a szádban, utánna megint nyalogasd kicsit aztán meg próbáld meg tövig bekapni neki ha nem megy nem baj. utánna meg miközben a szádban van a farka kezd ell szívni neki mint ha vákumban lenne
azt elvárja h leszopd, de h kiverd neki? minek ha megdug akkor minek vernéd ki neki? akkor úgy is elélvez nem kell kiverned...
ki akarja hasznalni. ennyi.
ha ennyire félsz ettõl, akkor minek mész bele? amugy szanalmas, h 16 évesen ilyen ribanc vagy. :S
JÓL!!!!!! idióta hülyeleány
nem vagy ribanc... aki ezt gondolja az nagyon be van gyöpösödve...
Mennyi ilyen történtete hallhattunk már és mind ugyanaz volta vége. Szerinted egy 8évvel idõsebb srác mit szeretne egy kis szûz lánykától? Komoly kapcsolatot, biztos a tenyerén hordozna téged és szeretne! Csak megdugna és kész, pont ahogy megérdemled, ha így állsz hozzá a szeretkezéshez, ami egy nagyon bensõséges kapcsolat két ember közt, odaadod neki a legféltettebb kincsed, a tested, kitárulkozol neki, és õ mégcsak nem is fogja értékelni, csak mulat rajtad hogy ilyen buta voltál! Azért néz "jócsajként" rád, mert tetted neki magad, látja hogy könnyû préda vagy mert kis naiv, kihasználhatóü vagy és fogalmad sincs, milyen az, ha tényleg viszontszeretnek, és szerelembõl szeretkezel valakivel, nem pedig csak úgy odadobod magad. Nem jössz be neki mint ember, csak mint lyuk. 18/L
22 éves sráccal lefekszel otthagy oszt utána ha találsz valakit akit szeretsz nem biztos hogy élveznéd vele a sexet..elrontoda az egész életed!!
17:30 vagyok, melelsleg szerintem hagynunk kéne a ezeket a kérdéseket, úgyis megy a saját kis hiszékeny feje után.
harapj rá neki.. party bith... xDDDDD
utána? utána azlenne, hogy elintézné egy szia-val, és menne tovább. kb hozzád sem szólna azután már.
A kérdező hozzászólása: Ezeket mind tudom, de nagyon nehéz ellenállni neki!!! És régóta haverok vagyunk, nekem mindig is tetszett, de gondoltam, smi nem leht köztünk, mivel elég nagy a korkülönbség, de mióta elkezdett nyomulni, totál rákattantam. És tudom pontosan, hogy nem kéne megtenem, csak hát mikor ott vagyunk, nem tudok neki ellenállni! De ha megtenném és utána találkoznánk, mit gondolna/tenne? vagy mi lenne egáltalán akkor?
Basszus te nagyon nem vagy tisztába a dolgokkal!!! Foggalmad sincs a szexrõl, a körülményeirõl (ami érthetõ is mert szûz vagy), nem megalázó neked úgy elveszteni a szüzességedet hogy ezt valaki kihasználja??? Gondolkodj már! Szinte 100% hogy meg fogod bánni, ennek a pasinak csak 1 alkalomra kellesz, nem veszed észre? Csinálhatsz te bármit vele, akkor sem fogsz többre kelleni neki!!! Ja és még annyit, nem kis ribanc leszel.
Végülis a te döntésed, de meg fogod bánni:S Barátnõm is egy 29 éves pasival akarta elveszteni, de lemondott róla. Ha nem lennél már szûz, úgy oké is lenne végülis, de hidd el, hogy így elveszteni nagyon nem jó... túl naív vagy, nem szabad senkinek csak így odaadni magad
jaj, bocsi, kifelejtettem a közösülést magát. az a végére szokott maradni. a kotont te húzd fel neki, szájjal. és azért akar megdugni, mert nagy ívben leszarja h te szûz vagy. ha hagyod, akkor miért ne?
elvárná h leszopd, persze. aztán análisan izgasd az ujjaiddal, majd pedig engedd neki, hogy análisan közösüljön veled. ezután lehet h aztakarja majd h újra sz0pd le. ezt is vállald be, mert ilyenkor már nemszeretik, ha nemet mondasz vmire, különben nemlesz 2. alkalom. a legjobb ha mindent megteszel, amit kér tõled. sõt, belevihetsz teis extrém ötleteket, pl kikötözteted magad, meg ilyenek. vibrátort is vihetsz.
hát most az a helyzet h õ csak ki akar használni, és ennél fogva neki nem számít h azt te nem élvezed, és igen az jó érzés neki ha te szûkebb vagy J/I
A kérdező hozzászólása: és ez neki jobb érzés?????? gondolom volt már dolga szüz csajjal, de az nekem fáj, és nem tudom ugy élvezni...
mert te, h úgy mondjam, szûkebb vagy mint az eddigi lányok... J/I
A kérdező hozzászólása: de miért jó neki annyira, hisz én béna lennék (az eddigi csajaihoz képest) nem tudnám, h mikor mi a legjobb...
Utolsó próbálkozásképpen... Lehet, hogy nem hsized el nekünk, és télleg belevágsz ebbe az egészbe... Legtöbb jóakaratú ember nevében mondom, hogy ne tedd... Hidd el, hogy az elsõ alkalom mindenkiben nagyon mély nyomot hagy. és nem mindegy, hogy az a nyom egy kellemes élmény, vagy egy sírógörcsöt okozó élmény. Ne akard, hogy az legyen belõle, hogy magáévá tesz és utána otthagy. Hányszor mondta neked, hogy szeret? hányszor hívott randizni? Ezek nélkül nem mehetsz biztosra. MEgbízol benne? Tudsz mindent róla? Õszinte veled? KItárulkozott már neked, vagy csa te akarod a lábaidat kitárni neki? ezeket a krédéseket sürgõsen tedd fel magadnak és nagyon gondolkozz el, hogy õszintén szeret-e õ téged, ill. fordítva is. Ha õ az az ember, aki nélkül úgy érzed , hogy nem tudnál élni, és biztos vagy benne, hogy õ ezt az érzést viszonozza, akkor feküdj le vele és hidd el, hogy felejthetetlen élmény lesz. De ha nem vagy biztos magadban( valószínûen nem, mivel a kérdést kiírtad ide, tehát nem ismered a srácot nem? nem ismered a mozdulatait, a reakcióit, hogy mi jó neki= a petting és egymás megismerése is kimaradt a dologból nem?) Õ ismeri a tested? Voltatok már 2esben, hogy el tudott élveztetni, vagy egy kicsit is figyelt rád? Szóval arra kérnélek télleg, hogy gondolj át mindent, és az a megérzésem, hogy az égvilágon semmi sem köti hozzád, csupán a "testi vágy" ha ilyet írhatok. Míg téged, lehet, hogy szerelem. De jobbat érdemelsz nála. Várd ki az igazit, megéri higgy nekünk. Túl nagy megrázkódtatás az, ha az ember csalódik. Ne akard magadat átverni. Te is tudod, hogy mire megy ki a pasas... remélem segítettem és tényleg elgondolkozol... Mano
öcsém, ennyire tapasztalatlan vagy gyere el hozzám és megmutatom hogy mit hogyan csinálj...
A kérdező hozzászólása: magyar vagyok! és nem döntöttem még el, hogy lefekszem-e vele, épp ezért kérdeztem meg itt! mert arc nélkül sokkal könnyebb õszintének lenni! tudom, hogy csak kihasználna, és hogy nem fog belém szeretni...de meg kellett, hogy erõsítse valaki, mert különben belementem volna! köszi mindenkinek, hogy észhez térítettetek!
szerintem rugd jó tökön
Hello sajnos az egész egy KIHASZNÁLÁS !!!
Bogaram!Tudod mi a különbség a "szeretkezés" és a "dug*s" között? Pont a szeretet!Ez a pasi csak kihasznána, te meg csak egy lennél a sok buta kiscsaj közül!Nem bánod meg, ha kihagyod ezt!Ha meg nem, akkor csak jól megdug, és hidd el nem fogja érdekelni, hogy neked fáj e...az majd csak nyomja, mint süket az ajtót, és aztán meg " NA EZ IS MEGVOLT"-lány leszel, és ennyi.Vagy ha nagyon jót nyújtottál neki, akkor még párszor titokban lesz veled, és be van fejezve.Te meg majd ha odajutsz, hogy szerelmes leszel valakibe, és az viszonyozza az érzéseidet, akkor majd nagyon bánni fogod, hogy egy ekkora parasztnak adtad a tested...és nem tudod mi az igazi "szeretkezés", hanem csak azt, hogy a "bumm bele, nekem jó lesz, te meg le se vagy sz*rva"-témában már otthon vagy!
Tuti hogy cigány vagy te is... már meg se lepõdnék.
nezd miert dontottel ugy h pont ITT keresel valaszokat? ugyis eldontotted h lefekszel vele, nem? valoszinu eleted vegeig szar lesz a szex, nem latod be ugyse. legalabb vedekezz...
Remélem csak viccelsz.. te mekkora büdös ri*banc vagy aztaaa :O el se akarom hinni amit látok! remélem jól megdug.. és soha többet nem fogod kívánni a szexet :S:S az kell neked.... hülyekur*va -.- L/17
Megáll az ész, hogy mekkora egy büdös r*banc vagy te is... Nem hiszem el, tényleg ennyire yoo irányba fejlõdik magyarország?Vagy mindenkibe gumit kéne tömni születésekor, hogy felfogja, ez nem játék? Nem jön , hogy elhigyjem...de ahogy látom már rengetegen próbáltak rajtad segíteni... Hasonlatként: Olyan sebességgel szaladsz fejjel a falnak, hogy mire odaérsz, szétloccsan...eszméletlen vagy! Gondolkozz már! Korodbeli srác.....
kicsit gondolkozzzzzz!!!!!! mit akarhat töled?? vajon?????? ki akar használni mert szüz vagy! ezzek a menö srácok ilyenek.. és jó lesz az neked ha mánap a haverjai elött mutogat rád h ezis megvolt.. és utána nem lesztek már barátok az 100%. ne légy hülye.. gondolkodj egy kicsit..lehet h gte szerelmes vagy de ö nem az..és nem is lesz ez miatt.. keres egy srácot aki nemcsak szexet akar töled.. L/21
Ennyi élettapasztalat 16 évesen.. Besz*rás.. :D Le se esik neki, hogy a csávó kihasználja.. Szerinted tedd meg, ennél lámább úgyse lehetsz...
mind a 3 sztem neki úgy lesz a legjobb ha meg is dughat ha le is szopod meg ki is vered neki ez aa biztos...
Nem ismeritek a csajt sem meg a csávót sem, miért általánosítotok?
Én 18 voltam, amikor ilyen élethelyzetbe keveredtem, de szerencsére (!!!) nem feküdtem le a pasival...
áhhhhhh NEEEEEE TEEEEEEDDDDDD
azért kellesz neki mert még szûz vagy, ez a põasiknál különleges "trófeának"számít, és ha tényleg olyan jó csávó akkor te sem v csúnya...:D J/I
A kérdező hozzászólása: na ez az amit nem értek, h én még szüz vagyok, ezt ö tudja, és akk ennek ellenére, miért kellek mégis neki?? (én magamat nem is tartom annyira jo csajnak, ö meg egy elég menö csávo, az a tipus, aki bárkit megkap , akit akar)
jah am ezt is én írtam:D:D:D J/I
h, lye k*rva:D
ha kotont húz akkor a kotonba élvez ha nem akkor a szádban élvez el és azt meg kénytelen kelletlen le kell nyelned...
szivesen
A kérdező hozzászólása: és hova fog élvezni? nyeljem le?
nem azért vagy begyöpösödve h 16 éves csaj egy 22évess pasival akar kúrni hnem azért mert ribancnak tartod amiatt mert szexeli akar, kortól függetlenül...
A kérdező hozzászólása: 0:58 :köszi(L)
A kérdező hozzászólása: légyszi a kérdésemre válaszolj!
amikor nyalogatod nagyon finoman csináld, amikor le-föl mozogsz ráfoghastz a száddal egy kicsit erõsebben de csak finoman amikor meg tövig akarod akkor meg úgy ah sikerül, a vákumos dolognál meg ot tulajdonképp az a lényeg rázárod a szád a farkára és kiszíod a levegõt tehát ott is úgy ahogy sikerül
én vok begyöpösödve, h vki 16 évesen 22 éves pasival kur, aki mégcsak nem is a baratja?? te is aztan nagy iq-jú, és nagy erkölcsû lehetsz. na mind1, magyarországon ugyis ez a divat. aztan majd mentek a monika show - ba. engem aztan nem zavar. :DD de aztan nem sirni, h a nagy, 22 éves pasi nem akart gumit huzni, és h terhes vagy-e.
A kérdező hozzászólása: és mindezt milyen erõsen? épphogy csak érjek hozzá, vagy szinte szoritsam a számmal?
A kérdező hozzászólása: és hogy szopjak?
A kérdező hozzászólása: tarthatsz ribancnak, oké, de légyszi válaszolj a kérdésemre!!!!
A kérdező hozzászólása: elvárná, hogy leszopja, v kiverje neki?? v mit kéne tennem?
de az is lehet h egyszerûen kihúzza és a hasadra élvez ezt nem tudhatdo elõre;)
nekem az ribanc.. mert engedi, h a pasi kihasznalja. sztem ez igy nem teljesen normalis. meg 1 22 éves is mit akar 1 kislanytol? én ezt nem tudom elfogadni. én anno hanytam a 22 évesektõl, idõseknek tartottam õket. amugy h kellene? mit var toled, h profi vagy? nézz pornot, ott meglatod. sztem 1 ilyen stilusu pasi pont ugy akarja majd.
A kérdező hozzászólása: és a golyoit hogyan kényesztethetném? ott mit szerettek?
a szex olyan dolog h ott testileg és lelkileg is egyesültök, és ha a szerelmeddel vagy együtt elõször, aki szeret téged akkor az ezerszer jobb mint ha vki olyannal vagy együtt akinek csak arra kellesz h megdugjon és csak egy újabb trófea vagy neki
A kérdező hozzászólása: de én szeretem! csak ö nem ugy szeret engem, ahogy én azt szeretném!
de javaslok neked vmit(én írtam eddig az összes hasznos tanácsot:D) ne csináld, az sokkal jobb ha úgy vagy együtt valakivel szexuálisan ha szereted azt akivel együtt vagy, mert akkor kitárulkozol neki és ha szereted azt akivel együtt vagy maga a szex is sokkal jobb J/I
jah vagy a csávó húzza fel magnak v pedig te a száddal J/I
azt inkabb a csavo huzza fol.
ok, de a pasi tuti ezt akarja majd. nem szerelembõl lesznek egyutt. vagod??
A kérdező hozzászólása: tényleg ! a kotont a csávo huzza föl magának, v én nekki?
hát a golyóit vagy a szádba veszed és szopogatod v békén hagyod... én személy szerint nem szeretem azt ha a golyóimat kényeztetik
ok, de a pasi tuti ezt akarja majd. nem szerelembõl lesznek egyutt. vagod??
A kérdező hozzászólása: tényleg ! a kotont a csávo huzza föl magának, v én nekki?
ok, de a pasi tuti ezt akarja majd. nem szerelembõl lesznek egyutt. vagod??
ne a pornó az csak szenny abból semmit nem tanulsz meg max anyit h hogyan kell megjátszani az orgazmust:D
jaj, remélem h csak kamu. amugy legalabb védekezz. azzal tisztaban vagy? na, halljam, mit tudsz.
A kérdező hozzászólása: igen, az oké, de mit várna el a csajtól??? (tudja hogy szûz)

Titeket nem bosszant ha egy kérdező nem reagál egyetlen válaszra sem, mintha nem is olvasta volna el?

Engem annyira bosszant, sokszor hosszan kifejtem a véleményem valamiről, vagy utána nézek a neten mert segíteni szeretnék, a kérdező meg annyit sem mond, hogy kösz, vagy ilyesmi. Pedig olyan jó lenne tudni, hogy bevált e valamelyik tanács, vagy mi a történet vége.

Legjobb válasz: Igazad van,ez engem is zavar,ilyenkor elég illetlen a kérdezõ! Én személy szerint ha kérdezek,mindig megköszönöm az érkezett válaszokat így érzem tisztességesnek! Na de nem lehetünk egyformák sem!

Igazad van, ez engem is zavar, ilyenkor elég illetlen a kérdezõ! Én személy szerint ha kérdezek, mindig megköszönöm az érkezett válaszokat így érzem tisztességesnek! Na de nem lehetünk egyformák sem!
Mert a gyk-n feltett kérdések fele kamu!
:) Én linkeltem abban a kérdésben, és igen, el szoktam gondolkodni, miért nem reagál valaki. De ez van. :)
Én pont ma adtam tanácsot valakinek, és ahelyett, hogy megköszönte volna, még le is szúrt, "hogy õ ezt tudja de..." Lehetett volna normálisan is közölni velem szerintem.
Én általában mindig megköszönöm. Általában. Van mikor a kicsim ül az ölembe és csak olvasni tudok, vagy belenyúkál, egyszerûen nem lehet mellette sokszor még olvasni sem. Lehet nem mindig negatív dolog van a háttérben. Az is lehet késõbb olvassa, és már arra gondol úgysem olvassátok el.
A kérdező hozzászólása: Engem arra tanítottak, hogy ha szívességet kérek, akkor azt illik megköszönni, pl. a példa kérdésben a linket. De ha csak az utcán megyek és megkérdezem valakitõl, hogy mennyi az idõ, azt is megköszönöm. Valószínû az internet tett "minket" ilyen illetlenné, hisz névtelenek, személytelenek maradhatunk. Sokan biztosan úgy gondolják, hogy minek fárasszam magam köszöngetéssel, úgy sem tudják mások kik vagyunk, így nem tehetnek szemrehányást a késõbbiekben, hogy "na õ az már megint, aki még köszönni sem tud". Persze, van, hogy a kicsi nem enged írni, akkor én is késõbbre halasztom az írást. Köszi Nektek!:)
A kérdező hozzászólása: 3. válaszolónak! Én meg az 5000 Ft-os válaszoló voltam.:) Legalább 10 percet keresgéltem a neten, mert nem emlékeztem, hogy a Brendonban vagy a Kenguru Kidben vették a törülközõt. Nem találtam egyik oldalon sem, pedig szerettem volna belinkelni, ahogy a kérdezõ kérte. Így jártunk:)
Engem is zavar. Jó a kérdés.
engem is zavar de engem az is zavar egy kicsit (bár ez nem jó szó, inkább kíváncsi lennék) hogy amikor vkinek komolyabb gondja van, kérdez, de a végén nem derül ki hogy mi lett a sztori vége, pedig olyan jó lenne ha visszanézne az illetõ és megírná hogy hogy alakult

Ha egy idegen faj egyetlen inváziós flottájának parancsnoka lennél, melyik országot foglalnád el elsőként?

Lehet, hogy egy támadó faj egy flottával jön vajon mejik országot érdemes lerohanni elsőnek ? Te mit választanál ? USA (legnagyobb hadi hatalom), Spanyolország (legjobb focicsapatok, figyelemfelkeltő, európa közepe), Magyarország 8potenciális vízkészlet), Kína, Thrinidad & Tobago, más ?

Legjobb válasz: Én Kína helyett inkább Izrael miatt aggódnék.

Én Kína helyett inkább Izrael miatt aggódnék.
Erõsen gondolkoznék Egyiptom és Kína között . Egyiptom : rengeteg ókori ereklye, Feljegyzések Csarnoka itt található, számlálatlan õsi sír amiben ki tudja mi lapulhat, olyan tekercsek és iratok amik a történelem mélyérõl mesélnek és az akkori idegen technológiákról . Kína : legnagyobb veszélyt jelentik a fehér emberre és a kultúránkra, ilyen ütemû fejlõdésnek köszönhetõen ha nem állítják meg túl fog nõni rajtunk, sokan ezt még nem ismerik fel, de elég nagy a veszélye annak, hogy 100-200 év múlva az angolt mint hivatalos nyelvet le fogja váltani a kínai . Talán mégis inkább elõször Kínát foglalnám el, utána ráérnék Egyiptommal foglalkozni :-)
egyiket se, viszont elmennek Hawaiira nyaralni par evet
Jamaicát :) megmondanám a flottám dj.nek eresszen egy kis reggae-t meg csavarjon füvet :) )ja meg hozasson jó jamaicai nõciket
A Vatikánt. Jól állna a pápasüveg a fejemen, meg néhány egyetemes kinyilatkoztatást is szeretnék tenni a világ felé. Az utóbbi miatt New Yorkba is mehetnék, de akkor nem lenne pápasüvegem:(
Mondhatom a Földet? Ha már gyengék, és védtelenek az emberek, és itt egy gyönyörû bolygó, miért ne igáznám le?
A kérdező hozzászólása: Én Trinidad & Tobagót.
ha én egy inváziós flottával jönnék az USA-val nem is lenne érdemes foglalkozni mert nyilván sokkal erõsebb lennék.Kínába meg nagyon sokan élnek de nem tudom milyen haderõvel rendelkezik, tehát Afrikát vagy Oroszországot elõször.
Afrikát! Gyéren védett, nagyjából elszigetelt, így a védelmére sietõ alakulatoknak is nehezen lenne támadható szárazföldileg, valamint nagyjából a közelben lenne mindenki, a támadás kiszélesítéséhez! Persze attól is függ, hogy lenne-e bármim az atom ellen, mert ha nem, akkor lehet inkább hagynám a fenébe
# 7: Ugyan miért jelentene veszélyt ránk nézve Kína? Jön egy újabb válság és összeomlik az egész gazdaságuk. A bizonytalan jövõjû bérmunkára épül az egész ország.
Spanyolország neked Európa közepe?
én nem korlátozódnék országhatárokra inkább nagyvárosokra.
Inkább kilõném a fontosabb országok fõvárosait illetve katonai támaszpontjait majdnem egyszerre, utána pedig jönnének a kevésbé fontosak.
Belgiumot(sok csoookiiii :P)
"legjobb focicsapatok" Ebbe bele lehetne kötni...
Az oroszokat.
Izraelt mivel 3 konrinens találkozásánál van és onnann kezteném a globális inváziót a keresztény egyház is ezért akarta elfoglalni hogy onnann a politikai befolyásával uirányitson még a kiályok idelyében amikor a vallás még számitott

Ha egyetlen egy napod lenne hátra az életbõl és csak egy emberel töltheted el azt, kit választanál, miért, és mivel töltenéd el vele azt idõt, azt az egy napot?

Legjobb válasz: Anyukámmal. Miért? Mert ha õ választhatna, velem töltené, és nekem is õ a legfontosabb.:) 27L párkapcsolatban, és külön élek 8 éve.

Anyukámmal. Miért? Mert ha õ választhatna, velem töltené, és nekem is õ a legfontosabb.:) 27L párkapcsolatban, és külön élek 8 éve.
Ha tényleg az utolsó napom lenne, akkor senkivel. Mindenkinek írnék egy levelet, melyben megköszönném az együtt töltött idõt, minden jót kívánnék. Ezután postán feladnám és elmennék egy szép helyre és a maradék idõmben mindent kipróbálnék amihez eddig nem volt bátorságom. Igaz nem tudom, hogy miben halnék meg, de a szerveimet donornak adnám.
A kérdező hozzászólása: hmm...aranyosak a válaszok. :-)
Nem tudnék egyet választani, sajnálom.Minimum 3-at választanék.
a szüleim közül nem tudnék választani, barátaim közül is négy van hozzám nagyon közel és közölük se, ezért valószínûleg a szerelmemmel. elmennék vele kettesben, egy eldugott, de gyönyörû helyre
A legjobb barátomat.
Meglepõ de az én Top 5-ös listámról, amiben 2 magyar csaj is van akikkel egy városban lakom, mégse õket, hanem Manu gavassi-t választanám, nekem Õ álmaim nõje, szép a haja, teste, megjelenése is nagyon kellemes Igazából hozzá hasonló csajokkal érezném jól magam, elvinném motorozni, vidámparkba mennénk, meg amit a környezet lehetõvé tesz :D 21F
Én horgásznék, söröznék és jól érezném magam.
#2: 21F
egy gyönyörû kedves lányt akivel jól el lehetnék: séta, ölelkezés, csók, beszélgetés, szeretkezés és végül egymáskarjaiban bevárni a véget :)
Asszem vennék két üveg kalinkát

Ha nincs se gyereke se felesége valakinek, akkor mi az öröklés menete? Szülei sem élnek, testvérei is meghaltak már. Egyik elhunyt testvér özvegye él, és a másik volt testvér egyetlen lánya (én). Egyedül én, vagy ketté oszlik az örökség?

Mivel nem egyenesági rokon vagyok, és pénz lenne a leendő örökség, nem szeretném egy olyan rokonnal elosztani, akiről azt sem tudom él-e még.(Hogyan tudható meg?) Én gondozom a nagybácsit szeretettel. Mivel idéntől megszűnt a takarékbetét nem egyenesági ajándékozásának az illetékmentessége, ezért ez kilőve. Most az állampapír tűnik jónak, mert az öröklési illeték mentes jelenleg. Vagy a 150.000Ft utalása is még illetékmentes, de be kell jelenteni. Viszont ez mennyi időre vonatkozik? Átküldhet nekem akár 100-szor 150.000-et is? Szeretném a legkevesebb adóval illetékkel megúszni a dolgot, és nem szeretnék osztozni a rég nem látott rokonnal( ha ő is törvényes örökös, akkor hogyan lehet kizárni?(végrendelet pl.)) Ha valakinek van jobb ötlete, vagy tudja a válaszokat a kérdéseimre megköszönném.

Legjobb válasz: Évente kell figyelembe venni az ajándékozható összeget. Nem számít, hány részletben utalod, az egészet kell figyelni. Az értékhatárt most nem tudom, nézz utána vagy majd úgyis megírja valaki. Eltartási szerzõdést nem tudnátok kötni? Az lenne a legegyszerûbb, és akkor teljesen mindegy, milyen örökös jelentkezik. Persze ez is illetékköteles, azt nem úszod meg, de legalább jogtiszta. Illetéket pedig mindenképpen fogsz fizetni.

Évente kell figyelembe venni az ajándékozható összeget. Nem számít, hány részletben utalod, az egészet kell figyelni. Az értékhatárt most nem tudom, nézz utána vagy majd úgyis megírja valaki. Eltartási szerzõdést nem tudnátok kötni? Az lenne a legegyszerûbb, és akkor teljesen mindegy, milyen örökös jelentkezik. Persze ez is illetékköteles, azt nem úszod meg, de legalább jogtiszta. Illetéket pedig mindenképpen fogsz fizetni.
De miért nem köttök eltartási szerzõdést, mely szerint minden hagyatékát te "öröklöd". Ez a legtisztább jogilag. Közjegyzõ elõtt megírjátok, és nem lesz utána problémád.
Ha a másik testvérnek (akinek az özvegye él) nincs gyereke, akkor te vagy az egyedüli örökös. Így nincs szükség trükkök százaira.
A kérdező hozzászólása: Nincs gyereke a másik testvérnek. Akkor megnyugodhatok ezek szerint? Mert azt olvastam valahol, hogyha nincs gyerek akkor az özvegye örököl. Ezek szerint csak az elhunyt után, de a testvértõl már nem?
Pontosan. Az elhunyt házastársa örököl, ha nincsenek gyermekeik. De ha bármely más örökös esik ki az öröklésbõl, azért mert elhunyt az örökhagyó elõtt, akkor csak a leszármazói léphetnek a helyébe.

Ti is gondolkoztatok már el azon, hogy egyeseknek miért jönnek olyan könnyen a kapcsolatok össze, míg másoknak meg jó, ha egyetlen egy tartós kapcsolat is összejön az életben?

Én például határozottan tudom milyen külsej?, jellem? lányra vágyom. Mégsem találok olyan lányt, aki aranyos, bájos, alacsony, vékony alakú és egyben jellemre is megért?, kedves, h?séges, humoros, szeximádó, odabújós, kicsit félénk lenne. Ha van is ilyen lány, akkor meg már tuti foglalt. Sajnos épp ez az egyik legnagyobb akadály, amiért nehezen találok párt magam mellé. Mert tudom milyen lányt szeretnék és eszerint keresgélek. De mégsem hazudtolhatom meg milyen lány vonzó a számomra. Hiába kedves egy lány, ha küls?re nem tudok vonzódni hozzá. Az a legrosszabb, hogy mindig rossz lányokba ütközöm, aki küls?re vonzó, aranyos, pici, bájos lánynak t?nik az jellemre sokszor épp ellentéte. Pedig láttam már kedves, rendes alacsony, vékony, szép lányokat is, de ?k persze foglaltak voltak. Olyan ördögi kör ez. Mert hiába jönnék össze olyan lánnyal, aki okés jellemre, ha testileg nem érezném a vonzalmat, akkor kb. mindegy lenne, ha egy fiúval járnék. A másik problémám, hogy én inkább csendes, gátlásos, kicsit félénk, önbizalomhiányos fiú vagyok. Tetszem lányoknak, de mivel csak neten ismerkedme, így él?ben esélyem sincs. Csak néhányszor próbálkoztam él?ben, de mindig elutasítást vagy látszólagos érdektelenséget kaptam, de legtöbbször foglaltak voltak a lányok és tényleg így volt, mert fb-t megadták és láttam a többségnél. Aztán az aranyosnak t?n?, alacsony, vékony lányokból is pechemre él?ben nem a jellemre is szerethet? jobbakat sikerül kifognom, hanem a rosszabbakat. Sokszor úgy érzem el vagyok átkozva, mintha az élet úgy akarná alakítani, hogy még véletlen sem találjam meg az álatam keresett küls?re és jellemre vonzó lányt. Olyan rossz, hogy én csak egy láynra vágyom egy életre, akivel szeretjük egymást, míg másnak meg mindne héten más n?je is lehet. Õk aztán biztos megbecsülik azokat a lányokat, de mégis kelend?bbek ezek a fiúk, mint én.

Legjobb válasz: Az, hogy valakinek lesz-e kapcsolata, férfiak és nõk esetében is leírható két nagyon egyszerû tényezõ segítségével: - mekkora részben tetszik az illetõ az ellenkezõ nem tagjainak? - az ellenkezõ nem tagjainak mekkora része tetszik az illetõnek? Minél nagyobb ennek a két halmaznak a metszete, annál nagyobb valószínûséggel lesz emberünknek kapcsolata. Ha tehát kevés csajnak tetszel, és ráadásul a te elvárásaid is magasak (egész konkrét típusú csaj jó csak neked, olyan, amilyen több százból talán egy ha akad), akkor kevés az esélyed egy kapcsolatra. Ha valaki sok mindenkinek tetszik, és õ sem olyan válogatós, mint például te - na, az ilyenek azok, akik egy-két nap (vagy óra, perc:)) alatt is simán bepasiznak/becsajoznak.

ez nem igaz! csak legyen igényes és ne legyen csúnya.
Az, hogy valakinek lesz-e kapcsolata, férfiak és nõk esetében is leírható két nagyon egyszerû tényezõ segítségével: - mekkora részben tetszik az illetõ az ellenkezõ nem tagjainak? - az ellenkezõ nem tagjainak mekkora része tetszik az illetõnek? Minél nagyobb ennek a két halmaznak a metszete, annál nagyobb valószínûséggel lesz emberünknek kapcsolata. Ha tehát kevés csajnak tetszel, és ráadásul a te elvárásaid is magasak (egész konkrét típusú csaj jó csak neked, olyan, amilyen több százból talán egy ha akad), akkor kevés az esélyed egy kapcsolatra. Ha valaki sok mindenkinek tetszik, és õ sem olyan válogatós, mint például te - na, az ilyenek azok, akik egy-két nap (vagy óra, perc:) ) alatt is simán bepasiznak/becsajoznak.
ELõször is tiszteletem Uram! :) Másodszor ugyanebben a cipõben járok mint Te, annyi különbséggel, hogy én 190 cm magas vagyok, kb 5-7 kiló súlytöbbletem van, tehát olyan 93 kg körül vagyok. De nem is ez a lényeg. Szerintem Te is elgondolkodtál már a körülményeiden. Én kisvárosban élek, eleve kevés ismerõsöm van, úgy értem potenciális jelöltek társaságokban, mert visszahúzódó srác voltam már kamaszkoromban is. Szóval igenis számítanak a körülmények. Tudom, hogy nehéz ezzel a gondolattal kelni, feküdni, hogy nem találod meg, de minél erõsebben gondolsz erre, annál jobban elmélyíted az agyadban ezeket az idegi kapcsolatokat és már már szokásoddá válhat, hogy pesszimistán ébredj és így éld az életed. Próbálj meg keresni valamit, amiben jó leszel és csináld. Eleve több önbizalmat fogsz nyerni. S ha több lesz az önbizalmad, eleve többet mersz majd ismerkedni élõben. A nettel az a baj (én is megjártam már), hogy teljesen más képet ad, mint a valóság, ezt mindenki tudja nyilván. Minél jobban belemerülsz a netbe, annál antiszociálisabb leszel és még csak azok a gesztusok, mondatok, sem fognak eszedbe jutni élõben történõ ismerkedéskor, amik alapok Nálad. Szóval hagyj fel a netes ismerkedéssel, járj el szórakozni, sportolni, színjátszó körbe vagy valamilyen klubba (pl tánc) és kezdj el élni. Zenélj vagy bármi mást csinálj, csak csináld! :) Nem vagy elátkozva, csak még nincs itt az idõ, de amíg várakozol, lehet színesen, pozitívan is eltölteni a felesleges idõt! Hajrá! :) 24 F
Ismét pusztít Debrecen!
Mert a lanyok gonoszak és maguknál jobb státuszú, jobban kinézõ diszpintyet vakarnak ossze, ha törik ha szakad.
forever alone?! ha magadon nem segítessz nem lesz jobb a helyzeted, hiába rinyálsz az interneten... erre nem lehet mit mondani:)
Dokié a pont!
Igaza van az uccsó válaszolónak
A válasz erre igazán egyszerû: a nõknek a full lóvés, sportkocsis csávók kellenek. Ha kificcen pár Deák Ferkó a zsebedbõl, borítékolva van hogy mindig lesz csajod. Ha meg akad egy jó kis BMW is, akkor meg aztán abszolút nyerõ vagy a nõknél. Anyagias, öntelt kis libák, ez a nagy harci helyzet.
nekem se megy :( még nemvolt tartós kapcsolatom sõt kb. nemis volt és tuti szülõk hibája! ráadásul nem a pasikank kéne rinyálni hanem a csajoknak mert pasi kevesebb van.. 17/L
Ne add fel, ha nem görcsölsz rá akkor meg fogod találni :)
Utolsó a lúzer a 43%-ával :)
Ilyeneken csak a lúzerek gondolkodnak.
Volt már pár nõ a életemben. Megszámlálható véges. De legutóbb úgy döntöttem, hogy csak akkor állok össze valakivel, hogy tényleg úgy érzem, õ az igazi. Folyamatosan ismerkedtem. Egyik lány valamiért nagyon tetszett. Közben rámstartolt egy másik. Olyan mellei voltak, hogy nem lehet leírni... aztán egy másik lánynak is tetszettem. Õ volt az ideálom. Mégis maradtam az elsõnél, pedig külsõre csak a haj- és a szemszín passzolt az ideálomhoz. Ha társkeresõn látjuk meg egymást, akkor semmi sem lett volna köztünk. Én sem feleltem meg az elképzeléseinek. Ennyit arról, hogy tudod, kit keresel.
a média és a szülök hibája , hogy ilyen a társadalom ...
Igen, gondolkoztam. A legszebb, hogy jutottam is valamire. Vegyük például legjobb barátomat, legyen mondjuk Géza. Géza átlag magas, nem kigyúrt, szerintem (amennyire meg tudom ítélni) nem egy férfiszépség. Ehhez képest különösebb nehézség nélkül elegyedik beszélgetésbe bármely nõnemû egyeddel (eddig nekem is megy) és ha úgy alakul könnyedén tudja a megfelelõ irányba csavarni a beszélgetés fonalát. (Itt vérzek el én.) Ennek következtében villámgyors csajfelszedési sztorijai voltak (nem sok, egy-kettõ). Mindemellett nem nõfaló, õ is komolyban gondolkozik, nemrég megtalálta a párját (legyen Ilona), 2 hónapig csak kerülgették egymást, mivel Ilona elég érdekes jellemmel bírt ilyen téren. Sajnos nemrég kiutazott tíz hónapra, így a románc véget ért, de amíg tartott öröm volt nézni. Ehhez képest én nagyon jól elbeszélgetek a lányokkal, de tipikusan csak úgy megy, ami csak a friendzonera elég. Ez nyilván abból adódik, hogy én is kissé önbizalomhiányos és gátlásos vagyok (nem tartom magam szép embernek, mert mások se mondták), de már felismertem, tehát valahogy majd orvosolni is tudom a problémát. Ami sürgetõ is lenne, mert van egy lány aki nagyon tetszik, de eleve (a hozzám hasonlóak számára)félreérthetõ jelzéseket ad mindenkinek, szóval gondolom az õ ingerküszöbe is magasabb. Hogy közvetlen is segítsek, próbálj baráti körrel ismerkedni, ne félj új emberekkel találkozni, sosem tudhatod kivel futsz össze! És légy optimista, hiába fáj, ne azon gondolkozz, hogy hol rontottad el, hanem, hogy hogyan csinálhatnád jobban!:) 18F
A kérdező hozzászólása: Én csak tisztában vagyok, hogy mire vágyom. Sok ember ész nélkül össze-jön fûvel-fával csakhogy legyen párja, aztán meg csak szenvednek egymás társaságában. Én tudom milyen lánnyal tudnék boldog lenni és próbálok eszerint keresgélni, ismerkedni. Ha most összejönnék egy számomra nem vonzó lánnyal, aki még hisztis is akaratos. Találkoztam már olyan lánnyal, akinek én voltam a legjobb pasi, tényleg rajongott értem, de jellemre annyira akaratos, parancsolgatós volt, hogy inkább tûnt egy idegesítõ diktátornak. Mellette még levegõt sem kaptam volna.

Lefoglalhatok -e irományt (NEM IRATOT, hanem kézzel írt papírt, lényegében egy adatsort) ha az az egyetlen bizonyíték amivel perre tudnék menni, de jelenleg nem nálam van, viszont az illetőtől el tudom kérni?

Tudom nem szép dolog valakit?l elkérni majd nem visszaadni ilyen kézzel írt adatsort, de ha semmilyen más módon nem tudom bizonyítani hogy ? megkárosított engem és önként a kezembe adja, jogosan megtehetem hogy nem adom vissza? És ezt természetesen vele is közlöm, hogy miért, nem a háta mögött menne a dolog. De egyszer?en nem látok más lehet?séget a bizonyításra, csak abban a papírban van bármilyen hiteles adat hogy jóhiszem?en tisztességesen kifizettem amit kért(albérletr?l van szó, csak nem kaptam érte semmit). Most visszakövetelném. Nem feltétlenül perben lehet hogy meg tudunk egyezni, de ha kiborul a bili utána biztos nem ad majd a kezembe ilyesmit. Tehát ezt muszáj el?re megtennem. Jogilag megtehetem? Nyilván egy esetleges perben ? nem fogja lobogtatni s?t elismerni sem hogy létezik ilyen "irat".

Legjobb válasz: Nem, ilyenkor a bíróságnak be kell jelentened, hogy mit szeretnél bizonyítéknak használni, megadod az illetõ adatait, akinek a papírok vannak (amúgy az is okirat, ilyen, hogy "irat" nem létezik, az okirat az okirat mindenképp), és a bíróság megidézi a bizonyítási eszköz tulajdonosát azzal, hogy vigye magával az okiratot. Ez így mûködik a Pp. szerint, te önhatalmúlag nem vehetsz el semmit!

Nem, ilyenkor a bíróságnak be kell jelentened, hogy mit szeretnél bizonyítéknak használni, megadod az illetõ adatait, akinek a papírok vannak (amúgy az is okirat, ilyen, hogy "irat" nem létezik, az okirat az okirat mindenképp), és a bíróság megidézi a bizonyítási eszköz tulajdonosát azzal, hogy vigye magával az okiratot. Ez így mûködik a Pp. szerint, te önhatalmúlag nem vehetsz el semmit!
Értsd meg, hogy a jegyzet is okirat. Magánokirat. Õ nála van, õ a tulajdonos és a birtokos is (ez utóbbi fontosabb), ha valamiféle csellel veszed el tõle, akkor nem is használhatod fel, mert jogtalanul tartod magadnál. Ha megsemmisíti, akkor pedig nagyon megszívja. Ha idézést kap, hogy mutassa be az okiratot, akkor be KELL mutatnia az okiratot. Ennyi. És a konkrét eset teljesen mindegy, nem kell leírnod, hogy mirõl volt szó, ez mindig így mûködik, ez a polgári (és büntetõ is amúgy) eljárási szabály.
A kérdező hozzászólása: Az tuti hogy megsemmisítené ha eleve idézést kapna, hogy vigye be. Ez "csak" egy jegyzet A4 kézzel írt lapok, amit minden havi albérletfizetésnél írogatott a lakástulaj, még a létezését sem tudnám bizonyítani. Egyszerûen letagadná a bíróság elõtt akkor az én tanúvallomásom az övével szemben patthelyzet alakulna ki. Egyébként egy adagot ebbõl már pár éve megsemmisített mert valami cégénél kutakodott az (akkor még) apeh és hogy meg ne találják. Tehát annyi évre visszamenõleg meg sincs már csak az elmúlt 2-3 év. Amúgy a jogsegély szolgálaton régebben(3-hónapja kb) amikor ez ügy elõzményeként ügyvédet kikérdeztem mit tehetek ez még föl sem merült, akkor csak annyit javasolt hogy kérjek igazolást a befizetés megtörténtérõl. Na most ha én ezt kérem akkor rögtön "gyanús" leszek hogy minek az nekem. Szóval nincs esélyem ezt elkerülni, mit kaphatok érte?
Ügyvédként tanácsolom: kérd el, menj el a közjegyzõhöz, készíttess vele hiteles másolatot (megúszod kb 3000Ft-ból, és add vissza az eredetit.
De értsd meg, hogy nem érdekel, miért akarnál pert indítani, mit követelnél vissza... El sem olvasom, mert az ügy szempontjából mindegy. Vagy azt teszed, amit az ügyvéd írt, és készítesz hiteles másolatot (de ehhez az kell, hogy odaadja), vagy azt teszed, amit én mondok: bejelented a bíróságon, hogy ezt és ezt a bizonyítási eszközt akarod felhasználni, és kéred, hogy a birtokosát idézzék meg. Ez így megy, még akkor is, ha le lettem pontozva miatta. Biztos mindenki jogász, és nagyon ért hozzá. Egy ügyvédjelölt
A kérdező hozzászólása: Nos voltam újra jogsegélyszolgálaton (ügyvédnél). És újabb dolgokat sikerült kiderítenem. Kiderült hogy az hogy Jóhiszemûen és szerzõdésen kívül kifizettette velünk a biztosítást ám ezért nem kaptunk cserébe semmit az egyrészt kimeríti a JOGSZERÛTLEN GAZDAGODÁS tényét, tehát a biztosításra kifizetett összeg mindenképp visszajár. (Talán még bírságot is kapna érte ha bebizonyosodik.) Kiderült hogy abban a pillanatban ahogy a tulajdonos átszerzõdött a munkaadómra és emiatt a köztünk lévõ szerzõdés érvénytelenné vált, a kauciót azonnal köteles lett volna visszaadni. Tehát azóta JOGSZERÛTLENÜL birtokolja a pénzem! (Itt hozzá kell tegyem hogy amikor a munkaadómmal kötött szerzõdése megszûnt, akkor azt mondta hogy neki ugyan vissza kellene adnia a kauciót, de mivel õ úgyis hoz szerzõdést és leszerzõdik velem ezért maradhat -e addig nála. Én azt mondtam addig rendben. Na azóta is hozza a szerzõdést...3éve) Kiderült hogy teljesen mindegy hogy õ vagy én fordulnék -e bírósághoz bármilyen ügyben is, amint ott kiderül hogy szerzõdés nélkül adott ki lakást azonnal súlyos pénzbírsággal büntetnék. Kiderült hogy a lakcímkártya annyira mégsem véd a kilakoltatástól(bár elvileg 30 nap, mire megkapja a kilakoltatásit, ha illegálisan elõbb kirak nehezen tudom magam megvédeni szerzõdés hiányában), a kilakoltatási moratórium pedig a jogsegély szolgálatos ügyvéd szerint ide nem vonatkozik. (Mondjuk ezt nem értem miért, amikor a törvény humanitárius okokból gátolja meg a kilakoltatást TÉLEN pl Banki tartozás miatt, akkor ugyanez a humanitárius ok egy ideiglenes lakcímmel ám szerzõdéssel nem rendelkezõ bérlõre hogy hogy nem vonatkozik.) Megkérdeztem hogy finoman (nagyon nagyon feltételes módban) utalhatok -e majd az ügyeire(sikkasztás, adócsalás...) hogy biztosan megegyezzen velem. Az ügyvédnõ sejtelmesen mosolygott, és mondta hogy így finoman. Szóval bolond lenne a Tulaj ha nem egyezne meg, az neki ultra nagy problémát okozna.

Ha egyetlen egy fotont kibocsátunk egy készülékből, és az az érzékelő mellett halad el, akkor semmi esélyünk rá, hogy érzékeljük?

Legjobb válasz: Ha nincs semmilyen kölcsönhatás, akkor nem tudsz érzékelni semmit. Ez mindenre igaz. Erre is.

Ha nincs semmilyen kölcsönhatás, akkor nem tudsz érzékelni semmit. Ez mindenre igaz. Erre is.
Egyenkéntifotonkibocsátó készülékem van, arra ne pazarold az energiádat.
Ha megépítesz egy készüléket, ami egyesével adagolja a fotonokat, akkor tiéd a Nobel-díj :)
Semmi esélyünk :)
Amúgy meg nincs a világon olyan érzékelõ ami egy bizonyos erõsséggû impulzus alatt képes volna érzékelni. Ha az érzékelõt egymillió foton találja el az se ér semmit.
A kérdező hozzászólása: Majd igyekszem elõször megépíteni egy olyan érzékelõt, ami képes egyenként észlelni a fotonokat, aztán a készüléket, ami kibocsátja, és még az ük-ük-ükunokáimnak se sûrûn kell majd dolgozniuk :D
Lehet, hogy tévedek, de szerintem csak akkor tudnád érzékelni, ha el is találná az érzékelõt. A kérdésben az szerepel, hogy mellette halad el, vagyis nem tudnád érzékelni.
A kérdező hozzászólása: 00:13-asnak köszi nagyon :D
Az elsõ hozzászóló vagyok. Rajtam kívül még a 14:57-es hozzászóló válaszolt a kérdésre :-D. A 00:13-as jópofa dolgot vázolt fel, csak ennél szebben is le lehetett volna írni a lényegét. Amikor 1 db foton két résen helyen is "átmegy" a hullámtermészete miatt, mégis egy helyen csapódik be valamibe (kvantumtulajdonságai miatt) (bõvebben nem részletezem) De õ se a kérdésre válaszolt.
Én vagyok a 00:13-as, és a válaszom arra akart rávilágítani, hogy a foton esetén nem olyan egyszerû azt mondani, hogy valami mellette megy el, vagy nem mellette, mert a 0% becsapódás és a 100% becsapódás közt vannak átmenetek. De benne van az is, hogy van 0%, ha jobban megnézed.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!