Találatok a következő kifejezésre: Ha egy a lakásban van, (139 db)

Mit kell tudni a döglegyekről? (amin kukacok vannak) Mit csináljak ha bejön a lakásba? Mi van ha leszáll valahova és leesik róla egy kukac? Ha elszaporodnak ezek a kukacok? Hogy írtsam aztán ki őket?

Legjobb válasz: Nincsenek rajta a kukacok!!!!! Ha talál alkalmas alanyt, pl húsétel, v elhullott állatot, arra lerakja a petéket, úgymond beköpi, és abból lesz a kukac. Lakásban ez csak nyáron esedékes, ne hagyj kaját elõl, rakd be a hûtõbe, ha meg még meleg, takard le. Nehezen lehet õket lecsapni mert egyfolytába repül, ha bejön a lakásba javaslom próbáld meg lefújni légyirtóval.

Nincsenek rajta a kukacok!!!!! Ha talál alkalmas alanyt, pl húsétel, v elhullott állatot, arra lerakja a petéket, úgymond beköpi, és abból lesz a kukac. Lakásban ez csak nyáron esedékes, ne hagyj kaját elõl, rakd be a hûtõbe, ha meg még meleg, takard le. Nehezen lehet õket lecsapni mert egyfolytába repül, ha bejön a lakásba javaslom próbáld meg lefújni légyirtóval.
Általában állatoknál van a legtöbb.Nálunk is a kertben a csirkéknél meg a kacsáknál.Leginkább a trágyákra szálnak rá ami friss meleg és láttam már olyan szirke ürüléket amiben már a légypeték sorakoztak. Amugy meg a döglött állatokra is rámennek.Pár éve elpusztult egy kacsánk a nagy dudváktól nem vettük észre már egy ideje ott lehetett a kert végében csak amikor végigmentem a dudvákon akkor láttam meg hogy a légy kukacok százával nyüzsögtek már rajta és a húsát ették.Undorító látvány volt mert utálom a kukacokat.
csak pusztan kivancsisagbol: mi az a dudva?
Dudvának hívjuk mi is vidéken a gazt. Gaz=gyomnövény=dudva :) ))))
A döglégy tud veszélyes lenni. Úgy értem hogy bejön a lakásba, és rászáll az ételre (elõtte meg mondjuk egy kutyakakin üldögélt :S)akkor egy csomó bacit hordozhat. De van egy jó módszer: Tégy a befõttes üvegbe gyümölcsbort (min1 milyen)csak az a lényeg hogy erõs gyümölcsszaga legyen.. Majd tegyél hozzá pár csepp mosogatószert, és fedd le átlátszó fóliával, amin csinálsz két lyukat, akkorát, hogy éppen beférjen rajta. Így belemegy a légy, de kijönni már nem tud! Sok szerencsét! =))
Szép, hogy ennyire aggódsz értük, de meg fogják oldani, nyugi.
Megtiltja hogy kinyisson az üzlet. Ennyi. Nyilván nem lakatot tesz rá, és nem is biztonsági õröket állít elé.
ugye így látatlanban nem lehet ezt megmondani, de mivel nem hü..ék dolgoznak ott sem, ezért biztos vagyok abban, hogy ezt a NAV, nálad is simán megfogja oldani,
12 napra akkor zárják be, ha egy tárgyévben 2-szer elkapták valamiért (pl nem adott blokkot). A bezárás alatt azt kell érteni, hogy kijönnek és raknak egy plombát a zárra (tehát ha akarod leszedheted, de 2 hét múlva amikor jönnek leszedni csak komolyabb büntire számíthatsz miatta). Hülye megoldás, de van pl egy ablak amin bemászhatsz? Ha nincs akkor havernál/szállóban aludni 2 hétig.
12 napra nem kevésért zárnak be egy üzletet!
szabad kérdeznem miért kell bezárnod? privibe is jöhet
Maradhatsz de nem nyithatsz ki a vendégek elõtt.
Bejárni bejárhatsz de nem árulhatsz.
A kérdező hozzászólása: Fizikailag ott lakom a kocsmám hátsó helyiségében. Van egy folyosó amin átjárok a kocsmarészbe. Nincs ajtó ami elválasztaná a szobától a kocsmarészt. Hátsó bejáraton járok ki- be a szobámba de hátsóbejáraton a kocsmába is betudok menni. ez a szitu.
Gondolom fizikailag elkülönül az üzlethelyiség és a lakórész. (magyarán nem az üzlethelyiségben laksz)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Lényeg az, hogy a lakásrészt nem fogják lezárni, tehát nyugodtan fogok emiatt aludni és persze tovább árusítani a lakásrészben. :) )
Aham. Felejtsétek el a pelust és figyeljétek a jelzéseit. Hordjátok le gyakrabban.
Mennyi idõs a kutyus? A kutyapelenkát felejtsétek el, mert ha rászoknak, nem nagyon lehet majd õket leszoktatni! Ha lent pisilt, kakilt, mindig dicsérjétek meg, ha a lakásba piszkít, akkor takarítsátok fel egy szó nélkül.
A kérdező hozzászólása: Holnap lesz 11 hetes. 6-szor is levisszük egy nap. Látni mikor mennie kell, és visszük, de sokszor csak fogja magát és kész is a dolog.
Ennyi idõsen még ne legyenek nagy elvárásaitok. Még nagyon pici, nem tudja sokáig tartani. A pelust felejtsétek el, hordjátok le minél sûrûbben, és idõvel megtanulja.


Aki ért hozzá tudna segíteni? Létezhet az, hogy tégla építésű társasházban ha egy felső lakásban csőtrés van, a födém EGYETLEN óra alatt úgy átázik, hogy az alsó lakásban már a konnektorból is folyik víz?

Sajnos nálunk történt. A károsult, aki folyamatosan otthon volt, azt mondja egy órája vette észre az ázást. De addigra már a mennyezete, a falai a padlóig, minden teljesen felázott, a plafonból csöpögött a víz, a konnektorból folyt. Létezik ez 60 perc alatt?

Legjobb válasz: mint látod, létezik. -.-

mint látod, létezik. -.-
igen lehetséges. nem irigylem a szomszédodat...:S
Nem mindegy? Elázott, nem vette észre, nem volt kötelessége figyleni, hogy épp ázik-e. Mi egyszer mentünk haza, anyám ölt az étkezõasztalnál és a laksban bokáig ért a viz, kiöntött a mosógép, de mivel fel volt rakva alába, nem vette észre. Szerinted direkt nem vette észre??? Tudod, mennyit fog neki fizetni a biztositód? Filléreket, jó nagy kár lett, ne aggódj, nem szándékosan nem vette észre. A konnektorból a vezetékek mentén jött a viz, nem a födémen keresztül.
Bocs, anyám ült és nem ölt :-)
Létezik, amint látod. Remélhetõleg volt biztosításotok, nem lesz olcsó menet mindent megjavítani... Mi is tégla társasházban lakunk, legfelül: tavaly egy vihar leverte a vakolatot a tetõ alatt egy méter hosszan. Úgy volt, hogy a lakásszövetkezet megjavíttatja, persze késõbb nem így lett. Aztán most az egyik nagy júniusi esõben fél óra alatt úgy beáztunk, hogy a konyhánk és a spájzunk azóta igen viccesen néz ki... Az alattunk lakó is panaszkodott, hogy hozzá is "lefolyt" a beázás. Ez pedig csak egy sima esõ volt, nem csõtörés.
biztosításuk? nem rossz, ha sok van, de a felsõ lakónak legyen, mert különben zsebbõl fog perkálni ;)...kivéve, ha az ázás társasházra kenhetõ, mert akkor a társasház biztosítója fizet....
22:41 a te károd pl. tipikusan olyan, hogy a társasház biztosítója köteles kifizetni ;)
05.41-nek: a felsõ lakóhoz beszélünk, senki egy szót se szólt a kárt szenvedett alsó szomszéd biztositásáról, hiszen mindenki tudja, hogy a kérdezõ biztositója fizet - ha van nekik olyan...
Létezik sajnos. Az elektromos vezetékek védõcsövei elvezetik a vizet, emiatt szokott a kapcsolókból, konnektorokból folyni. A biztosításról meg annyit, hogy a társasházakban olyan biztosítást szokás kötni, ami a lakók egymásnak okozott kár esetén is fizet. Nálunk is ilyen van, a közös költség tartalmazza az árát. Éppen az ilyen esetekre találták ki.

Mi a trend? Ha egy lakótelepi blokkban vannak biztonsági ajtós és nem biztonsági ajtós lakások, akkor hova törnek be inkább?

A nem biztonságiba, mert az könnyebb, vagy a biztonságiba, mert oda is be lehet, csak pár percel több, de ott valószínű nagyobb értéket találnak? Valaki tud százalékot mondani?

Legjobb válasz: biztonsagi ajto meg szirenat is tegyel a laksba ha mar ovni akarod azt amit ovni akarosz

biztonsagi ajto meg szirenat is tegyel a laksba ha mar ovni akarod azt amit ovni akarosz
Ha nagyon be akar törni valaki valahová bármit feltör még egy 50 cm vastagságú acél ajtón is beküzdi magát, de kicsi a valószínûsége hogy talál is ott valamit amivel kaszálhatna. Sokan csak azért szerelnek fel biztonsági ajtót mert azt a keveset is védeni akarják amijük van és abba fektetik bele inkább a pénzüket, mert egy lakás árát az is megdobhatja, fõleg ha belül is szépen néz ki. Mert sokan csak átmenetileg fogják fel a panel lakásukat mert akár 50 éves korukba is de váltani fognak kertes családi házra, de egy ilyen ajtó megdobhatja ám az értékét, ha eladásra szánják. Persze nem tudni ki milyen értékeket és mennyi pénzt tárol a lakásba hogy legyen értelme betörni oda, mert egy betörõ aki képes minden ajtót betörni az úgy is a nagyobb értékekért megy be ami nem olyan feltûnõ ha elvisz csak zsebre vágja a pénzt az ékszereket és felszívódik, de ha egy plazma TV-vel távozna az kicsit feltûnõ lenne. Ezt így nehéz megmondani, akinek meg tökmindegy csak legyen valami az abba a lakásba megy be ahol egyszerû rúgással is kinyílik az ajtó és gyors elvisz valami értéket amibõl pénzt csinálhat. Haverom nagymamájának segítettem a költözésbe amikor leköltözött hozzájuk egy külön lakrészbe ott is biztonsági ajtó volt, de semmi értéket nem talált ott az ember, a lakás is nagyon le volt lakva, ott is csak azért volt ajtó mert a környék miatt indokoltabb volt és inkább legyen ott egy masszív ajtó minthogy betörjék a sima faajtót és bántsák a nénit.
elso vagyok feltalaltak a riasztot telefonon maris hijja a hekusokat
Nem tudom mi a trend, de alapvetoen egy bunozonek nagyon fontos az ido es a hatekonysag. Ha tul maceras valahova betorni, valoszinuleg odebb allnak, vagy kilesik mas modszerrel a lopas lehetoseget, pl megfigyelnek, hatulrol leutnek es elveszik a kulcsod. Lassan mar barmi megtortenhet sajnos. Minden esetre minnel tobb a vedelmi hej, annal jobb, nekem bizt. ajto van a panelomon, van elotte biztonsagi racs, meg van riasztom is, mivel a riaszton kivul a tobbi hasznalt volt aranylag olcson megusztam, es ide mar tenyleg nehez bejonni ha En nem akarom h valaki bejojjon, pedig a legnagyobb ertek kb a szamitogepem, de az En hazam az En varam, es megvedem :)
Százalékot nem tudok, de a betörõnek fontos az idõtényezõ. Ha le tudja törni a zárat, megteszi, ha álkulccsal, vagy feszítõvel be tud hatolni, megteszi, de ha sokat kell pepcselni, inkább továbbáll. Fõleg, ha otthon van a kétéves Bettyke. :D
nem ertelek most titeket kuta ide kuta oda az a jo megoldas vagy mi. Vannak riasztok amikre van kotve telefon es hijja a csendorokot mar irtam no de hat ti csak a zarval meg a kulcsval vagytok ja meg l van biztonsagi kamera hozaja ami mozgast erzekel es akkor maris rogzit de ha vastag szivar vagy miert nem adol egy pasasnak penzet es orizne neked , mit kollene orizni amugy?

Végrehajtónak elég, ha bemutatok egy ügyvéd által írt és hitelesített vagyonnyilatkozatot, hogy lakástulajdonos vagyok és ami a lakásban van ingóságok az enyémek? Nem én vagyok az adós, akihez tkp. jön mint végrehajtó. Bővebben:

Nem én vagyok az adós, aki az adós, az én lakásomban él, de ez a tartózkodási helye. Mivel a párom (nem vagyunk bejelentett élettársak) tartozik pénzbírsággal, nem volt eddig jövedelme, így nem tudta kifizetni és már végrehajtó jött, de éppen nem voltunk otthon és hagyott iratot, hogy legközelebb jön foglalni a bírság értékében. Csakhogy a páromnak a lakásban nincs semmije, hogy is lenne, ha nem volt jövedelme eddig, hogy valamit vehetett volna magának. Minden az enyém (ingóságok) és a lakás is. Lakcímkártyáján tartózkodási helyként a lakásom címe van feltüntetve.

Legjobb válasz: Akkor írass mindenre adásvételit! Semmi kép ne hagyjátok magatokat. Annyi fog még kisülni belõle,hogy megpróbálnak nálatok foglalnbi,ha nem megy akkor pedig átkerül egy behajtási osztályra,és ennyi. kapjátok a papírokat..... 10-15 év múlva pedig a helyi tanácsnál le kell dolgozni a párodnak a tartozást... Hamegtagadja mehet a dutyiba csücsülni. de aodáig még van min.15 év.... :) Üdv: -z-

Akkor írass mindenre adásvételit! Semmi kép ne hagyjátok magatokat. Annyi fog még kisülni belõle, hogy megpróbálnak nálatok foglalnbi, ha nem megy akkor pedig átkerül egy behajtási osztályra, és ennyi. kapjátok a papírokat..... 10-15 év múlva pedig a helyi tanácsnál le kell dolgozni a párodnak a tartozást... Hamegtagadja mehet a dutyiba csücsülni. de aodáig még van min.15 év.... :) Üdv: -z-
Ha jól tudom, akkor nem foglalhat. Nálunk is volt hasonló szitu, de mi megoldottuk, mert minden tárgy, amit vettünk(és elvihette volna)az én nevem volt.Amihez meg nem volt papír, ahhoz meg írattunk haverokkal egy kamu adásvételit. :) HAllottam valami olyasmirõl is hogy 5 év után , , ami az enyém a tiéd", de ez nem tuti hogy életben van még. Nah, meg bizonyítsa be a hatóság hogy ti élettársak vagytok, és a párod nem csak egy bérlõ vagy lakótárs...esetleg egy megszorult barát....azért lakik ott. Mindenre van kiskapu... Remélem tudtam segíteni:) -z- Ennyi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! :-) Tényleg, az adásvételi is jó ötlet. Naná nem engedem, hogy az én bármelyik tulajdonomat (ingóságokat) elvigyenek "csak úgy", elvégre az enyémek, csak éppen semmit nem "nevesítettem" a nevemre, elvégre ezt senki nem csinálja....

Végrehajtónak elég, ha bemutatok egy ügyvéd által írt és hitelesített vagyonnyilatkozatot, hogy lakástulajdonos vagyok és ami a lakásban van ingóságok az enyémek? Nem én vagyok az adós, akihez tkp. jön a végrehajtó. Bővebben:

Nem én vagyok az adós, aki az adós, az én lakásomban él, de ez a tartózkodási helye. Mivel a párom (nem vagyunk bejelentett élettársak) tartozik pénzbírsággal, nem volt eddig jövedelme, így nem tudta kifizetni és már végrehajtó jött, de éppen nem voltunk otthon és hagyott iratot, hogy legközelebb jön foglalni a bírság értékében. Csakhogy a páromnak a lakásban nincs semmije, hogy is lenne, ha nem volt jövedelme eddig, hogy valamit vehetett volna magának. Minden az enyém (ingóságok) és a lakás is. Lakcímkártyáján tartózkodási helyként a lakásom címe van feltüntetve.

Legjobb válasz: A végrehajtónak ha ezt elmondod, amit itt, akkor nem fog foglalni. Az ügyvéd által írt és hitelesített vagyonnyilatkozat ebben az esetben semmit nem ér. Az ügyvédi papír magánokirat, olyan mintha te és két tanú írná. A legjobb, ha IGAZOLNI tudod az adott tárgyak származását, de bõven elég, ha a vagyoni helyzeted feltárod a végrehajtó elõtt. Ha meg foglalna ettõl függetlenül is, akkor már a foglaláskor mond, hogy igényperre mész vele az adott ingóság tekintetében. Ez általában hatni szokott.

A végrehajtónak ha ezt elmondod, amit itt, akkor nem fog foglalni. Az ügyvéd által írt és hitelesített vagyonnyilatkozat ebben az esetben semmit nem ér. Az ügyvédi papír magánokirat, olyan mintha te és két tanú írná. A legjobb, ha IGAZOLNI tudod az adott tárgyak származását, de bõven elég, ha a vagyoni helyzeted feltárod a végrehajtó elõtt. Ha meg foglalna ettõl függetlenül is, akkor már a foglaláskor mond, hogy igényperre mész vele az adott ingóság tekintetében. Ez általában hatni szokott.

Ha egy cica a lakásban van, mik a legfontosabb tudnivalók, amit meg kell tanítani a cicának?

Legjobb válasz: Hol van a macskaalom, hova nem szabad mennie (pl. kamra, szekrény, függöny stb., mit nem szabad csinálnia (pl. ne másszon fel mindekire, stb.).

Hol van a macskaalom, hova nem szabad mennie (pl. kamra, szekrény, függöny stb., mit nem szabad csinálnia (pl. ne másszon fel mindekire, stb.).
Szerintem abszolut te döntöd el, hogy mit tanítasz meg a cicádnak. Az jó, ha tudja, hol az alom, a kajája meg a fekhelye:-) De ezenkívül a te döntésed. Hova nem mehet, mit nem csinálhat, ezeket meg kell tanítanod neki. Nekem meg kellett tanítanom, hogy ne egye a virágot és a tengerimalacot, ne menjen a konyhaasztalra és ne rágja a vezetékeket. :-)

Van egy műsor a Zone clubon emberek lakását takaríják ki, van olyan ember akinek így néz ki a lakása? Szóval van olyan ember, aki nem nagyon takarít a lakásában, vagy csak ritkán takarít? És ha igen mi ennek az oka?

Legjobb válasz: Hasonlók biztos, hogy vannak. Azok akik foglalkozásuk miatt sok ember lakásában megfordulnak tudnak érdekes dolgokat mesélni. Az emberek rendszeretete, ezzel kapcsolatos igénye, igényessége nem egyforma.

Hasonlók biztos, hogy vannak. Azok akik foglalkozásuk miatt sok ember lakásában megfordulnak tudnak érdekes dolgokat mesélni. Az emberek rendszeretete, ezzel kapcsolatos igénye, igényessége nem egyforma.
Hát most nálunk is ilyesmi a helyzet, mert évek óta felújítunk, de a válság miatt nincs pénz a ház meg sehogy sem áll... rettenetes. Amúgy én jártam már ilyen lakásokban, ilyen szegényebb, nemzetiségi vagy tanyasi házak voltak. Nem akartam senkit megbántani, csak én tényleg láttam már ilyet. Én nem is lepõdök meg a tvben látottakon. Amerikában sok ilyen háztartás van, de akad az bárhol máshol is.
én a szobámat nem takarítom ki szinte sosem, de anyukám hetente minimum kitakarít, összepakol. volt olyan hogy nagyon összevesztünk, igy nem jött be a szobámba. ott állt 10 tányér kb, 20 kanál, rengeteg pohár, kajamaradékok többnapos ebédek ruhák könyvek minden a földön. már a hangyák is ellepték a szobámat, és csak az ágyamon tudtam járkálni. ez a lustaságom miatt van
Én néztem ezt a mûsort, de én nem hittem el, hogy élnek így emberek. Gondoljátok, hogy olyan porba, meg büdös ágynemûbe, a bogarakról nem is beszélve tudnak élni? A wc, fürdõszoba meg gyomorforgató egyenesen. Szerintem aki így él, csak valami betegsége lehet agyi szinten, nem?

Lehet e 2 emberrel eltartási szerződést kötni? A nagypapám és a mamám külön lakásba vannak bejelentve vagyis ha mind a kettejükkel tudnék szerződést kötni akkor egyik lakás sem veszne el.

A gond az, hogy csak 19 éves vagyok és 5 hónapos terhes. Nem fognak ebbe belekötni?

Legjobb válasz: Önkormányzati lakásra csak akkor lehet eltartási szerzõdést kötni, ha a lakás tulajdonosa, az önkormányzat ezt elfogadja. Ellenkezõ esetben - hiába a szerzõdés - az önkormányzatnak joga van úgy dönteni, hogy a bérlõ halála után másnak adja a lakást. A bérleti jogviszony már nem örökölhetõ. Hogy 2 lakásra megadja-e az engedélyt az önkormányzat azt kátlem, hiszen az önkormányzati bérlakások célja az lenne, hogy a rászolulóknak adják.

Önkormányzati lakásra csak akkor lehet eltartási szerzõdést kötni, ha a lakás tulajdonosa, az önkormányzat ezt elfogadja. Ellenkezõ esetben - hiába a szerzõdés - az önkormányzatnak joga van úgy dönteni, hogy a bérlõ halála után másnak adja a lakást. A bérleti jogviszony már nem örökölhetõ. Hogy 2 lakásra megadja-e az engedélyt az önkormányzat azt kátlem, hiszen az önkormányzati bérlakások célja az lenne, hogy a rászolulóknak adják.
De miért? Eltartási szerzõdés nélkül hova veszne el a lakás? Amúgy, ha tudod teljesíteni a tartásra vonatkozó elvárásokat, és eleget tudsz tenni az eltartás feltételeinek, akkor nem kötnek bele. Ha csak papíron tartasz el valakit, akkor a jogos örökös biztos, hogy neked megy, legalábbis a bíróságon tuti.
Hat persze hogy lehet! Akar meg 10 emberrel is kothetsz eltartasi szerzodest, amennyiben rendezni tudod oket! Ha te pl. annyira kedves es aranyos vagy, hogy 10 ember szeretne veled szerzodest kotni, akkor megteheted. Es akkor mi van ha terhes vagy??? Ezt nem ertem, mar bocs. 4 honap mulva megszulsz, es akkor lesz egy kisbabad. Persze, ertem hogy mire gondolsz, talan az oregek mar agyban fekvok, 99 evesek, es ez a gond? Gondold vegig mit tudsz teljesiteni, de en a helyedben mindegyikkel megkotnem a szerzodest, meg szep!:)
A kérdező hozzászólása: Mindkét lakás önkormányzati. Még tájékozatlan vagyok ezen a téren ezért kérdezem, mert papám nekem teljesen mást mondott. Na mind1 köszönöm a válaszokat sokat segítettek.
Akkor miert nem irtad bele a kerdesedbe a legelejen, hogy onkormanyzati lakasrol van szo?! A lenyeget kihagytad, igy persze hogy mast mondott a papad:)
A kérdező hozzászólása: Milyen feltétel szükséges ahhoz, hogy az önkormányzat elfogadja a szerzõdést?
Elsõsorban az, hogy a bérlõ tartásra szoruljon( nincs, vagy létminimum alatti a jövedelme), és te tartásra képes legyél. Olyan jövedelemmel, ami elég ahhoz, hogy a tartó, és az eltartott is meg tudjon élni belõle.
A kérdező hozzászólása: Aha értem, köszönöm a választ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!