Találatok a következő kifejezésre: Ha egy aznap jár le, adhatják (1 db)

Igen.
Ez a kérdés miért a politika-rovatban szerepel? Egyébként igen, adhatják, sõt: még nagyobb leértékelésen is "áteshetnek" ezek a termékek. A lényeg: ne maradjon a kereskedõ nyakán, illetve hogy kevesebb legyen a kereskedõ vesztesége ezeken a termékeken.
Jó kérdés, mert az aznapban nincs benne, hogy mikor, tehát mondjuk éjjfélig? Más kérdés, hogy van ráhagyás bõven, tehát mondjuk a kefír nem fog 0:01 -kor elköszönni. A bolt vezetõségét meg nem vágja földhöz, max hazaviszik a családnak. :-))) (én is kaptam már így több karton Túrórudit, még 2-3 napig meg mertem enni, utána rá se bírtam nézni)
Kereskedõje válogatja, és természetesen az, hogy visszáruzható-e. Gondolom ilyenkor azt mérlegelik, hogyan jöhetnek ki jobban... Lényeg, hogy ne adják már el a lejárat után, sajnos ismerek ilyen üzleteket, rezzenéstelen arcal kirakják nem jelzik, de nem is árazzák le. Egyszer amikor szóltam még fel is volt háborodva, hogy "az csak kakaópor mit számít pár hónap?!" A helyi 100asban is már 4X szóltam hogy az egyik italpor fél éve lejárt. Mindig meglepetten elnézést kér 1-2 ingyen oda is ad(mert tudom h nincs semmi baja), de akkor is a többi vásárlónak nem szól és még csak le sem értékeli... Szerintem ha ellenõriznék meg ütné a bokáját. És ki tudja még hány ilyen terméke lehet...
igen, sõt még másnap is árulhatja, de akkor kötelezõ fél áron vagy még olcsóbban!!
Lejártat már ingyen sem adhat! Van egy hatóság, amelyikkel újra lehet dátumoztatni (mármint legálisan). Szétszednek néhány dobozzal, és megvizsgálják. Az új címke, amit rátesznek, a saját emblémáluk és nem fedi el a régit.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Közkútról lehet vizet lopni?

16

Hol kaphatok ingyen vizet?

Láttam Ózdon ezt a felmerülő helyzetet. És úgy gondolom, én is megérdemlek ingyen vizet, hisz én a a társadalom tagja vagyok, és túl gazdag sem, tehát a szegény réteghez tartozok.
Valahol igényelhetnék ingyen vizet? Vagy én nem kaphatok?

4

Mit lehetne tenni az orvosi titoktartás és az adatvédelmi szabályok megtartásának kikényszerítésére?

Sok ciki esetem volt, és munkám miatt különösen kényes, ha bármi kiszivárog, ehhez képest nem csak bármi, hanem elég 1 valakihez elmennem, és másnap kb 400-500 fiatal fog ezen csámcsogni, és persze 10-féleképpen megforgatva, valami teljesen más következtetésre jutni, ahogy ez a pletykáknál már csak lenni szokott.

Nem akarok konkrétumot, ezért így nehéz leírni a problémámat, de szal:

1, elmegyek here-ultrahangra, ott a kis kedves doktornéni elkezd beszélgetni, hol dolgozok, mivel foglalkozik, stb, rögtön megakad rajta, h jaj az ő fia is ott sportol, aztán jönnek a közös ismerősök stb. na ok.

Másnap már nem csak az az egyesület, hanem még másik 3-4 egyesület is arról pletykált h hereultrahangon voltam mert steril vagyok. (amúgy nem igaz persze)

Ok, de mit is tegyek? Legyek atombunkó, és mondjam h kuss, közöd semmi, vagy mondjam h szövőnő vagyok? vagy mi? tehát olyat, amiből tutira nem lehet következmény, mert ott nem ismerhet senkit, ugyanakkor az se derüljön ki h hazudok, mert akkor azért rág be rám.
Egyszerűen létezik jó megoldás?

2, elmegyek neurológiára, egyébként semmi extra betegség miatt, csak fejfájásos dologról van szó, na kb ugyanez lejátszódik, hogy "jaj hát az én lányom is ...blabla", és következő nap már persze aki él és mozog, az arról pletykál h miért járok ideggyógyászatra vajon, és jézusom, vajon milyen idegbajom lehet.

Valami katasztrófa, h nálunk egyszerűen nincs orvosi titok, ezt teljes nyugalommal kijelenthetjük, de annyira, hogy a legutolsó laboros asszisztens is leül a kórházi gép elé, és BÁRMIT meg tud nézni BÁRKIRÕL (nem én találtam ki, tapasztalat, és ők is elismerik).

Adatvédelmi szempontból eleve a különleges adatokhoz már azt se tudom, hogy lehet ennyire szabadon bárkinek hozzáférése, na de hogy a kórház informatikája még ki is jelentse, hogy kész, ez így van, nem lehet mit tenni, na azért az már túlzás. Õket nem ellenőrzi a Péterfalvi?

Most akkor mit lehet tenni jogász szerint?

a, Feljelentsem? úgyis bizonyíthatatlan és nem akarok 3 évig húzódó ügyet.
b,Hazudjak? abból gond lesz, mert nagyrészt kiderül.
c, Bunkó legyek? na abból szintén gond lesz.
d, Egyéb lehetőség?

A kórházat, szakrendelőket hogyan lehetne arra kényszeríteni, hogy eleve informatikailag blokkolják a hozzáférhetőséget, és ténylegesen csakis az a szakorvos tudjon belemászni az adataimba, akit éppen érint?

(és nem lennék ennyire felháborodva, ha ez eddig úgy legalább 100x nem okozott volna már kényes helyzeteket ... sőt, túl ezen, elég ciki magyarázkodásokat is mert a pletyka persze nagyon hamar eljut mindenhova, a vezetőséghez is természetesen, azaz konkrétan a munkámat is veszélyezteti az, h ők csak úgy lazán pletykálnak, turkálnak a gépben, senkinek eszébe se jut olyan apróság h esetleg ez orvosi titok is és különleges adat is ...)

2

Mit kell ahhoz tennie egy magányszemélynek, hogy a testőreit éles pisztolyokkal szerelhesse fel?

Vagy hogy megoldható, hogy valaki éles fegyveres testőröket alkalmazhasson?

Csak az illegális út létezik?

5

Miért nem lehet drogosoknak súlyosabb büntetést adni? (a fogyasztónak meg a felhasználónak is)

Nem lenne jobb ha magyarországon kevesebb drogos lenne?
Pl a fogyasztónak minimum 1 év letöltendő a dealernek adnék pl 5 év-et.
Nem lenne kevesebb drogos vajon?
Nem félnének jobban az emberek hogy börtönbe kerülnek ha súlyosabb lenne a büntetés?

27

Szavatosság esetén nincs pénzvisszafizetés?

Vásároltam egy vászoncipőt egy ismert üzlethálózatnál, kb 8 alkalommal volt a lábamon összesen max 1-2 kilométert sétáltam benne. Ma visszavittem, pénzt vissza nem adtak, náluk cseredarab nem volt, az üzletvezető talált egy másikat 6 metrómegállóra lévő üzletben, mondtam neki, hogy az nekem messze van és autóval vagyok. A cipő ára 5000 forint volt, két metrójegy lett volna 700. Nekem kellene fizetnem azért, hogy ki legyen cserélve? a jegyzőkönyvbe azt írta, hogy másik üzletben történő csere lehetőségét elutasítottam. Hogyan tovább?

2

Hány bejelentett munkanap után jár a munkanélküli járadék?

6

Asztmára jár-e adókedvezmény?

1

Mi értelme van az olyan büntetéseknek mint "1200 év letöltednő", vagy ehhez hasonlók?

Tudom, hogy ez amerikai szokás, de nem értem. A múltkor is hallottam, hogy egy férfit életfogytig PLUSZ 1000 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Ez miért van, vagy van ennek jelentősége a bűnös elhalálozása után?

8

Miből áll a közmunka?

Garázdaságért 20 napot kaptam,milyen km-re számíthatok?
Mit kell vinnem magammal...egyszerűen hogy működik ez?

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!