Találatok a következő kifejezésre: Ha egy TV (393 db)

Ha egy TV műsorra azt mondják "csökkent a nézettsége" ezt, a TV csatornák (vagy akik ezt mondják), honnan tudják? A kérdés az, a TV csatorna szolgáltatók tudják éppen mit nézünk a TV-ben?

Nem a digi TV re gondolok most, hanem a Coaxos kábelen jövőre.

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9zetts%C3%A9gm%C3%A9r%C3%.. http://adattar.nmhh.hu/agb/toplista

Ha egy TV leírásában az szerepel, hogy: Tuner típusa mpeg2 és mpeg4, akkor az a hagyományos analóg jelet nem is tudja fogadni?

mert a vetélytársa azt írja, hogy tuner típusa: mpeg4 és analóg. Gondolom ez tudja az analóg jelek képpé alakítását... Egyáltalán mit jelentenek ezek, illetve mi a különbség az mpeg 2 és az mpeg4 között? kösz a segítséget!

Legjobb válasz: Az MPEG-2 és MPEG-4 videó tömörítési eljárás. A kettõ közt csak a tömörítés mértéke és a képminõség a különbség. Amugy meg a TV tuner kártyára (parasztosan TV kártyára) gondolsz?

Az MPEG-2 és MPEG-4 videó tömörítési eljárás. A kettõ közt csak a tömörítés mértéke és a képminõség a különbség. Amugy meg a TV tuner kártyára (parasztosan TV kártyára) gondolsz?
Az mpeg4 azért fontos, mert a magyar digitális sugárzás ilyen formátumban fog történni az átállás után. És igen, a mai modern tévék tunerjei tudják fogni az analóg adásokat is, nem csak a digitálisat (bár a teljes európai (és világ) átállás után gyaníthatóan már egyáltalán nem fognak analóg tuneres tévéket gyártani).

Ha egy TV műsorban látható monitor, akkor annak kivetítője miért vibrál gyakran?

Legjobb válasz: Azért mert nem egyezik meg a monitor és TV képfrissítési ideje és ha megegyezne akkor sincs szinkronban a kettõ, ezt látod villogásnak.

Azért mert nem egyezik meg a monitor és TV képfrissítési ideje és ha megegyezne akkor sincs szinkronban a kettõ, ezt látod villogásnak.
Mind a három válasz egyesítése adja az igazit.
Na azért a kamerának és a mintavételi frekvenciának is van egy-két szava hozzá.
mert pl. a tv amit kameráznak egy mp alatt 40 képkockát játszik le, a kamera amivel veszik a tv-t pedig 50x frissít mp-enként. ezért ugy látszik mintha lenne üres rész is egy-egyképkocka közt mialatt vált a tv. az emberi szem nem ilyen jó, de ha olyan jól "látnánk" mint egy kamera akkor mi is érzékelnénk szabad szemmel. Ajánlom, próbáld ki: fényképezd le a mobiloddal a tv-t. mielõtt elkészíted a képet te is látni fogod a csíkokat :D
Interferencia lép fel.
Egy darab sugárnyaláb (vagyis 3, de ezek egyszerre futnak) rajzolja ki a képet a TV-képernyõre (legalábbis katódsugárcsöves TV esetén), ami egy idõben csak egy pontba sugározhat. Ezt húzzák végig soronként kicsit srégen, majd visszafut az elejére.
11:55--->nem egyben, hanem mp-enként akárhány 10 kép készül. pl. ha videót nézek youtube-on, és egy pillanatra megállítom, néha van olyan hogy egy olyan képet látok amit amúgy észre sem vennék. :) *a mobil-ajánlgatós voltam :) *
A kérdező hozzászólása: Ajánlom, próbáld ki: fényképezd le a mobiloddal a tv-t. mielõtt elkészíted a képet te is látni fogod a csíkokat :D Kipróbáltam, tényleg érdekes. Azonban lenne egy kérdésem. A csíkok miért srégan futnak? A képkockák srégan futva tûnnének elõ?
A kérdező hozzászólása: A kamere felvételkor képeket vesz fel? Én azt hittem, hogy egy az egyben felveszi a dolgokat.
A mûsorban látható monitor/vetítõ és a tv képváltási frekvenciája eltérõ. Így csak azokban a pillanatokban látható rendesen a képe a mûsorban mutatott megjelenítõ eszköznek, ha bizonyos idõközönként szinkronba kerül a képváltása a tv képváltásával. Ha a villódzás mégsem látható, akkor a tv-s kamera képes tetszõleges képváltási frekvenciára is és átdolgozza a felvett képet digitálisan 50 Hz-es váltottsorosra, vagy pedig lcd monitor látható az adásban. Egyébként legtöbbször a képcsöves monitor képe villódzik tv-ben való megjelenítésnél, mivel a monitor képváltási frekvenciája beállítástól függõen lehet 60, 70, 85, 100 stb Hz, ráadásul a számítógép monitorja progresszíven rajzolja ki a képet, míg a tv jel (itt Európában) 50Hz-es és váltottsoros.


Szerintetek ha egy tv-adónál vagy egy újságkiadónál tört szoftvereket használnak (video-és képszerkesztők), és az ezekkel előállított termékeiket értékesítik, hogyan bukhatnak le? Csak helyszíni ellenőrzés során, vagy a termékeiken is meglátszik?

Mert én csak akkor látok egy megszerkesztett videóban jeleket, ha triallal készültek, de egy feltört program esetén kimutatható valahogy, hogy a program nem volt eredeti?

Legjobb válasz: A tört program nem jelzi semmiben, hogy nem vették meg, és teljes képessége kihasználható. Egy cég, vállalkozás, munkahely (iskola) nem engedheti meg magának, hogy tört programot futtasson, mert ellenõrzik õket. Tételes listát kell beszolgáltatniuk a használt szoftverekrõl, és számlával kell igazolniuk annak hitelességét. Aki azzal próbálkozik hogy tört programot használ, hamar elveszik a kedvét a milliós büntetésekkel.

A tört program nem jelzi semmiben, hogy nem vették meg, és teljes képessége kihasználható. Egy cég, vállalkozás, munkahely (iskola) nem engedheti meg magának, hogy tört programot futtasson, mert ellenõrzik õket. Tételes listát kell beszolgáltatniuk a használt szoftverekrõl, és számlával kell igazolniuk annak hitelességét. Aki azzal próbálkozik hogy tört programot használ, hamar elveszik a kedvét a milliós büntetésekkel.
Az ilyen helyeken RENDSZERESEN vannak ellenõrzések és ha lebuknak, márpedig akkor tuti lebuknak baromi sokat kell fizetniük.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat, különösen a másodikat, amiért az "apróbetûs" kérdésre is kitért. Szívesen venném még többek véleményét is, több ember több bizonyosság alapon, köszönöm elõre.

Mennyi a képkülönbség ha egy átlagos TV-n vagy egy LED tv-n játszol ps3-an?

Legjobb válasz: Borzalmasan nagy. Látni kell igazából, de tényleg nagyon nagy a különbség. Nézzük csak azt, hogy egy Led tv-nek 1920*1080-as a felbontása, a sima tv-nek meg ha jól tudom 720*480-as. Állítsd át a monitorod (ha egyáltalán le tudod ennyire venni a felbontást), és akkor majd szembesülsz vele. Ps3-nál meg kell a hd tv, ha nem is led, de minimum egy hd-ready lcd vagy plazma.

Borzalmasan nagy. Látni kell igazából, de tényleg nagyon nagy a különbség. Nézzük csak azt, hogy egy Led tv-nek 1920*1080-as a felbontása, a sima tv-nek meg ha jól tudom 720*480-as. Állítsd át a monitorod (ha egyáltalán le tudod ennyire venni a felbontást), és akkor majd szembesülsz vele. Ps3-nál meg kell a hd tv, ha nem is led, de minimum egy hd-ready lcd vagy plazma.
A kérdező hozzászólása: A francba nekem csak átlagos tv m van de azon sem csúnya...el tudom képzelni milyen lehet egy led tv-n a grafika :/:/ az a baj h biztos drága egy ilyen fullos tv...nem mindent tehetek meg én sem...örülök h lett egy ps3 am, de majd igyekszek beszerezni egyet..
Egyáltalán nem olyan drága már egy ilyen tv. Meg mint mondtam, nem kell led tv hozzá, egy lcd vagy plazma is tökéletes, és azok olcsóbbak is.
A kérdező hozzászólása: Ez is igaz :)

Mennyire káros vagy nem ha egy 3 hónapos "nézi" a TV-t?

Legjobb válasz: 2 kismama havernémmal pont errõl beszélgettünk tegnap, 8 hónaposak a gyerekeink és mindenkinél megy a háttérben a TV szinte egész nap, mert mi hülyülnénk meg egész nap kussban, ennyi impulzus kell nekünk, a babák tekintete meg persze oda-odaragad játszás közben, anyám azt mondta mi is nézegettük a TV-t, párom anya is mondta a férjemrõl hogy nagy TV matya volt, és akkor még ilyen TV-k sem voltak, nem 100 HZ-esek meg plazmák meg LED-ek, szóval le a kalappal azok elõtt, akik egész nap nem kapcsolják be a TV-t a babó mellett. De ez szerintem az anya hangulatától is függ, ha pörgök és jobb kedvem van Süsüt meg ilyeneket hallgatunk a CD-rõl, ha punnyadt vagyok benyomom a TV-t.

2 kismama havernémmal pont errõl beszélgettünk tegnap, 8 hónaposak a gyerekeink és mindenkinél megy a háttérben a TV szinte egész nap, mert mi hülyülnénk meg egész nap kussban, ennyi impulzus kell nekünk, a babák tekintete meg persze oda-odaragad játszás közben, anyám azt mondta mi is nézegettük a TV-t, párom anya is mondta a férjemrõl hogy nagy TV matya volt, és akkor még ilyen TV-k sem voltak, nem 100 HZ-esek meg plazmák meg LED-ek, szóval le a kalappal azok elõtt, akik egész nap nem kapcsolják be a TV-t a babó mellett. De ez szerintem az anya hangulatától is függ, ha pörgök és jobb kedvem van Süsüt meg ilyeneket hallgatunk a CD-rõl, ha punnyadt vagyok benyomom a TV-t.
A villódzás és a hangok nagyon megterhelik az idegrendszerét. Nagyobb korban meg az a gáz, hogy készen kapja az információt ahelyett, hogy a képzelete dolgozna. Az én egyévesem is szokott néha mesét nézni, de nem megy egész nap a tv.
Káros az idegrendszerére nézve. Még pár perc is a tv elõtt, ha az rendszeres.
Semmiképpen nem tesz jót, mert túl intenzív ingerek érik. Ha nem bírod a csendet, hallgassatok kellemes zenét, az kifejezetten jót tesz. Az én fiam 22 hónapos koráig nem nézhetett TV-t, annyit tudott róla, hogy klasszul látszik benne a másik baba, aztán rájött, hogy az a tükörképe. 22 hónaposan nézett elõször mesét, napi 1-t vacsora után, szigorúan anya vagy apa ölében. Most 2, 5 éves már nézi a Minimaxot, de nagyon figyelek rá, hogy ne ragadjon a TV elé. Ha sokat nézik, akkor kikapcsoljuk, elhívom mesét olvasni, játszani, csavarogni, vagy kis házimunkát végezni. A túl sok TV egyáltalán nem tesz jót, ilyen kicsi gyereknél pedig a kevés is káros.
Nálunk is megy délutánonként a tv, és észrevettem a 3 hónaposomnál, hogy ottragad a tekintete büfizéses-járkálás közben. Már úgy büfiztetem, hogy elõre-hátra megyek és nem forgok, hogy ne lássa a tvt :) Nagyon vonzza õket, az tuti.

Wifi usb stickel fogom a netet a pc. N, ha egy lan kabelen a gépből egy LAN fogadásra alkalmas tv-re dugom akkor a tv ben lenne net?

Mivel amirol kapom a wifi jelet eleg messze van a tv-tol a masik gepen wifivel fogom a netet. Ha Lan kabelt kivezetek a tv be akkor a tv ben lenne net? vagy muszaly a routerbol kivezetnem ami nagyon messze van a tv.tol

Legjobb válasz: Meg lehet próbálni, de elég körülményes kivitelezése: http://www.pcworld.hu/forum/index.php?showtopic=12797 Értelme szerûen a kliens gép a TV lesz. Én inkább ehelyett beszereznék egy Wi-Fi Access Point -ot: http://www.argep.hu/product_1180866.html Ezzel kliens módba fognám a router jelét és vezetékesen összekötném a TV -vel. Lehet, hogy drágább megoldás, mint pár méter UTP kábel, de áramot spórolnál vele. Nem zúgna a gép és nem fogyasztaná az áramot, ha épp a tv-n netezel.

Meg lehet próbálni, de elég körülményes kivitelezése: http://www.pcworld.hu/forum/index.php?showtopic=12797 Értelme szerûen a kliens gép a TV lesz. Én inkább ehelyett beszereznék egy Wi-Fi Access Point -ot: http://www.argep.hu/product_1180866.html Ezzel kliens módba fognám a router jelét és vezetékesen összekötném a TV -vel. Lehet, hogy drágább megoldás, mint pár méter UTP kábel, de áramot spórolnál vele. Nem zúgna a gép és nem fogyasztaná az áramot, ha épp a tv-n netezel.
A kérdező hozzászólása: DI-524 High Speed 2.4GHz (802.11g) Wireless Router ez az amit most használunk. /lehet ez a legöregebb, de mivel már be van állítva rég és megy még addig valszeg ez lessz használva/ Ha ebbõl egy lan kabelt vezetnek a tv ugy menne?
Ez egy DSL modem-router, és sajnos ez sem tudja. Még csak egy nyomorult Wi-Fi bridge módot, egyik se. Valamint nem támogatják a 3rd Party Firmwar -eket (pl. DD-WRT), amivel kivitelezhetõ lenne.
A kérdező hozzászólása: Van még egy ilyenem is: Linksys by Cisco - WAG200G Ezt sem lehet felhasznalni? :S
Most nézem, hogy ezen nincs is AP kliens mód, tök ciki ez a Linksys -tõl. :( Szóval kár is kínlódnod vele, nem tudod felhasználni majd a TV -hez.
A kérdező hozzászólása: árnyékolás es jelfogás ....azt nem tudom micsoda ?!?
Szerintem mindegy milyen sorrendben forrasztod vissza, a lényeg hogy az árnyékolás és a jel kábel jó helyen legyen.
A kérdező hozzászólása: Szetszedtem az AC-t /Linksys WAP4400N/ Talaltam a belsejerol egy kepet..de pont nem látni, hogy melyik kábel melyikhez csatalakozik /piros és két fekete szigetelésû kábel/ http://www.dd-wrt.com/forum/files/101_0048_101.jpg B J12 /ez a B kicsit feljebb van a az also c, a-tol es van egy rovidebb fekete kabel is lehet az jon ide/ C J13 A J11
A kérdező hozzászólása: Hat volt ilyen wifi acces pointunk....mivel akkor meg nem volt ra szuksegunk el akartam adni. az egyik vevo kerdezte h ki e lehet venni a jelfogo antennnat...en ugy olvastam vagyis irtak h kilehet....elkeztem feszegetni es kiszakadt a kábellel egyutt.
Igen, több mint valószínû. Amúgy ha jelenleg ADSL-t használsz érdemes a WAG200G -t használni, lényegesen erõsebb és modernebb, mint a Di-524 -es, ráadásul már a modem alapból benne van.

Ha egy kisbabaval/kisgyerekkel rendszeresen es tartosan angol nyelvu tv-csatornakat nezetunk, lehetseges, hogy megtanul angolul anelkul, hogy a szulok igy beszeljenek vele?

Azt a ket elmeletet vontam ossze, hogy a kicsik nagyon konnyen tanulnak meg egy uj nyelvet, ha azt halljak, illetve hogy nyelvtanulasnak az is kivalo, ha nezzuk a tv-t, meg ha eleinte nem is ertjuk, amit mondanak.

Legjobb válasz: Igen, én hallottam ilyet. Néhány éve még a tv is foglalkozott vele. Egy kislány, azt hiszem volt vagy 3 éves a tv-bõl tanult meg angolul Állandóan a Cartoon Network-ot nézte, abból tanult. De! Ehhez napi 7-8 órán keresztül nézették vele a szülei a tv-t. ami ugye egy ekkora gyereknél förtelmesen sok. Hát, se a gyerekorvosok, se pedig a gyerekpszicológusok nem igazán dicsérték se a szülõket, se a "módszert". Egy gyereknek elõször az anyanyelvét kell megtanulnia, esetleg az apanyelvét is, ha az más, de az ilyen módszer szerintem h..ség. Egy gyerek inkább játsszon, szaladgáljon a levegõn és ne a tv-t bámulja már pici korában is. Elég lesz majd késõbb.

Igen, én hallottam ilyet. Néhány éve még a tv is foglalkozott vele. Egy kislány, azt hiszem volt vagy 3 éves a tv-bõl tanult meg angolul Állandóan a Cartoon Network-ot nézte, abból tanult. De! Ehhez napi 7-8 órán keresztül nézették vele a szülei a tv-t. ami ugye egy ekkora gyereknél förtelmesen sok. Hát, se a gyerekorvosok, se pedig a gyerekpszicológusok nem igazán dicsérték se a szülõket, se a "módszert". Egy gyereknek elõször az anyanyelvét kell megtanulnia, esetleg az apanyelvét is, ha az más, de az ilyen módszer szerintem h..ség. Egy gyerek inkább játsszon, szaladgáljon a levegõn és ne a tv-t bámulja már pici korában is. Elég lesz majd késõbb.
szia! azt nem hiszem, hogy megtanulja, de biztos, hogy fogékonyabb lesz rá nagyobb korában. könnyebben fogja azt a nyelvet tanulni. Legalábbis én remélem:-) Merthogy, én is angolt tanulok a gyerkõc mellett, így sokszor hall angol szövegeket, illetve sokszor a tárgyakat ha nézegetjük, vagy állatokat, mondom neki magyarul és angolul is. elsõsorban nem tanítani akarom az angol nyelvre, ezért keveset beszélek neki így, nehogy összekeveredjen szegény. igazából csak azt remélem ettõl, hogy késõbb jobb nyelvérzéke lesz , mint nekem mert én szörnyû nehezen tanulom:-(
Köszönöm! Majd megmondom a férjemnek, hogy ne nézzen több idegen nyelvû mûsort, mert még megtanul más nyelvet is, aztán ez nem biztos, hogy mindenkinek tetszik:)
Szia, nem nem valószínû. A tévé nem tud válaszolni, a tévé nem javítja ki a hibáit, nem folytat vele párbeszédet, nem ismétli el többször ugyanazokat a szavakat. Valós személynek kell vele beszélni. Nálunk is így van, és a gyerekkel angolul, anya-apa angolul, apa gyerek magyarul beszél, nagymama a gyerekhez finnül. A lányom angol magyar anyanyelvû, finnül pedig most kezd beszélni. Most 7 éves.
Szia! Valami lehet benne, ugyanis az én férjem sosem tanult angolul, mégis szinte folyékonyan beszéli. Vannak nyelvhelyességi hibái, de némi tanulással ezen lehetne segíteni. Elmondása szerint, gyerekkorában mindig angol rajzfilmeket, filmaket nézett és fogalma sincs hogyan maradt meg ennyi minden. Öntudatlanul is, de az angol lexikális tudása mindenképp a tv-nek köszönhetõ. Vicces, hogy a suliban németet tanult 12 évig, míg angolt egyáltalán nem, és mégis angolul könnyebben kitudja fejezni magát, mint németül...
A kérdező hozzászólása: Miert lett lepontozva a 11:07-es?! Bar en eddig mindenki valaszat felfele pontoztam, az o valasza volt szamomra a leghasznosabb, dehat kinek a pap, kinek a papne.. Koszonom az eddigi valaszokat.
Szió! Én angol tanár vagyok és az a véleményem, hogy egy mese csatorna nem alkalmas idegennyelv tanulásra. A szókincs igazából használhatatlan. Egy dologra viszont jó, még pedig az angol nyelv sajátos (legalábbis a magyarhoz képest sajátos) hanglejtését, szavainak eltérõ hangsúlyozását szokja és valamennyire megtanulja a gyerek. Nyelvtanárként nem látom értelmét az angol nyelv ilyen korban történõ tanítását, ez alól természetesen kivételt képez az az eset, mikor valamelyik szülõ angol ajkú, vagy a család angol nyelvterületen él. Ez esetben viszont a környezet a legjobb "információ forrás" nem a TV. Remélem, erre gondoltál.

Milyen hátránya lehet, ha egy 9 hónapos baba elég sokat nézi a Bebe tv-t? 100hrz-es lcd tv-ről van szó. Egy kicsit aggaszt a dolog. Köszi.

Legjobb válasz: Felizgatja a babucit a TV, es fuggo is lesz tole! Ne engedd, inkabb jatszon a kicsike. Olyan agressziv lesz egy ovodas koru gyerek a TV-tol, semmi jo hatasa nincs a gyerekekre. Takard le a TV-t akar, es igy elfelejti.

Felizgatja a babucit a TV, es fuggo is lesz tole! Ne engedd, inkabb jatszon a kicsike. Olyan agressziv lesz egy ovodas koru gyerek a TV-tol, semmi jo hatasa nincs a gyerekekre. Takard le a TV-t akar, es igy elfelejti.
A kérdező hozzászólása: persze már van egy csomó játéka, de mégis ha járókába rakom, akkor elég hamar el kezd nyühizni, de a tv az persze sokkal érdekesebb.És igen szoktunk játszani, sétálni, stb., de ha valamit szeretnék megcsinálni, akkor egy kicsit nézheti a tv-t.De igen egy kicsit lelkiismeret furdalásom van, hogy nem minden pillanatban foglalkozom vele és a tv helyett mondókázhatnánk, valahogy fejleszthetném(a korának megfelelõ játékokkal), de ez nem 100 %-ban jön össze.Talán majd ha jön a tavasz kint lehetünk a "világban" és az is remélem érdekes és színes lesz neki a tv helyett.Köszönöm nektek a válaszokat.
Szia! Szerintem sem kell túlaggódni a TV-nézést! Persze ne ez legyen a fõ elfoglaltsága!
Tudom, magam alatt vágom a fát.. A BEBE tv-tõl agresszív lesz? Attól amikor a kacsa lezuhanyzik(két szín, öt vonal, hét perc), vagy amikor a kis piros kör atvándorol a jobb sarokból-a bal sarokba, olyan zenei aláfestéssel, hogy apa hétmérföldes álomba zuhan?! A "mai" tv-knek pedig tényleg nincs sugárzása. Legalábbis szemet károsító nincs. Nem akarom a tv-t felmagasztalni, csak mumust sem szeretnék csinálni vmibõl ami nem az. (süllyedõs)
A kérdező hozzászólása: persze, jó idõben mi is sétálunk, de mostanában nem igazán volt szép az idõ.Hát igen a tv leköti(színes dolgok), ezért ha fõzök, stb akkor bekapcsolom neki, de én is úgy érzem, hogy nem szabadna.A férjem szerint a mai tv-k már nem rontják a szemet, de mégis...Köszi
2 éves korig nem ajánlott tévét nézni.Késõbb se.Nekünk nincsen tévénk és senkinek nem hiányzik.pedig van három gyermekünk.
Szerintem még túl korai. Az én 8 hónapos babám soha nem nézi, csak max amikor mi nézzük a híradót beleles, de nem köti le. Inkább zenét hallgattass vele még. Késõbb még rosszabb lesz. Itt a jó idõ vidd sétálni, játszótérre stb. Ja és tényleg jó ötlet amit az elõttem szóló írt: takard le a tv-t és nem fog emlékezni rá.
én megértelek, a fiam is állandóan tv-zne. én kikapcsolom, mert ha világít basszus nem lehet vele semmit kezdeni, mert nagyon durva szinten képes bambulni és tök mindegy, h mit lát. érdekli sajnos nagyon. 2! én felpontoztalak:) )
A legnagyobb hatrany pedig az, hogy annyira megszokja a Tv-t, hogy veszekedned kell majd vele, hogy ne nezze annyit. Nem 9 honaposan kell veszekedned meg vele, csak mar most megszokja, es hianyozni fog neki amikor nem engeded majd kesobb nezni neki. Persze, ha nyugalmat akarsz, akkor jo! De csak neked jo, a gyereknek nem jo. A gyereknek az a jo, ha jatszanak vele. De sok szulo meg a gyereknek a szobajaba is vesz TV-t, hogy aztan ezzel letudja a gyerekkel valo torodest. Igy nem sok vizet kavar a gyerek, hiszen elvan a Tv-vel. Tenyleg nem jo, inkabb ragd jarokaba, es vegyel neki zenelos jatekokat ami az o koranak valo.
OFF: ja, nagyon köszi 22:29
A szeme esetleg romlik ha sokáig kitartóan nézi és nem "tornázik". Azaz huzamosabb ideig ugyanarra a távolságra fókuszál. Néha nézzen mást is, "pihenjen" akkor nem lesz baja. Most búcsúzom is, megyek a süllyesztõbe....
Mintha csak az én fiamról írtál volna! Õt sem a tanulókutyus és társai érdeklik, hanem a távirányító, könyvlepakolás a polcról, stb. És igen néha én is úgy vagyok hogy az az 5-10 perc amíg "tv-t néz" és nem pakol nekem is "felüdülés" a kis örökmozgó mellett.A sok "szuper anyuka" miatt néha én is úgy érzem nem foglalkozom vele eleget, de nekem sajnos se bejárónõm se házi szakácsom nincs, és a családban a picin kívül még van nagy tesó és apa. Nekik is enni kell és õk sem járhatnak koszos vasalatlan ruhában.Ráadásul a nagyszülõk sincsenek a közel így csak magamra számíthatok.(8.32-es vagyok)
A kérdező hozzászólása: ja és visszatérve a játékokra hiába vettünk különbözõ készségfejlesztõ játékokat csak a felnõtt "játékok" érdeklik:távirányító, függöny, riasztó nyomkodása apával, óra felhúzás, páraelszívó stb.(hát igen fiú...), ehhez mind kézben kell tartani, mert még nem tud menni és 11 kg szóval nem egy 9 hós súlyú.ezért örülök, ha elvan a tv elõtt egy picit.Majd változtatunk...hm, bár én is nagy filmimádó vagyok.Lehet, hogy ezt is örökölte...?
Szerintem, ha járókába rakod és színes játékokat veszel neki, aztán meg otthagyod akkor ugyanúgy nem törõdsz vele mint ha tévézni hagynád!Az én fiam szobájában is van tv.(4 éves kora óta) Ettõl függetlenül nem nézi és nem is nézheti állandóan, sokat foglalkoztunk és foglalkozunk vele, sõt ami manapság nem jellemzõ a gyerekekre rengeteget olvas(11 éves)mióta olvasni tud.A pici is nézi néha, õ is 9 hónapos, de az a napi összesen max. 15 perc nem hiszem, hogy ártana. A Bebe tv-rõl eddig csak jót hallottam. Lehet lepontozni!!
szerintem ha naponta 20 perceket ül a tévé elõtt, semmi baja nem lesz. ne nézzen mindent persze, de a Bebe tv-tõl nem hinném, hogy függõ lesz! nem horrorfilmet kell nézetni vele persze, amiben ugrálnak a képek, a színek, villodzik és hirtelen hanghatások vannak benne! Én is úgy látom, hogy kicsit túl van reagálva ez a tévé kérdés. Az pedig, hogy az ovodás gyerek atévétõl lesz agresszív?? Attól önmagában nem lesz az véleményem szerint. A mai világban nem lehet a tévérõl, számígógéprõl letiltani a gyereket, hiszen minden helyiségben ott van valamelyik. én dolgozom a gyerek mellett itthon, két számítógép megy folyamatosan az asztalomon. a gyerek a szobában a földön fekszik, játszik, de önkéntelenül is látja a képernyõimet. most akkor ez is baj?? még mindig jobb szerintem, mint ha egy külön szobában egyedül hagyom a gyerkõcöt. Lehet lepontozni:-)))
ragd>rakd (elozo voltam)
A legrosszabb a tévében nem csak az amit néz hanem ha késõbb nagyobb lesz nem tudja majd feltalálni magát mit játszon.A tévét passzívan lehet élvezni.A gyerekeknek élõ mesére , énekre van szükségük.Nem az 5, 10 percrõl van szó.Késõbb 2, 3 óra múlva is alig birod elzavarni.És ha a szülõ nincs otthon?Ki tudja mit néz a gyerek?A felelõsség a szülõt terheli mi lesz a gyerekbõl.

Üdv! Ha egy hdmi kimenet van a blu ray lejátszón, akkor hogy kötöm össze tv-vel és az erősítővel?

Pioneer VSX-527-k házimozi erősítő,Sony Bravia tv,Pioneer 150 bd lejátszó

Legjobb válasz: Ha van a tv optikai kimenet akkor, BL lejátszó tvbe köt, optikai kábelel meg hifibe a tv-t. Hifin beállítod hogy fogja az optikai jelet. Ha nincs a tv-n ilyen. Akkor a BL-lejátszón tuti van optikai azt a hifibe, hdmit meg tv-be.

Ha van a tv optikai kimenet akkor, BL lejátszó tvbe köt, optikai kábelel meg hifibe a tv-t. Hifin beállítod hogy fogja az optikai jelet. Ha nincs a tv-n ilyen. Akkor a BL-lejátszón tuti van optikai azt a hifibe, hdmit meg tv-be.
A kérdező hozzászólása: Köszi!2x hdmi kimenettel rendelkezõ lejátszó nem lenne jobb?
Hifibe csak hangot kell átvinni, nem kell oda hdmi. BL-bõl viszont kell hang is meg kép is. Ha van a hifin kimeneti HDMI akkor azt is lehet, hogy BL-bõl hifibe hifibõl tv-be. De nálunk pl a sony erõsítõ, rontott a képminõségen, és rendesen fûtött is... Szóval inkább optikai kábel.
A kérdező hozzászólása: Jobb az optikai kábel mint a hdmi?
Jobb a HDMI, ilyen kábelt használj az eszközök között.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!