Találatok a következő kifejezésre: Ha egy betét (86 db)

Itt a GYK-n miért kötnek bele a kérdezõbe még ha egy betût, szót is rosszul, hibásan ír?

Legjobb válasz: Azért, mert sok itt az olyan ember, akit gyerekkorában sértegettek, és ha látnak valami apró hibát, akkor már cuppannak is rá, hogy levezethessék a felgyülemlett feszkót. Köszöntelek a gyakorisok társadalmában. :)

Azért, mert sok itt az olyan ember, akit gyerekkorában sértegettek, és ha látnak valami apró hibát, akkor már cuppannak is rá, hogy levezethessék a felgyülemlett feszkót. Köszöntelek a gyakorisok társadalmában. :)
Kérdezõ, komoly szövegértelmezési problémáid vannak!:) A 3-as nem neked írta azt a sort, hanem példát hozott fel.
Eljutottál a hetesig is? Én magamtól is felfogtam, hogy a hármasban a zárójeles rész csak a belekötés illusztrálása, de gyengébbek kedvéért ezt le is írta az illetõ a hetesben. Tudunk még segíteni valamit?...
A kérdező hozzászólása: 3-as! Hogy beszélsz velem? Nem a se*gedbõl rántottál ki. 1.Elmebeteg nem vagyok. 2.Vadállat sem.Mint pl:tigris, oroszlán. 3.Nyomorék sem mert egészséges vagyok. Szóval elõbb tanuld meg a szavak jelentését!
Akkor kötök csak bele helyesírásba, ha az olyan szintû hiba. Mikor egy mondaton belül hat szarvashiba van. "Méj jukak vannak a földbe vályva a folyó partyán." - Igen, vannak ilyen szintû kérdések. No meg sokszor a kérdés nincs megfogalmazva. Egy nagy katyvasz az egész, ahogy jön ki a kérdezõ kicsi fejébõl, úgy üti le a billentyûket, se vesszõ, se pont, se mondat eleje, se vége. Csak úgy írja. Aztán te meg értsd meg, hogy ez mi akar lenni.
Azért, mert a helyesírás az alapmûveltség legalapvetõbb része! Mindegy, hogy e-mailben, netes fórumon, hivatalos levélben, sms-ben vagy itt gyk-n történik!
"Hogy beszélsz 3-as? Gratulálok!" Mihez gratulálsz, teeeee.... érzékeltettem, hogy mi a különbség a belekötés és a figyelmeztetés között, te meg magadra veszed és megsértõdsz... jól van. Én is gratulálok neked, kicsi mimózám.
Sok kérdés van hibásan leírva, sõt, olvashatatlannal is találkoztam, nem is eggyel. Az én tapasztalatom az, hogy nem igazán kötnek bele a helyesírásba, csak ha már tényleg érthetetlen és nem lehet kihámozni belõle, hogy mit akar.
Én nagyon érzékeny vagyok a helyesírási vagy fogalmazási hibákra, mégse kötök bele állandóan. Ha elgépelésnek tûnik, akkor nyilvánvalóan nem teszem szóvá. Én akkor szoktam csak megemlíteni egy-egy válaszomban (amellett, hogy érdemben válaszolok a kérdésre), hogyha külön pikantériája van annak, hogy a kérdezõ nem tud helyesen írni. Itt leginkább arra gondolok, amikor a 12-15 évesek kiakadnak valamin, pl. szexualitás vagy családi kapcsolatok témakörében, és árad belõlük a gõg, meg az, hogy õk már mennyire felnõttek és érettek. Szerintem ebben az esetben csak nevetséges.
A kérdező hozzászólása: Hogy beszélsz 3-as? Gratulálok!
Ne keverd össze a belekötést (te elmebeteg vadállat, ezt nem így kell írni, még ezt sem tudod, te milyen nyomorék vagy, hogy lehetett ezt elírni) a figyelmeztetésssel, mert utóbbiból csak tanulhatsz és legközelebb majd nem égeted saját magadat a tudatlanságodból fakadó helyesírási hibákkal, vagy egyes kifejezések rossz helyen való használatával.
Én azt vettem személy szerint észre, hogy abba kötnek bele, aki tényleg nem tud írni. Rengeteg kérdezõ ír ki úgy kérdést, hogy látszik, hogy mennyire nem tudnak az emberek írni, egyszerûen szégyen. Mondjuk én nem szoktam ebbe belekötni, mert minden 3. ember ilyen, hogy nem tud írni úgy hogy felesleges.
Neked Kérdezõ, lehetnek problémáid. :D:D Nagyon vicces, ahogy itt csinálod a fesztivált. Komolyan nem vetted észre, hogy az egy érzékeltetés? Te nagyon ostoba vagy. UI: A kérdésedben a "még" elé vesszõ kell. XD

Nem nevetséges ha egy betû tér el. A testvérek nevében? A szülõk miért nem gondolkodnak?

Rokonom a csaj, van egy 1éves kisfia Sándor az apja után. Most szülte a másodikat, kérdem az anyját hogy hívják, mondja h Nándor... Tehát Sándor és Nándor... Kérdem szerinte ez nem e lesz zavaró.. de neeem, mert Sanya és Nándi. Hát én nem tudom. Eleve apjuk is Sanyi, ott is hasonlóság. Egy év van köztük, ahogy láttam fotót a kicsi tiszta testvére tuti igy is ikreknek fogják nézni õket és még a nevük is...

Legjobb válasz: Az én nevem Szabina. Az apám és öcsém neve Szabolcs. Az õ becenevük Szabi és kis Szabi enyém Szabca.. Persze amikor kérdezik a nevem és öcsémét is akkor mosolyognak.. sztem nem gáz:)

senki se fogja õket a teljes nevükön szólítani becézve meg már más. Sztem még ha elviekben csak egy betû az eltérés, akkor se olyan hasonlóak a nevek. Azt hittem vmi olyan lesz h Domokos és DomoNkos...
Az én nevem Szabina. Az apám és öcsém neve Szabolcs. Az õ becenevük Szabi és kis Szabi enyém Szabca.. Persze amikor kérdezik a nevem és öcsémét is akkor mosolyognak.. sztem nem gáz:)
Az exem Alex volt.. a nõvére Alexandra, a húga pedig Alexa. Na ez volt fura! De a Sándor/Nándorban nincs semmi különös.
Sándor Nándor: Ha egyszerre akarják hívni õket, akkor Ándor.
Azt hittem Alex és Alexa. :-) De lehetne akár Róbert és Roberta is. Szerintem nem nevetséges, semmi para velük.
Még mindig jobb, mintha így hangzana: Sándor Nándor.XD
És akkor mi van? :) A gyerekek megszülettek, anyakönyvezés megtörtént, szerinted érdekli õket, hogy neked nem tetszik? :P
De ez miért baj?? Sándor és Nándor két különbözõ név. Semmi baj nincs azzal, hogy így kapták a nevüket. Azt hogy az apjuk is Sándor..Szokás még mindig ahogy több 100 éve már, hogy az elsõszülött fiú mindig az apja nevét kapja..Ez sem baj..
Nem értem mi közöd van hozzá, vagy hogy ezen mit kell így felfújni. Csak mert neked nem tetszik, attól neki még tetszhet. Nem mellesleg lehet hogy h*lyeség, de a kérdést se értem.
Így nem. Mondjuk Kós Sándor meg Kés Sándor lennének testvérként, akkor egy kicsit... :P De akkor se a mi dolgunk lenne
Te vagy nevetséges, hogy ilyeneken agyalsz.
Sanyi és Nándi :) NEM tartom gondnak!
Sanya-Nándi. Tök más! Én is teljesen másra gondoltam az egy betûs eltérés hallatán/. Nekem volt egy szomszédom, ikerlányai Anett & Zsanett.Ani, Zsani volt a becenevük, tehát még az az is hasonló.De ezeknek a fiúknak más csengésü a keresztnevük becézve, így a nevük fényévekre áll állnak egymástól!
:-D ja és ezt még le akartam írni: amikor kiabált nekik az ablakon, h.menjenek haza, azon meghaltam!" AniZsaniAniZsaniAniZsani!!!" Én a szomszédban meg úgy hallottam, h.egy nõ kiabál, h.Kanizsai!:-D na ez volt a gáz és ciki kategória!
Nekem kifejezetten tetszik :)
Ezzel nincs god szerintem met eltérõ. Engem az zavarna és azért nem adtam a fiamnak, mert van egy Csenge nevû lányom és fiú névben nagyon tetszett a Csege. Na ez már zavaró lenne és ezért nem is adtam. Így lett a fiam Máté. Viszont a Nándor Sándor teljesen külön név. Volt olyan a munka helyem, hogy az egyik páciens x Júlia Erzsébet a másik x Erzsébet Júlia volt. Szerintem ez a kellemetlen. De akkor seincs jogom véleményt formálni csak így biztos nem neveztem volna l a gyerekeim.

Ha egy folyóiratnak a pályázatára szeretnék írni egy prózai mût akkor wordben ez hány oldal terjedelmûnek kell (? ) lennie? Mennyi az ajánlott és milyen betûméretben?

Legjobb válasz:
A pályázatok maguk tartalmazzák az ilyen feltételeket, legtöbbször megadnak egy minimum és maximum terjedelmet, eközött bármi. Nem oldalban, hanem karakterszámban (szóközzel vagy anélkül), szószámban vagy ha folyóirat cikkpályázata, akkor hasábban (néha flekkben). Ha nem adtak meg ilyen feltételt, akkor akármennyit írhatsz, természetesen a cél az, hogy a lehetõ legjobb formára tudd hozni a pályázat leadási határideje elõtt. Célszerû ezért nem most nekiállni a nagyregénynek. Ajánlott éppen ezért nincs. Persze formától függ, ha novellapályázat, azt hiszem, 20 oldalnál már csúnyán néznének, regénypályázatnál 50 oldal alatt nem illik regénynek tituálni. Ezen kívül semmi nem volt a kiírásban? Az ajánlott betûméret és egyéb paraméterek szintén a kiírás részei, ha nem mondják meg, alapértelmezés: 12p Times New Roman, sorkizárt, alapértelmezett margók (fej- és lábléc lehet, de a karakterszámuk nem számolódik a mûhöz, mindazonáltal legalább 4 oldalas mû esetén mindkettõ javallot, elegánsabb), standrad álló A/4-es oldalbeállítás.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A pályázatok maguk tartalmazzák az ilyen feltételeket, legtöbbször megadnak egy minimum és maximum terjedelmet, eközött bármi. Nem oldalban, hanem karakterszámban (szóközzel vagy anélkül), szószámban vagy ha folyóirat cikkpályázata, akkor hasábban (néha flekkben). Ha nem adtak meg ilyen feltételt, akkor akármennyit írhatsz, természetesen a cél az, hogy a lehetõ legjobb formára tudd hozni a pályázat leadási határideje elõtt. Célszerû ezért nem most nekiállni a nagyregénynek. Ajánlott éppen ezért nincs. Persze formától függ, ha novellapályázat, azt hiszem, 20 oldalnál már csúnyán néznének, regénypályázatnál 50 oldal alatt nem illik regénynek tituálni. Ezen kívül semmi nem volt a kiírásban? Az ajánlott betûméret és egyéb paraméterek szintén a kiírás részei, ha nem mondják meg, alapértelmezés: 12p Times New Roman, sorkizárt, alapértelmezett margók (fej- és lábléc lehet, de a karakterszámuk nem számolódik a mûhöz, mindazonáltal legalább 4 oldalas mû esetén mindkettõ javallot, elegánsabb), standrad álló A/4-es oldalbeállítás.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm :) (Nem volt semmi ezekhez hasonló kiírva)

Ha egy linket dõlt betûvel akarunk írni html-ben, akkor hogyan szokás? Az egészet rakjuk dölt tag-be, vagy csak a linken belüli text tartalmat zárjuk em vagy i tag-ek közé?

Legjobb válasz: Belül van az i tag. Megjelenés szempontjából mindegy, de így logikus. Még jobb, ha css-ben definiálsz egy classt a dõlt betûs linkeknek és akkor a logikáját is megérted, miért.

Belül van az i tag. Megjelenés szempontjából mindegy, de így logikus. Még jobb, ha css-ben definiálsz egy classt a dõlt betûs linkeknek és akkor a logikáját is megérted, miért.
Az elõttem szóló nagyjából jól összefoglalta. Ha sok helyen alkalmazod, akkor CSSbe tedd bele: a {font-style: italic;} Ha csak aktuálisan egy linkre, akkor szebb, ha linken belüli szövegre teszed.
15én reggelre gondoltál? Ha igen a válaszom igen! :)

Mit jelent az, ha egy blognak bétája van? Pontosan mit is jelent a béta?

Olvastam egy blogon, hogy "Bétám: xy".

Legjobb válasz: A béta az a személy aki leellenõrzi a felrakni kívánt dolgokat. Kijavítja, megmondja mit írj másképp, meg ilyenek.

A béta az a személy aki leellenõrzi a felrakni kívánt dolgokat. Kijavítja, megmondja mit írj másképp, meg ilyenek.

Ha egy html file-t, php filet feltöltök uw ra, mostanában furcsa karakterek fogadnak, az ékezetes betűk helyén. Még akkor is ha dreamweaver el készítem, és nem is én kódolom, hanem maga a progi, akkor is. ötlet?

a karakterek: éééé áááá ����� úúúúú űűűűű óóóó üüüüü ööööö

Legjobb válasz: Az uw egy szar. Még ha meg is jelenik, egy év míg lefuttatja a php kódokat. Amúgy a karakterkódolást nézd meg, azt állítsd UTF8 - No BOM-ra.

Az uw egy szar. Még ha meg is jelenik, egy év míg lefuttatja a php kódokat. Amúgy a karakterkódolást nézd meg, azt állítsd UTF8 - No BOM-ra.
A kérdező hozzászólása: megoldva:) utf 8 on volt, de átírtam ISO-8859-2 re és ezzel a kódolással megy:) uw csak ideiglenes tárhely, ott csak tesztelgetek:)

Fel lehet fázni akkor is, ha egy vastag intim betéttel ülünk le egy hideg padra? Hiszen ekkor már nem érintkezünk a hideg felülettel, a betétnek csak van szigetelõ hatása.

Legjobb válasz: Nem a vaginadon keresztul fazol fel. A derekadat korbe es az egesz reszt nem erheti hideg. A felfazas nem konkretan a vaginadhoz kapcsolodik, es pl a talpadon keresztul sem fazhatsz fel. Szoval ha a derekad kilog akkor akar egy vastag parnan is ucsoroghetsz, akkor is felfazhatsz.

Nem a vaginadon keresztul fazol fel. A derekadat korbe es az egesz reszt nem erheti hideg. A felfazas nem konkretan a vaginadhoz kapcsolodik, es pl a talpadon keresztul sem fazhatsz fel. Szoval ha a derekad kilog akkor akar egy vastag parnan is ucsoroghetsz, akkor is felfazhatsz.
A kérdező hozzászólása: Nem is a vaginán keresztül gondoltam, hanem hogy a húgycsõnyílás így már nem kap hideget. Csak azt nem értem, hogy miért lesz hólyaghurut azért, mert kint van a derék? A hólyag is melegben van ott bent.
Vannak akik erzekenyebbek a hidegre.
A kérdező hozzászólása: Jaa, vagy úgy. :)

Mit jelent az, ha egy körben egy c, vagy egy C betû van?

Legjobb válasz: copyright jogilag védi a készítõjét hogy nem másolhatják le és forgalmazhatják a terméket vagy szabadalmat az engedélye nélkül

copyright jogilag védi a készítõjét hogy nem másolhatják le és forgalmazhatják a terméket vagy szabadalmat az engedélye nélkül
Szerintem a póló helyett egy sötét színû, vastag törölközõt tegyél magad alá.
Ha a pólót nem sajnálod, de tiszta, akkor nyugodtan.
még az elején nemei s mindig félre csúszott. de aztán "megtanultam" vele aludni :) szerintem az esetleg jó megoldás, ha nem sajnálod a pólót :)
én super tampont használok+nagyobb betétet rakok be, de az always ultra night nem csúszik el és jó nagy;)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat
Jobb ha a betét fölé egy kevés vattát teszel, úgy nem folyik hátra.
énis úgy szoktam.. csak valami vastagabbat keress meg jó nagyot. mert ha azis átázik az nem éppen nyerõ (:
A kérdező hozzászólása: mi akart neked lenni?
uh.. "nekem is" akart lenni :)
A kérdező hozzászólása: érte, én tampont nem használok, még szûz vagyok, és nem akarom kipróbálni...15 vagyok

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!