Találatok a következő kifejezésre: Ha egy azt mondja, hogy (873 db)

Mákos tészta!
A kérdező hozzászólása: Mákos guba!
igy van!
attól hogy mindenki aztmondja hogy nem hétköznapiak, ponthogy azzá válnak, és te leszel különleges
A kérdező hozzászólása: 13:36 Igen ez a kérdésben is benne van gondoltam nem kell így kifejteni. :D:D Csak tök jól hangzik ahogy kigondoltam ezért muszáj volt beírnom.
egy marék az egyik kezed, két marék a két kezed összetéve.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)

Ha neked azt mondanák, hogy a terhes barátnőd/feleséged szülésekor az egyik belehal, kit választanál?

Sokszor volt már ilyenre példa. De gyerek lehet másik nem? Nem tudom én mit csinálnék, de biztos bűntudatom lenne az elkövetkezendő időben.

Legjobb válasz: Általában az orvosok eleve az anyát próbálják menteni (illetve mind a kettõt, de ahogy sikerül), nem apuka kedvétõl függ. Fõleg ha az anyának van még gyereke, akit nem jó ha félárván hagy.

gyereke még lehet késõbb is, ha más nem, akkor örökbefogadással. viszont egyetlen orvosnak sincs joga ahhoz, hogy anya nélküli életre ítéljen egy gyereket. nonszensz a kérdés.
Általában az orvosok eleve az anyát próbálják menteni (illetve mind a kettõt, de ahogy sikerül), nem apuka kedvétõl függ. Fõleg ha az anyának van még gyereke, akit nem jó ha félárván hagy.
Itt nem arról van szó, hogy jogod van-e dönteni, hanem szimplán szakmai dologról és száraz tényekrõl. Általában nem vagy ez vagy az alapon lehet dönteni, hanem arról, hogy egy felnõtt, élõ nõt (aki késõbb szülhet, vagy a már élõ gyermekét fel kell nevelnie) nem fognak hagyni elveszni, hogy TALÁN a magzata életben marad. Nem hiszem, hogy kockáztatnának egy emberi életet egy olyan magzatért, aki vagy megmarad, vagy nem, ha igen akkor is ki tudja fogyatékos lesz-e mert a szülés alatt bármi történhet.
Nem kérdezik meg tõled ezt. Az orvos mindig a mater(anya) javára dönt.
Ha jól tudom, Magyarországon nem kérdeznek meg, hanem az anyát mentik.Egyébként egyértelmûen az anyát választanám, bármilyen fájdalmas a dolog. 1-es: Ugye ezt csak viccnek szántad?
Azt mégis honnan lehet tudni elõre? :D
A kérdés értelmetlen, mert SOHA nem kérdeznek ilyet senkitöl. Nem tudom, HONNAN szedted, hogy EGYÁLTALÁN volt már ilyenre példa - hacsak filmekben nem, a valóságban ez nem fordulhat elö, mert ezt NEM egy hozzá nem értö valakinek, hanem az orvosnak kell eldönteni. Az orvos alapesetben az anyát próbálja megmenteni elsösorban, ez igy van szabályozva.
Én az anyát/feleséget választanám és nem lenne akkora bûntudatom, mivel választani kellett, tehát nem az én hibám. Ez van.
Ez egy böszme kérdés!
Ezt tenyleg sehol nem kerdezik meg, se itthon, se mashol. Ha modjukban all megmentik mindkettot, ha nem, akkor az anyat. Nokent erre nem tudok valaszolni, de ha ferfi lennek, a felesegem eletet akarnam megmenteni, barmilyen kegyetlen ez igy. Anyakent nem tudom hogy dontenek, nem voltam meg anya.
Most mire is vagy kiváncsi? Volt szerencsém valami gagyi szappanoperához, hol a nõ éppen szült, persze komplikációk, apát kérdezték, hogy kit tartsanak életben. Nos, ilyen nem létezik. A másik szitu, amit késõbb írtál, hogy baleset stb. Ez megint más, itt abszolút attól függ, hogy ki mennyire sérült meg. Te írtad, hogy az anya súlyosabban, ergo az esélye is kevesebb lett ezáltal. Itt nem fogják a mentõsök megkérdezni aput, hogy mégis kit mentsenek.
miért kell kötekedni, és miért nem lehet a kérdésre válaszolni?? amúgy anyát választanám
A kérdező hozzászólása: én sem értem. egyébként nem volt kevesebb az esélye, megvolt ugyanannyi mint a gyereknek, sõt több, csak egy életre megnyomorodott volna. Ezért nem tudták mi legyen. De azthiszem a kérdés egyértelmû. :) köszönöm azoknak akik a kérdésre válaszoltak.
Akkor válaszolok erre az elméleti kérdésre , amire már megkaptad a reális válaszokat . HA (!) ilyen szituáció merülne fel , 100% azt mondanám elsõsorban próbálják menteni az életem párját !
Nos ilyen esetben az anyát mentik, és az is a logikus, nyilván más a helyzet ha az anya nem menthetõ.
A kérdés ugyan elméleti, de válaszolok: én az anyát választanám.
Teljesen logikus, hogy az anyát mentik. Õ már egy kész ember, élete van, párja van. Ha õt mentik, akkor még lehet esélye egy jó életre és új gyerek(ek)re. Ha a gyereket mentik, akkor az apát és a családot gyászra ítélik, az esetlegesen meglévõ és az épp megmentett gyereket pedig félárvaságra. Természetesen ez borzasztóan kegyetlenül hangzik. De ha dönteni kell, itt egyértelmû. Az anyát kell menteni.
Nem kell készpénznek venni a dr. House 1/18-at...
A kérdező hozzászólása: Magyarországon nincs ilyen, ez igaz, de én a kérdésre voltam kíváncsi. Ki tudja hogy itt maradok-e, vagy sem. Ez egy eldöntendõ kérdés. Szülõ vagy gyerek. Nem az, hogy mi van itthon, és mi nincs. Magyarországon ritka is az ilyen, külföldhöz mérve.
A kérdező hozzászólása: De a kérdésben nem szerepel hogy Magyarországon... Reménykedjünk inkább abban, hogy hasonlítunk majd a külföldiekhez. Magyarországon arra sincs jogod, hogy arról dönts, hogy mit akarsz...
A kérdező hozzászólása: lehet hogy nonszensz, de külföldön már volt arra példa, hogy a csávó nevelte fel a gyereket mert az anya balesetet szenvedett és a gyereket megtudták menteni. Volt esély arra is, hogy az anyát mentik meg, de akkor a gyerek biztosan meghal. Az anya is ugyanúgy túlélhette volna mint a gyerek, csak következményekkel ugyanis rendes ütéseket kapott. Ekkor akart a férfi öngyilkos lenni, de csak a gyerek miatt maradt életben. És hasonló - nem ugyanilyen történetû - esetek még ma is elõfordulnak.
EZT SEHOL NEM kérdezik, az orvosk ALAPESETBEN MINDENHOL az anyát mentik. Olyan nincs, hogy egy nem hozzáértö valakinek kellene ilyenben döntenie. Ilyen nagyon régen volt, amikor még nem volt jóformán orvostudomány, ma nincs. Azok az "esetek" meg, amiket egyesek mesélnek, csak kitalált dolgok, vagy fantáziálások, a valóságban nem történik ilyen.
"lehet hogy nonszensz, de külföldön már volt arra példa, hogy a csávó nevelte fel a gyereket mert az anya balesetet szenvedett és a gyereket megtudták menteni. Volt esély arra is, hogy az anyát mentik meg, de akkor a gyerek biztosan meghal. Az anya is ugyanúgy túlélhette volna mint a gyerek, csak következményekkel ugyanis rendes ütéseket kapott. Ekkor akart a férfi öngyilkos lenni, de csak a gyerek miatt maradt életben. És hasonló - nem ugyanilyen történetû - esetek még ma is elõfordulnak." De azt szerintem kifelejtetted, hogy a történek egy FILMBEN fordult elö, és nem a valóságban. Az, hogy egy férfi egyedül fel tud nevelni egy gyereket születésétöl kezdve, lehetséges, de az nem, hogy ö döntötte volna el, hogy ki maradjon életben!!!!
Itthon is volt, hogy csak a gyereket tudták megmenteni, az anyát sajnos nem. Hát ez egy szörnyû eset. Apa ott marad egy picivel, a gyásszal, a baba pedig anya nélkül nõ fel. Egyébként pedig tudom, hogy durva, de a legtöbb ember az anyát menteni.
Az általad említett példák egyikében sem lehetett az, hogy ott állnak, hogy vagy egyik vagy másik, aztán a gyereket mentik, mert fej vagy írással úgy döntötték el. Ha az anya nem maradt életben, akkor õ akkor sem maradt volna meg, ha csak érte küzdenek.
Tényleg nem kérdeznek meg, de ha megkérdeznének, akkor az anyát választanám ez egyértelmû.
nem választanék, ki vagyok én hogy 2 általam szeretett és imádott személy életérõl vagy haláláról döntsek?
Az élet mindig felülírja a képzeletet!Pár éve, mikor csecsen terroristák elfoglaltak egy iskolát, és túszokat szedtek, egy anyának azt mondták, döntse el, hogy melyik gyerekét lõjék le a kettõbõl...Ha nem választ mindkettõt lelövik.


Mit jelent az ha valaki azt mondja, hogy egy lovat fog betörni?

Legjobb válasz: Ma már inkább a 'belovaglás' szót használjuk, a 'betörés' az még a vadnyugaton volt divat, az az "egy nap alatt lovagoljunk be egy lovat" fíling. :) Most már fokozatosan, barátságosabban szoktuk csinálni, ezért a kifejezés is megváltozott.

Azt jelnti, h a lovat szoktassák az emberhez...a lóal való bánsához...mint pl: a futószárazás...nyereg, kantár...vágta ügetés az ember súlya...Vagy van olyan is mikor a lóra rátásznek egy különös voltizst és az egyik kezüket rá kötik és a combjhoz egy madzsagot kötnek mármint körbe és a dobálja az embert és aztis neveik betörésnek..:)
Ma már inkább a 'belovaglás' szót használjuk, a 'betörés' az még a vadnyugaton volt divat, az az "egy nap alatt lovagoljunk be egy lovat" fíling. :) Most már fokozatosan, barátságosabban szoktuk csinálni, ezért a kifejezés is megváltozott.
Régen használták ezt a kifejezést, amikor beakarták a vadlovakat lovagolni. Manapság a belovagolni kifejezést használjuk rá, ami azt jelenti, hogy inkább hozzászoktatjuk, képezzük a lovat a nyereg alatti munkához, mintsem sehol se beszéld ráülnénk, és rodeóznánk, mint a filmekben a cowboyok. A válaszolók közül sokan túlzásokba esnek. Nagyon minimális azoknak a száma, akik így akarják lovukat "betörni". Igen, elõfordul az ilyesmi, de szerencsére nagyon nagyon minimális, ugyanis nem csak az állatnak kellemetlen, hanem az emberre nézve is irtó veszélyes az a módszer.
Hozzászoktatják a nyereghez, kantárhoz, ahhoz, hogy a hátán vigyen valakit. Egyfajta szelidítés
Azt jelenti, hogy az illetõ sz..rt se ért a lovakhoz, csak arcoskodik és jól elbaltáz egy szerencsétlen csikót.
Belovagolja. Számomra az az ember, aki a betörés szót használja, egy erõszakos képet alakít ki magáról, mert régen tényleg meg- illetve betörték a lovakat. Ez olyan, mintha a gyereket egybõl megvernék, mert nem tudja mit kell tennie az adott helyzetben. Manapság a klasszikus lovaglás követõi is a belovaglás szót alkalmazzák.
Azt, hogy hülye a lovahoz, mert még azt se tudja hogy a lovakat nem betörjük, hanem belovagoljuk. Különbség van.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek.Igen szerintem is kicsit durva ha a lovát valaki betöri.Vagyis ami történetet én hallottam arról ez a véleményem. ma 21:55 kedves utolsó! Ez egy házi feladat volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:)
Már a tankönyvekben se tudják, hogy mit írnak! :D
A kérdező hozzászólása: Hát volt egy olvasmány ami arról szólt, hogy egy férfi hogyan töri be a lovát.És az olvasmányhoz volt 5 kérdés és köztük ez volt az egyik.
Hát tudod a tankönyvek és a direkt lóra specializálódott könyvek közt azért van egy kis különbség. Aki a lovak és a lósport mellett kötelezi el magát, annak azért nagyon sokat kell tanulnia, és különbséget kell tennie többet között a ló betörése és a ló belovaglása között. Egy laikusnak a kettõ ugyanaz, de vajuk be, egy olyan ember, aki nincs kapcsolatban a lovakkal, az nem is tudhatja ezt. Ha megnézzük, a lovasoknak is állandóan képezniük kell magukat és lovukat ugyanúgy elméletben, mint gyakorlatban.
Nem beszélve arról, hogy pl. egy általános lótartásról szóló könyvben mást ír pl. a vemhességrõl, és egészen mást ír az állatorvosok könyveiben.Nem minden esetben, de elõfordult már az ilyesmi.

Egy gazdag férfit miért idegesítek fel azzal, ha én azt mondom, hogy büszke vagyok, és nem fogok cipőért és kabátért könyörögni, hanem dolgozom és megveszem azt magamnak?

Párom közeli rokonáról van szó. Ennyire idegesíti a gazdag férfiakat, ha egy nő dolgozik?

Legjobb válasz: Inkább az idegesíti, hogy van párod, és az gazdagabb, mint õ.

Inkább az idegesíti, hogy van párod, és az gazdagabb, mint õ.
A kérdező hozzászólása: Akkor azért kezdett sértegetni, hogy a felesége fürdik a cipõkben, míg én szívok? Már értem.
Lehet, hogy nagyon sértõen nyilatkoztál a feleségérõl, aki talán nem is könyörög, csak valamiért így a jó mindkettejüknek (a férjnek is), hogy nem dolgozik. Szóval ennyi információ alapján akár még te is lehettél bunkó, ne várd, hogy bárki hasra essen egy ilyen kijelentéstõl. Én is vettem már a páromnak ruhákat stb., pusztán szeretetbõl, ez nem lehet téma egy komoly párkapcsolatban, ahol a felek szeretik egymást. Amíg nem kihasználásról van szó, addig ez nem probléma, más életéhez meg neked sincs közöd. 25/N

Ha most azt mondja, hogy nincsen ideje egy komoly kapcsolatra, akkor később még megváltozhat a véleménye? (fiúk véleménye kéne)

Most fog végezni az egyetemen, rengeteg vizsga meg stb van neki és azt mondta, hogy nem lenne most ideje egy kapcsolatra. Mondtam neki hogy én nem igénylem őt a nap 24 órájában, de azt mondta hogy neki lenne rossz érzés, hogy ha nem tud annyi időt velem tölteni amennyit szeretne. Én mondtam neki, hogy nekem inkább az fájna ha más is lenne neki, és azt mondta, hogy biztos hogy nem lesz más, ezt meg is ígéri. Igazából most ilyen jön, itt alszik aztán másnap délután haza megy állapot van. De ha kimegyek elé mikor jön, akkor kézen fogva sétál velem a nyílt utcán, ölelget, csókolgat rögtön amikor meglát. Esténként sokat beszélgetünk mindenféléről. Családjainkról,barátainkról,egyetemről. Nem csak szexelünk hanem szeretget is. Éjszaka szoktam érezni hogy csak úgy betakargat, oda bújik hozzám, megsimogat. Igazából kb 3 naponta így is találkozunk és egy egész éjszakát meg egy fél napot együtt vagyunk, ennél többet én sem biztos hogy igényelnék így egy kezdeti kapcsolati szakaszban. Plusz még ha egyikőnknek sem lesz más az életében akkor nem igazán értem, hogy miért ódzkodik vagy mitől fél, miben változna a dolog ha kapcsolatban lennénk. 20L (fiú 22)

Legjobb válasz: Nem, nyilván soha életében nem lesz ideje komoly kapcsolatra. Te retardált vagy?

Nem, nyilván soha életében nem lesz ideje komoly kapcsolatra. Te retardált vagy?
Figyi drága ez pofon egyszerû most végez az egyetemen és õ szeretné a legjobbat kihozni magából ami érthetõ. Ha úgy viselkedik veled ahogy mondtad akkor valószínû, hogy a vizsgák után össze fogtok jönni. De ez csak az én véleményem lehet az is a háttérben hogy azért viselkedik így mert nincs ideje arra hogy minden napra más csajt fûzzön és kell neki egy biztos pont ahol letudja vezetni a feszkót és amint végzett a vizsgákkal elhanyagol téged és újra csajozni kezd. :D Csak hülyülök biztos összejöttök.
Hát. Én lány vagyok, de ugyanezzel a helyzettel személyes tapasztalat: a vizsgái után is talált indokot, hogy miért nem és aztán fél után hagytam annyiban, mikor már a rózsaszínfelhõs elmémnek is világossá vált, hogy semmi komolyat nem akar. Szerintem emberfüggõ amúgy.

2 éves kisfiam sántít az egyik lábára. Ha kérdezem azt mondja hogy nem fáj. Nem is sír. De akkor miért csinálja? Cipőben, mezítláb is csinálja de nem állandóan.

szokott bottal is menni hogy ? öreg és fáj a lába, de mostanában ilyet nem játszott, helyette viszont sántít. Miért?

Legjobb válasz: Durva! Vègigolvastam, eszembe sem jutott volna,hogy ez ilyen komoly lehet. Jobbulàst nektek is!

Durva! Vègigolvastam, eszembe sem jutott volna, hogy ez ilyen komoly lehet. Jobbulàst nektek is!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. ma voltunk röntgenen holnap uhra megyünk majd elválik
A kérdező hozzászólása: minden lelet negatív és most már lázas is de durván... hogy ebbõl mi lesz...
xD Köszönöm! Neked is!
Én úgy tudom azt kell mondani hogy robituszin
ez egy jó kérdés:) hát szerintem elsõnek köszönd meg :) és ha szimpatikus akkor kívánj viszont is:)
A kérdező hozzászólása: és ha a barátom?:D
A kérdező hozzászólása: oké, köszi:D
Ha a párod akkor elég ha megcsókolod! És nem kell semmit mondanod, a testbeszéd sokkal egyszerûbb és érthetõbb olykor. Ha viszont tényleg scak egy barát akkor "neked is boldog valentin napot"
Én azt szoktam mondani, hogy "hát az meg mi a csuda?", és nekem van igazam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!