Találatok a következő kifejezésre: Ha egy alszik velünk a babánk, (1 db)

Ha egy szobában alszik velünk a babánk, kell neki légzésfigyelőt venni?

Legjobb válasz: Én a saját megnyugtatásom miatt, tuti, hogy vennék! :)) Kérdezd meg a védõnõt.

Én a saját megnyugtatásom miatt, tuti, hogy vennék! :) ) Kérdezd meg a védõnõt.
Nem biztos, hogy felébredne az ember arra, ha nem lélegzik a baba, mivel azt nem hallod álmodban (hacsak nem horkol :-) Én használtam légzésfigyelõt, és nagyon hasznos! Nem olcsó, de ha meg tudjátok venni, érdemes egyet beszerezni.
Ha sok pénzetek van, vegyetek. De szerintem fölösleges, csak ha a kórházban mondják, hogy van rá eshetõség, hogy szükség van rá.
Én nem veszek.Édeasapám mondta, h annakidején õ is olyan ébren aludt, és minden kis nyikkanásra felébredt.Sokszor elõbb, mint édesanyám. Neked kell érezni, h szükséges-e!Ezt mi nem mondhatjuk meg.Ha te ettõl nyugodtabban fogsz aludni, akkor vegyél.
Azoknak, akik szerint felesleges: Nemrég történt a közvetlen környezetemben egy eset: a baba egészségesen született. Idõre, természetes, komplikációktól mentes szüléssel. Semmi baja nem volt, idõben hazamentek a kórházból. Egyik este anyuka lerakta aludni a 10 hetes babáját. Késõbb egyszer ránézett. A baba nem lélegzett. Felkapta, öltözködés nélkül magához szorítva rohantak a kocsihoz, majd a kórházba. Megmentették, az orvos szerint nem sokkal azelõtt történt a baj, hogy észrevették és az volt a szerencséje, hogy magához szorítva szaladtak, mert így akaratlanul is folyamatosan nyomogatta a kicsi mellkasát. A kórházból az orvos már csak azután engedte el õket, hogy apuka bevitte a légzésfigyelõt. Itt egy egészségesen született babáról van szó, aki ezt leszámítva azóta is egészséges. A bölcsõhalál pont attól veszélyes, hogy váratlanul, egészséges babákkal történik, minden elõzmény nélkül. A pici nyikkra, vagy mozdulatra fel lehet ébredni, de arra, hogy csendesen egyszercsak nem vesz levegõt, sajnos nem. Nekem van légzésfigyelõm. Ha sosem veszem hasznát, akkor jó. Lehet mondani, hogy felesleges, engem nem érdekel.
Igen. Ha nekem babám lesz, én biztosan fogok neki venni egyet, hiszen - mint ahogy mondják - az ördög nem alszik. Mi viszont igen, és nem valószínû, hogy bárki is õrízné a baba álmát éjjel-nappal. Az meg külön jó, ha sosem kapcsol be, és erre "dobom ki" a pénzt, nem pedig marhaságokra. (Mégiscsak a gyerekedre költöd) És ha már nem kell használni, el is lehet adni. Én jó ötletnek tartom a légzésfigyelõt, megkönnyíti a mindennapokat, és sok felesleges aggódástól megszabadít bennünket.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Egy babának mikor kell magától az oldalára fordulnia?

Kislányom 11 hetes, és még nem fordul magától az oldalára. Igaz nagy a súlya (7kg), lehet emiatt lustibb, vagy csak nem bírja magát? Tehetek ez ügyben valamit? Le van maradva a mozgásfejlődésben?

Köszönöm.

1

Lányos anyukák! Nálatok mi vált be? Milyen baba legyen az ajándék?

1 évesnek szeretnék venni, lehetőleg olyat, ami kiegészítőkkel bővíthető később(ruhák, cumi, etetőkészlet, babakocsi, bármi).
Fiús anyukaként nem tudom, mi lenne a jó, láttam többfélét (Götz baba, Baby Born, Chou, Chou baba, Baby Annabell), de nem tudom, melyik miféle, melyik a jobb.

8

Légzésfigyelőt meddig kell/érdemes használni?

4

Melyik lánynevet választanátok?

Nem tudunk dönteni a férjemmel. Mindegyik nagyon tetszik de csak egy lehet. Kicsit ritkábbat szeretnénk adni, hogy az oviba és a játszótéren ne minden kislányt hívjanak ígyés persze felnőttként sem legyen nevetséges.

Mindegyik illik a vezetéknévhez.

Kinga, Kamilla, Villő, Szófia, Szofi, Emőke, Zsóka.

Köszönöm előre is a válaszokat.

21

Hogy vegyem rá 1 éves gyerekem az ivásra? Másnak is van olyan gyereke, aki szinte semmit sem iszik?

Teljesen kétségbe vagyok esve. Kislányom egész nap nem hajlandó inni. Egész nap 0,5 dl vizet hajlandó meginni. Elveim félredobva próbáltam már mindent, teát, gyümölcslevet, cumiból, poharból, szívószállal, itatópoharakból, mindenből.nagyon félek, hogy nehogy baja legyen, emiatt minden étkezéskor kanállal kis narancslevet kap. A fél decin kívül tápszert sem hajlandó inni, csak az esti alváskor egy decit.
Segítsetek légyszi, mit csináljak?

5

A babák mikor kezdenek hallgatni a nevükre?

Pl másfelé van fordulva, te kimondod a nevét, erre ő rádnéz. Mikortól tudják a nevük hallatán, hogy róluk van szó?

Köszönöm.

3

Puha csőrös pohár, de melyik?

A kisfiamnak szeretném lecserélni a cumisüveget egy csőrös pohárra vagy ami NEM csöpög,de minden képpen olyan kellene aminek nem műanyag a szívókája,hanem valami puhább,vettünk mam-os betétet amit a cumisüvegre kell rátenni de annak meg olyan vastag kerek a vége alig fér el a szájában,még nekem is elég lenne belőle inni,tud valaki valami jó fajtát ajánlani? Előre is köszönöm.

2

11 hónaposom leesett ma a kanapéról a kőre. Feldagadt a szeme, van valami amivel le tudom húzni a duzzanatot?

Szegénykém nagyon beütötte a szeménél az arcát. Fele akkora a jobb szeme, mint a bal, még nem piros, de gondolom majd szép színekben fog pompázni a következő pár napban. Esetleg jegeljem neki, hogy a duzzanat lejöjön, vagy mit csináljak?

13

8 honapos lányommal kapcsolatba kérdeznék?

8 honapos a kislányom kb 70%ban még anyatejes
amit megeszik az a tejpép alma és minden olyan ami nem bébiétel és nem püré állagu.
ez gond?
nem mondom hogy pacalt eszik de biz nem veti meg a leveseket, pörköltet (föleg a csirkepörit.
gyümi: banán és a görögdinnye, szölö

nem baj hogy bébi ételt nem kap?
tápszerezni nem akarom minek van tejem
tejpépet fogok venni a kövi honapba és akkor anyatej mellé reggel este még kap

2

Anya a sztár, az isten, amíg apa haza nem jön. Máshol is így van, vagy csak az én lányom ilyen apás?

A kicsivel nagyon jól megvagyunk, de heti egy két alkalommal, amikor jön apa, akkor nálam csak sír, kivéve amikor eszik, neki pedig mosolyog, gagyog és kacarászik. Egy hétre elmentünk a rokonokhoz látogatóba, és bár neki is nyafizott egy kicsit (ha letette), mikor egy kicsit elment, pl. boltba, nekem úgy üvöltött, mint akit ölnek, és alig mosolygott rám, rá meg folyton. Persze megértem, hogy különleges, mert ritkán van apával, de akkor is, vajon miért hisztizik nekem, amikor egyébként kettesben jól elvagyunk, nagyon szeret engem?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!