Találatok a következő kifejezésre: Ha egy alszik velünk (28 db)

Ha egy hétig velem alszik a 4 hónapos kisfiam megszokja?

Apuka erre az id?re elutazik dolgozni egy másik városba és gondoltam beköltöztetem a manót mellém. Nagy ritkán szokott velünk aludni, de mindig a kiságyában alszik éjjel. Átszokna?

Legjobb válasz: Szerintem nem az én lányom 5 hónapos koráig velünk aludt utána átettem a kiságyba és azóta is ott alszik, és nem hisztizik

Szerintem nem az én lányom 5 hónapos koráig velünk aludt utána átettem a kiságyba és azóta is ott alszik, és nem hisztizik
Biztos, jobban fog tetszeni neki, de 6 honapos kor alatt meg nem nehez a babakat atszoktatni. Lehet hogy par napba beletelik azert. Fugg a babad szemelyisegetol is. Az en fiam is epp 4 honapos. O a kezdetektol velunk alszik. Neha atteszem a kisagyaba, de nagyon tudomast sem szerez rola, ugyanugy alszik tovabb, ot nagyon nem erdekli, h hol alszik.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, akkor arra a kis idõre mellém költözik az úr :) boldog babázást nektek!!

Mennyi az esélye, hogy vmilyen fertőzést elkapok a palota pincsimtől, ha egy ágyban alszom vele? Arra figyelek, hogy a lábamnál feküdjön.

Legjobb válasz: Én 20 éve alszom kutyával, aki nem a lábamnál, hanem a hasamnál és a fejemnél alszik, és soha semmi bajom nem volt.

Én 20 éve alszom kutyával, aki nem a lábamnál, hanem a hasamnál és a fejemnél alszik, és soha semmi bajom nem volt.
elõttem szólónak: tartsd meg a véleményed :) a kérdezõnek: szerintem semmi bajod nem lesz tõle én minden nap a pincsimmel alszok és sose volt semmi bajom tõle pedig a fejemnél alszik mert a párnán szeret aludni :D Ha egészséges a kutyád nem bélférges akkor semmi bajod nem lesz tõle. Ha meg a lábadnál fekszik akkor meg fõleg nem. Ez most olyan hogy ha egyszer ráviszi a bacikat vagy bármit a szõrére akkor azt ugyanúgy el tudod kapni tõle simogatással ha nem az ágyadba fekszik. Már pedig olyan gazdi nincs aki sose simogatja a kutyáját (vagy ha igen akkor annak nem való kutya)
Nekem sosem jutott el az agyamig, hogy egy épeszû ember hogy képes a tiszta ágynemûbe állatot engedni. A kutya nyalja a se**ét, meg mindenét, ami aztán a szõrére kerül, az ember simizi és aztán azt sem tudja, mi kerül a kezére, testére, akárhova. Félelmetes számomra, ne haragudjatok, de szerintem gusztustalan dolog egy ágyban aludni egy állattal. Nyeled a szõrét, a mocskos kis fenekét ráteszi a párnára, ahova a fejedet hajtod. Szerintem ha ráülsz Te Magad a párnádra, azután sem szívesen tennéd oda valakinek a fejét, hát még egy kutya feneke után... A szeretetet máshogy is ki lehet fejezni az állat iránt.
Nekem Lizi drága mellettem alszik semmi bajom nem volt. Lényeg figyellj hogy tiszta legyen és normálisan legyen féregtelenítve!
nem lesz bajod. de azért gondold végig, késõbb is jó lesz-e, ha veled alszik a kutya pl. ha párod lesz vagy ilyenek (nem tudom hány éves vagy). olyankor kifejezetten zavaró lehet, ha ott van egy állat az ágyban...
Nyugodtan aludj vele :) kutya bajod sem lesz :D
mi is a kutyikkal alszunk.semmi bajunk.sokan elitélik de kit érdekel, nem õk alszanak velük. tévedés, h nem fertõzhetik egymást, a kutya az embert tényleg nem, de tõlem a kutyám elkapta a hasmenés-hányásos virust.könnyen elkapnak minden ilyesmit!
én 5 éve alszom egy ágyba a kutyámmal és semmi bajom pedig a fejemnél alszik
Semmi bajod nem lesz:)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!
Ha a féregtelenítésre figyelsz (háromhavonta kell pár tablettát venni és beadni neki), akkor semmi baj nem lesz. A kutyák és az emberek nem kapják el egymás nyavalyáit. (kivétel a veszettség, de gondolom, nyilvánvalóan oltva van:) )
a kutyák könnyen hordozhatják a bélférget. aminek a petéje veszéjes ami a kutya popóján van és nyalogataj, rá nyalja a szörére és te megsimogatod , és utánna nem figyelsz és szemedhez nyulsz és bekerül a pete a csemedbe, ahol ha kikel vakságot okoz. én nem raknám fel az ágyra, a kutya akkor is koszos ha tisztán tartod, leviszed sétélni poros koszos lesz. aztán szaga is van a leg szagtalanabb ebnek is. szörszálak mindenhol.
Undorító, tedd a fejedhez a kutyát, miért nem nyalod ki egybõl a fenekét?

Volt 2 epilepsziás rohama a kiskutyámnak, azóta bennt alszik velem a szobában, ha megint rohama lenne ott legyek. Kicsit kezd fárasztó lenni, alig alszom, ha kinn hagyom a házában, és ott jön rá egyedül a roham, nem lesz semmi baja?

Ezért nem merem kinn hagyni,nehogy baja legyen. Ráadásul néha az anyja a fejénél fogva akarja cipelni,gondolom fáj neki mert sír. Kinn hagyjam estére?

Legjobb válasz: Szia! Amint tudod vidd el orvoshoz a szüleiddel. Nem vicc! Nekünk tavaly hunyt el a Németjuhász kutyánk egy epilepsziás roham miatt.Valószínûsíthetõ hogy régebb óta volt neki ilyen,csak pont soha nem láttuk.Egyik nap nagy roham tört rá,felhívtuk az állatorvost rögtön,mert szörnyû állapotban volt,azt mondta mindjárt indul hozzánk,mialatt jött még 2 rohama volt (amúgy 2éves volt a kutyus).Sajnos már nem tudtuk megmenteni,mire odaért szegény meghalt=( Ha elöbb észrevesszük,vagy elöttünk jelentkezik ez a rángatózásos dolog,lehet hogy nem halt volna meg,vagy ha gyorsan berakjuk az autóba és mi visszük el.Nagyon sajnálom szegényt=( Szóval ti ne halogassátok!!!

Szia! Amint tudod vidd el orvoshoz a szüleiddel. Nem vicc! Nekünk tavaly hunyt el a Németjuhász kutyánk egy epilepsziás roham miatt.Valószínûsíthetõ hogy régebb óta volt neki ilyen, csak pont soha nem láttuk.Egyik nap nagy roham tört rá, felhívtuk az állatorvost rögtön, mert szörnyû állapotban volt, azt mondta mindjárt indul hozzánk, mialatt jött még 2 rohama volt (amúgy 2éves volt a kutyus).Sajnos már nem tudtuk megmenteni, mire odaért szegény meghalt=( Ha elöbb észrevesszük, vagy elöttünk jelentkezik ez a rángatózásos dolog, lehet hogy nem halt volna meg, vagy ha gyorsan berakjuk az autóba és mi visszük el.Nagyon sajnálom szegényt=( Szóval ti ne halogassátok!!!
Az epilepszia az idegrendszer betegsége. Azt nem tudom, kölyökkutyákkal mi a helyzet, az én kutyámnál felnõtt korában vettem észre, hogy rángatódzik. Az orvos mondta, hogy epilepsziás és naponta kell gyógyszert szednie. Egyébként érdekesnek találom az állatorvos véleményét, hogy azt a bizonyos gyógyszert akkor kell beadni a kutyusodnak, amikor rohama van. Ha ilyenkor teszel valamit a szájába, akár meg is fulladhat tõle. Mennyire bízol az orvos szakértelmében? Én lehet, hogy keresnék egy másik orvost...
Az én kutyusomnál 6 évesen jelentkezett elöször az epilepsziás roham.Azonnal orvoshoz vittem és kaptam egy kimondottan kutyák, macskák részére kifejlesztett étrendkiegészitö tablettát, ami a rendszeres adagolással lecsökkentette a rohamok számát évi kettö-háromra.Roham esetén végbélbe kap egy tubusbol gyogyszert és szinte azonnal csökken a görcsös roham.15 perc és ujra ö a legjobb házörzö, mert azonnal szolgálatba helyezi magát önként dalolva.Imádom a fejét.Amit ez mellé nekem is meg kellett tanulni hogy nem engedhetem meg a szélsöségeket neki.Tul sok intenziv birkozás, játék velem, hatalmas agresszio ha a kerités mellett elmegy egy idegen kutya.
ha az orvos 6 hetes kutyának tablettát adott és azt mondta hogy akkor add be neki mikor rohama van akkor én keresnék egy másik orvost. logikus gondolkodással legalábbis :S kipróbáltad már beadni úgy neki? szerencsére az én német juhászomnak nem volt soha rohama
Nem kéne aludni, hanem elvinni orvoshoz. Mennyi idõs, hogy az anyja még cipelni tudja?
Nem beszélek hülyeséget, nekem is volt epilepsziás kutyám. De olvasd el még egyszer a kérdést: a kölyköt az anyja a fejénél fogva cipeli. Mennyi idõs lehet? 8-10 hetes? Vajon mire számíthat, ha már most epilepsziás? Azt is írtam, hogy egyáltalán nem biztos, hogy egy kiskölyöknél elõjön az epilepszia, amirõl eddig hallottam legkorábban 1-2 éves koruk körül. Ezért egyáltalán nem biztos, hogy az. Ezért kellene megvizsgáltatni egy hozzáértõ orvossal.
11.29-es!Kérlek ne beszélj hülyeséget, az én kutyám 4 éve él ezzel a betegséggel és összesen kb.6-8 rohama volt.Mint az elözöekben is leirtam napi rendszerességel kapja az étrendkiegészitöjét, és a hangulati állapotát figyelemmel kisérem.Öket a negativ hatásoktol kimélni kell, de meg lehet tanulni vele együtt élni.Az én kutyusomat látnád nem gondolnád hogy ezzel a betegséggel élünk évek ota, ÉS MÉG NAGYON SOK ÉVÜNK LESZ EGYÜTT.
A hatósági állatorvos meg tudja nézni az oltási könyvben, hogy mikor lett beoltva a kutyád. Vidd egy normális orvoshoz, akinek van rendelõje. Cseppet sem biztos, hogy egy kölyökkutyának epilepsziás rohama van. Ha tényleg, az, az komoly baj, számíthatsz rá, hogy szenvedések és állandó orvosi kezelés mellett élhet még 1-2 évet.
A kérdező hozzászólása: nem próbáltam, mert még nem volt azóta rohama, szerencsére. Nem voltam itthon, mikor itt volt az orvos, mamám azt mondta, így mondta neki az orvos. Egyébként hatósági állatorvos.
A kérdező hozzászólása: természetesen voltunk orvosnál. 6 hetes egyébként. kapott tablettát, amit akkor kell neki beadni, ha rohama van. német juhász. de nappal sem vagyunk mindig vele, éjszaka meg lehet, h észre sem veszem....nem tudom mit tegyek
NE!!! semmiféleképpen !!!ha megint elõ jön neki és nem tudsz róla, szegény kutyus ott marad....
A kérdezõnek: Kíváncsi lennék hogy a kutyus milyen kivizsgálásokon sorozatán ment át, mert ugye csak akkor adunk tablettát amikor már tudjuk hogy honnan/mitõl indul ki a roham. Okozhatja vírus, máj, vese, daganat, mérgezés kalciumhiány stb. Hát, én is elgondolkodnék azon hogy elég lelkiismeretes-e az állatorvosod! Sajnos az én kis csivavámmal/8éves/ is hasonló cipõben járunk, nemrégiben volt a második rohama, szörnyû volt! Eddig túl vagyunk a vese, máj, szívultrahang, vérkép vizsgálatokon, hála az égnek minden negatív. Nagyon bízom benne hogy nem lesz több, de ha mégis, Pesten van egy nemzetközileg elismert doktornõ, /kutyák epilepsziájával foglalkozik/ akivel már megbeszéltük hogy visszük hozzá.


11honapos fiam egyedul alszik el a kisagyaban mar pici kora ota. Az ejjel is elaludt de kb 11kor iszonyat sirasra kelt es azota nem hajlando a kisagyban maradni uvolt ha beleteszem. Mi lehet vele?

Legjobb válasz: Szia! Nem lehet, hogy a foga jön??? Ha megpróbálnád a válladon elaltatni, becsempészni az ágyba és ha nem ébred fel akkor elképzelhetõ, hogy a fogai miatt van ez a probléma! Lehet, hogy ez az idõjárás is bántja, vagy a hasa fáj, nem tudom evett-e valami új dolgot?! Esetleg még az is lehet, hogy már nem szeretne az rácsos ágyba aludni, hanem egy sima ágyon. Az én kislányom, legalábbis már két hónapja alszik sima ágyon, nem a kis rácsos ágyába:)! Boldog babázást kíván egy 13 hónapos kislány anyukája.

Szia! Nem lehet, hogy a foga jön??? Ha megpróbálnád a válladon elaltatni, becsempészni az ágyba és ha nem ébred fel akkor elképzelhetõ, hogy a fogai miatt van ez a probléma! Lehet, hogy ez az idõjárás is bántja, vagy a hasa fáj, nem tudom evett-e valami új dolgot?! Esetleg még az is lehet, hogy már nem szeretne az rácsos ágyba aludni, hanem egy sima ágyon. Az én kislányom, legalábbis már két hónapja alszik sima ágyon, nem a kis rácsos ágyába:) ! Boldog babázást kíván egy 13 hónapos kislány anyukája.
A kérdező hozzászólása: Az ejjel sima agyon aludtunk vele, ugy nem volt gond, de amint tettem volna be a kisagyba visitott szegenykem

Szerintetek mennyire kínos vagy elítélendő ha egy 6 éve elvált apa a 15 éves lányával a havonta kevés találkozáskor eleget téve lánya kérésének egy franciaágyban, természetesen két takaró alatt együtt alszik vele?

Legjobb válasz: Hát, ha a lánya sokszor aludt így vele, akkor egyiküknek sem lehet kellemetlen, max az apa új barátnõjének. Én nem foglalkoznék vele különösebben ahány ház, annyi szokás. Szerintem pár év és a leányzó kinövi ezt.

Hát, ha a lánya sokszor aludt így vele, akkor egyiküknek sem lehet kellemetlen, max az apa új barátnõjének. Én nem foglalkoznék vele különösebben ahány ház, annyi szokás. Szerintem pár év és a leányzó kinövi ezt.
szerintem ez aranyos
Ez kettejük dolga, ha nekik nem probléma, vagy máshogy nem megoldható, akkor szerintem nincs semmi kivetnivaló benne. 54/N
22.13 as vagyok, igen elolvastam és k....ra nem h ez mért kérdés? mi a tök lenne? semmi, örülök neki h neked ez a problémás szívesen cserélnék veled! 20/f amúgy
összebújva vagy csak egymás mellett amúgy?
második válaszoló vagyok, 19F
2 változat. 1 vagy pedofil és a lány nem meri elmondani. 2 lehet, hogy a lány is gerjed az apára és 1 húron pendülnek. 20f
Hát én 23 éves nõ vagyok, de ha úgy adódna, hogy apukámnál aludjak (szoktam nála lenni, de igazán csak otthon szeretek aludni), semmi kifogásom nem lenne, hogy egy ágyban aludjunk, fõleg francia ágyban. Persze külön ágynemûkkel.Õ az apám, az egyik legközelebbi hozzátartozóm. Hozzám tartozik, belõle vagyok. Nem igazán értem az ilyen jellegû kérdéseket... :S 23N az apukám 43 éves, ha ez számít valamit.
Ha egyedül élsz, az alkalmankénti együtt alvás nem baj, de ha van párkapcsolatod, és együtt éltek a hölggyel, akkor ez így nem jó. A gyereknek a családon belül megvan a saját helye, és a hölgynek is.
A 40 éves férjem néhány hete aludt el a lányával a tévé elõtt, úgy, hogy a lánya átölelte és a mellkasán volt a feje. A férjemnek annyiból nem tetszett, hogy mire felébredtek, elég szép nyáltócsa maradt a mellkasán :)
Semmi gond nincs vele. Úgyis nemsoká eljön az idõ, amikor majd a lányod nem fogja igényelni, mert õ már "felnõ" - és ez így van rendjén :) 20/L
Amikor még ott töltöttem a hétvégéket apukámnál, én is egy franciaágyban aludtam vele, ugyanis nem volt máshol hely. Volt hogy még a húgom is ott aludt. Külön takaróval természetesen. Semmi gond nem volt belõle, semmiféle perverz gondolata nem volt egyikünknek sem, még mielõtt elváltak is aludtam apukámmal, amikor berúgott és kérte, hogy maradjak ott, míg elalszik, mert nem szeret egyedül aludni (anyukám ilyenkor a másik szobában aludt).
Sztem semmi baj nincs vele, amíg bizonyos határokon belül történik a dolog... de nálatok nem az a helyzet, ahogy látom, csak egy ágyban alszotok. Most ezek szt a szegény családok nagy része is abnormális, ha csak egy ágyon tudnak aludni... -.-...
Még annyit, hogy a lányok sokszor apásak. (Én is az vagyok.)
A barátodnak van lánya? Nekem kicsit se volt furcsa a kérdés, lévén, hogy nekem van apukám, és mikor pici voltam bizony megfürdetett, aludtunk együtt, meg hasonlók. Szerintem ebben nincs semmi perverzió vagy kivetnivaló, még most is van, hogy elalszom apám mellett a francia ágyon, ha filmezünk. Mikor pici voltam, 3-an is elfértünk, igaz ritkán aludtam szüleimmel (általában akkor, amikor rosszat álmodtam), de sose jutott eszembe, hogy apukám úgy nézzen rám, mint egy nõre. Hisz én a lánya vagyok. (elsõ voltam)
22.21 aki ebbe kivetni valót talál azt nyugodtam el lehet küldeni a francba, nekem is elváltak a szüleim és megesik h ágyhiány miatt szülõ mellett alszom. nem érzem h bûn lenne
A kérdező hozzászólása: Az apa én vagyok és kritikával illetett egy barátom a fenti dolog miatt.Én nem éreztem és nem érzek benne semmi kivetnivalót, de szerettem volna tudni tõlem független emberek véleményét.
Elsõ vagyok, 24/N.
A kérdező hozzászólása: olvasd már el a kérdést kérlek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kommenteket de kérlek tegyétek oda hogy hány évesek és milyen nemûek vagytok.Szeretném úgy értékelni a válaszokat.
Szerintem nem kínos. Havonta, 2 havonta, vagy ritkábban szoktam haza menni édesapámhoz. Általában külön alszunk, mert nála is van szobám (elváltak a szüleim), de van amikor fogom a takaróm és átcuccolok apu mellé, mert õ akkor is az én apukám akárhány évesek vagyunk. Amikor meg anyáéknál vagyok és mondjuk a férje elmegy horgászni a haverjaikkal, anyu meg otthon marad, mert megyek, akkor mindig együtt alszunk. Persze nem minden haza látogatásnál alszunk együtt, de néha igen. 21/L

Mit gondoltok, baj ha 6hetes babám velünk alszik egy ágyban az éjszak?

Álltalában napközben is az ágyunkban alszik,mert ebben a nagy melegben fekve szopizik,hogy ne izzadjon le t?lem teljesen,de azért félek hogy igy nem fogja szeretni az ? ágyát,szobáját!

Legjobb válasz: 11.27-es vagyok. Aludhatott volna tovább is velünk, de már kicsi volt az ágy 3-nak. Mivel keresztbe aludt:-) A lába hol apa fején volt, hol az enyémen:-) Így 1 éves korától már kényelmesebb volt mindenkinek.

11.27-es vagyok. Aludhatott volna tovább is velünk, de már kicsi volt az ágy 3-nak. Mivel keresztbe aludt:-) A lába hol apa fején volt, hol az enyémen:-) Így 1 éves korától már kényelmesebb volt mindenkinek.
Szerintem is jobb lenne a saját szobájában, saját ágyában aludnia. Késõbb egyre nehezebb lesz oda szoktatnotok.
Én az elsõ 3 hónapban nem aludtam vele, hogy a légzésfigyelõ figyelhesse. Aztán mivel nekünk az emeleten van a hálónk a sajátja meg lent így mikor beteg lett mondta a doktornénink, hogy aludjak vele, hogy kéznél legyek ha nem kapna levegõt. Azóta vele alszok és habár nem mertem volna hamarabb vele aludni a légzésfigyelõ miatt én egy percig sem bánom. 9 hónapos igaz, de én legszívesebben megállítanám az idõt! Puszilgat, bújuk kéri hogy simogassam...nagyon jó vele aludni és vele tölteni a mindennapokat. Rokonságban van olyan aki felnõtt és kiskorában 7 éves koráig a szüleivel aludt. Nagyon rendes ember lett belõle aki a szüleivel szuper bizalmi szinten van soha nem volt rajta az a hisztériás kamasz idõszak (nem cigizett nem ment bele a rossz társaságba)és habár nagyon öntudatos ember mindent megosztott a szüleivel az elsõ szerelemtõl kezdve minden magánéleti problémát amit pl én nem tettem meg. teljesen egészséges gyerekkora volt és azt leszámítva hogy , , furcsa mód" a szüleit barátainak érezte nem volt gyámoltalanabb vagy anyámasszonykatonája. Amikor továbbtanult külföldre ment ösztöndíjjal és nem maradt a szülei nyakán, hogy eltartsák. Egy barátnõm aki velem egy idõs hasonló viszonyban volt a szüleivel és ha bár a tini szerelem korszak ugyan úgy jellemzõ volt rá mégis mindig elmondta az anyukájának. Én nagyon rigyeltem mindig is a kettõjük kapcsolatát. Szerintem érdemes ebben a korban inkább kicsivel kevesebbet aludni, de így nem kell forgolódnod amikor tizenévesen nem tudod merre jár az éjszakában vagy tudod, de még sem oda megy. Nem voltam , , rossz" gyerek de én kifejezetten sokat hazudtam a szüleimnek ezekrõl. Szeretném ha sikerülne hasonló bizalmi viszonyt kialakítanom majd a kislányommal. Nekem egyáltalán nem teher vele aludni. Apával együtt vagyunk délután ha kell amikor õ délután a kiságyban alszik. Imádjuk mind a ketten hogy hol ide-hol oda mászkál a kis tank rajtunk és hol az egyikõnket hol a másikunkat puszilgatja, hogy keljünk fel:) Egyszer lesz ilyen kicsi... El fog jönni az az idõ is amikor már õ nem szeretne majd velünk aludni. Az egyedüli káros dolog az, hogy egyesek képesek házas életet élni miközben a gyerek alszik és mellettük fekszik. Ettõl õk a hangok miatt rosszat álmodnak. Múltkor volt is errõl egy riport, hogy emiatt nem jó velük aludni. Viszont én erre nem is lennék képes sosem! Mindennek megvan a maga helye és ideje!
Kisfiam 4 hónapos korától 1 éves koráig aludt velünk. Addig sûrûn kelt szopizni, és én 4 hós korára már belefáradtam abban hogy egy éjjel 4-5x visszategyem a kiságyba. Szopizott és aludtunk is tovább. Nagyon szép idõszak volt. Imádtuk apával együtt. Utána már csak 1-2x kelt szopizni, így visszatettem a kiságyba. Minden gond nélkül aludt a kiságyba.
A kérdező hozzászólása: Egyébként szeretem ha ott alszik mellettem, csak én attól félek hogy a késõbbiekben nem tudom vagy csak nagyon nehezen tudom átszoktatni az ágyába, a saját szoba annyira nem is lényeg, sõt gondolkozom is rajta hogy áthozom a kiságyát hozzánk így velünk alszik, csak a saját ágyikóban! A baj csak az hogy fürdés után eszik, és alszik kb 4órát, de utána 2óránként kel, igy erõm sincs ahoz hogy kibe rakosgassam õt, most arra próbálom szoktatni hogy napközben az ágyikóba aludjon, hogy azért tudja hogy az is az õ helye! Ha már nem kér majd ilyen sûrûn enni, akkor mindenképp az ágyában akarom hogy aludjon!
Ha nektek jó, hogy ott alszik veletek, akkor nyílván az a legjobb. Fontos, hogy te is és a kicsi is ki tudjátok magatokat pihenni. Ne gondold, h nem jó úton haladtok! Miért ne lehetne nektek ez a helyes út? Mert a pl barátnõd, sógornõd, tesód nem így csinálja? És? Mindenki úgy csinálja ahogy neki jó, és ez a legfontosabb, és ettõl fogod érezni, hogy igenis jó úton haladsz. Amúgy ez a külön alvósdi nagyon kevés helyen divat a világban, és nem is olyan régóta van. A testközelség, az együttalvás az az õsi módszer, ahogy korábban is aludtak õseink, ezzel is védve az utódokat. Szerintem tök jó dolog, mi is együtt alszunk a kisfiúnkkal, aki most 16 hónapos.
Az nem baj, hogy szoptatás közben alszik el, de után ragd be a saját szobájába az ágyába, késõbb nehéz lesz leszoktatni, ráadásul veszélyes.

Miért veszélyes ha a baba velünk alszik egy ágyban?

Legjobb válasz: Ha van néhány óvintézkedés, akkor gyakorlatilag semmivel nem biztonságosabb/veszélyesebb, mint ha külön aludna a baba. Pl. ne legyenek nagy, nehéz takarók az ágyban; csak annyi párna legyen, amennyi szükséges; ne tudjon legurulni az ágyról a baba (legyen védõrács vagy a falnál legyen az ágy). De szerintem a legjobb, ha a kiságy egyik oldala le van szerelve, és úgy van az ágyhoz tolva.

Ha van néhány óvintézkedés, akkor gyakorlatilag semmivel nem biztonságosabb/veszélyesebb, mint ha külön aludna a baba. Pl. ne legyenek nagy, nehéz takarók az ágyban; csak annyi párna legyen, amennyi szükséges; ne tudjon legurulni az ágyról a baba (legyen védõrács vagy a falnál legyen az ágy). De szerintem a legjobb, ha a kiságy egyik oldala le van szerelve, és úgy van az ágyhoz tolva.
Ráfeküdhetsz, megnyomhatod, összemelegedhettek, leeshet az ágyról, besüppedhet az ágyba emiatt megfulladhat. A saját kiságyában, légzésfigyelõ mellett viszont nem lehet baja!!! (pontozzatok csak lefele, [email protected])
8-as válaszolóval tökéletesen egyetértek! Saját kiságy, és légzésfigyelõ. Vagy ha már együttalvás, akkor a nagyágy mellé tolt kiságy. Írom ezt úgy, hogy a lányomnak életét mentette a légzésfigyelõ, 3-szor állt meg a légzése pár hetes korában.
Így van, sajnos a takaró, a párna, és az ágyban fekvõk mind veszélyt jelenthetnek, mert: - ráfekhettek - betakarhatjátok (nehezebben vesz majd levegõt) - túlmelegedhet (pláne ha testi kapcsolatban vagytok, akkor simán lehet 26-30 fok is a babának) ezek a tényezõk meg nagyban elõsegítik a bölcsõhalált!
Mert megnyomhatjátok, vagy rakerül a takaró!!! Sose tudhatod mikor kerülsz mély álomba!!!
Ja itt most le lesz pontozva minden szívtelen sz-ranya, aki nem alszik együtt a kicsivel. Én egyszerûen nem mertem... mert tudom magamról, hogy mennyire mélyen alszom, nem akartam, hogy bármi baja essen, ahogy írták elõttem, takaró, párna, én magam.
Kedves 4., a SIDS esetek 50%-a együttalváskor történik.
4. válaszoló, sajnos nincs igazad :( az együtt alvás megnöveli a bölcsõhalál veszélyét a statisztikák szerint, az oxigénre gondolnak mint ok
A bölcsõhalállal pont ellentétes az összefüggés. Sokkal több baba hal meg külön szobában...
Próbálom nyomatékosítani, hátha így felfogod!
Nem mondtam, hogy szar anya vagy, csak azt, hogy SZÁMOMRA az megbukott ALTATÁS ÜGYILEG!!!!!!Ez pedig az én véleményem amihez jogom van, még akkor is ha másnak nem tetszik. Pontozás: örülök akkor hogy nemcsak nekem van bajom a stílusoddal, ugyanis nem én pontozlak le!!!!
Te kiabálsz 6 felkiáltójellel. Akkor ki is az ideges:)
Amúgy nem hisztiztem, csak más az álláspontom mint a tiéd, de ellenben veled, és nem tituláltam szar anyának (alvásügyben) azt aki külön altatja a gyerekét. Szíve joga. Én is nyugodtabb lettem volna, de az enyém így alszik jobban. Amúgy az 5 évesem is átjön közénk hajnalban, mert azt mondja hogy olyan jó összebújni. És meg is értem. NEkem is jó. A lepontozásban meg remélem örömöd leled. Gratulálok.
Nyugodj már meg!!!!!! :) te aztán rendesen kikészültél...
Nem mondod hogy más? És talán be kell neked számolni kié hasfájós és kié nem? Te leírtad azt akié nem alszik a saját ágyában, hogy az megbukott alvásügyben. Tudod mikor 2-3 körül végre elaludt, örültem hogy én is eldõlhetek. Nem mertem ülve szoptatni, mert egyszer leejtettem a gyereket, mert elaludtam a fáradtságtól. Ha meg odavettem, akkor el is aludtam. Így alakult. 6 hónapig nem aludtam fél óránál többet egyhuzamban.
Mégis mibõl vontad le a következtetést, hogy semmi rendszer nincs az életében? Abból hogy magam mellé veszem az ágyba? Szerinted miben függ össze a kettõ. Amúgy volt rendszer. :) 9-2-ig üvöltött minden nap.
Ismét 16-os. Ne haragudj, hogy ezt mondom, de a soraidból enyhe hisztérikusság sugárzik, és nem igazán lehet veled kommunikálni. No de mindegy, már közelében sem jársz az eredeti kérdésnek.
Igen egyszerûbb rámfogni hogy hisztérika vagyok, mint elismerni hogy nem a te igazad az egyedül üdvözítõ, és sértõek a megjegyzéseid. Részemrõl nincs akadálya hogy beszüntessük a kommunikációt, gondolom részedrõl sem, ha már úgysem lehet velem.
Rám gondolsz vagy a 16-osra???
Kedves 16-os. Most látom nem is veled beszéltem eddig, csak nem bírod ki hogy bele ne szólj. Minek is mikor úgysem lehet velem kommunikálni?
Ebben igazad van, lehet egy picit túl sarkosan fogalmaztam, nem akartalak megbántani...
Nincs, gond, és bocs, hogy indulatosan reagáltam, csak ez az amire nagyon ugrok. Persze errõl nem te tehetsz.
alaszka! Nem az én gyerekeimrõl beszélsz? Lehet hogy skizofrén vagyok és te vagy a másik énem? Az én kissebbikem 2, 5 éves. Van hogy hajnal 3-kor õ úgy dönt hogy kialudta magát, és elkezd lemászni az ágyról, hogy õ megy játszani. Sõõõt! Ébresztgeti a nagyot, hogy "Eszteer! Ébresztõ, gyere táncolni!" Engem meg az agybaj kerülget. Ilyenkor csak cicin alszik vissza, és csak ha elég gyrs vagyok. :) Mondjuk én 1, 5 éves korában visszamentem dolgozni. Onnantól még rosszabb lett a helyzet, mert folyton velem akarnak lenni. Inkább nem alszanak, csak együtt legyünk.
A kérdező hozzászólása: Huh, itt aztán zajlottak az események...:) Azért tettem fel a kérdést, mert velem alszik a pici, és így én is tudok kicsit pihenni. Lerakom a kiságyba, és nem telik bele 10 p fentvan. Így már zombi lennék az biztos. Most este 9-10 körül alszunk el, 2kor kel kb. elõször, aztán 4-5 körül, aztán vagy visszaalszik, vagy kicsit fentvan, és visszaalszik, ma pl. 8kor keltünk. Nem akartam én sem, hogy mellettem aludjon, hisz a légzésfigyelõ a kiságyában van, egyértelmûen nyugodtabb lennék ha ott lenne. De ha én feszült lennék és nem tudnék pihenni, akkor az mennyivel lenne jobb a babának? Lehet még a tejem is apadna.. Figyelek rá éjjel, nem tudok amúgy sem mélyen aludni, minden szusszanására fent vagyok. Most lesz 4 hetes a babám.
45-ös! "Örülök" hogy vannak sorstársaim. :) Most tényleg mit lehetne ilyenkor csinálni, ha a kiságyban ébredne fel, és indulna a rácson át? Én is szeretném, ha ott aludna, de már annak is örülök, hogy alszik valahol. És mi is így kezdtük, ahogy a kérdezõ, aztán jött az a variáció, hogy a kiságy rács lekerült, hozzá a mi ágyunkhoz...hátha...de így sem marad ott...És lehet hogy lustaság, de én éjjelente 10 alkalommal képtelen vagyok ide-oda rakosgatni, mert annyiszor biztos felébredt régen, de mostanában is 3-4x. Kérdezõnek azt tanácsolnám, hogy úgy aludjanak, ahogyan tudnak és ahogyan biztonságosnak érzi.
És a hasfájás az természetesen más.Hasfájós csecsemõ egy külön kategória!!!
Kedves kiborult, hisztizõ anyuka! Azt gondolod nálunk az elejétõl kezdve szuperül alakultak a dolgok???Nem!De hogy várod el a késõbbiekben hogy jó alvó legyen a gyerek ha semmi rendszer nincs az életében????Nyílván az enyém azért alszik jól, mert biztonságban érzi magát, és meg sem fordul az a kis fejében (mint azt sokan feltételezik) hogy õ most ki van rakva egy külön szobába egyedül, magányosan.Én nem tudom mitõl vagy ennyire frusztrált, de rendesen magadra vetted a dolgot.Ha nektek az együtt alvás annyira jó lenne akkor nem idegesítenéd fel ennyire magadat!
Akik azt írták, hogy a bölcsõhalál együttalváskor gyakoribb, itt egy kis olvasnivaló: http://egyuttalvas.blogspot.hu/2009/11/bolcsohalal-sids.html És még számtalan oldalon lehet olvasni a magyarázatot, hogy a külön szobában altatott baba sokkal mélyebben alszik, amikor is elõfordul ritkán, hogy elfelejt levegõt venni, míg az anya közelében a baba átveszi a légzési ritmust, és ez nem fordul elõ. Amikor a takaró alatt fullad meg a gyerek, vagy a szülõ ráfekszik azt nem bölcsõhalálnak hívjuk...Én mindkét gyerekemmel együtt aludtam, a kisebbel még most is, és lehet hogy másnál nem így van én nem tudom, de ösztönszerûen az ember, legalábbis az anya nem fekszik rá a babájára, apa "ellen" meg középre egy párnát tettünk, így õ sem tudott volna véletlenül ráfeküdni. Szerintem egy pici babának az anyja mellett van a helye, ha nem is egy ágyban, akkor karnyújtásnyira, ez õsidõk óta így normális dolog. Az õserdõben sem 10 méterre elszeparálva volt a kisbaba, de még a pár éves gyerek sem. Húúú, de le leszek pontozva.
Ja, amúgy meg a statisztika vicces: 50%-ban együttalváskor, 50%-ban különalváskor, akkor most ebbõl az következik hogy az együttalváskor gyakoribb?? Vagy mi??
Régen simán együtt aludt az egész család. Csoda hogy nem haltunk ki. Egy gyermekeivel együtt alvó anyuka.
nos én 21 hónapja alszom vele egy ágyba és minden oké semmi nem történt mindig éber vagyok soha nme volt baleset ebböl
Tegnap írtam le máshol: Ha valaminek az okát, rizikófaktorát keressük, akkor ha 50 esetben ez társul hozzá, és egyéb rizikófaktor nem, 20 esetben kiságyban aludt és egyéb rizikófaktor nem volt, 10 esetben babakocsiban, és egyéb rizikófaktor nem volt, 10 esetben mondjuk pihenõszékben, és egyéb rizikófaktor nem volt, további 10 esetben pedig nincs adat, akkor elmondhatjuk, hogy mégis a legmagasabb esetszám a szülõi ágyban alváshoz társult. Nyilván 50% nem azt jelenti, hogy a másik 50% mind kiságyban volt, sokkal inkább egyéb veszélyesnek tekintett körülmények között. A konszenzus neonatológusok között jelenleg az, hogy nem javasoljuk az együttalvást. Tény, hogy nem az általam legjobban ismert kutatást találtam meg, azaz mintától függõen a számok eltérõek, ennek ellenére számtalan kutatás eredménye lett, hogy a szülõkkel közös ágyban alvás növeli a SIDS elõfordulásának valószínûségét: Only 25% of infants were sleeping in a crib or on their back when found; 70% were on a surface not intended for infant sleep (e.g., adult bed). Importantly, 64% of infants were sharing a sleep surface, and almost half of these infants were sleeping with an adult. Infants whose deaths were classified as suffocation or undetermined cause were significantly more likely than were infants whose deaths were classified as SIDS to be found on a surface not intended for infant sleep and to be sharing that sleep surface. (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22515860) Továbbá: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22256915 Health professionals should educate families about risk factors for accidental asphyxiation in shared-sleeping arrangements. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22007003 Ez utóbbi arra is kitér, hogy valóban, a szülõkkel egy szobában alvás csökkenti a SIDS kockázatát, kiemeli azonban, hogy kizárólag akkor, ha az egy szoba nem jelenti az ágy megosztását is, ilyenkor ugyanis nõ a kockázat. Ez az oldal a legnagyobb aktuális kutatások gyûjtõbázisa (nem egy blogspot cím), a cikkeket teljes terjedelmükben azonban csak elõfizetõk olvashatják - itthon nekem sincs elõfizetésem, csak a klinikán, ezért az absztraktokból tudtam idézni. Orvosként sem javaslom, de pszichológusként sem, egyébként. És láttam már anyukát , aki sokadik gyermekével aludt együtt - nem SIDS volt, de agyonnyomta. Biztos volt benne, hogy ez nem történhet meg, mert éber alvó.
Azt meg ne írjuk már le, hogy mi volt az õskorban, mert akkor minden bizonnyal számolatlanul haltak a csecsemõk, még a 18. században is 7 pre- vagy posztnatális halálra jutott egy csecsemõkort túlélõ gyermek. Nyilván nem feltétlenül SIDS miatt, de emiatt is, hiszen ekkor is ismerték már a kórképet. Vagy legyünk konzekvensek, és menjünk vele az erdõbe... Ugyan már.
Bírom ezeket a mi volt az õskorban megállapításokat.Hát akkor menj vissza az õskorba és élj úgy!!!! Írta valaki, hogy sose lenne baj, mert éberen alszik, hogy a babája mellette fekszik.És ez normális??Mármint hogy éberen alszol, nem normálisan, pihentetõen!Neeeeee.Akkora divat az együtt alvás, hogy inkább félig mindig ugrásrakészen alszol, ha bármi lenne!
Nem, te a divat után mész! Nem vagyok szuper anya, de a gyerekem a saját ágyában, a saját szobájában alszik.Ha netalán felsír éjjel, 5 mp alatt ott vagyok, de én megtanítottam aludni (sose hagytam sírni) így nem is kell átjárkálnom, mert 12 órát alszik egy huzamban egy éjjel.Míg szopott is, csak kétszer kelt 6 hetes koráig, majd 1-szer és aludt is vissza.Számomra az aki magához veszi az ágyba a gyereket, az megbukott az altatás témakörében
Bírom az ilyen szuperanyákat, akik bezzeg megtanították aludni, enni, nem hisztizni stb. Az összes többi meg aki esetleg más habitusú gyereket kapott, vagy másképp nevel teljesen kiegyensúlyozott, jólnevelt gyereket, az megbukott gyereknevelésbõl. Elõttem meg az ilyen szuperanyuk buktak meg toleranciából, és emberségbõl. Örüljetek csak magatoknak.
Csak még egy megjegyzés. Verd a hátsód a földhöz, hogy 6 hetes korától átalussza a gyereked az éjszakát. Az enyém 3 hónapig üvöltve kelt minden este 9-10 között, és hajnal kettõig üvöltött. Semmi nem segített. 3 hónaposan kengyelt kapott, azért nem aludt sem éjjel sem nappal fél óránál többet egyhuzamban. Szóval nézz mélyen magadba és szégyelld magad hogy ismeretlenül leírsz valakit egyetlen dolog miatt. Lehet még a te gyerekeddel is probléma amit nem tudsz ilyen szuperül megoldani. Biztos jólesne ha leírnának téged emiatt. Öntelt liba!
Egy szobában, de külön ágyban a legbiztonságosabb, ezt több helyen lehet olvasni, orvosoktól, hozzáértõktõl. Mi így alszunk. Ha felébredek, hallom, hogy szuszog a kiságyában, megnyugtat. Én nem mertem volna együtt aludni vele, nehogy miattam fulladjon meg, párna, takaró, vagy bármelyikünk ráfekszik. De nem mertem volna külön szobába sem tenni, még nem is tervezzük, majd csak 1, 5 éves kora után.
http://gravida.hu/magazin/hol_es_kivel_aludjon_egy_kisgyerek Ezt most véletlenül találtam épp.
Szerintem veszélyes, le eshet, ráfeküdhet a szülõ, megfulladhat a takaróban, párnában.Én a kórházban aludtam a babámmal fogtam a karomba, mert nem tudott elaludni, mivel éhes volt, és nem volt tejem, semmit nem aludtam, féltettem, és én amúgy is forgolódok, mocorgok alvás közben, és amúgy is úgy gondolom sokkal jobb, ha mindenki a saját ágyában alszik és ha lehetséges különszobában, kisfiam átalussza az éjszakákat 3 hónapos kora óta, és egyedül alszik, nem bõgött érte, de megtanult egyedül aludni, mindhármunknak jó így kipihentek is vagyunk, kisfiam pedig jó alvó ás kiegyensúlyozott.
Tényleg, ha már itt tartunk. Az én lányaim hasfájósak voltak, ami nálunk is azt jelentette, hogy volt hogy hajnali 5-ig ordítottak. Hogyan tudtam volna külön szobába tenni, mikor le sem bírtam tenni hetekig a kezembõl. Biztos mert jókedvemben nem volt jobb dolgom éjjelente....Akinek nem hasfájós és nem nyugtalan babája van, annak fogalma sincs milyen ez, amikor még wc-re is úgy kell kiosonni mellõle. És ezt nem azért lett így mert így szoktattuk, meg elrontottuk, vagy mert megbuktunk, ahogy te fogalmazol. Örülj neki, hogy nektek nem volt hasonló gondotok, és a baba gond nélkül elaludt.
16-os vagyok. Miért kell egyébként vérre menni? Azt mindenki beláthatja, hogy vannak veszélyei az együttalvásnak, aki ennek ellenére együtt alszik, hát tegye, nincs ebben semmi. Mindenki a saját életét ismeri, ez alapján vállal/nem vállal ilyen-olyan kockázatot. Olyan szép, hogy mindig vérre mennek itt az anyukák...
Igenis úgy gondolom, veszélyes együtt aludni egy pici újszülött, vagy pár hetes babával. Ezért mégis miért kellett lepontozni?? Én sem pontozgatom, aki ellentétes véleményen van.

Baj ha egy 1 éves baba nem ragaszkodik egyik játékához sem? Úgy értem hogy szereti a játékait, de nem alszik plüssállattal, és nincs olyan játéka amit hiányolna ha esetleg nincs vele.

Legjobb válasz: Szerintem nem baj,már csak kislányomból kiindulva.Neki sincs kedvenc,mindennek tud örülni,de estére egyiket sem hiányolja,pedig van az ágyában,de ha kiveszem is ugyanúgy elalszik.Inkább csak rácsvédõnek vannak bent:-)Kiegyensúlyozott,jókedvû leányzó.

Szerintem nem baj, már csak kislányomból kiindulva.Neki sincs kedvenc, mindennek tud örülni, de estére egyiket sem hiányolja, pedig van az ágyában, de ha kiveszem is ugyanúgy elalszik.Inkább csak rácsvédõnek vannak bent:-)Kiegyensúlyozott, jókedvû leányzó.
nálunk sincs ilyen kedvenc. nem látom, hogy hátrány lenne.
3 fiam van.Egyik sem ragaszkodott semmilyen játékához. Szerintem nem baj.
az én lányom is 1 éves. neki sincs kedvence
Az én fiam 2 és fél éves. Sokáig neki sem volt (csak a cumi), és én is hiányoltam ezt. Amint beletörõdtem, kapott egy plüss mickey egeret, és az lett a kedvenc, a cumiról akkortájt szokott le. Azóta kedvenc egy kockás fülû nyúl, egy süni, egy elefánt, és az egér. Ha nincs a közelben (kis séták alkalmával nem, de hosszabb távon igen), keresi a kedvenc buszát, és az épp aktuális jármûvet, de a plüssök állandók. Így most 4 állatkát hordunk mindenhova, bele se merek gondolni, mi lenne, ha eltûnne egy, kimosni is kész cirkusz. Szóval örülj, amíg nincs ilyene:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, megnyugtattatok! Valahol olvastam hogy fontos a pszichés fejlõdés miatt, de nem igazán írt ennél bõvebbet.
Szerintem egy picit az.
A kérdező hozzászólása: Hogy önállósuljak ha anyám alig enged valahova? Mindig hívogat, hogy hol vagyok menjek haza.
A kérdező hozzászólása: A barátnõmnek se mertem elmondani de nálunk volt egyszer mikor rám jött a roham és akkor tudta meg.
Pánikroham?! Ha nem kamu, ezzel ne szórakozz apukám, én tudom mi az a pánikroham, szinte moccanni se tudsz. Mindenesetre javasolok egy jó pszichiátert, mert ez nem egészséges, se a rohamok, se az együttalvás, se az önállóság mentességed.
Szerintem gáz.
A kérdező hozzászólása: Hidd el nem kamu. :(
A kérdező hozzászólása: De õk nyugtatnak meg ha simogatnak ha rajtam van a pánikroham.
miért nem hívtad át a csajt is a szüleidhez?:D amúgy apád miért nem mondta hogy takarodj vissza a csajodhoz?
Jesszus, nincs az a társfüggõ kapcsolat, amiérrt veled maradnék. Kidobtalak volna abban a percben. A csajod helyett anyu?!
Szerintem ez kamu, ilyen ember nincs
Eléggé.
Igen, de ez nem kérdés! Tessék végre önállósodni. Legyen önálló akaratod, mégha az ellenkezik a szüleidével. Én mindig meghallgatom, mit mondanak, aztán vagy betartom vagy nem. Az együttalvás meg übergáz. Ilyen idõsen a csajunkkal, nem az anyánkkal alszunk.....
A kérdező hozzászólása: A volt barátnõmnek rosszul esett mikor egyedül hagytam az ágyban és átmentem a szüleimhez.
26 éves vagyok és otthon lakom, így értelemszerû, hogy néha megkérnek valamire, amit meg KELL csinálnom. De ettõl eltekintve, már kb 7-8 éves korom óta nem aludtam a szüleimmel. Ez a kérdés nekem most ilyen WTF?
Nyilván érzelmi kötelék fûz még hozzájuk...egyfajta lelki köldökzsinór. csakhogy ezt szép lassan le kell bontani, mert hosszútávon nem egészséges...se nekik sem neked. Persze kell legyenek emberek akikben bízol és akikhez kötõdhetsz, de ez miért nem a barátnõd?

2, 5éves kislányom mostanában nem alszik, nem akar egyedül maradni a szobájában. Dac korszak vagy fél valamitől? Csak úgy nyugszik meg ha ott vagyok vele, simogatom vagy ringatom.

Eddig simán elaludt magától,reggel kelt.Pár napja ordít ha aludni kell,nem akar egyedül maradni a szobájában.Tegnap fél egyt?l hajnal 5ig sírt.Nem tudom eldönteni fél-e valamit?l vagy csak tágítgatja a határokat.Egyébként érzékenyebb lett a hangosabb hangokra nappal is.Mit csináljak?

Legjobb válasz: Két éves kisfiam ugyanezt csinálta tegnap, nem sírt, csak ha kimentem, viszont ezt fél 2-tõl 5-ig. Volt talán valami a levegõben? Nem tudom. Én pár percig hagytam sírni, de olyan keservesen zokogott, hogy nem volt tovább szívem hozzá. Nem tudom, mi lehetett. Szerintem egy egész éjszakás sírást nem lehet a határok tágítására fogni.

Két éves kisfiam ugyanezt csinálta tegnap, nem sírt, csak ha kimentem, viszont ezt fél 2-tõl 5-ig. Volt talán valami a levegõben? Nem tudom. Én pár percig hagytam sírni, de olyan keservesen zokogott, hogy nem volt tovább szívem hozzá. Nem tudom, mi lehetett. Szerintem egy egész éjszakás sírást nem lehet a határok tágítására fogni.
ebben a korban még simán félhet! élénk a fantáziája, szörny van a sarokban, a lepedõ alatt... bemászik az ablakon. próbálj finoman, játékosan beszélni vele errõl, szedd ki belõle, de ne neves!!! a félelmein, és ne mondd, h butaság! éjjeli lámpa van a szobájában? ha nincs, legyen és égjen!
ha csak pár napja gond ez, a front is bejátszhat. nem tudnak aludni (enyém sem).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!