Találatok a következő kifejezésre: Ha egy cikkre (65 db)

Mit kér a tanár pontosan, ha egy cikk tartalmát kell leírni?

Elég, ha a cikknek kiveszem a lényegét, és azt az ott megfogalmazott szavakkal leírom/bemásolom, vagy valami teljesen új, általam írt szöveget vár?

Legjobb válasz: Egy új szöveget kell írnod, mert ha bemásolod a leírt szöveget az lopásnak ( plágiumnak hívják) Egyetemen elég súlyos következménye lehet ha a szakdogában ehhez az eszközhöz folyamodsz. Szóval az a lényeg , hogy elolvasod a cikket, megérted a lényeget, akár jegyzetet is készíthetsz belõle és a te szavaiddal írod le hogy mirõl szól.

Egy új szöveget kell írnod, mert ha bemásolod a leírt szöveget az lopásnak ( plágiumnak hívják) Egyetemen elég súlyos következménye lehet ha a szakdogában ehhez az eszközhöz folyamodsz. Szóval az a lényeg , hogy elolvasod a cikket, megérted a lényeget, akár jegyzetet is készíthetsz belõle és a te szavaiddal írod le hogy mirõl szól.
A kérdező hozzászólása: És ha átírom a mondatot, az már nem lopás? :D
ha a cikk tartalmat kell leirnod akkor arrol kell irnod hgoy mirol szol, hasznalhatsz idezeteket, de akkor az iro nevet is be kell irnod... pl: "......" (iro, ev)

Facebook-on hogy tudom azt beállítani hogy ha egy cikket olvasok valahol és azon az oldalon található ajánlom vagy megosztom gombot használom, akkor azt ne csak én lássam hanem a barátaim is?

Legjobb válasz: Ha már ott van az üzenõfaladon (meg van osztva)akkor a bejegyzésnél a neved alatt oda lesz írva, hogy hány perce osztottad meg, és közvetlenül mellette ott egy szürke színû ikon. Kattints erre a szürke ikonra és válaszd ki, hogy csak te látod, csak az ismerõseid, vagy legyen nyilvános (mindenki látja még az is aki nem regisztrált). Ha csak a like gombra kattintasz, akkor elõfordulhat, hogy nem jelenik meg az üzenõfaladon, ilyenkor a profil oldaladat nyisd meg, a neved mellett jobb oldalon válaszd ki a Tevékenység naplót, és az ott található bejegyzések beállításainál közzéteheted az üzenõfaladon.

Ha már ott van az üzenõfaladon (meg van osztva)akkor a bejegyzésnél a neved alatt oda lesz írva, hogy hány perce osztottad meg, és közvetlenül mellette ott egy szürke színû ikon. Kattints erre a szürke ikonra és válaszd ki, hogy csak te látod, csak az ismerõseid, vagy legyen nyilvános (mindenki látja még az is aki nem regisztrált). Ha csak a like gombra kattintasz, akkor elõfordulhat, hogy nem jelenik meg az üzenõfaladon, ilyenkor a profil oldaladat nyisd meg, a neved mellett jobb oldalon válaszd ki a Tevékenység naplót, és az ott található bejegyzések beállításainál közzéteheted az üzenõfaladon.
A kérdező hozzászólása: ezt tudom h utólag lehet módosítani, de én arra lennék kíváncsi h hol tudom beállítani h alapból lássák az ismerõseim. nincs kedvem minden egyes posztom külön módosítani még 1x
Valahol a jobb felsõ sarokban van egy beállítások ikon, és ott az adatvédelmi beállításokban megtalálod, ha végignézed. Érdemes magyar nyelvre állítani a facebookot.

Ha egy cikknek olyasmi címe van, hogy: Role of hierarchical structure in dynamics of ecoystems, az helyes?

Nem kell "the" az elejére? és a dynamics elé? És a structure-t nem kell többesszámba rakni? vagy jó mindkét eset?

Legjobb válasz: De! A hiányzó "the"-t én elnézném (magyarban is láttam olyat hogy elmaradt; persze attól még nem nyelvtanilag helyes), a hierarchical structure "a/the hierarchical structure" vagy "hierarchical structures" helyett kicsit jobban zavar, de lényegében hasonló szintû bûn.

De! A hiányzó "the"-t én elnézném (magyarban is láttam olyat hogy elmaradt; persze attól még nem nyelvtanilag helyes), a hierarchical structure "a/the hierarchical structure" vagy "hierarchical structures" helyett kicsit jobban zavar, de lényegében hasonló szintû bûn.
Szerintem ez a legangolosabb: The role of hierarchical structures in the dynamics of ecoystems Ha egy bizonyos struktúráról van szó, amit ismertetni akarsz, akkor pedig: The role of a hierarchical structure in the dynamics of ecoystems Az angol szereti kitenni a névelõt, legyen az határozott vagy határozatlan: magyarul kevésbé érezzük, hogy többes számban a névelõ elmaradása jelzi, hogy határozatlan a névelõ.
Most "lebuktam": az elõbb copy-paste-eltem a címedet és bennmaradt az elírás: természetesen ecosystems :)
A kérdező hozzászólása: De nincs egy olyan értelembeli különbség, hogyha kirakom a the-t, akkor egy konkrét szereprõl beszélek, hallgatólagosan feltételezve, mintha az lenne az egyetlen szerepe. Mégha nem rakom ki, akkor úgy általában beszélek egy szerepérõl, de esetleg lehet több is?

Ha egy cikket kellene írnotok, miről írnátok?

Bármilyen érdekes/humoros/groteszk, ironikus stb sztori, cikk lehet.

Legjobb válasz: A netfüggõség szerintem jó ötlet. Nem bontanám le Facebookra, inkább az egészet vizsgálnám. +18-as: pornófüggõség (vagy bármely más függõség, de ez érdekesebb :)) De különben bármely társadalmi trend (akár olyan egyszerû, mint a hipszter betörése).

A netfüggõség szerintem jó ötlet. Nem bontanám le Facebookra, inkább az egészet vizsgálnám. +18-as: pornófüggõség (vagy bármely más függõség, de ez érdekesebb :) ) De különben bármely társadalmi trend (akár olyan egyszerû, mint a hipszter betörése).

Miért írja ki a köv. Angol szöveget a Szentkorona Rádió honlapja, ha egy cikkre rákattintok?

Unable to connect to database server

Legjobb válasz: Köszönöm,megnyugodtam.:)

A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnyugodtam.:)
Mert beokádott a tartalomkezelõjük. Nem nálad van a hiba

PHP-ban készítek egy oldalt ahol cikkeket lehet írni és megosztani a php-s dolgokat, hogy ha új cikket generál a php akkor azt egy oldalon lehet elérni, hogyan lehet így generálni egy oldalt amit automatikusan a php készít el egy cikk létrejöttekor?

Sürg?s segítséget kérek, hülyeségek ne, érdekelnek!

Legjobb válasz: Egyszerû. A megírt cikkeket lemented adatbázisba, dátummal együtt. Majd csinálsz egy oldalt, amit ha meghívnak, akkor dátum szerint rendezve lekérdezi az adatbázisból a cikkek címét és belinkeli azokat az adott cikkhez tartozó ID-vel. Aztán ha rákattintanak a címekre, akkor az ID alapján az adatbázisból lekérdezed a teljes cikket, majd kiírod a felhasználónak. És ezután, ha valaki ír egy új cikket, az automatikusan megjelenik az oldalon, ahol lekérdezi õket. Ennyi.

Egyszerû. A megírt cikkeket lemented adatbázisba, dátummal együtt. Majd csinálsz egy oldalt, amit ha meghívnak, akkor dátum szerint rendezve lekérdezi az adatbázisból a cikkek címét és belinkeli azokat az adott cikkhez tartozó ID-vel. Aztán ha rákattintanak a címekre, akkor az ID alapján az adatbázisból lekérdezed a teljes cikket, majd kiírod a felhasználónak. És ezután, ha valaki ír egy új cikket, az automatikusan megjelenik az oldalon, ahol lekérdezi õket. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: ok és a link az mi lesz?
A kérdező hozzászólása: $_GET[] ben lesz?
például: index.php?oldal=cikkek&id=15 és akkor a 15-ös ID-vel jelölt cikket nyitja meg. Ez már teljesen a Te döntésed.
A kérdező hozzászólása: Az oldalt hogyan tudom eltárolni? Van erre valami függvény ami elmenti a szerverre?

Ha én megírok egy cikket, a portál pénzt ad nekem érte, és utána a saját nevén közli a cikket (mintha egy belső alkalmazott írta volna), az attól még plágium?

Ha én megírok egy cikket egy portálnak, és az leközli,és azt valaki egy az egyben, fizetés nélkül és a nevem megjelölése nélkül átveszi, az plágium.Ezt tudom.

Legjobb válasz: Attól függ, hogy a szerzõdésben lemondasz-e szerzõi jogaidról. Ha nem, akkor plágium, ha igen, akkor nem az.

Attól függ, hogy a szerzõdésben lemondasz-e szerzõi jogaidról. Ha nem, akkor plágium, ha igen, akkor nem az.

Ha forrásmegjelölés nélkül egy az egyben átvette egy cikkemet egy lap, és azt mint saját cikk tette ki, tehetek valamit? Folyt. Köv.

Az a baj, hogy több, mint egy évvel ezelőtti sztoriról van szó, egy nagyon neves portálon jelent meg eredetileg, és ma vettem észre a dolgot... teljesen véletlenül...

Legjobb válasz: Nem.

Nem.
Egy hasonló esetet tudok ami pár éve történt: egy médium felhasználta más tartalmát, aki tudott róla. Ahelyett hogy az elsõ alkalom után szólították volna fel az eltávolításra, helyette heteket vártak hogy a másik oldal több dolgot átemeljen. Majd ezután egy magasabb összegû kártérítési pert indítottak, amit meg is nyertek hiszen a bizonyíték továbbra is ott volt. Ebbõl kiindulva én nem hagynám egy év múlva sem a dolgot.
Miért nem ügyvéddel beszélsz? Küldhetsz fizetési meghagyást, amire te írod az összeget, amit vagy kifizetnek, vagy perré alakul az ügy automatikusan. A lopás tényét meg dokumentáld közjegyzõnél.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!