Találatok a következő kifejezésre: Ha egy alszik velünk a babánk, (1 db)

Ha egy szobában alszik velünk a babánk, kell neki légzésfigyelőt venni?

Legjobb válasz: Én a saját megnyugtatásom miatt, tuti, hogy vennék! :)) Kérdezd meg a védõnõt.

Én a saját megnyugtatásom miatt, tuti, hogy vennék! :) ) Kérdezd meg a védõnõt.
Nem biztos, hogy felébredne az ember arra, ha nem lélegzik a baba, mivel azt nem hallod álmodban (hacsak nem horkol :-) Én használtam légzésfigyelõt, és nagyon hasznos! Nem olcsó, de ha meg tudjátok venni, érdemes egyet beszerezni.
Ha sok pénzetek van, vegyetek. De szerintem fölösleges, csak ha a kórházban mondják, hogy van rá eshetõség, hogy szükség van rá.
Én nem veszek.Édeasapám mondta, h annakidején õ is olyan ébren aludt, és minden kis nyikkanásra felébredt.Sokszor elõbb, mint édesanyám. Neked kell érezni, h szükséges-e!Ezt mi nem mondhatjuk meg.Ha te ettõl nyugodtabban fogsz aludni, akkor vegyél.
Azoknak, akik szerint felesleges: Nemrég történt a közvetlen környezetemben egy eset: a baba egészségesen született. Idõre, természetes, komplikációktól mentes szüléssel. Semmi baja nem volt, idõben hazamentek a kórházból. Egyik este anyuka lerakta aludni a 10 hetes babáját. Késõbb egyszer ránézett. A baba nem lélegzett. Felkapta, öltözködés nélkül magához szorítva rohantak a kocsihoz, majd a kórházba. Megmentették, az orvos szerint nem sokkal azelõtt történt a baj, hogy észrevették és az volt a szerencséje, hogy magához szorítva szaladtak, mert így akaratlanul is folyamatosan nyomogatta a kicsi mellkasát. A kórházból az orvos már csak azután engedte el õket, hogy apuka bevitte a légzésfigyelõt. Itt egy egészségesen született babáról van szó, aki ezt leszámítva azóta is egészséges. A bölcsõhalál pont attól veszélyes, hogy váratlanul, egészséges babákkal történik, minden elõzmény nélkül. A pici nyikkra, vagy mozdulatra fel lehet ébredni, de arra, hogy csendesen egyszercsak nem vesz levegõt, sajnos nem. Nekem van légzésfigyelõm. Ha sosem veszem hasznát, akkor jó. Lehet mondani, hogy felesleges, engem nem érdekel.
Igen. Ha nekem babám lesz, én biztosan fogok neki venni egyet, hiszen - mint ahogy mondják - az ördög nem alszik. Mi viszont igen, és nem valószínû, hogy bárki is õrízné a baba álmát éjjel-nappal. Az meg külön jó, ha sosem kapcsol be, és erre "dobom ki" a pénzt, nem pedig marhaságokra. (Mégiscsak a gyerekedre költöd) És ha már nem kell használni, el is lehet adni. Én jó ötletnek tartom a légzésfigyelõt, megkönnyíti a mindennapokat, és sok felesleges aggódástól megszabadít bennünket.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit lehet tenni, ha a 12 hónapos babám nagyon nyugtalanul alszik éjszaka, sokszor felébred?

Kisfiam nagyon sokszor felébred éjszaka.Mocorog,forgolódik,nyöszörög,és van,hogy sír.Van úgy,hogy fel van,de úgy is,hogy alszik közben.Mitől lehet ennyire nyugtalan?És mit lehetne tenni,hogy ne ébredjen fel éjszaka?Nem szomjas,nem akar inni,nem éhes,a szoba hőmérséklete is jó,nincs zaj.Tanácstalan vagyok.Napközben sem alszik sokat.

2

Miért nem akarja a kanalazgatást?

Kislányom most 4,5 hónapos tápszeres baba.1 hónapja próbálkozunk a hozzátáplálással nem utasította vissza,volt olyan hogy egy étkezésra megevett 80gr majd egy óra múlva ivott még 100ml tápszert,igy elég volt neki.A héten nem igazán akarta enni a megszokott gyümiket sem alig nyitotta ki a száját,amúgy nem köpte ki csak pár kanál után sírni kezdett.Nem tudom mi lehet az oka.Kicsit szörcsög az orra és köhög kicsit.Az is a gondom hogy nem igazán nyitja nagyra a száját,van amikor szívná a kanalat mint a cumit.Tanácsot tudtok adni?

3

Mik a reflux tünetei babáknál?

4

6hónapja nem szoptatom a kisfiam. Ha megnyomom a mellem még mindig folyik a tejem. Hogy apaszthatnám el?

2

Miért gondolja mindenki rögtön, hogy autista a gyereke?

Egyre több kérdést olvasok, ahol azon aggódnak, hogy autista a gyerek mert valamit csinál vagy épp nem csinál. Tényleg ennyire sok lenne a beteg gyerek vagy csak a szülők aggódják túl a dolgot, ha valamit nem úgy csinál a gyerek ahogy a nagy könyvben meg van írva?

13

Van valami jó tippetek baba ordugulásra?

1 éves kisfiam, náthás, úgy be dugul az orra amint lefektetem aludni, hogy éjszaka max 3 órát aludt. A Nasivin orrcseepp nekünk nem használ. Szegény iszonyú nyűgös, most se tud aludni csak 10 perceket az orrdugulástól. Valami házi praktika?

11

Ujjszopis babám ujjacskaja holyagos, miről? SOS!

Pár napja holyhagos, barna sárgás foltos és piros néhol. Bapanthent ajánlottak, azt nem baj, ha lenyalja, de ezt csak akkor tudom megtenni, ha alszik és már nem cumizik.
Tapasztalatok, h mi lehet ez? Nem szeretném, h fájjon Neki és ne tudja cumizni, mert ez annyira megnyugtatja. :-)

9

Mit csinaltok a hétvégén?

Mindkét napon, irjatok kort is :)

5

Hogyan kezdjek neki a saját ágyba szoktatásnak?

1 éves múlt kislányom, és szeretnénk lassan saját leesésgátlós heverőjére átszoktatni, de nem igazán tudom, hogy kellene elkezdeni. Eddig velünk aludt a franciaágyon, de már kezd kényelmetlen lenni mindenkinek, pedig szerettünk így aludni. Helyhiány miatt nem tudjuk az ágyát a miénkhez tolni :( Légyszi segítsetek hogy csináljam?

13

Barna fülzsír = fülgyulladás? 3 hós baba

Más tünete nincs, nem lázas, nem piszkálja a fülét. Vigyem hétfőn orvoshoz?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!