Találatok a következő kifejezésre: Ha egy és egy (25884 db)

Ha egy nap egy joghurtot és egy tál levest vagy más főtételt eszem mennyit fogyhatok és mennyi idő alatt kb?

IGEN... tudom,tisztában vagyok vele, hogy nem egészséges, és hosszú távon nem alkalmazható. De mégis csak be lehet határolni h ezzel a fajta "önkínzásos diétával" mennyit adhatok le? 164cm-84kg-18/L

Legjobb válasz: hát figyelj, rajtad legalább 20-25 kg felesleg van, és ha ilyen módszerrel próbálkozol akkor nagyon rossz irányba mész. miért? mert ezt nem tudod hosszútávon csinálni, tehát ha le is adsz vele pár kilót utána amint abbahagyod ezt visszaszeded. tehát az alapokban kell megváltoztatni az étkezési szokásaidat, és mellette heti 3-4 alkalom sportot is be kell iktatni. tehát naponta 5 kis étkezés. cukor , fehér liszt kiiktatása. az étkezések sok zöldséget fehér húst, halat, gyümölcsöt tartalmazzanak. sok folyadék (ásványvíz vagy tea) fõleg délelõtt egyél szénhidrátot, estére már inkább csak fehérjét. Hidd el nem kell éhezni és szenvedni ha fogyni akarsz. kis változtatások és tudatosság kell hozzá és úgy fogsz fogyni , hogy örömödet leled benne, jobban érzed magad, megnõ az önbizalmad.

hát figyelj, rajtad legalább 20-25 kg felesleg van, és ha ilyen módszerrel próbálkozol akkor nagyon rossz irányba mész. miért? mert ezt nem tudod hosszútávon csinálni, tehát ha le is adsz vele pár kilót utána amint abbahagyod ezt visszaszeded. tehát az alapokban kell megváltoztatni az étkezési szokásaidat, és mellette heti 3-4 alkalom sportot is be kell iktatni. tehát naponta 5 kis étkezés. cukor , fehér liszt kiiktatása. az étkezések sok zöldséget fehér húst, halat, gyümölcsöt tartalmazzanak. sok folyadék (ásványvíz vagy tea) fõleg délelõtt egyél szénhidrátot, estére már inkább csak fehérjét. Hidd el nem kell éhezni és szenvedni ha fogyni akarsz. kis változtatások és tudatosság kell hozzá és úgy fogsz fogyni , hogy örömödet leled benne, jobban érzed magad, megnõ az önbizalmad.
Kedves kérdezõ! ha ebbe belekezdesz, kb fél év múlva nem 84 kiló leszel, hanem 100. Sajnos tapasztalat. Ahogy az elõttem szólók is írják, el lehet érni vele gyors eredményt, látványosat, ha nagyon ügyi vagy, még bele is betegszel, és aztán pár hónap alatt többet hízol vissza, mint amennyit leadtál... És ha egyszer megkínzod a tested, másodjára nem lesz olyan könnyû fogyózni. Meggondolnám. Gyors eredményt érhetsz el sporttal is. Egsézséges is. Igen. Sajnos izzasztó, fárasztó, munkaigényes. De ha tartós eredméynt akarsz, úgy, hogy esetleg többé gondolnod se kelljen a túlsúlyra, akkor ez az utad. Ne csak a következõ négy hónapban gondolkodj.
Az a baj ezzel a módszerrel, hogy sokat fogsz fogyni, de amint visszaszoksz a rendes táplálkozásra, a szervezeted hirtelen megörül a sok kajának és a korábbi sanyargatás miatt elraktározza háj formájában. Tehát azonnal vissza fogod hízni. Ha mindenképpen ezt akarod csinálni, akkor nagyon fokozatosan hozd vissza a régi táplálkozási szokásokat. Sok zöldség, levesek, rengeteg víz a diéta után is. Hajrá! :)
Szerintem tûzz ki célnak egy adott testsúlyt, lehetõleg reálisat, és az annak megfelelõ kalóriát fogyaszd mindig. Ez lassabb módszer, de ha hozzászoksz, hidd el, hogy elég lesz, nem fogsz éhezni, és nem is fogsz visszahízni. És mindenképpen sportolj vmit. pl http://www.fogyokura-alatt.com/?L=cms.kaloria_kalkulator
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Na igen.. azt elfelejtettem leírni, hogy nem mindig voltam ilyen kövér. Kb két hónapja híztam fel 70 kilóról 84 re.. nagyon sok minden összejött, és a szervezetem így kompenzálta a dolgokat. Ha ettem megnyugodtam.. ez most is így van, de tenni akarok az elhízásom ellen, mert nem vagyok egészséges. A sport... imádok futni, de azt csak nyáron, reggel és este mindig futok. Alkatilag sem vagyok egy kis darab, de a kövérség ellen tudok tenni. Rengeteget sportoltam, és sportolnék is.. ha lenne mit. Kézilabdáztam pl. 6 évig, vissza szeretnék menni, de nem tudok hova :S . Kétségbe esésem miatt találtam ki ezt a diétát, és köszönöm, hogy ráébresztettetek arra, hogy helytelen... bár eddig is tisztában voltam vele, de az a tipikus "nem látja a fától az erdõt" dologba estem. Egy olyan megoldás kéne, amit könnyen be tudok tartani, és nem kell nagyon odafigyelnem hogy mikor mit hogyan miért... nincs rá idõm.Segítséget szeretnék kérni :(
A kérdező hozzászólása: kitûzött célom van... szeretnék egy olyan 65 kg lenni. Számomra az lenne az ideális.És nagyon szeretném nyárra elérni ezt a minusz 20 kilót :(:( De úgy érzem, hogy reménytelen :(

Ha egy discoban van egy lánycsapat (4-5 fő) vagy akármennyi, táncolnak a tánctéren és tetszik közülük egy csaj, hogyan táncoljak vele? Mennyek oda hozzá, és hívjam el, vagy mennyek oda mögé, vagy mellé és táncoljak neki? . ár ez szerintem kicsit gáz.

Legjobb válasz: Ne menj oda mögé! Engem attól kiráz a hideg ha elkezd velem valaki táncolni a hátam mögött. Odamész hozzá, úgy, hogy lássa az arcodat és megkérdezed tõle, hogy van-e kedve táncolni. Ha nem, akkor szépen továbbállsz és nem erõlteted tovább a dolgot. A legtöbb pasi erre nem képes...

Ne menj oda mögé! Engem attól kiráz a hideg ha elkezd velem valaki táncolni a hátam mögött. Odamész hozzá, úgy, hogy lássa az arcodat és megkérdezed tõle, hogy van-e kedve táncolni. Ha nem, akkor szépen továbbállsz és nem erõlteted tovább a dolgot. A legtöbb pasi erre nem képes...
Így tlg fos:D
A kérdező hozzászólása: bár* akart lenni..:D
Megfogod a s*ggét, vagy pofánb*sz vagy elkezdõdik a tánc
Nem a legegyszerûbb eset, de megoldható. Táncolj mellettük teljes átéléssel, sugározzon rólad, hogy te érzed magad legjobban a bulihelyen, és fel fognak rád figyelni. Akkor kezdj el velük nonverbálisan játszani (mosoly, mutogasd, hogy gyorsabban táncoljanak, csinálj pár õrült táncmozdulatot, ha érdeklõdnek, akkor utánozni fognak) és ha már ez megvan, akkor szimpatikus leszel nekik és ki tudod "szedni" közülük azt, aki tetszik. A hátulról odatáncolás is mûködik, ha elég határozott vagy, de általában eléggé próba-szerencse jellegû a legtöbb srácnál, azért egy próbát megér. De jobb, ha szembe helyezkedsz azzal a lánnyal, aki tetszik, elkezdesz szemezni vele, és ha érdeklõdik, akkor diszkréten félrehívod vagy mutatod neki, hogy jöjjön oda hozzád.
Kacsincsrá v. tegyél valamilyen testjelzést felé ha válaszol akkor meny oda.:D

Ha egy lassan 3 eves gyerek nem beszel, csak par szot, es sokszor halandzsazik (olyankor azt hiszi, hogy o beszel), es egyszeru kerdesre nem tud valaszolni, es nem is erti, akkor azzal van egy kis baj, ugye?

Legjobb válasz: Szerintem meg de, van egy kis baj. Nem a beszéddel, azt valóban sokan késõbb kezdik, hanem az értéssel. Ha valaki 3 évesen nem ért egy egyszerû kérdést (pl. hol a fejed), azzal igenis foglalkozni kell. Elsõ körben hallásvizsgálatot csináltatnék, ha az negatív, mennék tovább.

Szerintem meg de, van egy kis baj. Nem a beszéddel, azt valóban sokan késõbb kezdik, hanem az értéssel. Ha valaki 3 évesen nem ért egy egyszerû kérdést (pl. hol a fejed), azzal igenis foglalkozni kell. Elsõ körben hallásvizsgálatot csináltatnék, ha az negatív, mennék tovább.
A 3 éves gyerek is meg fog tanulni beszélni, cska nem a szüleitõl, hanem a gyerektársaitól, ha oviba megy. A csecsemõ pedig lát, csak nem jól! Nagy különbség, hogy foltokat látsz fekete fehérben, vagy nem látsz semmit! "Az elsõ hónapban az újszülött alig észleli a fényt, látása nem képes megkülönböztetni a színeket, többnyire csak árnyékokat lát. Kedveli az erõs kontrasztokat, különösen a fehér-feketét, s nem lát 20-35 centiméternél messzebbre, ez viszont elég ahhoz, hogy felismerje annak a személynek az arcát, aki az ölében tartja. A csecsemõ fejlõdésével együtt a látása is fejlõdni fog."
Ha valóban nem ért totál semmit az tényleg baj.A beszéd annyira nem. 4 éves a kisfiam, sokat foglalkozunk vele, még sem beszél. Kérdeztem még a 3 éves kontrollon a dokit, azt mondta ha hall és ért mindent akkor nem probléma, majd elkezd beszélni, csak lusta. Voltam vele a nevelési tanácsadóban, onnan elküldtek hogy õk így nem foglalkoznak vele, majd ha az oviban sem indul meg a beszéd, akkor az óvoda küldi. Tökéletesen megért mindent a fiam, ha kérem hogy mutasson meg valamit, megteszi.Ha kérdezek valamit, egyértelmûen reagál.Ha van kedve, van hogy olyan a hangulata hogy "hagyjál már a tesztelésekkel, meg tudod te is hogy hol a kezem", akkor bizony nekem sem válaszol. A szomszédnak, meg ismerõsöknek akikkel meg napi kapcsolatba van, és amúgy jóba is van velük, azoknak nem válaszol, vagy nagyon ritkán.
A 11. vagyok Ne haragudj, nem tudtam végig olvasni az utolsó kommentedet. A szülõfalumban is van egy anyuka, aki egész terhessége alatt dohányzott és ivott, sõt sörbe mártott cumit adott az alig fél éves gyereknek, mert attól jobban alszik. Fél éves kontrollon alkoholt találtak a gyerek vérében (!!!). Most már 20 éves a fiú, szellemileg fogyatékos, 10 éves gyerek szintjén van, már nem fog tovább fejlõdni. Nagy az esély, hogy a szomszédodnál is ez lesz a gond.
Nem. Vannak ilyen késõn beszélni kezdõk. Sok híres gondolkodó életrajzában olvasható, "3 éves koráig nem beszélt". Mindent ért - és biztosra akar menni, majd szól..:)
A kérdező hozzászólása: kedves utolso! Az oviban a tobbi 3evesnek miert kell tudnia beszelni, ha az enyem pl.nem tud?nem ertem.Ha minden szulo igy gondolna, akkor az egesz orszag analfabeta lenne, ellentmondassz sajat magadnak...csak ugy kerdezem...es mi szerepe a szulonek a gyerek eleteben akkor???majd az oviban megtanul mindent?nem ertek egyet veled, de mindegy.Es a csecsemo latasarol csak annyit, hogy en is anya vagyok, es tisztaban vagyok vele, hogy mennyire lat egy ujszulott, de a no lehulyezett, amikor olyan kijel;entest tettem, hogy nem lat ugymond tisztan egy csecsemo, mert o meg van rola gyozodve, hogy amint anyankbol kibujunk, mar bocs a kifejezesert, mar rendesen latunk.
mar ne haragudj, de az en fiam is lassan 3 eves, es kb, ennyit mond, mint az a gyerek akit irtal.ennek ellenere rengeteget foglalkozok vele, es beszelek hozza stb.szerintem genetika, vannak kesön beszelö gyerekek.es sajnos a beszedet nem lehet kikenyszeriteni, tapasztalat.
egyetértek a 6-tal , saját tapasztalat is- Az nagyon nagy baj, ha nem beszélnek eleget kedvesen, szeretettel a kisgyerekkel - valóban sérült lesz, ha csak praktikus dolgokat hall, vagy értelmetlenséget, vagy (kimondani is szörnyû) trágárságokat! És attól is, ha gépekre bízzák az õrzését-rv, rádió, stb- az ember az embertõl tanul beszélni- kell igazi jelenlét hozzá. De, Kérdezõ, az hogy azt kérdezed "mit csinál anyuka" -és nem felel, lehet, hogy azért mert ellenszenves vagy neki, és nem akar, 3 éves már jó kis masszív akarattal rendelkezik. Meg mutasd a testrészeid stb. A vizsgáló szakember -játszik vele és játék közben beszélget, nem pedig faggatja vagy vizsgáztatja a kicsit.
Szerintem az hogy még nem beszél, annyira nem nagy baj. De kommunikálnia már kellene és meg kellene értenie dolgokat. Én most abból indulok ki, hogy a mi nagylányunk downos, most kezdte az ovit (integráltan), egy hete. A beszédben le van maradva, de minden mást tud. Ismeri a testrészeit, kanállal eszik, pohárból iszik, mosakodik, orrot fúj, segítséggel még, de öltözködik, kommunikál annak ellenére, hogy kevés szavat mond ki tisztán és sok mindenre saját szavakat, hangokat használ. Ha valaki nem érti, megmutatja. Érti az utasításokat is. Sokat halandzsázik, mintha õ bent a kis fejében értelmesen mondaná, csak bla - bla jön ki a száján. De mi járunk logopédushoz és sokat foglalkozunk vele. A "vizsgáztatós" kérdésekkel tényleg nem fogod szóra bírni, játékosan kell. Ha megkérdezhetem: miért tetted fel a kérdést? Lépni szeretnél a kisgyerek érdekében?


Hogy lehet azt megoldani az Excel-ben, hogy ha egy táblázatot egy másik munkalapra másolok, és, ha az eredeti táblázat adatai változnak, módosuljon a másolt táblázat is a benne lévő adatokkal?

Legjobb válasz: Ha cellában képlet szerepel, az mindig a forrás változása alapján változik. Ha nincs képlet, akkor nincs ami alapján megváltozzon a cella értéke, és kézzel kell átírni. Az is képlet, ha az egyikben munkalapon lévõ cella a másik munkalapon lévõ cellára hivatkozik. Például az elsõ munkalapon az A1 értéke 10, a másik munkalapon az az A1 értéke =A1 (a másik munkalapról).

Ha cellában képlet szerepel, az mindig a forrás változása alapján változik. Ha nincs képlet, akkor nincs ami alapján megváltozzon a cella értéke, és kézzel kell átírni. Az is képlet, ha az egyikben munkalapon lévõ cella a másik munkalapon lévõ cellára hivatkozik. Például az elsõ munkalapon az A1 értéke 10, a másik munkalapon az az A1 értéke =A1 (a másik munkalapról).
A kérdező hozzászólása: Egy feladat alapján tettem fel kérdésemet. Van arra valamilyen megoldás, ha az eredeti munkalapon A1=10, A2=20, amit ha módosítok, legyen A1=30, A2=40, akkor egy másik munkalapra másolt eredeti A1=10 és A2=20 A1=30-ra és A2=40-re módosuljon? Meg lehet ezt oldani valamilyen képlet, hivatkozás segítségével, vagy a másolt értékeket kézzel kell átírnom, hogy ugyanaz legyen, mint az eredetiben?
Ha munkalap 1-ben A1=10 Akkor munkalap 2-be ezt írd: =Munka1!A1 Így a munkalap 2 A1 cellájának értéke ugyanaz lesz, mint a munkalap 1 A1 cellájának tartalma.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, sikerült megoldani.
A kérdező hozzászólása: igen erre :) ))) jaaj nagyon szépen köszönöm :) ))

Claustrofóbiás vagyok és ha egy liftben vagyok egyedül akár 2 percig is rám tör a fóbiám a barátnőim tudnak róla próbálnak mindig velem maradni ha ilyen helyekre megyünk ahol a fóbiám rámtörhet de mit tegyek ha egyedül maradok?

Legjobb válasz: A legegyszerûbb, amit tehetsz, hogy elhiteted magaddal, hogy a fóbiád már "elmúlt" és amikor beszállsz a liftbe, megpróbálod elfoglalni valamivel magad, amíg felér. Így biztos könnyebben túléled a liftezést, és egy idõ után a fóbiád is végleg elmúlik.

A legegyszerûbb, amit tehetsz, hogy elhiteted magaddal, hogy a fóbiád már "elmúlt" és amikor beszállsz a liftbe, megpróbálod elfoglalni valamivel magad, amíg felér. Így biztos könnyebben túléled a liftezést, és egy idõ után a fóbiád is végleg elmúlik.
Nekem ugyanez volt a problámám 2 éve és rettegtem ha liftre gondoltam, kikzárólag csak mással szálltam be, egyedül soha.De egyszer el kellett költöznöm 3 hónapra a 10. emeletre és kénytelen voltam szembenézni a félelmemmel, az 1 pár alkalommal majd kiugrott a szívem, izzadt a tenyerem, majd meghaltam a félelemtõl, de minél többször csináltam annál jobb lett mert láttam h nem történik semmi baj. És ma már csak nevetek az egészen. és bármely liftbe simán beszállok egyedül is. Úgyhogy, nézz szembe a félelmeddel és tedd meg gyõzd le amitõl félsz és nem fogsz többé másoktól függeni. Sok sikert! Nehéz lesz, de megéri!
szia! nem tudom, mennyire engedheted meg magadnak, de javaslom a kineziológust!én a bogaraktól féltem nagyon hosszú évekig, már úgy éretzem, senki nem tud rajtam segíteni, meg nem eleinte elég szkeptikus is voltam ezzel szemben, de bevált!csak arra figyelj, hogy lelkiismeretes, nem pénzhajhász szakembert keress!
Én felmentem a 10.re lifttel úgy hogy közben megálltam félúton, de a második rész iszonyat volt.Lefelé megkértem azt akihez mentem, hogy jöjjön le velem.
Én nem megyek lifttel, ha egyedül vagyok. Ha valaki más is beszáll velem, akár idegen is, akkor addig megyek, ameddig õ és ha kiszáll, kiszállok én is. :) Egyébként lépcsõzök, a tizedikre. Kétszer beszorultam, egyedül és majd megõrültem, borzasztó volt, csak ment fel-le és amikor végre megállt, akkor is két emelet között, tehát még jobban beparáztam. Inkább elkerülöm, nehogy még egyszer ez legyen. Nagyon féltem. Amikor nyelv vizsgázni voltam, a hatalmas szótárakkal inkább fellépcsõztem, minthogy a liftbe beszálljak. Tehát kerüld el a félelmet és inkább lépcsõzz. :)
Ne menj lifttel, hanem lépcsõzz.
Igen, nem menj lifttel. Nekem is hasonló problémám van, én mindig attól félek a liftben, hogy megáll menet közben, vagy két szint között nyitja ki az ajtót "a falban" és úgy marad, ezt én is úgy oldottam meg, hogy ha 20 emeletet kell, akkor annyit lépcsõzök és próbálom kerülni a liftet.
A "C" partíció attól még nem lesz töredezett, mert a "D" az...
A kérdező hozzászólása: nem a töredezettség... hanem hogy hathat e magára a rendszerre sebesség szempontjából... mert azt tudom hogy ha a c nagyon töredett akkor belassul... de a d is hathat rá sebesség szempontjából?
A kérdező hozzászólása: mármint azt tudom hogy töredezés szempontjából nem függenek össze de sebesség szempontjából? ha a c nem töredezett csak a d attól ugyan úgy lassulhat a rendszer mint ha fordítva lenne? a merevlemez és az operációs rendszer sebessége
Attól függ, hogyan használod a két partíciót. Ha az oprendszert és minden programot a "C" partícióra telepítettél akkor elméletileg nem lehet lassabb. Azonban bezavarhatnak háttérben futó segédprogramok. Ilyen például : - töredezettség mentesítõ - ha úgy van beállítva, hogy a háttérben fusson és amikor tétlen a gép akkor dolgozzon. Ekkor lehetnek lassulások amikor újból elkezdesz dolgozni a gépen, mert ugye a "D" partíciót szeretné töredezettség mentesíteni. - Indexelõ szolgáltatás - a "D" merevlemezen ha sok kis fájlod van, vagy nagyon töredezett akkor ez is leterhelheti a gépet.
A kérdező hozzászólása: és az automatikus töredezettségmentesítõt hol tudom kikapcsolni vagy átállítani?
A kérdező hozzászólása: Windows 7 Ultimate van telepítve...
Utolsó ezt honnan vetted? MO-n aki betöltötte a 14-et az azzal létesít akár szexuális viszonyt akivel csak akar.
Mielõtt marhaságokat kérdezel/állítasz, olvasd el: http://hu.wikipedia.org/wiki/Pedofília csak azért, hogy tisztáéban legyünk a pedofília fogalmával. Másrészt az eljegyzés nem jogi kategória, azzal semmi nem változik ilyen értelemben. Harmadrészt: jogilag cselekvõképes ("nagykorú") leszel a házasságtól, de azt már nem tudom pontosan, hogy milyen engedélyhez kötik, hogy fiatalkorúként házasodhass. Negyedrészt: Magyarországon a beleegyezési korhatár 14 év. Ha valaki betöltötte a 14. életévét, szabadon létesíthet szexuális kapcsolatot bárkivel, aki szintén ezt az életkort betöltötte. Szóval jogilag a 30 éves férfi - 28 éves nõ; 14 éves lány - 70 éves férfi; 16 éves fiú - 19 éves nõ közötti szexuális kapcsolat ugyanolyan besorolásba tartozik: ha a két fél beleegyezett, egyiket sem büntetik "pedofilság" miatt. Akár tetszik anyucinak, akár nem. Az összeköltözés már bonyolultabb dolog, én úgy tudom, a lakcím megváltoztatásához 18 év alatt szülõi beleegyezés szükségeltetik. Persze az, hogy saját felelõsségére egy fiatalkorú hol hál, ha azzal más bûncselekményt nem követ el, nem büntetendõ.
NEM!! 14 évtõl már nincs pedofília! :)
biztos nem fogtok összeköltözni és a házasságon is kár gondolkodni:D
Onnan vettem, hogy amikor felmerül a pedofil téma, akkor mindig ezt mondják(nem egy ember, hanem több, sok embertõl ezt hallottam, de ezek szerint hülyeség, de nem értem, hogy akkor miért ezt mondják sokan, de mind1)
Nem az.
3év különbség nem baj, a 4év különbséget is elfogadják, annál több már pedofilság
Miért vannak a korrekt és hasznos válaszok lepontozva?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)
A kérdező hozzászólása: Kösz a választ de én azt kérdeztem hogy pedofilság e ha egy 16éves fiunak , 19éves a bnõje a törvény büntetie
"Miért vannak a korrekt és hasznos válaszok lepontozva?" Mert ez a GyakoriKérdések, itt a jó válaszokat is leszokták pontozni, fõképp a család kategóriában(igaz, hogy ez nem az, de mindegyik kategóriában ez van) Szóval..üdv a GyakoriKérdéseken:D

Szerintetek az állatkínzás, ha egy kutya egy másfél szobás lakásban van, és kéthetente egyszer viszik le sétálni? ! A dolgát egy pelenkára végzi, ami le van terítve a földre a konyhában.

Szerintem ez egy undorító dolog, nem utolsó sorban állatkínzás! Szerencsétlen kutya tele van energiával, de nagyon ritkán viszik csak le futkározni. Egy közepes méretű kölyökkutyáról van szó. Hogy magyarázzam el az ismerősömnek, hogy ez így egyáltalán nem jó?

Legjobb válasz: de miért nem viszik le? Magyarázd el neki, hogy milyen érzés lenne, ha õt zárnák be egy vécétlen helyiségbe ennyi idõre, és pelenkába kéne szrni.

de miért nem viszik le? Magyarázd el neki, hogy milyen érzés lenne, ha õt zárnák be egy vécétlen helyiségbe ennyi idõre, és pelenkába kéne szrni.
Hát ez durva.:/ ( Az ilyen hozzáállású embereknek lehet kutyájuk, én meg úgy szeretnék egyet már pár éve, és mégsem lehet.Várnom is kell még vagy 2-3évet rá.:( )
Én olyanról is tudok, hogy van egy nõnek egy csivavája, és még soha nem volt lent, csak a lakásban. Erkélyen van neki mûfû és oda végzi a dolgát.... durva Valahogy magyarázd el nekik, hogy szerencsétlen kutyát hordják már le!!!
Törvényileg szerintem nem állatkínzás, de utána kell nézni. Erkölcsileg meg persze gusztustalan dolog, vettek volna inkább macskát vagy plüsskutyát...
Adják el. Ennyi. Persze, hogy állatkínzás, bár nem az ürülék miatt hanem a mozgáshiány és inger szegénység miatt.
Igen állatkinzás. Nekik raknék fel pelenkát és én hetente venném le rola miután szétcsipte a valagukat.-már bocsánat! De mi az h unják? a gyereknek sem fognak adni enni 3 éves kora után mert unni fogják?ezért nem reagálok az olyan kérdésekre sem amikor kislányok irnak h "h vehetném rá a szüleimet h legyen kutyám"? Rengeteg felelõsséggel jár egy kutya, és ebbe sokan bele sem gondodlnak.
A kisebb állatok , macskák elvannak bent de a kutyáknak szükségük van mozgásra és hogy kint végezzék a dolgukat.
Ha már nem bírod cérnával, nézz szét az alábbi oldalakon: http://www.szomorusziv.eoldal.hu/ http://www.allatrendorseg.hu Vagy a Google-ba írd be egyszerûen, hogy "állatmentõk". Tuti találsz olyan szervezetet, aki lép az ügyben. Én 3 hónapig bírtam cérnával a szomszédban egy 1x1.5-ös ketrecben folyamatosan bezárva tartott foxit (letapossa a virágokat!), aztán szóltam az állatmentõknek...
Szilvi! én is gondolkodtam azon h nincs meg neki minden oltása?! De akkor vajon miért viszik le 2 hetente? Ha egysuer sem szabadna. Szerintem érdemes lenne visszaolvasni és észrevenni a kérdezõ mondatát, miszerint azért nem viszik le mert unják. Kérdezem én azt h mi vár arra akölyökkutyára akit már most unnak?-menhely Milyen kutyusrol van szo? attol h középtestû sokféle lehet. yorki és társai kilõve, hozzáteszem h én nagyon ritkán találkozom olyan yorkis, csivavas gazdival akinek a kutyája rendesen van szocializálva, általába mindenki lakáskutyának tartja alig éritnkezik a külvilággal, pláne más ebeekkel, igy vadulnak el.
Nincs lehetõséged befogadni? Mert ez a kutya rövid idõn belül nagyon nem fogja jól érezni magát, és ennyire értenek a kutyákhoz, valószínûleg majd a fejükre nõ, és egy agresszív, idegbajos dög lesz. Minél hamarabb változtatni kell, vagy így vagy úgy. De muszáj.
Ez azért nem ilyen egyszerû. Törvény szerint egy kutyának egyedi tartás esetén 10, csoportos tartás esetén 6 négyzetméter akadálymentes területet kell biztosítani. Egy panelban ez adva van. Tehát jogilag lehet, hogy ez nem minõsül állatkínzásnak...de nem vagyok benne teljesen biztos. A másik: mennyi idõs a kölyök? Mert ha 8-12 hetes és még nincs meg minden oltása, akkor szintén nem tekinthetõ kínzásnak. Sokan addig nem viszik le az utcára a kölyköt, amíg minden oltást meg nem kapott...(én a másik véglet vagyok, ha lesz kölyökkutyám, az elsõ perctõl hordom majd szocializálni, de persze nem engedem majd oda minden jött-ment kutyához) Azonban az érzelmileg, emberileg igenis kínzás, ha nem viszik sétáltatni. Szobakutya fajtáknál (csivava, fehér pamacsok, yorki) szokták azt csinálni, hogy pelenkára szoktatják és hetente 2-3-szor viszik le esetleg...ez tényleg állatkínzás. De nekem az is állatkínzás kategória, ha 3-szor leviszik a kutyát, legyen az bármilyen fajta pórázon fél órára...
hát ez állatkínzás.. mond nekik hogy ajándékozzák el ha unják, szegény kutya :(
Nem küldte el a végét. Tehát: Igen, sajnos én is ismerek ilyet... szerintem még az oltásai sincsenek rendben. Kb. 1000x próbáltam meg elmagyarázni, hogy ez így nem jó, de sajna vannak primkó emberek, akiknek teljesen feleslegesen beszélünk. Egyik fülükön be, a másikon ki... és emellett még azt hiszik, hogy õk a tökéletes kutyatartók.
Igen, sajnos én is ismerek ilyet... szerintem még az oltásai sincsenek rendben. Kb. 1000x próbáltam meg elmagyarázni, hogy ez így nem jó, de s
A kérdező hozzászólása: azért nem viszik le, mert már unják a kutyát, nincs kedvük sétáltatni. addig jó volt, amíg újdonság, meg cuki. és hiába mondom h vigyék le minden nap, vagy ajándékozzák el, ha ennyire teher, mintha nem is hallanák meg.
Durva, ez állat kínzás.Az ilyen embernek minek kutya, vagy akármilyen élõlény?Egy életre szól, nem addig míg aranyos!szenved szegény kutyus, szerintem lopd el:) azt sem értem minek akkor még nekik?Ijeszd meg õket h azt hallottad a szomszédok feljelentik!!!

Fiúk! Ha egy csajjal egy suliba jártok és már megnéztétek 100szor a seggét, mért kell még 101. -ére is? Minek nézitek ennyiszer, ha tudkjátok h "na ennek a csajnak jó segge van"!

Legjobb válasz: úristen... akkor szemléltetem neked más példákkal: - ha megnézted a kedvenc filmedet már ötször akkor miért nézed meg hatodikra is? - ha van egy jóképû srác vagy valaki akit már sokszor láttál miért nézed meg újra? soroljak még, vagy rájösz egyedül is a dologra? ... 16/F

úristen... akkor szemléltetem neked más példákkal: - ha megnézted a kedvenc filmedet már ötször akkor miért nézed meg hatodikra is? - ha van egy jóképû srác vagy valaki akit már sokszor láttál miért nézed meg újra? soroljak még, vagy rájösz egyedül is a dologra? ... 16/F
Kérdezõ ezt miért tõlünk kérdezed? Nem mi nézzük azt az ótvaros seggedet.
pont azért.
megnézem én 102-szer is.
Rohadt jó xD ezt lányok ne mtudják ez fiú ügy:D
a barátnõnek is gyönyörû a feneke, de miért ne nézném meg újra és újra??
Csinálj róla egy-két jó képet és add oda neki. Aztán küld el nekem is privátban.
minek emlékezzek rá, ha egyszer ott áll elõttem teljes valójában ?
bazz...
A kérdező hozzászólása: Hát de bakker nem tudtok rá emlékezni?
leghülyébb kérdés valaha
......______ ......, .-‘”......``~., ......, .-”......“-., ......, /......”:, ......, ?......\, ....../......, } ....../......, :`^`..} ....../......, :”....../ ......?.....__......:`....../ ....../__.(.....“~-, _......, :`....../ ....../(_....”~, _......“~, _......, :`......_/ ......{.._$;_......”=, _......“-, _......, .-~-, }, .~”;/....} ......((.....*~_......”=-._......“;, , ./`..../”....../ ..., , , ___.\`~, ......“~., ......`.....}....../ ......(....`=-, , ......`......(......;_, , -” ....../.`~, ......`-......\....../\ ......\`~.*-, ......|, ./.....\, __ , , _......}.>-._\......|......`=~-, .....`=~-, _\_......`\, ......\ ......`=~-, , .\, ......\ ......`:, , ......`\......__ ......`=-, ......, %`>--==`` ......_\......_, -%......`\ ......, <`.._|_, -&``......`\


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!