Találatok a következő kifejezésre: Ha egy betét (71 db)

Nem nevetséges ha egy betû tér el. A testvérek nevében? A szülõk miért nem gondolkodnak?

Rokonom a csaj, van egy 1éves kisfia Sándor az apja után. Most szülte a másodikat, kérdem az anyját hogy hívják, mondja h Nándor... Tehát Sándor és Nándor... Kérdem szerinte ez nem e lesz zavaró.. de neeem, mert Sanya és Nándi. Hát én nem tudom. Eleve apjuk is Sanyi, ott is hasonlóság. Egy év van köztük, ahogy láttam fotót a kicsi tiszta testvére tuti igy is ikreknek fogják nézni õket és még a nevük is...

Legjobb válasz: Az én nevem Szabina. Az apám és öcsém neve Szabolcs. Az õ becenevük Szabi és kis Szabi enyém Szabca.. Persze amikor kérdezik a nevem és öcsémét is akkor mosolyognak.. sztem nem gáz:)

senki se fogja õket a teljes nevükön szólítani becézve meg már más. Sztem még ha elviekben csak egy betû az eltérés, akkor se olyan hasonlóak a nevek. Azt hittem vmi olyan lesz h Domokos és DomoNkos...
Az én nevem Szabina. Az apám és öcsém neve Szabolcs. Az õ becenevük Szabi és kis Szabi enyém Szabca.. Persze amikor kérdezik a nevem és öcsémét is akkor mosolyognak.. sztem nem gáz:)
Az exem Alex volt.. a nõvére Alexandra, a húga pedig Alexa. Na ez volt fura! De a Sándor/Nándorban nincs semmi különös.
Sándor Nándor: Ha egyszerre akarják hívni õket, akkor Ándor.
Azt hittem Alex és Alexa. :-) De lehetne akár Róbert és Roberta is. Szerintem nem nevetséges, semmi para velük.
Még mindig jobb, mintha így hangzana: Sándor Nándor.XD
És akkor mi van? :) A gyerekek megszülettek, anyakönyvezés megtörtént, szerinted érdekli õket, hogy neked nem tetszik? :P
De ez miért baj?? Sándor és Nándor két különbözõ név. Semmi baj nincs azzal, hogy így kapták a nevüket. Azt hogy az apjuk is Sándor..Szokás még mindig ahogy több 100 éve már, hogy az elsõszülött fiú mindig az apja nevét kapja..Ez sem baj..
Nem értem mi közöd van hozzá, vagy hogy ezen mit kell így felfújni. Csak mert neked nem tetszik, attól neki még tetszhet. Nem mellesleg lehet hogy h*lyeség, de a kérdést se értem.
Így nem. Mondjuk Kós Sándor meg Kés Sándor lennének testvérként, akkor egy kicsit... :P De akkor se a mi dolgunk lenne
Te vagy nevetséges, hogy ilyeneken agyalsz.
Sanyi és Nándi :) NEM tartom gondnak!
Sanya-Nándi. Tök más! Én is teljesen másra gondoltam az egy betûs eltérés hallatán/. Nekem volt egy szomszédom, ikerlányai Anett & Zsanett.Ani, Zsani volt a becenevük, tehát még az az is hasonló.De ezeknek a fiúknak más csengésü a keresztnevük becézve, így a nevük fényévekre áll állnak egymástól!
:-D ja és ezt még le akartam írni: amikor kiabált nekik az ablakon, h.menjenek haza, azon meghaltam!" AniZsaniAniZsaniAniZsani!!!" Én a szomszédban meg úgy hallottam, h.egy nõ kiabál, h.Kanizsai!:-D na ez volt a gáz és ciki kategória!
Nekem kifejezetten tetszik :)
Ezzel nincs god szerintem met eltérõ. Engem az zavarna és azért nem adtam a fiamnak, mert van egy Csenge nevû lányom és fiú névben nagyon tetszett a Csege. Na ez már zavaró lenne és ezért nem is adtam. Így lett a fiam Máté. Viszont a Nándor Sándor teljesen külön név. Volt olyan a munka helyem, hogy az egyik páciens x Júlia Erzsébet a másik x Erzsébet Júlia volt. Szerintem ez a kellemetlen. De akkor seincs jogom véleményt formálni csak így biztos nem neveztem volna l a gyerekeim.

Ha egy folyóiratnak a pályázatára szeretnék írni egy prózai mût akkor wordben ez hány oldal terjedelmûnek kell (? ) lennie? Mennyi az ajánlott és milyen betûméretben?

Legjobb válasz:
A pályázatok maguk tartalmazzák az ilyen feltételeket, legtöbbször megadnak egy minimum és maximum terjedelmet, eközött bármi. Nem oldalban, hanem karakterszámban (szóközzel vagy anélkül), szószámban vagy ha folyóirat cikkpályázata, akkor hasábban (néha flekkben). Ha nem adtak meg ilyen feltételt, akkor akármennyit írhatsz, természetesen a cél az, hogy a lehetõ legjobb formára tudd hozni a pályázat leadási határideje elõtt. Célszerû ezért nem most nekiállni a nagyregénynek. Ajánlott éppen ezért nincs. Persze formától függ, ha novellapályázat, azt hiszem, 20 oldalnál már csúnyán néznének, regénypályázatnál 50 oldal alatt nem illik regénynek tituálni. Ezen kívül semmi nem volt a kiírásban? Az ajánlott betûméret és egyéb paraméterek szintén a kiírás részei, ha nem mondják meg, alapértelmezés: 12p Times New Roman, sorkizárt, alapértelmezett margók (fej- és lábléc lehet, de a karakterszámuk nem számolódik a mûhöz, mindazonáltal legalább 4 oldalas mû esetén mindkettõ javallot, elegánsabb), standrad álló A/4-es oldalbeállítás.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A pályázatok maguk tartalmazzák az ilyen feltételeket, legtöbbször megadnak egy minimum és maximum terjedelmet, eközött bármi. Nem oldalban, hanem karakterszámban (szóközzel vagy anélkül), szószámban vagy ha folyóirat cikkpályázata, akkor hasábban (néha flekkben). Ha nem adtak meg ilyen feltételt, akkor akármennyit írhatsz, természetesen a cél az, hogy a lehetõ legjobb formára tudd hozni a pályázat leadási határideje elõtt. Célszerû ezért nem most nekiállni a nagyregénynek. Ajánlott éppen ezért nincs. Persze formától függ, ha novellapályázat, azt hiszem, 20 oldalnál már csúnyán néznének, regénypályázatnál 50 oldal alatt nem illik regénynek tituálni. Ezen kívül semmi nem volt a kiírásban? Az ajánlott betûméret és egyéb paraméterek szintén a kiírás részei, ha nem mondják meg, alapértelmezés: 12p Times New Roman, sorkizárt, alapértelmezett margók (fej- és lábléc lehet, de a karakterszámuk nem számolódik a mûhöz, mindazonáltal legalább 4 oldalas mû esetén mindkettõ javallot, elegánsabb), standrad álló A/4-es oldalbeállítás.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm :) (Nem volt semmi ezekhez hasonló kiírva)

Ha egy linket dõlt betûvel akarunk írni html-ben, akkor hogyan szokás? Az egészet rakjuk dölt tag-be, vagy csak a linken belüli text tartalmat zárjuk em vagy i tag-ek közé?

Legjobb válasz: Belül van az i tag. Megjelenés szempontjából mindegy, de így logikus. Még jobb, ha css-ben definiálsz egy classt a dõlt betûs linkeknek és akkor a logikáját is megérted, miért.

Belül van az i tag. Megjelenés szempontjából mindegy, de így logikus. Még jobb, ha css-ben definiálsz egy classt a dõlt betûs linkeknek és akkor a logikáját is megérted, miért.
Az elõttem szóló nagyjából jól összefoglalta. Ha sok helyen alkalmazod, akkor CSSbe tedd bele: a {font-style: italic;} Ha csak aktuálisan egy linkre, akkor szebb, ha linken belüli szövegre teszed.
15én reggelre gondoltál? Ha igen a válaszom igen! :)

Mit jelent az, ha egy blognak bétája van? Pontosan mit is jelent a béta?

Olvastam egy blogon, hogy "Bétám: xy".

Legjobb válasz: A béta az a személy aki leellenõrzi a felrakni kívánt dolgokat. Kijavítja, megmondja mit írj másképp, meg ilyenek.

A béta az a személy aki leellenõrzi a felrakni kívánt dolgokat. Kijavítja, megmondja mit írj másképp, meg ilyenek.

Ha egy html file-t, php filet feltöltök uw ra, mostanában furcsa karakterek fogadnak, az ékezetes betűk helyén. Még akkor is ha dreamweaver el készítem, és nem is én kódolom, hanem maga a progi, akkor is. ötlet?

a karakterek: éééé áááá ����� úúúúú űűűűű óóóó üüüüü ööööö

Legjobb válasz: Az uw egy szar. Még ha meg is jelenik, egy év míg lefuttatja a php kódokat. Amúgy a karakterkódolást nézd meg, azt állítsd UTF8 - No BOM-ra.

Az uw egy szar. Még ha meg is jelenik, egy év míg lefuttatja a php kódokat. Amúgy a karakterkódolást nézd meg, azt állítsd UTF8 - No BOM-ra.
A kérdező hozzászólása: megoldva:) utf 8 on volt, de átírtam ISO-8859-2 re és ezzel a kódolással megy:) uw csak ideiglenes tárhely, ott csak tesztelgetek:)
Szerintem a póló helyett egy sötét színû, vastag törölközõt tegyél magad alá.
Ha a pólót nem sajnálod, de tiszta, akkor nyugodtan.
még az elején nemei s mindig félre csúszott. de aztán "megtanultam" vele aludni :) szerintem az esetleg jó megoldás, ha nem sajnálod a pólót :)
én super tampont használok+nagyobb betétet rakok be, de az always ultra night nem csúszik el és jó nagy;)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat
Jobb ha a betét fölé egy kevés vattát teszel, úgy nem folyik hátra.
énis úgy szoktam.. csak valami vastagabbat keress meg jó nagyot. mert ha azis átázik az nem éppen nyerõ (:
A kérdező hozzászólása: mi akart neked lenni?
uh.. "nekem is" akart lenni :)
A kérdező hozzászólása: érte, én tampont nem használok, még szûz vagyok, és nem akarom kipróbálni...15 vagyok

Szeretnék áttérni a tamponra, de lenne egy kérdésem! Ha 3cseppes betéttel kibírok 4-5órát, akkor mini tampon meddig bírja kb?

El?re is köszönöm a válaszokat!:) 14/L

Legjobb válasz: szia mini tampont csak akkor használj ha nem sok a vérzésed mert különben nagyon rossz lesz mert hamar átázik én is a kezdetekkor minit használtam és nem tudtam eldönteni h rosszul raktam fel vagy mi van kb egy órát sem bírt ki és mindenem elázott

szia mini tampont csak akkor használj ha nem sok a vérzésed mert különben nagyon rossz lesz mert hamar átázik én is a kezdetekkor minit használtam és nem tudtam eldönteni h rosszul raktam fel vagy mi van kb egy órát sem bírt ki és mindenem elázott
én minit használok plusz 1 vékony betétet és akkor mikor van már rajt 1 kis folt vagy a cérna olyan tudod hogy cserélned kell elsö pár nap 3-4 óránként utána már 5-6-7 vagy akár 8 mert az a maximum idõ!!!! sok sikert:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!Nekem nem szokott sok lenni, inkább mozgás közbe van, éjszaka is alig van pár csepp:)
10 percig.
Amikor a legerõsebb a vérzésed, akkor ne használj minit, mert el fogsz ázni, inkább normált, vagy nagyobbat. Ha már kezd elmúlni, akkor válts minire. Addig legyen benned egy, amíg meg nem duzzad annyira, hogy könnyû legyen kihúzni.
3 4 orat kibir :D de erzed azt te is !!! mert mikor tele van ugy csuszna kifele :P szoval eszrelehet venni hgoy mikor kell kicserelned :)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, az a baj h félek a normál nem menne fel:S de most jött meg, bár elég kevés, meg most úgy görcsölök h inkább majd holnap próbálkozok tamponnal:D
Nyugi, elõször nekem se sikerült nemhogy a normált, de még a minit se rendesen felrakni, mert egyszerûen nem volt benne gyakorlatom. Aztán sikerült, és már sokkal kényelmesebbnek tartom, mint a betétet:D

Ha egy laptopon angol nyelvű billentyűzet és angol windows van attól tudok valahogy ékezetes betűket írni?

Legjobb válasz: igen... kicsit bõvebben: érdemes magyar kódlapot is telepítened a jó megjelenítés végett, de az alt+ "4db szám" is segíthet ha fejbõl kitanulod a kódokat. Ha nem, akkor telepítsd fel a magyar billentyûzetkiosztást, de pl. a 0 átkerül máshova és még sok más gomb. Feliratozd a billentyût és ez is megoldva. Szóval kódlap és billentyûzetkiosztás telepítése.

igen... kicsit bõvebben: érdemes magyar kódlapot is telepítened a jó megjelenítés végett, de az alt+ "4db szám" is segíthet ha fejbõl kitanulod a kódokat. Ha nem, akkor telepítsd fel a magyar billentyûzetkiosztást, de pl. a 0 átkerül máshova és még sok más gomb. Feliratozd a billentyût és ez is megoldva. Szóval kódlap és billentyûzetkiosztás telepítése.
A kérdező hozzászólása: köszi!

Ha egy fiúnak kiálló a feneke az gáz? És ha betûri a pólót a nadrágjába az b*zis?

Legjobb válasz: 1. miért lenne gáz? 2. az összképtõl függ, valakinek jól áll, valakinek nem.

1. miért lenne gáz? 2. az összképtõl függ, valakinek jól áll, valakinek nem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!