Találatok a következő kifejezésre: Ha eddig szedtem (27 db)

Tündérhegyen, ha eddig nem szedtem gyógyszert, ezután sem kell szednem, ha nem szeretnék?

Legjobb válasz: Barátnõm mondta, hogy elvileg nem tömnek gyógyszerekkel ha csak nem vagyön vagy közveszélyes egyéb esetbe nem. Én is gondolkoztam már hogy bemegyek

Barátnõm mondta, hogy elvileg nem tömnek gyógyszerekkel ha csak nem vagyön vagy közveszélyes egyéb esetbe nem. Én is gondolkoztam már hogy bemegyek
A kérdező hozzászólása: Mármint arra gondolok, hogy eddig nem szedtem, és ha most befekszem nem akarják majd erõszakosan belémtömködni, ugye?
közveszélyeseket nem kezelnek ott, azok mennek a zártra. ha eddig nem szedtél gyógyszert, akkor esélyes, hogy ott se fogsz, kivéve ha nagyon kiborulsz vagy szorongsz és nem tudod kezelni
terapeutától is függ ki kap és ki nem

Ha eddig este szedtem a gyógyszert, és szeretnék reggelre váltani, akkor azt a következő levél kezdésénél megtehetem?

Illetve ha az nem jön be, akkor a következ? levélnél megint visszaválthatok az esti szedésre?

Legjobb válasz: A következõ levélnél biztosan, de szerintem szedés közben is szépen el lehet tolni hogy egyre késõbb veszed be. Kb az összes fogamzás gátlónak van egy 12órás "elcsúszási" ideje szóval ha este 8körül szoktad szedni és csak másnap reggel 8ig beveszed elvileg nem lehet probléma, de azt a pár hetet/napot a következõ levélig kibirod. Ha nem válik be ugyan úgy vissza lehet tenni. 19F <--ne ijesszen meg hogy fiú vagyok a barátnõm már 1 éve szed fogamzásgátlót :)

A következõ levélnél biztosan, de szerintem szedés közben is szépen el lehet tolni hogy egyre késõbb veszed be. Kb az összes fogamzás gátlónak van egy 12órás "elcsúszási" ideje szóval ha este 8körül szoktad szedni és csak másnap reggel 8ig beveszed elvileg nem lehet probléma, de azt a pár hetet/napot a következõ levélig kibirod. Ha nem válik be ugyan úgy vissza lehet tenni. 19F <--ne ijesszen meg hogy fiú vagyok a barátnõm már 1 éve szed fogamzásgátlót :)
bocs, hogy ezt írom, de ne tologasd ezen a levélen belül. várd meg a következõ levelet, mert a tologatás nem egészséges és nem is biztonságos. a következõ levelet reggel kezd el, s ennyi az egész.
ja, és ne nagyon váltogasd, mert a szervezeted sose szokja meg, hogy akkor mi is van. fontos az ugyanabban az idõben szedés, és ez nem csak egy levélen belül érthetõ, hanem végig míg szeded. elõzõ voltam
A kérdező hozzászólása: én is csak a következõ levélném szerettem volna másképp, mert ha este veszem be, és ha elfelejtem és reggelre meg már eltelt 10 óra. Viszont ha reggel szedném, és ne adj isten elfelejteném, akkor lehet, hogy 1-2-3 órán belül eszembe jutna, ami még nem baj :) ezért szeretném... és csak érdeklõdésképp kérdeztem, hogyha mégse válna be jobban, akkor visszatérhetnék-e az estire 1 hónap múlva :)

Ha eddig X fogamzásgátlot szedtem ( 1 évig ) és áttértem másikra ideiglenesen akkor védett vagyok, vagy kell valami plussz védekezés?

Legjobb válasz: az én fogitabim tájékoztatójában le van irva h mi van ha másikról térek át erre és h mit kell csin ni. http://www.drinfo.eum.hu/drinfo/pid/0/medicine

az én fogitabim tájékoztatójában le van irva h mi van ha másikról térek át erre és h mit kell csin ni. http://www.drinfo.eum.hu/drinfo/pid/0/medicine

32 hetes vagyok ha eddig nem ettem igazán zöldséget és gyümölcsöt csak szedtem a terhes vitamint + kalcium és vastabletta és c-vitamint iszok pezsgőtablettába attól még megkap a babám mindent ami neki kell?

Legjobb válasz: Szia. Én pedig vitamint nem szedek, csak KAL-MAG+D-t, inkább sok gyümit, zöldséget ettem. Ne aggódj ha ennyi vitamint szedtél biztos hogy megkap mindent a baba. A védõnõ mondta nekem, hogy úgy viselkednek mint a kis paraziták, elveszik, amik nekik kell. További szép babavárást! 30 hetes kismama.

Szia. Én pedig vitamint nem szedek, csak KAL-MAG+D-t, inkább sok gyümit, zöldséget ettem. Ne aggódj ha ennyi vitamint szedtél biztos hogy megkap mindent a baba. A védõnõ mondta nekem, hogy úgy viselkednek mint a kis paraziták, elveszik, amik nekik kell. További szép babavárást! 30 hetes kismama.
Szia! Ha valamelyik vitaminból, ásványi anyagból vagy nyomelembõl nem jut elegendõ mennyiséghez, azt a vérképed úgyis kimutatja. A lényeg, hogy legalább szintetikus készítményekkel Te bejuttatod a szervezetedbe ezeket. ÉN terhesvitamint szedek, és semmi mást nem is kell, mert tökéletes a vérképem, sokkal jobb, mint terhességgem elõtt (elõtte mindig volt néhány csillagos), de én rengeteg zöldséget, gyümölcsöt eszek, vegyesen. Nálam kiloszámban lehet mérni naponta. Félig tudatosan, de tulajdonképpen nekem ez esik jól, mást ritkán kívánok. Jó egészséget, boldog babavárást kívánok!

Ha eddig nem szedtem folsavat, késő most elkezdeni? 17 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Elvileg a 12. hétig fontos, azt mondják a dokik, mert csökkenti a vetélés kockázatát, illetve a babának nem alakulnak ki bizonyos betegségei. De ha már 17 hetes vagy, ezek szerint nem vetéltél el :) és gondolom a babád is egészséges :) ettõl függetlenül - hogy már túllépted a 12.hetet - szedheted a folsavat, azzal csak jót teszel, mind a babának, mind magadnak!!! Jó babavárást!

Elvileg a 12. hétig fontos, azt mondják a dokik, mert csökkenti a vetélés kockázatát, illetve a babának nem alakulnak ki bizonyos betegségei. De ha már 17 hetes vagy, ezek szerint nem vetéltél el :) és gondolom a babád is egészséges :) ettõl függetlenül - hogy már túllépted a 12.hetet - szedheted a folsavat, azzal csak jót teszel, mind a babának, mind magadnak!!! Jó babavárást!
Szerintem igen. Nem véletlen, hogy az elsõ 3 hónapban javasolják, mert fejlõdési szempontból az az idõszak a legfontosabb. 38 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Igen, minden rendben, egyikünknek sincs semmi baja.:) De azért akkor elkezdem szedni, hogy tökéletes legyen minden.:) Köszi szépen a válaszokat! És jó egészséget mindenkinek!:)
Én sem szedtem eddig semmilyen vitamint, megpróbáltam olyan ételeket enni amiben folsav van. És jók lettek eddig az eredményeim. Csak kálciumot szedek. 18 hetes kisnmami.
Felesleges szedned.Tenyleg az elso 3 honapban lett volna fontos.Most meg a kalcium a fontos inkabb.

Szedhetek deciora-t, ha eddig yasminelle-t szedtem?

Barátnõmnek maradt meg deciora, és odaadná, de nem tudom, hogy szedhetem-e azt az 1 hónapos kieg. védekezés nélkül (amit akkor kellett alkalmazni, mikor elkezdtem a foggátlót). Csak 2 havi, így ha kell a +1hó kieg.védekezés, akkor nem váltok, mert utána úgyis yasminelle-t vennék.

Legjobb válasz: az oldalon a "helyettesíthetõség"-nél kidobják egymást, akkor elvileg lehet, nem?

A kérdező hozzászólása: az oldalon a "helyettesíthetõség"-nél kidobják egymást, akkor elvileg lehet, nem?
Menj orvoshoz! Ne guglizd össze a gyógyszereket, ez nem játék, fõleg a fogamzásgátló!!!

Ha eddig 9kor szedtem a tabit a kövi levélnél válthatok 6 órára?

Legjobb válasz: igen! :D ez aztán fontos dolog.. :)

igen! :D ez aztán fontos dolog.. :)
Percenként haladj, az tuti nem viseli meg a szervezeted. Fél év múlva már szedheted 6-kor is.

Van valakinek azzal kapcsolatban tapasztalata h meddig tart a fogamzásgátló hatása ha abbahagyom a szedését? Úgy értem h eddig szedtem és párommal úgy döntöttünk h csak szeretnénk gyereket.

Legjobb válasz: Azt nem tudom, de sok helyen olvastam, hogy érdemes a szedés után pár hónapot várni míg kiürül a szervezetbõl. Kérdezd a nõgyógyászt.

Azt nem tudom, de sok helyen olvastam, hogy érdemes a szedés után pár hónapot várni míg kiürül a szervezetbõl. Kérdezd a nõgyógyászt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!