Találatok a következő kifejezésre: Ha egészséges akkor a 2 (10 db)

Ha egészséges vagyok, akkor a 2. babám már életképes lesz? Duphaston is segit nekem?

Pár honappal ezelött szivleállás miatt elvették a babámat.Azota teljesen kivizsgáltak minden véreredményem jo igy a vetélés okát nem tudni.Most 5 hetes terhes vagyok duphastont kell szednem.Egyébként nagyon jol érzem magam.

Legjobb válasz: Miért kell azt irni hogy vok????Ettõl a falnak megyek.Értelmes emberek vagyunk! Remélem minden rendben lesz ennél a terhességnél!:)

Miért kell azt irni hogy vok????Ettõl a falnak megyek.Értelmes emberek vagyunk! Remélem minden rendben lesz ennél a terhességnél!:)
Vok vagy nem vok, a duphaston segít, hisz pótol olyan hormont a szervezetedben amitõl a babó megtapad, és amíg a méhlepény át nem veszi a szerepet(14- hét) addig segít, nem lesz baj, sok sikert és boldog babavárást.

Mivan olyankor, ha 2 hónap után derűl, ki hogy baba van a dologban és ezalatt a két hónap alatt rengeteg bulizás volt volt. Alkohol cigi, drog. Innentől kezdve, ha több party nincs akkor egészséges lehet a baba?

Legjobb válasz: Én 6 hetesen tudtam meg, hogy babát várok, (nem tervezett baba volt) addig minden nap dohányoztam, energiaitalt ittam, sõt fogamzásgátlót is szedtem, volt olyan is, hogy alkoholt ittam, nem is kicsi mennyiséget. Semmi baja nem lett a babámnak.Nagyon sok ismerõsöm fogyasztott alkoholt a terhessége elsõ részében és mindenkinek egészséges babája született. De a drogokról nem tudok nyilatkozni, azzal kapcsolatban már hallottam, hogy egészséges baba lett, de azt is, hogy nem. De a 12. héten már tudnak csinálni nagyon sok vizsgálatot (pl. integrált teszt), amibõl megállapítható a baba egészségügyi állapota, és beteg magzat esetén a 20. hétig el lehet vetetni.

Én 6 hetesen tudtam meg, hogy babát várok, (nem tervezett baba volt) addig minden nap dohányoztam, energiaitalt ittam, sõt fogamzásgátlót is szedtem, volt olyan is, hogy alkoholt ittam, nem is kicsi mennyiséget. Semmi baja nem lett a babámnak.Nagyon sok ismerõsöm fogyasztott alkoholt a terhessége elsõ részében és mindenkinek egészséges babája született. De a drogokról nem tudok nyilatkozni, azzal kapcsolatban már hallottam, hogy egészséges baba lett, de azt is, hogy nem. De a 12. héten már tudnak csinálni nagyon sok vizsgálatot (pl. integrált teszt), amibõl megállapítható a baba egészségügyi állapota, és beteg magzat esetén a 20. hétig el lehet vetetni.
jaj de felfujátok ezt a drog témát! én 5 hetesen tudtam meg hogy babás vagyok, és elõtte meg szilveszter volt nálam is ment a drog akkor, és nincs semmi baja a babámnak csak a lényeg hogy mond a dokinak.
Nem. Ez a baba már nem lehet egészséges.
Csak egy ember fújta fel, aki az 1 és a 6 hozzászólást írta.
Lesz majd rengeteg vizsgálat ahol kiderül, hogy van-e genetikai problémája a babának. A lényeg, hogy amikortól tudod légy felelõsségteljes és vigyázz rá. Jó babavárást!
Jó, hogy nem azt mondod, hogy legjobb egybõl abortuszra küldeni.... ehh...
Senki nem bátorítja a drogozásra. Csak próbáljuk optimistán szemlélni, hogy ettõl még lehet egészséges a baba. Mint ahogy az Általad felsorolt dolgok is elõfordulhatnak teljesen egészséges életmódot folytató szülõk gyermekeinél.
Ez az, bátorítsátok drogozásra! A drog=illegális szer. Fû, horion, kokain, LSD, speed. Az, hogy ránézésre egészségesen születik meg, nem azt jelenti, hogy nem lesz részképességzavara, diszlexiája, vagy bármi, amitõl hátrányban lesz.
Az én picurkám úgy készült, hogy azon a héten nagyon-nagyon fájt a fejem, és olyan bogyókat kapkodtam be, ami mind ellenjavallt terhesség alatt, illetve azt írják, hogy nincs esély a fogantatásra. Szóval szerintem egy alaposabb ultrahang vizsgálat megmondja. Magánt javaslok, aki nem 10 perc alatt csapja össze, hanem 40-50 percet is rááldoz. De lehet, a 12. hetet ki kell vele várnod. Az orvossal légy nagyon õszinte. 26+1 hkm
Igen, ez attól függ, hogy milyen drog volt (az elsõt meg kb összeraknám anyámmal diskurálni, az is ilyen baromságokat mond, pedig õ ráadásul orvos is. csak éppen túl hamar ítélkezik...) Ha mondjuk füveztél, akkor az nem gáz, mert ha ezentúl nem fogsz, akkor kb úgy van, mint a cigivel. Ha terhesség további részében nem dohányzol, nem iszol, nem füvezel, akkor sok esély van rá, hogy egészséges lesz. Ha bélyegeztél, vagy extazy, vagy speed, vagy egyéb szintetikus drog, akkor dokivan beszélj, hogy mi legyen, valószínûleg átesel majd egy sor vizsgálaton, ami még mindig nem zárja ki százasra a bajt. Nekem van egy ismerõsöm, akinek a párja bélyegezett, amikor terhes lett, és nem tudott a babáról. A gyerek szemhély nélkül született. De ilyen tizezerbõl kb egy. Remélem azért nem lesz gond! Ha más nem, vagy magától elmegy a baba, vagy pedig ha kiderül, hogy gond van, akkor sajna abortusz...
Ez függ attól is, hogy mi az, amit drognak hívsz. Az én makkegészséges kislányom abban a ciklusban készülhetett, amikor durva antibiotikumot szedtem, amit terhesség alatt szigorúan tilos. Már jól voltam, de a kúrát végig kellet csinálni. Plusz egy bulin annyi vodkát megittam, mint még életemben soha... és dohányoztam is rendesen. Kiderült, hogy nem vagyok egyedül, egészséges életmódra váltottam, és gyönyörû egészséges okos kicsi lány.
Késõn bár, de azért még írok. Egy barátnõm a harmadik hónapban tudta meg, hogy terhes, nála is volt "minden" amíg nem tudott a babáról, mostanra egy két éves, makk egészséges, korosztályánál fejlettebb imádnivaló kislány büszke anyukája.

Aki spirál mellett lett terhes megtartotta a babát? Ha le tudják venni a spirált és 2 héten belül nem történik vetélés akkor egészségesen születhet a baba?

Legjobb válasz: Az orvos meg fogja mondani, hogy mi a jobb megoldas, kivenni a spiralt, vagy ha olyan helyen van, ahol nem zavarna a babat, akkor bent maradhat. Szoval irany az orvos, minel elobb, ha babas vagy :)

Az orvos meg fogja mondani, hogy mi a jobb megoldas, kivenni a spiralt, vagy ha olyan helyen van, ahol nem zavarna a babat, akkor bent maradhat. Szoval irany az orvos, minel elobb, ha babas vagy :)
ÉN megtartottam és kiszedte a dokim Nemlett baja a babámnak, nem véreztem stb Most 14 hós a kisfiam Ugyebár nemtervezett volt, de megtartottuk
Én spirál mellett fogantam meg, nem lett kivéve, és semmi bajom :)

Ha az 1. természetes szülésem után hosszú volt a felépülés, lázas voltam, gyermekágyi gyulladásom volt stb. , akkor kérhetem a 2. nál a császárt? És mi van ha a fogadott orvos ezt ellenzi, mondván egészséges terhes vagyok és nem kell operáció ezért?

Nekem annyira sokáig tartott a felépülés,h félek ujra szülni.Az összes energiámat felemésztette és 1 évig szenvedtem utána,ezért gondoltam,h jobb lenne ha most császárt kérnék.De ha nagyon ragaszkodom hozzá,az orvos csak hajlandó lesz császározni ...?

Legjobb válasz: drágáim, nem az volt a kérdés, hogy kérje-e, hanem, hogy kérHETI-e. Hetekig húzódik a seb? Hát, inkább húzódjon hetekig, mint egy évig minden baja legyen. Olyan orvost kell keresni, aki belemegy. Mielõtt megfogadod, elmondani mit szeretnél. Ha nem megy bele, kell keresni másikat. Fogsz találni olyant, aki megcsinálja. Én teljesen megértelek!

drágáim, nem az volt a kérdés, hogy kérje-e, hanem, hogy kérHETI-e. Hetekig húzódik a seb? Hát, inkább húzódjon hetekig, mint egy évig minden baja legyen. Olyan orvost kell keresni, aki belemegy. Mielõtt megfogadod, elmondani mit szeretnél. Ha nem megy bele, kell keresni másikat. Fogsz találni olyant, aki megcsinálja. Én teljesen megértelek!
Lehet császár után még roszabb lenne, én örültem hogy mozogni tudok, hetekig húzódott a seb, stb.Beszélj császáros anyukákkal, ki hogyan élte meg, és kérdezd meg a doki véleményét is, mert lehet hamarabb tullennél a szülésen, de utána elhuzodhat ugyanugy a felépülés.
Kerdezd meg a dokit, vagy ha tudsz menj maganklinikara. En soha tobbet nem hagyom magam lebeszelni a csaszarrol. A termeszetes szules nekem is eletem legszornyubb elmenye maradt es mig a csaszaros anyukak jol elvoltak korulottem en meg a gatsebemmel is szenvedtem vagy masfel hetig. En mondjuk meg egyszer ezt nem csinalom vegig, meg csaszarral sem, de neked azt javaslom addig menj, mig nem talalsz vkit, aki megcsinalja. Maganklinikan nekem amugy automatikusan, keres nelkul felajanlottak...csak hat egy ba.om voltam es nem eltem a lehetoseggel, mert elhittem, hogy a termeszetes a jobb.
Dragam, csaszar utan sokkal hosszabb a felepules, kerdezz meg batran akarkit, meg az orvosod is megmondja... ezzel az indokkal biztos nem csaszaroznak meg
Elméletben nem lehet választani, de van olyan orvos akivel meglehet beszélni. Mondd el az orvosodnak az aggályaidat, hátha.
Szia, én is abszolút megértelek és ezzel a problémával küzdök... Nekem is botrányos volt a természetes szülésem, az elsõ 3 három hónap pedig kritikus. Sem ülni, sem állni, sem járni nem tudtam, nem gátsebem volt, hanem full végig repedt a hüvelyem! 4 óra kitolás és 2 óra varrás után örökre elment a kedvem a szüléstõl... De! Szeretném, ha a gyerekemnek lenne testvére, így most 2 és fél év után újra terhes vagyok. Próbálom elhessegetni a gondolataimat a szüléssel kapcsolatban, de azért a véletlenre sem bízom. Utána néztem a neten, h melyik kórházban a legmagasabb a császár arány, ott kerestem egy fiatal dokit, akinek elmondtam a problémám. Meghallgatta, megértette, azt is elmondta, hogy ebben az esetben õ megcsászározott volna, de alapvetõen természetes szülés párti. A terhesség elõre haladtával meglátjuk majd mi lesz... Biztos, ami biztos, szedem az Elevitet, remélve hogy jó nagyra nõ majd... ÉS hiszem, hogy bárhogy lesz, csak jobb lehet!
Ha császárral szülsz, akkor is felléphetnek ezek a problémák. De egyébként kérheted, minden csak pénz kérdése...
Én is hamar felépültem. 12 óra múlva megkaptam végleg a fiamat, addig 2 óránként hozták és 1 ágyasban elvoltunk, pedig elsõ baba volt. Ha lesz tesó, már elõtte lebeszélem a dokimmal, rettegek a természetes szüléstõl, mert a császárom abszolút jó élmény mindkettõnknek.
Én meg természetes szülés után 2 napig véreztem és elsõ perctõl el tudtam látni a babámat, sima ügy volt...:) Tehát minden szülés, minden császár más és más. Biztos van olyan, aki jó pénzért megcsinálja. Csak találni kell. Sajnos vagy nem sajnos.
"kerdezz meg batran akarkit" 2 nap alatt felépültem császár után, úgyhogy errõl ennyit.
Császáros voltam! Szó szerint kutyabajom nem volt! Már aznap törökülésben ültem az ágyon, másnap már sétáltam a büfébe kávézni. A babám egy fertõzés miatt átkerült a koraszülöttre antibiotikumos kezelésre, ami a másik épületben volt. Napi ötször sétáltam át minden nap és simán bírtam. Szóval szerintem én a sima szülés után jobban szenvedtem volna! Tehát nem mindenki "hal" bele a császárba sem. Ha ennyire rettegsz, akkor beszélj a dokiddal. Mert az sem lenne a legjobb, ha szülés miatti félelem elrontja az egész terhességed!
Kérheted, max nem csinálja meg. Engem császároztak, a hasam néha még mindig fáj (2 év telt el), fél évig nem bírtam hajolni, mert valamit eltaláltak a gerincemben, levegõ szorult a lapockám alá ami miatt hónapokig nem bírtam felemelni pár cm-nél tovább a karom, allergiás lettem valamire, 1 hónapig tele volt kiütéssel mind a 2 lábam... Szóval a császár sem egy leány álom.
A gyerekagyi laz ritka de sulyos GBS A fertozes Gyerekagyi gyulladas meg sulyosabb egy csaszar utan hiszen ot taz egesz hasat kinyitottak es a bakterium kiterjedhet a hashartyara es a belekre is vegeredmeny gyerekagyi vermergezes GBS A bacitol kiindulva. A kovetkezo szulesnel lehet bolcs dolog antibiotikumot adni mar a vajudas alatt es termeszetessen szulni.

Bár nem vagyok rá büszke dohányos anyuka vagyok! Most már sikerült lecsökkentenek max 2 szálra! Amit szeretnék elhagyni persze! Ha esetleg nem menne akkor van esély még arra hogy egészséges lesz a baba?

Legjobb válasz: Esély mindig van, de a kérdés az az, hogy a gyermeked egészségével kapcsolatban a szerencsében bízol, fõleg egy olyan dologban, amiben csak Te vagy a felelõs. Ha baj lesz, erre azért nagyobb az esély, hosszú távon, csak te leszel a felelõs, akkor majd mit mondasz neki? Ez a te felelõsséged és a te döntésed, neked kell majd együtt élni a tudattal, ha baj lesz. 33 hetes kismama

Én a pozitív teszt elõtt elszívtam napi egy dobozzal, ha szórakoztunk, vagy csak úgy összeültünk a barátokkal, elment másfél doboz is. Aztán négy héttel ezelõtt gyanús volt, hogy babás vagyok. Elmentem tesztet venni, és mielõtt megcsináltam volna, elszívtam még egyetlen szálat, szinte tudva, hogy úgyis az lesz az utolsó (még azt is nem kevés bûntudattal, pedig még nem tudtam, csak sejtettem). Nos, a teszt pozitív lett, én pedig azóta nem gyújtottam rá egyszer sem, pedig körülöttem mindenki dohányzik. Csak akarat kérdése!!!
Esély mindig van, de a kérdés az az, hogy a gyermeked egészségével kapcsolatban a szerencsében bízol, fõleg egy olyan dologban, amiben csak Te vagy a felelõs. Ha baj lesz, erre azért nagyobb az esély, hosszú távon, csak te leszel a felelõs, akkor majd mit mondasz neki? Ez a te felelõsséged és a te döntésed, neked kell majd együtt élni a tudattal, ha baj lesz. 33 hetes kismama
akaraterõ. Ha az nem ad erõt hogy letedd, hogy ott rugdalózik benned a babád, akkor semmi. Én dohányos voltam, 2 igen halvány csík után elmentem orvoshoz, petezsák, aztán nem cigiztem. ne magadra gondolj, hogy mert te nem tudod letenni, hanem a gyerekedre ://
Persze hogy van rá esély hogy egészséges lesz, de arra is van hogy asztmás lesz és majd idõrõl idõre befullad és arra is van esély hogy koraszülött lesz vagy retardált. Olvass utána.
Jajj, de nagyon igazad van! Én nem dohányoztam, mégis beteg a gyermekem! Ha valami baj történik, sosem fogod megbocsátani magadnak, hogy a Te hibádból történt, mert akarat gyenge vagy. Nagyon sok áldozatot kell hozni még a gyerekedért, ez a legkevesebb!!!!
Nem próbálni kell, hanem csak letenni! A gyereked fuldoklik a füstben!!!!!!
Ez egy baromság hogy nem tudod letenni. Akarat kérdése. Én nem ítélem el a dohányosokat mert én is az voltam le akartam tenni de nekem sem ment, de mikor megláttam a teszten a két csíkot azonnal letettem mert a gyermekeim a legfontosabbak.
Mi az. hogy nem ment? Amikor szívod, a babád nem jut elegendõ oxigénhez. Ettõl függetlenül sok dohányos kisamama egészséges gyereket szül, de nem tudom megérteni, hogy nõk hogy képesek cigivel kínozni egy magzatot.
Sántít a hasonlat! Dohányzással nem kockáztatsz hanem biztosan ártasz. Autóval meg "csak" kockáztatsz.
Miért ártanál biztosan? Én még semmi olyan paraméterrel nem találkoztam, amin a dohányzás (akár a láncdohányzás) biztosan, 100%-osan ront... csak olyanokkal, hogy ennek, meg annak, meg amannak a kockázatát növeli. (napi 5 szál alatt meg még olyannal se...) De mondok neked egy totál extrém példát az érme mindig meglévõ 2 oldalára... biztos ismered a Geréb-féle váll-elakadásos nagy súlyú baba esetét... ha az õ mamája a terhesség alatt eltolt volna napi másfél-két dobozzal, az a gyerek - igaz az asztma, meg a mittudoménmi x%-kal nagyobb reális kockázatával, de valszeg ma is élne, mert ennyitõl azért már kevesebb lett volna a testtömege vagy fél kilóval. Félre ne értse senki, nem a dohányzás mellett agitálok. Csak és kizárólag a másokra akár szankciókkal rákényszerített fekete-fehér látásmóddal szemben.
"Komolyan ezen mi a frász karikát lehet vitatkozni? " Ezt is én írtam. Fordítok a dolgon mennyire törõdik párja, gyermeke egészségével az az Apa, pár. Aki hagyja, hogy gyermeke anyja dohányozzon. Mert egy gyerek nem csak anyukától van. Elõttem szólónak üzenem, hogy a kocsiban lévõ gyerek ülést is szankcionálják és mégsem ettõl esett vissza a gyerek vállalás. Látom van akinek ez is lényeges, hogy ki milyen nemû így írom, apuka vagyok.
Nézzétek lányok, lehet nyugodtan lepontozni, "nemvitatkozni", lehet bármit - és lehet nézni a népesedési statisztikát, meg az egyedül maradt anyukák számát is. Lehet nyugodtan a "rendpárti, zérótoleráns" vonalat nyomni, és lehet nézni nyugodtan néhány év múlva a még alacsonyabb számokat. Amit fentebb leírtam, az nem vitatéma volt, hanem tényközlés. Nekem voltaképpen secko-jedno hogy egyik kismama hogy von felelõsségre egy másik kismamát, és a másik hogy tûri vagy hogy nem tûri... szerencsére nem vagyok nõ, így nem áll fenn a veszélye, hogy majd egy másik nõ akarja nekem kötelezõen elõírni és szankcionálni, hogy a saját lakásomban rágyújthatok-e adott esetben.
De legalábbis veszélyezteti! Legalább valaki egyetért velem :) A 4 pecsét megléte az anyaságihoz egy vicc. A pecsét a lényeg, de az hogy tett-e valamit az anya a magzatért, a kutyát nem érdekli. Megjelent a terhesgondozáson = pecsét. Egy pasival pláne nem fogok vitatkozni ezen. A vita részemrõl lezárva. 33 hetes kismama
Hány hetes vagy?
Komolyan ezen mi a frász karikát lehet vitatkozni? Dohányzás árt? ÁRT! Akkor? Akkor most kicsit, vagy nagyon ártunk a gyereknek. Ha azt írném, hogy fogj egy tût és néha találomra döfd bele a gyerekbe. Mindenki picsogna, hogy ez milyen "barbár" Pedig ott is lenne olyan gyerek akinek éppen a fenekébe döfnék bele és ezért, akkor ott nem lenne semmilyen testi baja. Igenis szankcionálnám a dohányos mamákat. Mert más életével játszik.
Kedves rendkívül intelligens és logikusan érvelni képes, ámde kissé makacs, mások véleményét enyhén felsõbbrendûként (le)kezelõ kolléga! Magad említetted az autósüléses hasonlat kapcsán, hogy annak a gyermekvállalási kedvet visszavetõ hatását csak oly módon tudnánk mérni, ha lenne egy párhuzamos univerzum, melyben nem lenne kötelezõ az autósülés. Én pedig úgy vélem, hogy azt, hogy a bármennyit is dohányzó anyukák gyermekeire milyen hatással van a magzatkori nikotinfogyasztás, valójában akkor érthetnénk meg, ha esmént csak feltételeznénk egy párhuzamos dimenziót, ahol ezek a gyerekek úgy születnek meg, hogy a jóanyjuk nem dohányzott. Vagyis míg A (dohányzó) dimenzióban a gyerek IQ-ja 98, és teszem azt asztmás, addig B dimenzióban az IQ-ja 105 és makk egészséges. Persze ez éppúgy elméleti feltevés, mint az általad hozott példa. Általánosságban elmondható, hogy minden, a cigarettához hasonló káros élvezeti cikk csupán mint kockázati tényezõ említhetõ a magzat szempontjából, de 8 hetes várandós ex-dohányosként azt kell mondanom, hogy a leszokás 0, azaz zéró lemondás ahhoz képest, hogy tudod: legalább ezt a minimumot megtetted a gyermeked érdekében. Mert bármennyire is belõled jött létre és benned fejlõdik, nem a tulajdonod, ergo nincsen JOGOD eldönteni, hogy mennyire lehet egészséges!
Hát izé, engem általánosságban baromira hidegen hagyna, hogy egy dohányzásról leszoktató terméket árusító kereskedelmi cég, amelyik ráadásul etikátlan és agresszív direktmarketing-propagandát folytat, hogy érvel a saját gazdasági érdeke mellett... mondjuk mázli, hogy lebuktatja õket a címlap is, meg a legfölsõ, bal oldali link is... De ezt most hagyjuk, mert az állítások alapvetõen igazak... csak éppen az maradt ki mellõle, hogy napi hány cigaretta elfiogyasztása után észlelik ténylegesen a kisebb súlyt, a kisebb intelligenciát, vagy éppen a gyakoribb magzati halálozást... egy korrekt statisztika (amilyet ma már nemigen találsz nyilvánosan publikálva) az kb úgy néz ki, hogy nemdohányzó, 5 szálnál kevesebbet szívó, 5-15 szál közt, és afelett - mondjuk... és ott álnának mellette a korrekt számok, mint amilyeneket én is hoztam a közlekedési eszközökre...
Tudod, én éppúgy nem hiszek a dohánygyárak propagandájának, mint az ellenlábasaiknak. Te azonban egyre inkább valamiféle bizarr gépnek tûnsz számomra, aki nem képes elfogadni, hogy az emberek nagy része nem statisztikákra és adatokra vár ahhoz, hogy megtudja, ténylegesen le kell-e tennie a cigarettát, egyszerûen leteszi, mert nem akar kockáztatni. Mert bár abban igazat adok, hogy minden csak "kockázat" és nem "bizonyosság", ha valaki más sorsáról döntesz (és most ismétlem önmagam), nincs jogod kockáztatni. Kedves kérdezõ! Én voltam, aki elmesélte, hogy amint négy héttel ezelõtt meglátta a pozitív tesztet, azonnal leszokott. Hidd el, neked is menni fog! Természetesen van esély arra, hogy egészséges lesz a baba, aki mást mond, hazudik. De mi lenne, ha egy picivel még több esélyt adnál neki? Még ha soha nem is dohányoztál, akkor is elõfordulhatnak tragédiák, de itt nem azon van a hangsúly, hogy biztosan megóvjuk a gyerekünket valamitõl. Arról van szó, hogy minél jobb feltételeket biztosítunk. Gondolom, ha választhatsz a baba számára egy jó és egy rossz gyerekorvos közül, a jót választod - és ha ez a választás például még pénzt is megtakarít a számotokra, de jár annyi lemondással, hogy tíz perccel többet kell odáig sétálnotok? Számomra nem kérdés. Fogd fel így, ne ostorozd magad, de ne tégy úgy, mintha a cigi olyan fontos lenne!
Értem, hogy a vita elsõsorban nem a dohányzásról-nemdohányzásról szól. Azonban te is értsd meg, hogy az emberek nagy része alkalmatlan arra, hogy demokráciában éljen, és bizony irányítani kell - akár különféle szankciókkal. Persze, hogy jobb lenne, ha nem szankció lenne, hanem motiváció (a dohányosok büntetése helyett a nemdohányzók jutalmazása, a jól ismert klasszikus kondicionálás), de ez sajnos nem az a világ, ahol kolbászból van a kerítés. Ez itt, kérlek, az a világ, ahol a költõ éhen hal.
... ja... a költõ éhenhal, és az emberek egyre nagyobb része nem vállal gyereket ... és máris a 10-zel feljebbi lepontozott alapvetésemnél vagyunk:) )) Én pl. biztosan nem vállalnék gyereket, hogy tizedannyi szabadsága legyen a mindennapokban mint nekem volt harmincon éve, amikor még nem dúlt a "biztonság-fétis", 16 évesen is nyugodtan vehettem magamnak egy lottót, megihattam gimi után egy sört, vehettem magamnak egy doboz cigit akár, nem fojtogattak agyonféltõ önzéssel... bár én huszonéves koromig nem dohányoztam. És mivel ezt a döntést ugye megbeszéltük a párommal is, ki abszolút gyermekvállaló korban lévõ 30 éves nõ, ez a döntés szépen vissza fog köszönni a statisztikában, többtízezer más ember döntésével egyetemben, ki a saját (fõleg) vagy a leendõ gyereke korlátozásait nem akarja vállalni. Ez ennyi... Nem kell túldramatizálni, csak tudomásul kell venni, hogy a megrendszabályozási szándékok hosszú távon mindig gorombán visszaütnek... amióta világ a világ. Szóval egyébként biztos lehet vállalni az "inkább szülessen feleannyi gyerek, de az tutin nem dohányzó családokból" álláspontot is, csak akkor, aki így gondolja, az mondja ki nyíltan, hogy a várható következmények tudomásul vételével hirdeti meg az Ordnung-ját, REND-jét
Sose írtam ilyet "Szóval egyébként biztos lehet vállalni az "inkább szülessen feleannyi gyerek, de az tutin nem dohányzó családokból"" Arról van szó, hogy minden szülõ a képességeinek és lehetõségeihez mérten tegyen meg mindent a gyerekér. Ha hõ azt tudja megtenni, hogy napi 1 doboz helyett csak 2 szálat szív, mert errõl már nem tud lemondani. Akkor elment õ is a határáig. Részemrõl arról szól, hogy árt a cigi. Mert hogy a magzatra nézve elõnye nincs az tuti.
"Ha hõ azt tudja megtenni, hogy napi 1 doboz helyett csak 2 szálat szív, mert errõl már nem tud lemondani. Akkor elment õ is a határáig." - na, ezért a mondatért téptem itt kb rongyosra a szám (billentyûzetem).
Nem gondolom, hogy az általad leírt túlszabályozottság lenne az ok és azt sem, hogy a gyerektartás jogi szabályozása az oka az abortuszoknak. Nõként igenis tisztában vagyok vele, hogy nagyon is él a közhely, hogy egy nõ 2 dolgot tesz meg a gyermek érdekében: hogy legyen vagy ne legyen. Szabályozottság ide vagy oda, nem a tartásdíj megítélésén van a hangsúly, hanem a védekezésen illetve a felvilágosításon, valamint a fogamzásgátlók "erõltetésén". Tájékozatlanok, felelõtlenek és túl fiatalok ahhoz, hogy felmérjék mit jelent egy gyerek vállalása 16 évesen. Elkanyarodtunk a kiindulási témától elég rendesen, szabályokra márpedig szükség van, viszont azokat egy normális társadalom betartja és betartatja. Ettõl nagyon messze vagyunk, akár melyik területét nézem az életnek (hosszú ideig tartó svájci tartózkodás után...) 33 hetes kismama
Kedves Elõzõ, te akartad akár szankciókkal is másokra kényszeríteni a saját véleményedet és elveidet, én meg csak elmondtam a saját véleményem és saját elveim, de eszem ágában sincs bárkit is büntetni, mert leszokott a dohányzásról:) )) Namost: Sovinizmus alatt általában a hazafiság fanatikus megnyilvánulását értik, a haza vagy nemzet elvakult imádatát, kritika nélküli csodálatát tükrözõ, annak felsõbbrendûségét hirdetõ nézeteket. A szó tágabb értelemben bármi másra irányuló fanatikus, ellentmondást nem tûrõ rajongást is kifejezhet, például nyelvi sovinizmus, nemi sovinizmus stb - írja a Wiki..
Egy kicsit eltúlzod a válaszod a véleményemmel kapcsolatban. Sajnálom, hogy ilyen volt életed elsõ 20 éve, nem vagyok az az õsanya típus, amirõl te beszélsz, 33 múltam, most jön az elsõ babánk. Az pedig, hogy egészségesen próbálok élni és a gyerekemnek is megpróbálom alapjaiban megadni ennek a lehetõségét, még nem jelenti azt az általad leírtakat. A véleményem továbbra is fenntartom. Aki felelõsen vállal gyereket azt ez nem befolyásolná a döntésben. És bocs, de egyértelmûen látszik a válaszodból, hogy férfi vagy, kissé hímsovinisztára sikerült :) 33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: 28 hetes!És higyjétek el sokszor leakartam tenni, de nem ment!
A kérdező hozzászólása: Leakaró tenni!de igen akaratgyenge vagyok!és rettegek, hogy baj lesz!így is keveset mozog!hát hogyan csináljam?segítsetek ne szidjatok!
Hogyan csináld? Ami van otthon doboz dobd ki, és holnaptól ne vegyél. Ilyen egyszerû. Képzeld, láttam olyan kismamát akinek ilyen egyszerûen ment. És tudod miért? Mert a pozitív teszt után rádöbbentek hogy ANYÁK, és már nem csak magukért felelõsek!
Lepontoznak, de õszintén lesz*rom. Én dohányoztam, nem keveset. A gyerekem tökéletesen elvolt odabent, késõbb jött ki 10/10-es apgarral 2 óra alatt. Elsõ gyerek. 2 éves, makk egészséges, nyugodt és kiegyensúlyozott gyerek. Ártalmas a cigi ezt nem is vitatja senki, de azt még soha nem bizonyította be senki, hogy kifejezetten az anyuka dohányzása okoz a gyereknek eü. problémát.
Én is sokszor le akartam tenni a cigit, de nem ment.Napi 1 dobozzal elszívtam.Mikor érzetem, hogy esetleg babás vagyok azonnal le tudtam tenni.És azóta sem gyújtottam rá, és nem is hiányzik.Lassan 2 hónapja. Egyébként lehet egészséges a babád, viszont sokkal könnyebben fog elkapni minden féle betegséget.itt pl.egy megfázásra vagy egy torokgyuszira gondolok.Tudom mert él a környezetemben ilyen anyuka aki dohányzott míg állapotos volt, és most sokkal betegesebb a kislánya mint másé. 15hkm
Ennél nagyobb motiváció mi lehet, mint a pocakodban lévõ gyermeked. Nem magad miatt teszed le, hanem miatta. Azért hagyod el a cigit, hogy õ ne nikotinos, széndioxidban dúst vért kapjon, hanem "tiszta" oxigéneben dús vért. Kb 3 nap lesz rettentõ vacak, de utána már jó.
Én is kb.7 éve szívtam napi 1 dobozzal, és mikor letettem nem volt rossz egy napig sem.:) Mert a csöppségre gondoltam odabent, aki akkor még csak egy pozitív teszt volt.:)
az utolso termesztesen meg a 14. valaszolora vonatkozott, csak mire telefonrol beszerencsetlenkedtem a valaszt, mar ketten is voltak utana :)
Az a baj, hogy struccpolitikát folytatsz és máris mentegetõzöl ("ha esetleg nem menne"). Nem annyira értelek.Ha nem mozog a babád, és meg is vagy ijedve, akkor hogy a fenébe nem tudod letenni a cigit.Hát nem õ az elsõ?Egész életedben ostorozhatod magad majd magad, ha valami baja lesz, vagy betegesebb, stb.Vagy akkor is hárítani fogsz? Nem akarsz felelõsséget vállalni, aminek pedig épp itt lenne az ideje.
Egy korábbi válaszoló vagyok, 33 hetes kismama. Napi 1 dobozzal szívtam régen, már 6 éve, hogy leszoktam. Elhatároztam és minden segítség nélkül, egyik napról a másikra letettem. Azóta sem szívtam el egyetlen szálat sem. A pocakomban sem volt baba, csak le akartam tenni. Semmi más csak akarat kérdése, ha nem akarod, semmi nem fog visszatartani. Én végig csináltam, pedig szerintem még elvonásos tüneteim is voltak: remegés, éjszakai izzadás, stb. Egyetlen dekát sem híztam akkor, akarat és önkontroll. Azóta nekem senki nem mondhatja dolgokra, hogy lehetetlen. Csak akarni kell. Ja, és a férjem dohányzik a mai napig, kint az udvaron, így szoktam le.
Kedves Kérdezõ, ugye vannak vélemények és vannak ellenvélemények, van pl ilyen vélemény is: http://www.vital.hu/terhesseg_alatti_dohanyzas_veszelye_szul.. Két dolog látszik biztosnak: az egyik, hogy az erõs dohányzás ártalmas a terhességre és a magzatra... (noná, jó kis ganglionblokkoló a nikotin). A másik, hogy olyan korrekt tudományos statisztikát viszont még nem láttam, ami a napi 5-nél kevesebb cigarettát szívó kismama és a nemdohányos kismama terhessége között mutatott volna ki szignifikáns különbséget reprodukálható módon. Az egy másik kérdés, hogy a mérsékelten dohányzó kismama, ha beüt a krach, természetesen önmagát fogja vádolni, és nem onnan fog kiindulni, hogy "nem volt lényegesen nagyobb rá az esély, mint ha nem dohányoztam volna".
Nem vagyok büszke rá de dohányoztam terhesen és nem 2 szálat.A babám teljesen egészséges.Mindig úgy képzeltem akkor fogok leszokni ha terhes leszek mégsem ment.Ezzel nem azt akarom mondani hogy ez így jó de úgy gondolom 2 szál ciginél egy városi séta csúcsidõben több kárt okozhat.A neten keress rá sok cikk foglalkozik ezzel én is sokat elolvastam.A kórházban majd meglátod hány anyuka szívja a kertben a cigit nagy hassal.
Kedves Utolsó és dohányzó kismama társaik! Pont ez az, hogy mennyi kismama szívja a kórház kertjében... Én simán megvonnám az anyasági támogatás egy részét, és mindenbõl maximum a minimumot adnám egy olyan anyának, aki képes ezt megtenni a születendõ gyermekével. Talán nem véletlenül van tele a patológiai osztály a dohányzó kismamákkal! Le lehet pontozni! Ha viszont valaki bizonyíthatóan leteszi a terhessége alatt, azt ösztönözni kellene, tuti csökkennének a kórházi költségek és késõbb a gyerekek sem szorulnának gyakoribb ellátásra! Radikális, de felfordul a gyomrom az akaratgyenge, a publikációkat megmagyarázó felelõtlen kismamáktól. 33 hetes kismama
Persze, nyugodtan lehet a gyereket még vállalni szándékozókkal szemben újabb és újabb elvárásokat megfogalmazni meg szankciókkal fenyegetni õket kedves Elõzõ, csak hát akkor nem kell azon csodálkozni, hogy még kevesebben fognak gyereket vállalni... Egyébként általánosságban meg azt gondolom (és itt nem csak a dohányzás, hanem minden más témában is) hogy a szabadság/biztonság tengelyen minden döntés esetéén van egy optimum, amikor mindkét dologna a szabadságnak is és a biztonságnak is relatív legnagyobb a foka. A maximális biztonságra törekvés a szabadság mellõzésével az ma roppant népszerû álláspont sokak szemében, csak hát tapasztalat szerint hosszabb távon inkább káros... Én, pasiként, asszem sokkal nyugodtabb lennék egy olyan nõ mellett, aki mondjuk úgy reagálja le a terhessége tényét, hogy ha mondjuk addig egy doboz cigit szívott naponta, akkor utána 1-2 szálat fog, mint aki "másnaptól egy darabot se"... tudniillik az elsõn is látnám, hogy foglalkoztatja a dolog, racionális döntéseket hoz meg a gyerek érdekében, de nem kezdenék el attól parázni, hogy a terhességével egy "magna mater" lesz... amely viselkedésrõl bõségesen vannak borzalmas tapasztalataim életem elsõ 20 évébõl... na mert az õsanya-attitûd, a "nekem a gyerek az elsõ, mindent a gyerekért" az esetek többségében késõbb át szokott csapni az "ÉÉÉÉN feláldoztam ÉRTED az életem" címû elvárás-halmaz-pokolba elõbb a párjával, majd a gyerekkel szemben...
Kedves kérdezõ kiszállt a beszélgetésbõl..

Mindig ajánlják, h ha egészséges, fitt akarsz lenni, akkor igyál meg napi 2 liter ásványvizet. De nem egyszer hallottam, h csak szénsavmenteset! A szénsavas miért nem jó?

Legjobb válasz: a fittséghez olyan sok köze nincs. elvileg semmi, a gyomrod erõsen savas környezet, a co2 vizes oldata gyenge sav, hígítja a gyomorsavat. meg persze távozik is nagy része még a gyomrodból. én figyelmen kívül hagynám az egész témát.

a fittséghez olyan sok köze nincs. elvileg semmi, a gyomrod erõsen savas környezet, a co2 vizes oldata gyenge sav, hígítja a gyomorsavat. meg persze távozik is nagy része még a gyomrodból. én figyelmen kívül hagynám az egész témát.
A kérdező hozzászólása: én sem értettem az összefüggést, ezért kérdeztem rá. köszi a választ, azért még figyelni fogom, hátha ír még vki vmit :)
persze.
Állítólag a szénsav oldja a kálciumot, rontja a fogakat és a csontokat. Amúgy az ásványvíz sem ásványvíz, de ebbe ne menjünk bele:)
a szénsav egy sokkal gyengébb sav, mint a gyomorban lévõ sósav.
a szénsav rontja a véred Ph értékét és ha túl alacsony lesz ez az érték, akkor abba bele is halhatsz, bár erõsen kétlem, hogy van olyan aki ebbe halt bele

3 hete szedem a Revalid kapszulát, mert szeretnék szép egészséges hosszú hajat. Az első 2 hétben csak 1 szemet vettem be, most napi 2-t eszem. Tudom hogy napi 3 kellene, de ha csak 2-t veszek be naponta, akkor is meglesz a hatása?

Legjobb válasz: Az én egyik barátnõm is kevesebbet szedett be a napi elõírt mennyiségnél (azt hiszem õ csak egyet), és mondta, hogy semmi hatása nem volt.:S Bár én el tudom képzelni, hogy alapból nem ér ez a kapszula semmit, csak jól megszedik magukat a gyártók, mert amúgy rohadt drága.

Az én egyik barátnõm is kevesebbet szedett be a napi elõírt mennyiségnél (azt hiszem õ csak egyet), és mondta, hogy semmi hatása nem volt.:S Bár én el tudom képzelni, hogy alapból nem ér ez a kapszula semmit, csak jól megszedik magukat a gyártók, mert amúgy rohadt drága.
Én felváltva napi 1-2-t szedtem, nekem használt. Kb. 5 szál hajam hullott csak ki egy nap, meg gyorsabban is nõtt.
Én is kettõt szedek naponta (a vitaminokat nem esszük, hanem szedjük :) ), nekem használt mindig, amikor csináltam egy-egy ilyen kúrát!
egy ismerõsömnek az orvos napi 6ot írt fel.. reggel 2, délben 2, este 2, a hatása meglett nagyon szép hosszú egészséges haja van.én csak egy nap 3at szedtem így is megvan a hatása nem hullik a hajam már olyan mértékben mint pl 3 hónapja
Én anno napi hármat szedtem hónapokon keresztül, és SEMMI hatása nem volt. Persze ez biztos egyénfüggõ, mint a legtöbb dolog általában. Nem mindegy az sem, hogy milyen ásványi anyag, vitamin hiányzik a szervezetedbõl, mire van szüksége pluszban a hajadnak (is). Nekem a kovaföld kapszula + Béres Vas Vital kapszula kombinációja vált be, gyümölcsökben és rostokban gazdag táplálkozás mellett, heti mézes-olajos pakolással. A kovaföld kapszula és a Vas már egy hónap alatt szemmel láthatóan erõsebbé tette a hajam (meg érzésre is), el sem akartam hinni.
megtudnátok mondani, hogy mennyibe kerül?:D

Hogyha 2 ember egészséges, de mondjuk a vérük valamilyen seb által "találkozik" akkor is lehetnek fertőzöttek? Ha fogínygyulladásom van, és mondjuk egy buliban csókolózok egy idegennel, akkor elkaphatom?

Ha ? fert?zött de nincs seb a szájában? És ha mindkett?nknek van sebunk, de egyikunk se fert?zött?

Legjobb válasz: Akkor fertõzõdhetsz meg, ha pl az a bizonyos idegen vírushordozó és valamilyen seb útján átjuthat a vírus a szervezetedbe vagy lefekszel vele. De ha nem vagytok fertõzöttek, akkor nem kaphatod el. A levegõvel nem terjed. A drogosok pedig az injekcióstûvel adják tovább a vírust, mert ugye a tût az ereikbe szúrják, a tû pedig véres lesz és ugyanazzal a tûvel szrja magát a másik drogos is.

Akkor fertõzõdhetsz meg, ha pl az a bizonyos idegen vírushordozó és valamilyen seb útján átjuthat a vírus a szervezetedbe vagy lefekszel vele. De ha nem vagytok fertõzöttek, akkor nem kaphatod el. A levegõvel nem terjed. A drogosok pedig az injekcióstûvel adják tovább a vírust, mert ugye a tût az ereikbe szúrják, a tû pedig véres lesz és ugyanazzal a tûvel szrja magát a másik drogos is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
ha vmi seb van a szádban és egy fertõzöttel csókolózol akkor elkaphatod 2 egészséges ember egész biztos nem kapja el egymástól
Szia! Ha 2 ember egészséges, nem HIV-ek, akkor nem is lehetnek, ha a sebük találkozik. Hiszen az egyik félnek vírushordozónak kellene lennie ahhoz, hogy a másikat fertõzze. A fogínygyulladás vérzéssel jár, ha akkor éppen vérezne (de ez nem valószínû, mert fogmosásnál vérzik)akkor igen elkaphatod, ha a partnered aids-es. De ha nincs vérzésed nem kapod el. Az aids vér, nyál útján terjed, testnedvekkel és sexuális úton. A drogosok egymás tûit használják, találkoznak egymás fertõzött vérével. Elég ha egy aids-es, megfertõzi a többit.
A kérdező hozzászólása: És ha mindkettõnk egsézséges de mindketten vérzunk akkor se? De akkor eleve hogy kezdõdött ez a betegség?
Akkor sem, ne aggódj már! :) De ezt már leírtuk. Hogy, hogy kezdõdött az aids? Hogy kezdõdött a szifilisz, a hepatitisz, a Tbc? :)
Állítólag valami majomfaj adta át Afrikában a vírust embereknek.
És eleinte csak a homoszexuális férfiak között terjedt el...aztán sajnos ma már egyre több HI(v) virusos megfertõzött van...nézz csak szét a szegény országokban ahol az embereknek nincs jólétük, semmilyen szórakozás...egyedül az hgoy szeretkezhetnek = népességrobbanás, virusok átadása...sajnos! nagyon vigyázni kell (14éveslány)

Ha 2 naponta vagyok együtt a párommal és mindketten egészségesek vagyunk akkor már az első hónapban össze jöhet a baba?

Legjobb válasz: Mindkettõ elsõre összejött és nem 2naponta hanem naponta voltunk együtt, tehát van ilyen is,de a nagy átlag sajnos nem ilyen szerencsés, nagyon nagyon sok mindennek kell együtt állnia.

Mindkettõ elsõre összejött és nem 2naponta hanem naponta voltunk együtt, tehát van ilyen is, de a nagy átlag sajnos nem ilyen szerencsés, nagyon nagyon sok mindennek kell együtt állnia.
A kérdező hozzászólása: Peteérés, Sperma ennyi nem? :) ))))
peteérés, sperma? ez nem ilyen egyszerû sajnos, mi már 1 éve várjuk a babánkat, egészségesen
Ja, lehet, hogy az elsõben összejön, lehet, hogy csak a 15.-ben, akkor is, ha teljesen egészségesek vagytok. De sok szerencsét.
Sajnos ez nem mindig ilyen egyszerû! Barátnõm elvileg tök egészségesek, mégis most már a lombiknál tartanak! Ráadásul nem tudhatod 100%-ra, hogy tényleg minden rendben van-e veletek!
Összejöhet, de erre semmi garancia nincs! Nálunk az elsõ baba a 2.hónapban összejött, most a tesó nem akar jönni, már több mint 6 hónapja próbálkozunk...:-(
Az esély megvan rá. Nekünk 5-bõl 4-szer összejött elsõre(bár két baba elment). Lehet, hogy nektek is sikerülni fog. Egyik anyuka ismerõsömnél most van úton a harmadik baba és ott is mindhárom elsõre sikerült. Szóval hajrá!!!
Az orvosom szerint ha a férfi egészséges spermákkal rendelkezik akkor lehet nyugodtan naponta is szeretkezni, sikerülnie kell a babának ha nincs probléma. Elsõ Closti hónapban, napi 1-2 szeretkezéssel összejött a baba. 5hkm
Ezt sose lehet tudni az igaz, hogy összejön-e vagy sem még ha egészségesek is vagytok. Párom testvérééknek elsõre összejött, nekünk 2 hónap kellett hozzá pedig tökéletesen egészségesek vagyunk. Mi mondjuk nem voltunk minden második nap együtt amikor kedvünk tartotta. Az elején még nem érdemes nagyon beütemezni a szexet csak csináljátok mikor kedvetek tartja hidd el ha nem vagy rágörcsölve hamarabb összejön. Egyik ismerõsömék 8 hónapig próbálkoztak pedig teljesen egészségesek minden másnap szex meg hasonlóak. Aztán mikor kezdett lemondani róla csak kedvbõl voltak együtt egybõl össze is jött már 5 hónapos a pici. Szóval nem kell kétségbeesni mert ha rágörcsölsz annál inkább nem jön össze! SOk sikert hozzá! 9hkm

Miért kell a karatésoknak az övvizsgához 2, 3, 5 ujjas fekvőtámasz, ráadásul 20-50 darab? Egészséges ez az ujjaknak? Meg kézfejes fekvőtámasz? Mire lenne ez jó, ha nekem is menne? Tudom akkor lehetne övem, de ezen kivül?

Legjobb válasz: Azért van erre szükség, mert alapvetõ követelmény egy karatéstól, hogy az ujjai erõsek, ellenállóak legyenek, hiszen a keze a fegyvere. A shaolin papok például úgy erõsítik az ujjaikat, hogy babbal teli edénybe csapkodnak kinyújtott ujjal.

Azért van erre szükség, mert alapvetõ követelmény egy karatéstól, hogy az ujjai erõsek, ellenállóak legyenek, hiszen a keze a fegyvere. A shaolin papok például úgy erõsítik az ujjaikat, hogy babbal teli edénybe csapkodnak kinyújtott ujjal.
GOndolom azert, mert a karate pont hogy a kez megedzesere epit (csonterosodesek, kemenyedesek) es ezert var el ilyen furcsasagokat. (amugy ha lelkiismeretesen jut el addig a ovvizsgaig, akkor mar egeszsegesnek is mondhatjuk ezeket a gyakorlatokat, mert a csontok, izuletek elegge edzettek ahoz, hogy kibirjak.
Hát nem tudom, én shotokanra és kyokushinra is jártam 2-2 évet, de nem kértek ilyet az övvizsgához. Igaz, a zöld után abbahagytam.
szétölik az idegeket a kezükben, hogy késõbb ne fájjon annyira, .... fasza kis módszer
Egyszerû állóképesség fejlesztés. Nekünk minden edzésen kötelezõ elején, végén 50-50 vagy kifordított kézfejes, vagy 3 ujjas, vagy 2 bütykös fekvõtámasz. Eléggé kemény. de megedz az tuti.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!