Találatok a következő kifejezésre: Ha egy a lakásban (349 db)

Ha egy 9millás lakást vk féláron, 1, 5+3milláért (így szerepel a tulajdoni lapon) vesz meg, azt mint gyanús ügyletet nem lenne köteles jelenteni az ügyvéd?

Legjobb válasz: Ha te vetted ennyiért és tényleg ennyit adtál érte nem többbet, abban nincs semmi rossz elvégre mindenki annyiért adja a lakását amennyiért akarja. Ha ennyit akar bukni rajta a tulaj hát tessék. Másrészrõl: Ki az a lökött aki ennyi pénzt eldob? Vagy nagyon nagy sz-ban van és rögtön kell a lé vagy irtó nagy svindli van mögötte. Sokszor olcsóbbra írják a lakást hogy ne kelljen annyit adózni és a különbözetet meg elteszik.

Ha te vetted ennyiért és tényleg ennyit adtál érte nem többbet, abban nincs semmi rossz elvégre mindenki annyiért adja a lakását amennyiért akarja. Ha ennyit akar bukni rajta a tulaj hát tessék. Másrészrõl: Ki az a lökött aki ennyi pénzt eldob? Vagy nagyon nagy sz-ban van és rögtön kell a lé vagy irtó nagy svindli van mögötte. Sokszor olcsóbbra írják a lakást hogy ne kelljen annyit adózni és a különbözetet meg elteszik.
Az apeh az illeték miatt keresheti fel az új tulajt. Ha szabálytalanságot talál, esetleg adóhátralékot állapít meg nála, semmi több. Feljelentés nem segít. Ha szerinted nem reális a vételár, akkor polgári pert kell indítanod az új tulajdonos ellen, kérni kell a bíróságot, hogy semmisítse meg az adásvételi szerzõdést. Egy ügyvéd segít megírni a keresetlevelet, ha nem megy.
A kérdező hozzászólása: 12:33: Nagyon köszönöm a válaszodat! Ettõl kicsit azért megnyugodtam. Le akarom buktatni ezt a lakásmaffiát, és keresem a még meg nem tett lépéseket.
Az APEH magától csinál egy durva becslést, ha az ár szerintük túlzottan alatta van a környéken szokásos áraknak, akkor hivatalból kimennek. Ingatlanközvetítéssel foglalkozom és ennél kevesebbért is gyakran járt már kint az APEH az új tulajdonosnál - nem kell feljelenteni, ezt õk saját hatáskörben intézik.
A kérdező hozzászólása: 16:56: Nem tudtam, köszi az infót. Akkor felejtõs, hogy felnyomjam az APEH-nak...
A kérdező hozzászólása: 17:59: Ilyen tudomásom szerint nem történt. Én jelenthetem az APEH-nak? Mármint szerinted van értelme? Mert ha igen, megteszem!
A kérdező hozzászólása: 17:09: igazad van, rosszul fogalmaztam. A bank önálló zálogjoga ennyi. Felteszem, akkor ennyi volt a vételár. Rosszul gondolom?
A kérdező hozzászólása: Elsõ: beletrafáltál, irtó nagy svindli van mögötte! A haldokló anyám lakását vette így "meg" a szomszédja... Feljelentést tettem ismeretlen tettes ellen, de ha innen is támadható, hát én betámadom!
Az APEH ilyenkor hivatalból kiszáll körbenézni, hogy tényleg ennyi-e a lakás értéke. Ha nem, akkor vizsgálatot indítanak.
A tulajdoni lapon nem is szerepel a lakás vételára. A tulajdonjogviszonyok meg a terhelések szerepelnek rajta.
Minden adásvételt "jelent" az ügyvéd, kötelezõ, mert az apeh határozza meg az illetéket, az adásvételi alapján.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! A gond az, hogy polgári perrel semmire sem mennék. Beszéltem ügyvédekkel, azt mondták mind, hogy mivel nem én kötöttem az adásvételi szerzõdést, azaz nem az én tulajdonomról van szó, így konkrétan semmi közöm a szerzõdés tartalmához, és õk sem nézhetik meg, plusz a per indításához a lakás értékének 4%-át kellene befizetnem, és ha bukom a pert, amit mindegyik ügyvéd sanszosnak látott, akkor még a perköltséget, és az alperes ügyvédi költségét is fizetnem kellene a saját ügyvédi költségemen felül... Így maradt a feljelentés, amit már megtettem. Ugyan a szerzõdés tartalmát így sem ismerhetem meg, de úgy néz ki, ha szerencsém van (nem akarom elkiabálni) akkor kiderül a simli.

Mit kell tudni a döglegyekről? (amin kukacok vannak) Mit csináljak ha bejön a lakásba? Mi van ha leszáll valahova és leesik róla egy kukac? Ha elszaporodnak ezek a kukacok? Hogy írtsam aztán ki őket?

Legjobb válasz: Nincsenek rajta a kukacok!!!!! Ha talál alkalmas alanyt, pl húsétel, v elhullott állatot, arra lerakja a petéket, úgymond beköpi, és abból lesz a kukac. Lakásban ez csak nyáron esedékes, ne hagyj kaját elõl, rakd be a hûtõbe, ha meg még meleg, takard le. Nehezen lehet õket lecsapni mert egyfolytába repül, ha bejön a lakásba javaslom próbáld meg lefújni légyirtóval.

Nincsenek rajta a kukacok!!!!! Ha talál alkalmas alanyt, pl húsétel, v elhullott állatot, arra lerakja a petéket, úgymond beköpi, és abból lesz a kukac. Lakásban ez csak nyáron esedékes, ne hagyj kaját elõl, rakd be a hûtõbe, ha meg még meleg, takard le. Nehezen lehet õket lecsapni mert egyfolytába repül, ha bejön a lakásba javaslom próbáld meg lefújni légyirtóval.
Általában állatoknál van a legtöbb.Nálunk is a kertben a csirkéknél meg a kacsáknál.Leginkább a trágyákra szálnak rá ami friss meleg és láttam már olyan szirke ürüléket amiben már a légypeték sorakoztak. Amugy meg a döglött állatokra is rámennek.Pár éve elpusztult egy kacsánk a nagy dudváktól nem vettük észre már egy ideje ott lehetett a kert végében csak amikor végigmentem a dudvákon akkor láttam meg hogy a légy kukacok százával nyüzsögtek már rajta és a húsát ették.Undorító látvány volt mert utálom a kukacokat.
csak pusztan kivancsisagbol: mi az a dudva?
Dudvának hívjuk mi is vidéken a gazt. Gaz=gyomnövény=dudva :) ))))
A döglégy tud veszélyes lenni. Úgy értem hogy bejön a lakásba, és rászáll az ételre (elõtte meg mondjuk egy kutyakakin üldögélt :S)akkor egy csomó bacit hordozhat. De van egy jó módszer: Tégy a befõttes üvegbe gyümölcsbort (min1 milyen)csak az a lényeg hogy erõs gyümölcsszaga legyen.. Majd tegyél hozzá pár csepp mosogatószert, és fedd le átlátszó fóliával, amin csinálsz két lyukat, akkorát, hogy éppen beférjen rajta. Így belemegy a légy, de kijönni már nem tud! Sok szerencsét! =))

Aki ért hozzá tudna segíteni? Létezhet az, hogy tégla építésű társasházban ha egy felső lakásban csőtrés van, a födém EGYETLEN óra alatt úgy átázik, hogy az alsó lakásban már a konnektorból is folyik víz?

Sajnos nálunk történt. A károsult, aki folyamatosan otthon volt, azt mondja egy órája vette észre az ázást. De addigra már a mennyezete, a falai a padlóig, minden teljesen felázott, a plafonból csöpögött a víz, a konnektorból folyt. Létezik ez 60 perc alatt?

Legjobb válasz: mint látod, létezik. -.-

mint látod, létezik. -.-
igen lehetséges. nem irigylem a szomszédodat...:S
Nem mindegy? Elázott, nem vette észre, nem volt kötelessége figyleni, hogy épp ázik-e. Mi egyszer mentünk haza, anyám ölt az étkezõasztalnál és a laksban bokáig ért a viz, kiöntött a mosógép, de mivel fel volt rakva alába, nem vette észre. Szerinted direkt nem vette észre??? Tudod, mennyit fog neki fizetni a biztositód? Filléreket, jó nagy kár lett, ne aggódj, nem szándékosan nem vette észre. A konnektorból a vezetékek mentén jött a viz, nem a födémen keresztül.
Bocs, anyám ült és nem ölt :-)
Létezik, amint látod. Remélhetõleg volt biztosításotok, nem lesz olcsó menet mindent megjavítani... Mi is tégla társasházban lakunk, legfelül: tavaly egy vihar leverte a vakolatot a tetõ alatt egy méter hosszan. Úgy volt, hogy a lakásszövetkezet megjavíttatja, persze késõbb nem így lett. Aztán most az egyik nagy júniusi esõben fél óra alatt úgy beáztunk, hogy a konyhánk és a spájzunk azóta igen viccesen néz ki... Az alattunk lakó is panaszkodott, hogy hozzá is "lefolyt" a beázás. Ez pedig csak egy sima esõ volt, nem csõtörés.
biztosításuk? nem rossz, ha sok van, de a felsõ lakónak legyen, mert különben zsebbõl fog perkálni ;)...kivéve, ha az ázás társasházra kenhetõ, mert akkor a társasház biztosítója fizet....
22:41 a te károd pl. tipikusan olyan, hogy a társasház biztosítója köteles kifizetni ;)
05.41-nek: a felsõ lakóhoz beszélünk, senki egy szót se szólt a kárt szenvedett alsó szomszéd biztositásáról, hiszen mindenki tudja, hogy a kérdezõ biztositója fizet - ha van nekik olyan...
Létezik sajnos. Az elektromos vezetékek védõcsövei elvezetik a vizet, emiatt szokott a kapcsolókból, konnektorokból folyni. A biztosításról meg annyit, hogy a társasházakban olyan biztosítást szokás kötni, ami a lakók egymásnak okozott kár esetén is fizet. Nálunk is ilyen van, a közös költség tartalmazza az árát. Éppen az ilyen esetekre találták ki.


Aham. Felejtsétek el a pelust és figyeljétek a jelzéseit. Hordjátok le gyakrabban.
Mennyi idõs a kutyus? A kutyapelenkát felejtsétek el, mert ha rászoknak, nem nagyon lehet majd õket leszoktatni! Ha lent pisilt, kakilt, mindig dicsérjétek meg, ha a lakásba piszkít, akkor takarítsátok fel egy szó nélkül.
A kérdező hozzászólása: Holnap lesz 11 hetes. 6-szor is levisszük egy nap. Látni mikor mennie kell, és visszük, de sokszor csak fogja magát és kész is a dolog.
Ennyi idõsen még ne legyenek nagy elvárásaitok. Még nagyon pici, nem tudja sokáig tartani. A pelust felejtsétek el, hordjátok le minél sûrûbben, és idõvel megtanulja.

Ez év elején örököltünk öcsémmel egy 90m²-es 3 szobás lakást A kérdésem hogy ha eladjuk a lakást mennyi illetéket, adót kell kifizetnünk?

Legjobb válasz: Illetéket nem kell, azt a vevõ fizeti. Adót az ingatlan öröklésnél meghatározott értéke és az eladási ár különbsége után kell fizetni, mivel ez tekintendõ jövedelemnek. Idén és jövõre (gondolom minél hamarabb akarjátok eladni) a jövedelem teljes összege után kell adót fizetni, ami a jelenlegi szabályozás szerint 25%.

Illetéket nem kell, azt a vevõ fizeti. Adót az ingatlan öröklésnél meghatározott értéke és az eladási ár különbsége után kell fizetni, mivel ez tekintendõ jövedelemnek. Idén és jövõre (gondolom minél hamarabb akarjátok eladni) a jövedelem teljes összege után kell adót fizetni, ami a jelenlegi szabályozás szerint 25%.
"Adót az ingatlan öröklésnél meghatározott értéke és az eladási ár különbsége után kell fizetni" Félreértések elkerülése végett: ha áron alul adjátok el, akkor nyilván semmit sem kell fizetni.

Ha égne a lakásod és csak egy valamit hozhatnál ki mi lenne az?

Legjobb válasz: Ez egy nagyon jó kérdés,én szerintem a telefonomat:)

Ez egy nagyon jó kérdés, én szerintem a telefonomat:)
A tûz. Aztán visszamennék.
A táskám. Ebben állandó jelleggel benne van a telefonom, pénztárcám iratokkal, zsebkendõ.
A fényképalbumok, mondjuk ha mindenki egy dolgot hozhatna, anyukám tuti kihozná a fényképeket. Abban az esetben a laptopom meg a bakancsom a lábamon, meg a vázlatfüzetem. Sok minden pótolható, de a képek, rajzok nem.
Dehogy nem lehet. Felmondasz nekik és ennyi.
Ha be vannak jelentkezve, akkor nem biztos. A gyereket védi a törvény.

Hol jelenthetem be, ha tudok a lakásában egyedül tartózkodó magatehetetlen nénit?

Kinek kell ilyenkor szólni? 81 éves néni a lakásában van pénz nélkül, étel nélkül. A nyugdíja kb. 80 ezer ft, de a rokonai elkéregették t?le és most csak 2 hét múlva kap. De a nyugdíj felét kapja csak, a másik feléb?l a postán vonják a rezsit és a maradékért sem tud bemenni. A 4. emeletr?l nem tud lemenni, mert combcsont és medencecsont törése volt. Nem tud sehová menni, és a lányai sem látogatják. Én sem tudom segíteni, mert munkám és pénzem sincs. A néjólétinél szóltam, de mindig másik id?pontban kell visszamennem, s?t, olyan id?pontban, amikor itthon kell tartózkodnom a panelprogram miatt. Egy hét múlva már nem lesz jó, mert addig éhezni fog a néni. Ha tud valaki tanácsot adni, kérem írja meg.

Legjobb válasz: Idõsek otthona. Ha jól tudom, ott ellátják a nyugdíjából.

Idõsek otthona. Ha jól tudom, ott ellátják a nyugdíjából.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Még az idõsek klubjára is gondoltam, ahol van nappali gondozás. Csak oda be kéne járni, meg én nem szólhatok oda, mert nem vagyok se hozzátartozó, se rokon.
Családsegítõ szolgálat
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Ha kiadtam a lakásomat egy albérlőnek (én nem ott lakom), akkor hogy tudom bevallani az ebből származó jövedelmemet? (bővebben lent)

Az APEH oldalán kerestem egy err?l szóló tájékoztatót, de annyira bonyolult volt a nyelvezete, hogy nem értettem túl sokat bel?le! (Sajnos nemigen értek az efféle dolgokhoz) Jól értettem, hogy az SzJA-val együtt kell bevallani? Ezt is 16%-os adó terheli? De akkor miért írják, hogy az ingatlan bérbeadása adómentes? (A válaszokban kérlek, tekintsetek el a term?földt?l). Válaszaitokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Senki nem mondta hogy a bérleti díj adómentes. Összekevered az áfával amihez neked magánszemélynként nem sok közöd van. abban mentes, ha nem kéred az áfássá tételt :D

Senki nem mondta hogy a bérleti díj adómentes. Összekevered az áfával amihez neked magánszemélynként nem sok közöd van. abban mentes, ha nem kéred az áfássá tételt :D
Az ingatlan bérbeadásából származó 2011. évi jövedelmedet a következõ évben kell az adóbevallásodban bevallanod. Neked év közben csak elõlegfizetési kötelezettséged van, ha a bérbeadásból keletkezik jövedelmed. A jövedelem = bérbeadásból származó bevétel - költségek. Költség például a rezsi, vagy az SZJA törvény szerinti értékcsökkenés (amortizáció), amit enged elszámolni a törvény a bevétellel szemben. A rezsi is csak akkor költség, ha a Te nevedre szólnak a számlák. Ha úgy rendeztétek, hogy az albérlõ fizeti, és az Õ nevére irattátok át a számlákat, akkor nem lehet nálad költség, tehát nem írhatod le a bevételedbõl. Ezt a változatot hívják tételes költségelszámolásnak. De van lehetõség arra, hogy nem gyûjtögeted a számlákat, hanem a bevételed 90 %-át tekinted jövedelemnek, ami után kiszámolod az adót. Tehát "vélelmezett" költséged lesz a bevétel 10 %-a. Ezt a variát hivják 10 % költséghányados elszámolásnak. Ha év közben a 10 % költséghányados elszámolást választod, attól még év végén a bevallásban alkalmazhatod a tételes költségelszámolást, ha Neked az kedvezõbb. De fordítva már nem igaz. Ha tételest alkalmaztál év közben, akkor év végén már nem válthatsz át a 10 % költséghányados elszámolási módra. Arra kell vigyázni, hogy a költségelszámolás variálása miatt ne keletkezzen év végén 10 ezer forintot meghaladó adóbefizetési kötelezettséged e miatt, mert azt a adóhivatal különbözeti bírsággal sújtja. Egyébként adóelõleget minden tárgyhónapot követõ hó 12-éig kell megfizetni. Magadnak kiszámolod egy kockás papíron a tárgyhónapi bevételbõl a jövedelmet a fenti valamelyik elszámolási mód szerint. De év közben csak az egyik szerint számolhatsz. Váltás csak a bevallásban megengedett, akkor is csak a 10 %-osról a tételesre! A megkapott jövedelmed 16 %-a az adó/adóelõleg összege. Ezt befizeted az adóazonosító jeledre hivatkozva. Befizetési csekket az adóhivatalnál lehet igényelni. Egyszerre akár 12 db-ot is. Év végén az adóbevallásban pedig ugyanúgy bevallod mint bármilyen más jövedelmedet, befizeted, vagy visszaigényeled a különbözetet, és kész. Megjegyzés: Az ingatlan bérbeadása önálló tevékenységbõl származó jövedelemnek minõsül adózás szempontjából.
Ne haragudj, de állandóan megfeledkezem az adóalap-kiegészítésrõl (biztosan nem tudok megbékélni vele). Tehát a fenti módok valamelyikén kiszámolt jövedelmedet fel kell szorozni 127 %-kal. Az lesz az adóalapod, ami után a 16 % adót/adóelõleget kell fizetni. Tehát 6.500 Ft után 8.255 Ft lesz az adóalap. Ezt hívják szuperbruttósításnak. Az adóhivatalhoz való bejelentkezésrõl konkrétat nem tudok, hogy kell-e és mikor, kinek, de belinkelem az APEH honlapon az errõl szóló tájékoztatót (1.2.1. pontban írják). http://www.apeh.hu/data/cms189249/10.fuzet_BerbeadasFVeglege..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Mennyi időt ajánlott egy babával levegőzni naponta? És hogy lehet megoldani, hogy ha elalszik séta közben, ne keljen fel ha beérünk a lakásba?

Legjobb válasz: Ne vetkõztesd le, hanem hagyd békén, hagyd teljes ruhában, amíg fel nem ébred. Gondolom arra ébred fel, hogy le akarod szedni róla. Szerintem jót tesz a sok séta, mi mindig kétszer szoktunk lemenni 1-2-3 órára, idõjárástól függ. Ez így van születésétõl fogva, 22 hós.

Ne vetkõztesd le, hanem hagyd békén, hagyd teljes ruhában, amíg fel nem ébred. Gondolom arra ébred fel, hogy le akarod szedni róla. Szerintem jót tesz a sok séta, mi mindig kétszer szoktunk lemenni 1-2-3 órára, idõjárástól függ. Ez így van születésétõl fogva, 22 hós.
nálunk is ez volt. Szerintem érezte, hogy nem mozog a kocsi, nem ringatja semmi.
Hát amíg kisebb volt, addig úgy intéztem a dolgaimat, hogy aludt közben, így nem kellett bolygatni. Olyankor 2 óra hosszát voltam kint vele. Most már nem alszik el a kocsiban, de most is kint vagyunk kétszer 1, 5-2 órát.
Mi is sokat sétálunk, a lányaimmal, délelõtt 1, 5 óra, délután kb 2 óra. Én úgy oldottam meg, hogy mikor hazajöttünk kinyitottam az ablakot, a babámat nem vetkõztettem le, így tovább levegõzött és nyugodtan aludt tovább.
mi mindig akkor jöttünk haza, mikor ébredési idõ volt. naponta 2x mentünk le 2-3 órákra, ez most is így van, csak most már sétál velem és aludni jövünk haza. Most 2 éves
amíg pár hónapos volt akár 2 órát is tologattuk, mert jót aludt a babakocsiban, ha felhoztuk, kinyitottuk az ablakot, eléje tettük és vártuk, hogy felkeljen. Most, hogy 8 hónapos, hasonló a helyzet, azzal, hogy az erkélyre tesszük ki, ott ébred fel. persze már nem alszik ilyen sokat a kocsiban, max. egy órát. általában én is úgy viszem le, hogy ébren legyen, és itthon az ágyában aludjon, de a délutáni séta alatt még szokott szunyókálni a kocsiban is.
A kérdező hozzászólása: Igen, tegnap pontosan így csináltam, kinyitottam a szobájában az ablakot, odatoltam elé a babakocsit, mire levetkõztem és kiértem a konyhába, õ már jelezte, hogy ébren van.Pedig jó lenne, ha tov.aludna, mert legalább addig tudnék valamit csinálni itthon(kaja, takarítás...)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!