Találatok a következő kifejezésre: Ha egészséges akkor a (103 db)

Ha egészséges akkor is van egy kis szaga a férfi nemi szervnek?

18 éves vagyok és azért van egy kis bukéja.

Legjobb válasz: A nap végére már van, ezért érdemes szex elõtt fürdeni :D

A nap végére már van, ezért érdemes szex elõtt fürdeni :D
Igen, épp úgy ahogy a bõrünknek is.

Ha minden reggel a hajam kikefélése után tele van letört szálakkal a mosdókagyló akkor magyarul kiszedtem a törött részt a hajamból akkor egészséges lehet a hajam?

Legjobb válasz: Hát ha törött szálakkal van tele, annak a szálnak a másik fele, ami a fejedben maradt, ugyanolyan törött, mert nem éles ollóval lett lecsípve. Ha meg tövestõl hullik, az megint nem egészséges. Inkább vágasd le a szükséges részt, szedj valami vitamint esetleg, akkor lehet egészséges.

Hát ha törött szálakkal van tele, annak a szálnak a másik fele, ami a fejedben maradt, ugyanolyan törött, mert nem éles ollóval lett lecsípve. Ha meg tövestõl hullik, az megint nem egészséges. Inkább vágasd le a szükséges részt, szedj valami vitamint esetleg, akkor lehet egészséges.
Nem, mert ahonnan letört ott is töredezett maradt. Elõször lehet csak egy fehér pont maradt utána a hajvégen, de az is roncsolódás és egy idõ után szét fog nyílni és tovább törik. Csak vágással lehet javítani rajta.

Ha mindenki tudja, hogy a Mc Donald's kaják totál nem egészségesek, akkor miért eszik olyan nagyon sokan?

Legjobb válasz: A dohányzásról mindenki tudja, hogy nem egészséges, mégis mennyien csinálják... A mértéktelen piálás sem egészséges, mégis mennyien csinálják... A drogok se valami egészségesek, mégis hányan... Egyszerûen azért, mert jólesik.

A dohányzásról mindenki tudja, hogy nem egészséges, mégis mennyien csinálják... A mértéktelen piálás sem egészséges, mégis mennyien csinálják... A drogok se valami egészségesek, mégis hányan... Egyszerûen azért, mert jólesik.
Mert finomak. És ezzel másnak nem ártok mint pl a cigifüstöt kifújók.
Ha minden nap babot enne az ember, az sem lenne egeszseges. Nem lesz senkinek sem baja, ha heti/havi egyszer ketszer a mek-ben eszik. En kulonben sokat utazok a munkam miatt es ha gyorsan kell enni, akkor en is oda megyek, mert tudom, hogy mit eszek.
Érdekes, hogy nekem például nem ízlik az ottani kaja, szerintem szörnyen rossz a minõsége.(és drága)
Szerintem is nagyon szar az ottani kaja, ma enni akarok, inkább egy normális éttermet keresek, ahol emberi adagot kapok olcsóbban, és nincs mindennek egyforma íze.
Néhány kutató szerint már a mekis kajákba is olyan függõséget okozó ízfokozókat csempésznek, amivel az emberek úgy rá tudnak szokni, mint a dohányra. Egyik volt osztálytársam például naponta a mekiben EBÉDELT! mondtam neki, hogy egy nagy barom, mert a saját testének árt, azt mondta, hogy tudja, de nem bír vele leállni. Én akkor döntöttem úgy, hogy soha többé Mc'Donalds... Még egy érdekes info: Minden szín más-más érzést kelt az emberben, a zöld a nyugalmat, a vörös az aktivitást stb... Nos, ezeket keverni is lehet, hogy különféle eredményeket érjenek el. És láss csodát, a vérvörös és a citromsárga szín kombinációja erõs éhséget kelt az emberben, elég, ha csak ránézel egy mekis táblára és biztosan rágondolsz, "dejó lenne most enni belõle egy kicsit..."
Mindenki tudja, hogy rossz a globális felmelegedés, mégis mindenki szarik rá és beül aznap is a kocsiba.

Mivan olyankor, ha 2 hónap után derűl, ki hogy baba van a dologban és ezalatt a két hónap alatt rengeteg bulizás volt volt. Alkohol cigi, drog. Innentől kezdve, ha több party nincs akkor egészséges lehet a baba?

Legjobb válasz: Én 6 hetesen tudtam meg, hogy babát várok, (nem tervezett baba volt) addig minden nap dohányoztam, energiaitalt ittam, sõt fogamzásgátlót is szedtem, volt olyan is, hogy alkoholt ittam, nem is kicsi mennyiséget. Semmi baja nem lett a babámnak.Nagyon sok ismerõsöm fogyasztott alkoholt a terhessége elsõ részében és mindenkinek egészséges babája született. De a drogokról nem tudok nyilatkozni, azzal kapcsolatban már hallottam, hogy egészséges baba lett, de azt is, hogy nem. De a 12. héten már tudnak csinálni nagyon sok vizsgálatot (pl. integrált teszt), amibõl megállapítható a baba egészségügyi állapota, és beteg magzat esetén a 20. hétig el lehet vetetni.

Én 6 hetesen tudtam meg, hogy babát várok, (nem tervezett baba volt) addig minden nap dohányoztam, energiaitalt ittam, sõt fogamzásgátlót is szedtem, volt olyan is, hogy alkoholt ittam, nem is kicsi mennyiséget. Semmi baja nem lett a babámnak.Nagyon sok ismerõsöm fogyasztott alkoholt a terhessége elsõ részében és mindenkinek egészséges babája született. De a drogokról nem tudok nyilatkozni, azzal kapcsolatban már hallottam, hogy egészséges baba lett, de azt is, hogy nem. De a 12. héten már tudnak csinálni nagyon sok vizsgálatot (pl. integrált teszt), amibõl megállapítható a baba egészségügyi állapota, és beteg magzat esetén a 20. hétig el lehet vetetni.
jaj de felfujátok ezt a drog témát! én 5 hetesen tudtam meg hogy babás vagyok, és elõtte meg szilveszter volt nálam is ment a drog akkor, és nincs semmi baja a babámnak csak a lényeg hogy mond a dokinak.
Nem. Ez a baba már nem lehet egészséges.
Csak egy ember fújta fel, aki az 1 és a 6 hozzászólást írta.
Lesz majd rengeteg vizsgálat ahol kiderül, hogy van-e genetikai problémája a babának. A lényeg, hogy amikortól tudod légy felelõsségteljes és vigyázz rá. Jó babavárást!
Jó, hogy nem azt mondod, hogy legjobb egybõl abortuszra küldeni.... ehh...
Senki nem bátorítja a drogozásra. Csak próbáljuk optimistán szemlélni, hogy ettõl még lehet egészséges a baba. Mint ahogy az Általad felsorolt dolgok is elõfordulhatnak teljesen egészséges életmódot folytató szülõk gyermekeinél.
Ez az, bátorítsátok drogozásra! A drog=illegális szer. Fû, horion, kokain, LSD, speed. Az, hogy ránézésre egészségesen születik meg, nem azt jelenti, hogy nem lesz részképességzavara, diszlexiája, vagy bármi, amitõl hátrányban lesz.
Az én picurkám úgy készült, hogy azon a héten nagyon-nagyon fájt a fejem, és olyan bogyókat kapkodtam be, ami mind ellenjavallt terhesség alatt, illetve azt írják, hogy nincs esély a fogantatásra. Szóval szerintem egy alaposabb ultrahang vizsgálat megmondja. Magánt javaslok, aki nem 10 perc alatt csapja össze, hanem 40-50 percet is rááldoz. De lehet, a 12. hetet ki kell vele várnod. Az orvossal légy nagyon õszinte. 26+1 hkm
Igen, ez attól függ, hogy milyen drog volt (az elsõt meg kb összeraknám anyámmal diskurálni, az is ilyen baromságokat mond, pedig õ ráadásul orvos is. csak éppen túl hamar ítélkezik...) Ha mondjuk füveztél, akkor az nem gáz, mert ha ezentúl nem fogsz, akkor kb úgy van, mint a cigivel. Ha terhesség további részében nem dohányzol, nem iszol, nem füvezel, akkor sok esély van rá, hogy egészséges lesz. Ha bélyegeztél, vagy extazy, vagy speed, vagy egyéb szintetikus drog, akkor dokivan beszélj, hogy mi legyen, valószínûleg átesel majd egy sor vizsgálaton, ami még mindig nem zárja ki százasra a bajt. Nekem van egy ismerõsöm, akinek a párja bélyegezett, amikor terhes lett, és nem tudott a babáról. A gyerek szemhély nélkül született. De ilyen tizezerbõl kb egy. Remélem azért nem lesz gond! Ha más nem, vagy magától elmegy a baba, vagy pedig ha kiderül, hogy gond van, akkor sajna abortusz...
Ez függ attól is, hogy mi az, amit drognak hívsz. Az én makkegészséges kislányom abban a ciklusban készülhetett, amikor durva antibiotikumot szedtem, amit terhesség alatt szigorúan tilos. Már jól voltam, de a kúrát végig kellet csinálni. Plusz egy bulin annyi vodkát megittam, mint még életemben soha... és dohányoztam is rendesen. Kiderült, hogy nem vagyok egyedül, egészséges életmódra váltottam, és gyönyörû egészséges okos kicsi lány.
Késõn bár, de azért még írok. Egy barátnõm a harmadik hónapban tudta meg, hogy terhes, nála is volt "minden" amíg nem tudott a babáról, mostanra egy két éves, makk egészséges, korosztályánál fejlettebb imádnivaló kislány büszke anyukája.

Egészséges dolog egy 15 és fél éves lánynak rendszeresen fogamzásgátlót szedni? Ha nem egészséges akkor miért nem? és mik lehetnek a mellékhatásai a későbbiekben?

Legjobb válasz: Az biztos hogy az abortusznál egészségesebb, de az abortuszt más módszerrel is el lehet kerülni nem csak ezzel a [email protected] Én mondjuk semmilyen korosztálynak nem ajánlom, de ilyen fiatalon tényleg hülyeség szedni. Ha szexelni akarsz akkor védekezzetek inkább gumival.

Az biztos hogy az abortusznál egészségesebb, de az abortuszt más módszerrel is el lehet kerülni nem csak ezzel a [email protected] Én mondjuk semmilyen korosztálynak nem ajánlom, de ilyen fiatalon tényleg hülyeség szedni. Ha szexelni akarsz akkor védekezzetek inkább gumival.
Kimondottan káros ilyen fiataloknak a fogamzásgátló, mert még alig 2-3 éve menstruálnak, kialakulatlan a hormonrendszerük, ciklusuk. Mindezzel a gyógyszert felíró orvos is pontosan tisztában van, de úgy vannak vele, hogy inkább felírják, minthogy abortusz vagy lányanyaság legyen a dolog vége. Úgy is mondhatnánk, hogy 2 rossz közül a kisebbiket választja az orvos, mikor az ilyen 14-16 éves lányoknak felírja. Mellékhatás? Ugyanazok, mint felnõtt nõknél, kiegészítve azzal, hogy tönkrevágja a természetes menstruációs ciklust, mert mint már írtam, ilyen fiatal korban még kialakulatlan. 18 éves korig szerintem ne használj még hormonális fogamzásgátlást, használjatok óvszert. Én is csak 22 évesen kaptam életem elsõ foggátlóját és jobb volt ez így mintha 15 évesen már hormont szednék.
Én 15 évesen kezdtem el szedni a Mercilont (remélem jól írtam) akkor már 4 éve menstruáltam, 3 hónap alatt 48 kg-ról 78 lettem, pedig normálisan ettem és minden nap sportoltam, versenyekre készültem, koriztam, stb A bõröm nagyon ronda lett, tiszta narancsbõrös és csíkos lettem. A mensim azóta is össze vissza jön meg, hol van hol nincs mint a mesében. Azt mondták ha szülök egy gyereket minden helyre jön, 14 hónapos a fiam, de még mindig nem jöttem rendbe. :S Szóval én így 8 év távlatából azt mondom NE kezdj el fogamzásgátlót szedni mert tönkre teszed magad! Azt még hozzáteszem, hogy nekem úgy írta fel a doki, hogy szûz voltam, elmentem a tini ambulanciára hogy le akarok feküdni a barátommal mit javasol hogyan védekezzünk, erre felírta ezt a szart úgy hogy meg sem vizsgált:S Szóval szerintem a minimum egy hormonvizsgálat mielõtt elkezdesz szedni valamit.
A gyerekszülésben nincs semmi egészségtelen....Az egy természetes dolog egy nõ életében.
gyerekszülésnél egészségesebb....
Ugyanolyan mellékhatásai lehetnek, mint idõsebb korban. Betegtájékoztatóban el tudod olvasni...igazából a libidócsökkenéstõl kezdve a trombózisig minden van. De ami rosszabb, hogy utána is lehet mellékhatása:( Sokan azzal érvelnek, hogy már x éve szedi, és köszöni jól van...Hát jah, csak mi lesz, ha abbahagyja? Egy csomó olyan nõ van, akinek nem indul újra a peteérése, vagy összevissza menstruál stb...aztán ha babát szeretne, mehet dokihoz...
A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 09:45 kedves válaszoló...nem ártott volna váltani, ha ilyen rossz hatással volt rád a fog.gátló...valszeg nem igazán tudtam befogadni rendesen a szervezeted...és azért évekig ezt így húzni...nem lehetett kellemes... nekem 16évesen irt fel elöször doki foggátlót...semmi bajom nem volt tõle, amúgyis rendszeres volt a menstruációm, mégrendszeresebb lett, megszépítette az arcomat stbstbstb...és nem hiztam...aztán abbahagytam, mert nem volt miért szedni, több mint egy éve újra kezdtem (ugyanazt) és semmi negatív mellékhatása nem volt...szóval ha nem vállik be az elsõ akkor váltani kell, mivel nem neked való az a foggátló...próbálj ki másikat... 22L
Hogyan szedsz te fogamzásgátlót? A fogamzásgátlót csak rendszeresen lehet szedni és csak orvos írhatja fel vizsgálat és konzultáció után ha csak szerezted akkor felejtsd el ha orvos írta fel hát akkor õ úgyis elmondta hogy mik a kockázatok.
Egészségesebb mint egy abortusz vagy egy terhességami azegész életedet megváltoztatná, én 16 évesen kezdtem el szedni és nekem nem volt gondom vele!most 26 vagyok
Egészségesebb mint egy abortusz vagy egy terhességami azegész életedet megváltoztatná, én 16 évesen kezdtem el szedni és nekem nem volt gondom vele!
Azt még hozzáteszem hogy, nem, nem arra bátorítom hogy szüljön gyereket, csak ne gyógyszerezze magát valaki ennyi idõsen.

Ha a tej nem az emberi szervezetbe való, akkor a tejsavó, túró miért egészséges?

Legjobb válasz: Egészséges? :) Lehetne az, mert mondjuk fermentált, vagy akármi. Hát, de nem vennék mérget rá.

Egészséges? :) Lehetne az, mert mondjuk fermentált, vagy akármi. Hát, de nem vennék mérget rá.
A kérdező hozzászólása: Hát azt állítják, hogy egészséges, a testépítõk nyomatják magukba.
Az a tej "java". Kivonják belõle a tejcukrot, meg a felesleges dolgokat.
A tejrõl is azt nyomatják hogy egészséges. Valahol testépítõk is fogyasztják. Ez irányzat, nézetek kérdései.
A kérdező hozzászólása: A tejcukron kívül mit vonnak még ki belõle?
a vizet. és a kazeint, amibõl túró, sajt lesz.
A tejjel is az a fõ gond hogy sok a cukor, na a túróban a cukor/fehérje arány elfogadható!
A kérdező hozzászólása: Aham, értem, köszönöm.
Az egészséges evéshez az ezer kalóriát keveslem. És egyébként se mindegy, mibõl viszed be.
"egészségesen eszek 1000 kalóriát" hány éves vagy, 5?
A normális, egészséges fogyási ütem heti 0, 5-1 kg. Így számolj! :)
Fontos azert, hogy hany centi vagy! :) Egyebkent emeld azt meg nyugodtan legalabb 1200-1300 vagy akar 1500kcal-ra. Szeress enni, nezz utana egyel jo szenhidratokat feherjet reggelire. Zöldsegeket, csirket, halat, tofut. VARIALJ, elvezd ne un bele, nagyon klassz dietas receptek, rakott zöldsegeket, levesek vannak. Magvakrol, oliva olajrol egezseges zsirrol se feletkezz meg! Napi 5-7x egyel. A mozgas pedig szuper, bar neha dobd fel az se valjon unalmassa, "emelgess sulyokat" vagyis ennek is nezz utana mivel batran el kell kezdened izmokat epiteni mivel az izom es a zsireget együtt jar. Ha ezeket betartod TARTOSAN olvadnak a kilok, ugy hogy nem ehezel es meg elvezheted is. Kitartas, hajra es ne feledd a MERTEK A LEGNAGYOBB ERTEK!

A Down szűrésnél volt valakinek a tarkóredő értéke 3, 10 mm vagy több? Ha igen akkor egészséges lett-e a baba illetve mekkora az esélye hogy beteg lesz?

Tapasztalt szűrések eredménye miatt írok/kérdezek illetve a félelem és bíztatás miatt. Orrcsont látható csak a fránya nyakiredő a vészes. 24 éves vagyok a párom 25.

Legjobb válasz: Szerintem ezzel az értékkel 50-50 % az esély. Az én babámnál tökéletes volt a nyakiredõ, mégis beteg lett, én akkor 27 éves voltam. Sok esetet láttam, amikor a vizsgálati eredmények feleslegesen hozták rá a frászt szegény kismamákra. Én a helyedben elmennék egy másik ultrahangra is a biztonság kedvéért, hátha Nálad is "csak" elmérték. Kívánom, hogy így legyen! Boldog babavárást, egészséges kisbabát kívánok!

Szerintem ezzel az értékkel 50-50 % az esély. Az én babámnál tökéletes volt a nyakiredõ, mégis beteg lett, én akkor 27 éves voltam. Sok esetet láttam, amikor a vizsgálati eredmények feleslegesen hozták rá a frászt szegény kismamákra. Én a helyedben elmennék egy másik ultrahangra is a biztonság kedvéért, hátha Nálad is "csak" elmérték. Kívánom, hogy így legyen! Boldog babavárást, egészséges kisbabát kívánok!
igen, 4, 1-et mértek, mint késõbb kiderült, elmérték teljesen egészséges, ez már a terhesség alatt kiderült egyéb vizsgálatokból, de akkor nyugodtam meg igazán, amikor megszületett és láttam, hogy tényleg mindene megvan
A kérdező hozzászólása: nálad is volt magzatvíz minta vétel? hogy viselted? hogy hogy ekkora értéket elmértek?
Nálunk 3, 5 mm volt a tarkóredõ 13+0 naposan a genetikai ultrahangon, volt magzatvízvétel is és sok más, mindent rendben találtak utána, megszületett idõre szép nagy súllyal, mondták, hogy egészséges, de egy éves korában már láttuk, hogy bajok vannak 18 hónaposan már tudtuk, hogy nagy a baj, de csak három és fél évesen kaptunk megfelelõ diagnózist, elõtte orvostól orvosig jártunk, másfél éven át. A kislányunk sajnos értelmi fogyatékos.
A kérdező hozzászólása: nagyon megrázó. megkérdezhetem hogy mi a baja a picinek? sajnálom hogy rossz kimenetelû lett.. miben nyilvánult meg ez nálatok?
szia kérdezõ. mi újság mostanság veletek? én 14 hetes vagyok, kedden voltam cvs-en, várjuk az eredményt, 3, 3 lett a tarkóredõ az ultrahangon, aztán elmentünk kombinált tesztre, 1:670 lett az eredmény, majd elmentem erre a cvsre az ultrahang után 5 nappal, Dr. Hajdú Krisztina nem értette, miért mentem el, mikor ilyen kockázat jött ki és orrcsont is látható. én nem tudom hogy mi lesz ebbõl, de egy valamit elárulhatok: itt a gyakori kérdéseken száz kérdést is elolvastam már, ahol mindenhol megjelent ez a bizonyos 71%os válaszoló, mint itt nálad, és a szivbajt hozta rá a kismamákra, egyik kérdésben hol lánya volt aki értelmi fogyatékos lett, hol fia, aki autista lett tarkóredõ miatt. azért írom le neked, mert ez nem igaz, láttam hogy ide is írt. továbbá számtalan oldalt olvastam el a tarkóredõrõl és annak esetleges következményérõl. fórumokat, külföldi oldalakat, könyveket a neten, professzorok által írt bejegyzéseket. amit én találtam, és fontos: http://www.fetalmedicine.com/fmf/FMF-hungarian.pdf ha érdekel olvasd el, számomra nagyon hasznos volt, de ha nincs idõd csak lapozz a 98 oldalra. azoknál a magzatoknál, akkor nem lett 3, 5 mm felett a tarkóredõ, továbbra is 95% esélyük van az egészséges életre, természetesen ki kell zárni elõtte kromoszómavizsgálattal a rendellenességeket és feltétlenül el kell menni a 14-16 héten, illetve a 21-22 héten valamikor részletes ultrahang vizsgálatra, ahol kizárják a fejlõdési rendellenességeket. én ebben bizakodom, várom a cvs eredményt, várom a késõbbi ultrahangokat. te hány hetes vagy most? voltál magzatvíz vagy méhlepény mintavételen?
Ezt is én írtam ki: Hogyan legyen ennyi türelmem a gyermekemhez? Úgy érzem teljesen kimerített! Rossz anya vagyok? Kezdem feladni! Nap 24 órás állandó felügyelet kell neki egy percre sem lehet magára hagyni, mert olyan dolgokat csinál ami veszélyes és nem normális dolgok! 3 és fél éves a kislányom van egy két éves húga is és pár héten belül születik a kisfiúnk! Jár óvodába szerencsére mert már kikötöttem volna a diliházba, reggel 8-tól délután négyig megy, de az utána következõ sok óra annyira kimerítõ, állandó hiszti dühkitörések, veszélyes helyzetek, egy percre sem áll le, éjfél hajnali egy-kettõ körül alszik el. Nem tud beszélni csak pár szót mond, nem szobatiszta, anyukám velünk lakik de õ sem bírja ezt már, férjem reggeltõl estig dolgozik késõn ér haza. Tegnap este is a mama próbálta elaltatni, a mama elõbb elaludt arra ébredt fel, hogy hangos nevetés közepette a kislányom ugrál az ágyon teljesen meztelenül és odakakilt a feje fölé és odapisilt, és persze ez nagyon tetszett a lányomnak. Pár napja kidobálta az összes szennyest a szennyes tartóból bele állt és bele kakilt. Volt, hogy fel kente a kakit a falra, és olyan is, hogy pl. tanuló kutyust vastagon bekente kakival. Ha egy percre magára hagyom felmászik a konyhaszekrényre bepakolja a mikrót elindítja és olyan boldog, hogy szikrákat szór, az udvarra sem merem nagyon kivinni mellettünk egy játszótér van, sok gyerek anyuka, az én kislányom 1-2 másodperc alatt teljesen meztelen az udvarba, ha felöltöztetem fél percenként újra és újra levetkõzik, üvõlt síkogat, bemegy a Wc-re nyalja a wc kefét, a pisis pelenkát nyalogatja. Több emberes, de mindenki kimerült!:( Egyre durvább dolgai vannak egyre nehezebb. Terhesség alatt veszélyeztetett terhes voltam ultrahangon talált rendellenesség miatt de utána minden vizsgálat érték jó lett egészséges gyermeket mutatott. Egészen másfél éves koráig majd apróbb dolgok mutattak a gondra, most három és fél évesen diagnosztizálták Autizmus sprektumzavarral, és enyhe értelmi fogyatékossággal. Tegnap éjjel már azt találtam mondani a férjemnek, hogy bárcsak akkor ott a 12.heti genetikai ultrahang után szabad döntést adtak volna nekünk és nem tették volna tönkre az életünk és a gyermekét sem. Belegondoltam mi lesz ha felnõttként is ilyen lesz, mi lesz vele?! Nagyon gyors úgymond villámgyors másodpercek alatt az életét veszélyezteti.
Elfelejtettem leírni fogadott osztály vezetõ fõorvos volt és jelenleg is az orvosom aki genetikai ultrahang specialista, de õ sem tudta akkor kiszûrni a bajt.
Pár napig probléma nélkül tartható, és feltételezzük, hogy jó minõségû halolaj.

Akinek pajzsmirigy problémája volt, attól számítva amióta kiderült a probléma, mennyi idő múlva sikerült a teherbeesés? Egészséges lett a baba, ha már megszületett?

Minkét vélemény, tehát a túlműködés és az alul működés is érdekel!

Legjobb válasz: 5 év után,alulmûködésem van,egészséges lett a lányom ,37.héten 3630grammal született.Végig szednem kellett a gyógyszert és 6 hetente ellenõrzésre jártam.

5 év után, alulmûködésem van, egészséges lett a lányom , 37.héten 3630grammal született.Végig szednem kellett a gyógyszert és 6 hetente ellenõrzésre jártam.
Második szülésem után egy rutin vizsgálat után derült ki hogy nagyon alulmûködik a pajzsmirigyem. Ekkor volt a lányom 2 hós szóval igen valószínû hogy már terhesség ALATT is az volt...:(( De semmi baja a lányomnak!! Okos értelmes kislány. 2 éves vagy féléve mondatokban beszél. Ezután szednem kellett folyamatosan hol kevesebbet hol többet. Épp túl kevésre álltunk vissza mert a tsh-m megint magas lett, amikor terhes lettem a harmadik babámmal, egyetlen alkalomból. Úgyhogy magas tsh-val is teherbe lehet esni. Terhesség és szoptatás alatt is végig szedtem, semmi baja a kicsinek se most amennyit látok belõle még (1 éves szóval nyilván még nem beszél:) ) Azért írom ezt a beszéd dolgot, mert a szellemi mûködésre szokott rosszul hatni az alulmûködés. Születési idõ: a nagyobb 40.hétre 4300al , a kisebb 40.+3 ra 4100 al született.
Nekem alulmûködik. Attól számítva, hogy elkezdtem a gyógyszert, kb. 8 hónappal késõbb spontán teherbe estem. A kisfiam egészséges, most a második babát várom.
Szia! Nekem alul mûködik, decemberben kaptam meg az amen-t az orvosomtól a babára! Akkor abba is hagytam a gyógyszert, még nincs baba, de még nagyon az elején vagyunk! :)
Véletlenül derült ki, mikor még csak messzi terv volt a baba, gyógyszert sem kaptam, csupán alaposabban megfigyeltek. Elsõ próbálkozásra megfogantam, ahogy lehetett, mentem dokihoz, kaptam naponta fél gyógyszert (alulmûködés) aztán késõbb egy egész szemre váltottunk. A babám napra pontosan született a 40. héten, utána is kellett szednem a naponta 1 gyógyszert.
Nekem csak a 12. heti vérvételnél derül ki, hogy alulmûködésem van, ráadásul valószínûleg autoimmun eredetû. Tehát emellett sikerült teherbe esni. A doki szerint ha megmarad a baba így gyógyszer nélkül (mert inkább ez a veszélyes az elején), akkor baja sem lehet, mert az õ pajzsmirigye már a 8. hétig kialakul, a szellemi fejlõdésben a problémát pedig nem önmagában a pajzsmirigy, hanem a jódhiány okozza, de ha szedsz jódtartalmú kismama vitamint és jódozott sót használsz a fõzéshez, akkor ez nem is fordulhat elõ.
Ja, elõzõ vagyok, én már utolsó trimeszterben vagyok, de persze azóta a gyógyszert is kapom rá.
sziasztok! Megkérdezhetem kinek milyen magas volt a TSH-ja? Nekem 2.3 és a dokim szerinte jó.Lassan 1éve nem jön a kistesó, korábban elsõre babás lettem.Minden leletem szuper csak ez gyanús és szerintem ez a mumus.Nem tudom mit tegyek:(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!