Találatok a következő kifejezésre: Ha egészséges akkor (158 db)

Ha egészséges akkor is van egy kis szaga a férfi nemi szervnek?

18 éves vagyok és azért van egy kis bukéja.

Legjobb válasz: A nap végére már van, ezért érdemes szex elõtt fürdeni :D

A nap végére már van, ezért érdemes szex elõtt fürdeni :D
Igen, épp úgy ahogy a bõrünknek is.

Ha mindenki tudja, hogy a Mc Donald's kaják totál nem egészségesek, akkor miért eszik olyan nagyon sokan?

Legjobb válasz: A dohányzásról mindenki tudja, hogy nem egészséges, mégis mennyien csinálják... A mértéktelen piálás sem egészséges, mégis mennyien csinálják... A drogok se valami egészségesek, mégis hányan... Egyszerûen azért, mert jólesik.

A dohányzásról mindenki tudja, hogy nem egészséges, mégis mennyien csinálják... A mértéktelen piálás sem egészséges, mégis mennyien csinálják... A drogok se valami egészségesek, mégis hányan... Egyszerûen azért, mert jólesik.
Mert finomak. És ezzel másnak nem ártok mint pl a cigifüstöt kifújók.
Ha minden nap babot enne az ember, az sem lenne egeszseges. Nem lesz senkinek sem baja, ha heti/havi egyszer ketszer a mek-ben eszik. En kulonben sokat utazok a munkam miatt es ha gyorsan kell enni, akkor en is oda megyek, mert tudom, hogy mit eszek.
Érdekes, hogy nekem például nem ízlik az ottani kaja, szerintem szörnyen rossz a minõsége.(és drága)
Szerintem is nagyon szar az ottani kaja, ma enni akarok, inkább egy normális éttermet keresek, ahol emberi adagot kapok olcsóbban, és nincs mindennek egyforma íze.
Néhány kutató szerint már a mekis kajákba is olyan függõséget okozó ízfokozókat csempésznek, amivel az emberek úgy rá tudnak szokni, mint a dohányra. Egyik volt osztálytársam például naponta a mekiben EBÉDELT! mondtam neki, hogy egy nagy barom, mert a saját testének árt, azt mondta, hogy tudja, de nem bír vele leállni. Én akkor döntöttem úgy, hogy soha többé Mc'Donalds... Még egy érdekes info: Minden szín más-más érzést kelt az emberben, a zöld a nyugalmat, a vörös az aktivitást stb... Nos, ezeket keverni is lehet, hogy különféle eredményeket érjenek el. És láss csodát, a vérvörös és a citromsárga szín kombinációja erõs éhséget kelt az emberben, elég, ha csak ránézel egy mekis táblára és biztosan rágondolsz, "dejó lenne most enni belõle egy kicsit..."
Mindenki tudja, hogy rossz a globális felmelegedés, mégis mindenki szarik rá és beül aznap is a kocsiba.

Ha egészséges diétázom akkor nem fogyok semmit ha kevesebbet eszem akkor tartalékol a testem hogy van ez?

160 cm és 73 kiló vagyok.

Legjobb válasz: A diéta lényege nem a fogyás, hanem a megfelelõ tápanyag bevitele. Ha keveset eszel, akkor azért áll át a szervezeted tartalékolásra, mert úgy érzi, nem tudsz elegendõ ételhez jutni, így amit tud, azt igyekszik elraktározni. A fogyáshoz két dolog szükséges: egészséges táplálkozás ÉS megfelelõ testmozgás. Csak az egyikkel nem fogsz fogyni, mindkettõre szükség van.

A diéta lényege nem a fogyás, hanem a megfelelõ tápanyag bevitele. Ha keveset eszel, akkor azért áll át a szervezeted tartalékolásra, mert úgy érzi, nem tudsz elegendõ ételhez jutni, így amit tud, azt igyekszik elraktározni. A fogyáshoz két dolog szükséges: egészséges táplálkozás ÉS megfelelõ testmozgás. Csak az egyikkel nem fogsz fogyni, mindkettõre szükség van.
Várj picit. Az hogy ha egészségesen diétázol akkor nem fogysz ez a nyugati dietetika diétáira vonatkozhat legfeljebb, ahol ugye az egészséges szó nem egészségest jelent. Ám egy sima nyugati felfogású szálkásító étrenddel is fogyhatsz, azért amiért a második feltételezésed sem teljesen igaz. Ha kevesebbet eszel akkor is fogyni fogsz, kivéve ha szélsõségesen kórosan mûködik már az anyagcseréd, illetve értelmetlen izomveszteséged lehet a kevés evés miatt, de ettõl még fogyhatsz. Csak mégis logikusabb és normálisabb ha nem eszel kevesebbet, 'egészséges' helyett jó minõségû ételeket eszel és azért fogysz mert nincs semmi olyan megbetegítõ hatás ami miatt a tested gyûjtené a hájat. Ez számomra tisztább útnak tûnik, de ez az én véleményem.
A kérdező hozzászólása: De nem úgy van hogy minden hízlal ha sokat eszel belõle? Aki este 6 után nem eszik semmit ami azt jelenti hogy 12-14 óra hosszáig nem eszik semmit az mitõl fogy? Ha lefogy 15 kilót és sokkal kisebb darab lesz akkor csak fogy zsírból is nem csak izomból mert annyi izma nincs is, nem?
étrend + sport
Nem is feltétlen fogy az aki 6 után nem eszik. Nem hinnéd mennyi hájas nõ nem eszik már 6 óra után, ettõl még nem lesz egészségesebb az anyagcseréjük (akkor meg miért fogynának)? Anyagcsere, de valójában endokrin rendszert kellett volna írnom. A 12-14 óra böjt a világ legáltalánosabb dolga. Mostanában van hûtõszekrény és így este vacsora, reggel pedig reggeli van, de ez pillanatnyi állapot, abszolút nem jellemzõ az emberiségre a napi sok étkezés, a fél napos böjt sokkal természetesebb nekünk. Hiszen így éltünk alapvetõen, különösebben nem gond, annyira meg nem is elõnyös hogy én ezt ajánlgassam fogyáshoz..
"minden hízlal ha sokat eszel belõle?" Ez egy ilyen nagyon cionista nyugati dietetika szagú betegségiparos általánosítás. Nem lehet így általánosítani a dolgokat, nincs olyan hogy sok salátát eszek és hízok tõle.. nem létezik. Nyilván annyit eszem amennyivel jóllakom, ez "a mennyiség". Ennél többet nemigen kellene enni, de aki ennyit eszik nem jó kajákból az könnyen hízhat. De ha kevesebbet eszik akkor sem lesz sokkal jobb testkompozíciója! Tehát mi számít soknak.. nincs sok evés, mert a legtöbb ember azért eszik hogy jóllakjon, ez meg nem túl sok. Ezért én nem lovagolnék a 'minden hizlal, mérték a fontos' elméleten, szerintem ez nem egészséges megközelítés, és van még néhány ilyen. Sajnos az ilyen megközelítések eléggé félrevezetik az embereket.

Hogy ha egészségesen táplálkozik valaki, és elérte az ideális testsúlyt, akkor nem fog tovább fogyni?

Ez hogy van?

Legjobb válasz: Nem. Homeosztázis. Belsõ egyensúly, ha egészségesen táplálkozik valaki, akkor nem azért fogy, mert fogyás parancsot kap, mert éhezik, hanem mert az étkezése lehetõvé teszi a belsõ egyensúlyt, a balanszot. Azért fogy, mert jól mûködik a szervezete. Az már nem jó mûködés, ha tovább fogy mint kellene, az már megint valamilyen zavar, éhezés hatása lenne.

Nem. Homeosztázis. Belsõ egyensúly, ha egészségesen táplálkozik valaki, akkor nem azért fogy, mert fogyás parancsot kap, mert éhezik, hanem mert az étkezése lehetõvé teszi a belsõ egyensúlyt, a balanszot. Azért fogy, mert jól mûködik a szervezete. Az már nem jó mûködés, ha tovább fogy mint kellene, az már megint valamilyen zavar, éhezés hatása lenne.
Ez attól függ, mennyi az annyi. Egészséges kajából is lehet túl sokat enni, és lehet tõle hízni, ha több kalóriát viszel be tartósan, mint amennyire szükséged van. Ha pedig kevesebbet, akkor nem áll meg a fogyás, csak mondjuk extrém kevés kilónál, nem a normálisnál.
Az már nem egészséges kaja, hogy ha nagy mennyiségben elhízást okoz :)
3. Akkor nem is léteznek egészséges ételek.
Szerintem pedig nagyon sok van. Ezért is merek bátran enni én is, meg persze rengeteg ember rajtam kívül (más-más genetikával, fizikai aktivitással) mert az igazi ételek nem okoznak gondot. Az elhízás betegség, amiért meg kell dolgozni. Például mûkajákkal, efelõl mindenki maga dönt, választás kérdése.

Egészséges dolog egy 15 és fél éves lánynak rendszeresen fogamzásgátlót szedni? Ha nem egészséges akkor miért nem? és mik lehetnek a mellékhatásai a későbbiekben?

Legjobb válasz: Az biztos hogy az abortusznál egészségesebb, de az abortuszt más módszerrel is el lehet kerülni nem csak ezzel a [email protected] Én mondjuk semmilyen korosztálynak nem ajánlom, de ilyen fiatalon tényleg hülyeség szedni. Ha szexelni akarsz akkor védekezzetek inkább gumival.

Az biztos hogy az abortusznál egészségesebb, de az abortuszt más módszerrel is el lehet kerülni nem csak ezzel a [email protected] Én mondjuk semmilyen korosztálynak nem ajánlom, de ilyen fiatalon tényleg hülyeség szedni. Ha szexelni akarsz akkor védekezzetek inkább gumival.
Kimondottan káros ilyen fiataloknak a fogamzásgátló, mert még alig 2-3 éve menstruálnak, kialakulatlan a hormonrendszerük, ciklusuk. Mindezzel a gyógyszert felíró orvos is pontosan tisztában van, de úgy vannak vele, hogy inkább felírják, minthogy abortusz vagy lányanyaság legyen a dolog vége. Úgy is mondhatnánk, hogy 2 rossz közül a kisebbiket választja az orvos, mikor az ilyen 14-16 éves lányoknak felírja. Mellékhatás? Ugyanazok, mint felnõtt nõknél, kiegészítve azzal, hogy tönkrevágja a természetes menstruációs ciklust, mert mint már írtam, ilyen fiatal korban még kialakulatlan. 18 éves korig szerintem ne használj még hormonális fogamzásgátlást, használjatok óvszert. Én is csak 22 évesen kaptam életem elsõ foggátlóját és jobb volt ez így mintha 15 évesen már hormont szednék.
Én 15 évesen kezdtem el szedni a Mercilont (remélem jól írtam) akkor már 4 éve menstruáltam, 3 hónap alatt 48 kg-ról 78 lettem, pedig normálisan ettem és minden nap sportoltam, versenyekre készültem, koriztam, stb A bõröm nagyon ronda lett, tiszta narancsbõrös és csíkos lettem. A mensim azóta is össze vissza jön meg, hol van hol nincs mint a mesében. Azt mondták ha szülök egy gyereket minden helyre jön, 14 hónapos a fiam, de még mindig nem jöttem rendbe. :S Szóval én így 8 év távlatából azt mondom NE kezdj el fogamzásgátlót szedni mert tönkre teszed magad! Azt még hozzáteszem, hogy nekem úgy írta fel a doki, hogy szûz voltam, elmentem a tini ambulanciára hogy le akarok feküdni a barátommal mit javasol hogyan védekezzünk, erre felírta ezt a szart úgy hogy meg sem vizsgált:S Szóval szerintem a minimum egy hormonvizsgálat mielõtt elkezdesz szedni valamit.
A gyerekszülésben nincs semmi egészségtelen....Az egy természetes dolog egy nõ életében.
gyerekszülésnél egészségesebb....
Ugyanolyan mellékhatásai lehetnek, mint idõsebb korban. Betegtájékoztatóban el tudod olvasni...igazából a libidócsökkenéstõl kezdve a trombózisig minden van. De ami rosszabb, hogy utána is lehet mellékhatása:( Sokan azzal érvelnek, hogy már x éve szedi, és köszöni jól van...Hát jah, csak mi lesz, ha abbahagyja? Egy csomó olyan nõ van, akinek nem indul újra a peteérése, vagy összevissza menstruál stb...aztán ha babát szeretne, mehet dokihoz...
A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 09:45 kedves válaszoló...nem ártott volna váltani, ha ilyen rossz hatással volt rád a fog.gátló...valszeg nem igazán tudtam befogadni rendesen a szervezeted...és azért évekig ezt így húzni...nem lehetett kellemes... nekem 16évesen irt fel elöször doki foggátlót...semmi bajom nem volt tõle, amúgyis rendszeres volt a menstruációm, mégrendszeresebb lett, megszépítette az arcomat stbstbstb...és nem hiztam...aztán abbahagytam, mert nem volt miért szedni, több mint egy éve újra kezdtem (ugyanazt) és semmi negatív mellékhatása nem volt...szóval ha nem vállik be az elsõ akkor váltani kell, mivel nem neked való az a foggátló...próbálj ki másikat... 22L
Hogyan szedsz te fogamzásgátlót? A fogamzásgátlót csak rendszeresen lehet szedni és csak orvos írhatja fel vizsgálat és konzultáció után ha csak szerezted akkor felejtsd el ha orvos írta fel hát akkor õ úgyis elmondta hogy mik a kockázatok.
Egészségesebb mint egy abortusz vagy egy terhességami azegész életedet megváltoztatná, én 16 évesen kezdtem el szedni és nekem nem volt gondom vele!most 26 vagyok
Egészségesebb mint egy abortusz vagy egy terhességami azegész életedet megváltoztatná, én 16 évesen kezdtem el szedni és nekem nem volt gondom vele!
Azt még hozzáteszem hogy, nem, nem arra bátorítom hogy szüljön gyereket, csak ne gyógyszerezze magát valaki ennyi idõsen.

Igazak ezek az állítások? Csak azok az ételek egészségesek amik természetesek vagy természetes eljárással készülnek. Ha egészségesek akarunk maradni akkor ezeket kell enni:gabonafélék, zöldség és gyümölcsfélék, húsfélék (tej és a tojás is)

Legjobb válasz: A szó szerint vesszük, akkor a húst és tojást legfeljebb nyersen lehet fogyasztani, hiszen ki látott már olyat, hogy a természetben megsülne vagy megfõne csak úgy valami, mielõtt megeszik. Illetve a növényeket nem szabad öntözni, hiszen az sem természetese. Csakis esõ érheti õket.

A szó szerint vesszük, akkor a húst és tojást legfeljebb nyersen lehet fogyasztani, hiszen ki látott már olyat, hogy a természetben megsülne vagy megfõne csak úgy valami, mielõtt megeszik. Illetve a növényeket nem szabad öntözni, hiszen az sem természetese. Csakis esõ érheti õket.
A kérdező hozzászólása: [link]
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Csak azok az ételek egészségesek amik természetesek vagy természetes eljárással készülnek" Ez azt sugallja, hogy mesterségesen nem lehet elõállítani egészséges ételeket. Ez nagyjából igaz. Már a nem-földben termõ zöldségek sem olyanok mint a földben termettek, a nem-természetes takarmányon tartott állatok húsa sem olyan mint a természetes takarmányon nevelkedett állatoké, a szintetikusan készített, nyomtatott húsokba bele sem gondolnék.. valószínûleg a 'mûkaják' tápanyagokkal ellátnak minket, de hosszú távon nem bizonyulnak elégségesnek, erre jó példák a gabonák. Adnak tápanyagokat, bár rossz arányban, bár fitotoxinokat tartalmaznak, de nem is jók hosszú távon. 2. állítás viszont egyértelmûen hamis. Ez ugye a nyugati táplálkozás alapja, de valójában a tej- és gabonaevõknek jellemzõ betegségeik vannak. Mert a tej és a gabonák is nagy inzulinszint emelkedést okoznak. Gyulladásfokozóak. Pszichoatkív vegyületeket tartalmaznak. Ezeknek hosszabb távon mindig meglátszik a hatásuk. Kevés ember érzékeny rájuk rövid távon, de komoly embertömegeknél okoznak komoly belsõ problémákat hosszabb távon.
X-Waves: senki nem mondta, hogy gabonán fejlõdött ki, de a "gabona" értsd fûfélék magva régen is már részét képezte a növényi tápláléknak, különben fel sem fedezték volna a termesztését. Azt sem mondta senki, hogy ezen kell élni, de azt nem állíthatjuk, hogy a gabona fogyasztása természetellenes lenne az emberi fajban. A húsevõ háziállataink esetében viszont már az (csak nézzük meg a kutya-macskatápok összetételét).
A kérdező hozzászólása: file:///D:/Mit%20kell%20ennie%20az%20embernek.png
#6 – A gabonatermesztés viszonylag modern találmány, az ember nem gabonákon fejlõdött ki és nem is volt szüksége rá, mert az állati eredetû zsírok, húsok és zöldek elegek voltak számára.
A kérdező hozzászólása: az nem természetes amibe raknak valami mesterséges dolgot(tartósítószer, színezék, ízfokozó, fehér cukor, fehér liszt és rizs, mesterségesen elõállított transzzsír stb)
"húst és a tojás tûzön lehet sütni(csak a tojás alá kell valamit rakni)és a tûz az természetes" - Akkor mi nem természetes? Alapvetõen minden megvan a természetben, legfeljebb átalakítják.
A kérdező hozzászólása: fehér kenyér is azért egészségtelen mert hántolatlan gabona nincs a természetben
"alapvetõen azonban az ember nem gabonaevõ." Az ember mindenevõ. A gabonaszem éppúgy növényi termés, mint mondjuk a mogyoró, más kérdés, hogy nagyobb mennyiségben és könnyebben termeszthetõ, de a gazdaságot ne keverjük már bele. A gabonákkal (amik nem génmanipuláltak) nem lenne baj, inkább a termesztési és feldolgozási módszereikkel szokott lenni.
A kérdező hozzászólása: húst és a tojás tûzön lehet sütni(csak a tojás alá kell valamit rakni)és a tûz az természetes
A kérdező hozzászólása: ami emberi táplálkozásra alkalmas
#1 – A húst meglehet sütni tûzön, amely egy természetes elem. Az esõ pedig vízpárából keletkezik, amely a vízbõl keletkezik és amely ismét egy természetes elem. A kérdésre válaszolva pedig a felsoroltak közül zöldségek, gyümölcsök, húsok és tojások azok, amelyek a legközelebb állnak a természethez és a kezdeti idõkhöz ( a gabonafélék hiába tûnnek természetesnek, mert egészen nagy idõskálával mérve a gabonatermesztés mindössze tegnaptól tartozik az ember táplálkozásának forrásai közé, alapvetõen azonban az ember nem gabonaevõ.
Attól függ, mit értünk "étel", "egészséges", "természetes" és "természetes eljárás" alatt. Azért ezek elég ködös fogalmak. Egy táplálékkiegészítõ egészséges? Szerintem sokak táplálkozását egészségesebbé tenné. Vagy az nem étel? Lehet egy étel önmagában egészséges, vagy csak a teljes táplálkozás? Azt kell érteni az állítás alatt, hogy ezek az ételek tényleg mind egészségesek is, tehát egészséges lesz valami attól, hogy természetes eljárással készül? A gyilkos galócából készült pörkölttel mi a helyzet? A táplálkozás ilyen értelemben vett egészségessége egyezik a táplálkozás jóságával? Mi a fontosabb, hogy a táplálkozás a fent leírt meghatározás szerinti egészséges ételekbõl álljon kizárólag, vagy hogy pl. a fontos tápanyagokat megfelelõ arányban tartalmazza?
#14 - Parasztbutítás.

A Down szűrésnél volt valakinek a tarkóredő értéke 3, 10 mm vagy több? Ha igen akkor egészséges lett-e a baba illetve mekkora az esélye hogy beteg lesz?

Tapasztalt szűrések eredménye miatt írok/kérdezek illetve a félelem és bíztatás miatt. Orrcsont látható csak a fránya nyakiredő a vészes. 24 éves vagyok a párom 25.

Legjobb válasz: Szerintem ezzel az értékkel 50-50 % az esély. Az én babámnál tökéletes volt a nyakiredõ, mégis beteg lett, én akkor 27 éves voltam. Sok esetet láttam, amikor a vizsgálati eredmények feleslegesen hozták rá a frászt szegény kismamákra. Én a helyedben elmennék egy másik ultrahangra is a biztonság kedvéért, hátha Nálad is "csak" elmérték. Kívánom, hogy így legyen! Boldog babavárást, egészséges kisbabát kívánok!

Szerintem ezzel az értékkel 50-50 % az esély. Az én babámnál tökéletes volt a nyakiredõ, mégis beteg lett, én akkor 27 éves voltam. Sok esetet láttam, amikor a vizsgálati eredmények feleslegesen hozták rá a frászt szegény kismamákra. Én a helyedben elmennék egy másik ultrahangra is a biztonság kedvéért, hátha Nálad is "csak" elmérték. Kívánom, hogy így legyen! Boldog babavárást, egészséges kisbabát kívánok!
igen, 4, 1-et mértek, mint késõbb kiderült, elmérték teljesen egészséges, ez már a terhesség alatt kiderült egyéb vizsgálatokból, de akkor nyugodtam meg igazán, amikor megszületett és láttam, hogy tényleg mindene megvan
A kérdező hozzászólása: nálad is volt magzatvíz minta vétel? hogy viselted? hogy hogy ekkora értéket elmértek?
Nálunk 3, 5 mm volt a tarkóredõ 13+0 naposan a genetikai ultrahangon, volt magzatvízvétel is és sok más, mindent rendben találtak utána, megszületett idõre szép nagy súllyal, mondták, hogy egészséges, de egy éves korában már láttuk, hogy bajok vannak 18 hónaposan már tudtuk, hogy nagy a baj, de csak három és fél évesen kaptunk megfelelõ diagnózist, elõtte orvostól orvosig jártunk, másfél éven át. A kislányunk sajnos értelmi fogyatékos.
A kérdező hozzászólása: nagyon megrázó. megkérdezhetem hogy mi a baja a picinek? sajnálom hogy rossz kimenetelû lett.. miben nyilvánult meg ez nálatok?
szia kérdezõ. mi újság mostanság veletek? én 14 hetes vagyok, kedden voltam cvs-en, várjuk az eredményt, 3, 3 lett a tarkóredõ az ultrahangon, aztán elmentünk kombinált tesztre, 1:670 lett az eredmény, majd elmentem erre a cvsre az ultrahang után 5 nappal, Dr. Hajdú Krisztina nem értette, miért mentem el, mikor ilyen kockázat jött ki és orrcsont is látható. én nem tudom hogy mi lesz ebbõl, de egy valamit elárulhatok: itt a gyakori kérdéseken száz kérdést is elolvastam már, ahol mindenhol megjelent ez a bizonyos 71%os válaszoló, mint itt nálad, és a szivbajt hozta rá a kismamákra, egyik kérdésben hol lánya volt aki értelmi fogyatékos lett, hol fia, aki autista lett tarkóredõ miatt. azért írom le neked, mert ez nem igaz, láttam hogy ide is írt. továbbá számtalan oldalt olvastam el a tarkóredõrõl és annak esetleges következményérõl. fórumokat, külföldi oldalakat, könyveket a neten, professzorok által írt bejegyzéseket. amit én találtam, és fontos: http://www.fetalmedicine.com/fmf/FMF-hungarian.pdf ha érdekel olvasd el, számomra nagyon hasznos volt, de ha nincs idõd csak lapozz a 98 oldalra. azoknál a magzatoknál, akkor nem lett 3, 5 mm felett a tarkóredõ, továbbra is 95% esélyük van az egészséges életre, természetesen ki kell zárni elõtte kromoszómavizsgálattal a rendellenességeket és feltétlenül el kell menni a 14-16 héten, illetve a 21-22 héten valamikor részletes ultrahang vizsgálatra, ahol kizárják a fejlõdési rendellenességeket. én ebben bizakodom, várom a cvs eredményt, várom a késõbbi ultrahangokat. te hány hetes vagy most? voltál magzatvíz vagy méhlepény mintavételen?
Ezt is én írtam ki: Hogyan legyen ennyi türelmem a gyermekemhez? Úgy érzem teljesen kimerített! Rossz anya vagyok? Kezdem feladni! Nap 24 órás állandó felügyelet kell neki egy percre sem lehet magára hagyni, mert olyan dolgokat csinál ami veszélyes és nem normális dolgok! 3 és fél éves a kislányom van egy két éves húga is és pár héten belül születik a kisfiúnk! Jár óvodába szerencsére mert már kikötöttem volna a diliházba, reggel 8-tól délután négyig megy, de az utána következõ sok óra annyira kimerítõ, állandó hiszti dühkitörések, veszélyes helyzetek, egy percre sem áll le, éjfél hajnali egy-kettõ körül alszik el. Nem tud beszélni csak pár szót mond, nem szobatiszta, anyukám velünk lakik de õ sem bírja ezt már, férjem reggeltõl estig dolgozik késõn ér haza. Tegnap este is a mama próbálta elaltatni, a mama elõbb elaludt arra ébredt fel, hogy hangos nevetés közepette a kislányom ugrál az ágyon teljesen meztelenül és odakakilt a feje fölé és odapisilt, és persze ez nagyon tetszett a lányomnak. Pár napja kidobálta az összes szennyest a szennyes tartóból bele állt és bele kakilt. Volt, hogy fel kente a kakit a falra, és olyan is, hogy pl. tanuló kutyust vastagon bekente kakival. Ha egy percre magára hagyom felmászik a konyhaszekrényre bepakolja a mikrót elindítja és olyan boldog, hogy szikrákat szór, az udvarra sem merem nagyon kivinni mellettünk egy játszótér van, sok gyerek anyuka, az én kislányom 1-2 másodperc alatt teljesen meztelen az udvarba, ha felöltöztetem fél percenként újra és újra levetkõzik, üvõlt síkogat, bemegy a Wc-re nyalja a wc kefét, a pisis pelenkát nyalogatja. Több emberes, de mindenki kimerült!:( Egyre durvább dolgai vannak egyre nehezebb. Terhesség alatt veszélyeztetett terhes voltam ultrahangon talált rendellenesség miatt de utána minden vizsgálat érték jó lett egészséges gyermeket mutatott. Egészen másfél éves koráig majd apróbb dolgok mutattak a gondra, most három és fél évesen diagnosztizálták Autizmus sprektumzavarral, és enyhe értelmi fogyatékossággal. Tegnap éjjel már azt találtam mondani a férjemnek, hogy bárcsak akkor ott a 12.heti genetikai ultrahang után szabad döntést adtak volna nekünk és nem tették volna tönkre az életünk és a gyermekét sem. Belegondoltam mi lesz ha felnõttként is ilyen lesz, mi lesz vele?! Nagyon gyors úgymond villámgyors másodpercek alatt az életét veszélyezteti.
Elfelejtettem leírni fogadott osztály vezetõ fõorvos volt és jelenleg is az orvosom aki genetikai ultrahang specialista, de õ sem tudta akkor kiszûrni a bajt.
Pár napig probléma nélkül tartható, és feltételezzük, hogy jó minõségû halolaj.

Ha minden másnap együtt vagyunk a párommal akkor össze kell, hogy jöjjön a baba, nem? Ha egészséges a pár, akkor tuti, ha peteérés is van.

Mikor van pontosan pé., ha érzi az ember a mellfeszülést, vagy el?tte vagy utána?

Legjobb válasz: Össze kéne jönnie, de hiába mûködik jól minden, akkor se biztos, hogy összejön sajnos, ezt fel nem tudom fogni, miért...

Össze kéne jönnie, de hiába mûködik jól minden, akkor se biztos, hogy összejön sajnos, ezt fel nem tudom fogni, miért...
Nekem egyszer a doki azt mondta, hogy ha mindkét félnél minden OK és jókor is vannak együtt, akkor is csak 25% esély van minden hónapban a teherbeesésre, tehát szerinte az a teljesen normális, ha 1 éven belül jön össze a baba. Aztán már máshol is hallottam ezt a számot. 3 év azért már sok!
Persze, összejön. Kérdés, hogy mikor. Nincsen rá garancia, hogy már rögtön a elsõ hónapban ez megtörténik.
Nézd, ha csak az egyik petevezetõd átjárható csak, akkor persze kevesebb az esélyed, de 3 év akkor is sok. Ez már nem lehet véletlen, de lehet, hogy nem gondoltak mindenre az orvosok. Sima nõgyógyásznál voltál? Mert azok bizony elég nagyvonalúak kivizsgálást illetõen. Ne add fel ilyen könnyen, menjetek el meddõségibe, lehet, hogy banális oka van, ami könnyen kezelhetõ. Akár lehet ilyen pajzsmirigy rendellenesség is, amit könnyû kezelni, de a nõgyógyászok még sem gondolnak erre és nem nézetik meg. De ezer ilyen dolog lehet, ez csak egy példa, ha meddõségi orvoshoz fordultok lehet sokkal gyorsabban lesz erdmény. Sok kitartást és sikert Neked!
A kérdező hozzászólása: Természetesen voltunk már kivizsgáláson mindketten. Most a végére már nincs több ötletük a dokiknak. Szerintük Ok. minden. De csak az egyik petevezetõm átjárható ez ugye már csak 50 % és ha azt a 25%-ot nézem akkor biza havonta nekünk csak 12, 5% jár. Hát ez nem túl bíztató. Én is tudom, h. azért ez nem így megy, de nem fér a fejembe. "napont az azt jelenti, hogy tuti nem hagyod ki, a peteérést, hiszen a kisfickók éldegélnek még odabent, s mire elfáradnának pont jön a felmentõsereg. Komolyan nem tudom mit lehetne még tenni. DE tegnap azt mondtam, hogy elég volt, nem tépem tovább magam. Sok volt már. Ha nem hát nem! Aztán majd õszhajú néni leszek mire jön az a gólya. :S BOCS MINDENKINEK.... Azért köszi a válaszokat
Van hogy teljesen egészsége párnak is hónapokat vagy éveket kell várnia....ha olvasod elég sokat ezt az oldalt, rengetegen írják hogy nincs olyan hogy tutira összejön rögtön ha mindkét fél egészséges......különben sokkal sokkal egyszerûbb lenne a gyermekvállalás.
Mi 2 naponta voltunk együtt, és elsõre összejött, de szerintem amúgy ez nem ilyen egyszerû.Sok mindennek okésnak kell lennie.Pl.ha egy férfinek egy picit rosszabb minõségû a spermája.
3 éve próbálkoztok? Kivizsgáláson voltatok már? Mert ennyi idõ alatt tényleg illett volna összejönnie.
A kérdező hozzászólása: pedig elvileg sztem. össze kéne jönnie! Ha minden klappol. Egyébként nemsokára 3 év :) és hááááát
A kérdező hozzászólása: Már voltunk mindenhol. Az telt 2, 5 évbe. Szóval nem tudnak semmit. Most már megtették, amit lehet. Elvileg már ugye van valami esélyünk azzal az egy petevezetõvel... Úgyhogy nekem ez jutott egyenlõre de kösz

Miért nem fogyok ha egészségesen táplálkozom és keveset, csak akkor fogyok ha koplalok?

Eddig tapasztalataim szerint csak akkor fogytam ha éheztem ha koplaltam hetekig ha éreztem hogy éhes vagyok, de mivel egészségtelennek tartottam és féltem a jojó efektustól így bele vágtam egy egészséges táplálkozásba amin cukrot nem fogyasztok és több gyümölcs , zöldség, hús.

Legjobb válasz: ha tényleg fogyni akarsz,akkor még a mostaninál is sokkal kevesebb kalóriát kéne elfogyasztanod

ha tényleg fogyni akarsz, akkor még a mostaninál is sokkal kevesebb kalóriát kéne elfogyasztanod
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Elõször is a táplálkozással kell tisztában lenned, ugyanis a sikeres fogyás lényege, hogy 70%-ban a táplálkozáson múlik és 30%-ban pedig az edzésen.DE! ez nem azt jelenti, hogy nyugodtan elhagyhatod az edzést. Mindenféle mozgás beindít zsírbontást, csak nem mindegy milyen mértékben. Attól is függ, hány kiló vagy. Hagyd el a cukrot, hagyd el a kenyeret (még a "teljes kiõrlésût" is, mivel a legtöbb ilyen színezett fehérkenyér) Tej nem jó, húsból nyerj fehérjét, sok zöldség, kevesebb gyümölcs! Reggelire nagyszerû a zabkása, viszont természetes édesítõszerrel készítsd el(nyírfacukor, stevia), keserû kakaóporral isteni. Én szoktam még zabkásás omlettet is, sok zöldséggel. 10óraira kevés olajos mag, vigyázz vele, mert tartalmaz ez is szénhodrátot. Ebédre hús salival, hús barnarízzsel, panír nélkül! Vacsorára mehet cottage sajt, tojás, túró, zsíszegény sonka, gyümölcsjoghurtot és társait felejtsd el, nem hoy nem egészségesek, kifejezetten károsak, ugyanis gyümölcsöt se igazán láttak.És persze az üdítõitalok se jöetnek szóba. Kb ennyi jutott most eszembe
A tejjel nagyon mellé nyúltál, mint 'egészséges táplálkozás'. A tej miatt a közelében sem voltál, persze hogy nem tudtál fogyni. Mellette ment még valami keményítõ (rizs, búza, kukorica, krumpli) ? Gluténnal, mert azajó :) Csak nem éppen fogyókúrás :)
Nincs zsírégetõ edzés, csak zsírégetõ étrend! A gyümölcsben pedig fruktóz van, amit az izmok nem tudnak energiaként felhasználni! A máj tud max. 50 grammot tárólni belõle!
Ennyit a tejrõl: [link]
A tejben növekedési hormon van. Jó kis hízókúra. Felejtsd el! Bociknak való.
Csak akkor fogsz tudni fogyni ha ismered az ételeket és fogyasztásuk szerinti étrendben állítod össze annak megfelelõen mit akarsz elérni.A FOGYNI VÁGYÓK NYUGODTAN EHETNEK GYÜMÖLCSÖT, SÕT KÖTELEZÕ!!!!És edzeni is megkel tanulni, nem nehéz zsírégetõ edzést végezni csak tudni kell hogyan.
Diétában nem nyerõ a gyümölcs (fruktóz). A tejre meg nem is tudok mit mondani...
1 hét alatt ne is várj csodát! Majd akkor panaszkodj, ha hónapok alatt normál, egészséges étrend mellett, mozgással sem tudod megformálni a tested. Az ilyesmihez idõ kell, nem pár nap.
A kérdező hozzászólása: Olvastam arról sokat ha valaki edz tornázik gyakorlatokat végez akkor az izomzat húzódik összébb de nem a zsír ég. Ha valaki elkezd koplalni és nem annyit eszik akkor is az izomzatból veszít . Akkor mondjátok már meg mitõl lehet fogyni? Ha egy 80 kg nõ lefogy koplalással 50 kg-ra az nem létezik hogy annyi izmot veszítsen ha elõtte hájas volt most meg nem.
zsíros tej sztem semmiképp nem jó, mozogni miért nem mozogtál? én mindig akkor fogyok ha sportolok mellette. van a turbó d, sztem azt probatld ki, nekem legalabbis bevált.
Cottage cheese és túró is tej.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!