Találatok a következő kifejezésre: Ha egész már vagy 6 (5 db)

Ha egész délután (már vagy 6 órája) ébren van a baba, és nagyon mocorog a 37. hétben, az jelenthet valami rosszat?

Legjobb válasz: Szerintem sincs baj, sõt ez inkább csak jót jelenhet! Beszéljj hozzá, az általában segít, hoyg megnyugodjun! Gratulálok! :)

Szerintem sincs baj, sõt ez inkább csak jót jelenhet! Beszéljj hozzá, az általában segít, hoyg megnyugodjun! Gratulálok! :)
Szerintem jobb mintha nem mozogna.-) Barántõm babája is végig mocorgott, egy pillanatra sem állt meg. nem hinném hogy baj van.-) Nyugi:-) A front is hat rájuk..
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtatást! Általában tényleg csak a mozgás hiányáról írnak rosszakat, de furi, hogy pont így a vége felé indult neki, mikor azt mondják, hogy csökken az aktivitásuk...
nagyon is jó, ha mocorog, csak mocorogjon sokat!!!!

6 7es a korababám aki a mai melegtől vagy más okból, ma egész nap kis +szakításokkal mellen volt, keveseket evett, majd már ha elvettem a cicit újra és újra sírt, aztán már tanácstalanságomban megkínáltam tápszerrel, és 60-at evett. Kevés a tejem?

Legjobb válasz: Ha 6 hetes, akkor növekedési ugrása van, ez fix! Ilyenkor átmenetileg hirtelen megnõ a tejigénye, amit a tested csak pár nap késéssel tud követni - de tud! Tehát valóban, most kicsit kevesebb a tejed, mint kéne, de ez élettani dolog és nem amiatt van, mert gond lenne veled. Amit érdemes tenned: - Hagyd a babád annyit és annyiszor szopizni, amennyit és amennyiszer csak kér (igény szerint) és ebbe az éjszaka is beletartozik, sõt! Ez elég megterhelõ lehet most egy ideig, de vígasztaljon, hogy csak átmeneti idõszakról van szó. - Ha nagyon nyûgös lesz a melleden, próbáld õt lefoglalni egy kicsit valami mással, megnyugtatni, aztán ha sikerül és elfogadja, újból mellre tenni. Ez azért fontos, mert ha rögtön tápszert adsz, annak a tejed látja kárát - meg kell próbálni az arany középúton egyensúlyozni az idõhúzással. Figyeld a babád, hogy meddig bírja ki, hogy most nem tudja teleenni magát. Van, aki ezt jobban tûri, van, aki kevésbé. De nincs szó éheztetésrõl, ettõl ne félj! Mindössze idõt kell nyernie a testednek ahhoz, hogy újra elég tejet gyártson, a babád türelmetlensége ellenében. - Pótlást csak legvégsõ esetben adj, ez nagyon fontos!!! Több okból is: minden adag tápszer tovább nyújtja az idõt, amíg elég tejed lesz, ez viszont sokszor a szoptatás folytatása ellen dolgozik.. Ráadásul, ha kockázatos módon (értsd: üövegbõl) adod, azzal egy cumizavart is megkockáztatsz, ami további gondokat okozhat, ezt pedig érdemes elkerülni. Ha mégis muszáj adnod: elsõsorban anyatejet és csak utána tápszert. Akkor, ha már tényleg nagyon kínlódik a babád és csakis annyit, hogy megnyugodjon, de ne legyen dugig a pocakja. (Így hamarabb fog újra szopizni, tehát nem veszik el annyi értékes idõ a tejszaporításból.) És végül, szopibarát módon, tehát ne üvegbõl, hanem kispohárból, csõrösbõl stb. - Játszócumit, ha használtok, most tedd el, ha sikerül, és hagyd, hogy rajtad cumizzon. Ez a plusz inger is segíteni fog a tejfokozásban. - Neked pedig: több folyadék és szükség esetén több pihenés. Próbálj nyugodt maradni, nem aggódni, mert minden rendben van veletek, ennek most így kell lennie. (Lesz még ilyen ugrás 3 és 6 hós korban is.) A fenti tanácsok most a legfontosabbak és legalapvetõbbek, a többi praktika szerintem ezek után jöjjön, ha szükségét érzed. Sok sikert! :)

Ha 6 hetes, akkor növekedési ugrása van, ez fix! Ilyenkor átmenetileg hirtelen megnõ a tejigénye, amit a tested csak pár nap késéssel tud követni - de tud! Tehát valóban, most kicsit kevesebb a tejed, mint kéne, de ez élettani dolog és nem amiatt van, mert gond lenne veled. Amit érdemes tenned: - Hagyd a babád annyit és annyiszor szopizni, amennyit és amennyiszer csak kér (igény szerint) és ebbe az éjszaka is beletartozik, sõt! Ez elég megterhelõ lehet most egy ideig, de vígasztaljon, hogy csak átmeneti idõszakról van szó. - Ha nagyon nyûgös lesz a melleden, próbáld õt lefoglalni egy kicsit valami mással, megnyugtatni, aztán ha sikerül és elfogadja, újból mellre tenni. Ez azért fontos, mert ha rögtön tápszert adsz, annak a tejed látja kárát - meg kell próbálni az arany középúton egyensúlyozni az idõhúzással. Figyeld a babád, hogy meddig bírja ki, hogy most nem tudja teleenni magát. Van, aki ezt jobban tûri, van, aki kevésbé. De nincs szó éheztetésrõl, ettõl ne félj! Mindössze idõt kell nyernie a testednek ahhoz, hogy újra elég tejet gyártson, a babád türelmetlensége ellenében. - Pótlást csak legvégsõ esetben adj, ez nagyon fontos!!! Több okból is: minden adag tápszer tovább nyújtja az idõt, amíg elég tejed lesz, ez viszont sokszor a szoptatás folytatása ellen dolgozik.. Ráadásul, ha kockázatos módon (értsd: üövegbõl) adod, azzal egy cumizavart is megkockáztatsz, ami további gondokat okozhat, ezt pedig érdemes elkerülni. Ha mégis muszáj adnod: elsõsorban anyatejet és csak utána tápszert. Akkor, ha már tényleg nagyon kínlódik a babád és csakis annyit, hogy megnyugodjon, de ne legyen dugig a pocakja. (Így hamarabb fog újra szopizni, tehát nem veszik el annyi értékes idõ a tejszaporításból.) És végül, szopibarát módon, tehát ne üvegbõl, hanem kispohárból, csõrösbõl stb. - Játszócumit, ha használtok, most tedd el, ha sikerül, és hagyd, hogy rajtad cumizzon. Ez a plusz inger is segíteni fog a tejfokozásban. - Neked pedig: több folyadék és szükség esetén több pihenés. Próbálj nyugodt maradni, nem aggódni, mert minden rendben van veletek, ennek most így kell lennie. (Lesz még ilyen ugrás 3 és 6 hós korban is.) A fenti tanácsok most a legfontosabbak és legalapvetõbbek, a többi praktika szerintem ezek után jöjjön, ha szükségét érzed. Sok sikert! :)
Kedves 21.16-os! Ez a fórum valóban azért van, hogy megvitassuk a problémáinkat, csakhogy, probléma és probléma között jelentõs különbség van.Egy koraszülött baba egészségi állapotáról jobb, ha nem a laikus emberek hoznak döntést.Az ügyeletes gyerekorvost 22.óra 19-kor még fel lehet hívni tanácsért, nem arról van szó, hogy hajnali 3-kor mentõvel kell megérkezni piti dolgok miatt, hanem arról, hogy jobb, ha errõl az anyuka szakembert kérdez.Mert a kedves válaszolónak sem volt koraszülött a gyereke, tehát a kérdésre nem tud érdemben válaszolni.A gyerekorvos viszont igen.
Mérd meg a babád szopi elõtt és utána is, ki fog derülni hogy mennyit evett.A lányomnál én is igy jártam mint te, szopizott azt hittem jóllakott de kicsit késõbb elkezdett sirni.Megmértem és kiderült hogy csak nagyon kicsit 30-40 grammot tudott szopni ami a nagy éhséget csillapitotta és utána csak nyámogott a cicin.
Azért van ez a fórum, hogy bárki feltehesse kérdéseit! Ügyeletes orvos még a lázas gyerekkel se foglalkozik igazán , egy kicsit rosszabbul szopizó babával mennyire fog foglalkozni szerinted???? Nekem nem volt koraszülött egyik a kicsim se , de a meleg igencsak megviselte az elsõt ( második téli baba ) Nyugi nem lesz gond, szoptasd amennyit csak tudod, tápszert én hanyagolnám, inkább kínáld többször babavízzel a nagy melegben.
Nyugi! Szerintem csak ebben a melegben (legalábbis, ami Mo-on van, mert ahol én lakom ott 20 fok sincs) lehet, h kicsit erõtlenebb. A cicbõl evéshez jókora erõ kell ám, a cumiból sokkal kevesebb. Az a lényeg, h evett és jól van. Figyeld folyamatosan, tedd mellre, de ha továbbsír, akkor tápszerrel kínáld. Mást most nagyon nem tudsz tenni. Hidd el, hamar rááll majd, megszokja az idõjárást és nem lesz gond. Ha tényleg a tejed csökkenne, azt észre fogod venni, mert nem fog úgy nehezülni a cicid idõvel.
A koraszülötteknek nagyon kiegyensúlyozatlan a hõháztartásuk, ez az irdatlan meleg biztos nagyon megviselte, és elfáradt a szopásban, te meg türelmetlen vagy biztos, és azt gondolod, éhen vagy szomjan hal majd. Ne idegeskedj, igyál sokat (igyál meg egy calcium-pezsgõteblettát is naponta)és ne türelmetlenkedj.Hagyjad szopni, ha tanácstalan vagy, hívd fel az ügyeletes orvost, tõle kérj tanácsot, ne tõlünk.
Mennyi pisis pelenka van?Abbol tudsz kovetkeztetni a bevitt mennyisegre, vagyis mennyit szopott. Feleslegesen ne tapszerezz, lehet csak nyugosebb a meleg miatt
A meleg miatt nálunk is sok a gond a szopizás terén, de érthetõ, mi is nyûgösebbek vagyunk. Mérd a szopit, figyeld a babát most alaposabban, kínálgasd vízzel, teával. Fontos hogy ki ne száradjon. Tápszert is adhatsz, ha már huzamosabb ideig nem eszik rendesen. Majd visszaállsz a csak szoptatásra. Nekem ne mondja senki, hogy le kell gyengülnie a babának, mire már észbe kap az ember. Sokan fogják javasolni, hogy csak a tápszer mumust ne! Ha kell, hát kell, és most aztán kell a víz is!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm, aki pedig azt írta, h ne kérjek itt tanácsot, az honnan tudja, h kerestem e fel szakembert... Ez a fórum azért is van, h mérlegeld, milyen irányba menj tovább

Mit adtok 6 hónapos babátoknak ebédre, ha már kiváltottatok egy szopit vagy tápszert? Ha leírnátok az egész napi evést azt is megköszönném!

Legjobb válasz: reggeli 180 ml tápszer tízórai 140-160 ml gyümi + fél babakeksz + 1 kanál Bio köles ebéd 180-200 ml fõzelék (én fõzöm) Krumpli + valami másfajta zöldség, gyümi (répa, brokkoli, cukkini, sütõtök, cékla, sima tök, alma, meggy, stb) 3 naponta meg plusszban egy jégkocka csirkemell, az egész kis tápszerrel dúsítva. Ha nem elég sûrû dobok bele egy kis Sinlacot, hogy sûrítse. uzsi 150 ml tápszer vacsi 180 ml tápszer 7 hónapos

reggeli 180 ml tápszer tízórai 140-160 ml gyümi + fél babakeksz + 1 kanál Bio köles ebéd 180-200 ml fõzelék (én fõzöm) Krumpli + valami másfajta zöldség, gyümi (répa, brokkoli, cukkini, sütõtök, cékla, sima tök, alma, meggy, stb) 3 naponta meg plusszban egy jégkocka csirkemell, az egész kis tápszerrel dúsítva. Ha nem elég sûrû dobok bele egy kis Sinlacot, hogy sûrítse. uzsi 150 ml tápszer vacsi 180 ml tápszer 7 hónapos
Reggel szopi tizoraira tejpep(neha gyümölccsal, zöldseggel keverve) delben gyümölcs vagy zöldseg fözi delutan harom körül gyümölcs este tejpep es közben szopi ahogy eppen megkivanja:) 6 hos
reggeli 150-160 mili anyatej tízórai 150-160 mili tápszer ebég 1 üveg bébiétel gyömölcsös, zöldséges felváltva uzsi tejpép gyümivel vacsa 150-160 mili anyatej 6 és fél hónapos 1 hónapja kezdtük a hozzátáplálást
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget!Írjatok még!
Nekem 3-án volt 6 hónapos reggel 8-kor tápszer akkor utánna még alszik fél 12-ig akkor melegitem neki a fõzit meg teát csinálok neki du 4-kor megint fõzi este 8-kor fürdés és tápszer!! Nekünk a dokinõ mondta hogy 2-szer adjak neki fõzeléket mert nagyon jó sulyban van már 8 kiló!! Mondta azt is hogy adjak neki tízórait is de délelõtt alszik!!

Meddig kell kóstolgattatni az új ételeket? 2 hét múlva 6 hónapos a fiam. Már elég sok mindent evett, de pl: zöldborsót, spenótot még nem, ezeket is próbálgatni kell, hogy fáj-e a pocija tőle vagy ha ízlik oda adhatom az egészet?

Legjobb válasz: szia elõször csak keveset adj tényleg pl borsó elég puffasztó, hadd szokja poci de aztán adhatsz neki már rendes adagot...elõször fél adagot

szia elõször csak keveset adj tényleg pl borsó elég puffasztó, hadd szokja poci de aztán adhatsz neki már rendes adagot...elõször fél adagot
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!
Az uj kajakat mindig jobb ha elobb leteszteled, hogyan birja a pocija., ha bevalt utanna szerintem nem kell kostoltatni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!