Találatok a következő kifejezésre: Ha egy 4 (1441 db)

Ha egy 4 elemű tömbnek csak az első 3 elemébe teszek értéket, akkor az miért van, hogy a fordító véletlenszerűen a tömb típusát figyelembe véve tesz bele egy értéket a tömb 4 elemébe?

Példa:

Legjobb válasz: Nem tesz bele semmit a fordító, egyszerûen csak kap egy memóriarészt, ami annyi byte, amibe belefér a 4 db short. A kapott memóriát nyilván egy másik program használta elõtte, ami benne hagyta az értékeket, akármi is volt az. Ezért, hacsak nem írod felül valamivel, akkor az ott talált értéket fogja használni a programod. Nincsenek véletlen egybeesések, van egy 2 byte-nyi adatod (általában ennyi a short), amiben teljesen véletlenszerû adat van (legalábbis a te szempontodból véletlen, egy másik programnak az hasznos adat volt), ami akármi lehet, mert mindenhogy ki lehet belõle olvasni egy számot.

Nem tesz bele semmit a fordító, egyszerûen csak kap egy memóriarészt, ami annyi byte, amibe belefér a 4 db short. A kapott memóriát nyilván egy másik program használta elõtte, ami benne hagyta az értékeket, akármi is volt az. Ezért, hacsak nem írod felül valamivel, akkor az ott talált értéket fogja használni a programod. Nincsenek véletlen egybeesések, van egy 2 byte-nyi adatod (általában ennyi a short), amiben teljesen véletlenszerû adat van (legalábbis a te szempontodból véletlen, egy másik programnak az hasznos adat volt), ami akármi lehet, mert mindenhogy ki lehet belõle olvasni egy számot.
Szabvány szerint, beépített típusnál a tömbelemek alapból inicializálatlanok, saját típusnál default-konstruáltak. Ha írsz egy nem teljes inicializáló listát (nem teljes azt jelenti, hogy kevesebb elemet adsz meg, mint amilyen hosszú a tömb), akkor a maradék elemeket default konstruálja, beépített típusoknál. Tehát neked minden esetben 0-t kéne kapnod a 4., hármas indexû elemre. Amúgy ez nagyon durva: "A ki íratásnál megfigyelhetjük, hogy a tömb utolsó elemébe sosem kerül nagyobb vagy kisebb érték mint amit a tömb típusa tárolni tud." Komolyan az érzõdik, hogy nem érted ezt a dolgot. Amikor leírod azt, hogy myArray[3], akkor egy short méretû területet címzel meg, és shortként is kezeled. Hogy is lehetne azon a területen nagyobb (vagy kisebb, az ugyanazt jelenti kettes komplemensû ábrázolással) érték? Nem fér el, és ha el is férne, a típuskényszerítés miatt akkor is végbemenne a narrowing.
Memóriaszemétnek hívják, ezért is illik kinullázni a tömböt használat elõtt. Egyes implementációk ki is nullázzák.

Ha egy 4-es USB HUB elosztóhoz még egy 4-es HUB-ot csatlakoztatunk, ugyanúgy fog működni, mintha direkt a gépbe csatlakoztatnánk?

Azért mert nem tudom eldönteni,hogy eladjam e a mostanit,és vegyek e egy 7 portosat,vagy vegyek 4 portosat,és azt hozzákötni még a régigez?

Legjobb válasz: USB HUB-oknál ez a "routeres logika" sajnos nem lehetséges. Inkább vegyél egy nagyobbat, ha a 4 portos kevés.

A kérdező hozzászólása: nem szenved márka mániában :D akkor ezt aztiszem, meg veszem majd.
USB HUB-oknál ez a "routeres logika" sajnos nem lehetséges. Inkább vegyél egy nagyobbat, ha a 4 portos kevés.
A kérdező hozzászólása: De pedig azthittem hogy lehet.azthittem hogy hasonló mint a hosszabbító. Egybe beledugunk még egyet, abba még egyet és igy tovább.és mind mûködik. De próbáltad már? Nem mûködik?
1.07 és 04 vagyok Amit linkeltél HUB az pl adapteres, mivel kapcsolhatós. De az a kis 4es pl elviszi a gép saját erõforrásából az eszközöket. Ha van hozzá adapter, bedugod, ha nincs, akkor nem :) Amúgy pedig a márkás annyiban különbözik a nonametõl, hogy a márkáson +2E Ftért megveszed, hogy mondjuk Samsung vagy ASUS... Annak a korszaknak már régen vége, amikor a márka minõséget képviselt.. :) Minden olcsó gagyi kínai :D Tapasztalat :D Legalábbis ilyen külsõ eszközökbõl tuti, nem egyet kaptam már szét és szereltem, mind egyforma, olcsó szutyok. Szóval oly mindegy, hogy noname vagy teszem azt ASUS vagy bármi más..
Tökéletes, untig elég. Ha meg márka mániában szenvedsz, akkor tudok mutatni 6000Ft ért is... Elözö voltam
A kérdező hozzászólása: Akkor az a 7 portos, amit linkeltem, jó választás lene?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! de attól hogy ez a 7-es HUB Noname márkájú, megbizható? Gondolom fog mûködni az összs USB rajta? Na meg ez a 7-es HUB-ot Csak simán a gépbe kell bedugni, vagy van mellé AC adapter?
elõzõ jól írta, hubot csak root hubra lehet csatlakoztatni, root hub meg csak ugye a gépben van
Vedd meg a nagyobbat, azzal legalább tutira mész. Eladni pedig nem érdemes, hisz kis értékrõl beszélünk, újonnali ára is max. 3000Ft, használtan meg még a fele sem, szóval nem éri meg. Inkább kösd be a 4-es HUB mellé a 7-eset ;)
Ez nem ilyen egyszerû... Mindegy, inkább nem magyarázom, legyen annyi elég, hogy nem mûködik!! És nem, nem olyan mint a szerelt hosszabbító aljzatok... Amúgy programinformatikus hallgatóként még szép, hogy tudom...
A kérdező hozzászólása: rossz a link a 4esnél .Szóval ez : http://www.grappologroup.com/slike/ADP0236A00000/digitexusb2..
A kérdező hozzászólása: Ja és a 7 portos HUB, amit vennék: http://images.cellbazaar.com/c682620d-7597-441a-8cc3-73d5ea4.. 2700 forint. a 4 portos pedig ez, amit vennék: http://images.cellbazaar.com/c682620d-7597-441a-8cc3-73d5ea4.. ez 1500 forint.

Ha egy 4 éves iskolában a 3. évben leérettségizem akkor 4 . évben még be kell járnom a suliba?

Legjobb válasz: Az kb. lehetetlen, de akkor nem kell a 4. év :D

Az kb. lehetetlen, de akkor nem kell a 4. év :D
Vagyis de, csak az érettségi tantárgyakra nem kell bejárni, a többit még le kell tenni.
A kérdező hozzászólása: értem. köszönöm a válaszokat!:)
A kérdés rossz. Nem érettségizhetsz le a harmadik évben. Esetleg elõrehozott érettségit tehetsz az összes érettségi tárgyból osztályozóvizsgák után, amit nehezen hiszem, hogy megcsináljon valaki, de attól még nem lesz érettségid, amíg az iskolát el nem végzed.


Ha egy 4, 5 hónapos baba megeszik 3/4 üveg bébikaját és utána nem nyűgös, már elég neki ez ez adag ebédre? Kiválthat egy étkezést vagy utána még adjak valamit?

Legjobb válasz: Akkor elég neki egy étkezésre. Ha már nem szopik evés után mindenképp kínáld meg innivalóval is.

Akkor elég neki egy étkezésre. Ha már nem szopik evés után mindenképp kínáld meg innivalóval is.
Minden gyereknek eltérõ az étvágya. Ha õ ennyit kíván, ennyit egyen. De egyébként szerintem ennyi idõsen az egyáltalán nem kevés. Egy dolgot ne csinálj soha: ne erõltesd, mert azzal elronthatsz mindent. Sajnos a mi fiunk 3 évesen mai napig nagyon rossz étvágyú, babaként is az volt, és mi azt hiszem, kicsit hibásak vagyunk ebben, mert volt hogy még belediktáltunk egy "utolsó" kanállal, és egyszerûen nem szeret enni. Tudja a gyermek ösztönösen, mi az elég.

Mit csináljak ha egy 4 hónapos kutya nem képes lent pisilni a fűben, csak fent a lakásban a pelenkára?

N?vérem kutyája de nem foglalkozik vele azt veszem észre.. én viszem le, lent körözök vele másfél órát de tartja...azt várja hogy jöjjünk már fel pisilni, minek vagyunk lent eddig...mintha azt hinné az a jó.. nem normális az egész. vki segítsen!!

Legjobb válasz: Nekem szintén 4 hónapos a kiskutyám. Hasonló gondokkal küzdünk de nem a pisivel hanem a kakival. Eleinte szintén ezt csinálta,hogy alig várta hogy felhozzam hogy elvégezhesse a dolgát. Mindig megszidtam vagy nem engedtem hogy bent végezze el a dolgát és újra levittem. Most már kezdi érteni,hogy lent kell végeznie a dolgát de még 50-50% az arány. Nagyon sok türelem és foglalkozás kell vele! Vidd sétálni ha látja más kutyáktól,hogy kint végzik a dolgukat az is segít. De akkor is a legjobb,hogy leviszed de akkor,hogy ha látod hogy el akarja végezni a dolgát...felkapod leszaladsz vele és mindig dícséret ha sikerül kint végeznie. Ismerõsöm azt ajánlotta,hogy eleinte ha sikerül neki kint adj neki valami jutalomfalatot így hamarabb megtanulja

Nekem szintén 4 hónapos a kiskutyám. Hasonló gondokkal küzdünk de nem a pisivel hanem a kakival. Eleinte szintén ezt csinálta, hogy alig várta hogy felhozzam hogy elvégezhesse a dolgát. Mindig megszidtam vagy nem engedtem hogy bent végezze el a dolgát és újra levittem. Most már kezdi érteni, hogy lent kell végeznie a dolgát de még 50-50% az arány. Nagyon sok türelem és foglalkozás kell vele! Vidd sétálni ha látja más kutyáktól, hogy kint végzik a dolgukat az is segít. De akkor is a legjobb, hogy leviszed de akkor, hogy ha látod hogy el akarja végezni a dolgát...felkapod leszaladsz vele és mindig dícséret ha sikerül kint végeznie. Ismerõsöm azt ajánlotta, hogy eleinte ha sikerül neki kint adj neki valami jutalomfalatot így hamarabb megtanulja
Ismertem egy gazdit, akinek pontosan ez volt a problémája a kiskutyájával. Amíg a kutya kicsi volt, addig az elõszobában elhelyezett pelenkára végezte a dolgát. Aztán amikor már le lehetett vinni a többi kutya közé, akkor ugyanez a szitu volt, mint amit írtok. Egyszerûen csak annyit kellett tennie a gazdinak, hogy a pelenkát, amiben már volt "cucc", azt levitte az utcára, lerakta a fûbe. Ezt csinálta pár napig és a kutya felfogta, hogy onnantól kezdve csak az utcára végezheti a dolgát. Persze még az elején elõfordultak "balesetek" de rá 1 hónapra már nem volt ilyen gond a kutyussal.
Terhes vagy
Neki az a norma hogy pelenka. Alapból ha ezt nem engedtétek volna neki akkor másképp gondolkozna a kutya! De még nem késõ egyáltalán! Pelenkát fel alapos takarítás, és mint ahogy elején is kellett volna evés, ivás, játék, alvás után le séta és addig fel nem jönni míg nem pisil! Próbálj intenzívebb mozgást és több kitartást sikerülni fog! Utána sok dícséret, jutalomfalat hogy ez a viselkedés rögzüljön belé ne a lakás ahogy eddigis!
ha a tesód elviszi magával akkor majd Õ megtanítja õt szobatisztaságra..amíg nálad van addig próbáld te ha szeretsz vele foglalkozni, bár mi tesómmal megbeszéltük, hogy a kölyköt mikor ki vigye le (nekem is van egy idõs kutyám, a kölyök a tesómé vagyis már nem kölyök hanem már egy éves :) ) a lényeg , hogy alapból 3x voltunk lent.. de még plusz 3 sétát beiktattunk, rögtön evés és ébredés után ezért úgy adtunk neki enni, hogy lent biztosan elvégezze a dolgát, azt is kifigyeltük hogy a kajálás és az ébredés után mennyi idõ telik el mire vmit csinál, kajálás után mindig 20-30 perc volt így amikor evett utána 15 perccel már lent voltunk, ébredés után meg rögtön rohantunk le vele, mert akkor kb 5 perc vagy annyi se már végezte a dolgát..így elég hamar sikerült a lenti wc-zésre szoktatni..
A kérdező hozzászólása: te meg egy **** :)
mi nálunk is így volt amikor 4-5 hónapos volt a kutyánk, mi addig maradtunk lent amíg egy pisit vagy egy kakit nem eresztett, nálunk a 2 óra volt a max ez is csak 2x volt hogy ennyit kellett vele lent körözni mire pisilt, utána már csökkent az idõ és szerintem érzékelte hogy neki lent kell elvégeznie a dolgát , meg volt hogy egy kicsit megfuttattam és izgalomba hoztam hátha így hamarabb elvégzi a dolgát, de ez nem jött össze.. sok-sok türelem!!
A kérdező hozzászólása: úgy értem hogy hazajött tesom 10napra, az alatt nem hiszem hogy megtudnám nevelni...utána megy vissza a kutyaval külföldre
A kérdező hozzászólása: az én kutyámmal szoktam õt levinni, az enyém szinte az orrára pisil...ennél jobban nem tudjuk megmutatni neki hogy oda kell a fûbe, sajnos tesom nem itt lakik velünk, ha igy lenne akkor sztem már rég szobatiszta lenne... én ráérek foglalkozni vele, de õ inkább netezik helyette vagy alszik :(
A kérdező hozzászólása: jojo, probalom raszoktatni, csak ertsetek meg igy eleg nehez hogy nem az enyem es nem lesz itt sokaig. koszi a sok tanacsot :)

Ha egy 4 hónapos tanfolyamon szerzek meg egy OKJ-s bizonyítványt, akkor az ugyanolyan értékű, mintha 2 éves képzésen szereztem volna meg ugyanazt?

Legjobb válasz: Ha Te lennél a munkáltató, és munkaerõt keresnél, kit vennél fel szívesebben: aki 2 évig tanulta a szakmáját, vagy aki csak 4 hónapig?

Ha Te lennél a munkáltató, és munkaerõt keresnél, kit vennél fel szívesebben: aki 2 évig tanulta a szakmáját, vagy aki csak 4 hónapig?
Sajnos nem.Anyum másfélévig tanult OKJ-s tanfolyamon, és nem nézik semmibe mert OKJ-s tanfolyamon tanulta meg nem pedig iskolába.
A kérdező hozzászólása: Értem. :( Köszi a válaszokat!

Hány napig normális ha egy 4 hónapos babának nincs kakija?

Most a 10. napnál tartunk, 2 napja kapja a cukros kamillát, de semmi. (csak anyatejes)

Legjobb válasz: Szia! Mi is most vagyunk 4 hónaposak, csak anytejesek, és a héten kérdeztem a védõnõt, mert 2 napig nem volt kaka. Azt mondta, hogy 72 óra után muszály produkálnia, ha házilag nem megy, orvoshoz kell menni.

Szia! Mi is most vagyunk 4 hónaposak, csak anytejesek, és a héten kérdeztem a védõnõt, mert 2 napig nem volt kaka. Azt mondta, hogy 72 óra után muszály produkálnia, ha házilag nem megy, orvoshoz kell menni.
Ja bocs, csak most olvastam el rendesen.Tíz nap?! Te hogy éreznéd magad? Hívd fel az ügyeletet, hogy várhatsz-e reggelig? Lehet elzáródott vmi.
adj éhgyomorra egy kis langyos cukros (nagyon édes!) világos kamillateát. Minden szó fontos.Ez a cukor itt gyógyszer. Végbélhõmérõzés közben sokszor megjöhet az eredmény. Ne igyál körtelevet, ne egyél olyat ami fog(csokit), de Te egyélszilvát barackot, ilyesmit.A tej miatt.
Ha tíz napja nem kakilt az szerintem már nagyon sok. Jó lenne ha látná a babát az orvos. Próbálj meg neki kecskeméti szilva desszertet adni de vidd el az orvoshoz feltétlenül!!!
Szia! Az elsõ válaszoló vagyok. A szilvás bébiételt azért nem javasolom, mivel csak anyatejet kapott idáig a baba, szóval nem tanácsos szilvával kezdeni. Egyébként tényleg sokmindenkitõl hallottam, hogy jó! A 72 órát meg a védõnõm mondta...
Nálunk teljesen normális, hogy négy-öt naponta van. Nem kell, hogy 72 óránként legyen, ha a baba anyatejes. Ha mégis rá kell segíteni szerintem a glicerines kúp a legjobb. A kamilla nekünk nem használt. Ja a kúpot csak ritkán szabad használni "rá lehet szokni". :) Ha nem érzi rosszul magát ne aggódj, de azért konzultálj orvossal.
Nálunk a frissen reszelt almalébõl egy kiskanálnyi hozta meg az eredményt.
Az elsõ vagyok. Csak azt szeretném tudni, hogy miért kell lepontozni??? Teljesen normális választ adtam, nem tudom mi baj van vele! Csak gondoljon már bele, hogy ha neki felnõtt létére csak 3 napig nincs széklete, akkor hogy érzi magát? Akkor egy pici csecsemõ 10 nap elteltével hogy szenvedhet???
A kérdező hozzászólása: A héten voltunk tanácsadáson, ahol mondtam, hogy 1 hete nincs kaki. A doktornõ szerint ne aggódjak... de ezt már én is soknak érzem.:( Egy választ értékelni csak az tud aki a kérdést feltette? Vagy mindenki? mert én csak most olvasom a válaszokat, és még egyiket sem értékeltem.
Mindenki tudja értékelni. Nekem egyébként azt mondta a dokinõ és a védõnõ is, hogy 4-5 nap normálisnak mondható anyatejes babáknál.
Nem lehet összehasonlítani a helyzetet egy felnõtt "érzéseivel " hasonló szituációban. Bennünk sokkal több a salakanyag. Az anyatej, fõleg ha a baba emésztése hatékony, szinte teljesen emészthetõ alig marad salakanyag aminek távoznia kell. Tehát nem feltétlenül kellemetlen a babának. A 10 nap tényleg meglepõ, de pl. az egyik ismerõsöm babájának 20 napig nem volt, csak akkor kapott orvosi segítséget.

Miért baj ha egy 4.1.1 es androidra mondjuk 4.2.2 es játékot töltök le?

Elront valamit vagy mi?

Legjobb válasz: Nem indul el.

Nem indul el.

Ha egy 4, 5 honapos baba feltunoen rag mindent az fogzast jelenthet vagy amugy is ragcsalnak ebben az eletkorban?

szerintem meg kicsit korai a fogaira gondolni es a szajaban sem lathato vagy tapinthato semmi, viszont nyugosebb par naoja, nem tud lenyugodni, alvas elott is jar keze-laba, mintha az izmai "feszultsegben" lennenek, nyoszorog es rag. arra gondoltam, h esetleg 4,5 honaposan mas babaja is igy viselkedik, h mindent a szajaba tesz es kostolgat?vagy tenyleg a fogai mocorognanak?

Legjobb válasz: Az én fiam is 3-4 hós korától rágott mindent, de az elsõ foga csak 6 hósan jött, szóval nem feltétlenül a foga miatt csinálja.

Az én fiam is 3-4 hós korától rágott mindent, de az elsõ foga csak 6 hósan jött, szóval nem feltétlenül a foga miatt csinálja.
Az én fiam is 4és fél hónapos, mindent rág és nyáladzik, nos tegnap kijött az elsõ fogacska, már harapdálja vele a cicimet:) Megelõzte hangos sírás / egyik percben mosolyog, aztán keservesen sír / és sok sok nyûglõdés, az utóbbi 1 hétben nagyon sokat kellett dajkálni. Sokaknak viszont még 3-4 hónap míg fogacska lesz belõle.
a lányom 3, 5 hós korától "nyálgép" napi 5-6 elõke csatakosra ázik rajta és MINDENT rág. Most 7 hós, még 1 foga sincs.
az én picurom 3 hónaposan kezdett el mindent a szájába tömködni, és rágni, de 8.5 hósan bújt ki az elsõ két fogacska. Nekem azt mondta a védõnõ, hogy így fedezik fel a dolgokat, nekik a száj egyfajta érzékszerv.

Ha egy 4 vagy több sávos útra akarok kifordulni, amin 2 vagy több sáv megy egy irányban és elsőbbséget kell adnom, kifordulhatok a legszélső sávba ha ott nem jön semmi, csak a belső sávokban mennek a járművek?

Azért kérdezem, mert nem rég kaptam meg a jogsit, ezért még elég bizonytalan vagyok. Ha jól tudom nem fordulhatok rá az útra, mert ha valamelyik járm? sávot akar váltani akkor belém jöhet, de ebben nem vagyok biztos.

Legjobb válasz: HA kitudsz úgy fordulni, hogy nem lógsz bele a belsõ sávba, ahol jön kocsi, akkor nyugodtan. Ha meg sávot akar váltani, az aki ott szöszmötöl, akkor úgy is indexelnie kell, azt meg észre veszed.

HA kitudsz úgy fordulni, hogy nem lógsz bele a belsõ sávba, ahol jön kocsi, akkor nyugodtan. Ha meg sávot akar váltani, az aki ott szöszmötöl, akkor úgy is indexelnie kell, azt meg észre veszed.
Ilyen utakon van kapaszkodó sáv.
Persze, valószínûleg van kapaszkodósáv. Jártál te már kedves elõttem szóló Budapesten? Mondjuk a Rákóczi úton, vagy a körúton? Esetleg a rakparton is van egy-két ilyen kellemes keresztezõdés. Váci útról vagy a Szentendreirõl ne is beszéljek most így hirtelen... :D
Kifordulhatsz, de ha csörrenés van, akkor te leszel a hibás.
Szerintem maradjunk annyiban, hogy amíg nem vagy elég magabiztos, addig ha teheted várd meg míg nem nagyon jön senki. Ha már lesz rutinod, akkor tudni fogod, hogy mikor mehetsz ki.
Balra vagy jobbra?
Egyenesen mindig egyenesen.:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!