Találatok a következő kifejezésre: Ha egy egy vagy két (410 db)

nekem is volt ilyen, szerintem egy-két nap még belefér.
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm.
Én 25. hetes vagyok, nekem még nem volt hogy ne éreztem volna egy napig. De én is megijednék. Ha nincs szívhangfigyelõd otthon, menj le a védõnõdhöz, hidd el, nem te leszel az elsõ aki emiatt megnézeti nála a szívhangot.
Én ilyenkor mindig megpöcköltem kicsit, h mozogjon. Engem nagyon idegesített, ha nem éreztem/érzem ficeregni (bár az enyém éjszakai lény, napközben csak egyet-egyet mozdul, éjjel már felébreszt) 25 hkm.

Hány kreditet kell felvenni egy félévbe, hogy az érvényes legyen? Ha csak egy, vagy két tantárgyat kellene felvennem, azt is csak keresztfélévbe tudom?

Legjobb válasz: Nem igazán értem a kérdésed. Mi az, hogy érvényes? Ha megcsinálsz egy tárgyat, legalább kettesre, akkor az a tárgy kész van, tehát érvényes. Azt senki nem fogja tudni itt megmondani neked, hogy mit mikor vehetsz fel. Akkor veheted fel, ha meghirdetik az adott félévben. Viszont ha nincs meg valamennyi idõnként megadott kredited, akkor átraknak fizetõsre, vagy kirúgnak. Ezt se tudjuk neked itt megmondani, hogy pontosan mennyi, meg kell nézni az egyetemed tanulmányi szabályzatát.

Nem igazán értem a kérdésed. Mi az, hogy érvényes? Ha megcsinálsz egy tárgyat, legalább kettesre, akkor az a tárgy kész van, tehát érvényes. Azt senki nem fogja tudni itt megmondani neked, hogy mit mikor vehetsz fel. Akkor veheted fel, ha meghirdetik az adott félévben. Viszont ha nincs meg valamennyi idõnként megadott kredited, akkor átraknak fizetõsre, vagy kirúgnak. Ezt se tudjuk neked itt megmondani, hogy pontosan mennyi, meg kell nézni az egyetemed tanulmányi szabályzatát.
nálunk (ha jól tudom) egy évbe min 20 kreditet kell teljesíteni, hogy ne tegyenek át fizetõsre. feltételezem ezt akartad kérdezni.
A kérdező hozzászólása: igen, végül is csúszni akarok egy évet, mert az még elvileg ingyen van Bsc-n, és egy tantárgyat akkor nem teljesítek, de gondolom olyan nincs, hogy 3 kreditet teljesítsek egy félévbe. Passzívon meg nem akarok lenni, mert akkor nem kapok kolit, és dolgozni szeretnék, hogy el tudjak menni Msc-re, ezért lenne ez a legjobb megoldás.
úgy nem tudsz csúszni, hogy egy évig nem teljesítesz tárgyat, mert akkor következõbe áttesznek fizetõsre! azt a min 20 kreditet (de van ahol 30) teljesíteni kell 2 félév alatt.

Ha egy nap vagy két naponta elszívok még egy szál cigit azzal ártok valamennyit most magamnak? Ha elszívok egy szál cigit akkor azzal nagyon sokat rontok az esélyeimen hogy most teherbe essek?

Régebben dohányoztam, de már nem. Azért kérdezem mert babával próbálkozunk a párommal.

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy nagyon sokat rontasz, de ha eddig meg tudtad állni, akkor miért pont most cigizel megint?...

Nem hiszem, hogy nagyon sokat rontasz, de ha eddig meg tudtad állni, akkor miért pont most cigizel megint?...
Ha abbahagytad, most épp nem dohányzol, akkor mindenki érdekében kerüld is el a jövõben. Szerintem ez nem nagy kérés attól, aki babát akar, és ha már magadért nem teszed meg (ami mondjuk alap kellene hogy legyen), akkor a helyzetet megkönnyítendõ ne a baba elõtt szokj rá vissza, mert duplán fogsz szívni, és nem cigit! Régen én is dohányoztam, most is sokszor eszembe jut, tudom, mirõl beszélek, és mit ad Isten, mi is pont babán gondolkodunk... ne tedd meg! Ezt mondom magamnak is, ha épp megkívánom! Nem szabad! Utána még nehezebb lesz! Jobb nem kísérteni a sorsot!
Nem rontasz az esélyeken. Én dohányoztam, mielõtt terhes lettem és a 2. hónapban teherbe estem.
A kérdező hozzászólása: Nem tervezem, hogy rágyújtok. Csak ha esetleg mégis. Még nem vagyok terhes tehát ártani nem árt, legalábbis a babának majd nem, nem?
Nem ártasz vele, de ha teherbe esel, onnantól kezdve már igen, szóval onnantól kezdve cigistop :)
elõtte is ártalmas, úgyhogy ne cigizz!
Ha már nem dohányzol, most már ne kezd újra! Miért szaporítanád a rizikófaktorokat? Hozzáteszem, én dohányoztam, terhes lettem, és amikor megtudtam hogy babát várok, rögtön letettem. De ha a tervezett teherbeesés elõtt már le tudtam volna tenni, nem lett volna olyan indok, hogy újra rágyújtsak. (Mi pont nem terveztük, a házunk "darabokban" volt, amikor kiderült hogy babát várok)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ! Nem fogok cigizni! :)

Melyik az a táv amit, ha megfutok egy, vagy két naponta nem számít még túlzásnak? 15/F

Gondolok én itt rendes távfutásra, úgy tudom, hogy bizonyos táv után már egészségtelen.

Legjobb válasz: Nem az, ha elég edzett vagy és megfelelõ táplálkozás kíséri.

Nem az, ha elég edzett vagy és megfelelõ táplálkozás kíséri.
Én egy héten kétszer futok kb 10 km-t, és kétszer hosszabb távokat (20-30 km), és ez így hosszú évek óta nagyon bevált. Szerintem minden nap nem érdemes futni, kell egy-egy pihenõnap. De egymást követõ napokon lehet. Én 10-12 km-t minden további nélkül futok egymást követõ napokon is. Szerintem próbálgasd ki, és érezni fogod, hogy neked mi felel meg. Nem biztos, hogy az én tapasztalatom neked megfelel, mert teljesen más korosztály vagyunk, de talán kiindulópontként tudod hasznosítani.

Ha egy egyetemen, alapszakon két szakirányt csinálok, két diplomát kapok, vagy egy diplomába írják bele a két szakirányt?

Tudom h az egyetemen kéne érdeklõdnöm, de az ügyintézõ sem tudta...:S

Legjobb válasz: Én mondjuk fõsulin vagyok, de nálunk volt egy pár ember aki bevállalta a 2 szakirányt. Az elsõ a fõszakirány, abból írod a szakdolgozatot, abból kapsz diplomát. A másodszakirányt is feltüntetik valamilyen módon hogy elvégezted, de azt én sem tudom hogy külön papíron vagy hogyan. Két diploma csak akkor járna ha 2 szakdolgozatot ad le valaki. :)

Én mondjuk fõsulin vagyok, de nálunk volt egy pár ember aki bevállalta a 2 szakirányt. Az elsõ a fõszakirány, abból írod a szakdolgozatot, abból kapsz diplomát. A másodszakirányt is feltüntetik valamilyen módon hogy elvégezted, de azt én sem tudom hogy külön papíron vagy hogyan. Két diploma csak akkor járna ha 2 szakdolgozatot ad le valaki. :)
Két diploma nem a két szakdolgozatra jár, hanem ha két különbözõ képzést végzel. A szakirány nem ad külön képzettséget. Nálunk egyébként nem lehet két szakirányt felvenni.

A hörcsögök magányos vagy társas állatok? Valószínű hogy lesz egy vagy két törpehörcsögöm, és ha kettőt lesz akkor két fiú vagy két lány a jobb választás, ugyanis nem szeretnék picinyeket?

Vagy mit csináljak? Egy is jól elvan magában? Lesz neki mókuskereke meg mászókája is.

Legjobb válasz: Jobb szeret egyedül lenni. De azonos nemû testvérek, ha együtt nõnek fel, jó eséllyel megvannak együtt. Imádják az alagutat is, például egy WC papír gurigát.

Jobb szeret egyedül lenni. De azonos nemû testvérek, ha együtt nõnek fel, jó eséllyel megvannak együtt. Imádják az alagutat is, például egy WC papír gurigát.
kët nostëny vagy egy idosebb fiu ës egy kolyok fiu malacka.akkor a kicsi koveti a nagyobbat ës nem verekednek
A ketrec kiválasztásánál nagyon vigyázz! Vannak a hörcsögketrecként árultak között olyanok, amik aranyhörcsögnek jók, de a törpehöri kifér a rácsok között. Minél sûrûbb rácsozatút (egérnek árultat) válassz!
Én újságpapírt semmi esetre sem raknék be nekik, mert ha a pofazacskójába tömi, ott megnedvesedhet a nyáltól. Így nem tudja kivenni és begyullad a pofazacskója, amibe bele is halhat. Inkább forgácsot tegyél be!!!
10% az esélye, hogy a hörcsögöd megtûrne egy társat, és 90% az, hogy idõvel megölik egymást. De ez függ sok mindentõl is, ha pl. egy görényketrecet vagy csincsillaketrecet veszel 2 hörcsögnek, az olyan nagy, hogy nem bántják egymást - a hörcsögök területvédõ állatok, és ha van elég terület, nem balhéznak. De gondolom nem görényketrecben gondolkoztál, hanem hörcsögben, esetleg terráriumban. Ez esetben EGY HÖRCSÖGÖT vegyél.
A kérdező hozzászólása: voltak már hörijeim, de akkor még nagyon kicsi voltam, de arra emlékszem hogy soha nem hagytuk bent nekik a mókuskereket, ami egyébként mûanyag volt fém rácsokkal, hanem betettük nappal 1-2 órára, és addig elvoltak vele. És még egy kérdés ebben a témában, forgács nemtudom mikor lesz de láttam már kisállatkerben is hogy papírfecniket tépkednek alájuk, az is jó megoldás? mert elõször abba lenne pár napig. bár nemtudom hogy nem lenne e baja tõle, lehet nem telenyomtatott papírt kéne alátennem.:S
Tehetsz alájuk tépkedett újságpapírt is, ma már nincs ólom a nyomdafestékben. Viszont nem szívja jól a vizet (pisit). De rakhatsz be összecibált WC papírt, papír kéztörlõt (például Szilviát) is, meg szénát (szárított füvet).
A kérdező hozzászólása: max 1-2 hétig lenne bent neki a papír, amíg nem lesz forgács. illetve van, de az már vizes meg minden baja van és azt nyilván nem teszem alá. vasárnap jön a höri, és csak átmeneti megoldásnak gondoltam.
Hát, te tudod. Én nem kockáztatnék, mert lehet, hogy tényleg komoly baja lenne tõle, akár meg is halhat! Nem tudsz valahonnan mégis forgácsot keríteni?
Gömböt ne vegyél neki, mert állatkínzás. Az enyémnek egy éve fém mókuskereke van és egyszer sem akadt bele a lába. Ettõl függetlenül most ketrecbe tettem és egy mûanyag mókuskereke van. Mindkettõt rengetegszer használta.
Csatlakozom az elõzõ hozzászólóhoz, valami hasonló kereket vegyél: http://images04.olx.com.sg/ui/6/53/02/1277371647_101615102_2.. De közepes méretût, hiába törpe. Elõször a legkisebbet vettem neki, azt javasolták az állatboltban, de nem nagyon használta, alig fért el benne.
MÜANYAG MÓKUSKEREKET VEGYÉL!! A rácsosban beakadhat a lába, ÉS LESZAKADHAT!! Inkább rágja szét, és vegyél mégegyet, minthogy 3 lábbal éljen.
a gömböt ajánlom, imádják. nem akar belõle kijönni az enyém sose :D
A höri nem társas lény. stresszes ha van más is a ketrecbe, és folyton veszekedni fognak. inkább egyet vegyél
Vannak olyan hörcsögök, amik megtûrik a társaságot. Vakszerencse kérdése, hogy a tiéd ilyen lesz-e, vagy sem. A tipikus hörcsögök állandóan balhéznak. Néha még az is elõfordul, hogy az egyik megöli a másikat. A hörcsög a természetben magányos, területvédõ állat. Csak az anya és a fiatalok élnek társaságban.
Jobban megvannak egyedül, volt már több törpehörim is és azt javaslom, hogy így tartsd. A hörcsögtartás kitanulásához pedig ezt az oldalt ajánlom: http://torpehorcsogok.hu/
A kérdező hozzászólása: ezért erõlködöm annyira hogy mindent tudjak róluk :D
A kérdező hozzászólása: amúgy régen alkalmaztuk a wc papír gurigát mert voltak már aranyhörcsögeim de ez most törpehöri lesz és nem egyformák.
A kérdező hozzászólása: úgy olvastam hogy ha tesók ha nem az mindegy. már közben azért elkezdtem erõteljesen tájékozódni.:D Van 2 hetem rá hogy kitanuljam a höritartást. :DD
A kérdező hozzászólása: hát még nem...

Ki osztott meg egy szobát egy vagy két testvérével? Mekkora volt a szoba? Ez milyen hatással volt rátok? Ha lenne gyereketek őt is a testvérével egy szobába tennétek?

kicsit buta a kérdés de nagyon érdekel,hogy milyen hatással van egy gyerekre ha úgy n? fel,hogy pl 20 négyzet méteren 3 gyermek van.pl volt csak.volt külön kis életetek?vagy alig vártátok,hogy elköltözetek.

Legjobb válasz: Ez a minden gyereknek külön szoba,csak újabban lett divat,már ahol akkora a lakás,hogy ez megoldható. Még ma is sok család él panelban,vagy csak 2-3 szobás házban.És itt nem lehet minden gyereknek külön szobája.Mint elõttem is írják,sokkal jobb a viszony a testvérek között,megtanulják,hogy alkalmazkodjanak egymáshoz stb.,mintha külön szobában lennének.Ez késõbb is csak hasznukra válik.Pl.ha koleszba vagy albérletbe költöznek.A lányaim is egyszobában laktak,de ez nem zavarta õket abban sem,hogy felhívják a barátaikat.Jól elvoltak közösen.

Ez a minden gyereknek külön szoba, csak újabban lett divat, már ahol akkora a lakás, hogy ez megoldható. Még ma is sok család él panelban, vagy csak 2-3 szobás házban.És itt nem lehet minden gyereknek külön szobája.Mint elõttem is írják, sokkal jobb a viszony a testvérek között, megtanulják, hogy alkalmazkodjanak egymáshoz stb., mintha külön szobában lennének.Ez késõbb is csak hasznukra válik.Pl.ha koleszba vagy albérletbe költöznek.A lányaim is egyszobában laktak, de ez nem zavarta õket abban sem, hogy felhívják a barátaikat.Jól elvoltak közösen.
Mi kb. 20-23m2-en osztoztunk a bátyámmal, ez elég nagy ahhoz, hogy saját sarkod legyen, de más egyébre kicsi :) Konkrétan nem is emlékszem olyanra, hogy bonyodalom lett volna ez miatt. Kapcsolat normális.
Szia! 22 éves fõiskolás lány vagyok. Hugommal(aki 15 éves)osztom meg a szobám. Épp, hogy elfér benne a két ágy, meg egy szekrény. Nem tehetünk ez ellen semmit, másik szobában szüleim laknak.Nekem nehezemre esik pl a tanulás, ezenkívül ha egyeüdl szeretnék lenni a gondolataimmal vagy a barátnõimet szeretném felhozni, le kell mondanom róla.Nagyon nehéz.Hugom is ugyaniigy van.Nem tud felhozni senkit, mert én otthon vagyok, tanulok.Minden embernek szüksége van nyugalomra, egy külön kis kuckóra ami csak az övé, ahol tud pihenni.Nálunk ez sajnos nem mûködik.Alig várom, hogy külön lakhassak.
Húgommal 3 év van köztünk, 14 éves koromig egy szobában voltunk (panel). Néha kicsit sok volt belõle, alig volt hely és tökre örültem az új szobának. Nem kellett kompromisszumokat kötni, kibontakozhatott a személyiségem. És ez nem jelenti azt, hogy nem állunk közel egymáshoz, mert már elköltöztünk otthonról, és együtt lakunk. 22/L
Szia! Bár én egyke vagyok és nem lakom együtt a testvéreimmel, de most kerültem el albérletbe egyetem miatt és tudom milyen együtt lakni egy szobába hárman. Elég nagy a szobánk így elférünk benne, nem ezzel van a gond. Hanem pl egyikünk aludni szeretne másik tanulni harmadik filmet nézni elég nehéz összeegyeztetni. Azzal is gond szokott lenni ha felhozok valakit, nem azért mert a többieket zavarja, hanem mert pl nem tudnunk kettesben lenni a barátnõimmel, barátommal. Nekem ha lesznek gyerekeim biztos arra fogok törekedni, hogy tudjak külön szobát biztosítani nekik, még ha kicsi szobába is lesznek de külön inkább legyen az, minthogy nagyba de többen.
Én a bátyámmal osztoztam a szobán ami kisebb volt mint 20 négyzet méter. Milyen hatással volt rám, jó :) Õ az idõsebb õ volt néha kényelmetlen helyzetben :) De így is felnõttünk. És meg is sirattam amikor elköltözött otthonról pedig már akkor 17 éves voltam, sokáig furcsa volt hogy nem alszik ott
Szia! Én mind a mai napig egy szobában vagyok a most 17 éves öcsémmel (jelenleg 16 nm-en). Most fogok elköltözni otthonról, de nem azért, hogy külön legyek tõle :) Szerintem jó dolog, hogy egy szobában "nõttünk fel" egyrészt mert elég szoros kötelék alakult ki köztünk, másodszor megtanultunk alkalmazkodni. Nem rossz dolog, nekem hiányozni fog :( 23/L
Én egy rövid ideig a báttyámmal osztottam meg a szobám a felujitás miatt ugy kb 1 évig alapból imádtuk egymást de igy mégközelebb kerültünk egymáshoz! azóta is folyton egymás szobályában csücsülünk:) :) Klasz dolog volt a közös szoba! 20L Báttyám 27
12 nm egy lány testvérrel. Szerettem a nõvéremmel lakni, nem vagyunk lelkileg nyomorékok, jó viszony van köztünk. Azonos nemû gyerekeket egy szobába, ellentétes nemû gyerekeket gyermekkorukban egy szobába (szerintem igénylik). Késõbb ha az anyagi helyzet engedi és szeretnék, akkor külön szobába.
nekünk is közös szobánk volt testvéremmel, egészen addig amíg egyetemre nem mentem, nekem öcsém van ráadásul.3 év van köztünk. igazából amíg kicsik voltunk jó volt, de kamaszkorban azért már nem . a szoba elég nagy volt ez volt a jó oldala.sajnos nem tehettük meg anyagilag, hogy máshova költözünk így hát maradt ez a megoldás. szerintem kb 10 éves korig oké a közös szoba de utána jobb ha mindenkinek van külön szobája.
Mi öten voltunk másfél szobában, a kis szobát függönnyel választották le a szüleim, ott volt a nagymamám. Rémes volt az egész gyerekkorom, gyûlöltem, egy pici magánszférám sem volt. Most 25 vagyok, van egy másfél éves lányom, külön szobája van. Igen, én alig vártam, hogy elköltözzek. A mai napig bennem van az, hogy szeretnék külön szobát. Pedig már nem lesz, hiszen a párommal van közös hálószobánk. Mindezektõl eltekintve nagyon jó a kapcsolatom a családommal, nem õk tehetnek róla.
Mi 3an vagyunk tesók én vagyok a legkisebb. Bátyám és nõvérem már nem velünk laknak , de mind a 3oknak külön szobája volt. A szülök ugy gondolták, hogy mind a 3oknak kell a "magánélet".
Ja, elõzõ vagyok, még annyi, hogy ugye öcsém van, én meg lány vagyok, szóval mi így voltunk egy szobában.
Én 12 éves koromig laktam egy szobában a 3 évvel fiatalabb öcsémmel. Mi így gyerekkorban igen jól elvoltunk a közös szobában, igaz, nem volt nagyon kicsi szoba. Emeletes ágyunk volt, így volt helyünk mellette játszani bõven. Húú, mennyit hülyéskedtünk esténként... :) Tök jó volt :) Amikor 12 éves lettem, akkor kaptunk külön szobát, anyuék felszámolták a hálószobát (ami egy félszoba), és kiköltöztek a nappaliba, így lett külön szobánk. Akkor már nagyon örültünk neki, fõleg én, de addig nagyon jól éreztük magunkat együtt.
mi is egy szobában vagyunk öcsémmel, õ 14 éves, én 17. jó dolog, elég szoros kapcsolat lett közöttünk, de szerintem ez akkor is meglenne, ha külön szobánk lenne :) de sajna nincsen rá lehetõség..esténként néha beszélgetünk még az ágyból, azt szeretem:D csak néha hiányzik, hogy egyedül legyek pl a barátommal..mert jó kimegy olyankor a szobából, csak mégis jobb lenne, ha külön lennénk..szóval nem tudom :D
alig 20nm-es szobában a nõvéremmel együtt laktunk..A húgom apám szobájában amíg kicsi volt.Késõbb õ is többször átjött hozzánk vagy velem vagy a nõvéremmel aludt..Jó volt, mert este még alvás elõtt amikor apánk ránk csukta az ajtót avval, hogy lámpaoltás, mi még utána jókat nevettünk, szórakoztunk..Amikor már volt lehetõség külön szobába menni, akkor is együtt maradtunk..
egészségtelennek tartom igazából. az exem 27 éves létére még mindig a 24 éves húgával lakik egy szobában, mivel nem tudnak elköltözni, vagy nem is akarnak... Hááát... Had ne a mondjam. A csaj egy kicsit fura. Meg se szólal. Nincsenek barátnõi, zárkózott, semmi nõiesség nincs benne... Örülök, hogy nem kell már vele naponta találkoznom ... :S Elég gáz volt odajárkálni, úgy már 3-an voltunk egy szobában...
Én kb. 12 éves koromig voltam az öcsémmel egy szobában (lányként), aki 1, 5 évvel fiatalabb. Nekem természetes volt, se rossz, se jó, olyan "ez az élet rendje".

Ha mindennap eszek egy vagy két barna zsemlét, és 3-ig eszek kicsi főtt kaját, 6-ig csak natúr joghurtot, almát, főtt tojást, iszok tejet. Stb. stb. este 6 után semmit, akkor kb. mennyit fogyhatok július végéig?

Legjobb válasz: Mivel néhány adat hiányzik ahhoz hogy megtudjam becsülni, de én nagyon szeretnék segíteni ,ezért egy 267kilós 177centis 60éves bajszos kopasz kancsi félkarú nõnek képzeltelek el. Ebben az esetben olyan 15 és 65kiló között fogynál, de mivel olyan mértékegységet hogy "egy vagy két" meg hogy "kicsi" nem ismerek, joghurthoz tejhez tojáshoz nincs is mértékegység, az este6után nem evés pedig baromság és nem lehet kiszámolni milyen hatással van pontosan a szervezetedre ezért inkább olyan +50 és -100 kiló körülire tenném a súlyingadozásodat. Remélem tudtam segíteni. :)

Mivel néhány adat hiányzik ahhoz hogy megtudjam becsülni, de én nagyon szeretnék segíteni , ezért egy 267kilós 177centis 60éves bajszos kopasz kancsi félkarú nõnek képzeltelek el. Ebben az esetben olyan 15 és 65kiló között fogynál, de mivel olyan mértékegységet hogy "egy vagy két" meg hogy "kicsi" nem ismerek, joghurthoz tejhez tojáshoz nincs is mértékegység, az este6után nem evés pedig baromság és nem lehet kiszámolni milyen hatással van pontosan a szervezetedre ezért inkább olyan +50 és -100 kiló körülire tenném a súlyingadozásodat. Remélem tudtam segíteni. :)
próbáld meg az "end" gomdot (nyilak felett). ha rendezni akarod a könyvjelzõket akkor mappázd õket
A kérdező hozzászólása: Sajnos sem az END, sem pedig a PAGE DOWN nem mûködik! :( A rendezés az, amit meg szeretnék úszni! =) ( csak végsõ esetben )
Ha megjelennek a könyvjelzõk, akkor az alján van egy lefelé mutató nyil, vidd arra az egérnyilat, tartsd rajta és rohamosan a végére érsz! Másképpen nem lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, eddig én is az egérnyilas verziót használtam aztán csodák csodája viccet félretéve tök véletlenül a legaljára ugrott. Bár nem tudom másnak fontos lehet-e, de én mindenesetre leírom a megoldást: Szóval, nálam a könyvjelzõk egy kupacba voltak pakolva egy KEDVENCEK nevezetû mappába a chrome-on belül, amit a könyvjelzõkezelõvel csináltam. Lényeg a lényeg, ahogy elõttem van a sok könyvjelzõ egymás alatt, a legfelsõre csak ráhúztam az egér nyilat és kattintás helyett megnyomtam a billentyûn a "FELFELE nyilat" és csodák csodája ott volt a legalján.... ENNYI ! :D Nem tudom, hogy mûködnek itt a dolgok, de elvileg zárható a kérdésem, mert megvan a megoldás! Köszönöm !

Ha egy félév alatt két szakot végzek párhuzamosan az egyetemen, akkor kettő félév vonódik le az államilag támogatott féléveimből, vagy csak egy?

Legjobb válasz: Attól függ. Ha a második képzésedet legkésõbb akkor kezded, amikor az elsõ képzésed harmadik félévét kezded meg, akkor egynek számít. Ha késõbb, akkor kettõnek.

Attól függ. Ha a második képzésedet legkésõbb akkor kezded, amikor az elsõ képzésed harmadik félévét kezded meg, akkor egynek számít. Ha késõbb, akkor kettõnek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!