Találatok a következő kifejezésre: Ha egy cégnél vagyok (17 db)

Ha több cégnél vagyok megbízásival egyéni vállalkozó, akkor a könyvelőmnek annyiszor kell fizetnem ahány munkahelyem van, vagy csak egyszer egy hónapban?

Legjobb válasz: Nem gondolom, hogy annyiszor kéne fizetned, ahány helyen van szerzõdésed, mivel egyéni vállalkozóként könyvel Téged. Ha így lenne, akkor minden KFT, RT, BT annyiszor fizetne a könyvelõnek, ahány vállalkozási szerzõdést köt egy évben. Abszurd... Annyi, hogy nem egy helyrõl lesz meg az évi bevételed, hanem több helyrõl. Csak össze kell adni õket neki:)

Nem gondolom, hogy annyiszor kéne fizetned, ahány helyen van szerzõdésed, mivel egyéni vállalkozóként könyvel Téged. Ha így lenne, akkor minden KFT, RT, BT annyiszor fizetne a könyvelõnek, ahány vállalkozási szerzõdést köt egy évben. Abszurd... Annyi, hogy nem egy helyrõl lesz meg az évi bevételed, hanem több helyrõl. Csak össze kell adni õket neki:)
tulajdonos kaphat költségtérítést
A kérdező hozzászólása: Akkor is, ha az élettársam nevén van az autó és én üzembentartó vagyok? :(
nem kell, mert a cég saját áruját szállitod! és amugy már nincs belföldi hanem GKI van helyette!


Minek utalnék 6-án? 8-án lenne jogos, de mivel az vasárnap, ezért az elõtte lévõ munkanapon, azaz 7-én fogják.
A kérdező hozzászólása: Jó, azért nem kell egybõl bekapni. Csak megkérdeztem. Nem tudom hogy utalás szempontjából mennyire lesz munkanap a szombat. Volt már hogy 7-én kaptunk fizetést 8-a helyett.
Nekünk is 8-a van a szerzõdésben. De mi megkaptuk ma pl. (bár máskor is elõtte 1-2 nappal el szokták)
Törvény szerint meg kell kapnod az elõtte levõ utolsó munkanapon, ami most szombat. És ez nem azt jelenti, hogy szombaton akármikor, akár nap végén is utalhatja a melóhely, úgy kell utalnia, hogy már aznap hozzájuss a pénzhez.

Ha számítástechnika tanárként végeztem msc-s képzésben egy egyetemen, akkor menjek tanárnak, vagy egy cégnél helyezkedjek el inkább informatikusként?

Legjobb válasz: Ezt te neked kell tudni. Bár azt mondjuk láttam, hogy a tanári tananyag (legalábbis az ELTE-n) eléggé eltér a "sima" programtervezõ informatikus anyagtól. (Sokkal kevesebb informatika, kevesebb matek.) Szóval egy cégnél lehet kicsit több lenne a kihívás és a szükséges tanulás menet közben.

Ezt te neked kell tudni. Bár azt mondjuk láttam, hogy a tanári tananyag (legalábbis az ELTE-n) eléggé eltér a "sima" programtervezõ informatikus anyagtól. (Sokkal kevesebb informatika, kevesebb matek.) Szóval egy cégnél lehet kicsit több lenne a kihívás és a szükséges tanulás menet közben.
A kérdező hozzászólása: Azért elég sokat tanultunk, nagyon megrostáltak minket. Az összes számtech tanár ismerõsöm most egy multicégnél programozó, vagy pl az IT. servicesnél szakember. Ugyanúgy megfizetik õket, mint a programtervezõket, mert a végzettségük ugyanúgy egyetemi.
Általában a cégek lesz*rják, hogy milyen iskolád van. A volt munkahelyemen a szoftver fejlesztõknél volt egy fickó, csak egy sima okj -s gyorstalpalója volt programozásból. Mégis kenterbe verte a diplomások nagy részét. Ez egy ilyen szakma, a tudás számít és a szorgalom.
Az oké, csak ettõl függetlenül is kicsit más volt az amit inkább nektek tanítottak. Menj el állásinterjúkra, ott kiderül, hogy elég-e amit tudsz.

8 hónapja vagyok bejelentve egy cégnél. Jövő hónapban kirúgnak, mert nincs megrendelés. Babát szeretnénk, de ha addig nem leszek terhes csak majd ha kirúgnak utána, akkor mit kaphatok? Jogosult vagyok e táppénzre, tgys-re, gyed-re?

Legjobb válasz: A kismamák munkajogi védelme csak a munkáltatói rendes felmondásra vonatkozik. Ha határozott idejû munkaszerzõdésed van vagy a cég jog utód nélkül megszûnik akkor a terhesség nem véd meg a munkaviszony megszûnéstõl. Passzív jogon akkor lehet 45 napig táppénzen lenni, ha a keresõképtelenség a munkaviszony megszûnésétõl származó 3 napon belül kezdõdik. Passzív jogon akkor jár tgyás ha valaki a munkaviszony megszûnésétõl számított 42 napon belül szül. Passzív jogon akkor járhat gyed, ha valakinek a tgyás folyósítása szûnik meg a munkaviszonya.

A kismamák munkajogi védelme csak a munkáltatói rendes felmondásra vonatkozik. Ha határozott idejû munkaszerzõdésed van vagy a cég jog utód nélkül megszûnik akkor a terhesség nem véd meg a munkaviszony megszûnéstõl. Passzív jogon akkor lehet 45 napig táppénzen lenni, ha a keresõképtelenség a munkaviszony megszûnésétõl származó 3 napon belül kezdõdik. Passzív jogon akkor jár tgyás ha valaki a munkaviszony megszûnésétõl számított 42 napon belül szül. Passzív jogon akkor járhat gyed, ha valakinek a tgyás folyósítása szûnik meg a munkaviszonya.
szia, nem egyhelyen kell lennie fél évig kedves elsõ hsz. Folyamatos biztosítottsága kell legyen szülést megelõzõen fél évig, és a szülés pillanatában biztosítottnak kell lenni, m.nélkülire idõarányosan mehetsz hiszen nyolc hónapot dolgoztál, nem hiszem hogy kitart szülésig, ha kitartana mert mondjuk nem rögtön mész m.nélk.re akkor bizonyos esetekben passzív jogon járhatnak tgyás és gyed
gyedet csak akkor kapsz, ha elõtte (most még azt hiszem fél év) egy helyre vagy bejelentve. munkanélküli??

2 hónapja dolgozom egy cégnél, tolmács vagyok. Dolgozik a gyárban egy műszakvezető férfi, körülbelül 40 éves. Én 25 vagyok. Problémám a következő: vonzódom hozzá. Pedig ha a munkámat meg akarom tartani, muszáj lesz elfelejtenem. Mi a véleményetek?

F?nököm a kezdetekt?l a lelkemre kötötte, hogy nehogy,és még véletlenül se forduljon meg a fejemben, hogy valakivel onnan a gyárból találkozzam/randizzak, stb.

Legjobb válasz: Ha kell a munka felejtsd el. Jobbat nem tudok mondani.

Ha kell a munka felejtsd el. Jobbat nem tudok mondani.
Ez inkább kellemes gond Adriana24.De nem homokos férfi vagy, ugyi?
Ha van valakije akkor mirol is beszelunk?! Nem sok udoritobb dolog van a megcsalasnal es a megcsalatasnal!!! EZ lzbegjen a szemed elott!!!!!
nem hinném, hogy az túlságosan nagy probléma lenne bár ha a tag 40 éves elképzelhetõ hogy van családja vagyis kéne hogy legyen, ha nincs akkor valami annyira nincs rendben a taggal szerintem..
Már ott hibáztál, hogy 25 évesen egy magadnál jóval idõsebb, kapcsolatban élõ férfire szemet vetettél. Neked semmi sem szent ?
sok nõ dolgozik gyárba elárulom neked pajtás. a hölgy mint fent olvashattad tolmácsként van ott, de hidd el a szalagsoron is találkozhatsz nõkkel. egyébként meg örül az ember ha talál munkát.
Fontos a munkád? Milyen gyár ez? Nõ létedre gyárban dolgozol?
A kérdező hozzászólása: hát köszi a válaszokat azt hiszem az elsõ válaszadó tanácsát megfogadva megpróbálok elvonatkoztatni..de baromi nehéz lesz, fõleg hogy minden éjjel szinte vele álmodom.. dehát fontos a munkám és kevés az ilyen álláslehetõség. talán nem is illene hozzám
VVVmmm... ize bocsi...! nem msoltam be :) Izlesek es pofonok... szamomra a legsulyosabb bun! de ez en vagyok!
Én nem tartom a megcsalást undorítónak.Tudomásul kell venni, hogy vannak ösztöneink.Ez van.
Elofordul az ilyesmi. Azert te megis probalj meg erosnek lenni!
whore
A kérdező hozzászólása: heteró nõ vagyok:) nincs választásom azt hiszem.
A kérdező hozzászólása: nem jöttem össze vele, pedig megtehettem volna. pillanatnyi elmezavar volt az egész.

Ha egy munkaerő-kölcsönző cégnél vagyok alkalmazásban, aki kölcsönadott engem egy másik vállalathoz, akkor kihez kell benyújtanom a felmondásomat? Van-e valamilyen időkorlát, amit a próbaidő alatti felmondás napján a munkahelyen le kell töltenem?

Legjobb válasz: Azt sajnos nem tudom, hogy kinek kell benyújtanod a felmondásodat, de gyanítom, hogy az eredeti munkahelyednek. Az viszont biztos, hogy a próbaidõ alatt nincs semmiféle idõkorlát: egyik nap még dolgozol, és ha nem mégy be másnap, csak szólnod kell, és intézik a papírodat, hiszen próbaidõ alatt bármelyik fél azonnali hatállyal indoklás nélkül felmondhat. Azért van a próbaidõ, hogy kölcsönösen megismerjéteke egymást. Én is hasonló cipõben jártam: próbaidõ alatt egyik reggel telefonáltam, hogy a mai nappal felmondok, õk meg pár nap múlva hívtak, hogy mehetek a papírjaimért. Ezért nagyon jó találmény a próbaidõ! Ha nem próbaidõ alatt lennél, akkor meg úgy tudom, hogy egy hónap a felmondási idõ, tehát még ott KELL dolgoznod egy hónapot. De ezt csak érdekességképpen mondtam el. Sok szerencsét!

Azt sajnos nem tudom, hogy kinek kell benyújtanod a felmondásodat, de gyanítom, hogy az eredeti munkahelyednek. Az viszont biztos, hogy a próbaidõ alatt nincs semmiféle idõkorlát: egyik nap még dolgozol, és ha nem mégy be másnap, csak szólnod kell, és intézik a papírodat, hiszen próbaidõ alatt bármelyik fél azonnali hatállyal indoklás nélkül felmondhat. Azért van a próbaidõ, hogy kölcsönösen megismerjéteke egymást. Én is hasonló cipõben jártam: próbaidõ alatt egyik reggel telefonáltam, hogy a mai nappal felmondok, õk meg pár nap múlva hívtak, hogy mehetek a papírjaimért. Ezért nagyon jó találmény a próbaidõ! Ha nem próbaidõ alatt lennél, akkor meg úgy tudom, hogy egy hónap a felmondási idõ, tehát még ott KELL dolgoznod egy hónapot. De ezt csak érdekességképpen mondtam el. Sok szerencsét!
a kölcsön ado cégnek vagy az alkalmazottja, ezért ott kell felmondanod, de ahol dolgoztál, oda be kell menned le számolni!ruha, papirok..s.t.b.
A munkaerõ-kölcsönzõ cégnél kell felmondanod, õk fognak tájékoztatni arról, hogy a másik (a "kölcsönvevõ")cég felé milyen kötelezettségeid vannak (pl. ha õk adták a munkaruhát, stb., akkor azt oda kell majd visszaadnod amikor leszámolsz). Próbaidõ alatt azonnali haytállyal fel lehet mondani, nincs mehgatározva olyasmi, hogy mennyi idõt kell a felmondás napján a munkahelyeden töltened.

Üdvözletem. Egy Állami cégnél vagyok közalkalmazott. Mennyit késhet a túlóra pénz kifizetésével? Illetve ha nem fizetnek kihez forduljak, és milyen esély van arra hogy megkapjam a nekem járó összeget? Ami számomra nem kevés. Köszönöm.

Legjobb válasz: A tulóra számfejtés kifizetés késés normális esetben max. 1 hónap csuszás, ha minden okmány rendben van. Nem tudom milyen okmányolási rendszert használ a cég.. de addig amig mindenki le nem igazolja nem kerül számfejtésre. Ha nem kapja meg akkor 1.) forduljon a munkahelyi vezetõhöz 2.) ha van szakszervezet, akkor annak képviselõjéhez.. 3.) ha egyik sem vezet eredményre, forduljon.. a közalkalmazotti tanács elnökéhez 4.) ha mégsem: akkor irásban a személyügyi szervhez, ill. az intézmény vezetõjéhez. Még annyit: a cégnek kell legyen Szervezeti Mük Szabályzata, és Kollektiv Szerzõdése , az utõbbiban szabályzottnak kell lennie a tulóra elszámolás rendjének.

A tulóra számfejtés kifizetés késés normális esetben max. 1 hónap csuszás, ha minden okmány rendben van. Nem tudom milyen okmányolási rendszert használ a cég.. de addig amig mindenki le nem igazolja nem kerül számfejtésre. Ha nem kapja meg akkor 1.) forduljon a munkahelyi vezetõhöz 2.) ha van szakszervezet, akkor annak képviselõjéhez.. 3.) ha egyik sem vezet eredményre, forduljon.. a közalkalmazotti tanács elnökéhez 4.) ha mégsem: akkor irásban a személyügyi szervhez, ill. az intézmény vezetõjéhez. Még annyit: a cégnek kell legyen Szervezeti Mük Szabályzata, és Kollektiv Szerzõdése , az utõbbiban szabályzottnak kell lennie a tulóra elszámolás rendjének.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!