Találatok a következő kifejezésre: Ha egy azt (34353 db)

A kerdesem az hogy a csaladi tamogatasokhoz (tgyas, gyed, gyes) valo jogosultsag megszunik-e ha egy az europi union beluli orszagba koltozuk? Illetve mas-e a helyzet, ha egy union kivuli orszagba koltozunk?

Szeretnenk kulfoldre koltozni munkalehetoseg miatt. Ket orszag is szoba johet: Spanyolorszag es Kanada. Most szuletett babank, igy a tamogatasok meg most vehetok igenybe (Tgyas, gyed, gyes).

Legjobb válasz: A felsoroltak megszûnnek. Egészen pontosan neked kell megszüntetni õket. A csaladi pótlék marad, de ott is be kell jelenteni a kulfoldre költözést. Unión belül az adott ország fizeti a különbözetet a magyar es az adott ország családipotléka között. Unión kívül tudtommal nincs ilyen megállapodás. A Mák ad pontos felvilágosítást.

A felsoroltak megszûnnek. Egészen pontosan neked kell megszüntetni õket. A csaladi pótlék marad, de ott is be kell jelenteni a kulfoldre költözést. Unión belül az adott ország fizeti a különbözetet a magyar es az adott ország családipotléka között. Unión kívül tudtommal nincs ilyen megállapodás. A Mák ad pontos felvilágosítást.

Szerintetek ha egyben az érettségim 86-87-88 %-os lesz szóbelivel, az egy jó eredmény?

Mert most kiszámoltam az írásbelim kb 83-84% lesz, amit szóbelivel 87 körülire felhozhatok, de figyelembe vehetem azt is, hogy lehet jöv?re jobban sikerül és ezért nem megyek el szóbelizni, mert sokat jelentene nekem ha 90% fölé menne az érettségi. Szerintetek hagyjam, vagy pedig ne menjek szóbelizni és jöv?re újra próbálom?!

Legjobb válasz: Ha nem mész szóbelire, azzal érvényteleníted az egészet. Úgy újra lehet csinálni. Amúgy meg attól függ mire kell, mert a felvételi is múlhat egy-két ponton. Azt kell elõre bebiztosítani, amit még lehet.

Ha nem mész szóbelire, azzal érvényteleníted az egészet. Úgy újra lehet csinálni. Amúgy meg attól függ mire kell, mert a felvételi is múlhat egy-két ponton. Azt kell elõre bebiztosítani, amit még lehet.
Szerintem is menj el szóbelizni. Attól még javithatsz rajt késõbb! Igaz az már pénzbe kerül ha jól tudom. És az érettségi is minden évben más nehézségû. Idén tûrhetõ volt, jövõre szerintem nehezebb lesz.
Attól függ mennyire van szükséged a pontokra. Ilyet lehet hogy újraírni??? Nem csak úgy újra hogy most emelt szinten?
A kérdező hozzászólása: És ez 425 pont körül van, és ahová akarok menni 410 körüli a határ:)
480? középszintû érettségivel még 400 fölé menni is szinte lehetetlen, mert ha két tárgy 100%-osra sikerül még az is csak 400 pont, 100%-osra meg õgyse sikerül senkinek. amúgy ha anglisztikára akarsz menni oda emeltszintû kell amúgyis
Igen kijöhet, 480 is!, mivel van duplázós módszer is; de milyen tantárgyakkal és eredményekkel számolsz?
A kérdező hozzászólása: Én nem tudom jól számoltam-e, de ki jöhet 423 pont 85%-os angollal?
nekem is 88%-os lett a törim, a magyarom 87 és összviszz 330 pontom lett a jogon
Az egy igen jó eredmény, hiszen ötös lesz a bizonyítványodban. Az más kérdés, mit ér a felvételin.
A középiskolai évei alatt nem javíthat! Csak szintemelõvel!
Menj szóbelizni, javthatsz még késõbb is. Vagy ha úgy gondolod, tegyél emeltet.
85-ös kémia emelt?? AZ igen!!! Nagyon ügyes vagy! :D

Ha egy az exem túlságosan azt hangoztatja, hogy nem érdeklem már és nem szeret, nem akar velem lenni már, akkor ténylegesen így lehet vagy pont a fordítottja? 4 évig voltunk együtt.

Folyamatosan sérteget és a saját sérelmeit sorolja, én mit csináltam, illetve hogy én így akartam őt visszaszerezni hogy mellette ezt és ezt csináltam.. folyamatosan elmondja hogy nem érdeklem már, csajozik is. Keresni viszont nem keres-nem érdeklődik. A dolgaim mai napig nem kaptam vissza bár lehet azért mert számára nem fontos hogy ez.. van jobb dolga is .. alapon.

Legjobb válasz: Miért nem szakítod meg vele teljesen a kapcsolatot? Ez gyerekes viselkedés, akkor is ha szeret, akkor is ha utál.

Miért nem szakítod meg vele teljesen a kapcsolatot? Ez gyerekes viselkedés, akkor is ha szeret, akkor is ha utál.
A kérdező hozzászólása: Visszahallom, bár amikor lehetõsége és mérges rám valamiért pl. mert beszéltem egy közös ismerõssel akkor elmondja.. de nem tudom ezt mire véljem, szeretném más véleményét kikérni... ne haragudj de nem ezt kérdeztem.

Probléma lehet az, ha egy az IP cím, és 2 felhasználóval töltünk torrent oldalról?

El van osztva a net,nekem és a testvéremnek is más felhasználója van egy torrent oldalra. Kirughatnak ezért?

Legjobb válasz: Nekünk is ígyvan. Szerintem nem rúgnak ki ezért. Nekünk Ncore-n van 2 felhasználó egy ip-n évek óta.

Nekünk is ígyvan. Szerintem nem rúgnak ki ezért. Nekünk Ncore-n van 2 felhasználó egy ip-n évek óta.
Olvasd el az oldal szabályzatában mit szólnak hozzá. Van ahol engedik, van ahol nem.

Fiúk, ha egy az aktuális nõtöknél sokkal jobb kinézetû lány mondaná nektek azt, hogy szerelmes belétek, ott hagynátok a korábbi lányt a következõért? Természetesen azt nézve, hogy mi a legjobb nektek magatoknak.

Részletesebben így értem. Képzeljétek el ezt: Valamelyik e három lány közül a barátnõtök mondjuk:

Legjobb válasz: Csak ezért nem. Túl sok minden köt össze a barátnõmmel, nem véletlenül vagyunk együtt, õt szeretem, a másik lányt pedig nem ismerem.

Csak ezért nem. Túl sok minden köt össze a barátnõmmel, nem véletlenül vagyunk együtt, õt szeretem, a másik lányt pedig nem ismerem.
Nem tetovaznek!
Hát, ha a képeket nézem, akkor a következõt állapítom meg: 1. Az elsõ kategóriával szóba sem állnék 2. Az egy fokkal jobb sem üti meg a mércémet. 3. Itt már akad egy-egy (de tényleg csak 1) aki bejönne. Bocs, de egyetértek azokkal, akik azt írták, hogy az a nõ, akit szeretsz, a számodra leggyönyörûbb nõ. Anno olyat választottam, aki majdnem beállhatott volna az utolsó képekben mellékeltek közé. Egy kicsit húsosabb volt :) Nem cserélném el, csak azért, mert neki éppen rám viszket. Szokja meg, hogy nem megy minden könnyen az életben egy jó csajnak sem :) 44/F
Apuci a korod miatt valószínüleg veled se állnának szóba sem az 1-es képen szereplõk, a 2-es meg aztán pláne nem...aztán lehet nem csak a korod miatt.. :)
nem. méghozzá azért nem mert nem választanék olyan lányt barátnõnek aki olyan szintû mint akik az elsõ képen vannak. de mázolt díszr ibancot sem. egy igazán szép nõt sem sikerült linkelned. akit barátnõmnek választok, az alap hogy az ízlésemnek legszebb kategóriából van.
A kérdező hozzászólása: Akkor nézd meg újra a második képet. Ott mi is a baj?
Tényleg ronda az ÖSSZES, akit linkeltél. Egyikkel se járnék, de bszni is max a felét.
Kérdezõ sztem ne erõltesd tovább ezt a kérdést, itt a pasik úgy látszik extra igényesek ezen az oldalon, amíg a nõk külsejérõl van szó, bezzeg ha már övéké kerülne szóba...én már láttam néhányukról képet..háát...tényleg nem akarok senkit bántani, de a többség az 1-es kategóriába esett (csak pasiban) vagy az alá a 2-es kategóriát pedig egy se ütötte meg, szóval.. Egy dologban viszont egyet kell értsek az elõzõvel, az általad legjobbaknak titulált mûcsajok egyáltalán nem jó nõk...sztem..sose akarnék úgy kinézni..
én alapból, nem jonnék ossze egy olyan csajjal, mint akik az elso képen voltak, hanem inkább válogatok az utolso csajok kozul, és toluk már nem kéne jobb
Noss. Nagyon sok ember van aki szerelmes lesz olyan emberbe akinek van párja. Ez nem bûn ettõl nem lesz r***banc a nõ és fordítva a pasi sem egy dög. Ha elé állnak és megmondják akkor tesznek egy próbát mert már nem bírják tovább. Nagy marhaságot írtál kedves akárhányas :)
Nem kell magyarázni. Értem, hogy idióta vagy.
Ha együtt vagyok valakivel akkor az nem csak a külsõségek miatt van, ezért nem cserélnék csak így egy szóra. Másrészrõl, ha jön és felajánlkozik tudva, hogy van valakim akkor pedig azért nem, mert egy r*banc miatt megint csak nem rúgok fel mindent (valószínûlge fordított esetben õ megtenné ezért nem kell) Persze barátnõ nélküli idõben dugnám párszor aztán kész:)
Gondolkodás nélkül.
Miért riba, nc attól, mert szerelmes beléd és felajánlkozik?
Nekem a becsületem nem engedné, hogy egy jött-ment miatt eldobjak bárkit is, de sokaknak biztos nem akadály.
A kapcsolat nem egy azonnal eldobható szemét ... nagyságrend ide vagy oda vannak jobbak na és ezt akkor is tudtam mikor összejöttem vele, mégis õ kellett , ez nem változik csak mert valaki hirtelen fél percig ugy érzi kedvel
Nem. Ha van párom akkor vele vagyok õt szeretem és õ olyan számomra akiben minden megvan ami kell. De ettõl még a lány nem lesz rib***anc... csak kicsit rossz lesz neki.
Feltételes módban írom, nem, nem hagynám el. Ha szeretek valakit akkor nem véletlenül vagyok vele és nem vagyok opportunista aki csak azt nézi saját magának mi a jó. És logikusan olyan lányt választok aki tetszik majd miután beleszeretek akkor számomra a legszebbé válik a világon így nem lennének nagyobb nagyságrendû lányok nála csak alacsonyabbak.
4es: Azért r*banc mert felajánlkozik egy kapcsolatban élõ férfinek. Komolyan jobban meg kell magyarázni ezt?
Ööö...szerintem az elsõ képen szereplõ 3 lány néz ki nõnek, a többi nem jön be egyáltalán...

Ha egy közel 30 éves férfi, magának való és szûz, az csakis az õ hibája, nincs rá semmilyen mentség? Ha nincsenek barátai, hiába próbál lépten-nyomon azokat szerezni, az is az õ hibája és ne próbáljon meg párt találni sem, a nulla szociális életével?

Legjobb válasz: Ez a baj, hogy nagyon visszahúzódó vagyok én is, de mindig elszánom magamat, hogy na most barátokat szerzek. Aztán egyre nehezebb, nem fogadnak be a társaságokba, mindig csak egyirányú a dolog, csak én próbálok hozzájuk csapódni, megfelelni nekik. Így meg mindig ott vagyok, hogy van két haverom facebookon és ennyi. Soha senki nem ír rám, max ha születésnapom van. Telefonon is csak a munkáltatóm vagy anyám keres (plusz ilyen lehúzós diszpécserek), senki más. Ha elmegyek 1 hónapra egyedül akárhová, a kutya sem keres. Másnak meg olyan gyorsan megy a barátkozás, hogy látom kimegy Angliába, de 1 hónap múlva már sülve-fõve együtt van 5-10 baráttal. Nekem meg 1/3 ad élet, vagyis 30 év (ha optimista vagyok és 90 évig elélek)is kevés volt ahhoz, hogy 2 nél több barátot össze tudjak szedni. Ugye a mai ideális nõ meg azt várja el a párjától, hogy százával legyenek barátai, sõt befolyásos orvos, ügyvéd, vállalkozó barátai, hogy bármi gond van, akkor ezek segítenek. De ha szinte egy sincs? Ilyenkor úgy néz rád a nõ, mintha egy undormány lennél, akit mindenki utál. Mondom, nincs barátom. Erre olyasmi reakció jön, hogy ,,Jesszus, te mit csináltál eddig, otthon ültél 30 évet"? Mondom, nem, de hiába próbálkozok, senki nem akar barátnak lenni, ma ha 23 éves korod elõtt (gimi, egyetem alatt) nem szerzel barátokat, igazi barátokat, utána majdhogynem csak érdekbarátságok szövõdnek, ahol az egyik vagy a másik hasznot húz belõled. Ha pedig nem fûz hozzád haszon, vagyis nem vagy gazdag, vezetõ, irgalmatlan nagy kapcsolatrendszerben részt vevõ egyén, akkor még érdekbarátnak sem vagy jó. Ritka az az ember, aki úgy tud barátokra szert tenni bárhol és bármikor, hogy azok önzetlenek felé. Régen, szegény megboldogult nagyapám korában máshogyan volt. Nagyapámat mindenki ismerte és szerette annó, több száz igazi, sõt lehet 1000 igazi barátja volt, senki sem várt el tõle semmit sem, mert ne volt gazdag. Igaz TSZ elnök volt, sok mindent õ vezetett, de nem gazdagodott meg belõle, mert földekbe fektette azt, ami azóta elértéktelenedett. De jó példa, hogy akkor még voltak önzetlen barátságok. Most pedig egy fickó mai világban vett ideális ismertetõjele, hogy sok csaja volt, sok jóbarátja van, jól néz ki, jól keres. Ha egyik sem (rosszul nem keresek, de 200 felett sem kapok kézhez), akkor nem veszik emberszámba a lányok. Sajna nem úgy van, hogy zsák a foltját, hogy a csendes visszahúzódó fiú összejön az uilyen lánnyal, mert az a lány is (95%-uk)megvárja még a nagydumás, sok barátot maga mellett tudó, tehetõs pasi odamegy hozzá, addig válogat õ is. Ez pedig a kissé magának való pasik magányát hozza magával. Ritka az a srác, aki így be tud csajozni, 10 bõl 1. Volt is itt temérdek ilyen kérdés, hogy kissé aszociális emberként van e esély párra. Végigolvasva az ilyen kérdésekre adott kommenteket, majdnem mindig az derült ki, hogy ha lett is párja az illetõnek, akkor 10 bõl 9 szer az az illetõ lány volt, akire egy jobb beszélõs, barátságosabb, nyitottabb, extrovertáltabb srác szemet vetett és lett kapcsolatuk. Fiúknál ez sokkal ritkább, mert a fiúknak kellene lenniük a beszédesebbnek, több barátot maga mellett tudónak stb. Meg nekik kell kezdeményezni. Ha valaki pedig nem ilyen, így született vagy így alakult akkor nem nagyon van remény és mentség, mert az õ hibájának fogják azt felróni, nem pedig a környezetének (pl alkoholista apa terrorizálta õket) vagy a genetikának. Senki nem hajlandó a dolgok mögé látni, csak a végeredményt akarja észrevenni, hogy ha magának való, akkor vesszen.

A kérdező hozzászólása: Ez a baj, hogy nagyon visszahúzódó vagyok én is, de mindig elszánom magamat, hogy na most barátokat szerzek. Aztán egyre nehezebb, nem fogadnak be a társaságokba, mindig csak egyirányú a dolog, csak én próbálok hozzájuk csapódni, megfelelni nekik. Így meg mindig ott vagyok, hogy van két haverom facebookon és ennyi. Soha senki nem ír rám, max ha születésnapom van. Telefonon is csak a munkáltatóm vagy anyám keres (plusz ilyen lehúzós diszpécserek), senki más. Ha elmegyek 1 hónapra egyedül akárhová, a kutya sem keres. Másnak meg olyan gyorsan megy a barátkozás, hogy látom kimegy Angliába, de 1 hónap múlva már sülve-fõve együtt van 5-10 baráttal. Nekem meg 1/3 ad élet, vagyis 30 év (ha optimista vagyok és 90 évig elélek)is kevés volt ahhoz, hogy 2 nél több barátot össze tudjak szedni. Ugye a mai ideális nõ meg azt várja el a párjától, hogy százával legyenek barátai, sõt befolyásos orvos, ügyvéd, vállalkozó barátai, hogy bármi gond van, akkor ezek segítenek. De ha szinte egy sincs? Ilyenkor úgy néz rád a nõ, mintha egy undormány lennél, akit mindenki utál. Mondom, nincs barátom. Erre olyasmi reakció jön, hogy , , Jesszus, te mit csináltál eddig, otthon ültél 30 évet"? Mondom, nem, de hiába próbálkozok, senki nem akar barátnak lenni, ma ha 23 éves korod elõtt (gimi, egyetem alatt) nem szerzel barátokat, igazi barátokat, utána majdhogynem csak érdekbarátságok szövõdnek, ahol az egyik vagy a másik hasznot húz belõled. Ha pedig nem fûz hozzád haszon, vagyis nem vagy gazdag, vezetõ, irgalmatlan nagy kapcsolatrendszerben részt vevõ egyén, akkor még érdekbarátnak sem vagy jó. Ritka az az ember, aki úgy tud barátokra szert tenni bárhol és bármikor, hogy azok önzetlenek felé. Régen, szegény megboldogult nagyapám korában máshogyan volt. Nagyapámat mindenki ismerte és szerette annó, több száz igazi, sõt lehet 1000 igazi barátja volt, senki sem várt el tõle semmit sem, mert ne volt gazdag. Igaz TSZ elnök volt, sok mindent õ vezetett, de nem gazdagodott meg belõle, mert földekbe fektette azt, ami azóta elértéktelenedett. De jó példa, hogy akkor még voltak önzetlen barátságok. Most pedig egy fickó mai világban vett ideális ismertetõjele, hogy sok csaja volt, sok jóbarátja van, jól néz ki, jól keres. Ha egyik sem (rosszul nem keresek, de 200 felett sem kapok kézhez), akkor nem veszik emberszámba a lányok. Sajna nem úgy van, hogy zsák a foltját, hogy a csendes visszahúzódó fiú összejön az uilyen lánnyal, mert az a lány is (95%-uk)megvárja még a nagydumás, sok barátot maga mellett tudó, tehetõs pasi odamegy hozzá, addig válogat õ is. Ez pedig a kissé magának való pasik magányát hozza magával. Ritka az a srác, aki így be tud csajozni, 10 bõl 1. Volt is itt temérdek ilyen kérdés, hogy kissé aszociális emberként van e esély párra. Végigolvasva az ilyen kérdésekre adott kommenteket, majdnem mindig az derült ki, hogy ha lett is párja az illetõnek, akkor 10 bõl 9 szer az az illetõ lány volt, akire egy jobb beszélõs, barátságosabb, nyitottabb, extrovertáltabb srác szemet vetett és lett kapcsolatuk. Fiúknál ez sokkal ritkább, mert a fiúknak kellene lenniük a beszédesebbnek, több barátot maga mellett tudónak stb. Meg nekik kell kezdeményezni. Ha valaki pedig nem ilyen, így született vagy így alakult akkor nem nagyon van remény és mentség, mert az õ hibájának fogják azt felróni, nem pedig a környezetének (pl alkoholista apa terrorizálta õket) vagy a genetikának. Senki nem hajlandó a dolgok mögé látni, csak a végeredményt akarja észrevenni, hogy ha magának való, akkor vesszen.
Pedig egyértelmûen "defekt". Azt írod, úgy próbálsz barátokat szerezni, hogy meg akarsz nekik felelni. Gondolom, párkapcsolatot is. Ez pedig riasztó. Senki nem akar lábtörlõt, hanem egyenrangú kapcsolatokra vágyunk. Barátként is. Az bizony egy "defekt", ha valaki nem tudja érvényesíteni az igényeit másokkal szemben (pl. egy dependens személyiségzavar tünete lehet). Bár nekem könnyen ment a barátkozás, kapcsolatépítés mindig, idõvel mindig elõjött a megfelelési kényszerem a kapcsolataimban, és a már meglévõ kapcsolataim épültek le emiatt. Nekem pszichoterápia segített a változásban.
Mindenképpen érdemes lenne Bp-re költöznöd. Én laktam 2 évig falun (Gyõrben) ezalatt az idõ alatt összesen 2 kuplerájt sikerült felderítenem (útszéli kurtizánokkal nem szoktam leállni), haza kellett járnom azért, hogy ürítsek! Borzasztóan rossz volt. Aztán visszaköltöztem, itt felmész a beszámolókra vagy a piroslámpára, vagy van még tucatnyi hasonló oldal és csak beállítod a paramétereket (csöcsméret, borotvált suna, életkor, mit vállal stb) és kidob 200 találatot, csak gyõzd kiválasztani melyiket akarod. Ha pedig megcsípsz egy jól fizetõ melót (havi 1M-tól) akkor még egy vacsoráért is elmennek veled a kis éhenkórászok :D
A kérdező hozzászólása: Nincsenek olyan igényeim, hogy 1 milla. Havi 200 kézbe nekem tökéletesen elég. Nem szeretek nagy lábon élni. Nem tudnám megszokni sem. Nem úgy neveltek és soha nem úgy éltek. Egy átlagos bér megteszi. Biológia-Kémia-Földrajz szakos vagyok.
A kérdező hozzászólása: Most is kb havi 180 at keresek, abból 32 az albérlet itt a picike városban. A maradék 150 bõl nagyon jól kijövök. Igaz meg kell húznom a szíjat, mert lakásra gyûjtök. Havi 100-110 et félre kell raknom, hogy 5 éven belül legyen egy 7-8 milliós hitelalapom egy 13-15 milliós lakáshoz. Tehát nagyon takarékoskodom, ebbe a k.rvázás nem nagyon férne bele. Persze havi 20-30 ezer 1-2 légyottra beleférne a büdzsébe, de a legközelebbi hely is, ahol vannak ilyen lakásos õk, 80 km. Még oda kimegyek, sok-sok ezer ft. Nem éri meg. Jó lenne Pest, de jártam már úgy, hogy megutált a fõnököm a volt munkahelyemen, hogy elmentem 2. diplomát szerezni és kirúgott, mert nem bírta lenyelni, hogy péntekenként nem mentem dolgozni, hanem tanultam. Nem akarok két szék közé esni.
Kifogás az midig van:D
Kifogás mindig van, tényleg igaza van az utolsónak. Utálok itt válaszolni, mert a kérdezõk nem akarnak a saját nyomorukon változtatni, csak nyafognak. Mi megerõltetjük magunkat, aztán meg ezt kapjuk, hogy jaj, de mert jaj mert jaj mert ... Akkor vegyél csak házat egy isten háta mögötti faluban, ahol amúgy sincs életed, és halj meg szûzen tanárként. Most erre mit lehet mondani??? Te így AKARSZ élni, hiszen kifogásokat keresel azokra, amiket javasolunk. Hát annak vannak következményei, hogy ezt az életet választottad magadnak. Tessék õket eltûrni!
A kérdező hozzászólása: Pesten nem tudnék 13 millióból kisebb lakást venni. Hanem kb 20 nál kezdõdnek.
Figy, ismerkedj neten, szerintem találhatsz olyan nõket, akikkel érdemes kezdeni, feltéve, ha nem vagy túl csúnya, és elõnyös képet raksz föl magadról. Oksa, persze, hogy nincs sok barátod, de faluhelyen élsz, ott amúgy is kisebb a népszaporulat. Én személy szerint egy-két barátot baromira elegendõnak tartok. Talán ha azzal a két barátoddal többet találkoznátok? Itt a nyár, foci vb, stb. Két barát nem kevés, sok barát az meg nem is az igazi. Ne vágyj olyan életre, ami túl messze áll tõled. :-) Épp ezért nem kell a nagyvárosba menned sem. Amúgy meg ha tanár vagy, egész nap társaságban vagy, ami jó. Szóval ismerkedj neten, egy év max., és összejön valami, ha tényleg szeretnéd. Amúgy láttam én már ronda csávót is, aki még nem is nagydumás, és volt már vagy 3 bnõje netrõl. Meg ezt azért ks javaslom, mert falun laksz, kevés a választék, ennyi. 20L
Jah és nekem nem kéne olyan csávó, akinek több száz barátja van, annyival kevesebbet van velem. És én ideális nõ vagyok. ;-) Plusz havi 180 fixen is bõven elég. Szóval emiatt ne fájjon a fejed. Próbálkozzál, csak más módszerekkel mint eddig. Ha ezek nem jöttek be. :-) Elõzõ 20L
Veszel lakást, örökre szûz és barátok nélküli maradsz VS nem veszel lakást és jobb életed lesz. Te döntesz:D Amúgy egyik kolléga most vett Óbudán 12-ért egy 45nm-es lakást. Csak szólok!:D
Szerintem nincs szégyellnivaló abban, amit írsz és nem feltétlen nevezném hibának, defektnek. Viszont ez könnyen korrigálható. A probléma gyökere szerintem az, hogy szûz az illetõ és ez kihat a társas kapcsolataira minden szinten, az ismerkedési szokásaira és arra, hogy hogyan közeledik egy nõ felé. Véleményem szerint ha megismerkedik az illetõ egy nõvel, akivel összejön a dolog, az sokat segít. Az, hogy ne próbáljon párt találni sem a nulla szociális életével, az nagyon nem jó tanács, pont az ellenkezõjére van szükség. Ma már igen sok csatornája van az ismerkedésnek, meg kell próbálni, mozogni kell, szórakozni menni, társaságba. A munkahely jó kapaszkodó lehet ebben...nem szabad kivonni magát a programokból...
És mi lenne, ha úgy keresnél állást, hogy még a régiben dolgozol? hogy lennél Bp-en 2-3 évig munkanélküli? 2 diplomád van, ha az nem történész és klasszika filológia, akkor egy hónap álláskeresést adok neked, és azonnal találsz állást itt Bp-en. Tapasztalat, és elég sok embert tudok, hogy kapcsolatok nélkül szerzett jó állást, az ilyesmi inkább vidéken divat.:)
Figyelj, én 27 vagyok és lány. Anyámra, apámra, nõvéremre, bátyámra és kb 4 emberre számíthatok. Ez összesen 8 ember, az azért nem kevés, nem? Most a szüzességet nem veszem górcsõ alá, mert arról semmit sem tudok, már 11 éve nem vagyok az, és szoktam szexelni fiúkkal, jártam már komolyan is emberekkel. Szóval, az, hogy nincsenek barátaid, az nem baj. Vagyis természetes folyamat, hiszen te szingli vagy, õk meg párkapcsolatban vannak, aztán munka során is elsodródtok egymás mellõl, vagy szétszéledtek külföldre! Nem hiszem, hogy egy átlagos nõ ilyesmi várna el, max te vagy a hülye, mert hülye körökben ismerkedsz. Kizárt, hogy 2 diplomával (nekem 3 van és phd-t is most tolom) ilyen emberek között legyél pl. munkahelyen. vagy akkor egy faluban élsz. Nekem vannak befolyásos emberek a networkömben (politikusok, orvosok, jogászok, közgazdászok), de én nem kezelem õket úgy, mint "húúú, befolyásosak", hanem mint "Szia, Pisti! Mizu? Hogy megy a miniben a munka?". Érted? Az, aki intelligens, az ilyesmit nem is veszi fel, szóval nem azért akar téged, mert ügyvéd a barátod.:) Rossz körökben próbálkozol, vagy túl fiatal lányokkal. 27N
Valoszinuleg csak ronda es csoro.
Igen, elég komoly defektje lehet.
A kérdező hozzászólása: Mennyi az a havi bér, ami alatt csórónak nevezel egy ennyi idõs férfit?
Miért, szerinted kinek a hibája? Gyurcsányé? Mr Garrisoné? Vagy a Denveri Musztángok bajnokcsapatáé? Ugyan már!
A kérdező hozzászólása: Mennyi az a havi bér, ami alatt csórónak nevezel egy ennyi idõs férfit? Defekt? Milyen defektre gondolsz? Nem érzem magamat 2 diplomával, szeretõ családi háttérrel, munkahellyel rendelkezve, defektesnek.
Nézd, 30 évesen szûz, ez még talán elmegy... De az , hogy nincs egy normális haverod, barátod, eléggé komoly antiszociális problémára utal... Járj többet emberek közé, ismerkedj, felejtsd el, hogy 30 vagy, az se zavarjon , hogy szûz vagy, egyszerûen csak élj, oldódj fel, menni fog.
A kérdező hozzászólása: Nem, nem. az antiszociális és az aszocális nem ugyanaz. Az antiszoc, az aki szinte ki sem akar és mer mozdulni otthonról, fél kilépni, nem bírja az embereket. Én nem ilyen vagyok, révén hogy egy jó nevû gimiben tanítok, mindig emberek között vagyok, nem félek tõlük, jóban vagyok velük. De aszociális vagyok, nem tudok barátokra szert tenni, nem kötõdnek hozzám, ha lehozom a csillagokat nekik, akkor sem. Mintha lenne egy taszító aurám és nem lehet áttörni. Pedig én szeretném.
Nem a csórósággal van a baj, hanem a hozzáállásoddal. Negatív. Persze ez érthetõ is bizonyos szinten, hiszen ebben élsz évtizedek óta. Változtatni meg nehéz. Ezek sohasem csettintésre mennek, minden ilyesmi hosszú-hosszú folyamat. Ezt úgy írom, hogy anno nekem se volt baráti köröm, mindenféle chatre mentem fel, hogy beszélgethessek, ahol leginkább a szex volt a fõ téma. Bár nem érdekelt túlzottan a sok szexéhes pali ömlengése, de legalább kaptam emberi szót. Mindegy is. Amíg úgy állsz hosszá, hogy nõd csak akkor lesz, ha befolyásos baráti köröd van, sokat keresel, izmos vagy blabla... addig csak akkor lesz társad, ha ez teljesül. (Ami meg ilyen hozzáállással: soha. tehát mókuskerék) Az már csak egy döntés kérdése, hogy depizel tovább, vagy kiszállsz a mókuskerékbõl.
Ezt hiába kennéd bármire is. Aki 2 diploma alatt nem tud barátokat szerezni, se nõt, az nem hiszem, hogy teljesen normális lenne.
A kérdező hozzászólása: Hogyan kell kiszállni itt az Isten háta mögött ebbõl a mókuskerékbõl? Mert se szórakozási lehetõség, semmi sincsen itt. Punnyadnak az emberek. Ez nem Pest, sem Debrecen kérem szépen. Ez egy kisváros, tele depressziós emberkékkel.A munkahelyemet meg nem hagyom el, hogy aztán 2-3 évig munkanélküli legyek egy másik nagyobb városban, ahol van lehetõség szórakozni, koncertezni, kikapcsolódni stb. Annyit nem ér meg a dolog.
"Mennyi az a havi bér, ami alatt csórónak nevezel egy ennyi idõs férfit? " Attol fugg, mennyire ronda az illeto.

Ha egy férfinek sok nője van tisztelik érte, ha egy nő kefél össze vissza azt meg elítélik. Miért van ez a kettős mérce?

Ugyanolyan emberek csak ami az egyiknek kifelé nőtt az a másiknak befelé.

Legjobb válasz: Ha van egy kulcsod, ami minden zárat nyit, az a kulcs aranyat ér. Ha van egy zárad, amit minden kulcs nyit, az a zár szemétbe való. Komolyra fordítva a szót. A férfi és nõi biológiai különbség, nevezetesen, hogy a nõ szüli a gyereket, minden társadalomra úgy hatott, hogy a férfi udvarol, a férfinak kell megszereznie a nõt. Ha egy férfi sok nõt képes megszerezni, akkor ügyes, nagy "vadász" egyrészrõl, persze másrészrõl õ is elítélhetõ morálisan, mert ez tisztességtelen a nõkkel szemben. Ha egy nõ, akinek ugye nem kell udvarolnia a férfinak, de szinte bárki által megszerezhetõ, az nem is kihívás egy igazi férfinak. Sõt, gyengébb kaliberû férfiak is lenézik, mert tudják jól, hogy magukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt, ha egy ilyen nõt komolyan vesznek és nemcsak egy kósza numerára kell nekik. Tömöröen, ennyi. Remélem segítettem megérteni ezt a helyzetet, hogy miért is van ez így.

Ha van egy kulcsod, ami minden zárat nyit, az a kulcs aranyat ér. Ha van egy zárad, amit minden kulcs nyit, az a zár szemétbe való. Komolyra fordítva a szót. A férfi és nõi biológiai különbség, nevezetesen, hogy a nõ szüli a gyereket, minden társadalomra úgy hatott, hogy a férfi udvarol, a férfinak kell megszereznie a nõt. Ha egy férfi sok nõt képes megszerezni, akkor ügyes, nagy "vadász" egyrészrõl, persze másrészrõl õ is elítélhetõ morálisan, mert ez tisztességtelen a nõkkel szemben. Ha egy nõ, akinek ugye nem kell udvarolnia a férfinak, de szinte bárki által megszerezhetõ, az nem is kihívás egy igazi férfinak. Sõt, gyengébb kaliberû férfiak is lenézik, mert tudják jól, hogy magukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt, ha egy ilyen nõt komolyan vesznek és nemcsak egy kósza numerára kell nekik. Tömöröen, ennyi. Remélem segítettem megérteni ezt a helyzetet, hogy miért is van ez így.
Nem, abszolút nem ugyanolyanok. A szexualitás megélése teljesen más a nõknél és a férfiaknál. A szex elsõdleges célja (ösztönvezérelten) az utódnemzés, ami viszont a nõtõl sokkal nagyobb áldozatot kíván. Épp ezért a nõknél ösztönszinten az a természetes, hogy nagyon megnézzék, kivel állnak össze, hiszen egyszerre csak egy gyermeket szülhetnek, tehát a legjobb génekre van szükségük. Nincs hasznuk abból, ha sok férfival közösülnek. A férfi viszont az eredeti felállás szerint nem kell részt vegyen az utód felnevelésében, és egyszerre akárhány nõnek nemzhet utódot. Magyarán neki jobb üzlet "szórni a magot". Így mûködünk ösztönszinten, ez pedig hat a gondolkodásmódunkra is. Az a nõ, aki össze-vissza kefél, a saját értékét szállítja le.
elcsépelt hasonlat de csak neked, csak most:Van egy kulcsod ami minden lakatot kinyit az egy marha jó kulcs.Viszont ha lakatod van és minden kulcs kinyitja az egy szar lakat.Remélem érted. :D
A kérdező hozzászólása: Vannak kivételek akik nem így gondolják, de nagy általánosságban akkor is kikiáltják a nõt egy nagy K-nak ha váltogatja a pasikat, viszont ismerek srácokat akikre felnéznek a fiú ismerõsei mert szinte minden nõt megkaphat. Ne gyertek már ezzel a biológiai szöveggel, hogy így meg úgy gyerekszülés, lehet hogy régen így volt és az állatoknál még mindig így van, de mi emberek vagyunk a XXI. században. Itt a probléma egy ilyen hülye berögzött gondolkodásmód.
Igen, és ki tiszteli érte? Pontosan ti! Ha egy férfi már végig ment x csajon akkor tapasztalt menõ macsó, az kell a nõknek, míg ha egy fiû szûz az gáz, mert hát biztos nem tud magának csajt szerezni... Én szerintem mindegy melyik nem csinálja nem jó. De számomra egy szûz lány érték, viszont úgy látom a lányoknak a menõ csávó kell aki már x csajt megfektetett.
Pedig ez a magyarazat. Az ember osztonei nem valtoztak meg par evszazad alatt. A tudatalattid, a szervezeted, a hormonjaid le.rjak, hogy Te a XXI. szazadban elsz, ugyanugy mukodnek, mint az oskozossegben elo embernel.
Én nem tisztelek azért senkit, mert megdöntött már x csajt.
Most elmondok egy nagy titkot.Nem vagyunk egyformák.Van olyan lány, aki szereti, ha egy srác tapasztalt(végig k*rta a fél várost), de olyan lány is van, aki oda van, ha egy fiúnak õ lehet az elsõ.Ez férfiaknál is elõfordul. Én még szûz vagyok, de örülnék, hogyha olyan lányt találnék, akivel az elsõk lehetünk egymásnak, de van olyan haverom, aki viszont lepattintja a szûz lányokat, mert nem szeret veszõdni velük.A különbség a 2 gondolkodásban ott van, hogy az egyik embernél az igények kielégítései vannak magasabban, a másiknál pedig az érzések.Legalábbis én így gondolom.Nincsen kettõs mérce, hanem mindkét nemnél több típusú gondolkodásmód és értékrend fedezhetõ fel. Gondolom sok kalandod volt és most belebotlottál egy srácba, akinek így nem kellettél és most ezzel a "kettõs mérce" szöveggel próbálod szemétládaként beállítani a férfiakat. Egy jó tanács ne általánosíts!
Én személy szerint egyiket sem tisztelem. :)
aki ilyet kérdez az valószínûleg felszínes és nem túl okos. ne itt dicsekedj a szellemi hiányosságaiddal.
Nem hinném, hogy jobban tisztelnék azokat a férfiakat akiknek sok nõjük volt. Talán bizonyos körökben igen, de ugyanez igaz a nõkre is.
Egyszerû, nem tudom korábban írták-e már: egy nõ annyi férfival tud dugni, amennyivel akar. És ez nem túlzás, ha akarja naponta 20 másik férfit is találna magának, vagy még többet. Míg egy férfinek mondhatni meg kell küzdenie, hogy a nõ hagyja magát. Tehát a nõnek csak hagynia kell magát, a férfinak meg küzdenie. Ha meg valaki millió pasinak hagyja magát, akkor az szimplán ribanc (nem feltétlen rossz), ha meg valaki olyan profi, hogy millió csajért sikerült már megküzdenie, akkor minimum félisten.
Ma 17:39 Dehogyisnem. Ezt hívják szexuális ösztönnek. Lehet, hogy nem gondolsz rá, de attól még így mûködünk.
ez már kiakaszt még egyszer valaki a gyerekszülést hozza fel, hát nem tudom eddig se ezért szexelt az ember, eztán se amúgy ha egy nõ ezt csinálja kedves kérdezõ, van annyi esze, hogy nem is tudja senki rajta kívül, akivel volt, azt meg tuti nem mondja el, ennyire ismerem N
"Ha egy férfinek sok nõje van tisztelik érte, ha egy nõ kefél össze vissza azt meg elítélik." Bírom amikor a nõk ezt hozzák fel de ha az ember rákérdez akkor "á dehogy, mi nem akarunk ide-oda kefélni, nem olyan nõk vagyunk". Akkor mi a probléma?
Én mindkettõt elítélem!Nem mások, csak ostoba ösztönlények.
Én nem tisztelem a "nagy kanokat" sem!
Persze, persze tisztelik, mert nagy kan, de nem fog benne egy csaj sem megbízni. Amúgy a nõknél lehet nem fogadják ezt annyira könnyen, de azért van, mert a nõ minél ártatlanabb, annál izgatóbb a férfi számára. De szerintem egyiknél sem nézik az emberek jó szemmel, hogyha valaki össze vissza kefél.
"Ne gyertek már ezzel a biológiai szöveggel, hogy így meg úgy gyerekszülés, lehet hogy régen így volt és az állatoknál még mindig így van, de mi emberek vagyunk a XXI. században." Ha tudni véled a választ és biztos is vagy ebben, akkor minek kérdezel? Azt szeretnéd, hogy csak szimplán megerõsítsünk abban a hitedben, hogy mindez pusztán csak azért van, mert álszent társadalomban élünk. Ez részben tényleg igaz, de amiket fentebb leírtak, az akkoris mind igaz, az mindennek a gyökere, hogy a nõnek más rendeltetése van mint a férfinak, és ezért másabbak az elvárások vele szemben. Ugyanakkor meg kell jegyezni azt is, hogy piszok sokat változott a világ, ma már sokkal toleránsabb a többségi társadalom az ilyen nõkkel szemben is mint korábban. Én magam is az vagyok, semmi bajom velük. Alkalmi numerákra szívesen vagyok velük ha van rá lehetõségem, de feleségnek nem igazán valók. Tudod, a pasik azért csak olyanok, hogy kellemetlen nekik a tudat, hogy hõnszeretett feleségükön már a fél város végigment, és úton útfélen összefutnak közös kedvelt, vagy nem kedvelt ismerõsökkel, akik szintén felpróbálták korábban az asszonyukat, pusztán mert voltak olyan találékonyak, hogy fizettek neki egykor boroskólát, és volt autójuk amivel el is vitték magukhoz. Az, hogy nem kell semmit csinálnod, és bárkivel megdugathatod magad nõként nem érdem, hisz nem a fergeteges dumáddal tudod ezt elérni, hanemcsak azzal, hogy neked puncicusod van. Az ember pedig részben még most is ösztönlény, és igenis tudatalatt ott van, hogy ti szülitek a gyereket. Ha megcsalsz egy férfit, az lesz a fõ baja, hogy hûtlen voltál, és elárultad õt. De amiért ez az érzés jelen van benne, az nemcsak egy pusztán civilizált érzés, hogy jaj, becsaptad õt, elárultad õt, hanem ösztönös is, minden férfi attól retteg tudatalatt, hogy majd más gyerekét hordod ki, õ pedig ezt a gyereket neveli, a saját magja meg elvész. Gondolod talán, hogy az állatok ennek tudatában vannak? Persze, hogy nincsenek, de ösztön szinten pont ez az amitõl az egyik nekiront a másiknak és durva sérüléseket is okoznak egymásnak. Ezzel szemben a nõ háttér okai a féltékenységre az, hogy évmilliókon keresztül eltartott volt, ha a férfi otthagyja egy másik nõért, akkor nem lesz mit ennie sem neki, sem a gyerekének. Igen, abban igazad van, hogy az ösztönök háttérbe szorultak, és mára már bármelyik normális nõ képes eltartani magát, de a féltékeny érzelmek náluk most is ezekre vezethetõk vissza. Mint ahogy az is valahol ösztönös, hogy a legsikeresebb palit találják a legvonzóbbnak. Gõzük sem kell, hogy legyen a genetikához, a tudatalattijuk akkoris arra van beállítva, hogy a legsikeresebb hímet szerezzék meg, az legyen gyermekük atyja, és így majd az õ szeretett gyerekük is életrevaló és sikeres lesz. Az ember nem pusztán ösztönlény, ez a legfõbb ami megkülönbözteti az állatvilágtól. Képes gondolkodni, és gondolatai révén hihetetlen dolgokra lehet képes, legyûrheti akár az ösztöneit is. De az ösztönök akkoris ott vannak, mégha visszaszorultak is, és kisebb a jelentõségük, mint korábban.

Irodalomból kéne segítség. (a kérdés lent, legjobb az lenne, ha egy irodalom tanár válaszolna, nem háziban kell segítség. )?

Írtam irodalomra egy fogalmazást, kaptam pár olyan aláhúzást, meg kijavítást, amit totál nem értem. 1. kérsésem: Tényleg nem lehet rájönni a szövegb?l, hogy ki hajította, és mit?Ami zárójelben van azt a tanár írta oda. A szöveg: ...Ám,mikor egy birkózóbajnok rávágta azt, hogy azért nem versenyzik,mert öreg és gyenge, a hajótörött felkapott egy hatalmas diszkoszt, és úgy eldobta, mintha csak egy kis k?darab lett volna, bizonyítván, hogy ? nem olyan gyenge, mint hiszik. A király, látván, hogy ?(Ki?) ilyen messzire hajította(Mit?), kijelentette, hogy a hajótörött egy igazi férfi... 2.Kérdés:A volt mit?l pontatlan kifejezés, mit írhatnék helyette?Amit csak nagy bet?vel írok, azt aláhúzta. A szöveg:... A rendezvényen sok ember volt,köztük én is....A sportverseny nagyszer? volt, el sem hittem... A válaszokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Nem vagyok irodalomtanár, de novellákat írok és olykor magyarra fordítok ezt-azt, talán hallgatsz rám. A szövegkörnyezetbõl kiderül, hogy nagy valószínûséggel ki dobta a diszkoszt, de a mondat attól még suta. Több sutaság is van benne, amit a tanár nem jelölt be, sõt azt is el tudom képzelni, hogy valójában azokat akarta bejelölni, csak nem jó helyre tette a kérdést. „Ám,mikor egy birkózóbajnok rávágta azt, hogy azért nem versenyzik,mert öreg és gyenge,” Itt az „öreg és gyenge” a birkózóbajnokra (azaz saját magára) vonatkozik, pedig nyilván arra gondolsz, hogy a bajnok szerint a hajótörött a gyenge. (Szintén kiderül a szövegkörnyezetbõl, de a mondat attól még önmagában ezt jelenti.) Tehát például kicsit kigyomlálható, egyértelmûsíthetõ pl. így: „Ám, mikor egy birkózóbajnok rávágta azt, hogy azért nem versenyzik, mert ellenfele öreg és gyenge,” „A király, látván, hogy õ ilyen messzire hajította, kijelentette, hogy a hajótörött egy igazi férfi...” Nyelvtanilag itt ugye az a helyzet, hogy az elsõ mondatrész alanya a király, és egy alárendelt mondatban a hajótörött lesz az alany (ezt jelzed Õ-vel), de alapesetben ilyen helyzetekben a fõ tagmondat alanya az alany, tehát a király. Ilyenkor meg kell ismételni az alanyt, de hogy ne legyen szóismétlés, használj más szót rá, amirõl már tudjuk, hogy a hajótöröttre igaz, pl.: „az öreg”. Az is baj, hogy az Õ nélkül egyértelmûbb, hogy a hajótörött hajigált, de szintén a szövegkörnyezetbõl, a mondat akár azt is jelenthetné (sõt önmagában ugye azt is jelenti), hogy a király is nekiállt hajigálni. Így az Õ-vel inkább a király hajigált, mivel egyértelmûen hangsúlyozod, ezzel nyomatékosítod, hogy a jelen mondat alanya (a király) hajított. Ami ugye nem igaz, zavaró. A „hajította” azért nem jó, mert ez egy tárgyasan ragozott forma, tehát kell mellé egy tárgy. Megint csak nem kéne, ha az elõzõ mondat tárgya folytatólagosan használható lenne, de mivel most épp egy alárendelt mellékmondatban vagyunk (ráadásul tárgyi alárendelésben), ezért ki kell írni a tárgyat, vagy pedig alanyi ragozásba kell tenni a mondatot. Tehát megoldások: A király, látván, hogy az öreg ilyen messzire hajította a diszkoszt, kijelentette, hogy a hajótörött egy igazi férfi... A király, látván, hogy az öreg ilyen messzire hajított, kijelentette, hogy a hajótörött egy igazi férfi... Esetleg átfogalmazni az alárendelt tagot úgy, hogy a diszkosz legyen az alany: A király, látván, hogy ilyen messzire repült a diszkosz, kijelentette, hogy a hajótörött egy igazi férfi... A második kérdésnél nem értem a problémát, esetleg írhatnál szövegkörnyezetet, lehet hogy sok a "volt" szóismétlés. Nyelvtanilag nem tilos (nincs olyan szabály, hogy szépen KELL beszélni vagy szóismétlés nélkül KELL írni). Ezek nem NYELVTANI, hanem STILISZTIKAI szabályok, amit nagyon sokan összemosnak a fejükben. A szóismétlés nyelvtanilag nem tilos, mindezt nkább azért tanulod, mert ha írnod kell valamit, akkor érdemes tudni, hogy bár nem tilos, de rém idegesítõ lehet, ha valaki tõmondatokban ír, és minden mondata ilyen: "A labda piros volt. A kacsa sárga volt és mûanyag. A csónak kék volt, anyaga fa volt." Sokkal szebb, nem nyelvtanilag, de stílusilag, ha néha egy másik igét raksz a volt helyére. "A labda piros volt. A kacsa sárga mûanyagból készült. A csónak fa testét kékre festették."

Nem vagyok irodalomtanár, de novellákat írok és olykor magyarra fordítok ezt-azt, talán hallgatsz rám. A szövegkörnyezetbõl kiderül, hogy nagy valószínûséggel ki dobta a diszkoszt, de a mondat attól még suta. Több sutaság is van benne, amit a tanár nem jelölt be, sõt azt is el tudom képzelni, hogy valójában azokat akarta bejelölni, csak nem jó helyre tette a kérdést. „Ám, mikor egy birkózóbajnok rávágta azt, hogy azért nem versenyzik, mert öreg és gyenge, ” Itt az „öreg és gyenge” a birkózóbajnokra (azaz saját magára) vonatkozik, pedig nyilván arra gondolsz, hogy a bajnok szerint a hajótörött a gyenge. (Szintén kiderül a szövegkörnyezetbõl, de a mondat attól még önmagában ezt jelenti.) Tehát például kicsit kigyomlálható, egyértelmûsíthetõ pl. így: „Ám, mikor egy birkózóbajnok rávágta azt, hogy azért nem versenyzik, mert ellenfele öreg és gyenge, ” „A király, látván, hogy õ ilyen messzire hajította, kijelentette, hogy a hajótörött egy igazi férfi...” Nyelvtanilag itt ugye az a helyzet, hogy az elsõ mondatrész alanya a király, és egy alárendelt mondatban a hajótörött lesz az alany (ezt jelzed Õ-vel), de alapesetben ilyen helyzetekben a fõ tagmondat alanya az alany, tehát a király. Ilyenkor meg kell ismételni az alanyt, de hogy ne legyen szóismétlés, használj más szót rá, amirõl már tudjuk, hogy a hajótöröttre igaz, pl.: „az öreg”. Az is baj, hogy az Õ nélkül egyértelmûbb, hogy a hajótörött hajigált, de szintén a szövegkörnyezetbõl, a mondat akár azt is jelenthetné (sõt önmagában ugye azt is jelenti), hogy a király is nekiállt hajigálni. Így az Õ-vel inkább a király hajigált, mivel egyértelmûen hangsúlyozod, ezzel nyomatékosítod, hogy a jelen mondat alanya (a király) hajított. Ami ugye nem igaz, zavaró. A „hajította” azért nem jó, mert ez egy tárgyasan ragozott forma, tehát kell mellé egy tárgy. Megint csak nem kéne, ha az elõzõ mondat tárgya folytatólagosan használható lenne, de mivel most épp egy alárendelt mellékmondatban vagyunk (ráadásul tárgyi alárendelésben), ezért ki kell írni a tárgyat, vagy pedig alanyi ragozásba kell tenni a mondatot. Tehát megoldások: A király, látván, hogy az öreg ilyen messzire hajította a diszkoszt, kijelentette, hogy a hajótörött egy igazi férfi... A király, látván, hogy az öreg ilyen messzire hajított, kijelentette, hogy a hajótörött egy igazi férfi... Esetleg átfogalmazni az alárendelt tagot úgy, hogy a diszkosz legyen az alany: A király, látván, hogy ilyen messzire repült a diszkosz, kijelentette, hogy a hajótörött egy igazi férfi... A második kérdésnél nem értem a problémát, esetleg írhatnál szövegkörnyezetet, lehet hogy sok a "volt" szóismétlés. Nyelvtanilag nem tilos (nincs olyan szabály, hogy szépen KELL beszélni vagy szóismétlés nélkül KELL írni). Ezek nem NYELVTANI, hanem STILISZTIKAI szabályok, amit nagyon sokan összemosnak a fejükben. A szóismétlés nyelvtanilag nem tilos, mindezt nkább azért tanulod, mert ha írnod kell valamit, akkor érdemes tudni, hogy bár nem tilos, de rém idegesítõ lehet, ha valaki tõmondatokban ír, és minden mondata ilyen: "A labda piros volt. A kacsa sárga volt és mûanyag. A csónak kék volt, anyaga fa volt." Sokkal szebb, nem nyelvtanilag, de stílusilag, ha néha egy másik igét raksz a volt helyére. "A labda piros volt. A kacsa sárga mûanyagból készült. A csónak fa testét kékre festették."
A "nagyszerû volt" esetében szerintem abszolút jó a "volt", de a másiknál is OK így önmagában, ha nincs mellette túl sok. Az a baj, hogy sokszor a tanárokba is beleverik az idióta szabályokat, amit meg õk megpróbálnak beleverni a tanulókba. Ez van, ha jól akarsz fogalmazni, úgyis sokat kell olvasnod, és lehetõleg sokfélét. (Ja és egy fontos dolog: vesszõ után mindig hagyj szóközt.)
Szia :) Az 1. válaszoló megelõzött; nagyjából ugyanezeket írtam én is az 1. kérdéseddel kapcsolatban, de így most kitöröltem a vonatkozó részt. Annyit tennék még hozzá, hogy próbálj meg egyszerûbb, rövidebb mondatokat írni, pl. az 1. mondat kettébontva így néz ki: "Ám ekkor egy birkózóbajnok azt mondta, (hogy) a hajótörött csak azért nem versenyez, mert öreg és gyenge. Ekkor / Erre a hajótörött felkapott egy hatalmas diszkoszt..." A 2. kérdésedre: nem pontatlan a mondatban a "volt" szó, de tanácsosabb színesebben fogalmazni. Pl.: "A rendezvényen sok ember vett részt, köztük én is." Vagy még inkább: "A rendezvényen sokan vettünk részt." A 2. mondatnál lehetne pl. így: "A sportverseny nagyszerûen sikerült, ..." Vagy: "A sportverseny számomra nagyszerû élményt jelentett, ..." Üdv. :)
És megint írtatok, mire befejeztem... :D Ezzel a válasszal viszont nem értek egyet, ezek nem "idióta szabályok", egyszerûen arról van szó, hogy ne mindig ugyanazokat a szavakat és kifejezéseket használjuk, ha több is rendelkezésünkre áll. Szebb, színesebb, gazdagabb a beszéd és az írás is, nem olyan egyhangú és unalmas. Pl. a legutóbbi kommented 2. mondata szebb lenne így: "Amúgy szerintem nem használtam / írtam le túl sokszor a volt szót, ..." :)
A kérdező hozzászólása: Bocs, a 2. kérdésemnél elfelejtettem nagybetüvel írni a voltokat, az így lenne:... A rendezvényen sok ember VOLT, köztük én is....A sportverseny nagyszerû VOLT, el sem hittem...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, majd próbálok ezekre odafigyelni. Amúgy a szerintem nem volt túl sok volt (3db szétszórva 1 A/4-es oldalon).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz.

Ha egy kiállításon pl. egy boxer van és nyer az is olyan eredménynek számít mintha 10 között nyerne?

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ. Amit az elõzõ válaszoló írt az nem teljesen így van. Teljesen mindegy, hogy az adott fajtából mennyi kutya indul. Én pl voltam ezév májusában a collie kan kutyámmal a nagyvázsoyi kiállításon, a növendék osztályba neveztem be. Egyetlen egy kan volt a növendék osztályban. Megkapta a CAC címet. De nem azért mert õ volt egyedül abban az osztélyban, hanem mert kiérdemelteKülleme szépségével. Ugyanis ha nem tett volna eleget a CAC cím megszerzési követelményeinek, akkor meg sem kapta volna. Mindez föggetlen az osztálban lévõ kutyák számától. Theát ha egy kutya is van az adott osztályban nem egyáltalán nem biztos, hogy megkapja a kitûnõ I minõsítést és a CAC címet, csak akkor, ha az elõírásoknak megfelel. Elõfordulhat az is, hogy csak egy jó minõsítést kap, vagy ha nem megfelelõ, akkor ki is zárhatják. Még szeretném hozzátenni, hogy egy kisvárosban, vagy egy kisközségben megrendezett CAC nemzeti kiállítás, is ugyanannyit ér, ugyan az a rangja mint egy nagyvárosi CAC kiállításnak. Semmi különbség nincs köztük. A minõsítés eldöntésekor nem a felvezetett konkurenciát kell figyelembe venni.A kitünõ minõsítésrõl, hogy hol és milyen versenyen szerzte a kutya, tehát csak olyan kutya kaphatja meg a kitûnõ minõsítést, amelyik bárhol, bármilyen nagy kiállításon is megkaphatja azt. Ugyenez még hangsúlyosabban mondható el a címek odaítélésérõl. Szóval bármely nemzeti kiállításon, vagy nemzetközin, vagy Európa, ill. Világkiállításon nem az a lényeg, hogy hánykutya van az adott osztályban, hanem, hogy milyen minõségû. Egy vidéki CAC-on szerzett CAC cím ugyanannyit ér mintha egy nagyobb versenyen szerzte volna a kutya.

Kedves kérdezõ. Amit az elõzõ válaszoló írt az nem teljesen így van. Teljesen mindegy, hogy az adott fajtából mennyi kutya indul. Én pl voltam ezév májusában a collie kan kutyámmal a nagyvázsoyi kiállításon, a növendék osztályba neveztem be. Egyetlen egy kan volt a növendék osztályban. Megkapta a CAC címet. De nem azért mert õ volt egyedül abban az osztélyban, hanem mert kiérdemelteKülleme szépségével. Ugyanis ha nem tett volna eleget a CAC cím megszerzési követelményeinek, akkor meg sem kapta volna. Mindez föggetlen az osztálban lévõ kutyák számától. Theát ha egy kutya is van az adott osztályban nem egyáltalán nem biztos, hogy megkapja a kitûnõ I minõsítést és a CAC címet, csak akkor, ha az elõírásoknak megfelel. Elõfordulhat az is, hogy csak egy jó minõsítést kap, vagy ha nem megfelelõ, akkor ki is zárhatják. Még szeretném hozzátenni, hogy egy kisvárosban, vagy egy kisközségben megrendezett CAC nemzeti kiállítás, is ugyanannyit ér, ugyan az a rangja mint egy nagyvárosi CAC kiállításnak. Semmi különbség nincs köztük. A minõsítés eldöntésekor nem a felvezetett konkurenciát kell figyelembe venni.A kitünõ minõsítésrõl, hogy hol és milyen versenyen szerzte a kutya, tehát csak olyan kutya kaphatja meg a kitûnõ minõsítést, amelyik bárhol, bármilyen nagy kiállításon is megkaphatja azt. Ugyenez még hangsúlyosabban mondható el a címek odaítélésérõl. Szóval bármely nemzeti kiállításon, vagy nemzetközin, vagy Európa, ill. Világkiállításon nem az a lényeg, hogy hánykutya van az adott osztályban, hanem, hogy milyen minõségû. Egy vidéki CAC-on szerzett CAC cím ugyanannyit ér mintha egy nagyobb versenyen szerzte volna a kutya.
Az esély valóban nagyobb, fõleg ha amúgy lenne egy-két "sztárkutya" a mezõnyben, akik szinte mindig gyõznek. Mi legutóbb úgy jártunk, hogy ketten voltunk az osztályunkban, mindketten kitûnõt kaptunk, a bíró nézegette kicsit a kutyákat majd közölte, hogy nem adja ki a címet. Van ilyen. Volt, hogy megkaptuk a címet úgy, hogy egyedül voltunk, de jártunk már úgy is, hogy egyedül voltunk és akkor sem adta ki a bíró a címet.
igen is meg nem is. a bíró besorolja mindenképpen az 5öws skálán(kitûnõ, jó stb.), de a többi címet csak akkor adja kiha a kutya ténleg elég szép. Viszont több szép kutya között ugye sokkal kisebb az esélye hogy pont az kapja meg, hacsaknem annyira szép hogy ott is nyer. Ezért szokták honlapon feltüntetni hogy melyik címet milyen kiállításon nyerte, hogy lássuk nem vidéki cacokon nyert, hanem népes kiállításokon.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindkettõtöknek! Szerintem akkor is 1-2 kutya esetén nagyobb esélye van mint 10 között. Bár én még csak ebben az évben kezdtem el kutyakiállításokra járni szóval még tapasztalatlen vagyok de figyelek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!