Találatok a következő kifejezésre: Ha egy bár (339 db)

Senkit nem érdekel.
abszolut nem gáz, ha megbízol anyira a barátodban
Mi az, hogy barát barát?
Igazából nem gáz, de ha egy idegent választanál akkor írj privit :DDD 18.F
Ki a fa$*t érdekel és mi közünk van hozzá? Én meg egy olyan nõvel, aki több, mint 10 évvel idõsebb nálam.Kövezzenek meg érte!Nem mindenki talál olyat, akivel szerelembõl elvesztheti.Régen én is romantikus lélek voltam és vártam az igazira 22 évig, hogy vele veszítsem el, de beszoptam.Azóta meg úgy állok a dolgokhoz, hog egy nõ se ér többet néhány k*rásnál és nem is keresek barátnõt, mert annak eddig sose volt jó vége. Akinek nem kellesz ilyenért azt hagyd és mondd neki, hogy keressen mást, vagy fogadja el ezt!Ha engem ezért elhajtana valaki, vagy lenézne, azzal akkor állnék szóba utoljára.
Az...
sztem kegyetlen gáz... dehát a krváknak is születni kell...
Bogi? :D
nem
Hát inkább mint egy idegennel, de azért szerelembõl ideálisabb lenne
Újabban ez a trend? Hogy az elsõnek egy baráttal kell történnie? :D
Szerintem nem, csak nehogy rámenjen a barátságotok.
Magánügyed. Leszarjuk :)
Igen f23
barát barát barát, vagy csak amolyan barát barát extrákkal?

Mit kellene tennem ebben a helyzetben, ha egy barát így viselkedik?

Láttam egy barátságról szóló kérdést, gondoltam leírom az én szituációmat. Van egy barátn?m(?), középiskola óta , azaz 18 éve. Évek óta külföldön él (10 éve). Sosem hívott magához, sosem invitált, de mindig azt állította, én vagyok a legjobb. Megszületett a kisgyermeke, mondtam Neki bármi van, segítség kell etc., szóljon. Nem szólt. Nem is lenne ezzel probléma, csak mindazok a barátai, akiket állítása és elmondása szerint nem kedvel, kritizálja ?ket- már ott vigyorognak a közös fotókon, fogva a babát. 2 hetet volt itthon 1,5 hónapja, egyszer sem hívott, de ígérte. Utcán futottam vele össze. A megkritizált barátn?kkel találkozott. (Szintén fénykép) Teljes mértékben az jutott eszembe, hogy engem is ugyanúgy kritizál,megszól. Végeredményben nem tudom eldönteni, hogy keressem-e még vagy sem. Áprilisban volt itt, azóta nem jelentkezett. Tudom, ez nem világrenget? probléma, de 18 év alatt sok olyan történt, hogy úgy érzem,nem így kellene lepattintani az embert.

Legjobb válasz: sajnos általában azok az emberek, akik Neked kibeszélnek másokat a hátuk mögött, Veled ugyanezt teszik. az ilyen nem is igazi barát.

sajnos általában azok az emberek, akik Neked kibeszélnek másokat a hátuk mögött, Veled ugyanezt teszik. az ilyen nem is igazi barát.
Én ezt a barátságot nem erõltetném a helyedben, mert ez már rég véget ért.

"Ha nem lenne gyes, nem születne ennyi gyerek" - mit reagáltál volna ha egy barát (? ) ilyet mond neked?

Én teljesen ledöbbentem, nem jutottam szóhoz.

Legjobb válasz: Azt, hogy nem a GYES miatt szültem gyereket, de persze mindenki önmagából indul ki :) <-- én ezt mondtam volna neki.

Azt, hogy nem a GYES miatt szültem gyereket, de persze mindenki önmagából indul ki :) <-- én ezt mondtam volna neki.
Akkor viszont nem a kijelentés tartalma, hanem a mögötte húzódó sértõ feltételezés miatt haragudhatsz meg rá... Remélem kibírja ezt a barátságotok...
A GYES bevezetésével annak idején emelkedett a születési szám. Ez tény, ezen kár megsértõdni. http://mek.oszk.hu/02100/02185/html/179.html Azt persze nem tudom, hogy milyen szövegkörnyezetben, mennyire bántó éllel mondta ezt az a bizonyos barát...
ó aki lepontozott gondolom mégis erre szült ezért volt neki bántó amit írtam :) )....ne is sértõdj meg a barátodra, látod van itt is aki erre vállal......
Igaza van, sok olyan gyerek születik, akit gyesre vállalnak. Ha te nem ilyen vagy, nem kell magadra venned, de tény, hogy rengeteg gyerek születik csak GYES es csaladipotlek miatt.
Márpedig igaza van. Rengeteg a megélhetési gyerekvállaló, akik csak a gyes+csp miatt vállalják a sok gyereket, akiknek majd nem jut télikabátra, csizmára, reggeli kiflire. Ezen a mondáson csak az sértõdik meg, aki magára veszi. Márpedig ok nélkül senki se veszi magára más ingét, nem? Ja, amúgy mi 1 gyereket tervezünk és azt az egyet mindenféle támogatás nélkül is fel tudjuk nevelni.
25 ezer ft szerintem [email protected] sem elég...nem hiszem hogy épp eszû ember csak erre szülne...persze jó h van de apró pénz úgy mond a mai világban.. gondolom nincs gyereke ??? !!! azok szoktak ilyen okosakat mondani
ha tudná mennyi az összege a gyesnek, nem mondott volna ilyet :(
Ezt Te se gondolod komolyan, ugye? A legkisebb segély is majdnem eléri a gyes összegét, ellenben a baba a gyes összegénél nagyobb kiadással jár. Komolyan gondolod ezek után, hogy a gyes miatt szülnek????
Ez a mondat nagyon tetszik: "Szóval engem aztán marhára nem érdekel, hogy más mit gondol, ha én tudom, hogy mi a valóság." Saját tapasztalatból? ;)
Saját tapasztalatból, igen, bár nem épp ebben a témában. Most komolyan azzal kellene törõdnom, hogy pl a Kis Pisti anyukája szerint az én gyerekem azért bolcsis, mert nem bírok vele, vagy Szabó anyuka szerint a szoptatas lustáknak való, vagy hasonló okosságok. Akinek nem inge, nem veszi magára.
Ja, félreértettem. Én kaptam GYEDet, GYES mellett pedig dolgoztam. Ha olyan helyzetben lennék, hogy csak GYES járna, én nem vállalnek gyereket.
Én a gyes összegére gondoltam, és hogy csak ezért szültél - hogy ez a saját tapasztalatod...
Én nem írtam ilyet, kérdezõ. De feltettel egy kérdést én meg válaszoltam: valóban sok gyerek születik a GYES miatt- es szerintem kevesebb gyerek lenne, ha nem lenne. De tudod van az a mondás, hogy "Akinek nem inge, ne vegye magára" Szóval engem aztán marhára nem érdekel, hogy más mit gondol, ha én tudom, hogy mi a valóság. Igy aztán nem háborodnek fel egy ilyen beszolason. De pl azon se, ha valaki a "minek szül, ha bölcsibe adja" illetve "milyen anya az, aki nem tudja megszulni a gyereket" vagy a "csak az anyatej, a tapszer xart sem ér" , "ha nem hordozók a gyereked nem vagy jó anya" stb beszólásokon sem.
A kérdező hozzászólása: Szóval aki csak gyes-re jogosult az ne is szüljön, inkább menjen abortuszra? Ha most beleolvasnék pár Megtartsam-e kérdésbe a válaszok nagy része az lenne hogy tartsa meg, fõleg ha a férj jól keres. Sõt, akkor is ha a nagyszülõk tartanák el. Nincsenek anyagi gondjaink, hó végén sem.
Nem, de ez azt jelenti, hogy a gyereket a semmire vállaltak.
Az egy dolog, h csak abból élnek, de Szerinted meg is élnek belõle?
Erdemes ho elejen olvasgatni itt a rengeteg "ti kaptatok mar GYES-t, csaladit" kerdest. Hiaba allitjak, hogy nem a GYES miatt szultek, sokan bizony csak abbol elnek.
Nem igazi barát az biztos.Én is védekezés mellett estem teherbe fõiskolásként és hiába dolgoztam diákként 15 éves korom óta ugye az nem számít ezért gyest kapok, de mikor arról volt szó megtartjuk-e vagy sem nem az volt a lényeg kapok-e pénzt vagy nem.Párom amúgy dolgozott szintén a suli mellett, és akkor is be vállaltuk volna ha nincs gyes, jelenleg 1, 5 éves a kisfiunk és már én is dolgozom, mint a párom, mindjárt államvizsgázom.Mi tartjuk el magunkat, és undorítónak tartom azokat az embereket akik ítélkeznek anélkül, hogy ismernék az illetõt vagy a helyzetet.Persze vannak akik sorra szülik anélkül, hogy pénzük lenne, de nekem van egy elképzelésem mikor szeretnénk következõt vállalni és nem 25ezer forintos gyesre fogom, mert van eszem.Inkább körbe kéne nézni a kávé színû embertáraink nagyrésze éldegél segélyekbõl és szülik a tucat gyereket még BMWre is futja, persze az nem probléma de ha valaki valami folytán nem kaphat Gyedet az már megkapja, hogy eltartja az állam a 25ezer Ftból..
A kérdező hozzászólása: Úgy tûnik, kicsit túlérzékeny vagyok. Talán a hormonok :-) Még nem voltam 2 hónapja a munkahelyemen amikor pozitívat teszteltem. Mivel a férjem jól keres nem vagyunk rászorulva a gyesre. Ezért is döntöttünk úgy, hogy nem megyek abortuszra. Nem gondoltam, hogy ilyen jellegû beszólásokat fogok kapni :-(
A kérdező hozzászólása: Arra utalt, hogy ha nem lenne a gyes akkor elvetettük volna.
A kérdező hozzászólása: Na én meg vállaltam, pontosabban nem mentem abortuszra. Lehet, hogy tényleg tovább kéne lépnem. Csak olyan valakirõl van szó aki ismer, akit a barátunknak hittem. Erre azt képes mondani hogyha nem kapom meg azt a 25e-t akkor inkább megölöm a gyerekem? Engem ez igenis szíven ütött.


Hogyan intézitek a borravaló-kérdést, ha egy bárban 990 forintba került az italotok?

Odaadtok egy ezrest? Vagy kerestek nagyobb címletet, és mondjátok, hogy 1100-ból kértek? És ha mondjuk csak ezreseitek vannak meg egy húszezresetek? Vagy odaadtok az ezres mellé még egy százast? Más, ha a pultnál fizettek, mint ha kihozzák a számlát?

Legjobb válasz: ha kihoznák, akkor 1100-bõl kérnék vissza. Ha a pultnál lennék a kiszolgálástól függ, hogy 1000 vagy 1100

ha kihoznák, akkor 1100-bõl kérnék vissza. Ha a pultnál lennék a kiszolgálástól függ, hogy 1000 vagy 1100
Én ilyen esetben 1000 Forinttal fizetek, és mellé adok még 100 forintot.110 forint borravaló az nem rossz szerintem:) vagyis több mint a semmi.....
Úgy ahogy egy kedves válaszoló írta 10 százalék a borravaló, sõt még ha a játékgépen nyersz akkor is szoktak a nyereménybõl 10 %-ot adni, bár nagyon ritka. Én pultos voltam régen, és még 10 Ft-nak is örültem, mert hát sok kicsi sokra megy, de ha valaki nem mondta, hogy ad, akkor magamtól soha nem vettem el még 5 Ft-ot sem.
menjetek el nyugodtan egy elit helyre és nézzetek meg, hogy mi van feltüntetve a számlátokon.20%borravaló.A kocsmákban igen, 10%kb., mert ennél nem igen szoktak többet adni.
Szerintem az átlag borravaló 10%, nem 20%. Én nem adnék 1200 Ft-ot. Jó hogy nem már több a borravaló, mint maga az ital...végülis ez csak 1 ital, nem is egy vacsora, ahol a pincérnek azért többet kell csinálnia, mint egyszer letenni eléd egy poharat. Ha elmentek a boltba, a pénztárosnak is fizettek a kiszolgálásért?
Hazánkban 10% az elfogadott borravaló, nem 15-20%. Meg még mit nem... Az étel-ital árába busásan bele van kalkulálva a kiszolgálás és a pincér díja is. Az meg nem az én bajom, hogy éhbérért dolgoztatják szerencsétlen pincéreket...
Nem azért, de ahol egy ezrest kérnek egy üccsiért, én ott nem adok borravalót és többet nem is megyek. :)
ha borravalót adsz, akkor kb.15-20%-ot illik adni.ha ennyit nem szánsz rá, akkor inkább ne adj egy forintot sem.jobb helyeken vissza is adják ezeket a pár forintokat.úgy gonolom, hogy ilyen esetben 1200ft-ot illik adni, de hangsúlyozom nem kötelezõ.a nagyon elit helyeken pedig már eleve bele van számolva a 20% borravaló.pl. Visegrádon a Reneszánsz étteremben találkoztam ilyennel elõször.a blokkon az is fel volt tüntetve, ott viszont már egy forintot sem szoktak elfogadni pluszban.ami visszajár az visszajár, még ha 10ft.akkor is. tehát nem baj, ha nem adsz bórravalót, az nagyobb gáz, ha pár forinttal szúrod ki a szemüket.ezt szerintem megalázónak tartják.egy kocsmában viszont egy tizesnek is nagyon örülnek:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az említett eset, amit példának hoztam fel, egy pubban történt, és nem üccsi volt az az ital, hanem rumoskóla. Fõleg arra voltam kíváncsi, hogy ciki-e egy ezrest és még egy százast adni mellé, ha, tegyük fel, nincs ezresnél nagyobb címletem. De úgy látom, nem ciki :)

Ha egy barát hirtelen eltûnik, és nem reagál az sms-re, neten sem a levelekre, annak mi oka lehet?

Fiú-lány barátságról van szó, ez az állapot már egy hónapja tart,nem vesztünk össze,nem történt semmi.

Legjobb válasz: meghalt? O.o

meghalt? O.o
Beléd szeretett és egyszerûbb módját választotta az élet folytatásának. Módszeresen felejt.
Ne nevezd barátodnak, ha ezek után nem kerested meg azonnal személyesen!
velem is ez a helyzet, megspékelve azzal h ráadásul nekem még pénzzel is tartozott elnyelte a föld
Mióta ismeritek egymást? Hívtad? Volt már ilyen? Közös barátotok nincs? Fb-n csak fent van...
A kérdező hozzászólása: Kb 1-1, 5 éve ismerjük egymást, eddig még nem volt ilyen. Fb-n fent van, továbbra sem jelentkezett ott sem. Személyesen nem szeretném felkeresni, ha már semmire sem válaszol, nem hinném, hogy jó ötlet lenne.

Ha egy barom rám parkol, úgy, hogy nem tudok beszállni, mit tegyek?

Ismer?sömre múltkor egy parkolóban ráparkolt egy autós, aki simán kitudott szállni, az Õ oldalán nagyon sok hely volt. De, az ismer?söm autó ajtaját ki sem tudta nyitni, be sem fért az ajtóhoz. Másik oldalt, meg megint szorosan rá álltak.

Legjobb válasz: Ilyenkor tényleg lehet rendõrt hívni? Kijönnek? Vagy még engem büntetnek meg, hogy ilyenért riasztom õket.

Ilyenkor tényleg lehet rendõrt hívni? Kijönnek? Vagy még engem büntetnek meg, hogy ilyenért riasztom õket.
Ezen én is gondolkoztam már. A rendõr mit tud ilyenkor csinálni, maximum elviteti a kocsit, nem?
A minap egy bevásárlóközpontban hallottam szinte folyamatosan, hogy kérik az ilyen és ilyen rendszámú autó tulajdonosát, fáradjon az autójához. Ha nem hangzott el 9-10 különbözõ rendszám, egy sem, pedig nem idõztem órákig. A biztonsági õrtõl megkérdeztem, hogy ennyi balfék autós van? Õ mondta, hogy sokan úgy parkolnak le, mint a kérdésben szerepel. akkor bejön a tulaj, és szól a nekik, ekkor hívják a kocsihoz az illetõt. Mellékesen megjegyezte, egyre több a finoman kifejezve nemtörõdöm autós.
Ilyenkor tényleg rendõrt kell hívni, és ha õk is úgy látják, hogy képtelen vagy a kocsidhoz férni akár el is vontathatják.
Sajnos a nagy bevásárlóközpontok parkolói nem szabványosítottak. Így akinek alapból nem megy a parkolás, ilyen helyeken csak a baj van ezekkel az emberekkel. Én is jártam már úgy, hogy a gyereket alig bírtam betuszkolni az ülésébe és azt követõen nekem is megvolt a bajom a beszállással, de hát magyarok vagyunk és rengeteg a sietõs [email protected] közöttünk akik nem veszik figyelembe a másikat. Ettõl már csak akkor kapom fel jobban a vizet, mikor látom, hogy egy rokkant parkolóba beáll egy csili-vili kis nyugati járgány és kiszáll belõle egy alig 20éves miniszoknyás kis [email protected] Az ilyennek szívesen belemásznék az apja arcába, hogy képtelen volt kislányának megtanítania a tisztelettudó etikát.
épp ma jártam így. Móndjuk ha csak én lettem volna egyedül némi durrogás mellett átmászok az anyósülésen, de két kisgyerekkel voltam, akiket be kell pakolni a gyerekülésbe. és bizony õt nem tudom csak úgy átteni. Hú de mérges voltam, szívesen rácsapkodtam volna az ajtót, de egy bmw-rõl volt szó, és nem nagyon akartam belemenni ilyenbe, féltem hogy nekem kell fizetni. az én régi autómba nem lett volna kár. úgyhogy papírvékonyra lapulva szegény kicsit alig bírtam betuszkolni az ülésbe, be is ütötte a fejét. De hogy ilyenek az emberek. azért mert van neki ekkora autója, máris mindent megteeht?????én álltam a vonalak közt szabályosan, az õ kereke meg az én felembe..és láthatja a két gyerekülést....nem tudok rá olyan szót mondani amit nem moderálnának :(
Hívj rendõrt, ha nem tett ki telefonszámot a szomszéd.
Ha nem vagy szívbajos párszor verd neki az ajtódat az övének, de csak ha nem sajnálod a kocsid :D
Igen, törd be az ablakát, ezaz... Szánalmas vagy.... Amúgy meg rendõrt kell hívni, nem ablakot törni. Attól neked sem lesz jobb...
bemászol csomagtartón kiengeded a kézit, üresberakod (ha nagyobb a gyerek a kormányhoz ülteted tartsa egyensbe) kitolod a kocsit remélem segítettem :D (most jutott eszembe) :D
Parkolj átlóba, akkor nem tud közel parkolni, bár az meg tuskóság, de mást nem tudsz tenni...
rendört kell hivni! igaz nekem egyszer volt ilyen, de mivel haverom kamionozik és pont arra ment haza ahol voltunk bevásárolni igy mikor megláttam megállitottam és sztam neki hogy huzza már arrébb a kocsit, a vonohorogra rátettük a drotkötelet és hiába volt behuzva a kézifék meg sebességbe az auto, a kamionnal csak ugy huzta arrébb, egészen a parkolo közepéig, aztán hogy a tulaj mit szolt azt nemtudom, mert addigra mi már nem voltunk ott
Rendõrt kell hívni, nekem olyasmi rémlik hogy rendszám alapján tulajt felhivják
Rendszámot leigazolva a rendõr kinyomozza az illetõ telefonszámát? Hogyan? Ha veszel egy autót, pontosabban a névre íráskor az okmányiroda kéri a tulajdonos telefonszámát? Nekem nem kellett megadnom, tehát ha rosszul parkolok a rendõr nyugodtan nyomozhat utánam úgysem fogja megtudni. Amúgy meg párszor volt alkalmam rendõrt hívni közúti balesethez, mert nem volt egyszerû a károsult és a "balesetet okozó" megállapítása. A diszpécser csak annyit közölt, hogy amennyiben nem történt személyi sérülés, a felek oldják meg egymás közt a dolgot. Akkor kérdem én egy felmerülõ szabálytalan parkolásnál melyik az a rendõr akit érdekelne az ügy?
Srácok, nekem erre csak ennyi a válaszom: http://www.youtube.com/watch?v=rC4xtO3vikk :D :D
jó az a videó bár fake gyanús:D

Ha egy lány egy lánynak barátnője, akkor egy fiúnak miért barátja? (Légyszi ne azt írjátok, hogy azért mert a barátnője a szerelme, mert egy lánynak a fiúbarátja is barát, a szerelme is barát. )

Legjobb válasz: Pedig pont ezért. A fiú barátra ritkán használjuk a barát szót, legalábbis manapság. Régen ezt szépen megoldották, akkor ugyanis udvarló volt, az rögtön kizárt mindenfajta más kapcsolatot. Manapság viszont a fiú barátra általában azt mondjuk, hogy haver pl., a barát kifejezést a partnerre értjük.

Pedig pont ezért. A fiú barátra ritkán használjuk a barát szót, legalábbis manapság. Régen ezt szépen megoldották, akkor ugyanis udvarló volt, az rögtön kizárt mindenfajta más kapcsolatot. Manapság viszont a fiú barátra általában azt mondjuk, hogy haver pl., a barát kifejezést a partnerre értjük.
Úgy látszik egy fiúnak sima haver barátnõje nem lehet..., a barátnõ férfira vonatkoztatva csakis szerelmi kapcsolat lehet. Én már alap betiltnám ez a barát-barátnõ szót. A szerelmi partner ne haver legyen...én nem is használom.

Csajok! Ha egy pasi külsőleg nem tetszik automatikusan bekerül a "barát zónába", ahonnan esetleg idővel kievickélhet, ha bejövős akkor könnyebben adtok neki esélyt?

Legjobb válasz: Nem értem miért kell barát zónázni:S Legtöbb barátságból van a szerelem, baráti körökbõl. Amilyen zónára gondolsz az nem baráti hanem esélytelen zóna inkább. Vagy nem jösz be zóna és nincs olyan, ha barát zóna akkor vége mindennek. A "maradjunk csak barátok" nem azt jelenti, hogy azért barátság, mert akkor esélytelen lehet hanem ez egy lepattintó szöveg.

Nem értem miért kell barát zónázni:S Legtöbb barátságból van a szerelem, baráti körökbõl. Amilyen zónára gondolsz az nem baráti hanem esélytelen zóna inkább. Vagy nem jösz be zóna és nincs olyan, ha barát zóna akkor vége mindennek. A "maradjunk csak barátok" nem azt jelenti, hogy azért barátság, mert akkor esélytelen lehet hanem ez egy lepattintó szöveg.
én soha nem tudtam beleszeretni egy jó barátomba! pedig van egy ffi, aki mindent megtenne értem, nagyon jó ember, vicces, intelligens és jóképû is, de mégsem menne nekem! nálam már az elsõ pillanatban elválik, h lehet-e valami köztünk a pasival, vagy csak és kizárólag barátság! nála is ez volt!találkoztam vele és eldõlt, h nagyon jó barátom lesz, de nem több!pedig tényleg álompasi! szval nálam pl. nincs kiút a , , barátzónából"! 25n
Ez a barátzóna dolog szerintem marhaság. Mármint az a része, hogy a pasik ezen így ki vannak akadva. Szerintem annál nagyobb elõrelépés nincs, mint hogy bekerüljön valaki a barátzónába, mert akkor már hagytam, hogy közel kerüljön hozzám. Onnan már csak egy pici lépés a következõ szint. Legalábbis nekem az összes kapcsolatom úgy alakult ki eddig, hogy barátságból lett szerelem... sõt igazából a barátság folytatódott, csak jött hozzá egy kis plusz.
a friendzone-ból is van kiút, csak sok töketlen pasi inkább nyafog a saját helyzetén ahelyett, hogy kihasználná azt a közelséget, amibe került egy lánnyal, és megpróbálná meghódítani a szívét. nem nehéz, nekem is eddig barátságból lettek kapcsolataim. sõt, egy 3 és fél éves kapcsolatom olyan emberrel lett, aki külsõleg nem is tetszett eleinte, és 1 évig csak barátok voltunk. lehet, hogy egy helyesebb srácnak elõbb adok esélyt, de a kevésbé helyesnek is adok, ha igényt formál rá, és a személyisége nekem is tetszik. sok pasinak vannak olyan elképzelései, hogy becsajozni max 1-2 hétig tart. igen, van ilyen, de nagyon sok lány olyan sráccal szeret összejönni, akit már elég jól megismert pár hónap alatt.
Sokszor rá kellett már döbbennem, hogy a belsõ tényleg sokkal többet nyom a latban, és ez nem egy légbõl kapott szöveg. Nekem egy srác akkor kelti fel az érdeklõdésemet, ha van személyisége, kisugárzása, mivel ezek mellett többnyire észre sem veszem a testi hibákat (kivételt képez ez alól a Quasimodo-megjelenés, bár az szerencsére elég ritka).
- en is eddig csak olyan lanyokkal talakztam akik max csak jo havernek akarnak es ez nem szegyeltek ki jelenteni is hamar :-s ... es hiaba probalom randira hivni vagy valami mindig csak a kifogasok jonnek .. vagy a felhaborodottt beszolasok , hogy miert nem veszem mar a lapot , hogy nem akar es eksz ..... szoval a kitartast kihuzhatom mert atttol csak egy dolakodo alat vayok :(:( ......u . i . nem azert van mert tul magasara teszem a mercet ... veig probaltam mar azon az u.n. 110 es saklan mindent ugyan az az eedemeny :-s .... egyebkent en a csendes visszahuzodobb lanyokat kedvele e nem a plaza macsakakat 23f meg nem volt baratnom :(

Szerintetek meddig barát egy barát? Ha nem keres fél évig akkor még barát?

Legjobb válasz: Nem az! A barát törõdik a másikkal, vele van..

Nem az! A barát törõdik a másikkal, vele van..
Fél évnyi hanyagolásról volt szó, nem mindennapos e-mail írogatásról. Szerintem ezek után már nem barát, de még lehet az. Ha egyeltalán nem keresett téged, egyértelmû, hogy nem törõdött különösebben azzal, hogy mi van veled. Nekem ilyen barát nem kéne.
Ez hülyeség. Nekem már milliószor volt úgy, ahogy írták már, h kiment külföldre, pár e mail az elején, majd egy évig semmi. Aztán hazajött és mintha semmi nem történt volna. Egy igaz barátság nem múlik csak úgy el, meg nem attól lesz igaz, h egymás seggében vagyunk. Meg ír emailt minden nap...
A kérdező hozzászólása: # 6/6 most két szélsõ értékbe szorítottad a mondanivalódat. külföld-két utca , van jelentõsége? e-mailt nem lehet írni? Telefon? Bármi?
Kérdésedre válaszolva, egy barát, életed végéig barát. Ha nem keres fel fél évig, annak sok oka lehet, de neked tudnod kell az okáról, mint például, ha tudod, hogy külföldön van, vagy bármi kizáró ok van a kommunikációt illetõen, attól még barátok vagytok. De, ha csak úgy hátat fordít, miközben két utcára laktok egymástól, az már nem barátság.
A kérdező hozzászólása: # 4/4 Igen, direkt nem kerestem, és már kezdek lemondani róla.
De hát te se kerested fél évig? Vagy elõtte igen sokat? És akkor õ sose keresett, és akkor fél évig te se foglalkoztál vele?
A kérdező hozzászólása: No jó, de ha nagyon egyoldalú a dolog? Azért kellene hogy eszébe jussak a másiknak, nem?
Hááát... Szerintem vedd fel vele újra a kapcsolatot, elsodródtatok, lehet nem volt szándékos.
Jó, de hogyha pl valamiben segítséget akarna kérni tõle a kérdezõ, és akkor számíthatna rá, meg nincsenek haragban, akkor lehet barát.

Ha van több hitelkártyánk, egy két személyi kölcsönünk, de van amelyiket nem tudjuk fizetni, akkor ha az egyik bar listára tesz, akkor a másik is oda tesz és felmond mindent? Vagy lehet olyat hogy egyik banknál jó adós maradsz a másiknál meg bar-os?

Nagyon nehéz helyzetbe kerültünk és hozzá kellett nyúlni a hitelkártyához. De nem tudjuk visszafizetni mert közbejött betegség stb. De idáig rendesen fizettük, nagyon jó fizet?k voltunk. Most van egy hitelkártyánk a számlacvezet? bankunknál és nem tudtuk befizetni két hónapja. Erre a bank letiltotta a rendes bankártyánkat! Tehet ilyet? valamint van egy másik hitelünk egy másik banknál amit arról von le, gondolom akkor ? sem tud majd hozzáférni. De pénz tud rá menni arra a banszámlára? De hogy tilthatják le ha csak a 33%-ig nyúlhatnak hozzá? Van ott egy másik személyi is, de azt is rendesen fizettük még most is. Csak ez a hitelkártya a gáz.

Legjobb válasz: Ja és hogyha letiltja az egész fizetést, de õ levonja az eddigi tartozást ami neki kell, akkor visszaállítja a számlát magától és akkor nem adja behajtás alá? Hiszen le tudta vonni! Igaz a másik helyen szarban leszünk, de azt még vhogy meg tudjuk oldani. Vagy ha már õ neki kellett levonni akkor úgy is mindegy? De ha egyszer letiltja az egész számlát akkor hogy vegyünk fel pénzt hogy akár egy másik banknál lévõ hitel terhére is, de ráfizessük a hitelkártyára, hogy rendben legyen. Így meghaltunk teljesen. Az én gyesen nem elég semmire sem.

A kérdező hozzászólása: Ja és hogyha letiltja az egész fizetést, de õ levonja az eddigi tartozást ami neki kell, akkor visszaállítja a számlát magától és akkor nem adja behajtás alá? Hiszen le tudta vonni! Igaz a másik helyen szarban leszünk, de azt még vhogy meg tudjuk oldani. Vagy ha már õ neki kellett levonni akkor úgy is mindegy? De ha egyszer letiltja az egész számlát akkor hogy vegyünk fel pénzt hogy akár egy másik banknál lévõ hitel terhére is, de ráfizessük a hitelkártyára, hogy rendben legyen. Így meghaltunk teljesen. Az én gyesen nem elég semmire sem.
A BÁR státusz, mai nevén KHR (Központi hitelinformációs Rendszer) azt jelenti, hogy aki erre a listára felkerül, azt az összes hitelintézet láthatja. Viszont csak az kap "rossz adós" minõsítést, aki legalább 90 napig tartozik a mindenkori minimálbérnek megfelelõ összeggel valamilyen pénzintézetnek, tehát ha csak 2 hónapja vagytok pénzzavarban, akkor még nem lehettek BÁR-osok. Arra ügyeljetek, hogy legalább a következõ hónapban rendezzétek a jelzálog hiteleteket, meg a többit is legalább 1-1 havi részlettel, mert így idõt nyertek. Célszerû beszélni a bankokkal, ebben az esetben nagyon segítõkészek, ha látják a szándékot a törlesztési hajlandóságra. Kérhettek a jelzálog hitelnél 3 hónap türelmi idõt is, így arra az idõszakra csak kamatot kell fizetni, ezzel elkerülhetõ az anyagi összeomlás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!