Találatok a következő kifejezésre: Ha együtt a párommal (542 db)

Van köztetek olyan, aki hosszú ideje (hónapok óta) nem volt együtt a párjával, és babát szeretnétek? Ha második alkalommal összejönne, az gond lenne?

Úgy értem nembaj, ha a kis fickók nem cserélõdtek sûrûn :)??

Legjobb válasz: Én voltam így, hogy több hónapig nem voltam együtt a párommal, aztánmikor újra együtt voltunk, azonnal terhes lettem, de csak 2 hónapig tartott, missed ab lett a vége. Sajnos :-( Egyébként lehet, hogy nincs benne semmi összefüggés.

Én voltam így, hogy több hónapig nem voltam együtt a párommal, aztánmikor újra együtt voltunk, azonnal terhes lettem, de csak 2 hónapig tartott, missed ab lett a vége. Sajnos :-( Egyébként lehet, hogy nincs benne semmi összefüggés.
Tudom, hogy nem a kérdéshez tartozik, de ha egy kapcsolatban hónapok óta nincs szex, akkor ott olyan gond(ok) vannak, hogy nem biztos, hogy gyereket kellene vállalni mielõtt ez a probléma megoldódik. Másrészrõl kérdezõ, te se legyél vak, attól, hogy veled nem szexelt, egy férfi rendszeresen maszturbál, tehát nem hónapok óta áll benne a spermium abban biztos lehetsz :)
A kérdező hozzászólása: Kedves Elsõ válaszoló nagyon sajnálom, ami veled történt :( Második: szerencsés vagy, hogy ilyen sok szabadidõd van, de nem kértem párkapcsolati tanácsokat ;)
2es, attól még, h nem vtak együtt, nem azt jelenti, h rossz a kapcsolatuk, bármi lehet az oka, akár külföldi munka pl...nem kell mindjárt oktatni, majd tudják õk, h jöhet e a gyerek v sem.
Lehet, hogy külföldön, kórházban, börtönben stb. van a párja ez igaz, nem írta. De ettõl függetlenül biztos, hogy a pasi kiveri rendszeresen, hiszen a szex természetes igénye mind nõnek, mind férfinak. Tehát egyáltalán nem beszélhetünk hónapok óta álló spermiumokról.
Kevés az infó... A párodnak, ha így jó, akkor jó, ha nem, majd változtat...
Olvasd el a saját kérdésed. Minden válasz benne van :)
Ha nem tetszik, miért nem szakítasz vele??
VeleTEK van a gond. Nem beszéltek egymással. Illetve te azért nem beszélsz vele gondolom, mert félsz, hogy ez konfliktust majd szakítást eredményez. Jól gondolom? Ha igen , akkor ezt mártírságnak hívjak. Magyarán értelmetlenül áldozod fel magad, mikor boldog is lehetnél.
A Mártírokat nem kivégezni szokták? :)
Ha úgy érzed nincs gond, akkor nincs gond.Nem nekünk kell eldönteni.

Miért van az, hogy ha valaki pé-kor van együtt a párjával, mégsem sikerül a baba?

Legjobb válasz: Számtalan oka lehet, ezér mondják, hogy ha egy egészséges pár jó idõben van együtt, akkor 30% esélye van a babának. Lehet ok pl. hogy nem vastagodott meg a méhnyálkahártya, nem tud beágyazódni, vagy nem jut el spermium a petesejthez, vagy kevés jut oda, nem tudják megrepeszteni, hogy bejussanak, vagy épp nincs életképes hímivarsejt abban az adagban, ami odaért, vagy beteg lenne, ezért nem tapad meg, és még sorolhatnám.

Számtalan oka lehet, ezér mondják, hogy ha egy egészséges pár jó idõben van együtt, akkor 30% esélye van a babának. Lehet ok pl. hogy nem vastagodott meg a méhnyálkahártya, nem tud beágyazódni, vagy nem jut el spermium a petesejthez, vagy kevés jut oda, nem tudják megrepeszteni, hogy bejussanak, vagy épp nincs életképes hímivarsejt abban az adagban, ami odaért, vagy beteg lenne, ezért nem tapad meg, és még sorolhatnám.
Egyet értek az elõbbivel! még annyit tennék hozzá hogy ha rá stresszel a babára hogy legyen nem fog sikerülni! lazulj el! de ha régóta próbálkoztok, mennyetek el orvoshoz hátha tud jó tanácsot adni!a másik szex után csinálj gyertya állást sokan mondják hogy segít! szorítok!:)
ezt a kérdést én is hónapokon keresztül feltettem magamnak. és a választ a spermavizsgálat adta meg: a férjemnek nagymértékben csökkent a fertilitása (magyarul nem lehet természetes úton gyereke) :(

4 éve vagyunk együtt a párommal 2 éva nem védekezünk, szeretnénk babát de nem vagyunk görcsösen a témán! úgy gondoljuk ha jön akkor jöjjön! Mivel segíthetnék hogy termékenyebb legyek?

Legjobb válasz: Szerintem érdemes a ciklus.hu-n vezetni a menstruációdat, és mérned a hõdet, mert akkor biztosan fogod tudni, hogy mikor van peteérésed és, ha akkor lesztek együtt a pároddal, akkor nagyobb az esélye a teherbeesésnek. Sok szerencsét kívánok, és mihamarabbi babaáldást!! :)

Szerintem érdemes a ciklus.hu-n vezetni a menstruációdat, és mérned a hõdet, mert akkor biztosan fogod tudni, hogy mikor van peteérésed és, ha akkor lesztek együtt a pároddal, akkor nagyobb az esélye a teherbeesésnek. Sok szerencsét kívánok, és mihamarabbi babaáldást!! :)
A kérdező hozzászólása: most regisztrltam!:D akkor is lehetek terhes ha párom nem bennem megy el??
Lehetsz persze. De igen csekély a lehetõség rá. Én is szeretnék már babót, de eddig még nem lettem terhes ilyen védekezés mellett. (mondjuk ez nem baj, mert legalább lesz hogyan védekezni, miután már lesz gyerekünk) :) ))

Ha 12-én voltam együtt a párommal és ő elélvezett akkor 19-én érezhetem már a beágyazódást?

Azon a napon reggel fájt az alhasam. Szurkálást éreztem, de felkelés után elmúlt. 29-e körül kell megjöjjön. Reménykedhetek a babában?

Legjobb válasz: sziasztok!!most volt meg szep.12-15-ig de már 16-án együtt voltunk a párommal.kb 6 nap telt el érezhetem a beágyazodást?vagy túl korai vagy valami más lehet??

sziasztok!!most volt meg szep.12-15-ig de már 16-án együtt voltunk a párommal.kb 6 nap telt el érezhetem a beágyazodást?vagy túl korai vagy valami más lehet??
szia! Elméletileg a beágyazódás nem egy "megérezhetõ" pillanat; de ilyen feltételek mellett szerintem van remény , fõleg ha peteérésed volt azon napon , vagy elõtte/utána! Legbiztosabb választ a teszt ad. Úgy 29-e táján csinálj egyet.

Ha múlt hét csütörtökön voltnuk együtt a párommal akkor a ma (07. 05 csütörtök) elvégzett teszt mutathat reális eredményt?

Negatív lett, erre számítottunk. Érdemes megismételni úgy egy hét múlva? Nem akarok várni az esetleges menstruációmig, mert akkor már 3 hetes lenne a baba és ha elvetetésre kerülne sor akkor azt minél el?bb. Bár ?szintén én sem hiszek abban, hogy most terhes vagyok, védekeztünk pontról pontra, csak a tünetek jelentkeztek, s ez ijesztett meg nagyon. Korai volt a teszt?

Legjobb válasz: Ha védekeztetek, akkor mi a gond? Meg milyen tüneteid lennének? Nem értem. Vegyünk egy négyhetes ciklust. Ha mához képest 3 hét múlva kellene megjönnie, akkor a ciklus full elején voltatok együtt egy hete a pároddal. Amikor ráadásképp még védekeztetek is. Milyen tüneteid lehetnének egy héttel egy olyan szeretkezés után, ahol nem történhetett megtermékenyülés? Már csak az idõpontja (kvázi a ciklus tök elején) és a védekezés miatt sem. Terhességi tesztet pedig csak a már elmaradt menses elsõ napjától érdemes végezni. Addig nem nagyon tud az mit kimutatni.

Ha védekeztetek, akkor mi a gond? Meg milyen tüneteid lennének? Nem értem. Vegyünk egy négyhetes ciklust. Ha mához képest 3 hét múlva kellene megjönnie, akkor a ciklus full elején voltatok együtt egy hete a pároddal. Amikor ráadásképp még védekeztetek is. Milyen tüneteid lehetnének egy héttel egy olyan szeretkezés után, ahol nem történhetett megtermékenyülés? Már csak az idõpontja (kvázi a ciklus tök elején) és a védekezés miatt sem. Terhességi tesztet pedig csak a már elmaradt menses elsõ napjától érdemes végezni. Addig nem nagyon tud az mit kimutatni.
A beágyazódás kb a peteérés utáni 8-10. napon történik meg. Innentõl fogva a HCG hormon kb 1, 5 naponta duplázódik meg. "Normális" ciklusnál (azaz 14. napon tüszõrepedés, 28 napos ciklus) ez a hormon kb a mensi idejére lesz annyi, hogy mai tesztek egyértelmûen kimutassák. Kb 20-25-ös érzékenységûek. Korábbi tüszõrepi esetén már a mensi elõtt 2-3 nappal is látszik. Számold ki, hogy a múlt hét csütörtök hányadik nap volt a ciklusodban, és átlagosan milyen hosszú a ciklusod, és lásd a fenti választ. :)
A PMS (premenstruális szindróma) is nagyon becsapós tud lenni. Még ha ez nincs is neked, akkor is a progeszteron nevû hormon, ami a ciklus második felében (tüszõrepi után) "munkálkodik" is tud terhességhez hasonló tüneteket észleltetni.
Ennyi idõ alatt még biztos nem a terhesség gyanújeleit észleled, de a stressz is okozhat hányingert. A terhesség tünetei 6. hét körül jelentkeznek, akkorra emelkedik meg annyira a HCG-szint, hogy problémát okozzon, ha okoz egyáltalán. Az AB-t 12 hetes korig megcsinálják, és még 6-8 hetes terhesség megszakítása sem annyira megterhelõ a szervezet számára.Ráérsz akkor tesztet csinálni, ha kimarad a menses. Ha sokat idegeskedsz emiatt akkor az is felboríthatja a ciklust. Addig is nyugi.Mostanában tombolnak a különbözõ vírusfertõzések, amelyek tünete a fáradékonyság, hányinger.

Ha valaki a párjával már egy pár éve együtt él és van közös gyerekük akkor van még értelme összeházasodni?

A párom szerint semmi értelme, ha már szült nekem egy gyereket és előtte nem házasodtunk meg akkor minek összházasodni.

Legjobb válasz: Ha a pár tagjainak fontos, akkor igen, van értelme.

Ha a pár tagjainak fontos, akkor igen, van értelme.
Mi lassan 8 éve vagyunk együtt. Van 2 gyönyörû kislányunk. A párom pár éve még hallani sem akart az esküvõrõl, ebbe bele is nyugodtam, hogy csak álom marad. Aztán most újból szóba került köztünk, és most jutottunk el arra a pontra, amikor össze akarunk házasodni. Jövõ augusztusra tervezzük a "nagy napot". A lányaink lesznek a koszorúslányok :) Szerintem van értelme :)
Miért ne lenne értelme? Ha a párod házasságellenes, akkor érthetõ a véleménye, de amúgy nem.
Talán a házasok sokkal több mindent megtesznek a kapcsolatukért, mint akik nincsenek megházasodva, ha gyerek van akkor meg fõleg.Jó érzés, hogy férj és feleség vagytok, hogy összetartoztok hivatalosan is nem csak úgy.Vagy , hogy van karikagyûrû az ujjadon, én szeretem, hogy van.Szeretni egymást azért papírral és papír nélkül is ugyanúgy lehet.Ha az anyagiakat nézzük, nem éri megházasodni, sokkal több támogatást kapnak akik papíron külön vannak.Ingyen tankönyv, gyermekvédelmi, ingyen étkezés stb.Mi házasok vagyunk egy gyerekkel, semmit nem kapunk, mindent fizetünk a gyereknek, sokan ezek miatt képesek elválni a mi környékünkön, ill.hogy 5 év házasság után felezõdik a vagyon. Ha ragaszkodsz a házassághoz, beszélgess a pároddal, hogy te attól jobban éreznéd magad stb, és , hogy hivatalosan is összetartozzatok. Mi nem bánjuk, a házasságot, én is pocakosan mentem férjhez :)
Eddig még sosem került szóba nálatok a házasság? Úgy értem, sosem beszéltetek róla, hogy ki, mit szeretne?
Nagynénémék 20 éve vannak együtt (van egy 18 éves gyerekük is) és még csak most fognak összeházasodni.
Számomra nem lenne értelme. Nekem az esküvõ azt jelenti, hogy hivatalosan is kijelentem, hogy elkötelezem magam, komolyak a szándékaim, a párom mellett szeretném leélni az életem, vele szeretnék családot alapítani. Ha már éljük a közös életünket, van családunk, és ezt mindenki tudja, akkor nincs mit kijelenteni. Más szóval: a házasságban két ember összeköti az életét, a fent említett esetben pedig már össze van kötve. De ez az én szubjektív véleményem, ettõl függetlenül persze mindenki cselekedjen úgy, ami a leginkább boldoggá teszi.
Igen van ertelme es a gyerek fele is hogy hazasok a szulei nem csak ugy osszealltak. Peldamutatas a gyereknek ezen kivul jogilag is szerencsesebb hazassagban elni pl egyik fel halala eseten orokles stb.
Teljes mértékben egyetértek a pároddal. Ha eddig nem, akkor mostmár minek? Úgyis a gyerek a legnagyobb dolog két ember életében! Mi pont ugyanígy vagyunk a párommal. 5 éve vagyunk együtt, van egy kisfiúnk. Még az elején akartam házasságot, de már nem érdekel.
Bocsi, kapcsolat..
Szeretõi viszony??? Mi van?! Szerintem ezen sokan kiakadnának...
Hogyne lenne értelme!! Örülni kell, hogy ha megjön a pár esze és nem akar tovább szeretõi kapcsolatban lenni, ráadásul gyerekkel. Attól még, hogy eddig nem gondolta át, rájöhet bárki, hogy úgy jobb neki. A lényeg, hogy a pár tagjai egyet értsenek. 25N
Szerinted egy gyerek nem sinyli meg az elettarsi kapcsolat szeteseset csak a valast? Ez butasag es onamitas ket szulo szetmegy akkor mindegy hazasok voltak vagy sem igaz egy hazassag szetbontasa es gyerekelhelyezes egyszerubb es tisztabb dolog.
Kísérletezni? Ez nem kísérlet. A gyerek, családalapítás egyszerûen elõrébb volt a fontossági sorrendben, mint a házasság. Ennyi. Az pedig tény, hogy a gyerek születése utáni 1-2 évben történik a legtöbb válás. (Késõbb pedig a gyerekek kirepülése után is megnõ a válások száma a statisztikák szerint). Nem vagyunk egyformák, van aki fél év után már férjhez menne, más meg 20 év után sem akaródzik, mert minek. Azt meg senki nem írta, hogy félne a házasságtól, egyszerûen csak nem fontos. Engem maga a felhajtás is elborzaszt, egyszerûen semmi igényem nem volt rá, ezért meg is oldottuk két tanúval. Nem szeretem az esküvõket, ennyi. A keresztelõket is utálom, azt is kihagytuk a gyerekeknél :P
Mi nem akartunk egy gyerekkel kísérletezni, hogy vajon kibírja-e a kapcsolatunk, hogy megszületett.Elhatároztuk 3 év után, hogy összeházasodunk, mert szorosabb kötelékre vágytunk, 3 év házasság után pedig babánk született és azóta is együtt vagyunk.A házasság nem "veszélyesebb", mint egy gyerek, mi van, ha elválik valaki gyerek nélkül, semmi?De, ha gyerekkel szakít, annak a gyerek issza meg a levét.Akkor kell gyereket vállalni, amikor úgy érezzük jó emberrel tesszük, nem a házasságtól kell félni, hanem ettõl.
egyetértek az utolsóval. mi viccesen csak annyit szoktunk mondani, hogy majd a gyerekünk 5. szülinapján lesz az esküvõnk. ha addig minden oké, és túljutottunk a kezdeti nehézségeken, akkor van értelme. 5 éve vagyunk együtt, közös az otthonunk, és mivel láttam a túl korán kötött házasságok hátulütõit, így inkább várok vele.
Én nem akartam házasodni. Aztán végül a 3. gyerekkel voltam terhes, amikor sor került rá. A párom szerette volna nagyon, én mondjuk nem tartom fontosnak, teljesen közömbös nekem. Amiért mégis az igen felé dõlt a mérleg, hogy a 2 gyerek szerette volna, hogy az én nevem is az legyen, mint az övék. Ez mehetett volna sima névváltoztatással is, de egy sima kéttanús esküvõre szavaztunk. A férjem azóta is nagyon büszkén mutat be, mint felesége. Én 2 év alatt nem szoktam meg a nevem viszont... :) De egyébként nem vagyok házasságellenes, és imádom a férjem. Nem vagyok az a típusú nõ, aki 2-3-4 év ismeretség után férjhez megy. Az nekem olyan kevés ahhoz, hogy igazán megismerjük egymást. Ráadásul a válások 2/3-a a gyerek születése utáni 1-2 évben történik. A gyerekvállalás elég nagy falat a kapcsolatnak. Ha erõsíti, jobbá teszi, akkor tényleg jó eséllyel fog mûködni jóban-rosszban.
Kiakadhatnak, de a váltásnak ez lehet az oka, hogy nem elégedett tovább a pár /egyik tagja az aktuális kapcsolattal. A szeretõ itt nem negatív jelzõ, hanem régies kifejezése a nem hivatalos kapcsolatnak. 25N

Ha 2 naponta vagyok együtt a párommal és mindketten egészségesek vagyunk akkor már az első hónapban össze jöhet a baba?

Legjobb válasz: Mindkettõ elsõre összejött és nem 2naponta hanem naponta voltunk együtt, tehát van ilyen is,de a nagy átlag sajnos nem ilyen szerencsés, nagyon nagyon sok mindennek kell együtt állnia.

Mindkettõ elsõre összejött és nem 2naponta hanem naponta voltunk együtt, tehát van ilyen is, de a nagy átlag sajnos nem ilyen szerencsés, nagyon nagyon sok mindennek kell együtt állnia.
A kérdező hozzászólása: Peteérés, Sperma ennyi nem? :) ))))
peteérés, sperma? ez nem ilyen egyszerû sajnos, mi már 1 éve várjuk a babánkat, egészségesen
Ja, lehet, hogy az elsõben összejön, lehet, hogy csak a 15.-ben, akkor is, ha teljesen egészségesek vagytok. De sok szerencsét.
Sajnos ez nem mindig ilyen egyszerû! Barátnõm elvileg tök egészségesek, mégis most már a lombiknál tartanak! Ráadásul nem tudhatod 100%-ra, hogy tényleg minden rendben van-e veletek!
Összejöhet, de erre semmi garancia nincs! Nálunk az elsõ baba a 2.hónapban összejött, most a tesó nem akar jönni, már több mint 6 hónapja próbálkozunk...:-(
Az esély megvan rá. Nekünk 5-bõl 4-szer összejött elsõre(bár két baba elment). Lehet, hogy nektek is sikerülni fog. Egyik anyuka ismerõsömnél most van úton a harmadik baba és ott is mindhárom elsõre sikerült. Szóval hajrá!!!
Az orvosom szerint ha a férfi egészséges spermákkal rendelkezik akkor lehet nyugodtan naponta is szeretkezni, sikerülnie kell a babának ha nincs probléma. Elsõ Closti hónapban, napi 1-2 szeretkezéssel összejött a baba. 5hkm
Ezt sose lehet tudni az igaz, hogy összejön-e vagy sem még ha egészségesek is vagytok. Párom testvérééknek elsõre összejött, nekünk 2 hónap kellett hozzá pedig tökéletesen egészségesek vagyunk. Mi mondjuk nem voltunk minden második nap együtt amikor kedvünk tartotta. Az elején még nem érdemes nagyon beütemezni a szexet csak csináljátok mikor kedvetek tartja hidd el ha nem vagy rágörcsölve hamarabb összejön. Egyik ismerõsömék 8 hónapig próbálkoztak pedig teljesen egészségesek minden másnap szex meg hasonlóak. Aztán mikor kezdett lemondani róla csak kedvbõl voltak együtt egybõl össze is jött már 5 hónapos a pici. Szóval nem kell kétségbeesni mert ha rágörcsölsz annál inkább nem jön össze! SOk sikert hozzá! 9hkm

A párommal kislány szerenénk és a ciklus.hu naptár szerint 12. én volt peteérésem 6, 7, 8, 9 volt a lányos nap 7. én és 9. én voltunk együtt a párommal esély van rá hogy ha meg is fogant lány legyen?

nagyon szretnénk a fiunk mellé egy lányt tudtok vmi tippet?

Legjobb válasz: Poénos, mert mi is a ciklus.hu szerint gyártottunk (volna) lányt :). Vélelmezett peteérés elõtt voltunk együtt 3 nappal, amit lánynak jelzett, de fiú lett belõle :). Így most van két fiam, és ennek hatására (is) bevállaljuk a harmadikat. Viszont most ecetes öblögetést is fogok csinálni, és szintén korábbi együttlétet, amire nem duplázunk rá. Szorítok nektek a kislányhoz!

Poénos, mert mi is a ciklus.hu szerint gyártottunk (volna) lányt :) . Vélelmezett peteérés elõtt voltunk együtt 3 nappal, amit lánynak jelzett, de fiú lett belõle :) . Így most van két fiam, és ennek hatására (is) bevállaljuk a harmadikat. Viszont most ecetes öblögetést is fogok csinálni, és szintén korábbi együttlétet, amire nem duplázunk rá. Szorítok nektek a kislányhoz!
Én kislányt szerettem volna nagyon és én is vezetem a ciklus.hu-n a görbém és egy folytában fiú volt a fiú-lány názetben viszont a kínai naptár lányt jósolt.A kínainak lett igaza:) Itt van a gyönyörû 7 hónapos csajom:) Van egy 3 éves kisfiam is:)
megtudnad adni annak a honlapnak a cimet. mert nem talalom sehol a kinait. elore is koszi (a parom minden keppen lanyt szeretne) :)

Akkor is teherbe eshetek ha nem csak pete éréskor vagyok együtt a párommal? Pl. :vagy elötte vagy utánna 2 héttel?

Legjobb válasz: Igen, a ciklus bármelyik napján teherbe lehet esni, csak peteéréskor a legvalószínûbb, legyetek elõtte is együtt és utána is együtt és akkor ha akar a babóca, akkor úgyis összejön, szóval a peteéérés nem mérvadó, bármikor teherbe lehet esni, drukkolok neked!!!!!!

Igen, a ciklus bármelyik napján teherbe lehet esni, csak peteéréskor a legvalószínûbb, legyetek elõtte is együtt és utána is együtt és akkor ha akar a babóca, akkor úgyis összejön, szóval a peteéérés nem mérvadó, bármikor teherbe lehet esni, drukkolok neked!!!!!!
Akkor eshetsz teherbe a "normál" peteérési idõn kívül, ha az adott hónapban még egy, ún. spontán peteérésed is lesz. Ez aránylag ritka, de elõfordul.
A kérdező hozzászólása: értem köszönöm!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!