Találatok a következő kifejezésre: Ha egyéni vagyok, (87 db)

Ha gyesen vagyok és így leszek egyéni vállalkozó, milyen kiadásokra kell számítanom?

Nem igazán vagyok ezzel tisztában, légyszi világosítsatok fel.El?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Ha nem végzel személyesen munkát akkor magad után nem kell járulékot fizetni, mivel a gyes alapján biztosítva vagy. Ha személyesen végzed /pl. ténylegesen te árulsz és nem csak irányítasz/ akkor úgy minõsülsz mint ha nem is lennél gyesen, minden járulékot úgy fizetsz mintha fõállású egyéni vállalkozó lennél. Fõállásúként legalább a minimálbér után meg kell fizetned a járulékokat(27% tb, 10% nyugdíj, 6% egészségb. 1,5% munkaerõpiacit/ illetve a 16 % személyi jövedelemadót.

Ha nem végzel személyesen munkát akkor magad után nem kell járulékot fizetni, mivel a gyes alapján biztosítva vagy. Ha személyesen végzed /pl. ténylegesen te árulsz és nem csak irányítasz/ akkor úgy minõsülsz mint ha nem is lennél gyesen, minden járulékot úgy fizetsz mintha fõállású egyéni vállalkozó lennél. Fõállásúként legalább a minimálbér után meg kell fizetned a járulékokat(27% tb, 10% nyugdíj, 6% egészségb. 1, 5% munkaerõpiacit/ illetve a 16 % személyi jövedelemadót.

Ha egyéni vállalkozóként számlát állítok ki vagy kérek, akkor elég a nevemet ráírni vagy kell az e. v vagy egyéni vállalkozó szöveg utána?

nyilván címet adószámot ráírom, de a nevem elég?

Legjobb válasz: könyvelõ.... név cím nem elégséges akiállításkor....

könyvelõ.... név cím nem elégséges akiállításkor....

Az volna a lényeg, hogy ha egyéni vállalkozó vagyok akkor hivatalosan mekkora gyerektartást ítélhetnek két gyermek esetében? Illetve 4 órás lehetek e mint egyéni vállalkozó és mennyi a havi kötelező fizetni valóm?

Legjobb válasz: A hivatalos fizetésed 40%-át. Viszont ha szemét az asszony, akkor kérhet adóvizsgálatot, hogy több a jövedelmed, csak arra nem gondolnak ilyenkor a telhetetlen exek, hogy õket is megbüntetik, mert öt évre visszamenõleg amit kerestél, abból õ is jól élt. Ajánlj fel egy reálisabb összeget (pl. 40e forintot) , és ha a bíró normális, akkor az lesz.

A hivatalos fizetésed 40%-át. Viszont ha szemét az asszony, akkor kérhet adóvizsgálatot, hogy több a jövedelmed, csak arra nem gondolnak ilyenkor a telhetetlen exek, hogy õket is megbüntetik, mert öt évre visszamenõleg amit kerestél, abból õ is jól élt. Ajánlj fel egy reálisabb összeget (pl. 40e forintot) , és ha a bíró normális, akkor az lesz.
Tényleg az érdekelne, hogy a saját gyerekeidnek minél kevesebbet kelljen fizetned? Remélem õk is olvasnak GyK-t
Te utáloda gyerekeid? Mit tettek ellened?!Tegyél fel légyszi egy fényképet is!
egyetértek a kérdezõvel. miért kell a rosszat feltételezni a kérdezõrõl??? Attól még lehet rendes és odaadó apa, és mellette megvehet bármit a gyerekeinek, csak az exe kezébe nem akar többet adni , mint ami hivatalosan jár!! Még bármit megtehet a gyerekeiért!!
Nos az én párom is jól keres mégis azt mondom neki, hogy csak annyit adjon, amennyit éppen megítélt a bíróság. Mégpedig azért, mert az exe egy undorító féreg, akinek csak a pénzéért kellett, és azért, hogy a hátán felkapaszkodjon és amint rosszabbul ment egy picit neki, rögtön lecserélte. (Amit pedig tett vele, azt nem írom le, mert túl hosszú lenne és nem gtartásdíj kategória, csak undorító.) Még most is hogy elváltak folyamatosan keresztbetesz, plusz mindent elkövet, hogy megakadályozza a láthatásokat, és követelne akkora tartásdíjat, aminek mi a negyedébõl neveljük a gyerekeket. Ezek után azt mondom, hogy az ilyen nõ nem érdemel semmit sem, s ha nem elég neki a pénz, akkor adja vissza a gyerekeket és mi majd felneveljük õket, becsületesen. Úgyhogy ne törõdj a fröcskölõkkel, csak a gyerekeid legyenek fontosak, és ajánlj fel annyit, amennyit reálisnak gondolsz.
A 04.12.-i válaszolók is szembeköphetik magukat. De kedves kérdezõ, ne törõdj velük, mert biztosan õk is olyan anyukák, akiknek fontosabb a pénz a saját gyereküknél, és akik szimplán kicsinálják a volt párjukat és a gyerektartás a saját luxusukra kell, az apában pedig csak a pénzforrást látják, és elfelejtik, hogy õ a gyerekei apja. Hánynom kell az ilyen nõktõl.
Remélem minden reggel szembe köpöd magad!!
Te azon próbálsz okoskodni, hogy minél kevesebb pénzt fizess a gyerekeidre, ez undorító, hányingerem van az ilyen apukáktól! Van fogalmad mibe kerül egy gyerek, szerintem nincs...Az én exem is ilyen nyomoronc...de a gyereknek nem mondhatom hogy kicsikém, ma nincs kaja vagy gyümölcs, mert apukának sikerült elintézni (hurrá) hogy minél kevesebbet fizessen rád, de azért biztosan nagyon szeret téged!! Azt sem érdemli az ilyen, hogy apának szólítsák...
A kérdező hozzászólása: Mennyi birka ember van, nem is gondoltam volna.Inkább nem is várok választ!!!!!!
Ez a két utolsó hozzászóló elõttem azt sem tudja mit beszél...


Ha Win7-et telepítem, még az elején kérdi Frissítés vagy Egyéni. Ha egyénire teszem megtudom hagyni a D- meghajtó adatait, tudok partíciót törölni?

Legjobb válasz: Gondolom igen, mert Egyéninél particionálsz és azt te csinálod. Ha nem nyúlsz a D-hez, a telepítõ lemez sem fog.

Gondolom igen, mert Egyéninél particionálsz és azt te csinálod. Ha nem nyúlsz a D-hez, a telepítõ lemez sem fog.

Ha egyéni vállalkozó vagyok, mennyibe kerül bejelentenem magam alá valakit 4 órában (minimál), és 8 órában? Mennyivel több járulékot kell fizetni, egyáltalán lehetséges-e?

Többe vagy kevesebbe kerül egy bt-nek fizetni alkalmazott után, mint egy egyéni vállalkozónak?? (Bár lehet, hogy az egyéni vállalkozó nem vehet fel alkalmazottat, ez is kérdés nekem!) El?re is köszönöm a segítségeteket!

Legjobb válasz: pont ugyanannyiba kerül,mindegy, hogy bt vagy egyéni váll.

pont ugyanannyiba kerül, mindegy, hogy bt vagy egyéni váll.
Ev-is alkalmazhat munkásokat, szakmunkás minimálbér 78500 Ft, ebbõl kell adózni utána( tb, szja, eva stb )
Erre a kérdésre a válasz Engem is nagyon érdekelne, de még senki nem válaszolta meg rendesen!!!!:( Amit Én tudok válaszolni az annyi, hogy lehet E.V.-nek is alkalmazottja, meg ismerem a 8órás minimálbér utáni bejelentés járulékait(az úgy van ahogy az elõttem szóló megírta), de a 4 órásra Én is kíváncsi lennék! S arra is, hogy nyugdíjasnak kell e járulékot fizetnie? Ha valaki tudja a válaszokat azt Én is megköszönném!

Ha egyéni vállalkozó vagyok, a keresett pénz hány százalékát tarthatom meg?

Legjobb válasz: Az állam bácsi, ha profitot termelsz, a bevételeid és költségeid különbségének kb. 55%-át levonja, akár fizetésként, akár osztalékként veszed a pénzt ki a vállalkozásodból. Ráadásul ha fõállás mellett csinálod az egyéni vállalkozósdit, akkor még a Tb-t is be kell fizetned magad után.

Az állam bácsi, ha profitot termelsz, a bevételeid és költségeid különbségének kb. 55%-át levonja, akár fizetésként, akár osztalékként veszed a pénzt ki a vállalkozásodból. Ráadásul ha fõállás mellett csinálod az egyéni vállalkozósdit, akkor még a Tb-t is be kell fizetned magad után.
Fordítva: ha van bejelentett fõállása mellette (heti 36 óránál többre van bejelentve), akkor nem kell maga után semmilyen járulékot fizetnie, lévén hogy azt a munkaadója már egyszer megfizeti, "csak" adóznia kell az így szerzett jövedelmébõl.
Én egyéni vállalkozó vagyok, 62500-ra bejelentve és havi 47 ezret fizetek adóra. Klassz mi?
És akkor még ott az áfa és az iparúzési ado.

Hogy járok pénzügyileg jobban: ha egyéni vállalkozó vagyok, vagy ha alkalmazott? Bővebben ld lent.

Egy interjún felvetették, hogy választhatok: 400 000 ft-ot fizetnének vállalkozóként (azaz ennyit számlázok), vagy bejelentettként ue összeg nettóját adják (természetesen minden levonás után). Azt mondja, neki mindegy, ugyanannyit fizet ki a béremre, azaz neki mindenképp 400 000 ft-ba kerül.

Legjobb válasz: Ha mindenhogyan neki ugyanannyiba "kerülsz", akkor szerintem jobb a vállalkozás, mivel ott költséget tudsz elszámolni, így kevesebb után kell adóznod és több lenne a pénzed.

Ha mindenhogyan neki ugyanannyiba "kerülsz", akkor szerintem jobb a vállalkozás, mivel ott költséget tudsz elszámolni, így kevesebb után kell adóznod és több lenne a pénzed.
Mindkettõnek van elõnye és hátránya. Nagyon fontos szempont, amit az elsõ válaszoló említett. Egy másik fontos szempontra szeretném felhívni a figyelmed. A vállalkozói lét igazán akkor elõnyös, ha együttjár egy vállalkozói gondolkodással (vagy az elsajátításának szándékával). Az ember így is - úgy is padlóra kerül néhányszor az életben. NEm mindegy, hogy ilyen helyzetben hogy tudsz felállni.

Ha egyéni vállalkozó vagyok és venni akarok egy laptopot akkor a nettó vagy bruttó árat kell néznem?

Hallottam olyat, hogy vállalatok, vállalkozók vehetnek nettó árban árúcikkekt

Legjobb válasz: Inkább csak a adót igényelheted vissza. Tehát kifizeted a bruttót, de visszaigényled az ÁFÁ-t és tulajdonképpen nettóért vetted (azt meg tudni kell, hogy milyen jogcímen igényelheted vissza, gondolom ha a váll. mûködtetéséhez kell az eszköz ).

Inkább csak a adót igényelheted vissza. Tehát kifizeted a bruttót, de visszaigényled az ÁFÁ-t és tulajdonképpen nettóért vetted (azt meg tudni kell, hogy milyen jogcímen igényelheted vissza, gondolom ha a váll. mûködtetéséhez kell az eszköz ).
Kifizetni mindenkinek a bruttó árat kell. Ha áfa körös vagy, akkor lehet a kifizetett áfat szembeállítani a befizetendõ áfaval, feltéve, ha az adott termék, szolgáltatás áfaja a levonható áfaba tartozik (a laptop általában igen, mivel a vállalkozás mûködését szolgálja) Ha a levonható áfa több, mint a fizetendõ, akkor általában átviheted a következõ idõszakra, ritkábban visszaigényelheted. Az, hogy valaki áfa körös-e, nem feltétlen a cégformától függ (rtknél pl kötelezõ) Magánszemély is lehet áfa körös adószámos.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!