Találatok a következő kifejezésre: Ha eddig babánk (9 db)

Ha eddig a babánk átaludta az éjszakát, de most a foga miatt éjszaka is ébren van, ez megzavarhatja az eddig kialakult programját?

Meddig tart a fájdalmas fogzás? Most 3,5 hónapos

Legjobb válasz: Igen, nálunk is ez történt. Addig álomüzemmódban volt a fiunk, mostanában (7 hós) kb 4 hónapos korától többször is ébred. A fájdalmas fogzás -nem akarlak elkeseríteni, de hónapokig is eltarthat. A kisfiam már 7 hónapos, kb 3 hónapja tart a nyálzás, fog meg még sehol, de már dudorodik. Kitartás, majdcsak kibújik.

Igen, nálunk is ez történt. Addig álomüzemmódban volt a fiunk, mostanában (7 hós) kb 4 hónapos korától többször is ébred. A fájdalmas fogzás -nem akarlak elkeseríteni, de hónapokig is eltarthat. A kisfiam már 7 hónapos, kb 3 hónapja tart a nyálzás, fog meg még sehol, de már dudorodik. Kitartás, majdcsak kibújik.
Az még hagyján ha az eggyik kibújik.Jön a többi.Nekem a la´nyom 3 hónaposan kezdte, és 2 hete bújt ki két foga 2 nap különbséggel.Most 6 hónapos.Most jön az alsó 3-as. Kitartás..Próbálj íratni homeos bogyót a gyerekorvossal.Nekem pont ma de.írt fel. A lányom min 4x kel.Már nagyon fáradt vagyok, de ez van...

Más babája is fél a zenélő körforgótól? 11 hetes, állítólag a zene megnyugtatja őket, de az enyém akkor is nekiáll sírni, ha eddig nyugodt volt.

Kinek mennyit eszik/alszik az ennyi idős babája? Tud már fogni,vagy fordulni?

Legjobb válasz: A mi lányunk is félt tõle olyan 2 hónapos kora körül. Kb. 3 hónapos korától szerette. Próbáld meg 2-3 hét múlva újra. Az evés, alvásra nem nagyon emlékszem. Forogni nem nagyon szoktak még ilyenkor, ha igen az nagyon kivételes. 5 hónaposan forgott a lányunk az egyik irányba, a másikba majdnem 6 hónaposan.

A mi lányunk is félt tõle olyan 2 hónapos kora körül. Kb. 3 hónapos korától szerette. Próbáld meg 2-3 hét múlva újra. Az evés, alvásra nem nagyon emlékszem. Forogni nem nagyon szoktak még ilyenkor, ha igen az nagyon kivételes. 5 hónaposan forgott a lányunk az egyik irányba, a másikba majdnem 6 hónaposan.
Az én babám nem fél a zenélõ forgótól. Olyan 5 hetes korában vettük neki, akkor még nem érdekelte abszolút. Rá pár hétre elkezdte nézegetni. Mai napig az ébredés után szinte egybõl kapcsolom neki, azt bámulja, amíg összekészülök az evéshez. :) ) Fogni már nagyon jól tud, igaz a koordinációja még fejlesztés alatt. :) ) Megfordulni még nem tud. 16 hetes
Az enyém sem szerette nagyon sokáig, hogy zenéltettem! kb 4 hónapos korától tetszett meg neki, és az volt pl az utolsó adu ász, hogy még a zenéltetéssel el volt kb 10-15 percet, mikor már fáradt is volt. Szóval változni fog ez még, ne aggódj! Amúgy, nagyon jókat játszott forgás nélkül is a kis figurákkal, ezzel alapozta meg, hogy végül megszerette a játszószõnyegén lógó játékokat. Türelem, a babák mindig változnak, próbáld meg egy hét múlva ismét. 9 hónapos baba anyukája.
Szia. Én nagy lelkesedéssel szereltem be neki a Fp kivetítõs hiperszuper forgót majd mindenki összegyûlt itthon hogy megnézze milyen kis édesen alszik el a zenéjén elõtte meg játszik nevetgél gagyarászik hisz mennyire cukik a macik :) .....namost ahogy bekapcsoltam neki elkezdett teli torokból ordítani és ott kellet kikapcsolni :D még látni sem akarta de egy kis idõ múlva megbarátkozzott a látvánnyal majd a hangokkal és csak azzal aludt el :)
Ugyan ebben a cipõben vagyok. De a választ nem értem :) Na, nekifutok még egyszer :)
Az a lényeg, hogy ha nem mentél vissza dolgozni, akkor nem lesz 180 bérezett napod, ami alapján számolhatják az egyes ellátások összegét. Ilyen esetben az oep megvizsgálja, hogy miért nem volt 180 bérezett nap. Ha azért, mert az irányadó idõszakban (igénylést megelõzõ évben) nagyobbrészt gyes-en voltál (pl. 365 napból 220 napot), akkor a minimálbér alapján számolják az ellátásokat. Ha azért mert nagyobbrészt gyed-en voltál, akkor meg a korábbi ellátást megalapozó jövedelmedet veszik figyelembe. Vagyis jobban jársz. Remélem így már sikerült érthetõbben leírnom:)
Nagyon kedves vagy, köszönöm :) Azzal tisztában vagyok, ha GYED alatt megyek el szülni, akkor anyagilag jobban járok. De ha nem jön össze az elsõ három hónapban a kistesó, akkor átesünk a GYESbe. Ne haragudj, hogy megint kérdezek, de: HA Sikerülne GYED alatt elmenni szülni, akkor valójában ugyanannyit kapnék a második baba után is, mint amennyit az elsõ után? Mivel azt a bért veszik alapul. Amúgy ha jól tudom, akkor csak egy gyerkõc után igényelhetek juttatást. Tehát kapom a GYED-et meg a családit a két gyerkõcre és kész? Bocsánat, hogy így letámadtalak, de már régóta megakartam kérdezni egy hozzáértõtõl! Viki
Szemet szúrt valami! HA GYES alatt szülök, mondjuk 2 hónapot átcsúsztam a GYESbe, akkor is a nagyobb összeget kapom? Viki
A kérdező hozzászólása: Július 10-én lett 2 éves a kisfiam, augusztusban születik a kislányunk.Akkor van esélyem tehát, hogy ugyanazt az összeget kapjam, ha jól értelmezem.
Kérdezõ: igen, te a nagyobb összeget fogod kapni, annyi lesz a gyed, amennyi az elsõ kicsivel (esetleg több, ha volt általános béremelés a cégnél:) Mivel te az évben nagyobbrészt tgyáson, és gyed-en voltál, így nálad nem a minimálbér lesz az alap. Viki: Ha azért nem volt 180 bérezett nap, mert gyeden voltál, akkor a második baba utáni ellátás ugyanannyi (vagy az általános béremelés miatt esetleg valamivel több) lesz:) Igen, jól tudod, ha kapod a GYED-et a tesóra, akkor ezen kívül a két családi pótlék jár:) Ha átcsúszol, akkor lényeges, hogy mennyi idõre csúszol. Ha két hónapra, akkor semmi gond:) Ahogy a kérdezõnél sem lesz:)
Fúúúúúú! Nagyon szépen köszönöm :) El sem hiszed, hogy most ez mekkora megkönnyebbülés nekem! Köszönöm szépen! :) Viki
Szia! Persze, add nyugodtan! Szerintem az eggyik legjobb tápszer.
Ha nincs ekcémás a családban vagy egyéb bõrbajos, akkor elvoleg igen. De azért igy hirtelen váltani...én ugy váltottam tápit, hogy elõször egy kanállal tettem az ujból, a többi régi volt, másnap kettõvel, igy fokozatosan szokta. Most ha nincs a régi, adj egy adagot az ujból, de én vennék holnap a régibõl és fokozatosan adagolnám.
Szerintem nem jó ötlet kevergetni a tápszereket. Adj az újból és meglátod. Különben sem feltétlenül rögtön jön ki az allergia. Akár eltelhet több hónap is!! Mi is úgy jártunk, úgyhogy felesleges ez a túlzott óvatosság.

Mit tehetnénk még annak érdekében, hogy babánk legyen? Az első gyerkőcünk 4 éves, várná már a kis tesót, ha jönne, de eddig sajnos semmi.

2 éve és 2 hónapja hagytam abba a fogamzásgátló szedését. 1 éve próbálkozunk a babával (másodikkal), és nem jön össze. Már orvosnál is voltunk ez-ügyben. Mindkett?nket kivizsgáltak, és minden a lehet? legnagyobb rendben van, mégsem estem még teherbe. Ráadásul, a menszim olyan pontos mint a toronyóra. A doki azt is megmondta, mikor kell együtt lennünk, mi pedig betartjuk, és még sem. Mit tehetnék még? Vajon reménykedhetünk még, hogy lehet második babánk?

Legjobb válasz: Ne idõre, naptár szerint görcsöljetek rá, csak nyugodtan, lazán!

Ne idõre, naptár szerint görcsöljetek rá, csak nyugodtan, lazán!
Biztos, hogy pszichés a probléma, hiszen a 4 évesed a bizonyíték rá, hogy minden rendben van veletek. :) Sajnos a túlzottan akarásnak szokott ez lenni a következménye. Tanács: ne foglalkozzatok semmivel, akkor legyetek együtt, amikor jólesik - és ne akkor, amikor a naptár mondja - és hagyjátok a babára, hogy mikor akar jönni. Ha itt az ideje, jönni fog! (Utóirat: Ugyanebben a cipõben vagyunk, 3 és fél éves a fiunk, és tesót akar. Sajnos mindenkinek elmondtuk, hogy tesót tervezünk, és azóta minden nap kérdezgetnek, meg tonnaszám vetetnék velem a teszteket... Én magam is érzem, hogy jobb lett volna nem szólni senkinek, mert így presztízskérdést csinálunk belõle. A páromat is ugratják, hogy "ha nem jön össze, segítünk", hát nem hiszem, hogy használ neki... Úgyhogy én már közöltem mindenkivel, hogy nem tesztelek, és nem foglalkozom vele, ha jön a baba, elõbb-utóbb úgyis észrevesszük! Azóta sokkal jobban érzem magam, és tudom, hogy össze fog jönni. Miért ne jönne? :) )
A kérdező hozzászólása: Nem rég voltunk dokinál kivizsgáláson, csak azóta megy ez így. Elõtte nagyon lazák voltunk. Igazából nem is én ragaszkodok annyira az idõhöz, hanem a férjem görcsöl annyira. Persze természetesen én is, de õ aztán még engem is fölöz.... Ami a legrosszabb az egészben, hogy a lányunk, már a cukorkáját is megfelezi, hogy az majd a kis-tesóé lesz, és hiába mondjuk neki, hogy még nincs, és hogy majd szólunk ha lesz. Nagyon várja már, és minden nap megkérdezi, hogy mikor lesz kicsi tesója. :(
A kérdező hozzászólása: Kedves Leiah! köszönöm. Igazad van, miért ne jönne! Csak rossz hogy a kislányunknak már 1 éve ugyan azt a választ adjuk, , , Még nincs baba anya pocakjába, de reméljük lesz, és ha lesz, neked mondjuk elõször"
Én is ugyanebben a cipõben járok! Nekem a lányom 5 éves elmúlt és már 14 hónapja nem jön a tesó!A kivizsgálásokat elkezdtük idáig minden a legnagyobb rendben, nem tudom mi a rosszabb ha találnak valamit vagy ha nem?!És az a baj hogy mi is szóltunk, hogy elkezdtük a kis tesó projektet és azóta mindenki piszkál hogy mikor sikerül már.Ja és a legrosszabb amikor le is sajnálnak!A lányom is alig várja már, hogy ne egyedül legyen mondjuk még annyira nem is nyaggat egyenlõre! Úgyhogy borzasztó és nekem éppen most jött meg!Ilyenkor egy világ omlik össze! Remélem legkésõbb karácsonyra sikerül!Ti is ugyanolyan nehezen viselitek mintha az elsõ nem sikerülne, mert én pont úgy érzem?!Ja és már tökre belefáradtam.
A kérdező hozzászólása: Nekem is most jött meg! :( Már én is fáradok. Azt nem mondom hogy feladom, beletörõdök azt hiszem. Nem egyszerû :(

A BAbaám 6 honapos, alvásnál és ha fáradt cumizik. Kell most nagyobb méretre váltanom a cumiját? Ált. Nuk-ot használunk, de van Mam-os is. Eddig ugye 1-est vettem Neki, most milyet vegyünk?

Legjobb válasz: Én saját tapasztalatot tudok írni. A lányom már 15 hónapos, de még mindig a legkisebb méretû cumit használjuk, mert a nagyobbat nem fogadja el, kiköpi azonnal :) Próbálj nagyobbat, hátha neki az a kényelmes :)

Én saját tapasztalatot tudok írni. A lányom már 15 hónapos, de még mindig a legkisebb méretû cumit használjuk, mert a nagyobbat nem fogadja el, kiköpi azonnal :) Próbálj nagyobbat, hátha neki az a kényelmes :)
Próbáld meg a nagyobbat is, majd õ eldönti, hogy melyik kényelmes neki.Én a napokban vettem az egyik bevásárló központban Nuk cumikat 1-es, 2-es kivitelben, mert 399, - volt/darab.

Fürdethetjük úgy a babánkat a kiskádban, hogy teljesen benne fekszik és nem is tartjuk? (eddig ülőkében volt) Nem baj, ha a víz, hab éri a fülét? Hathós baba

Legjobb válasz: Szia én csak pár hónapig fürdettem úgy ahogy te a picidet, aztán teljesen belefektettem,semmi baja nem lesz csak arra figyelj h a szájába ne menjen.mondjuk nekünk nem habzik a viz mert gyógyszertári fürdetõvel fürdetem ,mert kiütéses lett mástól.

Szia én csak pár hónapig fürdettem úgy ahogy te a picidet, aztán teljesen belefektettem, semmi baja nem lesz csak arra figyelj h a szájába ne menjen.mondjuk nekünk nem habzik a viz mert gyógyszertári fürdetõvel fürdetem , mert kiütéses lett mástól.
Én a babaúszás-oktatónktól tudom, hogy így is lehet. Elötte ne töröld ki a fülét, ha zsíros, az védi a víztõl. Utána is csak naggyából a vizet meg a habot a törölközõvel. Ha esetleg rossz neki, odateszi a kezecskéjét fürcsi közben, és ebbõl láthatjátok hogy szereti-e.
szia mi is most kezdtük a nagykádban való fürdést 7 hósak vagyunk. én vettem (baba boltban 900 ft-ért)olyan szivacsot amibe belefeküdve nem éri a víz a fülét.Egy baba alak van kiformázva a fejrész kicsit vastagabb, kb. a popsiáig ér a szivacs hossza. így ha hanyadt fekszik nem kell õt tartani. én nagyon hasznosnak tartom.
Szia!Nem lesz baja az unokahugomat is igy fürdette a hugom.Nálunk a lányom nem szerette ezt.Az utolsotól kérdezném melyik boltban vetted azt a szivacsot?Szeretnék egyet a születendõ fiamnak!Köszi elõre is a választ!Üdv 30 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Na, akkor hajrá ma este! :) Köszi.
Én ülve fürdtetm 9 hós lányom, de mikor konkrétan mosdatom, akkor belefektetem, és semmi baj nincs belõle. Nyugodtan.
A kérdező hozzászólása: Nekünk is van olyan szivacsunk, de én úgy vettem észre, h minden vizet beiszik, ha beletesszük. Nektek?

Mitől és miért lehet, mit tegyek, ha 3 hónapos babánk mostanában többet pisili, hamarabb tele lesz ugyanaz a pelus, amit eddig használtunk?

Legjobb válasz: Talán a nagy meleg miatt többet ivott és ezáltal többet is pisil. Gyakrabban kell csrélni :)

Talán a nagy meleg miatt többet ivott és ezáltal többet is pisil. Gyakrabban kell csrélni :)
Én azt olvastam, hogy ebben a korban már ritkábban pisilnak, de akkor nagyobb mennyiséget. Az én lányom 6 hónapos. Reggel, mikor megnézem a pelust, 10 óra alvás után, szinte üres. Fél óra múlva viszont cserélhetem, mert annyira tele van. Szinte folyik ki belõle. Minél idõsebb, annál kirkábban, de többet pisilnek:)
http://www.kaali.hu Sok siekrt!
Aktus után póckold fel a fenekedet egy nagy díszpárnával, vagy valamivel, mert így a sperma nem tud visszafolyni, hanem bennt marad, tarsd így egy jó negyed óráig. Én ezt 1x csináltam meg a kisfiammal, most 5 éves. Sok sikert!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!