Találatok a következő kifejezésre: Ha egy azt mondja, (1439 db)

Ha mondjuk két barátnő egyike azt mondja a másiknak, hogy mondjuk üljenek be egy kávéra vhová, akkor aki felhozta az fizeti a teljes számlát vagy külön-külön mindenki a magáét?

Legjobb válasz: Szerintem ez csak randikon elvárható, barátok között nem találkoztam még ilyennel. Illetve olyan van, hogy elhívom egy barátnõmet, hogy üljünk be valahova, de neki épp nincs rá kerete ezért azt mondom, nem baj meghívlak.

Szerintem ez csak randikon elvárható, barátok között nem találkoztam még ilyennel. Illetve olyan van, hogy elhívom egy barátnõmet, hogy üljünk be valahova, de neki épp nincs rá kerete ezért azt mondom, nem baj meghívlak.
A kérdező hozzászólása: tehát mindenki azt fizeti ki, amit rendelt?
ha így mondod hogy "meghívlak egy kávéra" akkor te fizetsz. Ha csak annyit hogy menjünk el ide vagy oda, én nem feltételezném hogy fizeted.
Mi inkább úgy szoktuk, hogy egyszer egyikünk, másszor másikunk fizeti a (teljes) számlát

Miért van az, hogy aranyos, illetve cuki, csak lány lehet, és azt mondhatják a lányok egymásra is? De ha egy fiú mondja egy másik fiúra, az már rögtön bu*zi?

Szerintem ez abszolóte a társadalom miatt van, és a rossz nevelés eredménye. szerintetek?

Legjobb válasz: amugy egy csajra sem mondod azt hogy jóképû,.....ja és aranyos lehet egy pasi, miért ne lehetne?

amugy egy csajra sem mondod azt hogy jóképû, .....ja és aranyos lehet egy pasi, miért ne lehetne?
Még az aranyos annyira nem is de a cuki az tényleg csajos szerintem...mondjuk a szövegkörnyezettõl is függ
lehet aranyos egy férfi....ha a belsö tulajdonságait veszed észre. de tudom a mai világban ilyen nincs, csak a külsö a lényeg.... L22
azért mert egy férfi ne legyen "cuki" blá egy férfi legyen erõs szenvedélyes nézzen ki jól legyen jó kiállású, vagy sármos de ne cuki. Ez olyan mint hogy mit vettél fel? alsógatyát vagy bugyikát? hát bazz... PFFF F/22
Hát ha egy kisfiúra mondja, aki még nagyon pici és azért aranyos, azt még megértem. De ha egy vele egykorúra, az valahogy eléggé furcsán jön ki.
A kérdező hozzászólása: azt hogy milyen ruhát adsz a gyerekedre, az tényleg a társadalom elvárása. szeretheti egy fiú is a rózsaszínt, ettõl még nem lesz meleg, és szeretheti egy lány is a kéket, ettõl még nem lesz leszbikus. én személy szerint a narancsot szeretem:) és sem a kéket, sem a rózsaszínt nem szerettem gyerekként:) ennyi.
A kés nem villa, és a kanál nem kés. Az ember mikor babája van, nem véletlenül öltözteti a fiút kékbe, a lányt rózsaszínbe.
És? Újabban a nagy macsók közt is divat puszival köszönni, pedig kölökkoromban még bu­zisnak számított volna. Továbbra sem értem mi alapján döntöd el hogy jó vagy rossz az aktuálisan elfogadott viselkedésminta. Nyilván nem társadalmi nyomásra, és állítólag nem is nemi beállítottságod miatt, akkor mi? És továbbra sem értem mi miatt tartanék egy férfit/fiút aranyosnak. Definiáld kérlek ezt az aranyos fiú dolgot, vagy mutass képet róla.
hülyék az emberek
A kérdező hozzászólása: 77% a lányok mégis használják. gondolom, mert a társadalom ahhoz is másként áll ha 2 lány megfogja egymás kezét az utcán, mert közeli barátok. viszont ha 2 fiú teszi ugyan ezt, az már rögtön homokos....
A kérdező hozzászólása: ez igaz, de az aranyos, az nem biztos hogy pont arra vonatkozik, hogy annyira jóképü valaki. kérdés az is, mit nevezünk jóképünek:D
De miért mondanék ilyet egy másik fiúra? Szerintem te valamit félreértesz, egyszerûen nem találok aranyosnak/cukinak egy férfit. Ha valaki igen, arról számomra teljesen logikus feltételezni hogy kissé máshogy áll a dolokhoz. Mi köze ennek holmi "rossz nevelés"-hez? Egyáltalán milyen alapon rossz, vagy jó az egyik, vagy a másik?
egy férfi lehet jóképû, és ezt nõkre ritkán használják :) vigasztaljon ez
ha nem feledkezek meg egy évfordulóról, születésnapról, akkor én meg szoktam kapni a barátnõmtõl, hogy aranyos vagyok :)

Fiúk, lányok. Szerintetek, ha egy fiú mondjuk úgy h az első találkozásotoknál és beszélgetésetek után, már megakar csókolni, akkor csak úgye szórakozni szeretne? Vagy?

Nemet, és kort is légyszi:)

Legjobb válasz: Én sosem mondanék ilyet egy lánynak: "Figyelj, meg akarlak csókolni" Ha egy fiú akarja, akkor tegye meg, de ne szóljon elõtte :) 14/F

Én sosem mondanék ilyet egy lánynak: "Figyelj, meg akarlak csókolni" Ha egy fiú akarja, akkor tegye meg, de ne szóljon elõtte :) 14/F
Elso talalkozas utan meg senki nem akar szerintem komoly kapcsolatot, hanem azt akarja, hogy valami kialakuljon. Attol, hogy meg akar csokolni, meg egyaltalan nem biztos, hogy csak meg akar dugni.
A kérdező hozzászólása: De mondjuk amikor még alig ismer? vagy én vagyok ilyen hagyományõrzõ egyszer ismerjük jobban meg egymást típus? :D
Nem kell túlkomplikálni:) nem szórakozik, elsõ találkozáson engem is megcsókolt a barátom, azóta is úgy gondolom hogy jól tette. így legalább tudtomra adta a szándékait.
Nem vagyok egy plázacica, de elvárom, ha tetszem neki, fejezze ki már csókkal pl, hogy tetszem neki.=D Ha meg nem tetszem, hagyjon békén.=D És nem fogok tovább szenvedni vele.
Elõzõ vagyok, bocs, lemaradt: 16/L


Az baj ha egy nap mondjuk kétszer hasazok?

Meg az ha úgy csinálom h délelõtt le edzek és mondjuk este fele hasazok?

Legjobb válasz: Pihenéskor fejlõdik az izom edzés után. Ha túl sûrû az edzés, leépülhet ugyanúgy, mint ha túl ritka volna. Hasizomnál nem tudom mennyit érdemes rápihenni, nem tudom ilyen szempontból milyen testrésznek számít. De szerintem a legjobb ha mondjuk 2-naponta edzed meg de akkor keményen.

Pihenéskor fejlõdik az izom edzés után. Ha túl sûrû az edzés, leépülhet ugyanúgy, mint ha túl ritka volna. Hasizomnál nem tudom mennyit érdemes rápihenni, nem tudom ilyen szempontból milyen testrésznek számít. De szerintem a legjobb ha mondjuk 2-naponta edzed meg de akkor keményen.
Ha nem egyféle gyakorlatot csinálsz hasra, akkor tolhatod mindennap, de azért ne kétszer.
A has gyorsan regenerálódik, lehet minden nap is edzeni és szerintem naponta többször is, de felesleges, ettõl sokkal jobban nem fog fejlõdni. Elég heti 3-4 alkalom, ráadásul közvetetten sok más gyakorlatban is terhelõdik. Régebben fõsuli mellett vizsgaidõszakban volt, hogy 100 felülést megcsináltam óránként, így megvolt egy nap 1000 felülés. Persze nem minden nap, de nem is lett túledzve, viszont mostani ésszel nincs sok értelme. Az a heti pár alkalom legyen kemény, akár köredzés és ez elég az izomnak, a rajta levõ zsír pedig úgyis az étrenden múlik.
Fogkefét, barátnõt, könyvet sose adunk kölcsön!
Én is megjártam már párszor könyv kölcsönadással. Sose kaptam vissza :( Szerintem egész konkrétan mondd meg neki, hogy segítesz neki, ha visszaadja a könyvedet.
Addig örülj, amíg csak egy könyvedbe került a segítség. Kölcsönadtam a fûkaszát szomszédnak, mire visszahozta nem mûködött. 30000 Ft+-os gép volt. Átmennék, és visszakérném, ha kell bunkó módon. Ha van benne egy szikrányi megbánás, nem nagyon fog többet kérni semmit.
Lehet, de nem fogja zavartatni magát.
A kérdező hozzászólása: Tudom, buta a kérdés. Csak azért fura, hogy nála hagyom a könyvem, õ nem találja, majd megkér, hogy cisnáljak meg neki ezt-azt, mert értek hozzá...
A kérdező hozzászólása: 4. Ez jó ötlet. Nyilvánvaló, de nem jutott volna eszembe. Ha legközelebb segítséget kér, említeni fogom neki a könyvet. Régebben említettem neki, hogy nála van. Azt mondta, megnézi és visszahív. De azóta csak segítség ügyben keresett. 5. A kaszás dolgot sajnálom. Szerintem mondd meg neki te is, hogy mióta visszaadta nem mûködik. Jobb esetben maga felajánlja, hogy megcsináltatja. Ha meg nem, akkor többet nem érdemes szóba állni vele.
Ezentúl csak eBook formátumú könyvet adj kölcsön, az eredeti így nálad marad.
Mákos tészta!
A kérdező hozzászólása: Mákos guba!
igy van!
attól hogy mindenki aztmondja hogy nem hétköznapiak, ponthogy azzá válnak, és te leszel különleges
A kérdező hozzászólása: 13:36 Igen ez a kérdésben is benne van gondoltam nem kell így kifejteni. :D:D Csak tök jól hangzik ahogy kigondoltam ezért muszáj volt beírnom.

Ha valaki azt mondja egy honlapra hogy Semmi extra nincs rajta akkor ezt hogy érti mondjuk én erről beszélek elmo.hupont.hu/?

És légyszi miel?tt írtok olvassátok el az oldalt.

Legjobb válasz: Ez az oldal nem nyújt semmi különlegeset. Legalábbis én nem éreztem vágyat a további nézegetésre.

Ez az oldal nem nyújt semmi különlegeset. Legalábbis én nem éreztem vágyat a további nézegetésre.
A kérdező hozzászólása: hogy lehetne még különlegesebb vagy egyáltalán meddig olvastad el?
Én végig néztem, szerintem ez senkit nem érdekel, esetleg titeket. Olyan oldal kéne, ami foglalkoztatja az embereket, szívesen olvassák, de pl.: ez a Miley az én elképzelésem szerinte, fogalmam sincs mire van...
Megnéztem az elsõ oldalt, de nekem nem jött be már az sem. Az igaz, hogy én ezekbõl a dolgokból már kinõttem.Majd lesznek biztos a te korosztályodból is válaszolók. Az õ véleményük jobban számít, mert a célcsoportot õk alkotják, nem a lassan 30 évesek :)
Ez az oldal egy szellemi maszturbáció. Nem ezt jelenti, ezt én mondom, miután semmit nem találok rajta, amit bármilyen odatévedõ akármire is használhatna. Ha nem tûnik fel, hogy semmit nem adsz, akkor nem tudok segíteni, viszont te magadon továbbra is tudsz. Vagy így, vagy úgy.

Ha valaki azt mondja egy túlsúlyos embernek, hogy fogyjon le, az tapintatlan, míg egy sovány embert nyugodtan piszkálhatnak azzal, hogy híznia kéne. Miért van ez?

Legjobb válasz: Mert veszélyesebb ha nem eszik, elõbb lesz valami baja, mintha van rajta túlsúly. Szerintem. A túlsúly is veszélyes, ha már nagy mértékû, de ha meg alig eszik, valaki akkor leesik a vércukra.

Mert veszélyesebb ha nem eszik, elõbb lesz valami baja, mintha van rajta túlsúly. Szerintem. A túlsúly is veszélyes, ha már nagy mértékû, de ha meg alig eszik, valaki akkor leesik a vércukra.
Ezt én is nagyon szeretném tudni. Valamiért ebben a társadalomban a kövérség normálisnak számít, rengetegen nem hajlandóak felfogni, hogy a túlsúly mennyire veszélyes, abnormális és még ronda látvány is. Nem érdekli õket, hogy súlyos betegségekhez vezet (meg lehet nézni, hogy milyen megbetegedésekben vezetik a magyarok a listát, mind visszavezethetõ a túlsúlyra...). Hagyományosan az evés a legelfogadottabb örömforrás, szabadidõs tevékenység, minden társas esemény a zabálásra épül, mozgáskultúránk nincs, így aztán a többség elhízik, és ahelyett, hogy magába nézne, elkezdi a más alkatúakat cseszegetni. A soványság önmagában semmit nem jelent, persze, van, aki valóban beteg, gyenge, de sokaknak egyszerûen ilyen alkatot dobott a gép, ha akarnának, sem tudnának hízni, mégis úton-útfélen megállítja õket mindenki azzal, hogy milyen gebék, miért nem esznek "rendesen".
Hát tényleg nemkéne õket ezért bántani, de már két olyan ismerõsöm is volt aki mindenkinek szenvedet, hogy õ nemtud hízni sajnos, milyen rossz neki, aztán meg csodálkozott mikor általában súlyukkal folyamatosan hadban álló társaim elkezdték kerülni õket...
Talán azért mert a kövérség nem szép, jobban lehet rajta csúfolódni, nagyobb átok mint a soványság, és a sovány embert jobban sajnálják.
Ja már értem mire írod. Hát igen! Ezt én sem értem.
A kérdező hozzászólása: De pont ez az! Kövér vagy? Nem mondhatja neked senki, hogy esetleg le kéne fogynod, hiába mások pénzén kezelik a túlsúly miatt kialakult betegségeidet. Aki mégis rád szól, az gonosz. Sovány vagy? Hízzál! Igaz, hogy csak a te problémád, nem ártasz vele senkinek, de azért csak rád szólok, mert ezt szabad!
Miért az nem tapintatlanság mikor a te pénzeden látják el õket? Nem kell annyit enni, erre mást nem tudok mondani.
A kérdező hozzászólása: De pont, hogy a kövéreket piszkálni tapintatlanság.
Hát pont azért amit már írtam. A kövérségrõl a lustaság jut az ember eszébe elõször. Penye, helytelen életmód. Más Tb-je fedezi a sok, kövérségébõl adódott szövõdményt. Szívinfarktus, magas vérnyomás, cukor baj stb.. és az ellátását is kifizetik. Angliában meg Amerikában is volt ilyen, életmentõ mûtétek ingyen. Arról nem is beszélve, hogy egy csomó pénzt elvisz ha a sokat eszik, kieszi a családot a vagyonából. Persze nyilván nem azokról beszélek, akiknek van valamai betegségül, és azért kövérek.
A kérdező hozzászólása: Szerintem sem egyformák az emberek. Pont az a kérdés, hogy miért van az, hogy az egyiket lehet azért bántani, amirõl nem tehet, míg a másikat gonoszságnak tartják?
Dehogy egyformák az emberek kérdezõ! Van akinek lassúbb, és van kinek gyorsabb az anyagcseréje. Sokan szokták mondani, hogy alig eszek valamit mégis hízok. Hát az lehet, hogy nem sokat eszik, de azt meg nem nézi, hogy mit! Ha megeszik egy tábla csokit ebéd után, abban körülbelül annyi kalória van mint egy ebédben, tehát tulajdonképpen kétszer ebédelt. Meg ha megeszel egy nap például két banánt, meg tartósítószerrel teletömött cukros dolgokat nassolgatsz hozzá, akkor lehet nem ettél sokat, csak szarokat, és ez pont elég ahhoz, hogy hízz. Lehet valaki nem hízik annyit meg olyan gyorsan mint más, de elõbb utóbb a gyorsabb anyagcseréjû ember is magára szed. Nem egyszer kell rosszul enni, hanem sokszor, hogy hízzon. Mindenkinek máshogy reagál a szervezete, de azért az elhízást az alkatra fogni túlzás szerintem. Ha tudja, hogy hízékony vigyázzon jobban. Ennyi!
Sajnos az átlag ember nem ismeri a testtípusokat és azok mûködéseit, ezért minden ember egyformának titulálnak, és ez a gond. Ugyanis van az ektomorf mezomorf endomorf alkat, aminél nem mindig jó az egyél amennyit bírsz. Míg a vékony ektomorfnak minõségi és több étkezés kell, addig a könnyen hízó mezomorf vagy endo, a mennyiségre figyeljen Tehát ha valaki sz*rul eszik azzal árt magának, és nem a soványságtól lesz elsõsorban baja. Ha tisztában lennének az étkezéssel az emberek és nem ennék a szalonnát kg-s fehér kenyérrel, akkor már elindulnának egy jobb élet lehetõségéhez, való úton. Aki meg minden mocskot összeeszik és azoktól hízik, az két lábon járó méreg. 21/F
Jaj meg kifelejtettem egy fontos dolgot! Egy sovány embernek kevesebb ereje van, könnyebben legyengül, nem kap elég tápanyagot a szervezete, rossz a fizikuma, vitamin hiány is kialakulhat, nem adhat vért, gyengébb az immunrendszere. Nagy általánosságban így van. Míg egy kövér emberrõl, mit jut eszébe másnak? Hogy lusta, túl sokat eszik. Más éhen hal például Afrikában, õ meg szétdagad. Aztán a sok egészségügyi problémáit pl (zsírleszívást) meg ingyen megcsinálják, mert akadt már ilyen.
A kérdező hozzászólása: Aki meg nem eszik se keveset, se sokat, az meg nem fog meghízni nem? Vagy nem ugyanúgy mûködnének az emberek?
Hát nem jelenti azt, de ha valaki azért szeret enni, hízik is. Én sosem hittem abban, "hogy bármit ehetek nem hízok." Azért ha valaki annyit eszik mint egy ló hízik is valamennyit, lehet nem mindenki egyformán, van aki eleve vékonyabb alkat, de akkor se marad csontsovány. Ha meg valaki eszik rendesen, de úgy rendesen, hogy nem keveset, de nem is sokat, és úgy nem hízik, mert vékony marad, azzal nincs baj, ha nem veszélyesen sovány. Mivel a vékony és sovány között van különbség.
A kérdező hozzászólása: De az, hogy valaki sovány még nem jelenti azt, hogy nem eszik, lehet csak nem hízik tõle, nem?
Nem tudom, pedig ebben a cipõben járok. És egyáltalán nem igaz, hogy ha eszik, úgyis hízik! Egészségesen táplálkozom, makkegészséges vagyok, mégis nagyon vékony vagyok. Ez alkat kérdése. Gondolom olyan is van, aki pedig fogyni képtelen. Ezt valamiért az emberiség agya nem képes felfogni :D természetesen tisztelet a kivételnek!

Ha egy számitógép mondjuk 500 Wattnyi áramot vesz fel működése során akkor ugyanannyi hőt termel mint egy 500 Wattos fűtőszál vagy másra megy el az energia egy része?

Legjobb válasz: Körülbelül ugyanannyi hõt termel. A monitor világít egy kicsit, de az nem sok energia. A legtöbb energia hõvé alakul.

ha nem veszi fel mind az 500 wattot akkor leadni se fogja hõ formájában.
Jah csak még egyet, aztán befejeztem: "csak olyan energiafajtát mondtatok ami hõvé alakul" Mondj egy energiafajtát, ami nem tud végül hõvé alakulni. A fizika már csak ilyen. :)
Megkérnék valami fizikában és logikában jártas oldallátogatót, hogy kövesse végig a beszélgetést és világítson rá a végkövetkeztetésre. Hogy ne én tegyem az elfogultság gyanújával a nyakamban. :D
"max volt ami kiszökik a szobából elötte és volt olyan ami vélhetõen túléli a szobát mire hövé alakul" Jé, leírtad, hogy miért nem 100% alakul hõvé ott helyben, vagyis miben különbözik a fûtõtest 100%-ától. Mert ez volt az alapkérdés. Azt én is leírtam, hogy ez egy igen kicsi része az összes energiának. Akkor miért vitatkozol? Meg kivel? :D
A kérdező hozzászólása: Az se vitatkozás hogy "nem". Ezek nem tények. csak olyan energiafajtát mondtatok ami hõvé alakul max volt ami kiszökik a szobából elötte és volt olyan ami vélhetõen túléli a szobát mire hövé alakul. ezen pedig nincs ferdítés.
A számítógépbe bevitt elektromos energia NEM alakul a szobádon belül 100%-ban hõvé. Az a baj, hogy kitaláltál valami elméletet és a tényeket az elméleted érdekében ferdíted , méghozzá értelmetlenül, minden ellenérvet félredobva. Miután minden leírtak ellenére állítod, hogy nem kaptál semmi cáfolatot, kár is vitázni. Nem a tények a lényeg, hanem hogy neked legyen igazad. Ez nem vita, ez vitatkozás.
A kérdező hozzászólása: az idõtartomanyát nem én döntöm el. szólhatnék ugy is mi az a lehetséges maximum mig 500 Wattnyi energia "lecseng" az univerzumban s hõvé alakul vissza. nem hiszem hogy milliárd évekrõl beszélhetünk de ebben is megcáfolhattok.
A kérdező hozzászólása: a winyó mágnesesség talán az egyetlen elfogadható a rezgés és rádiohullám jó esélyel a szoba környezetében alakul vissza hövé. bár szerintem a lemágnesezõdés is végsõsoron hõvé alakul tehát a válasz nagyon ugy néz ki 100% mert nem tudtatok olyasmit mondani ami nem alakul végül hõvé méghozzá igencsak hamarabb mint bármelyik elmélet szerinti vég. egy csillag fénye mehet milliárd éveket amig meglátjuk de nem hiszem hogy 500 wattos energia töredékei nem nyelõdnek el igencsak záros határidõn belül. az elnyelõdés pedig hõvel jár. cáfoljatok meg ha nem értetek egyet de ha lehet ne "lépj ezen tul" jellegû megnyilvánulással. perce az is egy "vélemény" bizonyos definiciók szerint, de igazolásnak vagy cáfolásnak már nem nevezném, inkább mellébeszélésnek
El kell döntened, hogy milyen téridõtartományra szeretnéd a kérdést föltenni. Az egyik szélsõség az, hogy a hõ mellett EM sugárzás és hang keletkezik (levegõben, padlóban, asztalban, st.), a másik szélsõség pedig nem erre a kérdésre adható értelmes válasz, hanem az univerzum végére vonatkozó válasz. Ez utóbbi esetében viszont csak egymással versengõ elméletek vannak, pl. az alábbiak: hõhalál, big crunch, big rip.
Megkaptad a választ, eltárolódik a vinyón mágnesesség formájában, elmegy hangrezgésben és rádióhullámban. Te akartad mindenképpen ráerõltetni, hogy tulajdonképpen valamikor ebbõl is hõ lesz. Ez az értelmetlen rész. :)
A kérdező hozzászólása: az utolsó hozzászólásom az itt feltett másodkérdésemhez kapcsolódótt.
A kérdező hozzászólása: Ha ninc solyan energiafajta ami végül hõvé alakulna akkor mégis a 100% hõvé alakul... A fizikában jártas személynek nem feltétlenül kell jönnie, mert ezzel korábbi állitásidat megcáfoldat a 70-99.999stb %ról.
A kérdező hozzászólása: Mi az ördög az az EM? És akkor végül ami kimegy akkor az örökké mehet ha nem kerül az utjába semmi? Mondjuk igaz ha nincs miben elnyelödni akkor nem is fog. Ez jogos. Ugyanakkor Hawking egyik elméltete szerint nem lesz se hõhalál se zutty hanem a világegyetem annyira kitágul, hogy annyira felhigul hogy gyakorlatilag semmi se lesz. Max. trilliárd köbfényévenként egy egy proton vagy valami egyéb vacak. Ez a ritkaság pedig bõven elfogadható semminek.
Sokadszor látom a kommentjeidben ezt a kifejezést, mivel ismétlõdik, nem lehet elütés: "belpített teljesítmény" Ez meg mi a rákkarika? Mert sokévnyi kapcsolatom során a fizika tárggyal sosem találkoztam vele. :D
megmértem 100W-ot fogyaszt a 400as táppal a crt monitorom 50w erõsitõ max 25-50W pedig 140wattos használattól függ
A kérdező hozzászólása: Bocsánat jogos nem áramot vesz del. Bár értelmezhetõ ugy is hogy 500 Wattnyi áram 230 Voltnál kb 2 amber.
A kérdező hozzászólása: belpített teljesítmény pediglen nincs.
A kérdező hozzászólása: Remek a fekete lyuk lesz az egyetlen égitest ami megmarad miközben nincs teste. Mégis miféle égitest az aminek nincs teste? És az ûrben ég sincs. Az ég az a légkör. A fekete luknak pedig nincs lékköre mert ha lenne akkor beszivná s megintcsak nem lenne. Az 500 Watt amugy példa lehet már érték ellenben a felvett s leadott teljesitmény közötti különbség megintcsak hõvé alakul. Hehe!!!
Persze hogy teljesítmény, értettük. Ennél mélyebb fizikai problémák vannak itt....:)
Nem olvastam végig, de szólt már valaki, hogy 500 Wattnyi áramot?? http://www.convert-me.com/en/convert/power/ Vagy 500 Watt teljesítményt vesz fel? Vagy 500 Wattnyi belpített teljesítménye van?
Srapnel #38: Ezért nem értem én se, mi a vita tárgya. Mindezt szép lassan, kommentenként, nem szó szerint ugyanígy, de leírtam én is. :)
A kérdező hozzászólása: a tömegmegmaradási törvény messze nem azonos a tömeg energia egyenlettel. és a hétköznapi példához nem kellett volna a kérdést feltenni. nem az volt a kérdés hogy 99% közel 100% e hanem hogy mi lesz azzal a hiányzó 1%-al. Az hogy "ne foglalkozz vele mert nem tudom" nem egészen az elfogadható válasz kategória
A közel 100% egyébként praktikusan, a mindennapi életben nyugodtan vehtõ 100%-nak, azaz télen ha elektomos fûtéssel fûtesz, akkor a számítógép használata mellett 500W-tal lejjebb tekerheted a fûtést, ugyanazt érded el mind pénzben (villanyszámla), mind hõmérsékletben.
A kérdező hozzászólása: ami megszökik fény az ablakon az is hõvé alakul mikor valahova becsapodik. kivéve persze ha egy fekete lyukban landol mert akko rugye sose csapodik be mert ott az idõ ugye végtelen.
A számítások is elvesznek valamennyi energiát. A monitor fényének meg egy része megszõkhet az ablakon.
A kérdező hozzászólása: Mint olvashattad elfogadni már elfogadtam. De nem csak elfogadni akarom hanem megérteni is. Ha nem tudod a választ inkább ne irj. A kérdés egyértelmû volt, az irjon aki tudja a választ vagy legalábbis találgatni akar. Aki nem tudja a választ és ötlete sincs az ne személyeskedéssel tereljen hanem inkább hallgasson.
Inkább hagyuk, mielõtt megsértõdsz amikor fizika tudásodról mondok véleményt... Nem, nem 100%-a hõ, fogadd el, lépj tovább.
De ugye bár fizikából is tanultad, hogy az energia nem vész el, csak átalakul. 500W 500W-ra változik, csak kérdés, hogy milyen szempontból..?!
A kérdező hozzászólása: de akkor mi lesz a többi energia sorsa? el nem veszhet de mivé alakul?
Szerintem 500W áramfelvételnél nem termel egy számítógép 500W hõt.
A kérdező hozzászólása: ha igen akkor nem a legtöbb hanem 100%
A kérdező hozzászólása: a világitás nem alakul végül hõvé? ahogy a nap is melegiti azt amire rásüt?
A kérdező hozzászólása: tehát a számitás és az energia eklivalans? akár a tömeg? nem csak e=m*c^2 hanem e=m szer gyökvonás a négyzeten?
Ja... mindenbõl hõenergia lesz a végén, generál hangot és fényt a számítógép, de ezek elnyelõdve szintén hõvé alakulnak. Van egy érdekes, (de már megcáfolt) elmélet, amely szerint mivel minden energia hõvé alakul, a hõbõl pedig csak befektetett munkával (tehát még több hõenergia felszabadításával) lehet más fajta energiát elõállítani, ami a felhasználás végén egyébként szintén hõvé alakul, a végén nem marad más, csak hõenergia (az egész világegyetemben). Ezt úgy nevezték hõhalál elmélet, a vége a világegyetemnek ez lesz. Csak gondolkodtatónak írtam, szerintetek hol a buktató (én tudom mielõtt engem támadnátok)? :)
#12: A kiindulási energiánál több nem keletkezik és az egyre nagyobb területen oszlik el. Tehát átlagban az adott egységnyi térfogatra jutó hõenergia egyre csökken.
Félreérted. Azért hoztam fel az autót, mert pl. amikor megáll, akkor az általad elveszettnek nevezett mozgási energiát megkapod hõ formájában megálláskor a fékbetéteken meg a tárcsán. Kár belekeverni a tömeg-energia átmenetet, itt nincs jelentõsége. Az alapkoncepciódra nem kaphatsz 100%-os igent, elégedj meg a "közel 100%" megfogalmazással. :)
A kérdező hozzászólása: a tömegmegmaradási törvény értelmezése szempontjából viszont nem értelmetlen. a Ferrari esetében pl. amíg mozog addig megvan az elveszett energia.
"viszont globális szinten végül ezek is hõvé alakulnak nem?" 99, 999999%-ban igen (a vinyódon mágneses formában eltárolt rész pl. kimarad). De a feltett kérdés szempontjából (fûtõtest=számítógép) legfeljebb 80-90%-osan igaz. Ennyi erõvel elmondható ugyanez egy Ferrari 500 lóerejérõl is. Ebben a formában értelmetlen az analógia.
A kérdező hozzászólása: *hajó=haju
A kérdező hozzászólása: :) ))) Most komolyan ennyire messzire elmegy a bluettoth? Akkor én miért nem tudom fogni néhány méterrõl?
De, foghatja. Lehet hogy pont ezért nem jönnek ide idegenek. :D
A kérdező hozzászólása: oké tehát elmondhatjuk hogy amit a szobán kivül is érzékelhetünk az maga a kiszökött hõ. tehét a rádió zavarás az. a kint ellopott bluettoth jel az. az anyóst zsibbasztó ventillátorzugás az. viszont globális szinten végül ezek is hõvé alakulnak nem? fõleg ha pl. a legkör elnyeli mielött kijutna a bolygóról. azt nem hinném hogy ET fogja ahogy égnekálló hajó anyósóm képét sugárzom kifele bluetoothon a világegyetembe.
#16: A világban minden energiaforma végül hõvé alakul vissza, de ezt egy ilyen lokális esetre kár ráerõszakolni. Amit te ki akarsz mondani (hogy az elektromosan bejött 500W valóban 500W hõenergiát produkál a szobádban), az nem teljesen, de jelentõs részben igaz. De minimum a kisugárzott elektromágneses formában távozó energia kivétel. Hozzájön még a szomszéd szobában is hallható zúgás mint hanghullámként megszökött energia meg még sok hasonló apróság. Az energia legnagyobb részébõl hõ lesz. Nem véletlenül van a nagy szerverközpontoknak brutális hûtõrendszere.
Csak durva tipp, de a számítógép házát elhagyó energia 70-90%-a lehet színtiszta hõenergia, vagyis a levegõ melegítésére fordítódik közvetlenül. A többi hangrezgés, légmozgás (ventilátorok), elektromágneses és infrasugárzás formájában távozik (ha az árammal ellátott perifériákat a gép részének tekintem.
Körülbelül ugyanannyi hõt termel. A monitor világít egy kicsit, de az nem sok energia. A legtöbb energia hõvé alakul.
egy marék az egyik kezed, két marék a két kezed összetéve.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!