Találatok a következő kifejezésre: Ha egy aznap jár le, (2 db)

Ha egy hús akciós azért mert aznap jár le szav ideje megvehetem? Ha megvehetem akkor fagyasztóba téve meddig használhatóm fel?

Kezdő háziasszony vagyok : sokszor látok olyan húst ami a szav idő miatt jóval olcsobb : Igy talán tudnék sporolni ..

Legjobb válasz: Hasonlóképpen, ha jó az ára megveszem, vagy azonnal megfõzöm, vagy azonnal ( a csomagolásból kivéve, átcsomagolva ) lefagyasztom.

Hasonlóképpen, ha jó az ára megveszem, vagy azonnal megfõzöm, vagy azonnal ( a csomagolásból kivéve, átcsomagolva ) lefagyasztom.
Na, valakinek nagyon nem tetszenek a válaszaink!
Elso vagyok... Most nyugodtan lepontozhattok kedves sznobok, akik megtehetitek hogy k***a dragan megvehetitek a hust! Attol mert én nem irom hogy fujj nehogymar majdbem lejart hust venni milyen dolog? Mert mi nem tehetjuk meg, és jozan paraszti esszel probalunk sporolni? Gratulalok a szinvonalhoz! :)
Ha azonnal berakod a mélyhûtõbe, akkor hónapokig jó, én is ezt szoktam tenni.
Én is megveszem, sõt inkább így veszek húst. Aznap elkészítem, de ha mégsem, akkor a fagyasztóba teszem, és ugyanúgy eláll mint a többi húsféle.
Én a teszkoba szoktam így a csirkemellet megvenni! :) vagy aznap vagy másnap keszitem el, és nem rosszabb mint amin mas a cimke :) bajunk sosem volt tole.
A kérdező hozzászólása: Én mindekinek zöld pacsit adtam ..
Igen.
Ez a kérdés miért a politika-rovatban szerepel? Egyébként igen, adhatják, sõt: még nagyobb leértékelésen is "áteshetnek" ezek a termékek. A lényeg: ne maradjon a kereskedõ nyakán, illetve hogy kevesebb legyen a kereskedõ vesztesége ezeken a termékeken.
Jó kérdés, mert az aznapban nincs benne, hogy mikor, tehát mondjuk éjjfélig? Más kérdés, hogy van ráhagyás bõven, tehát mondjuk a kefír nem fog 0:01 -kor elköszönni. A bolt vezetõségét meg nem vágja földhöz, max hazaviszik a családnak. :-))) (én is kaptam már így több karton Túrórudit, még 2-3 napig meg mertem enni, utána rá se bírtam nézni)
Kereskedõje válogatja, és természetesen az, hogy visszáruzható-e. Gondolom ilyenkor azt mérlegelik, hogyan jöhetnek ki jobban... Lényeg, hogy ne adják már el a lejárat után, sajnos ismerek ilyen üzleteket, rezzenéstelen arcal kirakják nem jelzik, de nem is árazzák le. Egyszer amikor szóltam még fel is volt háborodva, hogy "az csak kakaópor mit számít pár hónap?!" A helyi 100asban is már 4X szóltam hogy az egyik italpor fél éve lejárt. Mindig meglepetten elnézést kér 1-2 ingyen oda is ad(mert tudom h nincs semmi baja), de akkor is a többi vásárlónak nem szól és még csak le sem értékeli... Szerintem ha ellenõriznék meg ütné a bokáját. És ki tudja még hány ilyen terméke lehet...
igen, sõt még másnap is árulhatja, de akkor kötelezõ fél áron vagy még olcsóbban!!
Lejártat már ingyen sem adhat! Van egy hatóság, amelyikkel újra lehet dátumoztatni (mármint legálisan). Szétszednek néhány dobozzal, és megvizsgálják. Az új címke, amit rátesznek, a saját emblémáluk és nem fedi el a régit.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!