Találatok a következő kifejezésre: Ha egy 16 (809 db)

A mai társadalomban mennyire elitélendő illetve meglepő ha egy 16 éves lány fogamzásgátlót szed?

Legjobb válasz: Hát, én úgy látom ezt a dolgot, hogy inkább 16 évesen védekezzen tisztességesen, normálisan, ha már nemi életet él, minthogy abortuszra menjen 3x 18 éves koráig mondjuk... Nem tudunk vele mit kezdeni, ha a fiatalok ilyen korán kezdik a szexuális életüket, ez az õ döntésük. De, ha már így tesznek, akkor legalább gondoskodjanak a megfelelõ védekezési módszerrõl. Egyébként szerintem nem a társadalmi elítéléssel van itt a gond... Hanem azzal, hogy egy 16 éves lány szervezete még nem fejlõdött ki teljesen és a fogamzásgátló csak akadályozza ebben...

Hát, én úgy látom ezt a dolgot, hogy inkább 16 évesen védekezzen tisztességesen, normálisan, ha már nemi életet él, minthogy abortuszra menjen 3x 18 éves koráig mondjuk... Nem tudunk vele mit kezdeni, ha a fiatalok ilyen korán kezdik a szexuális életüket, ez az õ döntésük. De, ha már így tesznek, akkor legalább gondoskodjanak a megfelelõ védekezési módszerrõl. Egyébként szerintem nem a társadalmi elítéléssel van itt a gond... Hanem azzal, hogy egy 16 éves lány szervezete még nem fejlõdött ki teljesen és a fogamzásgátló csak akadályozza ebben...
szerintem is az orvos az elítélendõ, aki felírja ilyen fiatal korban, az orvoslástól távol áll ez a fajta magatartás
Ez inkább sajnálatos, hogy egy 16 éves lány már gyógyszerrel zavarja a szervezetét
nem ítélem el, az õ dolga, mit tesz a testével. de az orvostól nem szép.
figyelj picit eltudná e tartani a fent említett 16 éves lány magát ill egy gyermeket?, az iskolai tanulmányokra kellene koncentrálnia ahelyett hogy aktív nemi életet él...egy 16 éves ember mégy gyerek (leszarom hogy jogilag már nem)
Max az orvos elítélendõ, am nem meglepõ és ink sajnáljuk...
Jobb lenne ha esemény utánit írna fel vagy abortuszra küldené a lányokat? Szerintem mérlegeljetek melyik a rosszabb.
Na és ha fiú?
Szinte semennyire.:) Jobb, mintha sehogy se védekezne. 17L én is tablettázok.
Számomra semennyire. Mindig csak arról kárognak, hogy tönkreteszi a szervezetet, de ez mi a túrót jelent arról semmit nem tudni... Másik, hogy többet is ismerek akik fiatalkortól 15-17 szedték és most 25 körüli egészséges anyukák egészséges babával. :)
MÉG JÓ, HOGY FIGYELTEK A KÉRDEZÕRE IS: "Azért szedek gyógyszert mert már 3 éve van ciklusom de egyszerûen borzalmas. Volt, hogy két menstruáció között csak 10 nap telt el és 2 hétig tartott. A kérdést pedig azért tettem fel, mert a védõnõ megkérdezte, hogy szedek-e. Igent mondtam õ pedig konkrétan elkezdett szidni, nagyon rosszul esett amit mondott. Nemi életet pedig nem is élek." Szóval nem kell sem az orvost, sem a kérdezõt leszólni. Igenis, van olyan, amikor terápiás céllal írja fel az orvos a fogamzásgátlót, nem azért, hogy segítséget nyújtson a könnyelmû szexuális élethez... Kérdezõ, remélem elmondtad a védõnõnek, hogy mi a helyzet, és azt is, hogy kb semmi köze hozzá, hogy te szedsz-e tablettát, és ha igen, akkor miért.
Szerintem teljesen normális. Sokkal meglepöbb ha az illetö pelenkát venne!
Ha már nincs meg a pasid akkor kérek egy nevet szívesen megismerkednék veled :)
Szerintem 16 évesen még tanulnia, sportolnia kell az embernek, fejleszteni önmagát a felnõtté válásig, nem pedig szexen és fogamzásgátlón gondolkodni, úgyhogy én nem nézem jó szemmel, az biztos.
A kérdező hozzászólása: Utolsó elõtti: Van barátom:) Utolsó: 4, 3-as átlagom van egy erõs szakközépbe. Minden reggel és este futok, délután lovagolok. Rajzolok, festek, fotózok. Nem hiszem, hogy ha elkezdenék szexuális életet élni bármelyik rovására menne. Csak eggyel több élvezet lenne az életemben, amiben szerintem semmi rossz nincs mert nem leszek rákos tõle(mint például a dohánytól), nem megy tönkre a májam(alkohol).
Igen, viszont a lelked rámehet. És az kihatással lesz a szervekre is.
Amúgy meg egy elit gimi lehet erõs, de a szakközéppel nem példáloznék:D
Egyrészt szerintem sem túl egészséges ilyen fiatalon szedni fõleg ha nem is élsz szexuális életet akkor meg pláne. Nekem mindig is nagyon hasfájósak voltak a menstruációim és nagy mennyiségûek is, de eszembe sem jutott, hogy kényelmi okból szedjem. 23 évesen kezdtem csak el szedni...
Köztudott, hogy serdülõkorban nagyon szeszélyes tud lenni a ciklus. Ez néhny nagyon extrém esetet eltekintve (hormonzavar, szervi rendellenesség) idõvel beáll. Nem újdonság ez az orvostudományban, csak mostanság divat lett erre (meg még sok másra is) fogamzásgátlót iratni. Viszont elgondolkodtató, hogy vajon jót tesz az amúgy is nagy változásokon átesõ szervezetnek, ha mesterségesen, a hormonrendszert befolyásolva akarják beszabályozni? Olyan szerrel, ami még felnõtt, kifejlett szervezeteknél is okozhat sajnos néha maradandó károsodást is? Az már más kérdés, hogy nem téged, hanem a tablettát felíró orvost kellett volna lehordani.
Ebben az esetben viszont semmiképpen ne szedjél fogamzásgátlót, hiszen a gyógyszerek ártalmasak a szervezetedre!Ha nem élsz nemi életet a saját egészséged érdekében mindenképpen azonnal függeszd fel a szedését.Hiszen ha nemi életet sem élsz, akkor a hormonja id igen "pihenõ" állapotban lehetnek, aminek egy erõs hormonális gyógyszeri beavatkozás sokat árt, nem véletlen, hogy meg "van õrülve" a szervezeted akkor. Ha nemi életet élnél és szednél valamilyen gyógyszert, akkor is át kéne térned másikra, ha rosszul reagálnál rá...
A te dolgod... Nem a legbölcsebb jó fiatalon bezavarni a szervezetet, de az is igaz, hogy jobb, mint egy abortusz vagy egy esemény utáni. Az már más kérdés, hogy vannak olyan fogamzásgátlási módok, melyek egyáltalán nem terhelik meg a szervezetet, és még a betegségek ellen is véd. F 29
Ez olyan, hogy nem mész ki az utcára mert fejedre esik egy tégla.
Inkább, minthogy terhes legyél. Ha az én lányomnak aki nemsokára lesz ennyi, komolyabb kapcsolata lenne és mivel akárki akármit is mond a 16 éves kor manapság átlag kor szûzesség elvesztése céljából, én mennék el az orvoshoz vele fogamzásgátlóért.
A kérdező hozzászólása: Én vagyok az a lány. Azért szedek gyógyszert mert már 3 éve van ciklusom de egyszerûen borzalmas. Volt, hogy két menstruáció között csak 10 nap telt el és 2 hétig tartott. A kérdést pedig azért tettem fel, mert a védõnõ megkérdezte, hogy szedek-e. Igent mondtam õ pedig konkrétan elkezdett szidni, nagyon rosszul esett amit mondott. Nemi életet pedog nem is élek.
11-es vagyok... az elõzõ írásom elsõ feléhez idézõjel tartozik. :)
erre az élettõl kapsz majd választ ha belegondolsz ez mit jelent a szervezetednek, megállítja a peteérést, még olyan nõknél is okoz gondot, akik sokkal idõsebbek, mint Te ez a Te döntésed, ha késõbb ez gondot okoz, sajnos az is a Te bajod lesz ettõl nem ítél el senki, Te döntésed otthon mit szóltak ehhez? N
Számomra semennyire. Mindig csak arról kárognak, hogy tönkreteszi a szervezetet, de ez mi a túrót jelent arról semmit nem tudni... Dehogy nem tudunk, el kell olvasni a betegtájékoztatót. Persze, sokan kismamák, mások meg nem... Ez nem érv.
A kérdező hozzászólása: Tény, hogy tapasztalatlan és fiatal vagyok de szerintem ha valakit igazán, tiszta szívbõl szeretek, akkor a szeretkezés a kapcsolat elmélyítése és egy más magasabb szintre juthatunk. Utolsó, bocs tényleg simán mehettem volna elit gimibe is. Hatodik osztályig kitûnõ voltam, onnantól csak két négyesem volt. És képzeld az a szakközép tényleg erõs!Nem csak melegedni járunk az iskolába.

Szerintetek az gáz ha egy 16 éves lány ott akar aludni a barátnőjénél és az anyukája azt mondja hogy csak akkor mehet el ha látja a barátnőjét? Szerintem ez elég ciki 16 évesen.

Legjobb válasz: ez az alap. ha nem ismerném a lányt nem engedném el a lányomat. Sõt nem ártana a szülõket is ismerni. mit képzelnek a mai 16 évesek?!

ez az alap. ha nem ismerném a lányt nem engedném el a lányomat. Sõt nem ártana a szülõket is ismerni. mit képzelnek a mai 16 évesek?!
16, éves vagy és anyád DIRIGÁL?? Bocsi, de ez Kiba**ott CIKI!!! Szerintem, ne is mondj, neki semmit, csak tûnj a barátnõdhöz, elõbb vagy utóbb kénytelen lesz megszokni!!!
Nos szerintem ez baromság. Mivel az anyukák hajlamosak a gyerekeik barátait hibáztatni. Sok mindenért. Én vagyok az élõ példa. A legjobb barátnõm anyja utál azóta mióta meglátott. Persze nem kimondottan visszafogott a külsõm, minek után szeretem a piercingeket, tetoválásokat, festem a hajam, stb. Meg tudta, hogy járok bulizni, és dohányzom. Azóta minden az én hibám. Volt, hogy felhívta édesanyámat, hogy elmondja neki, mennyire rosszul nevelt, és elrontom a lányát. Mellesleg ez a nõ egy neves orvos, de olyan szinten képmutató, és önzõ, hogy ilyet én még nem láttam. Szóval igen..gáz.
igen elég ciki de lehet félt .... nem ismeri a lanyt meg hogy lehet nem is lány... vagy ijenek nem tudhatod miért akarja látni... engem igaz mindig engednek de vagy 2x felhívak meg add a szüleit .... szal csak félt látszik szeret ..... nem azt akarom mondani h. nem bízik meg nenned csak szeret ...
én is aludtammár 13 évesen is bnõmnél, de anya jól ismerte meg miösszevoltunk nõve, egyik hétvégén én náluk utána õ nálunk, de mikor 16 évesek lettünk anya kicsit bizalmatlanabb lett(nem ok nélkül:) ) és rendszeresen felhivta a bnõm anyukáját este hogy ott vagyunk e, és hogy kiengedette minket valamilyen programra és hogy mikor kell hazaérnünk, és idõre fel is hivott(akkor még mindenkinek volt matáv-ja) igy biztosan tudta hogy jó helyen vagyok:) akkor baromira idegesitett meg ciki volt de most hogy már anya vagyok ugy gondolom tök igaza volt!
én azt nem értem hogy eddig még az anyuka nem látta a lánya barátnõjét akivel olyan jóban van hogy ott alszik nála!!!!
mondjuk ez nem ciki. én a gyerek szabadsága és önállósága mellett vagyok, de a barátot/nõt azért én is látni szeretném. nem azért, mert azt hiszem, kamuzik a gyerek. hanem mert fogalmad sincs, hogy el tud vinni BÁRKIT egy irányba egy nem neki való ("rossz") barát. inkább elengedem a lányomat hajnalig bulizni egy normális barátnõvel, mint délutáni kerti partira a "rossz" baráttal. és egy idõsebb, külsõ szem észreveszi, ha nem megbízható az illetõ barát.
Ha a barátnõ igazi barát, akkor nem cikizi a barátnõjét. Ha meg nem ért meg ennyit, akkor az hol barátság? Amúgy idegenekhez nem engedném el a lányom 16 évesen sem. Lehet a 16-os számtól ájuldozni, de azért még mindig csak egy tinédzserrõl beszélünk, nem egy felnõtt, független emberrõl!
Ez nem ciki, hanem ez a normális, még jó, hogy legalább a barátnõt ismerjék, sõt az a jobb ha a szülõket is, 16 éves még közel sincs a felnõtthöz, szóval nem kell fenn hordani az orrot, teljesen igaza van a szülõknek.
Nekem a barátnõim szüleit akarják látni. Az gázabb. :s
Bár nálunk más volt a helyzet, ismerték a barátnõmet, de elõfordult olyan, hogy nálunk készültünk a buliba, a szüleim úgy tudták, hogy a buli után barátnõmnél alszok, de én a barátomnál aludtam. Attól, hogy látják a barátnõt, még nem biztos, hogy történik változás. Cikinek ne érezd semmiképp, csak szülõi féltés, majd "kinövik".
Nem, nem gáz. Teljesen normális.
A kérdező hozzászólása: köszönööm :) csak tudjátok a mai világban már "ciki" a barátnõnek
Én is 16 vagyok. A szüleim az összes barátnõmet ismerik. Viszont a legtöbb barátnõm szüleit nem. Anyuék bíznak bennem, nem zavarja õket. Szerintem az, hogy a barátnõdet szeretnék látni, nem gáz.
utolsó hát téged sem neveltek meg normálisan a szüleid, pedig nem ártana egy-két pofon, hogy helyre tegyen
szerintem nem. fõleg ha a lány már csapta be az anyját
lehet lepontozni.. én is 16 vagyok, de engem már 13-14 évesen is engedtek ott aludni barátnõmnél és õ 15 km-re tõlünk a városba lakik.. nem kérdeztek semmit, simán megengedték.. már távolabbinál is aludtam.

Anorexia! Kinek a hibája ha egy 16-17 éves lány anorexiás? Kinek a hibája ha például egy 166 centis 16 éves kislány csupán 37 kiló? Szerintem csak és kizárólag a szülőé.

Legjobb válasz: Sajnos ez egy betegség és valamilyen mértékben felelõs a szülõ is. Nekem a lányom ovodás korában nem akart enni semmit vajas kenyéren kívül, sovány volt, nem tudtunk hatni rá, elvittük orvoshoz. Az orvos felírt neki egy dobozos italt, minden napra egyet. De sehogy nem tudtuk ezt sem megitatni a gyerekkel. Mit kellett volna tenni, tölcsérrel a szájába nyomni? Inkább megpróbáltam meghozni a kedvét az evéshez, hóember krumplipürébõl, stb és az otthoni élet, a lelkivilág rendezése. De erre azért nem minden szülõ képes, egy kamaszlányt meg már nem hatja meg a hóember. Biztos hogy lelki dolog húzódik a háttérben, a szülõ felelõssége, hogy ezt észrevegye és megfelelõ szakemberhez juttassa a gyereket, ha õ nem képes megoldani a problémát.

Sajnos ez egy betegség és valamilyen mértékben felelõs a szülõ is. Nekem a lányom ovodás korában nem akart enni semmit vajas kenyéren kívül, sovány volt, nem tudtunk hatni rá, elvittük orvoshoz. Az orvos felírt neki egy dobozos italt, minden napra egyet. De sehogy nem tudtuk ezt sem megitatni a gyerekkel. Mit kellett volna tenni, tölcsérrel a szájába nyomni? Inkább megpróbáltam meghozni a kedvét az evéshez, hóember krumplipürébõl, stb és az otthoni élet, a lelkivilág rendezése. De erre azért nem minden szülõ képes, egy kamaszlányt meg már nem hatja meg a hóember. Biztos hogy lelki dolog húzódik a háttérben, a szülõ felelõssége, hogy ezt észrevegye és megfelelõ szakemberhez juttassa a gyereket, ha õ nem képes megoldani a problémát.
Meg többek között más ismerõsöké, de leginkább a szülõkön a felelõsség, mert hamarabb is észre lehet venn ia bajoka, t mielõtt ide jut valaki, és csak õk kényszeríthetnek bármi a gyerekre a jog szerint.
A szülõ hibája is, milyen szülõ az aki nem veszi észre, hogy a gyereke anorexiás, alultáplált, nem eszik? Persze hibáztatható a divat, a filmek a reklámok mert minden modell csontsovány. De a szülõnek kell otthon felépnie, akár orvosi kezeléssel, akár pszichológussal az anorexia ellen. A tanárokra nem nagyon lehet már számítani, fõleg egy középiskolában 40 fõs osztálylétszámnál például. Ahhoz egy tanárnak nagyon lelkiismeretesnek kell lenni, hogy ilyen dolgokra is odafigyeljen.
Most õszintén. Egy 16-17 éves lányra mennyire tudnak a szülõk hatni? Ha megpróbálnák meggyõzni, hogy normálisabb életmódot éljen, rögtön itt panaszkodna a gyakorikérdéseken, hogy "anyámék terrorizálnak és akaratom ellenére fel akarnak hizlalni, hogy tudnék mihamarabb elköltözni otthonról?"
Az anorexia egy betegség! Kit lehetne felelõssé tenni azért, hogy egy ember megbetegszik?
Nem a szülõé. Hanem a divat hibája. Mert látják a sok cicababa playmate-et, és mondják hogy huuu milyen vékony. Azt hiszi ha õ is olyan vékony lesz, akkor majd olyan "szép" is lesz. Ezért lesz sok fiatal lány anorexiás. Anorexiás férfi nem igazán van. Szóval a média, a divat stb. tehet róla.
Egy ilyen idös lányt hogy tudsz elvinni orvoshoz akarata ellenére? Hiába beszélsz, hogy túl sovány (olvasd el itt az ilyen kérdéseket - 180 cm 50 kiló és legalább 10-et akar fogyni, ha azt irják, hogy igy is sovány, akkor lehülyézi a válaszolókat), nem hallgat rád, megetetni, megtömni nem tudod, meggyözni nem lehet. Ha unja, akkor megeszi a kaját és utánna kihányja. Ilyenkor mit tud egy szülö csinálni? Mármint ténylegesen, azon kivül, hogy magyarázol neki? Birom az ilyeneket, akik a szülöket hibáztatják. Éppen ezek azok, akik bármilyen nevelési kisérletnél azonnak jönnek a válaszokkal, hogy te már 14-16-18 évesen ne hagyd, hogy beleszóljanak, hogy mit és hogy csinálsz, költözz el otthonról, stb.
Szerintem nem csak kizárólag, akár a tanároké is lehet és az ismerõsei, barátai is meg tudták volna akadályozni.Én nem vagyok anorexiás, de utálom és idegesít ha a szüleim beleszólnak, hogy mikor mit egyek.De a baráti kõr sokat nyomott volna a latba, ha megmondják neki, hogy így nem néz ki jól, fõleg ha a fiúk mondják, mert kétlem, hogy csak maga miatt érzi így szépnek magát.De a szûlõk esetleg elvihették volna egy pszichológushoz vagy valamilyen orvoshoz, hogy megmondják neki, hogy így meg fog hallni, ha alultáplált.
Egy 16 éves lány már nem csecsemõ, nem lehet még ilyen idõs korban is a szülõkre kenni mindent. Ott van a média, a barátok, osztálytársak, a fiúk, akik esetlek bántották, hogy "kövér", és természetesen ott van õ maga is. Hiszen már szinte felnõtt, tisztában kéne lennie a tettei következményével. Olyan egyszerû mindenért a szülõket hibáztatni!
a playmate-ek nem vekonyak, a divatlapokban, a tveben a modellek akik vekonyak!
Ne haragudjatok, hogy beleszólok a vitába, de aki nem tudja a 16 éves gyerekét elrángatni az orvoshoz, arról nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy nem ért a gyerekneveléshez. Ennyi erõvel akkor sz*rjunk rá, hogy a gyerek piál, drogozik, vagy bármi...mert úgysem tudunk mit csinálni...ez nem így mûködik. Egy 16 évest meg nem lehet összehasonlítani egy hisztis kisgyerekkel, aki képes és földhöz vágja magát. És igaza van annak, aki szerint felelõtlenség nem kezeltetni. Szerintetek a bolondok önként és dalolva sétálnak be a bolondok házába? Felnõtt embereket visznek oda, nem csak tinédzsereket, akik ráadásul szellemileg sérültek...nehogy már egy anorexiás tinédzserrel ne bírjanak el...
37 kg? Az durva, én 47 voltam legkevesebb, mikor beteg voltam. Nálam az osztálytársaim miatt alakult ki.
14:13 Nem azért de ma Magyarországon és máshol a világon sem leht ám akárkit kényszer gyógykezelni. Vagyis akarata elleénre orvoshoz rángatni Ez nem nevelés kérdése. Hiszem , hogy azok a szülök akik ilyen gondokkal küszködnek megtesznek mindent a gyerekesükért. s képzeld el tényleg van olyan, hogy egy 16 éves 37 kg-os lányt csak mentõ tud orvoshoz, kórházba vinni, mert elájul életveszélyes állapotba kerül. Addig meg hiába tesz meg mind t a szülõ nem tudja orvoshoz vinni.
Nehogy már megint a tanárokat okoljuk! A"A tanárokra már nem nagyon lehet számítani" a tanároknak joguk nincs már beleszólni a magánéletbe. ha ismeri a szülõ mentalitását, és tudja, h. nem egy alacsony intelligenciájú, lobbanékony szülõ, akkor megteheti, hogy tanácsolja szakemberhez történõ elvitelét, de ha még ez a szitu sem áll fenn, akkor max. "hegyi beszédet" tarthat a tárgyába beleszõve finoman. Aztán vagy fog rajta, vagy nem. Ha osztályfõnök, megkérheti a lány barátnõit, h. hassanak rá, de ha azok is a soványságot majmolják, nem sokat ér az igyekezete. Hagyjátok békén a tanárokat!
Nálunk a körzeti orvosnak kitelefonáltak a megyeszékhelyi laborból, hogy azonnal mentõ vigye az anorexiás fruskát, mert ilyen vérképpel már a hullaházban kellene lennie, és ott is lesz nemsokára. A doki házhoz ment, és hívta a mentõt. A leányzó sem akart ám enni a kórházban de egy hétre infúzióra kötötték. Megijedt, hogy befektetik a pszichiátriára, mert ez a betegség ott illetékes, és kiegyeztek abban, h. a szülõk naponta behordják. A szülõnek sarkára kell állnia akármilyen nagynak gondolja magát a 17 éves, ha nem tudja elvinni, a háziorvosukkal közösen kell megoldani, idegenekre jobban hallgatnak. Ha rájön, hogy ez kórházi eset, lehet, hogy az esze is megjön. A pszichiátriáról valóban hazamehet, nincs már kényszerkezelés, de szerintem a belgyógyászat is megteszi a hatását, meg a félelem, hogy ismét bekerül. Tudják ott a szakemberek, hogy mivel kell az ilyen médiaimádó, nykas, kialakulatlan személyiséggel, énképpel rendelkezõ, kis libákra hatni.
énis volam beteg, igaz, hogy nem azért nem ettem, mert azt hittem, hogy kövér vagyok, mindenesetre nem ettem. és énis 37 kiló körülire fogyhattam. a szüleim majd' belebetegedtek (hozzátesem, hogy nagyon jó a kapcsolatom velük, akkor is a volt). nem tudtak mit kezdeni velem. hiába imádkoztak, hogy egyek, nem bírtam, tul szomoru voltam, de orvoshoz nem voltam hajlandó elmenni. csak akkor lett jobb, mikor beláttam, hogy egyedül nem tudom megoldani a problémáimat. orvoshoz fordultam, azóta nem mondom, hogy elhíztam, még mindig a átlagosnál vékonyabb vagyok, de a lényeg, hogy csak akkor történt javulás, mikor hajlandó voltam a változtatásra. sem a barátaim, sem a szüleim, sem senki nem tudott segíteni, hiába látták, hogy bajban vagyok. észrevették, látták, könyörögtek, de ennél többet nem tudtak tenni, és nem is gondolom most sem, hogy a ö hibájuk volt. csakis a sajátom.
Szerintem leginkább a média a hibás, meg az a sok idióta akik elhiszik, hogy amit az újságokon meg az óriásplakátokon látnak az valóság és a véleményüket próbálják ráerõltetni arra is aki esetleg nem így gondolta. A szülõket én sem hibáztatnám, nem hinném, hogy a kérdésfeltevõnek van kamasz gyereke. Ha volna pontosan tudná mennyire tehetetlen tud lenni egy szülõ mikor a gyereke rossz döntéseket hoz.
Jézusooom. Egyesek úgy beszélnek itt a 16 évesekrõl, mintha felnõttek lennének. "szinte már felnõtt" igen, valószínû, hogy egy 16 éves már felnõtt és nem lehet nevelni, bírom az ilyen "16-17 vagy és felnõtt" válaszokat.. Lehet nevelni és igenis a szülõ hibája legfõképp, ha nem eszik a gyerek. Ha valaki odafigyel a gyerekére és látja, hogy nem eszik és ossz kedve van, akkor már csak észbe kap, hogy valami nincs rendben, elbeszélget vele és érdeklõdik, hogy mi baja van.
Miért ne lehetne elvinni a gyereket orvoshoz? Ha kell, akár erõszakkal. Nehogy már ilyen visszatartson egy szülõt, aki látja, hogy gond van...és azt mondom, a szülõ nagyon felelõs (nekem is van tapasztalatom hasonló téren sajnos).
ma 11:32-es: ezt irod: "Már hogyne lenne a szülõ hibája is, hogy nem veszi észre, hogy a lánya 37 kiló?? Ne mondjátok már, hogy aki odafigyel a gyerekére, ezt nem veszi észre. Nem 1 nap alatt lett annyi. " OLvasd már el FIGYELMESEN, AMIT itt azok irnak, akiknek tényleg van tapasztalata: HIÁBA VESZIK ÉSZRE, NEM TUDNAK A GYEREK HELYETT ENNI, NEM TUDJÁK AKARATA ELLENÉRE ORVOSHOZ VINNI - hiába akarnak valamit tenni, egy 16 évest már nem tudsz kényszeriteni. EZ FÖ GOND, nem az, hogy nem veszik észre, meg nem figyelnek rá. Akiknek ilyen problémájuk van a gyerekükkel, azok majd belerokkannak, hogy a gyereket ebböl kihozzák, de CSAK akkor van esélyük, ha a gyerek belátja, hogy baja van és engedi magát kezeltetni.
08:21-es: ja, hát végülis az is megoldás, hogy "mosom kezeimet"... de én nem tudnám végignézni, ahogy a gyerekem éhenhal.
A 8:21-es vagyok: persze, hogy nem nézed tétlenül, hogy a gyereked éhen hal, csak éppen nem tudsz semmit tenni!!! A szülök is látják, hogy a gyerek nem eszik, sovány, a tanárok meg szomszédok is, de mit tudsz a gyakorlatban tenni? Most ne általánosságokat mondj, hanem konkrétan! El tudsz vinni egy ekkora gyereket orvoshoz, ha nem akarja? Bebe tudsz tölteni több kaját? Meg tudod akadályozni, hogy ne hánytassa meg magát? A szomszédunk már 15 éve küzd a gyerekével (most 30 körüli), aki többször volt már kórházi kezelés alatt, MERT amikor valahol összeesik, AKKOR be lehet vitetni, mert életveszélyben van, de a AHOGY kicsit is jobb állapotba kerül, SAJÁT felöségre hazamegy és újra kezde, mert a kórházban MEGHIZOTT, azaz már nem életveszélyes az állapota. Pár hónap után újra összeesik, és kezdödik az egész elöröl. A szülök már teljesen kikészültek idegileg is, mégse tudnak semmi mást tenni. EZ A VALÓSÁG - az, hogy te hiába erölködsz, változtatni nem tudsz semmit.
Egyértelmû, hogy a lányé, a szülõké és a környezeté (tanároké, barátoké, rokonoké is részben). De legnagyobb részt a szülõk hibája, utána a lányé. De nem kell itt a hibást keresni, hanem a bajt kell megelõzni. Ilyet hogy nem vett észre senki? Gondolom, hogy nem 2 hét alatt lett 37 kg...
sajnos nem a szülõ hibája, hogy azzá válik valaki. egyébként tipikusan erre a korosztályra jellemzõ a betegség. én is szenvedtem ebben anno 16 évesen. most 25 vagyok és magamtól jöttem rá, hogy ez nem jó így. az viszont igen, a szülõ hibája, hogy nem veszi észre a problémát. bár lehet, hogy tudatlanok és meg sem fordul a fejükben, hogy a lányukkal ez elõfordulhat. az én szüleim se vettek észre semmit, azóta se tudnak errõl. de már nem is fontos, mert túl vagyok rajta
Csak azok gondoljak, h ez szulo hibaja, akik meg nem eltek ezt at. En szinten nagyon sovany voltam, hiaba ettem, nem hiztam, es ha sportoltam megjobban fogytam. Szegeny anyukam hordott orvosrol-orvosra, evekig Peritol kuran voltam. A szuleim mindent megtettek, h segitsenek. 21 eves korom utan kezdtem hizoogatni kicsit, de most is vekony vagyok. Szoval, aki azt allitja, h a szulok hibaja, az feluletesen gondolkodo szemely!!!
Hát, ez nem a szülõ hibája. Nem tudom mi vezet el odáig egy embert, hogy ezt mûvelje magával. Annyiban hibás a szülõ, hogy nem tett még ellene. Én utólag ha ilyen helyzetben lettem volna, haragudnék, hogy nem vágtak pofon úgy, hogy forogjak és talán akkor elfelejtettem volna ezt a marhaságot. Minden esetre az anorexiás ismerõsömet azzal sikerült meggyógyítani, hogy mutattak neki egy fényképet, amin fürdõruhában van, és akkor látta meg mennyire ocsmány a 30 kg-jával. Utána nem volt probléma.
Ez egy (sokszor lelki eredetû) betegség, nem a felelõst kell keresni, hanem a megoldást, a gyógymódot.
Már hogyne lenne a szülõ hibája is, hogy nem veszi észre, hogy a lánya 37 kiló?? Ne mondjátok már, hogy aki odafigyel a gyerekére, ezt nem veszi észre. Nem 1 nap alatt lett annyi. Az anorexia kialakulásáért nem a szülõ a hibás valószínûleg, de ettõl még odafigyelhetne, mert ez már életveszélyes súly. Ezt nem lehet nem észrevenni.
Nem a szülõé...

Gáz ha egy 16 évesnek még képzeletbeli barátai vannak?

nem ugy hogy beszélgetek velük, meg ilyenek, csak ha épp egyedül vagyok akkor képzelem őket oda...

Legjobb válasz: kezdj el inkább igazi emberekkel ismerkedni. Szerintem ez gáz.Mármint nem úgy hogy ciki hanem úgy hogy gáz.Beteg a lelked és ezt orvosolni kell.Ha egyedül vagy és unatkozol akkor foglald le magad,menj el egyet sétálni,biciklizni ,építs hóembert ha lesz hó,menj el valamilyen sport edzésre,járj el könyvtárba olvasni,vagy keress valami olyan hobbit ami érdekel.A lényeg az hogy próbálj emberek közé menni és ne unatkozni.Én 16 évesen csak aludni meg enni jártam haza :) Na jó ez sem egy minta életmód...

kezdj el inkább igazi emberekkel ismerkedni. Szerintem ez gáz.Mármint nem úgy hogy ciki hanem úgy hogy gáz.Beteg a lelked és ezt orvosolni kell.Ha egyedül vagy és unatkozol akkor foglald le magad, menj el egyet sétálni, biciklizni , építs hóembert ha lesz hó, menj el valamilyen sport edzésre, járj el könyvtárba olvasni, vagy keress valami olyan hobbit ami érdekel.A lényeg az hogy próbálj emberek közé menni és ne unatkozni.Én 16 évesen csak aludni meg enni jártam haza :) Na jó ez sem egy minta életmód...
Ezt a kérdést tedd fel elõbb a gondviselõidnek! De szerintem te is tudod rá a választ.
nincsenek igaziak?
utolsó kommentelõnek, a kérdezõ egy szóval nem mondta hogy nincsenek barátai.
Asdokininja3 ! Ha vannak barátai akkor miért van szükség képzeletbeli barátra?

Sokak szerint az nem gáz ha 16 éves lány szexel egy 22 éves sráccal de azt nem értem hogy mért gáz az ha egy 16 éves srác szexel egy 22 éves nővel. Valaki ezt elmondaná hogy mért van ez így?

Legjobb válasz: Régebben is ha észrevetted a fiatal lányok idõsebb férfiakhoz mentek hozzá. Ez azért van, mert a férfinak meg van/volt a pénze, hogy eltartsa a nõt, és már addigra a kapcsolatai is megvannak/voltak. A nõ mivel még fiatal, ezért képes gyermekeket szülni a férfinak, mivel a férfi általában sokáig képes utódot nemzeni, de egy nõ elég kevés ideig. Talán ezért. :D

Régebben is ha észrevetted a fiatal lányok idõsebb férfiakhoz mentek hozzá. Ez azért van, mert a férfinak meg van/volt a pénze, hogy eltartsa a nõt, és már addigra a kapcsolatai is megvannak/voltak. A nõ mivel még fiatal, ezért képes gyermekeket szülni a férfinak, mivel a férfi általában sokáig képes utódot nemzeni, de egy nõ elég kevés ideig. Talán ezért. :D
#2 Ezzel azért vitatkoznék. Nem akarok egoistának tûnni, de én is 16 éves vagyok, srác, és szellemileg jóval lehagytam kortársaim... Végül is igaz amit mondasz, de mindkét nemnél vannak különbségek. Van olyan 16 éves lány aki 20 éves szinten van szellemileg, de van olyan is aki ott maradt 10 éves szinten. Ugyanígy a fiúknál.
Azért fura, mert egy 1 éves fiú még gyerek! Nem testileg értem, hanem szellemileg. Egy 22 éves nõ meg már nõ. Én 21 vagyok, az öcsém 14. Nekem nem lenne gusztusom hozzányúlni egy gyerekhez! A lányok hamarabb érnek nem csak testileg, de szellemileg is. Szóval egy 16 éves lány szellemileg egy 20-22 éves fiú szintjén van.
ez nem gáz, hanem szerencse:)
Egyik sem gáz!!!!!! 28F
Jó, akkor mondom úgy, hogy egy 22 évesnek férfi kell! Nem egy 16 éves tini srác! 2. voltam
2 szó: társadalmi elvárások.
Én 22 éves lány vagyok. A párom 2 évvel fiatalabb nálam, amiért én is kaptam az oltogatásokat éppen elégszer, pedig ez még nem is nagy korkülönbség. Egyszerûen valahogy úgy alakult ki a társadalmi norma, hogy úgy természetes, ha a férfi az idõsebb, a nõ a fiatalabb. Egyébként teszem hozzá egy 16 éves srácra én sem tudnék férfiként nézni.
Nem gáz.
16 éves fiú Bocsi! :)
nekem 17 éves a barátom és egy éve vagyunk együtt (: nem gáz egyáltalán ! 21/N

Ha egy 16 évesnek már van annyi kötelezettsége mint egy felnőttnek, akkor ők miért nem szavazhatnak, és vehetnek alkoholos italt?

Legjobb válasz: Ha visszagondolok 2 évvel ezelõttre, hogy mennyi kötelezettségem volt és mennyire voltam érett(most vagyok 18) akkor szerintem jól van ez így, hogy nem szavazhatnak az emberek 16 évesen. Az alkoholt meg ha akarod meg tudod szerezni, vagy megveteted idõsebbekkel vagy olyan boltba mész ahol kiadják.

Ha visszagondolok 2 évvel ezelõttre, hogy mennyi kötelezettségem volt és mennyire voltam érett(most vagyok 18) akkor szerintem jól van ez így, hogy nem szavazhatnak az emberek 16 évesen. Az alkoholt meg ha akarod meg tudod szerezni, vagy megveteted idõsebbekkel vagy olyan boltba mész ahol kiadják.
Miféle kötelezettsége van egy 16 évesnek? Menni suliba, kussolni, ennyi a kötelezettsége.
Annyi kötelezettsége??? Na jó, legyen. :-) A szellemi érettséghez idõ (kor) kell. A legtöbb országban a 18 évet tekintik korhatárnak, de vannak országok (pl. USA egyes tagállamai) ahol 21 év a határ. 16 évesen ha jól tudom a "civilizált" világban sehol sem tekintenek valakit felnõttnek.
Nincs annyi kötelezettsége. De még a 18 évesek sem elég érettek a szavazásra.
Csak mint érdekesség Magyarországon is szavazhat egy 16 éves, amennyiben törvényes házasságban él.
Köszönöm, ezek érdekes információk, ezekrõl nem tudtam. :-)
Ausztriában 16 év a szavazási korhatár, pedig civilizált világbeli. Kivéve az Európai Parlamenti választásokat, ott 18. 16 év még Brazíliában, Kubában, Németország bizonyos régióiban, de csak a területi választásokat illetõen, a Man-szigeten, és Ecuadorban.
"Csak mint érdekesség Magyarországon is szavazhat egy 16 éves, amennyiben törvényes házasságban él." - ez így nem teljesen igaz. Ha 16 éves kor betöltését követõen a törvénynek megfelelõen házasságot kötött, így korrekt. Tekintve, hogy ha még 18 éves kora elõtt elválik, akkor is megmaradnak ezen jogai. (Nagykorúnak minõsül)
:D:D:D Engem aztán rohadtul nem érdekel a százalék, de most nem tudom nem megkérdezni, hogy miért ennyire rossz százalékú a válaszom? A 3. az enyém. Leírtam a tényeket, hogy hol 16 év a szavazási korhatár. Az, hogy Mo.-n miért nem szavazhatnak az azért van, mert így döntöttek. Példának írtam, hogy vannak helyek, ahol értelmetlen lenne a kérdés, mert 16 év a korhatár. Ennyi. Biztos sok embert megsértettem vele. Egyszerûen nevetséges.

Ha egy 16 éves gyerek megpróbál a boltból ellopni egy laptopot, és elkapják, milyen büntetésre számíthat?

Legjobb válasz: Én 16 vagyok, sosem lopnék boltból...(Megelõzõen, mielõtt valami eszes a liberális térhódításról kezdene magyarázni.) Mivel igen nagyon értékrõl van szó (20 ezer forintnál többet ér), ha saját keresete van valószínûleg lehúzzák egy kevéssel, jó alaposan megfenyítik börtönnel, és elsõ esetben megússza, mint bárki más...

Én 16 vagyok, sosem lopnék boltból...(Megelõzõen, mielõtt valami eszes a liberális térhódításról kezdene magyarázni.) Mivel igen nagyon értékrõl van szó (20 ezer forintnál többet ér), ha saját keresete van valószínûleg lehúzzák egy kevéssel, jó alaposan megfenyítik börtönnel, és elsõ esetben megússza, mint bárki más...
Beviszik a rendõrõrsre, és ott éjszakázik. Értesítik a szüleit, akik - remélhetõleg - gondoskodnak róla, hogy ez soha többé ne forduljon elõ. Jó, én is loptam, de csokit, nem laptopot.
Nem fogja megúszni, be is zárhatják a fiatalkorúak börtönébe. 16 évesen már nem számít gyereknek. Az összes üzlet be van kamerázva, még csokit se lehet lopni, mert elkapnak. Néhány tízezerért lehet venni régi, használt, de jó állapotú notbookot boltban. Kis tunning (alaplapi elemcsere, akku stb.) fel lehet rá telepíteni Linuxot és valamilyen netet. Én ilyet szereztem be rokon fiúnak (14 éves), kiválóan mûködik, csak játszani nem lehet rajta, arra asztali gép kell.
Jobb esetben két tasli, rosszabb esetben fiatalkorúak javítóintézete...
Kitalálom: 16 éves vagy, nincs pénzed, de mégis szükséged lenne egy laptopra. Mivel elmúltál már 14 éves, azaz nem vagy már gyermekkorú, vagyis büntethetõ. Amit ide felvázoltál, az lopási kísérletnek minõsül. (Egyébként a kollégáimmal már lenyomoztunk az IP címed alapján és az összes közeledben lévõ szaküzletnek elküldtük a személyleírásodat.) Varrják már a rabruhát is a méretedre.
Mégis hogyan lopnád el? Ruha alatt? Minden üzlet manapság tele van kamerákkal, tuti lebuknál. késõbb meg ha jó állásod lesz, biztos visszaüt ez a baklövésed, aztán nesze neked karrier.
Tesóm volt pasija többet balhézott, az 5. tárgyalást is megúszta... Mondjuk nem laptopot lopott hanem vandálkodott és gyûlöletet kelletett.
Kicsit keletebbre levágnák a kezét, itt sajnos nem.
Aki szegény az már ne is játszon számitogépel? Meg semmi?
"A szüleink tönkre fognak menni ebben, és nem tudom, hogy segíthetnék nekik. Jó lenne, ha legalább tudnák, mire lehet számítani, ez az ügy egyszerûen borzasztó :(" A tesód verd el mint a lovat. Ezzel segítesz legtöbbet.
hát tesód is lehetne ilyen normális mint te...
Mivel ez bõven a szabálysértési érték felett van, ezért priusza lesz, ami pár év múlva a munkakezdésnél nagyon jól jön majd. Nem tudom a gamer laptop 200000 alatt vagy felett van-e, mert afölött már nem vétség, hanem bûntett. Ha elsõ ügye, reménykedjen egy felfüggesztettben.
Gyanítom lesz tárgyalás is, keressetek neki egy jó védõügyvédet. A tárgyaláson meg sírja el magát, hogy milyen nehéz gyerekkora volt, stb. Többet úgysem tehettek az érdekében!
Én is igy teszek mert nincs pénzem laptopra!!És ugye nekem ugyanugy kell mint aki tele van lével!Nem akarok megdögleni ugy hogy nekem nem volt az életben olyanom!
A kérdező hozzászólása: Tragédia, de addig örülj neki, amíg nem tudod, milyen érzés ez. Fõleg szülõként, holott mindent megtettek érte. Nem is értem, oké hogy nem volt laptopja, de ennyi idõsen megérthette volna, hogy nem telik rá. Na mindegy. Nem érdekel, hogy máshol mi lenne vele, az érdekel, hogy tudnám ezt egy kicsit könnyebbé tenni a szüleimnek. Talán ha nem lennének ilyen bizonytalanságban, akkor könnyebb lenne. A kérdést csupán ezért írtam le. Egyébként értek a laptopokhoz, de neki gamer laptop kellett volna. Azt pedig sehogy nem lehet olcsón kihozni.
Tragédia? Miért nem volt több esze a testvérednek? Ezekben az üzletekben annyi kamera van, hogy még az izzadtságcseppeket is kiszúrják a homlokodon. A kijáratnál lévõ érzékelõs kapukról nem is beszélve (egybõl beriaszt, ha a cuccon rajta volt a lopásgátló!) Onnantól futni sem érdemes, mert minden sarokban ott áll a guard és egybõl hívják a kékeket. Az a szerencséje, hogy nem keletebbre történt. Ugyan szabad lenne, (tehát nem a börtön miatt aggódnál), gumikezet kellene keresni neki...
A kérdező hozzászólása: Esetleg valaki olyan, aki képben is van? A testvéremrõl van szó, és az biztos, hogy az éjszakát otthon tölti, már tartottak házkutatást, felvették valami adatbázisba a fényképét, ujjlenyomatát, tárgyalás lesz. Jövedelme nincs. A szüleink tönkre fognak menni ebben, és nem tudom, hogy segíthetnék nekik. Jó lenne, ha legalább tudnák, mire lehet számítani, ez az ügy egyszerûen borzasztó :(
A kérdező hozzászólása: Lehetne, hogy aki csak trollkodik, az nem ír? A kérdésem komoly, értelmes választ szeretnék kapni. Elég nagy tragédia ez így is, muszáj még alaptalan vádakkal is illetni?
14 éven felüli, de 18-on aluli, tehát fiatalkorú elkövetõ. Ettõl enyhébb lesz a büntetése, mint egy felnõttnek. A büntetési tétel pedig az értéktõl és a körülményektõl függ. A dolog elleni erõszak, mint súlyosbító körülmény bejöhet, ha pl. leszedte a laptopról a csipogót, vagy mi a csoda a neve annak... (Btk. 316. (2) d) Valószínûleg felfüggesztett.

Szerintetek ha egy 16 éves lánynak van egy nagyon komoly 1 éves kapcsolata akkor nagy baj ha 16 évesen szexel?

Értelmetlen bunkó válaszra nem vagyok kiváncsi!.. a többieknek élõreis nagyon köszönöm : )

Legjobb válasz: Mi az az elõreisz?

Mi az az elõreisz?
Nem baj :) de ha már úgy is csináltad, akkor minek kérdezed?:D
A kérdező hozzászólása: ha mert..amúgy..anyukád a rib.anc !...
A korod és a kapcsolatod miatt azt mondtam volna hogy egyáltalán nem baj, de a kommentjeid alapján primitívebbnek tûnsz, mint hittem.
A kérdező hozzászólása: igen? vicces vagy :DDD szerinted ha aszt mondják hogy rib.anc akkor puszit küldjek neki? ....
Mióta vagytok együtt? Hány éves a "barátod"?
A kérdező hozzászólása: 1éve! 18
Mivel ezt a kérdést feltetted, nem állsz rá készen. Eleve nektek kell tudni, mi korai, és mi nem.
A kérdező hozzászólása: egyépként korábban írtam hogy már meg történt
Csak egy kis ribi vagy
A kérdező hozzászólása: már csináltuk..csak véleményre voltam kiváncsi
A kérdező hozzászólása: elõre is köszönöm a válaszokat
Jaaa...En válaszolnék csak nem értem a kérdést!
Miért lenne baj? Sokan már 13-14 évesen csinálják komolyabb kapcsolat nélkül.
A kérdező hozzászólása: ha nem érted akkor lapozz baz.d.meg ne kommentelj ...
Szerintem nem. Csak legyen tisztában a dolgokkal, ne legyen felelõtlen, a párjával együtt stb.
A kérdező hozzászólása: óvszerrel csináljuk!
Ha úgy érzed szeretnéd, és védekeztek akkor hajrá :)
Ha megkérdezted, akkor nem vagy benne biztos, hogy akarod! Így pedig ne menj bele!
Az lényegtelen, a lényeg: hülye vagy! :)

Mi a véleményed arról, ha egy 16 éves lány Richard Bachot olvas?

Nem szoktam más véleményére adni, akkor sem ha pozitív, pláne, ha negatív, de azt észrevettem már, hogy sokan - f?leg az én korosztályomból - nem értenek meg, talán különcösköd?nek tartanak, húzogatják a szájukat. Csupán egy kérdés, akkor sem történik semmi, ha igazuk van, és tényleg fiatal vagyok az ilyesmihez ( bár én érettebbnek tartom magam a koromnál).

Legjobb válasz: Mi lenne? Egy értelmes ember 16 évesen is és 30 évesen is szereti a jó könyveket. Szerintem fiatalabb korban is érdeklõdnek jó könyvek iránt, de ha a te társaságod ezt lenézi akkor ritka sz*r emberek között vagy. Amúgy meg az emberek többsége már csak ilyen.

Mi lenne? Egy értelmes ember 16 évesen is és 30 évesen is szereti a jó könyveket. Szerintem fiatalabb korban is érdeklõdnek jó könyvek iránt, de ha a te társaságod ezt lenézi akkor ritka sz*r emberek között vagy. Amúgy meg az emberek többsége már csak ilyen.
A kérdező hozzászólása: Inkább komolytalanok még, de szeretem legtöbbjüket. Köszönöm a választ. :)
Ezzel én is így voltam, de nem érdekelt:) 13 évesen Orwellt olvastam, rám is furán néztek, de nem közösítettek ki, engem meg nem igazán érdekelt, nem befolyásolta a hozzájuk fûzõdõ barátságomat:)
A kérdező hozzászólása: Velem is ez a helyzet. Fintorognak, megjegyzik, hogy ezt még nem kéne, mert minek, és ilyesmik, de nem közösítenek ki engem sem, szóval eddig nem érdekel. Ha kiközösítenének, elbeszélgetnék velük.
Nem szoktam más véleményére adni, akkor sem ha pozitív Ez elég nagy baj, majd rájössz h az építõ jellegû kritikából lehet a legtöbbet tanulni, a realista világ le*arja hogy te mire adsz és mire nem, fõleg így 16 évesen...:) Amúgy mindneki azt olvas, amire igénye van és az intelligenciája megköveteli. Ha tetszik olvasd, de nem értem miért hiszed magad kívûlállónak mert te ezt olvasod. Én Jules Verne-t olvastam általánosban, én voltam az egyedüli szerintem, de nem tartomttam magam különcnek, ugyanis ha valaki vidáman és nyitottan él, mellette olvas az annál színesebb és magasabb körû emberke..:) Neked kell tudni, hogy milyen jókat olvasol, míg õk kimaradnak belõle. Nem kell foglalkozni a fintorgással.
A kérdező hozzászólása: Csak akkor adok a pozitív kritikára, tanácsra, ha én is úgy gondolom, örömet lelném a dologban késõbb, vagy én is így gondolom, tetszik az ötlet. Nem én gondolom magam kívülállónak, hanem õk.

Szerintetek nem felháborító, ha egy 16 éves lánynak 35 éves pasija van?

Ezt hallottam nemrég. Azt hittem lehidalok, ez komolyan mondom már több mint felháborító. 2 gyermekes anyuka létemre, nem tudom elképzelni hogy a fiatal lány szülei nem szólnak ezért semmit! Ha az én lányom csinálna ilyet, hát biztos szívrohamot kapnék, na jó ez még odébb van ? még csak 13 éves. Ti mit gondoltok err?l? Nem igaz, hogy tetszhet egy tini egy érett férfinak? Undorító!

Legjobb válasz: Én 17 éves vagyok, és sohasem tudnék kikezdeni ilyen "öregekkel". Hiába udvarolnak. Mennyire gusztustalan, mikor a "vénkappanyok" udvarolgatnak a tinédzser lányoknak! Sajnos manapság egyre több van belõlük. Még ami azt illeti, szerintem az nevelésfüggõ is, hogy ki hány évesekkel jön össze. Mivel egy rendes szülõ nem engedné a 16 éves lányát 36 évessel járni..Sõt még 26-al sem .

Én 17 éves vagyok, és sohasem tudnék kikezdeni ilyen "öregekkel". Hiába udvarolnak. Mennyire gusztustalan, mikor a "vénkappanyok" udvarolgatnak a tinédzser lányoknak! Sajnos manapság egyre több van belõlük. Még ami azt illeti, szerintem az nevelésfüggõ is, hogy ki hány évesekkel jön össze. Mivel egy rendes szülõ nem engedné a 16 éves lányát 36 évessel járni..Sõt még 26-al sem .
Szia! Nem tudom, hogy neveled a lányod, de lehet hogy vannak olyan dolgok amikrõl te nem tudsz. Nem megijeszteni akarlak, de ha körülnézel akkor te is láthatod, hogy a mai 13-14 évesek "érettebbek", mint régebben. Szóval ne lepõdj meg semmin. Amúgy valóban felháborító, mert azért 19év korkülönbség kicsit sok még nekem is, pedig a párom 9évvel idõsebb mint én, csak ugye nálunk az a különbség, hogy már elmúltam 18 és ilyenkor már a saját tetteimért vállalom a felelõsséget, nem anyának kell értem felelnie. Ennyi csak a különbség, hogy 16 éves-e valaki vagy 18 felett van.
A "mi"városunk sajnos tele van ilyen kapcsolattal, rengeteget ismerek..Egyébként a legtöbb ilyen kapcsolatban a férfiak bizony igen jól menõ "vállalkozók", elvált feleségekkel, gyerekekkel.Elõször persze a szülõk ellenzik a kapcsolatot, majd szépen-lassan belenyugszanak.Ja, és nem igazán 16-17 évesnek néznek ki a lányok, hanem legalább egy tízessel idõsebbnek.Hatalmas mellekkel, csokibarnán, tûsarkúban..Akit most ismerek legnagyobb korkülönbséggel, a férfi 47, a lány 16 éves gimis.Már 1 éve együtt él a pasival, mindenki tud róla, vissza is vitették már a szülei, de mindig megszökik, meg egyéb dolgokat követ el..
Biztos úgy van vele, hogy friss husi. de amúgy nagyon undi, az apja lehetne.
Szóval összefoglalva szerintem azt kellene felfognia a társadalomnak, hogy a szexuális érés is a szocializálódás egy lépcsõfoka. Ki elõbb éri el, ki utóbb. De gátolni nem kéne, mivel az a személyiség megnyomorítása. Aki akarja, csinálja. Aki nem akarja, az úgysem fogja csinálni.
Nem tom, de Én is dugnám azt a 16 éves csajt amelyik összeáll egy 30 évessel. De szerintem nincs pasi aki nem ezt tenné.
ma 00:58 Összefoglaljam mit tetszhet? Fénylõ selymes haj. Ráncmentes feszes hibátlan SZÕRTELEN bõr. Gyönyörû kerek és feszes formák. Kecsesség. Bájos zavar. Szexuális túlfûtöttség Õszinte elpirulások. 29/F
Mellesleg meg azok a pasik vágynak leginkább ilyen fiatalabb lányokra, akik gyerekkorukba nem kaphatták meg õket, vagy azért mert nem õk voltak brad pitt vagy kevin a backstreet boys ból, vagy azért mert egyszerûen a faluba nem voltak ilyen vagy ilyesmire kapható csajszik. A mostani 30 as - 40 es korosztály gyerekkorában azért még nem volt az ilyen szintû szabadelvûség, max pesten ment a hippi korszak is, és azt se tudták mi az a tangabugyi. Emlékszem minket is tudatosan megzavart apám amikor a szomszéd csaj 13 évesen mutogatta a punciját, én meg 14 voltam. Az újabb tapasztalat szerzésig 5 évet vártam a következõ alkalomra. Örökké utáltam ezért. Jobb késõn mint soha :) Hajrá 30 asok ;)
Én nem ítélek el senkit. Sokáig elképzelhetetlennek tartottam, de lássunk csodát pont úgy hozta az élet, hogy nekem is pár 10-essel idõsebb a párom. Igaz én elmúltam 21 és már 3éve vagyunk együtt. Tudom, hogy ritka mégis elõfordulhat, hogy akár egy 16éves is éretten gondolkozzon. Mért kell azt hinni, hogy egy 30-40, vagy akár 50éves férfi úgy néz ki mint egy öreg bácsika. ismerek sok olyat aki 10évet is letagadhatna. Lehet pár év múlva szét mennek, de addig is voltak szép éveik. Persze nem azt mondom, hogy ezt kell csinálni, de ha valóban õszinte szerelembõl fakad a kapcsolat, akkor mért tagadnánk meg egymást csupán a kor miatt. De ha a férfi részérõl ez csak egy kihasználás, akkor õ egy szánalmas alak.
Egyáltalán nem felháborító.
Azta mennyi apakomplexusos lány van errefelé, akik próbálják bemagyarázni, hogy ez normális. Ez egy betegség, pszichológushoz lehet fordulni vele.
Nekem is 14 évvel idõsebb párom van, 3 éve együtt vagyunk. De aki azt irja, hogy beteges meg hasonlók, kiváncsi vagyok mit irna akkor, ha belecsöppenne egy ilyen kapcsolatba. Jó, lehet azt írni, hogy ilyen nem fordulhat elõ, mert ez meg az, de a szívnek nem lehet parancsolni.
09:33-as vagyok. Kikérem magamnak, nem apakomplexusos lány vagyok, hanem egészséges, felelõs gondolkodású 32 éves családanya.! Nem mindegy, ne általánosíts. Psyhológus meg a magadfajtának kell, akinek nincsen más az életben, csak fehér, és fekete.Gondolom 40 éves vénlány vagy, esetleg kamasz fiú, aki ábrándozik a 40-es tanárnõrõl. Nem értem, miért kell leiskolázni magát egyeseknek, még akkor is, ha anonim az oldal.
23 éves nõ vagyok, aki sosem vágyott apjakorú férfiak után. Életemben maximum nálam 5 évvel idõsebb férfiak tetszettek. Ennyit arról, hogy ki általánosít. A pszichológust meg így írjuk magyarul. És sajnálom, de ennek a jelenségnek a neve apakomplexus, még ha 32 éves is az ember. Könnyen kialakul, ha az adott lánynak nincs édesapja, vagy rossz/semleges viszonyban vannak vele. Elhiszem, hogy nehéz ezt beismerni, de a tényeket nem nagyon lehet megmásítani. Aki a 15-20 évvel idõsebb férfiakhoz vonzódik, az apakomplexusos. Lehet lázadozni, hogy szerintetek ez a normális, de ez a tudomány mai állása szerint így van.
Majd akkor oszd az észt, ha 7 év múlva felmutatod azt mint Mi.Addig maradj csöndben, mert nem vagy kompetens ez ügyben.Gyerekes, begyepesedett, buta gondolkodású vagy.Én 25 évesen már felelõsségteljes anya voltam, de ehhez olyan messze vagy, mint Makó Jeruzsálemhez.Egy bizonyos szint alá nem süllyedek, így a veled való vitát muszáj berekesztenem. /Mellesleg az apámmal a mai napig legendásan jó a kapcsolatunk./
Én is rettentõen imádom apukámat és õ is engem! Mindig is apás voltam! nem mindegy, hogy valakiben azért alakul ki így a vágyódás egy idõsebbhez mert nincs/esetleg rossz a kapcsolata az apjával, vagy azért mert szimplán egymásba szerettek mindenféle érdek nélkül. Nem kell egybõl vádaskodni, nem tudhatja senki se, hogy mi játszódik le a színfalak mögött.
1. Nem is ismersz (halvány lila gõzöd nincs pl. arról, hogy nekem van-e gyerekem, mit értem el az életben stb. - amire te annyira felvágsz szintén névtelenül, arctalanul az interneten, tehát nem tudom egyáltalán miért is kéne elhinnem), de elszidsz mindennek, csak azért, mert van fogalmam róla mi az az apakomplexus. Tipikus védekezõ mechanizmus a saját hibáinkkal szemben, melyeket képtelenek vagyunk beismerni, avagy a valósággal való szembenézés képtelenségével szemben. 2. Mint már említettem neten azt mond az ember, amit akar, tehát nyugodtan mondhatsz bármit az édesapáddal való kapcsolatodról, nem kötelességem elhinni.
Szerintem nem felháborító. Én is azon a véleményen vagyok, hogy akinek nem tetszik miért foglalkozik ezzel? Miért kell beleütni az orrotokat másnak a dolgába? Ez magánügy, hogy ki-kivel. Jó nem adom a naivat, igen valószínû sok ilyen korú pasi csak kihasználja a lányt, de én úgy hiszem hogy van olyan is akinek érzelmei lesznek felé. Fölösleges ezen kiakadnotok, attól hogy itt meglesz a balhé, a világban még sok ilyen kapcsolat kötõdik.
mindenkinek szíve joga azzal járni, akivel szeretne. pontosan, lehet, hogy a pasi késõn érõ típus, vagy kevesebbnek néz ki egy 10-essel, nekem van egy 30 éves ismerõsöm, 21-22-nek simán elmegy. azonkívül a 16 éves fiúk sok lányhoz éretlenek, egyszerûen nem tudnak mit kezdeni egymással, és az éretlenséget nem csak azon értem, hogy nem mernek közeledni a lányhoz. szerintem az is borzasztó éretlen, ha valaki jobbra-balra k*félget mindenfajta tisztelet nélkül. ha a lányt nézzük, egy 30-as pasi többet tud nyújtani, mint egy tizenéves: nem csak egy mozi vagy kávé, hanem étterem, drágább ajándékok, színház, komolyabb beszélgetési témák. ha már itt tartunk, az ágyban sem kezdõk (valószínûleg), tudják, hogyan varázsolják el a lányt. összegezve, szerintem ez legyen magánügy, néha valóban kevesebbet kéne turkálni mások életében. nem látunk be a színfalak mögé.
09:56 Ne haragudj, de ezt most elképzeltem és felröhögtem!
nem olvastam el az összes válaszokat. Nem undorító, , sajnos 16 évesen én is bele zúgtam egy 35 éves férfiba.Ebbe semmi rossz nincs. Erre mondják, hogy apa komplesszúsa van. Sajnos nekem is az van. 2x mentem férjhez és a mind a kétszer jóval idõsebb volt a férjem a mostani 15 évvel idõsebb. Jaa és nem szégyellem és a környezetem egyáltalán nem tartja undorítónak. pedig 45 éves vagyok és 10 éve vagyunk jó házasságba. többit számold ki, ,
Én nem tudom erre azt mondani, hogy undorító, mert jártam hasomló cipõben. Amikor 19 éves voltam akkor egy 36 éves, amikor pedig 21 voltam, akkor egy 41 éves pasim volt, engem nõként az fogott meg bennük, hogy sokkal figyelmesebbek, és érettebbek voltak a velem egykorú fiúkhoz viszonyítva. Azt, hogy a férfiakat mi vonzza a fiatalabb lányokhoz azt meg szerintem senkinek nem kell elmagyarázni.... 26/N
Miért érzem azt, hogy az ehhez hasonló kérdések (tudat alatt) a féltékenységre épülnek?
Hmmmm.... Én így kérdezném: Nem felháborító, hogy egy 35 éves elcsavarja egy 16 éves lány fejét?? Aki volt már életében elõször szerelmes tinilány, az tudja, hogy bármit képes lenne sutba dobni, a neveltetés és a társadalmi elvárás a legkevesebb. Annak a 35 éves majomnak milyen a neveltetése, az erkölcse, mit szól az anyja-apja (elvált felesége, gyerekei) ahhoz, hogy neki egy 16 éves játékbaba kell éjszakára????
ma 07:10 mondasz jókat. Tudod, ez az orgazmusszínlelés egyfajta elvárás, legalábbis a nõk gondolják úgy, hogy a srác szemében kisebbek lesznek, minthogyha bevallanák: nem tudnak elmenni. És a barátnõknek 16 évesen pedig hangoztatják, hogy íjjjjjj 5x orgazmusom volt egymás után, azok meg irigykednek, még ha tudják is, hogy nem igaz. Olyan, mint amikor mi, srácok azt mondjuk 16 évesen, hogy a discoba szopattunk, meg dugtunk, közben meg max meghívtuk a csajt egy italra, ami után le is lépett:D De sajnos ez egy elvárás, és hogyha nem állsz be, akkor halálra [email protected]sztatnak majd, és mindig fogják beléd táplálni a kisebbségi érzést. Én is egy darabig álltam a sarat, majd 17 évesen hazudtam egyet, mert nem bírtam a basztatást, amit kaptam, pedig olyan emberek csinálták fõképp, akikbõl még azt sem nézném ki, hogy arcon pusziltak egy lányt- persze nem véletlen csinálták, arra ment ki a játék, hogy eltereljék a gyanút a körülményekrõl, amiket összehadováltak egy titokzatos olasz lányról, akivel a Szigeten volt afférjuk.
Számomra nem felháborító (miért háborodjak én fel azon, amit mások csinálnak?), csak elég fura. Ismertem ilyen párt én is régebben, nem ártottak vele senkinek, pár évig együtt voltak, aztán a lány rájött, hogy a korabeli fiúkkal több mindent tud kezdeni, de amíg az idõsebb férfival volt, addig elvolt azzal, hogy felnõttesdit játszik. Különben ettõl még szerethetik egymást, csak az ilyen kapcsolatok nem szoktak tartósak lenni, mert elõbb-utóbb a lány rá szokott jönni arra, hogy õ még fiatal, és még sok mindent nem próbált ki az életben, amit egy idõsebb partnerrel nem is nagyon lehet. Aki meg tényleg olyan, hogy sokkal érettebb a koránál (és nem csak ezt gondolja magáról), annak épp elég baj, hogy ilyen, és nem talál a korabeliek között megfelelõ párt, felesleges ezért még külön le is nézni.
Nem mondom, hogy helyes, vagy örülnék, ha majd a lányommal lenne ilyen, de én megértem. Megértem azt a fiatal lánykát is, akit ezerszer jobban vonz egy 35 éves felnõtt, érett, sármos pasas, mint egy vele egykorú, pelyhesállú, pattanásos, wow-b.uzi, komolytalan kölyök. A pasit is ugyanúgy megértem, lehet késõnérõ tipus, nem akar még hézasodni, meg gyereket és jó egy laza, fiatal, üde, CSINOS, babaarcú lánnyal együtt lenni, aki nem cipel a hátán egy adag keserûséget, az elõzõ kapcsolatokból, akit elkápráztatja a pasi érettsége, akinek nem könnyezik be a szeme, ha babakocsit lát. Én mindkét félt megértem, jah és a szerelem? Lehet tényleg szeretik egymást. Ebbe csak õk láthatnak bele, senki más. 23/L
Nem felháboritó. Engem az háborit fel, hogy egy 35 éves pasasnak 16 éves barátnõje van. Na? Ehhez mit szólsz? Amúgy nem kit érdekel? Ha nekik ez jó, akkor csinálják. És nyilván jó mindkettõnek, mert csinálják.
Felháborító? Hát én így jártam, és életem legjobb döntése volt.17 éves voltam, Õ akkor 33. Augusztus 20.-án lesz a 15.házassági évfordulónk! Boldog, büszke, család vagyunk, szeretjük egymást, a 14 éves fiunkat meg imádjuk. /Akiknek fogalma sincsen az ilyen kapcsolatokról, azok minek írnak h.lyeségeket???/
hát nem akartam írni mert tudom hogy szét fogtok szedni aztán meggondoltam magam... 15v vagyok, a barátom 34. imádom. õ is engem. (25nek néz ki mondjuk), én nem nézek ki sokkal idõsebbnek a koromnál, de a korombeli fiúktól megõrülök. annyira gyerekesek hogy az õrületbe kergetnek. õ viszont szeret, megért, biztonságban érzem magam vele. és nem azért szeret mert fiatal vagyok és formák meg feszes meg ...áhh mindegy. aki nem volt benne ilyenben úgysem érti meg. ez egy tökéletes szerelem és semmiben nem akadályoz az a pár év köztünk. eszünkbe sem jut.
Én csak azt nem értem, hogy mért gondolják egyes férfiak, hogy egy 30+ éves nõ csak és kizárólag gyereket meg házasságot akarhat? Mert irta az egyik korábbi válaszoló pasas, hogy õ azért kezdene 20 évessel, mert azzal még lehet lazán élni, nem akar sietni sehová ( házasság, gyerek) De könyörgöm, mért általánositunk?? Én 30 vagyok, de kb.22-nek néz mindenki! Feszes a bõröm, babaarcom van, alakom is rendben, és imádok bulizni, meg mindenféle programot csinálni. Egyetemre járok nappalira, és még min. 10 évig hallani se akarok családról meg elkötelezõdésrõl!! Ilyen is van! Csak annyira nem bírom mikor valaki általánosit és minden nõre ráhúzza azt, amit látott mondjuk 10-20-nál!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!