Találatok a következő kifejezésre: Ha egy egy vagy két nap (44 db)

nekem is volt ilyen, szerintem egy-két nap még belefér.
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm.
Én 25. hetes vagyok, nekem még nem volt hogy ne éreztem volna egy napig. De én is megijednék. Ha nincs szívhangfigyelõd otthon, menj le a védõnõdhöz, hidd el, nem te leszel az elsõ aki emiatt megnézeti nála a szívhangot.
Én ilyenkor mindig megpöcköltem kicsit, h mozogjon. Engem nagyon idegesített, ha nem éreztem/érzem ficeregni (bár az enyém éjszakai lény, napközben csak egyet-egyet mozdul, éjjel már felébreszt) 25 hkm.

Ha egy nap vagy két naponta elszívok még egy szál cigit azzal ártok valamennyit most magamnak? Ha elszívok egy szál cigit akkor azzal nagyon sokat rontok az esélyeimen hogy most teherbe essek?

Régebben dohányoztam, de már nem. Azért kérdezem mert babával próbálkozunk a párommal.

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy nagyon sokat rontasz, de ha eddig meg tudtad állni, akkor miért pont most cigizel megint?...

Nem hiszem, hogy nagyon sokat rontasz, de ha eddig meg tudtad állni, akkor miért pont most cigizel megint?...
Ha abbahagytad, most épp nem dohányzol, akkor mindenki érdekében kerüld is el a jövõben. Szerintem ez nem nagy kérés attól, aki babát akar, és ha már magadért nem teszed meg (ami mondjuk alap kellene hogy legyen), akkor a helyzetet megkönnyítendõ ne a baba elõtt szokj rá vissza, mert duplán fogsz szívni, és nem cigit! Régen én is dohányoztam, most is sokszor eszembe jut, tudom, mirõl beszélek, és mit ad Isten, mi is pont babán gondolkodunk... ne tedd meg! Ezt mondom magamnak is, ha épp megkívánom! Nem szabad! Utána még nehezebb lesz! Jobb nem kísérteni a sorsot!
Nem rontasz az esélyeken. Én dohányoztam, mielõtt terhes lettem és a 2. hónapban teherbe estem.
A kérdező hozzászólása: Nem tervezem, hogy rágyújtok. Csak ha esetleg mégis. Még nem vagyok terhes tehát ártani nem árt, legalábbis a babának majd nem, nem?
Nem ártasz vele, de ha teherbe esel, onnantól kezdve már igen, szóval onnantól kezdve cigistop :)
elõtte is ártalmas, úgyhogy ne cigizz!
Ha már nem dohányzol, most már ne kezd újra! Miért szaporítanád a rizikófaktorokat? Hozzáteszem, én dohányoztam, terhes lettem, és amikor megtudtam hogy babát várok, rögtön letettem. De ha a tervezett teherbeesés elõtt már le tudtam volna tenni, nem lett volna olyan indok, hogy újra rágyújtsak. (Mi pont nem terveztük, a házunk "darabokban" volt, amikor kiderült hogy babát várok)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ! Nem fogok cigizni! :)

Nem baj ha macskamat csak egy vagy ket nappal oltatom be mint a testveret?

Ketto cicarol van szo nyolc hetesek

Legjobb válasz: Írtam már, hogy nem. 1-2 nap nem számít.

Írtam már, hogy nem. 1-2 nap nem számít.
Egyáltalán nem baj. :) Sok gazdi nem oltja be egyáltalán a macskáját, biztos jó gazdi vagy :)
Én macskákat oltóanyaggal, embereket kommentekkel oltok...
A mondatodnak nem sok értelme van, tisztelt kérdezõ.
Vagy csak te nem fogtad fel, tisztelt válaszoló. :D Amúgy nem baj, tisztelt kérdezõ.
A kérdező hozzászólása: A testveret holnap oltjak be akiktol elhozom es egy masik ugyanannyi idos macska mar van nalunk, o a testvere nem baj ha a tesoja kesobb lesz oltva?
A kérdező hozzászólása: Koszonom de szerintem irtam a magyarazatot a masik valaszolonak mikor te valaszoltal koszonom megy a zold
ez ugye csak elméleti kérdés?
Két dolgot még kifelejtettem az elõbb: 1) Már csak azért sem törvényszerû, hogy az elsõ partner legyen az apa, mert a férfiak jelentõs részének vannak termékenységi problémái, illetve még egy tökéletesen egészséges és termékeny férfi és nõ esetén sem automatikus következménye a fogamzás az aktusnak. 2) Ha egy nõnek két érett petesejtje van, egy ilyen esetben még az is elõfordulhat, hogy olyan kétpetéjû ikrek fogannak meg, akiknek két különbözõ férfi az apjuk (volt is már ilyenre példa a gyakorlatban).
Abban, hogy az elsõ partnertõl fogan meg egy baba, még abban az esetben sem lehetsz biztos, ha már az elsõ elõtt volt ovulációd, vagyis már várakozik a petevezetékedben egy megtermékenyítésre alkalmas petesejt. Azt, hogy ilyen esetben ki az apa, vagy DNS teszttel lehet kimutatni, vagy esetleg az anya, a gyerek és a lehetséges apák vércsoportja alapján - nem mindig, de bizonyos esetekben - az egyik férfi apaságának ténye kizárható. (De ha a másik nem ismeri el önként az apaságot, akkor szintén DNS vizsgálat szükséges az apaság tényének bizonyítására.)
azé fog amelyik igazi törzsállományból való kakas ;)
szülés után DNS teszt
Ilyen helyzetben igazából nem tudhatod, hogy kitõl van a baba.
Kezdõdik ma is a zárójelezés!!! :D
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy nem azonnal de akkor most melyiktõl fogan meg? :D vagy hogy van ez eggyáltalán?
Asztakúva xD
nem azonnal leszel terhes hanem kb 1-2 nap
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :)
Hello! Próbáld meg a legújabb verziójú messenger feltelepíteni. Nálam telepítés utána mûködött.
az utolsó válaszoló vagyok és az utolsó naphoz még+vál azt lehagytam
Az elõzõ nagy butaságot ír, mert egy edzésen ha 2izomcsoportot edzünk, akkor 1kisebb és 1 nagyobb. Hát-váll, Mell-kar és Láb. Hasazni pedig a pihenõnapokon kell.
és a váll hol marad? Vagy olyan neked nincs? Esetleg láb? hát-váll, bicepsz-tricepsz, mell-láb Ez egy fokkal egyszerübb.
Mell-bicepsz, hát tricepsz, láb-váll(Bár az uccsóhoz...hát sok sikert :) )
A kérdező hozzászólása: Van láb és váll, más napokon, konkrétan a mell-hát-kar egymáshoz való elhelyezését nem tudtam belõni, arra van a kérdés. Mell-hát és kar napok, vagy egymás után, ahogy írtam?
nincsen neked lábad?legyen úgy hogy1:mell-láb2:tricpsz-bicepsz-alkar3:hát-has szerintem tuti lenne így
bocs ha nagy butaságot írtam 88-as, nem értek annyira hozzá, ez látszik is a fizikumomon és eddigi eredményeimen:D
Annyira kvára mindegy a te szinteden, kezdj el edzegetni, és mikor már minden megy, akkor ráérsz magadnak összerakni egy edzésprogramot, de addig tök fölösleges. Meg akkor érezni fogod, hogy mit, és hogyan edzenél, hogy a legjobban bírd, és a leghatékonyabb legyen. Amúgy én simán tartanék 1 nap szünetet 2 edzés között.

Ha egy héten egy vagy két nap folyadék-napot tartok, tehát semmit nem eszek, az befolyásolja az anyagcsere-folyamatot, és inkább hízni fogok, mint fogyni?

van valakinek ilyesmiben tapasztalata?

Legjobb válasz: Nem, 1-2 nap alatt nem fog lelassulni az anyagcseréd, ahhoz hosszabb idõre van szükség. Nem ezért nem jó a folyadéknap, hanem a vércukor-szint csökkenés miatt. (Az inzulin szállítja a tápanyagokat, a zsírt is) Fennáll a veszélye, hogy összeesel napközben, vagy rosszul leszel, sportolni meg lehetetlen így. Persze vannak lassú felszívódású szénhidrátok (maltodextrin, Vitargo), amit folyadékba lehet keverni egy kis fehérjével, nyers tojással, és így már 1-1 napig el vagy vele. Nézz körül egy tápkieg. boltban. Üdv!

Nem, 1-2 nap alatt nem fog lelassulni az anyagcseréd, ahhoz hosszabb idõre van szükség. Nem ezért nem jó a folyadéknap, hanem a vércukor-szint csökkenés miatt. (Az inzulin szállítja a tápanyagokat, a zsírt is) Fennáll a veszélye, hogy összeesel napközben, vagy rosszul leszel, sportolni meg lehetetlen így. Persze vannak lassú felszívódású szénhidrátok (maltodextrin, Vitargo), amit folyadékba lehet keverni egy kis fehérjével, nyers tojással, és így már 1-1 napig el vagy vele. Nézz körül egy tápkieg. boltban. Üdv!

Két kérdés lenne 1. : Ha belefér a kalóriabevitelembe a csoki akkor nem hízlal, vagy akkor is? (kb. : 1 tábla csoki) 2. : Súlyt tartok 10 kiló fogyás után és belefér ha havonta egy nap megeszek 1 tábla csokit?

Legjobb válasz: ha belefér a napodban nem fog ártani, fõleg hogy reggel etted és azért egy vizilabda edzéshez kell a kalória kitérõként tudom hogy nem a kérdésedre válaszolok, és ki vagyok én hogy kioktassalak, beleszóljak stb de vizilabdázol gondolom azért van egy kis hátad, karod:) lefogytál amihoz gratulálok de miért eszel meg egy tábla csokit ami 500kcal persze néha néha belefér de akkor már ha édesre vágysz iszol egy fehérjeturmixot , csinálsz egy zabkását banánnal, szõlõvel, eszek egy kis mazsolát, csinálsz gyümölcsturmixokat, gyümölcsös túrókrémet azt tudod kenni piritósta, korpás kekszre stb, gyümölcskrémleves, paradicsomleves stb vagy eszel egy szelet cukormentes müzlit, aszalt gyümölcsöket, mézes piritóst stb tudom hogy ezek is ugyanannyi kalóriák, de azért mégis csak jobban laksz tõlük vagy túrórudi stb

ha belefér a napodban nem fog ártani, fõleg hogy reggel etted és azért egy vizilabda edzéshez kell a kalória kitérõként tudom hogy nem a kérdésedre válaszolok, és ki vagyok én hogy kioktassalak, beleszóljak stb de vizilabdázol gondolom azért van egy kis hátad, karod:) lefogytál amihoz gratulálok de miért eszel meg egy tábla csokit ami 500kcal persze néha néha belefér de akkor már ha édesre vágysz iszol egy fehérjeturmixot , csinálsz egy zabkását banánnal, szõlõvel, eszek egy kis mazsolát, csinálsz gyümölcsturmixokat, gyümölcsös túrókrémet azt tudod kenni piritósta, korpás kekszre stb, gyümölcskrémleves, paradicsomleves stb vagy eszel egy szelet cukormentes müzlit, aszalt gyümölcsöket, mézes piritóst stb tudom hogy ezek is ugyanannyi kalóriák, de azért mégis csak jobban laksz tõlük vagy túrórudi stb
Igazuk van annak amelyik azt mondta, hogy inkább napi 2 kocka, mint egy tábla. Annyit azért a védelmedben elmondanék a többi kedves válaszolónak, hogy ne feszitsétek már meg 1 szerencsétlen tábla csoki miatt! Megkivánta, megette, jólesett neki és kész!Edzésre jár, lemozogja, a napjába belefért, kész. Egy csoki még nem bûn! Ja és a csokira, a fekete csokira(80% feletti kakaótartalommal) igenis szüksége van a szervezetnek.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat én is tudom, hogy nem lett volna szabad megenni annyit csak már olyan régen ettem csokit... igazábból ilyen milka bon-bon volt, de 500-600 kaloria volt szóval azért írtam tábla csokit. ja és elmarad a délutáni edzésem szóval csak 1 edzés, de akkor is belefért.: ( : )
Hogyha már lefogytál annyit amennyit szerettél volna akkor már nyugodtan ehetsz csokit is csak persze nem egy táblányit hanem mondjuk pár kockát és azt is délelõtt. Én 23 kg-t fogytam és mostmár eszek rendesen csak mellette minden este futok egy órát és a szénhidrátot este már kihagyom.
A kérdező hozzászólása: oke köszönöm. Reggel ettem a csokit, de egy táblányit, de akkor majd kevesebbet eszek, mondjuk szerintem belefér a napi két vizilabda edzés mellett. És ha belefér kaloriabevitelembe akkor is hizlal mert igy a csokival is csak 1700 korul van.?
1. nem Viszont a kalória, amit pazarolsz rá, jöhetne hasznosabb ételbõl, mert a csoki mellett a szervezeted éhezik. 2. íly módon szerintem nem Bezabálni 1 egész tábla csokit (mekkora volt?) - mohóság. Most havonta 1 nap, késõbb 2-3, aztán rendszeres, aztán +10 kg. A mértékletesség nagyon fontos súlytartásnál is. Sokkal kevésbé okozol kárt magadnak, ha napi 2 kocka csokit eszel, mintha ritkán befalsz egy egész táblával. Nagy kérdés persze, hogy mekkora tábla csoki, mert ha táblás csokiból csinálod, akkor mohóság, ha viszont az egy tábla csokit egy Sport szeletre érted, akkor agybaj.
Ha belefér a kalóriába, akkor semmi gáz, ha mozogsz mellé, akkor nem fog meglátszani! Mondjuk én egy egész táblával nem tudnék megenni, mert túl sok lenne (NEM kalóriában :D ). :D
Belefér ha néha kicsit bûnözöl. A gond az, hogy ha édesség függõ vagy, könnyen visszabillenhetsz (gyógyult alkoholistának sem ajánlatos néha kicist berúgni :-). Vizsont az 1700 kCal kevésnek tûnik edzés mellett. Vagy rosszul számolod, vagy nagyon pici vagy. Vszínûleg az elõbbi...
A kérdező hozzászólása: ettem rengeteg szilvát szóval szerintem 1800 is megvolt 171 cm 55 kiló vagyok szóval nem mondhatnám magam picinek.

Biztos terhes vagyok ha jun.27. -en teszteltem ott volt a csik de eleg halvanyan. Ket nap mulva megismeteltem ugyan az lett az eredmeny, de most egy kicsit gorcsogetek?

2008-ban szultem a kisfiamat vakummal, mivel nagyon vizes voltam es leallt a mehtevekenyseg.azota most estem elosszor teherbe.elotte 2004, es 2006 ban volt spontan vetelesem,felek ne hogy valami baj legyen . lehet hogy nem marad meg a babam mert gocsolok?irjatok kerlek

Legjobb válasz: Kérlek ne aggódj. Abból a szempontból egy cipõben járunk, hogy én is mostanság teszteltem kétféle tesztcsíkon és halvány lett mind a kettõ. Én is éreztem valami kis görcsöt, vagy szúrást a köldököm alatt. Lehet hülyeség de én arra gondoltam, hogy bezárult szorosabban a méhszájam, de ezt tényleg nem tudom. Sok sikert kívánok.

Kérlek ne aggódj. Abból a szempontból egy cipõben járunk, hogy én is mostanság teszteltem kétféle tesztcsíkon és halvány lett mind a kettõ. Én is éreztem valami kis görcsöt, vagy szúrást a köldököm alatt. Lehet hülyeség de én arra gondoltam, hogy bezárult szorosabban a méhszájam, de ezt tényleg nem tudom. Sok sikert kívánok.
A kérdező hozzászólása: koszonom es en is sok sikert kivanok neked:)

Egy 15 éves lánynak mennyi kalóriát kell enni egy nap? Ha 155 centi vagyok kb és 45, 5 kiló ha felszedek egy két kilót az mennyire baj :S?

Legjobb válasz: Ha 1-2 kiló izmot az nem baj,sõt. Kb 1600-2000kcal/nap,de ez sok mindentõl függ.Pl életmódtól,sportolsz-e stb.

Ha 1-2 kiló izmot az nem baj, sõt. Kb 1600-2000kcal/nap, de ez sok mindentõl függ.Pl életmódtól, sportolsz-e stb.
Én is 155 cm vagyok.Csak én 40kiló :D Amúgy szerintem a 45 pont ideális, ennél több..hát hm....bár te tudod. http://www.orvosilexikon.hu/wrap.php?file=dcc.html Itt kitudod számolni, hogy hány kcal az ideális neked :)
A kérdező hozzászólása: rosszul írtam 44, 5 vagyok
A kérdező hozzászólása: Ha minden este ( ma kimaradt remélem nem baj :( ) csinálok egy húsz perces tornát ?
A kérdező hozzászólása: hogy lehet zsír helyett izmot felszedni ? mivan ha zsírt szedek fel ? 1-2 kiló látszik?
151cm magas vagyok és 44-46kg között ingadozik a súlyom. Normális a te súlyod, és az se baj, ha 1-2 kilót felszedsz. De a mérleg helyett inkább a tükörre hagyatkozz, mert pl. az izom nehezebb, mint a zsír, viszont az alakod másképp néz ki izomtól és másképp zsírtól.
Ha szimplán eszel, akkor zsírt szedsz fel. Ha mozogsz is, akkor izmot. De ehhez normális mozgás kell, nem 20 perc rubintréka. Fuss napi fél-egy órát, gyalogolj sokat, járj el valamilyen sportra és valamilyen táncra. Nekem ettõl lett szuper alakom :)
A kérdező hozzászólása: és akkor az ugrálókötelezéseim a hasizom gyakorlatok semmit nem érnek :S?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!