Találatok a következő kifejezésre: Ha egy bár listára (11 db)

Ha valaki BAR listára kerül egy hitel törlesztőrészleteinek nem fizetése miatt, lekerül onnan, ha valahogy mégis visszafizeti azt?

Legjobb válasz: egy idõ után igen. van egy értékhatár (passz mennyi) ha ennél kevesebb volt a tartozásod, akkor a visszafizetést követõ 1 évig vagy még a listán, ha e fölötti, akkor 5 évig. talán a minimálbér kétszerese a határ, de nem biztos

egy idõ után igen. van egy értékhatár (passz mennyi) ha ennél kevesebb volt a tartozásod, akkor a visszafizetést követõ 1 évig vagy még a listán, ha e fölötti, akkor 5 évig. talán a minimálbér kétszerese a határ, de nem biztos
Ha már egyszer felkerültél, 5évig ott is maradsz, csak már passziv BAR-osként.

Ha van több hitelkártyánk, egy két személyi kölcsönünk, de van amelyiket nem tudjuk fizetni, akkor ha az egyik bar listára tesz, akkor a másik is oda tesz és felmond mindent? Vagy lehet olyat hogy egyik banknál jó adós maradsz a másiknál meg bar-os?

Nagyon nehéz helyzetbe kerültünk és hozzá kellett nyúlni a hitelkártyához. De nem tudjuk visszafizetni mert közbejött betegség stb. De idáig rendesen fizettük, nagyon jó fizet?k voltunk. Most van egy hitelkártyánk a számlacvezet? bankunknál és nem tudtuk befizetni két hónapja. Erre a bank letiltotta a rendes bankártyánkat! Tehet ilyet? valamint van egy másik hitelünk egy másik banknál amit arról von le, gondolom akkor ? sem tud majd hozzáférni. De pénz tud rá menni arra a banszámlára? De hogy tilthatják le ha csak a 33%-ig nyúlhatnak hozzá? Van ott egy másik személyi is, de azt is rendesen fizettük még most is. Csak ez a hitelkártya a gáz.

Legjobb válasz: Ja és hogyha letiltja az egész fizetést, de õ levonja az eddigi tartozást ami neki kell, akkor visszaállítja a számlát magától és akkor nem adja behajtás alá? Hiszen le tudta vonni! Igaz a másik helyen szarban leszünk, de azt még vhogy meg tudjuk oldani. Vagy ha már õ neki kellett levonni akkor úgy is mindegy? De ha egyszer letiltja az egész számlát akkor hogy vegyünk fel pénzt hogy akár egy másik banknál lévõ hitel terhére is, de ráfizessük a hitelkártyára, hogy rendben legyen. Így meghaltunk teljesen. Az én gyesen nem elég semmire sem.

A kérdező hozzászólása: Ja és hogyha letiltja az egész fizetést, de õ levonja az eddigi tartozást ami neki kell, akkor visszaállítja a számlát magától és akkor nem adja behajtás alá? Hiszen le tudta vonni! Igaz a másik helyen szarban leszünk, de azt még vhogy meg tudjuk oldani. Vagy ha már õ neki kellett levonni akkor úgy is mindegy? De ha egyszer letiltja az egész számlát akkor hogy vegyünk fel pénzt hogy akár egy másik banknál lévõ hitel terhére is, de ráfizessük a hitelkártyára, hogy rendben legyen. Így meghaltunk teljesen. Az én gyesen nem elég semmire sem.
A BÁR státusz, mai nevén KHR (Központi hitelinformációs Rendszer) azt jelenti, hogy aki erre a listára felkerül, azt az összes hitelintézet láthatja. Viszont csak az kap "rossz adós" minõsítést, aki legalább 90 napig tartozik a mindenkori minimálbérnek megfelelõ összeggel valamilyen pénzintézetnek, tehát ha csak 2 hónapja vagytok pénzzavarban, akkor még nem lehettek BÁR-osok. Arra ügyeljetek, hogy legalább a következõ hónapban rendezzétek a jelzálog hiteleteket, meg a többit is legalább 1-1 havi részlettel, mert így idõt nyertek. Célszerû beszélni a bankokkal, ebben az esetben nagyon segítõkészek, ha látják a szándékot a törlesztési hajlandóságra. Kérhettek a jelzálog hitelnél 3 hónap türelmi idõt is, így arra az idõszakra csak kamatot kell fizetni, ezzel elkerülhetõ az anyagi összeomlás.

Most kaptam egy levelet hogy ha nem fizetem be a 4 havi tartozásom akkor 30nap múlva tesznek bar listára, ilyenkor mikortól kezdik vonni a fizetésemből? 300ezer ft-ról van szó

Legjobb válasz: A két dolognak semmi köze egymáshoz. A BÁR listára kerülés azt jelenti, hogy bekerülsz a Központi Hitelinformációs Rendszerbe (KHR), ezáltal a tartozásod rendezéséig aktív BÁR-os leszel, a rendezés után pedig még egy évig passzív BÁR-os. A nyilvántartás lényege, hogy megakadályozza a rossz adósok késõbbi hitelfelvételét. A meglévõ hiteltartozásod behajtása egy másik dolog. Az, hogy mikor jut abba a fázisba, amikor már a fizetésedbõl is vonhatják, attól függ, mikor viszi a bak bíróságra az ügyet, de ekkor már nem 300E Ft-rõl lesz szó, hanem sokkal többrõl. Miért nem próbálsz megegyezni a bankkal valamilyen átütemezésrõl, könnyítésrõl, stb? A struccpolitika nem jó megoldás.

A két dolognak semmi köze egymáshoz. A BÁR listára kerülés azt jelenti, hogy bekerülsz a Központi Hitelinformációs Rendszerbe (KHR), ezáltal a tartozásod rendezéséig aktív BÁR-os leszel, a rendezés után pedig még egy évig passzív BÁR-os. A nyilvántartás lényege, hogy megakadályozza a rossz adósok késõbbi hitelfelvételét. A meglévõ hiteltartozásod behajtása egy másik dolog. Az, hogy mikor jut abba a fázisba, amikor már a fizetésedbõl is vonhatják, attól függ, mikor viszi a bak bíróságra az ügyet, de ekkor már nem 300E Ft-rõl lesz szó, hanem sokkal többrõl. Miért nem próbálsz megegyezni a bankkal valamilyen átütemezésrõl, könnyítésrõl, stb? A struccpolitika nem jó megoldás.


Ha áruhitellel szeretnék venni egy 54000 forintos kandallót és BAR listán vagyok, megkapom?

Legjobb válasz: A BAR lista pont ezért van. Ha figyelmen kívül hagynák, akkor semmi értelme nem lenne. Ebbõl következik, hogy szerintem nem sok esély van rá, hogy megkapd.

A BAR lista pont ezért van. Ha figyelmen kívül hagynák, akkor semmi értelme nem lenne. Ebbõl következik, hogy szerintem nem sok esély van rá, hogy megkapd.
Aztán meg lehet szidni a szemét bankokat, hogy vissza akarják kapni a pénzüket... BAR listásnak nagyon nagyon nehezen adnak, azok közül is csak a passzív listásoknak. Ki kellene várnod azt az idõt, míg levesznek a listáról és igyekezni nem visszakerülni. Addig meg havonta félretenni és már meg is van a kandalló. Igaz, nem elõre, hanem már csak akkor, amikor megvan a pénz, de az legalább tuti. Tudni kell az igényeket a lehetõségekhez igazítani. Nem buta tanács az, hogy addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér!
ha felkerültél a BAR listára és kiegyenlíted a tartozásodat, onnantól számítva 5 évig nem fogsz kapni hitelt sehonnan sem:( teljesen mindegy milyen összeg. Áruhitelnél is lefuttatnak az adatbázisban és ha rajta vagy, elutasítanak:( Sajnálom, biztos szép kandalló:)
Tudod én nem akarok olyat venni amit nem tudok kifizetni. Nincs a számládon 50 ezer forint, de kandalló az kéne? Nagyon helyes, hogy nem adnak hitelt, mert sokan annyi mindent vásárolnának össze, hogy még az unokáik is azt fizetik. Akkor rakj félre minden hónapban tízezret és fél év múlva megveszed. Ilyen egyszerû.
Nem. És soha nem fogom megérteni, hogy miért akarnak emberek hitelre vásárolni, ha az eddigi hiteleiket sem tudják fizetni. Ha 54000 forint kifizetése problémát jelent, akkor ne vegyél kandallót.
Hogy milyen emberek vannak... Elõttem lévõ hozzászólok, hát büszkék lehettek magatokra...Pfffff... Arra nem gondoltatok még, hogy ti is kerülhettek ilyen helyzetbe?????? Hogy miért kell neki a kandalló???? Talán mert jön a tél és nem kellene megfagyni a családnak és nem mindenki teheti meg, hogy 50ezret csak úgy hipp-hopp leakaszt a szögrõl!!!!!!
Én ugyanilyen értékben vettem telefont. Nem azért mert csóró vagyok hanem mert így kényelmesebb volt.korábban is volt hitelem és azt is rendszeresen fizettem.ha viszont BAR listás vagy, akkor valószínûleg neked gondot okoz a törlesztés.ebben az esetben pedig valahol értem az elõttem szólókat.nem hiszem, hogy egy olyan lakásban ahol számítógép meg internet van(mert hát van hisz itt vagy) a fagyhalál elkerülése lenne a kandallo célja. A kérdésre a válasz pedig egyértelmû nem.
És ha a munkahelyérõl ír? Csak a rosszindulat vezet titeket, gusztustalan!
Nem gondoljátok, hogy esetleg a téli túléléshez kell neki? Nem mindenki lakhat ám olcsó, állami támogatású, távfûtéses panelban.
A kérdező hozzászólása: nem mindenki teheti meg hogy kézpénzért vásároljon!!!!!! Lehet te megengedheted magadnak, de én nem!
Én sajnálom ha valaki ilyen helyzetbe került és nem tudta fizetni a hiteleit. De egyetértek azzal, hogy gondolja át mennyi pénzt tud havonta költeni a hiteltörlesztésekre. "Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér!" Ha ingatlanra, vagy egy drágább árucikkre vesz fel hitelt valaki azt megértem, de kár eladósodni egy kandalló miatt. Jobban jársz ha félre teszed a törlesztendõ összeget, mert ha hitelre veszed akkor kamatot is fizetned kell. Szerintem gondold át ezt még egyszer, és tanulj az elõzõ hibádból (BAR lista). Egyébként használtat olcsóbban lehet venni, és lehet hogy odaadják részletre neked. Sokan adnak el így cuccokat! Sok sikert!
Ja munkahelyrõl.. Jóhogy nem már hajléktalan szállóról :D tudod azokon a munkahelyeken ahol az ember este 6kor netezgethet, ott nem minimálbért adnak. De nekem mindegy. Majd folytatjuk a vitát a "segítség, kilakoltathatnak ha nem tudom fizetni a hitelemet?" kérdésnél.
Mem tudom honnan veszik az emberek a bátorságot hogy pálcát törhessen mások fellet .az hogy neked jol megy adj hálát a joistennek és imádkozz hogy ettöl rosszabb ne legyen neked .az meg hogy számitogépjük van nem azt jelentheti hogy vették, látod lehet hogy kapták egy joérzésü embertöl-de attol meg lehet boldoggabbak szegényen mint te gazdagon és itélkezve .lehet hogy még nekedis eljön még az-az idö hogy egyszer hopp-maskor kopp

Ha egy bank bár listára vág mert nem fizetek, és ráadásul kiderül, hogy a hitelfelvételnél nem vallottam be, hogy más banknál is van hitelem, milyen büntire számithatok? Hogy tudják a tartozást behajtani?

Ugytudom a lakásomat nem vihetik el,azon már van jelzálog amit egy másik banknál vettem fel,amit rendesen fizetek.

Legjobb válasz: A nem bevalással nagyjából semmmi bajod nem lehet. Ha a lakást nem is vihetik, ami benne van, azt igen, azaz végrehajtót küldhetnek rád. A bár lista meg úgy mûködik, hogy mindaddig biztos rajta leszel, ameddig nem fizeted ki a tartozásodat, valamit a tartozás mértékétõl függõen még további 1-5 évig.

A nem bevalással nagyjából semmmi bajod nem lehet. Ha a lakást nem is vihetik, ami benne van, azt igen, azaz végrehajtót küldhetnek rád. A bár lista meg úgy mûködik, hogy mindaddig biztos rajta leszel, ameddig nem fizeted ki a tartozásodat, valamit a tartozás mértékétõl függõen még további 1-5 évig.
Aktív, hiszen nem fizetted még ki a teljes tartozást.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Sajnos aztán már én is rájöttem.

Két hitelem van két különböző banknál. Ha az egyiket már nem tudom fizetni és BAR listára kerülök mi lesz a másik hitelemmel amit még fizetni tudnék? Gépjárműről van szó, esetleg leveszik róla a rendszámot?

Legjobb válasz: amíg a másik banknak rendesen fizetsz, addig azzal gond nem lesz. az a bank viszont, amelyiknek nem fizetsz, egy idõ után a te neveden lévõ dolgokat fogja elvenni ami lehet az autód is. ez persze bankfüggõ, meg tapasztalatom nem nagyon volt még, de így tudom.

amíg a másik banknak rendesen fizetsz, addig azzal gond nem lesz. az a bank viszont, amelyiknek nem fizetsz, egy idõ után a te neveden lévõ dolgokat fogja elvenni ami lehet az autód is. ez persze bankfüggõ, meg tapasztalatom nem nagyon volt még, de így tudom.
Ha végrehajtási eljárás indul ellened, akkor az felmondási ok lehet a másik hitelnél is, illetve magát az autót is elvehetik.
A kérdező hozzászólása: Ha az egyik hitellel BAR listara kerultem akkor a masik gepjarmuvemet hitelatvallalassal eladhatom? ( hogy megmenekitsem a masik bank elol)
A másik kérdéssel is összhangban: amennyiben a gépjármû tulajdonodban van, akkor arra végrehajtás kezdeményezhetõ. A végrehajtási jog az elidegenítési és terhelési tilalmat IS felülírja, vagyis minden további nélkül foglalható az az eszköz, amely máshol fedezet. Ebben az esetben a másik hiteled is bedõl, merthogy a fedezetre végrehajtást kértek, ez pedig bontási ok. Ha az elsõ hiteled végrehajtásra kerül, az elsõk között fog a tulajdonodban lévõ gépjármû végrehajtás alá kerülni, ezzel van a "legkevesebb" dolga a végrehajtónak, így élni is fog vele. A másik, ha eladod a gépjármûvet azért, hogy menekítsd, akkor kvázi fedezetelvonást követsz el. Ez pedig bûncselekmény. Igaz, nem túl sok "precedens" van arra, hogy az ilyenbõl ügy lett.

Van két bank, két hitel, egy személy által felvéve;ha egyik bank törlesztés elmaradása miatt bar listára teszi az adóst, akkor a másik bank erre reagálhat valamit?

Nem tudok konkrét dolgot mondani,de ilyesmire gondolok,hogy amint erre rájönnek,azonnal ki akarják fizettetni a náluk lév? kölcsön teljes összegét,vagy valami...

Legjobb válasz: Nem, a másik bank nem tesz semmit. Csak a jövõben már nem nagyon fogsz hitelt kapni.

Nem, a másik bank nem tesz semmit. Csak a jövõben már nem nagyon fogsz hitelt kapni.
A kérdező hozzászólása: Igen, azzal tisztában vagyok.Köszönhetem a jóhiszemûségemnek
A BÁR listára kerülés a meglévõ hiteleknél önmagában nem probléma, viszont ha egy hitel felmondásra kerül és nem fizetés miatt elindul egy bírósági eljárás, majd végrehajtásra kerül a tartozás behajtása, az már komoly gondokat okozhat.

Két hitelem van két különböző banknál. Ha az egyiket már nem tudom fizetni és BAR listára kerülök mi lesz a másik hitelemmel amit még fizetni tudnék? Motorról van szó esetleg leveszik róla a rendszámot?

Legjobb válasz: Felmondja a másik bank is a hitelt és végrehajtanak... egyeztess inkább a bankkal, esetleg adósságrendezõ hitellel váltsd ki a mostani kettõt

Felmondja a másik bank is a hitelt és végrehajtanak... egyeztess inkább a bankkal, esetleg adósságrendezõ hitellel váltsd ki a mostani kettõt
Leveszik róla a rendszámot. Aranyos vagy. Ami azt illeti, bámulatos ez a naivitás. A való életben az történik, hogy a motorodat pár jól megtermett ember felrakja egy kocsira, elviszik elárverezni, ahol fû alatt eladják pár hosszúorrúnak kb 60 ezer Ft-ért, és annyit levonnak a tartozásodból. A hosszúorrú vagy furikázik a motoroddal, vagy eladja, a bank pedig továbbra is követeli rajtad a tartozásod minusz 60 ezer Ft-ot, amit pl levonat a munkabéredbõl. Szóval inkább add el a motort magad.
A kérdező hozzászólása: De az egyik bank elveheti a masik bank fedezetet? Egy kocsirol es egy motorrol van szo.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!