Találatok a következő kifejezésre: Ha egy egy szülő (725 db)

Mi lenne a reakciód, ha az egyik szülődet, akit régen elhagyott a másik szülőd, rajtakapnád egy vadidegennel, akit alig pár órája ismer?

Legjobb válasz: Hát igen,biztos sok értelmes válasz fog jönni,fõleg tiniktõl... Nézd én, már régen nem tini vagyok, de elárulom, van élet a 30 -40 -es éveken túl is...:) Ha az a szülõ egyedülálló,mert elhagyták, tehát nem házasság ban él,miért ne lehetne valakivel??? Még házasságban élõk is megteszik sajnos,hogy megcsalják a párjukat,sajnos, de itt nem errõl van szó... Off. Úristen,manapság ez a szokás,hogy 5 perc után...??:( egy szülõ

Hát igen, biztos sok értelmes válasz fog jönni, fõleg tiniktõl... Nézd én, már régen nem tini vagyok, de elárulom, van élet a 30 -40 -es éveken túl is...:) Ha az a szülõ egyedülálló, mert elhagyták, tehát nem házasság ban él, miért ne lehetne valakivel??? Még házasságban élõk is megteszik sajnos, hogy megcsalják a párjukat, sajnos, de itt nem errõl van szó... Off. Úristen, manapság ez a szokás, hogy 5 perc után...??:( egy szülõ
Ne haragidjál te pont olyan tiniktõl vároda választ akik pont ugyan ezt csinálják többnyire csak õk van hogy 5 perc után is leszopnak egy srácot a diszkó elött a parkolóban vagy a wc-ben.Ha valaki szülõ és felnõtt akkor õ már nem szexelhet igaz?Erre vagy kíváncsi hogy most itt hordjuk el minden szemét perverz alaknak?Megkívánta a szexet és ennyi..
Tipikus tini gondolkodás. Sok tini, csak azt tudja elképzelni, hogy õ szexel. A tõle 20 évvel idõsebb az már csak vegetál. :) )
Így van tit tinik fûvel fával keféltek akár naponta vagy óránként váltogatva a partnert vagy esetleg egy részeges buli után egy kis dugci a wc-ban de ha a szülõk dugnak vagy a szülõ egy kicsit kalandozik akkor már pfeej pfuuj..elárulom kérdezõ a felnõttek is dugnak agyba fõbe és õk is kívánják a szexet még 40-50 évesen is.Milyen kiábránditó igaz?
Semmit nem érdekelne.Felnõtt ember és nekem nem sok közöm van hozzá és tulajdonképpen senkinek így neked sem ha te vagy esetleg a gyerek...Szerintem minden embernek szíve joga azzal dugni akivel akar ha éppen egyedülálló és nincs párkapcsolatban.Fogd fel úgy hogy meg volt a napi pornó neked élõben...
Már nem érdekelne ennyi idõsen, mert lesz*rnám a fejét, elfordulnék tõle teljes mértékben, mehetne balra én jobbra Mindenki maga dönti el szülõként hogyan csinál k*rvát, vagy nõfalõ stricit magából Apám nem ilyen fajta hogy rajtakapnám valakivel, muteromról eltudnám képzelni... 20/F
A kérdező hozzászólása: 4.: Nem tudom, benned hogy születnek ilyen gondolatok, de oké :D Ki mondta egy szóval is, hogy rólam van szó? De úgy van, kössél bele mindenbe :P Csak elméletileg tettem fel a kérdést, mert pont egy olyan könyvet olvastam, amiben ez volt, hogy a csaj apját évekkel ezelõtt elhagyta az anyuka egy másik pasas miatt és egyszer hazakérezkedett az iskolából, mert rosszul volt, és mire hazaért, ott találta a lakás kellõs közepén a szentfazék apját egy jött-ment libával..
A kérdező hozzászólása: Ja és ezt leginkább tinik szemszögébõl szeretném hallani :)
Hánynék.
Szerintem itt nem azon van a hangsúly, hogy egy gyermekes felnõtt egyéjszakás kalandra adja a fejét. Hanem azon, hogy akkor cipeli fel a lakásába az alkalmi szeretõjét, amikor a gyerek megláthatja.

Akkor is igényelheti a nagyszülő a gyest, ha mindkét szülő napi 8 órában dolgozik? Vagy csak akkor, ha az egyik szülő nem lépi túl a heti max.30 órát?

Legjobb válasz: Elolvastam a belinkelt kérdést és válaszokat. Nekem az nagyon furcsa, hogyha a szülõ 8 órában dolgozik, miért jár a nagyszülõnek a gyes? Akkor magyarul minden szülõ megkapja a gyest, nemcsak a heti 30 órában dolgozók, csak annyi a különbség, hogy a nagyi kapja meg, aki továbbadja a szülõknek, nem?

Elolvastam a belinkelt kérdést és válaszokat. Nekem az nagyon furcsa, hogyha a szülõ 8 órában dolgozik, miért jár a nagyszülõnek a gyes? Akkor magyarul minden szülõ megkapja a gyest, nemcsak a heti 30 órában dolgozók, csak annyi a különbség, hogy a nagyi kapja meg, aki továbbadja a szülõknek, nem?
A kérdező hozzászólása: most ha belegondolsz, a nagyi azért kapja a gyest, mert mind2 szülõ 8 órában dolgozik, tehát a nagyi van a kicsivel. vagyis nem a szülõk kapják, hanem a nagyszülõ, és arra kapja, hogy õ "neveli" a gyermeket.
A kérdező hozzászólása: ja, és hogy továbbadja-e a nagyi a gyest a szülõknek, az csak rajtuk múlik. igazából az a nagyszülõnek jár, ha mindkét szülõ valóban 8 órában dolgozik.
De akkor csak akkor kaphatja a nagyszülõ, ha a gyerek nem jár bölcsibe, nem?
A kérdező hozzászólása: így van! nem lehet bölcsis a kicsi.
Így már értem. Persze itt is vannak kiskapuk, de így már logikus a dolog. köszi a választ.

Csak őszintén, párválasztásnál nézitek a szülőket is, kizáró ok lehet, ha az egyik szülő alkoholista?

Legjobb válasz: Nem feltétlen tartom döntõ szempontnak, de fontos dolog. Sok feszültséget szül, ha a szülõkkel nem vagy jóba, vagy vagy szimplán az egyik félnek nem szimpatikus a másik...

Nem feltétlen tartom döntõ szempontnak, de fontos dolog. Sok feszültséget szül, ha a szülõkkel nem vagy jóba, vagy vagy szimplán az egyik félnek nem szimpatikus a másik...
Hát nem éppen elõny, de nem a gyerek tehet róla. Nem a szülõvel akarok együtt lenni. Mire én megtudtam, addigra már fülig szerelmes voltam lányba, úgyhogy nem érdekelt, hogy a fater majdem minden este beáll, mint a gerely. Tudtam, hogy Õt is nagyon bántja és szégyelte is. Azóta is együtt vagyunk - már 8 éve -, már rég külön költöztünk, az após meg azt csinál, amit akar!
Nem kizáró ok, de rossz pont. Tudom, hogy õ nem az apja, nem is ezért. Csak, ha éppen komoly kapcsolat céljából ismerkedem, azért beleszámolom azt, hogy azért a lányért mennyi kellemetlenséget kell majd megoldani. Ugyanilyen dolog, ha messze lakik pl.
a fél ország alkoholista......ilyen alapon, lassan kihalna a magyar nép!!!
Nem nézem a szülõket. Enyém is alkesz (apám), de az övé se jobb, egy beképzelt, orrát fenn hordó, "mindenki [email protected], csak én vagyok tökéletes" ember... 22/L
".ilyen alapon, lassan kihalna a magyar nép!!!" Ööömhh..Bocs de pont ez történik xD
Ha a párválasztásnál nézzük a szülõket akkor baromi nagy kizáró ok ha alkoholista. De általában nem nézzük a szülõket. Viszont vannak olyan esetek amikor mégis muszáj. Ha például az illetõ túlságosan a szülei befolyása alatt él, vagy velük lakik és irányítják, vagy annyira tönkretették már szerencsétlen az alkoholizálással, arról nem is beszélve ha örökölte/eltanulta a hajlamot hát akkor én inkább nem kezdenék vele.
A kérdező hozzászólása: ok akkor, családalapításnál ?
Dehogy is.Nekem nem is kéne olyan ember, akinek 0 az élettapasztalata, mert olyan tökéletes körülmények között élt eddig és mindent a seg.ge alá tettek, mert engem tuti nem értene meg.
Magad írod, hogy PÁRválasztás és nem család választás a cél. Szóval nem.
Milyen szerencse, hogy egészen más alapon fog kihalni.
Én párválasztáskor nem nézem a szülöket kit érdekel van akinek nem is ismerem a szüleit de ha egyszer õ jó akkor kit érdekel am az én anyám is alkesz na és akkor én szivok miatta vices lenne
Enyém is az volt, és mégis párra találtam, ahogy a testvéreim is rég kapcsolatban élnek. Ha valaki ezt tartja szem elõtt annak nem is vagy fontos. Nekem például elég durva dolgokat kellett átélnem, de emiatt váltam olyanná, amilyen most vagyok. Tudom értékelni, ha valaki szeret és viszonozni is, már 12 éves korom óta fõzök, mert édásanyám két ember helyett dolgozott így nem volt ideje, nem félek ha beszélnem kell, magabiztos és önálló lettem, hálás vagyok minden kis dologért amit kapok (nem tárgyra gondolok) a páromtól, és nincsenek nagy vágyaim, csak szeretetben és nyugalomban élni. Az a lényeg, hogy kinek a példáját követi az ember, maximum az lehet akadály, ha átveszi valaki az alkoholista szülõ szokásait, de igazából szerintem legtöbbször inkább az van az ilyen gyermek szeme elõtt, hogy ilyen nem szeretnék lenni.

Uniformitás törvénye csak akkor érvényesül, ha az egyik szülő domináns alléllel rendelkezik, nem?

Legjobb válasz: Az uniformitás tulajdonképpen azt mondja ki, hogy a 2 szülû összes utodja ugyanolyan lesz, ami így végülis 2 homozigota recesszív szülõ összes utodjára is igaz (habár ebben ugye nincs semmi meglepõ) de klasszikus értelemben az uniformitás akkor érdekes amikor 1 homozigóta recesszív és 1 homozigóta domináns szülõt keresztezünk, ahol szintén csak azonos utódok születnek

Az uniformitás tulajdonképpen azt mondja ki, hogy a 2 szülû összes utodja ugyanolyan lesz, ami így végülis 2 homozigota recesszív szülõ összes utodjára is igaz (habár ebben ugye nincs semmi meglepõ) de klasszikus értelemben az uniformitás akkor érdekes amikor 1 homozigóta recesszív és 1 homozigóta domináns szülõt keresztezünk, ahol szintén csak azonos utódok születnek
A kérdező hozzászólása: köszönöm!
Rosszul tudod. Nem feltétel, hogy mindkét szülõ dolgozzon.
A kérdező hozzászólása: fél órája hívtam a mákot és ott mondták :/ akkor az egyik szülõ elmehet munkanélkülire is?
anyukám volt gyesen, én nem dolgoztam, csak a párom, nem volt feltétel. http://www.allamkincstar.gov.hu/maganszemelyek/gyermekgondoz..

Ha egy kutya szülei nem rendelkeznek a megfelelő minősítéssel és ez rajta van a törzskönyvön, akkor a kölykök tk-én is rajta lesz?

A szukának, kannak minden minősítése megvan, a szuka szüleinek viszont ez hiányos volt. Rajta lesz a kicsik törzskönyvén is?

Legjobb válasz: Ha a szülei tenyésszemlések, akkor nem, nem fog felülbélyegzettet kapni. Az én kiskutyáim szüleinek az volt (a fajta mudi), de mivel õk már rendelkeztek megfelelõ minõsítéssel, az utódok rendes származási lapot kaptak.

Ha a szülei tenyésszemlések, akkor nem, nem fog felülbélyegzettet kapni. Az én kiskutyáim szüleinek az volt (a fajta mudi), de mivel õk már rendelkeztek megfelelõ minõsítéssel, az utódok rendes származási lapot kaptak.
Ha szukának felülbélyegzett a törzskönyve, viszont megfelelt a fajtára ielõirt tenyészszemlén, akkor a kölykök tiszta törzskönyvet kapnak.
igen
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm!

Mit lehet tenni ha egy Jehova szülő fenyegeti és zsarolja a gyermekét?

Szerelmével titokban találkozik mert tiltják tőle,de kiderül. Telefonról letiltja,számítógépről letiltja,volt egy cserediák "nyaraláson" akinél volt olasz lány nem mehet hozzájuk és megfenyegette ha folytatja lemondja a fogszabályozását is. Mit lehet tenni?

Legjobb válasz: Ha már 17 éves a gyermek, és õ is menekülni akar mind a családtól, mind a szektától, csak egy dolgot tehet, ha nem akar gyámhivatalt és hasonlókat bevonni: kiszakad. Összeszorítja a fogát, és valahogy kihúzza érettségiig, majd továbbtanul, ha tud, vállal valami nyári munkát, hogy egy minimális kezdõdõkével vágjon neki, és olyan messzi egyetemre megy, amennyire csak tud, hogy végre elkezdhesse a saját életét. Ha a gyerekben van annyi kitartás, hogy gyakorlatilag a semmire alapozva bele mer vágni az ismeretlenbe, akkor ez egy nagyon jó esély (és nem lehetetlen megvalósítani sem). Ha viszont nem... akkor olyanról, hogy választás, nem tudunk beszélni... Egyébként, amíg nincs szó a bántalmazás valamilyen módjáról, illetve a szülõ bizonyítani tudja, hogy biztosítja a gyereknek a megfelelõ körülményeket, addig a gyámhivatal nem tehet semmit...

Ha már 17 éves a gyermek, és õ is menekülni akar mind a családtól, mind a szektától, csak egy dolgot tehet, ha nem akar gyámhivatalt és hasonlókat bevonni: kiszakad. Összeszorítja a fogát, és valahogy kihúzza érettségiig, majd továbbtanul, ha tud, vállal valami nyári munkát, hogy egy minimális kezdõdõkével vágjon neki, és olyan messzi egyetemre megy, amennyire csak tud, hogy végre elkezdhesse a saját életét. Ha a gyerekben van annyi kitartás, hogy gyakorlatilag a semmire alapozva bele mer vágni az ismeretlenbe, akkor ez egy nagyon jó esély (és nem lehetetlen megvalósítani sem). Ha viszont nem... akkor olyanról, hogy választás, nem tudunk beszélni... Egyébként, amíg nincs szó a bántalmazás valamilyen módjáról, illetve a szülõ bizonyítani tudja, hogy biztosítja a gyereknek a megfelelõ körülményeket, addig a gyámhivatal nem tehet semmit...
Kérdezõ, nincs olyan, hogy "Jehova szülõ", legfeljebb "Jehova Tanúja". Én nem vagyok JT, mégis tudom... A megoldás pedig sok körülménytõl függ, de igazából semmiképpen nem könnyû a helyzet. Ha nem csak hirtelen felindulásból írtad ki most a kérdést, hanem komolyan megoldást szeretnél, akkor lehet, hogy van ilyen... Nagyon röviden: hivatalos eljárás a gyámhivatalnál; õk a problémák közül azokat tudják megoldani, amik törvénysértõek. Ez a leírtak közül az egészségügyi ellátás igénybevételének elmulasztására biztosan igaz. A többit nem tudom, de egészséges kompromisszumot bizonyára lehet kötni ezekben is, pláne a hatósági eljárás folyamán. Hány évesek vagytok?
Szegény gyerekbõl egy lelki nyomorék lesz a szülõk befolyásolása miatt. Fogalmuk sincs az ilyen szülõknek milyen kárt okoznak abban a személyben, akit állítólag annyira szeretnek. Nem adnak neki annyi szabadságot, hogy õ döntse el hova akar tartozni. Az rendben van, most még nem tehet amit akar, de ha elmúlt 18 éves akkor igen. Nem kényszeríthetik olyan vallásra, ami akadályozza abban, hogy normális életet. Szerintem õ már rég eldöntötte, hogy nem fogják idegenek(vallásszervezet) irányítani az életét. Még talán nem késõ.
Vidiripi Azért nem tagadhatják ki mert nem keresztelkedik meg a gyerek.
Vidiripi Dehogy lesz lelki nyomorék. Hiszen ha most tudja hogy nem akarja a vallást gyakorolni akkor valahonnét csak el kellett indulnia. Ez egy folyamat s nem egyik napról a másikra alakul ki. Az apostolok képesek voltak meghalni a hitükért akkor õ kifogja bírni azt hogy elég idõs legyen ahhoz hogy elköltözhessen otthonról. De az az õ döntése lesz.
Vidiripi "A gyermek sajnos még kiskorú 17 éves." Gyermek! Ahogy írod. Te magad is gyermeknek tartod. S milyen idõs a másik fél , õ is gyermek?
Tudom, hogy ismered a témát, láttam már a válaszaidat más kérdéseknél is. :) Én most konkrétan erre gondoltam: < Kedves Isandor. De ti oltottátok be a tanúkba ezt a vallást...> És erre írtam, hogy Sándor még fiatal, tehát az õ esetében ez nem áll meg szerintem. Csak ennyi. :) De az írásod többi részével egyetértek. :)
A kérdező hozzászólása: Esetleg aki Bicskére jár gyülekezetbe kérem írjon egy üzentet.
Soha nem személyeskedtem, de ismerem a témát.
Én is ismerlek, nem is akartam megbántani senkit, még Isandort sem és a 42%- os válaszolót sem. Csak egy helyben toporgok ezzel a vallással, meg a hittetõ szellemével. Az az érzésem , hogy jobb lenne ha kijönnének, mint hogy bemennek oda.Ezek a gyerek históriák meg egyenesen kiábrándítóak. Úgy hogy elnézést kérek.
Berta Wooster ex-tanú vagy?
@ Vidiripi: Nem, nem vagyok ex-tanú. @ 65 %-os: Rendben, és köszönöm a visszajelzést. :) A hitetõ szellem tényleg gáz, és szerintem is jobb irány a kifelé, mint a befelé. Shalom mindenkinek. :)
A kérdező hozzászólása: Nem történt semmi , csak sajnos még kevesebbet tudok találkozni vele mint eddig. Tehetetlenség van.
Imádkozz!
ÖRÖM ÜNNEP VAN A MENNYBEN. Ámen!
Az te nagyon jól tudod ha JT vagy .Ha meg nem vagy az ÖRÖM ÜNNEP VAN A MENNYBEN.
Mi az igazság?
Reméljük sikerül neki , nem kényszerítik tovább a szülõk. Kedves Isandor. De ti oltottátok be a tanúkba ezt a vallást , ezekért a véneknek is felelni kell az Isten elõtt. A szülõk meg a hiszékenységük miatt szenvednek addig, amíg nem ismerik az igazságot. De remélem meg ismerik.
Ha az a személy nem akar megkeresztelkedni akkor nem is keresztelkedhet meg
Errõl írtam az elõbb. Ha én lennék az õ helyében biztos hogy nem kötelezném el magam egy család ellenes szektával. NINCS JOGUK RÁKÉNYSZERÍTENI!!! Õ is tudja hogy becsapják. Még ha az elõmenetelem függne tõle, akkor sem hagynám magam. De, ebben az esetben Õ dönt majd.
A gyülekezet sem tagadhatja ki hiszen nem is keresztelkedett meg. Szerintem ez így logikus. De hogyha nem jár akkor ez amúgy sem probléma.
A kérdező hozzászólása: Ha elhagyja a vallást, tehát nem keresztelkedik meg akkor a gyülekezet kitagadja. És õ nem fog ebben biztos vagyok.
A kérdező hozzászólása: Ha 18 éves lesz akkor is rájuk van utalva az egyetem drága dolog. És ha nem keresztelkedik meg kitagadják szó nélkül. Fantasztikus egy vallás. Egy Bicskére járó tanúval nagyon szeretnék beszélni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a szõrszálhasogatást és a választ. Tudom , hogy helyesen Jehova Tanúja , de már eléggé ki készített :) A gyermek sajnos még kiskorú 17 éves.
énis ugyanigy vagyok ezzel . írj privátba és elmondom hogy van ez

Ha az egyik szülőm fent van a bárlistán akkor nekem se adnak hitelt egyik szolgáltatónál se?

ha venni akarok egy telefont vagy akármit hitelre tmobilenál akkor ki fogja nekik dobni a gépbe h ezen a lakcímen már van egy adós? vagy attól függetlenül adnak?

Legjobb válasz: Két okból is nem kérdés a kérdésed. -Ha a szülõ bar listás neked ahhoz nincs közöd tehát hitelképes vagy. -Mobil szolgáltatónál nem hitelre hanem részletre adják a készüléket.Tehát mivel nincs banki háttér nincs hitelképességvizsgálat és hasonló procedúra sem így nem kizáró ok a bar lista sem.A legtöbb szolgáltatónál nem is kell semmi csak egy személyi és bemondásra egy munkahely(igazolást nem kérnek róla). Mobil vásárlásnál egy kizáró ok van a szolgáltató fekete listája:-ha valamelyik szoláltatónál tartozásod volt/van feltesznek rá és öt évig egyik szolgáltatónál sem adnak elõfizetéses csomagot.

Két okból is nem kérdés a kérdésed. -Ha a szülõ bar listás neked ahhoz nincs közöd tehát hitelképes vagy. -Mobil szolgáltatónál nem hitelre hanem részletre adják a készüléket.Tehát mivel nincs banki háttér nincs hitelképességvizsgálat és hasonló procedúra sem így nem kizáró ok a bar lista sem.A legtöbb szolgáltatónál nem is kell semmi csak egy személyi és bemondásra egy munkahely(igazolást nem kérnek róla). Mobil vásárlásnál egy kizáró ok van a szolgáltató fekete listája:-ha valamelyik szoláltatónál tartozásod volt/van feltesznek rá és öt évig egyik szolgáltatónál sem adnak elõfizetéses csomagot.
Ha jól tudom bárlista csak pénz beli hitel felvételét tiltja meg, de ha tévedek nyugodtan javítsatok ki. Szóval elvileg megveheted a telefont. De ha már elmúltál 18 akkor meg a szüleidtõl független vagy, azaz nem nézik, hogy neki van-e adóssága.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! csak egy havidíjas sim kártyát szeretnék majd remélem sikerül! :)
A kérdező hozzászólása: sokáig él azt akkor így akartam bocs
Lehetséges. Mondjuk azért az utód ne éljen olyan egészségtelen életet, amivel mindezeket megcáfolja. Génjeinkben nagyon sok minden benne van. Betegségekre való hajlam is. Csak mintha stresszesebbek lennénk. Ami valahol nem érthetõ, hiszen elõdeink megéltek háborúkat, ínségeket, deportálást. Lovas szekéren meg kevesebb volt a baleset, mint most a közutakon.
A kérdező hozzászólása: Például milyen egészségtelen életmód amire gondolsz ?

Mi számít halmozottan hátrányos helyzetnek az egyetemi ösztöndíjhoz? Az már ilyen helyzet, ha az egyik szülőnek csak 8 általánosa van, és egyedül is nevelnek?

Legjobb válasz: Ha nagycsaládos vagy, kevesebb az egy fõre jutó jövedelem mint 60 ezer forint, ha mindkét szülõ maximum 8 osztályt végzett... Nem tudom még.

Ha nagycsaládos vagy, kevesebb az egy fõre jutó jövedelem mint 60 ezer forint, ha mindkét szülõ maximum 8 osztályt végzett... Nem tudom még.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!