Találatok a következő kifejezésre: Ha egy aznap (63 db)

Ha egyik nap 11-re kell bemennem a kórházba császár miatt, akkor aznap már műthetnek is?

Be kell mennem 11 körül. Kapok majd infúziót, fájásserkent?t.

Legjobb válasz: Ez gondolom, hogy orvostól és kórháztól függ. Én mind a két gyerekemet császárral szültem, az egyiket 11:45-kor a másikat 21:45-kor. Nekem mind a kettõ esetben be kellet feküdnöm elõzõ nap. Mondjuk a másodiknál még aznap megmûtöttek, mert nem volt jó a véreredményem és sürgõsséggel mûtöttek, de ha nem lett volna baj, akkor csak másnap 10-re voltam kiírva.

Ez gondolom, hogy orvostól és kórháztól függ. Én mind a két gyerekemet császárral szültem, az egyiket 11:45-kor a másikat 21:45-kor. Nekem mind a kettõ esetben be kellet feküdnöm elõzõ nap. Mondjuk a másodiknál még aznap megmûtöttek, mert nem volt jó a véreredményem és sürgõsséggel mûtöttek, de ha nem lett volna baj, akkor csak másnap 10-re voltam kiírva.
Igen mûthetnek! Én 11-re mentem ctg-re, elõtte jól bekajáltam, utána uh-ra és mivel nagyon vékony volt az elõzõ császár hege a doki mondta, hogy akkor nem várunk tovább, ma babázunk. Ki kellett várni, hogy elteljen 6 órát az utolsó evéstõl számítva, addig kaptam infúziót meg feküdtem a vajúdóban. Még aznap 16.47-kor született a fiam!

Ha egy fiú aznap lemondja, a találkozót, mit gondoljak?

Nyáron megismerkedtem egy sráccal. Először csak nézett, majd leszólított,és beszélgettünk. Másnap bejelölt facebookon és azóta beszélgetünk. Szinte mindig ő ír, én csak ritkán, mert nem vagyok az a nyomulós típus. Aztán nemrég úgy volt ,hogy találkozunk, de aznap lemondta,mert,hogy sok munkája van és nem engedik el, de hogy majd máskor....most megint írt...de velem ne játszadozzon értitek!:) légyszi írjatok véleményt!

Legjobb válasz: Szerintem lehetnél egy kicsit megértõbb, enyhén túlreagálod. Valószinûleg dolgoznia kell, és nem fog rögtön rohanni hozzád csapot-papot otthagyva, ha munkája van, mert sok helyen elõfordul, h kiteszik az illetõt ha nem végzi a munkáját rendesen. Ha rendszeresen ir, akkor nem kell aggódnod, tuti érdeklõdik irántad.

Szerintem lehetnél egy kicsit megértõbb, enyhén túlreagálod. Valószinûleg dolgoznia kell, és nem fog rögtön rohanni hozzád csapot-papot otthagyva, ha munkája van, mert sok helyen elõfordul, h kiteszik az illetõt ha nem végzi a munkáját rendesen. Ha rendszeresen ir, akkor nem kell aggódnod, tuti érdeklõdik irántad.
Felejtsd el.Ha akart volna már találkozott volna veled.
A kérdező hozzászólása: Huha. Elég megosztó ez a dolog úgy tûnik, de mindkettõtöknek köszönöm a választ! :)

Mitől lehet, hogy a hasam belülről ég egy kis helyen konkrétan a bőröm, mint ha egy seb lenne belül? S ha hajolok vagy ha már sokat tettem-vettem aznap akkor húzódik. Kívülről semmi.38 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia! Nem tudom mitõl van,csak azt tudom írni,hogy nekem is nagyon régóta van ez az érzés néha,most 37 hetes vagyok.A védõnõ azt mondta,hogy olyankor lehet hogy nyom egy ideget a baba.

Szia! Nem tudom mitõl van, csak azt tudom írni, hogy nekem is nagyon régóta van ez az érzés néha, most 37 hetes vagyok.A védõnõ azt mondta, hogy olyankor lehet hogy nyom egy ideget a baba.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, nekem tényleg olyan sebes érzésem van, s fõleg ha megyek, akkor húzodik.

Ha egy lány orálisan izgat fel egy pasit, és utána eléggé sok idövel de még aznap óvszerrel szeretkeznek, és az óvszerre nyál kerül, abbol ami azelött az elöváladékkal érintkezett, elöfordulhat terhesség?

(az elöváladék nagyon kis mennyiségü volt mert nem is éreztem az ízét, és azért jópár óra eltelt,azóta lehet ettem is meg ittam is, gyorsan válaszoljatok léci!)

Legjobb válasz: Akkor ha jól értem, ondó került a szádba, aztán több órával utána összenyálaztad az óvszert amivel a pasid belédhatolt és most az a kérdés, hogy maradt-e a nyáladban sperma??? Elég fura lenne, ha ettõl terhes lennél, hiszen a nyál folyamatosan termelõdik és cserélõdik a szádban. Fõleg ha ettél is mert akkor fokozódik a termelés. Nem, ááá, ettõl nem lehetsz terhes.

Akkor ha jól értem, ondó került a szádba, aztán több órával utána összenyálaztad az óvszert amivel a pasid belédhatolt és most az a kérdés, hogy maradt-e a nyáladban sperma??? Elég fura lenne, ha ettõl terhes lennél, hiszen a nyál folyamatosan termelõdik és cserélõdik a szádban. Fõleg ha ettél is mert akkor fokozódik a termelés. Nem, ááá, ettõl nem lehetsz terhes.
szia! Szerintem kizárt, hogy terhes legyél.
Nem hiszem, hogy terhes lehetsz, hiszen a hímivarsejtek amikor a levegõvel érintkeznek egybõl "meghalnak".
A kérdező hozzászólása: jó de mi van ha nem olyan sok idö telik el közte? monyguk csak 5 óra vagy nem tom
CSAK 5 óra? Ne viccelj már! Nem, akkor sem. Még ha 5 percet mondtál volna! De még akkor sem lennék meggyõzõdve róla, hogy lehetséges. Sõt, nem! 2. válaszoló
A kérdező hozzászólása: mért mennyi idöre mondanád azt h akk lehetséges?
A kérdező hozzászólása: najo köszi mindenkinek asszem megnyugszom mert máskor is ez volt csak máshogy, de akk sem volt semmi, csak most ugye történt ez is h orálisan elégitettem ki, és ha most is ezt csin akk megint beképzelek dolgokat, felidegelem magam és nem jön meg a havim, mert olyan stresszes vok...szo köszi a válaszokat, asszem megnyugodtam

Szombatra krumplipürét szeretnék csinálni. Azonban nem lesz időm szombat de. Elkészíteni csak pénteken. Ha egy nappal előtte csinálom akkor szombatra már száraz lesz vagy ugyanolyan ízű, mintha aznap csináltam volna?

Legjobb válasz: Ha pénteken megpucolod a krumplit, és összevágva a vízben hagyod, szombaton megfõzöd, egy fél óra alatt kész vagy vele, és friss.

Ha pénteken megpucolod a krumplit, és összevágva a vízben hagyod, szombaton megfõzöd, egy fél óra alatt kész vagy vele, és friss.
ehetõ lesz, de nem ugyanolyan, mint, ha fissen csinálnád. a krumpli sajnos ilyen... én van mikor egy nap kétszer csinálok, mert a gyerekeknek megcsinálom reggel, elviszem nekik, õket nem zavarja, ha egy kicsit merev, mikrózzák és kész. a férjem délben pedig nem hajlandó melegített krumplit enni, így újat csinálok.:) )
Megcsinálod és szombaton adsz hozzá tejfölet vagy vajat és szombatoon mikróba bedobod, és jó lesz.
A kérdező hozzászólása: Jó akkor megfõzöm a krumplit péntek este és szombaton töröm össze meg adok hozzá vajat, tejfölt. Remélem fini lesz.
Hát a krumplit melegen kell összetörni..szerintem..Hidegen tuti, hogy nem lesz olyan, nem is hallottam még, hogy másnap törjék össze. Én csináltam nem egyszer ilyent, és másnap vagy harmadnak egy kis margarinnal, vagy tejföllel vagy vajjal kikevertem.Persze azelõtt a mikróba bedobtam, vagy azután. És nekem olyan volt az ize.
Nyugodtan csináld készre, másnap amikor felmelefítetted jó forróra tagyél hozzá tejfölt még vagy margarint és keverd jól át.
Szerintem akkor csinálj inkább krumplipürét, amikor ráérsz frissen elkészíteni. Nálunk senki nem eszi meg a megdermedt krumplipürét, már aznap se ha kihûlt, akár hogy is melegítem. Esetleg ha pótlod a folyadékot, amit elveszít, ahogy az elõttem lévõk javasolták. Szerintem közel olyan rossz az íze, mint mikor a dermedt sült krumplit melegíted újra.

Ha egy fiut egy lány orálisan felizgat és utána egy kicsi mennyiségü elöváladék kerül a lány szájába, nem tudom mennyi idövel késöbb, de még aznap szeretkeznek gumival, és a gumira kerül a nyálból akkor lehet a lány terhes?

az idöt nem tudom de sokan monták h a nyálba ugye sokáig birja a sperma de viszont ha közbe lenyelem, azt a kis mennyiséget akk sztem csak arra a nyálra gondolnak ami nem emésztödik meg vagy éppen azonnal oda kerül a hüvely közelébe..segitsetek eléggé sürgös

Legjobb válasz: Szerintem nem.Szóval ha a spermát rendesen lenyeli,vagyis nem közvetlenül kerül a gumira akkor nem hiszem.

Szerintem nem.Szóval ha a spermát rendesen lenyeli, vagyis nem közvetlenül kerül a gumira akkor nem hiszem.
a nyál lúgos...nem savas...nem lehetsz terhes, ugy erõsködsz mitnha az akarnál lenni..5 tõl 11 ig....neharagudj addig legalább 3 piohárnyit ittál sztem..nem lehetsz !!!!
A nyál savas kémhatású, az elõváladékban eleve kevesebb a jó minõségü sperma! Nyugalom, nem lehetsz terhes!
Nyugi! LEHETETLEN annyi idõ eltelte után!
sztem szinte 0....elõváladékban alapból kevésvan, plusz lenyelsz egy csomót...plusz több óra elteleik...tuti hogy nem..
Nem. Semmiképp nem lehetsz terhes..ha már eltelt valamennyi idõ akkor fõleg nem.
A kérdező hozzászólása: ugye semmi esély rá??????lécci ugye mindenki egyet ért??????, , ,
A kérdező hozzászólása: ????
A kérdező hozzászólása: hogyha az az orális izzé az 5-6 körül volt és a szeretkezés meg este 11kor akk lehet?
A kérdező hozzászólása: de ésha nem olyan sok idö telt el közte mert nem emlékszem.
A kérdező hozzászólása: jo de nme tudom biztosan, nmért mennyi idö elteltével lehetséges?
A kérdező hozzászólása: jo de nem biztos h 5-11ig volt csak igy emlékszem de mongyuk pár óra eltelt

Ha egy hús akciós azért mert aznap jár le szav ideje megvehetem? Ha megvehetem akkor fagyasztóba téve meddig használhatóm fel?

Kezdő háziasszony vagyok : sokszor látok olyan húst ami a szav idő miatt jóval olcsobb : Igy talán tudnék sporolni ..

Legjobb válasz: Hasonlóképpen, ha jó az ára megveszem, vagy azonnal megfõzöm, vagy azonnal ( a csomagolásból kivéve, átcsomagolva ) lefagyasztom.

Hasonlóképpen, ha jó az ára megveszem, vagy azonnal megfõzöm, vagy azonnal ( a csomagolásból kivéve, átcsomagolva ) lefagyasztom.
Na, valakinek nagyon nem tetszenek a válaszaink!
Elso vagyok... Most nyugodtan lepontozhattok kedves sznobok, akik megtehetitek hogy k***a dragan megvehetitek a hust! Attol mert én nem irom hogy fujj nehogymar majdbem lejart hust venni milyen dolog? Mert mi nem tehetjuk meg, és jozan paraszti esszel probalunk sporolni? Gratulalok a szinvonalhoz! :)
Ha azonnal berakod a mélyhûtõbe, akkor hónapokig jó, én is ezt szoktam tenni.
Én is megveszem, sõt inkább így veszek húst. Aznap elkészítem, de ha mégsem, akkor a fagyasztóba teszem, és ugyanúgy eláll mint a többi húsféle.
Én a teszkoba szoktam így a csirkemellet megvenni! :) vagy aznap vagy másnap keszitem el, és nem rosszabb mint amin mas a cimke :) bajunk sosem volt tole.
A kérdező hozzászólása: Én mindekinek zöld pacsit adtam ..

Ha egy nap "bűnöztem" már akkor aznapra adjam fel teljesen a fogyókúrát és tekintsem elrontott napnak?

Tehát, ha eszek valamiből többet vagy olyat amit nem szabadott volna, akkor aznapra hagyjam már a fenébe az egészet? Kalóriaszámolással fogyózok, csak pár kilót szeretnék leadni.

Legjobb válasz: Nem a kalória számít, hanem a táplálék minõsége. Hiába eszel egy nap mondjuk csak 800 kalóriát, de azt szénhidrátból, hizlalni fog.

Nem a kalória számít, hanem a táplálék minõsége. Hiába eszel egy nap mondjuk csak 800 kalóriát, de azt szénhidrátból, hizlalni fog.
Semmiképpen se! Nálam egy normális, mértéktartó diétázásból ez vezetett a bekattanáshoz és a rosszullétig zabáláshoz "mert hát úgyis elrontottam" - aztán másnap meg jött a rosszullét, az emésztési gond és a borzalmas bûntudat. Aztán rájöttem hogy ez a mentalitás olyan mintha lerobbannál a kocsiddal és ahelyett hogy kicserélnéd a defektes kereket, kiszúrnád inkább a másik hármat is. Nincs olyan hogy elrontott nap! Ha pl megettél egy csokit uzsonnára, akkor kompenzálj valamivel (kevesebb kenyér, rizs, stb. te tudod miket eszel) és folytasd mintha mi sem történt volna :)
ha túl sokat ettél, akkor várj egy kicsit mig leülepszik a gyomrodban a kaja, és mozogj kicsit, mondjuk kocogj egy 10percet!

Kislányom barátnőjének tetűt találtak a hajában pont aznap mikor találkoztunk velük lekezeljem a gyerekeim haját és ha igen mivel? (négy és egy 22 hónapos gyerkőc)

Nem volt még dolgunk ilyennel tapasztalatlan vagyok benne minden jó tanács érdekel

Legjobb válasz: Szerintem inkább alaposan vizsgáld át õket elõbb.

Szerintem inkább alaposan vizsgáld át õket elõbb.
Én lekezelném a biztonság kedvéért. Ártani nem árt. Amikor a fiam bölcsis volt, náluk is volt tetû, mindenkit le kellett kenni ezzel a löttyel, akár volt a hajában valami, akár nem. Mondjuk a hosszú hajú kislányok szüleit nem irigyeltem, én pikk pakk végeztem a tüsi hajú fiammal, nekik viszont gondolom ez nagyobb macera volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat de mit ajánlotok milyen tetûírót?
Én a szereket nem ismerem, azt nem tudok ajánlani, de ami mindenképp kell, az az alapos fésülés. Én ilyenkor minden este figyelmesen átnézem õket, tincsenként fésülgetve. Amúgy nem biztos, hogy elkapja, de nem árt figyelni jó pár napig. Mi még azt is megúsztuk amikor a barátnõméknél nyaraltunk, hogy a gyerekek egymás ágyában is henteregtek meg hancúroztak, utána derült ki, hogy neki az egyik tetves volt. Utólag visszanézve a videókat tényleg vakarta a fejét... Az enyémeknek mind a kettõnek majdnem derékig ér a haja, nagyon nem hiányzott volna, de mi sosem kapjuk el, még akkor se ha a fél ovi vakarózik és úszik a tetûirtóban. Minket úgy látszik a tetvek se bírnak elviselni.:-)
Pedex (max 400 ft ) Lányom ovijában is most találtak egy csomó gyerek fején, mi ezt használtuk(juk) és eddig megúsztuk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket:)

Testépítők! Mi történik rövid- illetve hosszútávon, ha egy kemény súlyzós edzés után nem töltöm vissza a szénhidrátot, hanem aznap már csak kizárólag fehérjét fogyasztok?

Azért ebbe a kategóriába írtam, mert éppen szálkásítani szeretnék!

Legjobb válasz: Ha szálkásítasz nem is kell edzés után ch.Protein mellé mehet + glutamin.

Ha szálkásítasz nem is kell edzés után ch.Protein mellé mehet + glutamin.
Tömegnöveléskor fontos a gyors szénhidrát-visszatöltés. Szálkásításkor sem árt (ha belefér a napi ch-bevitelbe), de nem feltétlenül kell, hiszen amúgy fogyaszt az ember szénhidrátot és mire a regeneráció véget ér, addigra szépen lassan vissza is töltõdnek glikogén raktárak. Viszont a fehérjét tilos elhagyni.
A kérdező hozzászólása: De nem fogok izmot bontani így?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!