Találatok a következő kifejezésre: Ha egy a lakásban van, mik (34 db)

Ha egy cica a lakásban van, mik a legfontosabb tudnivalók, amit meg kell tanítani a cicának?

Legjobb válasz: Hol van a macskaalom, hova nem szabad mennie (pl. kamra, szekrény, függöny stb., mit nem szabad csinálnia (pl. ne másszon fel mindekire, stb.).

Hol van a macskaalom, hova nem szabad mennie (pl. kamra, szekrény, függöny stb., mit nem szabad csinálnia (pl. ne másszon fel mindekire, stb.).
Szerintem abszolut te döntöd el, hogy mit tanítasz meg a cicádnak. Az jó, ha tudja, hol az alom, a kajája meg a fekhelye:-) De ezenkívül a te döntésed. Hova nem mehet, mit nem csinálhat, ezeket meg kell tanítanod neki. Nekem meg kellett tanítanom, hogy ne egye a virágot és a tengerimalacot, ne menjen a konyhaasztalra és ne rágja a vezetékeket. :-)

Mit kell tudni a döglegyekről? (amin kukacok vannak) Mit csináljak ha bejön a lakásba? Mi van ha leszáll valahova és leesik róla egy kukac? Ha elszaporodnak ezek a kukacok? Hogy írtsam aztán ki őket?

Legjobb válasz: Nincsenek rajta a kukacok!!!!! Ha talál alkalmas alanyt, pl húsétel, v elhullott állatot, arra lerakja a petéket, úgymond beköpi, és abból lesz a kukac. Lakásban ez csak nyáron esedékes, ne hagyj kaját elõl, rakd be a hûtõbe, ha meg még meleg, takard le. Nehezen lehet õket lecsapni mert egyfolytába repül, ha bejön a lakásba javaslom próbáld meg lefújni légyirtóval.

Nincsenek rajta a kukacok!!!!! Ha talál alkalmas alanyt, pl húsétel, v elhullott állatot, arra lerakja a petéket, úgymond beköpi, és abból lesz a kukac. Lakásban ez csak nyáron esedékes, ne hagyj kaját elõl, rakd be a hûtõbe, ha meg még meleg, takard le. Nehezen lehet õket lecsapni mert egyfolytába repül, ha bejön a lakásba javaslom próbáld meg lefújni légyirtóval.
Általában állatoknál van a legtöbb.Nálunk is a kertben a csirkéknél meg a kacsáknál.Leginkább a trágyákra szálnak rá ami friss meleg és láttam már olyan szirke ürüléket amiben már a légypeték sorakoztak. Amugy meg a döglött állatokra is rámennek.Pár éve elpusztult egy kacsánk a nagy dudváktól nem vettük észre már egy ideje ott lehetett a kert végében csak amikor végigmentem a dudvákon akkor láttam meg hogy a légy kukacok százával nyüzsögtek már rajta és a húsát ették.Undorító látvány volt mert utálom a kukacokat.
csak pusztan kivancsisagbol: mi az a dudva?
Dudvának hívjuk mi is vidéken a gazt. Gaz=gyomnövény=dudva :) ))))
A döglégy tud veszélyes lenni. Úgy értem hogy bejön a lakásba, és rászáll az ételre (elõtte meg mondjuk egy kutyakakin üldögélt :S)akkor egy csomó bacit hordozhat. De van egy jó módszer: Tégy a befõttes üvegbe gyümölcsbort (min1 milyen)csak az a lényeg hogy erõs gyümölcsszaga legyen.. Majd tegyél hozzá pár csepp mosogatószert, és fedd le átlátszó fóliával, amin csinálsz két lyukat, akkorát, hogy éppen beférjen rajta. Így belemegy a légy, de kijönni már nem tud! Sok szerencsét! =))

Mi a trend? Ha egy lakótelepi blokkban vannak biztonsági ajtós és nem biztonsági ajtós lakások, akkor hova törnek be inkább?

A nem biztonságiba, mert az könnyebb, vagy a biztonságiba, mert oda is be lehet, csak pár percel több, de ott valószínű nagyobb értéket találnak? Valaki tud százalékot mondani?

Legjobb válasz: biztonsagi ajto meg szirenat is tegyel a laksba ha mar ovni akarod azt amit ovni akarosz

biztonsagi ajto meg szirenat is tegyel a laksba ha mar ovni akarod azt amit ovni akarosz
Ha nagyon be akar törni valaki valahová bármit feltör még egy 50 cm vastagságú acél ajtón is beküzdi magát, de kicsi a valószínûsége hogy talál is ott valamit amivel kaszálhatna. Sokan csak azért szerelnek fel biztonsági ajtót mert azt a keveset is védeni akarják amijük van és abba fektetik bele inkább a pénzüket, mert egy lakás árát az is megdobhatja, fõleg ha belül is szépen néz ki. Mert sokan csak átmenetileg fogják fel a panel lakásukat mert akár 50 éves korukba is de váltani fognak kertes családi házra, de egy ilyen ajtó megdobhatja ám az értékét, ha eladásra szánják. Persze nem tudni ki milyen értékeket és mennyi pénzt tárol a lakásba hogy legyen értelme betörni oda, mert egy betörõ aki képes minden ajtót betörni az úgy is a nagyobb értékekért megy be ami nem olyan feltûnõ ha elvisz csak zsebre vágja a pénzt az ékszereket és felszívódik, de ha egy plazma TV-vel távozna az kicsit feltûnõ lenne. Ezt így nehéz megmondani, akinek meg tökmindegy csak legyen valami az abba a lakásba megy be ahol egyszerû rúgással is kinyílik az ajtó és gyors elvisz valami értéket amibõl pénzt csinálhat. Haverom nagymamájának segítettem a költözésbe amikor leköltözött hozzájuk egy külön lakrészbe ott is biztonsági ajtó volt, de semmi értéket nem talált ott az ember, a lakás is nagyon le volt lakva, ott is csak azért volt ajtó mert a környék miatt indokoltabb volt és inkább legyen ott egy masszív ajtó minthogy betörjék a sima faajtót és bántsák a nénit.
elso vagyok feltalaltak a riasztot telefonon maris hijja a hekusokat
Nem tudom mi a trend, de alapvetoen egy bunozonek nagyon fontos az ido es a hatekonysag. Ha tul maceras valahova betorni, valoszinuleg odebb allnak, vagy kilesik mas modszerrel a lopas lehetoseget, pl megfigyelnek, hatulrol leutnek es elveszik a kulcsod. Lassan mar barmi megtortenhet sajnos. Minden esetre minnel tobb a vedelmi hej, annal jobb, nekem bizt. ajto van a panelomon, van elotte biztonsagi racs, meg van riasztom is, mivel a riaszton kivul a tobbi hasznalt volt aranylag olcson megusztam, es ide mar tenyleg nehez bejonni ha En nem akarom h valaki bejojjon, pedig a legnagyobb ertek kb a szamitogepem, de az En hazam az En varam, es megvedem :)
Százalékot nem tudok, de a betörõnek fontos az idõtényezõ. Ha le tudja törni a zárat, megteszi, ha álkulccsal, vagy feszítõvel be tud hatolni, megteszi, de ha sokat kell pepcselni, inkább továbbáll. Fõleg, ha otthon van a kétéves Bettyke. :D
nem ertelek most titeket kuta ide kuta oda az a jo megoldas vagy mi. Vannak riasztok amikre van kotve telefon es hijja a csendorokot mar irtam no de hat ti csak a zarval meg a kulcsval vagytok ja meg l van biztonsagi kamera hozaja ami mozgast erzekel es akkor maris rogzit de ha vastag szivar vagy miert nem adol egy pasasnak penzet es orizne neked , mit kollene orizni amugy?


Van egy műsor a Zone clubon emberek lakását takaríják ki, van olyan ember akinek így néz ki a lakása? Szóval van olyan ember, aki nem nagyon takarít a lakásában, vagy csak ritkán takarít? És ha igen mi ennek az oka?

Legjobb válasz: Hasonlók biztos, hogy vannak. Azok akik foglalkozásuk miatt sok ember lakásában megfordulnak tudnak érdekes dolgokat mesélni. Az emberek rendszeretete, ezzel kapcsolatos igénye, igényessége nem egyforma.

Hasonlók biztos, hogy vannak. Azok akik foglalkozásuk miatt sok ember lakásában megfordulnak tudnak érdekes dolgokat mesélni. Az emberek rendszeretete, ezzel kapcsolatos igénye, igényessége nem egyforma.
Hát most nálunk is ilyesmi a helyzet, mert évek óta felújítunk, de a válság miatt nincs pénz a ház meg sehogy sem áll... rettenetes. Amúgy én jártam már ilyen lakásokban, ilyen szegényebb, nemzetiségi vagy tanyasi házak voltak. Nem akartam senkit megbántani, csak én tényleg láttam már ilyet. Én nem is lepõdök meg a tvben látottakon. Amerikában sok ilyen háztartás van, de akad az bárhol máshol is.
én a szobámat nem takarítom ki szinte sosem, de anyukám hetente minimum kitakarít, összepakol. volt olyan hogy nagyon összevesztünk, igy nem jött be a szobámba. ott állt 10 tányér kb, 20 kanál, rengeteg pohár, kajamaradékok többnapos ebédek ruhák könyvek minden a földön. már a hangyák is ellepték a szobámat, és csak az ágyamon tudtam járkálni. ez a lustaságom miatt van
Én néztem ezt a mûsort, de én nem hittem el, hogy élnek így emberek. Gondoljátok, hogy olyan porba, meg büdös ágynemûbe, a bogarakról nem is beszélve tudnak élni? A wc, fürdõszoba meg gyomorforgató egyenesen. Szerintem aki így él, csak valami betegsége lehet agyi szinten, nem?

Ha elválok, és lemond a férjem a lakás feléröl a gyerektartás fejében, lefoglalhatja-e a biróság egy másik ügyböl kifolyolag? Átiratni nem tudom a lakást, mivel szocpol van rajta, azt meg vissza kellene fizetni.

Legjobb válasz: A férjed a gyerektartás fejében nem mondhat le az ingatlanról, az meg pláne nem igaz, hogy errõl VELED kell megegyeznie. Ehhez gyámhivatali hozzájárulás kell, és akkor SEM a teljes gyerektartásról tud lemondani. Persze a gyakorlat más, egészen addig, amíg a felek jóban vannak. A kérdésbõl nem derül ki, hogy most a "lemond a lakásról" mit jelent. Hiszen mondtad, hogy más nevére nem tudjátok átíratni, így a tulajdoni viszonyok nem változnának (azaz fele a tiéd, fele az övé?), azonban közöttetek lenne egy "egyezség", ami alapján ti megállapodtatok, hogy a lakás a tiéd, és nem kell gyerektartást fizetnie? Mert ha errõl van szó, akkor a férjed tulajdoni részét végrehajthatják. Az ingatlannyilvántartás az közhiteles, ami abban van az majdhogynem szent és sérthetetlen.

A férjed a gyerektartás fejében nem mondhat le az ingatlanról, az meg pláne nem igaz, hogy errõl VELED kell megegyeznie. Ehhez gyámhivatali hozzájárulás kell, és akkor SEM a teljes gyerektartásról tud lemondani. Persze a gyakorlat más, egészen addig, amíg a felek jóban vannak. A kérdésbõl nem derül ki, hogy most a "lemond a lakásról" mit jelent. Hiszen mondtad, hogy más nevére nem tudjátok átíratni, így a tulajdoni viszonyok nem változnának (azaz fele a tiéd, fele az övé?), azonban közöttetek lenne egy "egyezség", ami alapján ti megállapodtatok, hogy a lakás a tiéd, és nem kell gyerektartást fizetnie? Mert ha errõl van szó, akkor a férjed tulajdoni részét végrehajthatják. Az ingatlannyilvántartás az közhiteles, ami abban van az majdhogynem szent és sérthetetlen.

Milyen anyagiak illetik egy válásnál az anyukát két pici gyermekkel 2012-ben? Ha lakáshitel/lízing van, akkor a lakást elárverezik, ha nem tudják fizetni? Utána mi lesz?

Legjobb válasz: A lakás fele, vagy kérhetsz kizáró lakhatást, akkor csak lelépési pénzt kell fizetned a férjnek (lakott és nem lakott érték különbségének rá esõ, itt 1/4 része), kapod a gyerektartást, ami kb az apa fizetésének 40%-a, de max 50% is lehet. Ebbõl nem lehet a hitelt rendezni, amíg állást találsz?Vagy nem otthon vagy, és mindenképp költözni, osztozni kell? 2000ft + lesz a családi pótlékon, kérhetsz gyermekvédelmi támogatást, de azt csak tényleg extrém rossz helyzetben kapsz, és évi 2x vagy 4000 ft, nem segít ki. Ha ezt kapod, ingyenes a gyerekeknek az étkezés óviban, iskolában, ingyenes a tankönyv is. Ha a hitelt nem fizetitek, elárverezhetik! Elvileg fele-fele arányban kell fizetni, mindenképp meg kell próbálni azt összekaparni, ha olyan helyen van a lakás,ahol tudsz maradni (nem 200 km-re mindenkidtõl egy faluban v. kisvárosban)

A lakás fele, vagy kérhetsz kizáró lakhatást, akkor csak lelépési pénzt kell fizetned a férjnek (lakott és nem lakott érték különbségének rá esõ, itt 1/4 része), kapod a gyerektartást, ami kb az apa fizetésének 40%-a, de max 50% is lehet. Ebbõl nem lehet a hitelt rendezni, amíg állást találsz?Vagy nem otthon vagy, és mindenképp költözni, osztozni kell? 2000ft + lesz a családi pótlékon, kérhetsz gyermekvédelmi támogatást, de azt csak tényleg extrém rossz helyzetben kapsz, és évi 2x vagy 4000 ft, nem segít ki. Ha ezt kapod, ingyenes a gyerekeknek az étkezés óviban, iskolában, ingyenes a tankönyv is. Ha a hitelt nem fizetitek, elárverezhetik! Elvileg fele-fele arányban kell fizetni, mindenképp meg kell próbálni azt összekaparni, ha olyan helyen van a lakás, ahol tudsz maradni (nem 200 km-re mindenkidtõl egy faluban v. kisvárosban)
Váláskor a meglévö közös vagyon fele illeti a feleséget (ebben az esetben teljesen lényegtelen jogilag, hogy van-e gyerek vagy sem). Közös vagyonnak számit minden, amit a házassá ALATT szereztek, lakás, autó, hitel, stb. Ami valamelyik félnek már a házasságkötés ELÖTT megvolt, az továbbra is külön vagyona marad. De ha az egyiknek volt egy lakása hitellel, akkor a házasság alatt törlesztett hitel fele értéke már közösnek számit, meg az esetleges nagyobb felújitásra költött pénz is. Váláskor vagy az egyik fél kifizeti a másikat - eladják a lakást, és az árát felezik, vagy valamelyik fél marad ott, a fele értéket (az addig kifizetett törlesztés meg a kifizetett vételár) kifizeti a másiknak és a hitel további részét átválallalja, ha a bank is beleegyezik. Ha nem tudják fizetni a részleteket, akkor a lakást elárverezik és a kölcsön visszafizetése után fennmaradó összeget felezik. Ha netán kevesebbért megy el a lakás, mint a tartozás, akkor a fennmaradó összeget felesben kell kifizetniük. Az meg, hogy hová megy az anya a gyerekekkel, magánügye, erre nem jár semmi.
Lakásban kell maradni, és kizáró lakhatást kérni. Ekkor nem szûnik meg a férj tulajdonjoga, de nem lakhat ott. Nem az ár felét, hanem a lelépési pénznek is nevezett összeget kell fizetni. A hitel szerintem így is fele-fele. Ha a hitelt nem fizetitek, nyilván el kell adni még mielõtt árverezik.

A férjem házasságunk elött vett egy lakást hitelre, házassági szerződést nem írtunk, majd a lagzi után kifizettük és most problémáim vannak vele! Megkapom a benne lévő pénzemet ha elválunk jogilag, vagy az övé mivel a lakás az ő nevén van!?

Legjobb válasz: amennyiben önszántából rendezni kívánja, akkor megkapod, de miután semmi papírotok nincs róla, a lakást pedig házasság elõtt vette, nem tudod a behajtatni, ha õ nem akar fizetni

amennyiben önszántából rendezni kívánja, akkor megkapod, de miután semmi papírotok nincs róla, a lakást pedig házasság elõtt vette, nem tudod a behajtatni, ha õ nem akar fizetni
"Ha a házasságkötés után törlesztettétek a hitel hátralevõ részét, az nem is igényel külön bizonyítást, hiszen a házassági vagyonközösség megléte alatt történt. A férjedé az addigi törlesztõrészletek és a kezdõrészlet értéke, valamint az együtt befizetett összeg fele. A tiéd a közös törlesztés fele. Ez alapján kell a váláskor osztozni." ez így van, de ha a feleség különvagyonából ment a törlesztés, akkor azt viszont bizonyítani kell
Ha a házasságkötés után törlesztettétek a hitel hátralevõ részét, az nem is igényel külön bizonyítást, hiszen a házassági vagyonközösség megléte alatt történt. A férjedé az addigi törlesztõrészletek és a kezdõrészlet értéke, valamint az együtt befizetett összeg fele. A tiéd a közös törlesztés fele. Ez alapján kell a váláskor osztozni.
"Nem úgy van, hogy a házasságba bevitt vagyon az közössé válik, ha errõl nincs külön megállapodás? Vagyis a lakás fele a tiéd lett a házasság után?" NEM, NEM ÍGY VAN "Lehet, hogy én tudom rosszul, és az örökléssel keverem. A férj halála után az asszony is örököl, bár itt csak válásról lesz szó." FÉRJ HALÁLA UTÁN SEM AZ ASSZONY ÖRÖKÖL, CSAK AKKOR, HA NINCS EGYENESÁGI ÖRÖKÖS
a lakás a férjed különvagyona, azonban, ha van bizonyítékod róla, hogy fizettél bele a te különvagyonodból, akkor a vagyonmegosztásnál a te befizetésed ellenértékében tulajdonjogot fogsz kapni de jobb lenne már most, felvezetni téged a tulajdoni lapra - és akkor nincs vita
Nem úgy van, hogy a házasságba bevitt vagyon az közössé válik, ha errõl nincs külön megállapodás? Vagyis a lakás fele a tiéd lett a házasság után? Lehet, hogy én tudom rosszul, és az örökléssel keverem. A férj halála után az asszony is örököl, bár itt csak válásról lesz szó.
Amit te befizettél a hitelrendezésbe azt vissza tudod kapni (már ha ki tudja fizetni a férj....) De csakis azt, amit te fizettél bele, illetve ha közösen törlesztettetek hitelt házasság alatt (mindegy kinek a fizetésébõl) akkor az közös.
Ezt beszo...tad.hacsak nem tudod bizonyitani hogy a te pénzedbõl lett kifizetve de igy is 5-6év mire bármit megítélnek.tapasztalat
A lakás az az õ különvagyona, így az övé. Viszont a házasság alatt befizetett hitel fele a tied. Ezen ne aggódj! A bíróság megítéli, ha a férj nem fizet, akkor behajtják.
A lakás teljes egészében az exé mert jóval az esküvõ elõtt vette az õ különvagyona neked tulajdonrészed nincs, de az eddig fizetett hitel felét kérheted de tulajdon részed nem lesz.

Minek akar kijönni a védőnő a lakásba? Épp felújítunk és szalad a lakás de a védőnő kierőszakolta h ki akar jönni. Minek akar jönni ha rendetlenség és kosz van? Miért nem tud várni egy hete h befejezzük?

Legjobb válasz: Meg kell mondani neki, hogy felújítás alatt vagytok és várjon egy hetet. Ha nem érti meg akkor meg enged be és majd meglátja, hogy tényleg felújítás alatt vagytok, majd akkor meg megy még egyszer ha kész lesztek. Mi pont így voltunk, de megértette és két hét múlva jött ki, mikor már teljesen készen voltunk. Jó babavárást!

Meg kell mondani neki, hogy felújítás alatt vagytok és várjon egy hetet. Ha nem érti meg akkor meg enged be és majd meglátja, hogy tényleg felújítás alatt vagytok, majd akkor meg megy még egyszer ha kész lesztek. Mi pont így voltunk, de megértette és két hét múlva jött ki, mikor már teljesen készen voltunk. Jó babavárást!
sajnálom, hogy ilyen véleménnyel vagytok a védõnõi társadalomról.a védõnõk nem mumusok, a védõnõnek kötelezõ a látogatás. terheseknél minimum 4 alkalommal, újszülötteket hetente(6 hétig), csecsemõket (1 éves korig)havonta látogatja, ill. óvodáskorig pedig 2 havonta. én úgy gondolom, ha beengeditek a bizalmatokba, akkor egy jó kapcsolat alakulhat ki köztetek és nem ellenõrként, és teherként élitek meg a vele való találkozást. a kérdezõnek üzenem, hogy kérje meg szépen a védõnõjét hogy napolja el a látogatást, csak míg egy kicsit össze szeditek magatokat, aztán egy neked megfelelõ idõpontban fogadd õt, és mondd meg nyíltan, beszéld meg vele a felvetõdõ problémákat. ne ítéljétek el a védõnõket, vannak olyan védõnõk akik mindent megtesznek a gondozottakért, és megértõek. nem szabad egy lapra tenni mindenkit, és ítélkezni. jó babavárást minden hozzászólónak! üdv: egy védõnõ aki 17 hetes kismama
A létra alá? Szerintem adj a kezébe egy ecsetet és nem lesz értelmetlen a látogatása. :) Na viccet félre téve igazad van. Én is lebeszélném róla, hogy kijöjjön. Egy hetet igazán tudna várni. Aztán meg ne szövegeljen, hogy hogy néz ki a lakás! Kíváncsi vagyok, az enyém mikor áll ezzel elõ, de amíg nincs berendezve a babasarok, szinte hiábavaló a jövetele. Szerintem. na de ha ez a kötelességük.... egy hét azért nem nagy idõ! 22 hetes kismami
szerintem a védõnõk egy kicsit túlkalibrálják magukat... udvariasan mondd meg, h úgy érzed, h nincs szükséged a családlátogatásra. ha megszületik a baba, akkor úgyis hivatalból el kell mennie hozzátok, de amíg nincs baba, addig ki akarod használni az összes szabad pillanatot, nem érsz rá vendégeket fogadni. az enyém is mindig ki akart jönni, én meg mondtam, h jó majd majd. aztán el is költöztünk így a majdból soha lett. de maikor megszületik a gyereke, akkor törvényileg jönniük kell, egyszer kétser nem zavaró, de ne szoktad rá a hozzádmászkálásra, mert totál fölösleges :)
tudom, hogy ki kellene jönnie, férjemnek unokatesója védönõ vidéken.mi meg Bp-en a 17ker-ben lakunk elsö lányomnál ki se jött egyszer volt kint mikor megszületett most a másodikat várom van mág 2hetem de eddig se jött ki.Egyéne válogatja
Az oké, hogy ki kell jönnie, de nem ér rá egy hét múlva?
Elég szomorú, hogy védõnõ létére nem érti meg!
Szia! Nekik hivatalból meg kell tenniük ezeket a látogatásokat a valahanyadik hétig. Õ akkor kapja a fizetését, ha elvégzi a munkáját. Az enyém pl. akkor jött, mielõtt nyugdíjba ment volna. Rá egy hétre már újhoz kellett járnom. Na, ennek mi értelme volt?! Engedd be és ültesd le a létra alá. :) )
Az én védõnõm mindig váratlanul érkezik....:(
ÉN A HELYEDBEN ÖRÜLNÉK, HOGY ILYEN LELKIISMERETES VÉDÕNÕT FOGTÁL KI! MANAPSÁG NAGYON RITKA, AKI NORMÁLISAN IDÕBEN VÉGZI A DOLGÁT!
Tõlem megkérdezte, hogy szeretném-e ha kijönne, mert most kéne jönnie.De mehetek én is, ha nekem úgy jobb.Mondtam, hogy szerintem mindenki jobban jár, ha én megyek hozzá.Neki nem kell jönni, nekem meg nem kell kifényezni a lakást.Aláíratta velem a papírt, hogy volt, és kész.
A kérdező hozzászólása: Mondtam neki neki már hetek óta de nem érdekelte.Kicsit fel vagyok háborodva ezen a nyomuláson.

Mi történik akkor ha nem fizetem tovább a hitelem? Az én nevemen van a lakás de eladni nem tudom annyiért mint a rajta levő hitel. Viszont tudnánk egy másikat, olcsóbbat venni a kislányunknak aki kiskorú. Arra a bank ráteheti a kezét, leterhelheti?

Legjobb válasz: Van pénzed új lakásra akkor miért nem fizeted vissza a hitelt? Lakást elárverezik amennyiért tudják, majd életed végéig tiltják a fizetésed 33%-át maradék hitelre még a nyugdíjadból is.

Van pénzed új lakásra akkor miért nem fizeted vissza a hitelt? Lakást elárverezik amennyiért tudják, majd életed végéig tiltják a fizetésed 33%-át maradék hitelre még a nyugdíjadból is.
Ja és ha valamit valaha örökölsz azt is egyszerre bukod.
es megis mibol vennel masikat? a mostanit nem adhatod el, mivel a hitel miatt elidegenitesi tilalom van rajta. a bankoddal probalj egyezkedni, ha trukkozni probalsz, arra nagyon konnyen rafaraghatsz.

Ha a kisbabával el kell utazzunk és ott lesz egy németjuhász, akkor mire jó figyelni? (a kutya nincs megkötve, bejárása van a folyosóra a lakásba es az amerikai konyhába)

Az utazás szükségszer?, nem játszani megyünk. :o(

Legjobb válasz: Szia! Nekem is van egy németjuhász kutyám, bár a lakásba nem endedem be, meg egy 3 hónapos kislányom. Ne engedd hogy nyalogassa az arcát, de fõleg az a fontos, hogy Te ne félj a kutyától, mert azt megérzi, és esetleg rád ugorhat. Az én kutyám szerencsére iskolázott, szerintem egy ekkora kutyánál ez elengedhetetlen. Esetleg kérd meg a gazdáit, hogy zárja el addig amig ott vagytok ha megoldható. Én mindig bezárom a kutyát ha vendégek jönnek, bár mondom jól nevelt kutya, de a vendégekre is tekintettel kell lenni.

Szia! Nekem is van egy németjuhász kutyám, bár a lakásba nem endedem be, meg egy 3 hónapos kislányom. Ne engedd hogy nyalogassa az arcát, de fõleg az a fontos, hogy Te ne félj a kutyától, mert azt megérzi, és esetleg rád ugorhat. Az én kutyám szerencsére iskolázott, szerintem egy ekkora kutyánál ez elengedhetetlen. Esetleg kérd meg a gazdáit, hogy zárja el addig amig ott vagytok ha megoldható. Én mindig bezárom a kutyát ha vendégek jönnek, bár mondom jól nevelt kutya, de a vendégekre is tekintettel kell lenni.
Szia! Kérdésed kapcsán utánaolvastam a neten a németjuhászok és a csecsemõk "kapcsolatáról". Kutyatenyésztõk, gazdik egyértelmûen azt írták, hogy semmi esetre sem szabad egyedül hagyni kisbabát, sõt kisgyereket sem a kutya társaságában. A kutyát zavarhatja a sírás a magas frekvencia miatt, késõbb a kisgyermekek hirtelen mozdulatát támadásnak veszi, soha nem tekinti a kutya a gyereket falkavezérnek, ezért támadhat stb...Sõt, azt is olvastam, hogy a kutya lehet egyszerûen féltékeny is a kisbabára. Szerintem mielõtt elutaztok nézz Te is utána ezeknek a dolgoknak, annál inkább mert ahogy írtad, nem nagyon korlátozzák a szóban forgó ebet a lakásban, ahová mentek. Remélem minden rendben lesz!
Szia. Szerintem semmiképp ne maradjon felügyelet nélkül a baba. Nem tudni milyen természetû a kutya, de jobb félni mint megijedni. Egyébként gondolom rokonhoz mentek, én valószínûleg megkérném, hogy addig amíg ott vagyunk a babával maradjon kinn a kutya. Üdv, 39 hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!