Találatok a következő kifejezésre: Ha egy cégnél (71 db)

Egy önéletrajzban hogy érdemes feltüntetni ha egy cégnél egymást követően (előléptetések) több pozíciót is betöltöttem?

Legjobb válasz: Szia! Én ezt úgy csináltam, hogy cégenként leírtam, hogy mely években dolgoztam ott, és utána a pozíciókat. Tehát valahogy így: "Idõpont:2005-20012 Cég neve:Fakopáncs Bt. Pozíció:Kalapáló(2005-2009) Pozíció:Fõkalapáló(2009-2012)" De az se rossz ha a a céggel kezded, és az évszámhoz kötöd: "Cég neve: Pityu Bt. Betöltött pozíciók: 2006-2008: Pityuka 2008-2012: Fõpityu" Bármelyiket is választod, fontos, hogy teljesen egységes legyen, tehát a többi munkahelyednél is kövesd ezt a formátumot.

Szia! Én ezt úgy csináltam, hogy cégenként leírtam, hogy mely években dolgoztam ott, és utána a pozíciókat. Tehát valahogy így: "Idõpont:2005-20012 Cég neve:Fakopáncs Bt. Pozíció:Kalapáló(2005-2009) Pozíció:Fõkalapáló(2009-2012)" De az se rossz ha a a céggel kezded, és az évszámhoz kötöd: "Cég neve: Pityu Bt. Betöltött pozíciók: 2006-2008: Pityuka 2008-2012: Fõpityu" Bármelyiket is választod, fontos, hogy teljesen egységes legyen, tehát a többi munkahelyednél is kövesd ezt a formátumot.
A kérdező hozzászólása: Köszi "fõkalapáló" :D
tulajdonos kaphat költségtérítést
A kérdező hozzászólása: Akkor is, ha az élettársam nevén van az autó és én üzembentartó vagyok? :(
Minek utalnék 6-án? 8-án lenne jogos, de mivel az vasárnap, ezért az elõtte lévõ munkanapon, azaz 7-én fogják.
A kérdező hozzászólása: Jó, azért nem kell egybõl bekapni. Csak megkérdeztem. Nem tudom hogy utalás szempontjából mennyire lesz munkanap a szombat. Volt már hogy 7-én kaptunk fizetést 8-a helyett.
Nekünk is 8-a van a szerzõdésben. De mi megkaptuk ma pl. (bár máskor is elõtte 1-2 nappal el szokták)
Törvény szerint meg kell kapnod az elõtte levõ utolsó munkanapon, ami most szombat. És ez nem azt jelenti, hogy szombaton akármikor, akár nap végén is utalhatja a melóhely, úgy kell utalnia, hogy már aznap hozzájuss a pénzhez.


Az baj ha egy cégnél valaki halk, szerény, visszahúzódó? Ha igen ezen hogy lehetne változtatni?

Legjobb válasz: A halk, szerény, visszahúzódó emberek manapság nem érvényesülnek. Meg kell tanulni okosan nyomulni.

A halk, szerény, visszahúzódó emberek manapság nem érvényesülnek. Meg kell tanulni okosan nyomulni.
Ha halk, akkor legalább legyen cseles. Nem kell mindenkit túlharsogni állandóan...én például szeretek beszélni, de k.u.r.v.á.r.a. nincs hangom, nagyon gyenge a hangom, ezért sajnos csak egy szúnyogzümmögést hallanak abból, amit beszélek. Ezért mindig kopogtatok a hátukon.
2#, te ijesztõ lehetsz, ha a hátakon kopogtatsz :D

Ha egy cégnél dolgozom vállalkozói igazolvánnyal akkor ezzel jobban járok mintha alkalmazott lennék (fizetés szempontjából)?

Legjobb válasz: Ezt lehetetlen számok nélkül megválaszolni! Attól függ mennyit számlázhatsz mint vállalkozó, és mennyi lenne alkalmazotti béred. Ha pl. vállalkozóként benyújthatsz 400e -t, és alkalmazottként kapnál 200e-t, akkor vállalkozhatsz..

Ezt lehetetlen számok nélkül megválaszolni! Attól függ mennyit számlázhatsz mint vállalkozó, és mennyi lenne alkalmazotti béred. Ha pl. vállalkozóként benyújthatsz 400e -t, és alkalmazottként kapnál 200e-t, akkor vállalkozhatsz..
A kérdező hozzászólása: Nekem fix bérezésem lenne a cégnél, csak azt nem tudom hogy a (mondok egy számot) bruttó fizetésem havi 800 ezer Ft lenne akkor hogy kapnék többet nettóban ha alkalmazott lennék ott vagy vállalkozói igazolvánnyal (mint pl.: ingatlanközvetítõk ) ?
Elsõ vagyok és mégegyszer: a két szám ismerete nélkül nem lehet megmondani! Nem tudom menyit számlázhatnál, nem tudom mennyi lenne az alkalmazotti fizetésed!
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mi az hogy mennyit számlázhatnék mint vállalkozó de az alkalmazotti fizetésem kb 800 ezer forint lenne. A "munkaadóm rám bízza választást mindenben"
Vállalkozóként ca. 1100e-t kéne számláznod.. És akkor nincs szabadnapod, nincs fizetett ünnep..
A kérdező hozzászólása: Nem mondtam hogy ingatlanközvetítõ vagyok. Azt csak egy példának mondtam ha visszaolvasol. Én egy külföldi cég magyarországi részlegén vagyok szoftver mérnök.
írd be a mostani nevén.
Pl.: 1995-2014 - XYZ Kft., ami a mostani neve az adott cégnek. Attól még, hogy bizonyos idõközönként a cégnek névváltozása történt, attól te még egyhuzamban ott dolgoztál. Max. annyit érdemes külön választani és leírni, ha más munkakörökben is dolgoztál az adott cégnél.
1995-2014 Katica Kft (korábbi neveken: Bumbi, Böbi, Bambi és Szentjánosbogár Kft) Így egyértelmû, de mégis zárójeles információ.

Ha egy cégnél nincs internetkapcsolat milyen hibák lehetnek?

Legjobb válasz: - Rossz a router - Rossz a switch - Kirúgták a hálózati kábelt valahol - Nem fizették a számlákat, és kikapcsolták - Rosszul van konfigolva a router - Kihúzódott a konnektorból a switch - Kihúzódott a konnektorból a router - Megtört a kábel valahol - Nincs fent a hálózati kártya drivere a gépnek - Vírusos a rendszer - Rosszul van beállítva a gépeken a netkapcsolat MEGUNTAM... adj még ehhez hozzá 1000+ lehetõséget :D Jó hibakeresést :D

- Rossz a router - Rossz a switch - Kirúgták a hálózati kábelt valahol - Nem fizették a számlákat, és kikapcsolták - Rosszul van konfigolva a router - Kihúzódott a konnektorból a switch - Kihúzódott a konnektorból a router - Megtört a kábel valahol - Nincs fent a hálózati kártya drivere a gépnek - Vírusos a rendszer - Rosszul van beállítva a gépeken a netkapcsolat MEGUNTAM... adj még ehhez hozzá 1000+ lehetõséget :D Jó hibakeresést :D
Vagy, ha a munkátokhoz nem kell, akkor le vagytok róla akasztva, mert sok idõt töltöttetek el netezéssel a munka helyett, hiba nincs.

Milyen sablon szövegek vannak álláskereséshez, ha egy cégnél a pozíció nincs meghírdetve, és az ember csak próbaképpen jelenkezik?

Legjobb válasz: Szerintem pont hogy ne sablonszövegekben gondolkodj, az ilyeneken a profi HR-esek simán átlátnak. De körvonalakban, hogy én mit írnék, ill. miket írtam: hogy miért érdekel pont az a cég, mik a tapasztalataim, mit tanultam röviden, mihez értek. A lényeg, hogy egyedi legyen és passzoljon ahhoz a céghez. Mert nyilván kiválasztottad vagy rákerestél valamiért.

Szerintem pont hogy ne sablonszövegekben gondolkodj, az ilyeneken a profi HR-esek simán átlátnak. De körvonalakban, hogy én mit írnék, ill. miket írtam: hogy miért érdekel pont az a cég, mik a tapasztalataim, mit tanultam röviden, mihez értek. A lényeg, hogy egyedi legyen és passzoljon ahhoz a céghez. Mert nyilván kiválasztottad vagy rákerestél valamiért.

Ha egy cégnél 6 hetes fizetett tréningre kell menni, akkor legközelebb mikor mondhatok fel?

közben is? vagy a tréning után mennyit kell ott dolgoznom?

Legjobb válasz: úgy kezdõdne a munka, h tréningre kell menni, de már ezt is fizetik

A kérdező hozzászólása: úgy kezdõdne a munka, h tréningre kell menni, de már ezt is fizetik
Ha nincs különs zerzõdés a tréningrõl, akkor ugyanúgy munkaidõnek számít, mintha az íróasztalnál ülnél, tehát ugyanazok a szabályok irányadóak. 30 napos felmondással.
Az elsõ 3 hónapban bármikor felmondhatsz egyik napról a másikra. A kérdés az az, hogy ilyenkor a tréning árát le vonják e a fizudból.
A kérdező hozzászólása: úgy gondoltam h elvégzem a tréninget majd dolgozom még hónap végig szóval összesen 2 hónapot vagyok ott

Ha számítástechnika tanárként végeztem msc-s képzésben egy egyetemen, akkor menjek tanárnak, vagy egy cégnél helyezkedjek el inkább informatikusként?

Legjobb válasz: Ezt te neked kell tudni. Bár azt mondjuk láttam, hogy a tanári tananyag (legalábbis az ELTE-n) eléggé eltér a "sima" programtervezõ informatikus anyagtól. (Sokkal kevesebb informatika, kevesebb matek.) Szóval egy cégnél lehet kicsit több lenne a kihívás és a szükséges tanulás menet közben.

Ezt te neked kell tudni. Bár azt mondjuk láttam, hogy a tanári tananyag (legalábbis az ELTE-n) eléggé eltér a "sima" programtervezõ informatikus anyagtól. (Sokkal kevesebb informatika, kevesebb matek.) Szóval egy cégnél lehet kicsit több lenne a kihívás és a szükséges tanulás menet közben.
A kérdező hozzászólása: Azért elég sokat tanultunk, nagyon megrostáltak minket. Az összes számtech tanár ismerõsöm most egy multicégnél programozó, vagy pl az IT. servicesnél szakember. Ugyanúgy megfizetik õket, mint a programtervezõket, mert a végzettségük ugyanúgy egyetemi.
Általában a cégek lesz*rják, hogy milyen iskolád van. A volt munkahelyemen a szoftver fejlesztõknél volt egy fickó, csak egy sima okj -s gyorstalpalója volt programozásból. Mégis kenterbe verte a diplomások nagy részét. Ez egy ilyen szakma, a tudás számít és a szorgalom.
Az oké, csak ettõl függetlenül is kicsit más volt az amit inkább nektek tanítottak. Menj el állásinterjúkra, ott kiderül, hogy elég-e amit tudsz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!