Találatok a következő kifejezésre: Ha egy alszunk a babával, hogyan (10 db)

Ha egy szobában alszunk a babával, hogyan lehet megoldani a sexelést?

Lehet vmi "kára" abból a babának, ha tudattalnul meglát,meghall minket? Ha nem is lát meg, mert a rácsvéd? v más takar, de hallani, azért hallhat....Ti, h oldjátoke ezt meg?

Legjobb válasz: Mennyi idõs a baba?

Mennyi idõs a baba?
BARÁTAIMNAK 7 HETES A BABA SZERINTEM Õ MÉG NEM ÉRZÉKEL SEMMIT, LEGFELJEBB ÖRÜL, MERT HALLJA A SZÜLEIT. SZERINTEM 2 ÉVES KORI ILLETVE AMÍG NEM TU RENDESEN BESZÉLNI NEM BAJ HA HALLJA, DE AZÉRT JOBB HA 1ÉVES KORA UTÁN MÁR NEM LÁTJA, MERT MEGIJEDHET, HOGY APA BÁNTJA, VAGY KISAJÁTÍTJA ANYÁT, DE HA EZ ÍGY VAN SÍRÁSSAL FOG JELEZNI, HOGY NEKI EZ NEM TETSZIK!
Olyankor kell szeretkezni mikor alszik, és ha lehet halkan.Figyeld, ha felébred, sajna "no szex" míg vissza nem alszik.Mi így oldjuk meg.
Mi nem csináljuk a szobánkban, mert nekünk is ott van a pici.Mikor elalszik, akkor épp ott ahol vagyunk.A nappaliban, a fürdõkádban, a konyhaban vagy másik szobában.Nekünk ez így teljesen jó és izgalmas!!Egyszer próbáltuk az ágyunkban, de egyikünknek sem ment, mert tudtuk, hogy ott a pici.Azt nem tudom, hogy káros-e, ha látja vagy ha hallja, de szerintem ne csináljátok, ha õ is ott van.
Nem zavarja a babát, és nem okoz neki semmilyen kárt :) Ha titeket zavar, akkor csináljátok másik helységben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok tanácsot...a babika még bennem van, de akkor a segítségeitek tükrében majd megoldjuk... :O)) Jó babázást és jó "férjezést" Nektek! :O))

Sokan alszanak egy ágyban a babával? Mennyi idős koráig? Ha elkezd mászni mit csináltok, hogy nem essen le?

Legjobb válasz: Darázsfészekbe nyúlsz!!! Sokan ellenzik a babával egy ágyban alvást. Lehet, hogy kapsz majd hideget, meleget. A kislányom 11 hónapos múlt és még nem aludt a kiságyában, pedig van neki. A franciaágy egyik oldalán áll leesésgátlóként. Óriási kanapé párnákkal körbepárnázom miután elaludt, aztán késõbb én is melléfekszem. Még sosem ébredt fel alvás közben úgy, hogy elindult volna, ilyenkor nyûglõdik, sír, ha felébred. Bemegyek, megnyugtatom. Éjjel többször szopik, sokszor kell hajnaltól megsimogatni, akkor alszik tovább. Reggel, ha felébred, elkezd gagyarászni, engem piszkálgatni, olyankor sem lefelé vezet az elsõ útja.

Darázsfészekbe nyúlsz!!! Sokan ellenzik a babával egy ágyban alvást. Lehet, hogy kapsz majd hideget, meleget. A kislányom 11 hónapos múlt és még nem aludt a kiságyában, pedig van neki. A franciaágy egyik oldalán áll leesésgátlóként. Óriási kanapé párnákkal körbepárnázom miután elaludt, aztán késõbb én is melléfekszem. Még sosem ébredt fel alvás közben úgy, hogy elindult volna, ilyenkor nyûglõdik, sír, ha felébred. Bemegyek, megnyugtatom. Éjjel többször szopik, sokszor kell hajnaltól megsimogatni, akkor alszik tovább. Reggel, ha felébred, elkezd gagyarászni, engem piszkálgatni, olyankor sem lefelé vezet az elsõ útja.
Nálunk ugyan az van, int az utolsóéknál csupán kisfiúval. :) Bébiõrt mindig bekapcsolom, ha nem vagyok még az ágyban, mellette így hallom ha megébred.De tényleg ha felkel, mindig csak sír, nyöszörög, nézelõdik.Elég álmos még ahhoz, hogy ne induljon meg lefelé.
Az én manóm hol itt alszik, hol ott. Tulajdonképpen a saját ágyában alszik el, de aztán ha éjjel felkel, és sokadik próbálkozásra sem tudom visszaaltatni (pl. mostanság fogzáskor) akkor bizony beteszem hozzánk, a franciaágyba középre. Ha simán visszaalszik éjjel, akkor is felkel olyan 5 körül, mikor a papa kel, és megy dolgozni. Na, olyankor tuti átkerül mellém, és így alszunk reggel 8-ig. A párom tesz az ágy szélére, mellé a földre párnákat, de még nem esett le. Amúgy is, ha felkel, nem akar lemászni, elõször mutogat, hogy kapcsoljuk be a tv-t. Megnézünk 1-2 mesét, és utána kelünk fel. Ja, 1 évesek vagyunk.
Falnál volt a nagyágy, õ aludt belül, mi kívül. Nem esett le.
Én nem aludtam egy ágyban a kisfiammal, de a sógornõm igen, fél éves koráig. Õ azt mondta, hogy a baba bármely rezdülésére felébredt, az ágy meg úgy volt elrendezve, hogy csak akkor tudott volna leesni, ha rajta (anyukán) átmászik. Azt mondja, semmi gondjuk nem volt az együtt alvásból, és fél évesen is viszonylag hamar hozzászokott a saját ágyhoz. Nem tudom, én ennek ellenére a következõ babámmal sem szeretnék egy ágyban aludni. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Nem terveztük az együtt alvást, sõt elleneztem is nagyon, de ez lett. Sokszor még így is nehezen alszik el.
Az elsõvel együtt aludtam 12-17 hónapos koráig. A második gyerekkel egy éjszakát sem.
Mi matracon alszunk, így nem olyan nagy baj, ha leesik. A kisfiam így is folyton lemászott, így 8 hónapos korától nem tudtunk együtt aludni. A kislányom 9 hónapos, már õ is mászik, de vele nincs ilyen probléma, álmában nyugton van.

Hogy lehet raszoktatni a babat, hogy egyedul elaludjon? Az olemben elalszik hason, majd ha hasra fektetem alszik, de ha hatara egybol felebred

Legjobb válasz: Mennyi idõs? Gondolom, még pici. Miért nem alhat hason, úgy tûnik, neki az jön be, nem kell forgatni. A fiam 5 hónapos, születése óta hason alszik. Háton 20-30 perc múlva felébred, hason 6-7 órát alszik éjjel.

Mennyi idõs? Gondolom, még pici. Miért nem alhat hason, úgy tûnik, neki az jön be, nem kell forgatni. A fiam 5 hónapos, születése óta hason alszik. Háton 20-30 perc múlva felébred, hason 6-7 órát alszik éjjel.
A mennyi idõs kulcsfontosságú, bár finoman már kicsi korban is lehet szoktatni. Tedd az ágyába, és 2 percenként menj oda, vígasztald meg, simogasd, vedd fel, majd tedd vissza. Elvileg 4-5 nap alatt "megtanulja", hogy ilyenkor mit "vársz" el tõle. Na meg akkor tedd hasra, ha úgy alszik!:-)
Tedd hasra nyugodtan! Kisfiam 4 napos korától hason alszik (amióta csak hazajöttünk a kórházból). Ha szépen átfordítja a fejét, a bölcsõhaláltól sem kell félned, illetve ha nagyon izgulsz emiatt, szerezz be légzésfigyelõt, ha nincs (kölcsönözni is lehet már, nem muszáj venni).
... kislányom azóta alszik el magától, mióta megtanult átfordulni a hasára. hason ugyanis alszik akár 12 órát is éjjel... szóval ha elég idõs a babád és ügyes akkor magától fog ha szeret tényleg hason lenni.


Hogy lehet megtanítani a babát egyedül elaludni? Még csak 3hetes, éjjel cici után rögtön lerakom akkor alszik is 3-3órákat, de nappal nem tud elaludni csak ha babusgatjuk, altatjuk. Túl kicsi még, vagy lehet már tenni valamit az ügy érdekében?

Ha leteszem aludni azonnal sír,hiába nyugtatom,addig csönd van,de ahogy távolodom újrakezdi.

Legjobb válasz: Mi 2,5 hósak vagyunk, de sétálni kell vele, napközben, csak így tud elaludni, éjjel nincs ilyen gond. Állítólag mi rontottuk el, de szerintem vannak ilyen babák, akiknek nem megy olyan könnyen, hogy csak úgy lecsukódjon az álmosságtól a szemük. A mienk is sír, ha álmos. Eddig én még nem kaptam használható tanácsot. Nálunk az sem mûködik, hogy a nagy ágyba magam mellé veszem, akkor is sír. Csak a séta, na meg autóban és babakocsiban. Idõvel én bízom benne, hogy változni fog, ahogy nõ. Ha elaludt, várj még 10-20 percet, amíg mély álomba kerül, aztán tedd le, vagy hagyd ott. Én nappal hasra teszem, csak így tud nyugodtan aludni, vagy így sem. De háton felébred 5 perc után. Vagy még nem alszik, úgy értetted a kérdésedben, hogy távolodsz és sír?

Mi 2, 5 hósak vagyunk, de sétálni kell vele, napközben, csak így tud elaludni, éjjel nincs ilyen gond. Állítólag mi rontottuk el, de szerintem vannak ilyen babák, akiknek nem megy olyan könnyen, hogy csak úgy lecsukódjon az álmosságtól a szemük. A mienk is sír, ha álmos. Eddig én még nem kaptam használható tanácsot. Nálunk az sem mûködik, hogy a nagy ágyba magam mellé veszem, akkor is sír. Csak a séta, na meg autóban és babakocsiban. Idõvel én bízom benne, hogy változni fog, ahogy nõ. Ha elaludt, várj még 10-20 percet, amíg mély álomba kerül, aztán tedd le, vagy hagyd ott. Én nappal hasra teszem, csak így tud nyugodtan aludni, vagy így sem. De háton felébred 5 perc után. Vagy még nem alszik, úgy értetted a kérdésedben, hogy távolodsz és sír?
Én ennyi idõs korában az ágyába tettem, símogattam a buksiját, és mellette ültem, míg nem éreztem, hogy tényleg alszik. Cumit is kapott, ha már nem szívta, akkor már aludt, akkor ott hagytam. Egy idõ után már nem igényelte a símogatást, csak a cumit. Most már (3 hónapos) csak akkor van simike, ha valami miatt zaklatott, és egyszerûen nem bír elaludni.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy õt megnyugtatni csak úgy lehet ha felveszem, különben sír és ahogy visszateszem bömbõl.Próbáltam magamon altalni járkálok, ringatom..ahogy visszateszem újra sír.Telejesen el vagyok keseredve.

Azt mondják, ha nem alszik jól a babám, tegyem mellé egy ruhadarabomat. DE hogyan? Nem fogja magára rántani és megfulladni?

Lányom 7 hós, de a takarót is magára tekeri, azért altatom hálózsákba. Mimet és hogyan tegyem mellé, hogy érezze az illatom? Frissen mosottat, vagy már hasznátat kell odatenni?Hogy csináljátok?

Legjobb válasz: Ne tegyél oda ruhát,vagy ruha félét mert tényleg megfulladhat.Tesóm is majdnem megfulladt!

Ne tegyél oda ruhát, vagy ruha félét mert tényleg megfulladhat.Tesóm is majdnem megfulladt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Én is arra gondoltam, hogy a hosszu hálóingem teszem a feje alá, mint a textilelust és betûröm a matrac alá.
Ez igaz hogy így jobban alszik.Mi is így csináljuk. Mindíg olyat ami már volt rajtad és Te tehetnéd a feje alá a pólódat.Remélem segítettem.
az én 9 honapos lányom is csak az én polommal alszik már kicsi kora óta. nem hosszuuju plolt adok neki mert az rátekeredhet a nyakára hanem rövidujju polot. neki a kezébe van és szorongatja meg szaglássza:) mindig akkor adom neki ha már jol átvette a testillatom a polo

A babám csak a vállamon, ringatva alszik el, nem fogad cumit. Hogy tudjam megtanítani egyedül aludni? Még csak 4 hónapos, így sírva hagyást kizárnám. Ha hasonló cipőben jártál, szívesen hallgatnám a siker történetet.

Ha álmos, felsír, hogy vegyem fel. Nagy nehezen tudunk csak babakocsiban menni sétálni mert attól gyorsan lesz álmos és fel kell vegyem :(

Legjobb válasz: Próbáld meg nagy ágyban lefektetni és melléfeküdni. Nekünk bejött. Szépen, fokozatosan: az elsõ ilyen altatás eltartott másfél óráig is, ma már csak 5-10 perc. Késõbb aztán beszoktattam a kiságyba is, de elõször elaludni "tanult meg", sírás nélkül természetesen.

Próbáld meg nagy ágyban lefektetni és melléfeküdni. Nekünk bejött. Szépen, fokozatosan: az elsõ ilyen altatás eltartott másfél óráig is, ma már csak 5-10 perc. Késõbb aztán beszoktattam a kiságyba is, de elõször elaludni "tanult meg", sírás nélkül természetesen.
Hol találtad meg az Álomba ringató praktikákat? Én csak a könyvet hirdetõ oldalakat találtam, a módszert nem:(
Szia! Nekünk az Álomba ringató praktikák jöttek be, Vida Ágnestõl. Azóta is azt használom ha valami gond van, most 18hónapos a lányunk. Csak ajánlani tudom!
A kérdező hozzászólása: Megprobálom, igazából néhánysor probáltam már, amikor korán reggel felkel, így mellette feküdtem mindig, de amikor álmos, sír, és ha nem veszem fel akkor nagyon nyûgös lesz, következik az ordítás. Hiszti mert nem tud aludni :(
A kérdező hozzászólása: Hú, de jó. Utánanézem a Álomba ringató praktikáknak. Remélem beválik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a linket :)

Miért van az hogy babám aki 11hetes délelőtt alszik egyedül utána dél körül elkezd nyügösködni és csak velem alszik el. Nem tudok kimenni a szobából még a fürdöbe se mert rögtön elkezd nagyon sirni. Ha felveszem egyböl megnyugszik és elalszik?

Legjobb válasz: Nekem nappal csak olben aludt el, egyedul ejjel tudtam lerakni. En sem ertettem miert van ez igy. Olyan 10 honaposan valtozott ez meg. Kifordult a kezembol, mar nem volt neki kenyelmes. Viszont a mai napig mellé kell fekudnom, delutan es este is. Sokszor, ha ki akarok maszni felebred. Most 19 hos.

Nekem nappal csak olben aludt el, egyedul ejjel tudtam lerakni. En sem ertettem miert van ez igy. Olyan 10 honaposan valtozott ez meg. Kifordult a kezembol, mar nem volt neki kenyelmes. Viszont a mai napig mellé kell fekudnom, delutan es este is. Sokszor, ha ki akarok maszni felebred. Most 19 hos.

Miért van az hogy ha babám velem van napközbe, alig alszik, egyfolytában nyűgi, ha ott hagyom sir? Ha itt van valaki, vagy itthon a férjem olyan mint egy kisangyal. Pedig akkor sem folglakozunk vele egyfolytában.

Unatkozik velem?9hetes

Legjobb válasz: Gondolom nyugodtabb vagy ha a férjed is ott van veletek, babád megérzi. Ennyi. Egyébkénk nagyon kicsi még, nem kell messzemenõ következtetéseket levonni a viselkedésébõl, hidd el hétrõl hétre könnyebb lesz.

Gondolom nyugodtabb vagy ha a férjed is ott van veletek, babád megérzi. Ennyi. Egyébkénk nagyon kicsi még, nem kell messzemenõ következtetéseket levonni a viselkedésébõl, hidd el hétrõl hétre könnyebb lesz.
Azt hittem, 9 hónaposról irsz...nagyon kicsi még!:)
Jobban észreveszed, ha ketten vagytok. Foglald el magad!

Mit csinálhatnék 3 és fél hetes babámmal? Egyre kevesebbet alszik ami nem lenne gond ha ellene a kiságyba, de ő csak ölbe van el. Mindenkitől hallgatom hogy elkapattam, de hát első baba

Legjobb válasz: Ez butaság. Az én gyerekem 8 hetes koráig szinte csak kézben volt el. Most 4,5 hónapos, már nem igényli.. Ilyen picit még nem lehet elkapatni. :) Sajnos most még fognotok kell egy ideig! :)

Ez butaság. Az én gyerekem 8 hetes koráig szinte csak kézben volt el. Most 4, 5 hónapos, már nem igényli.. Ilyen picit még nem lehet elkapatni. :) Sajnos most még fognotok kell egy ideig! :)
Nálunk is sokáig ölben volt el a pici, 4, 5 hónapos koráig hasfájós volt, majd bekapcsolódott a fogzás, úgyhogy sokszor kellett vigasztalni... De ahogy növekszik, egyre jobban kezdi érdekelni az õt körülvevõ világ és már nem csak az öledben akar majd lenni:) Egy 3 és fél hetes babát nem lehet elkapatni!!!! Gondolj bele, hány hónapon keresztül volt eddig az "öledben"? Hiszen szinte még csak most született! Igényli a testközelségedet, az illatodat, a szíved hangját és mindent, amit eddig megszokott... Nyugodtan legyél vele amikor csak igényli és persze amikor te igényled:) Hallgass a megérzéseidre, azok nem csapnak be, még ha elsõ baba, akkor sem.Bõven lesz még ideje az egyedüllétre. Nekem 8 hónapos a lányom, õ is sokat van még ölben - nem csak az enyémben, az apjáéban is:) - és szerintem nincs elkapatva. Egyedül is eljátszik, tudok mellette minden házi munkát végezni, igazodom az igényeihez. Aztán eljön majd az az idõ. amikor neki kell alkalmazkodnia, de úgy gondolom, hogy ezt még egy ilyen idõs babától nem várhatom el. Úgyhogy ölbe vele!!! :) )))
Szia! Szerintem nem az elkapatással van a gond, hanem, hogy ha ölben cipeli az ember egész nap a gyerekét, akkor semmit nem tud csinálni! 3, 5 hetesen nem lehet annyira sokat ébren. A tied mennyit van? Nekem az volt a tapasztalatom, hogy evett, aztán a pelenkázón elnézelõdött, átpelusoztam, és kb még negyed óráig beszélgettem neki, aztán újra aludt. tény, hogy nem magától. Kicsit segíteni kellt, hátsimi, dúdolgatás, ilyenekkel. A hordozóban hintáztatva is pihent jókat! szerintem próbáld ki, hátha õ is aludna, csak nem tudja hogyan. Ha meg neked nem gond, hogy sokat van ölben, akkor ne nagyon hallgass mások véleményére! Remélem segítettem. Jó babázást!
A lányom 1 hós, hasfájó, és ha nem alszik (szerencsére babkocsiban, autóban egyból elalszik) , akkor sokszor kézben van, szereti, ha valaki sétál vele. Általába du. 5 körül kezdõdik akritikus idõszak, ami eltart a fürdetésig, illtve a hajnali 4-5 órás szopizás után alszik nehezen vissza. Ma pl. szinte fent volt 4-tõl majdnem 9-ig, akkor kiraktam a kertbe, ott elaludt.
az enyém is alig akart aludni újszülött korában. Nézelõdött. A kiságyba alig volt, mert ott sírt. Én betettem bébihordozóba és vittem magammal a lakásban. Persze csak kb.20 percre szabad ilyenkor beletenni még. Nem lehet elkapatni. Egyszerûen vágyik a testközelségedre. Esetleg vegyél hordozókendõt vagy kengurut. Úgy egyszerûbb hordpzni. Nyugi ez nem lesz mindig így, amikor elkezd kúszni, mászni már nem vágyik az öledbe. addig meg hallgass az ösztöneidre és ne törõdj mit mond más.
szia, a fiam most 4hós. Az elsõ 2hónapban iszonyat hasfájós volt és éjjel nappal hozzám volt nõve szó szerint! Aludni is csak a mellkasomon volt hajlandó! (napi 1-max 2 órát) Szóval a házimunka meg ilyenek az felejtõs volt. A férjem csinálta... Elkapatni nem tudod neki még erre van szüksége!!!!!! Az én babám mostanában kezd ellenni egyedül a játszószõnyegén vagy ha beteszem a babahordozóba és viszem magammal. Szóval mostmás apránként tudok ezt azt csinálni otthon. Én nem bántam meg hogy az elsõ két hónapot szinte a karomban töltötte a picúr, mert mostanra bizony mosolygós, kiegyensúlyozott baba lett! Hallgass az ösztöneidre, és szard le az "építõ" kritikát! Én mindenkinek azt mondtam, hogy azért szültem hogy kényeztessem! -és ez így is van.

Meddig szól az élet a szoptatásról? Babóm 3hetes és gyakran egy-másfél órákig szopik, viszont utánna van, hogy 3órát alszik. Mikorra áll be a rendszeresség? Ha mohón eszik akkor bukik? ő bukik, de nem sokat! Az ugye nem betegség?

Legjobb válasz: Csak azért kérdeztem,mert én is bimbóvédõvel szoptattam,mert máshogy nem tudtam,és az jutott eszembe hogy köze lehet hozzá esetleg,nehezebben tudja szivni,vagy lassaban vagy valami.

A kérdező hozzászólása: vettem mini aventes kiemelõt, azóta 20perc a kaja.Ez volt a gond szerintetek?
A kérdező hozzászólása: aventeset
Csak azért kérdeztem, mert én is bimbóvédõvel szoptattam, mert máshogy nem tudtam, és az jutott eszembe hogy köze lehet hozzá esetleg, nehezebben tudja szivni, vagy lassaban vagy valami.
Másfél óra szerintem sok.Én 20 hónapig szoptattam, fél évig kizárólag, de amíg pici és úgymond nagyobb meló-nekik, akkor is félóra, késöbb 20-10 perc volt a szopi nálunk.Egy háromhetes baba szopik, alszik és igen ez az élet még neki.A bukás természetes, sõt büfiztetni kell hogy a lenyelt levegõ ki jöjjön.Mi konkrétan a kérdés?A renszer magától fog beállni, de szerintem kevesebb ideig tartson a szopi-idõ.Remélem segítettem :)
Milyen védõt használsz?
A minit? Pedig az nagyon hasonlít a cicire, nekem simán szopizott cicibõl utána. Igaz, nem 3 hetesen. Egyébként én úgy emlékszem, hogy a 6 hetes fejlõdési ugrás után állt be nálunk egyfajta rugalmas rendszer, szóval türelem :)
Dehogy gond. Ha egyébként jól érzi magát, szépen fejlõdik (minden értelemben, nemcsak súlyra!), akkor minden oké. Õ tudja, hogy mire van szüksége. Ha ennyi idõ kell neki, hogy teleegye magát és nagyot aludjon, akkor ez így pont jó. Ilyenért nem aggódunk ám, sõt! Inkább olyanért fogsz majd te is, hogy már megint miért nem alszik vagy miért ilyen keveset.. ;)
Én is Aventeset használtam.A 4óra alvás nem gond, nekem azt mondták, 5-6 óránál tovább ne hagyjam nappal aludni.
Csatlakozom a második válaszolóhoz. Az én babám is ilyen hosszan szopizott. A kórházban nekem is mondták, hogy 20 perc után vegyem el tõle, mert a cici nem játék, szokja meg, hogy enni kell belõle. Na, ezek a komfortszopiról soha nem hallottak még? De ha elvettem 20 perc után, még tényleg csak 20 gr-nál tartott. Kb 3 hónapos koráig ilyen nagyon sokáig tartott a szopi. Az elsõ gyerekemnél ugyanez volt, úgy látszik családi örökség. Akkor nem bántam, mert fekve szoptatok, így legalább én is tudtam pihenni. A másodiknál már nagyon gáz, be kellett vetnem az elektronikus babysittert (tv), hogy a nagyobbat lekösse. Akkor én is azt hittem, hogy ez egy örökkévalóság, de pár hónap alatt elmúlik. A bukás nem gond, ha szépen fejlõdik a baba.
A kérdező hozzászólása: akkor az, hogy eltelik 4, négy és fél óra két szopi között az nem gond?
Szerintem próbáld azért idõnként nélküle is, hátha sikerül, mert az lenne a legjobb. (Pl. félálomban, éjjel vagy amikor nem éhes és inkább csak cumizni szeretne.) Ha sikerülne, az jó, de ha nem, attól még lehet próbálgatni idõnként. Akkor legközelebb majd akkor lesz rá nagy esély, ha elkezdi rágni a kezét és utána elfogadja már a sima bõrt is.
Elõzõ vagyok.Nekünk a befelé forduló mellbimbó miatt kellett.Amugy az hogy utána 3 órát alszik az teljesen rendben van.
A kérdező hozzászólása: nem megy neki nélküle:(
Nekem max 10-20 perc volt a szoptatás bimbóvédõvel és rengeteg tejem volt, de lehet, hogy nálatok nem tud így hatékonyan szopizni. Próbáltad nélküle? Sebes a cicid?
Szerintem ne használd a védõt, ha nem muszáj!!! Az is nehezítheti, nyújthatja a szopást és a tejtermelésre is rossz hatással lehet, mert a mûanyagon keresztül nem éri annyi inger a melled, mint sima szopásnál. Ha fájó vagy sebes mellbimbó miatt használod, akkor pláne nem kell, mert nem ez a legjobb "gyógymód", hanem a helyes szoptatási póz megtalálása. (Idõvel úgyis hozzáedzõdik a melled ehhez a terheléshez.)
A kérdező hozzászólása: viszont utánna vagy, hogy 3órát is alszik.ez normális?
A kérdező hozzászólása: igen azzal, csak azzal tud még?azért tart tivább?
Az esetek nagy részében ha eddig tart egy szoptatás, akkor a baba már csak cumizik, játszik rajta.Állitólag 20 percig kéne tartania egy szoptatásnak...mi voltunk a kivétel.A csecsemõsnõvérrel a kórházban, amikor 4 hetes volt a babám, azon vitatkoztunk, hogy aztmondta csak 20 percig szoptassak, mert utána már nem is szopik, csak szórakozik.Mondtam hogy nem, õ tényleg 1, 5órát szopik.Lemértük etetések után, olyan 80at, 100 at leszivott.Aztmondta hogy ezt biztos hogy leszivja még az elsõ 20 percben.Hát nem ugy volt, 20 perc után levettük a cicirõl, és akkor tartott 30 ml nél, ugyhogy tényleg vannak babák akiknek eddig tart!Olyan fél éves korára csökkent le 40 percre, egy órára.Az elsõ 2-3 hónapban volt olyan húzós hogy 1, 5 órát tartott egy evés.Bimbóvédõvel szoptatsz?
Nem lehet tudni. De az biztos, hogy a kiemelõ sokkal ártalmatlanabb, mint a védõ. (És akinek lapos a mellbimbója, annak meg fõleg nem a védõ való...!)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!