Találatok a következő kifejezésre: Ha eddig alig (45 db)

4hos babának ha eddig almát adtam most adhatok neki krumplit? Nem akar tápit enni

Legjobb válasz: Szerintem adhatsz neki, nagyjából én is akkor adtam. Keverheted az almával is.

Szerintem adhatsz neki, nagyjából én is akkor adtam. Keverheted az almával is.
Ha elkezdted a hozzátáplálást, akkor a krumpli jó lehet, de készülj fel rá, hogy sok baba nem szereti. Jöhet esetleg az õszibarack vagy a meggy is, bár ezeket csak konzervben tudod beszerezni most még. Van itt egy táblázat, hogy nagyjából mit, mikor: http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm
Szia! Az én babám 4 és fél hós. Most volt a védõnõ, és mondta, hogy én is kezdhetem a krumplit, almával kombinálva, inkább bébiételben 6 hónapos korig a nitrit miatt, ami a krumpliban lehet. Ha te párolod, elõször a levét ad 2-3 kanállal, majd köv nap mehet a sûrûje 5-6 kanállal, és így tovább. Ja és az én babám sem hajlandó tászert enni, a tejem pedig épp apadóban. Ráadásul HA-t kap a bõrallergiája miatt, aminek semmi íze!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a válaszokat!!!

Ancsa, Bea és Edit almát vettek. Edit kétszer annyit vett, mint Ancsa, de ebből négyet megevett. Ha a maradék almáját elfelezi, akkor ugyanannyi lesz nála, mint Beánál, aki kettővel kevesebbet vett Ancsánál. Hány almát vett Ancsa?

HELP PLZ!!! :)

Legjobb válasz: Igen, pontosan! Ezért kérdeztem én is, hogy összesen mennyi almát vettek, mert ha ez meglenne, ki tudnánk indulni valahonnan.

Igen, pontosan! Ezért kérdeztem én is, hogy összesen mennyi almát vettek, mert ha ez meglenne, ki tudnánk indulni valahonnan.
Legyen Ancsa a, Bea b, Edit e. Akkor (2*a-4)/2=b és a-2=b, tehát bármennyi almát vehetett Ancsa, Bea 2-vel kevesebbet vett és Editkétszer annyit. Pl. ha Ancsa vett 11 almát, akkor Edit 22-t és Bea 9-et. Behelyettesítve, (2*a-4)/2=(2*11-4)/2=9, itt megkaptuk hogy mennyi almát vett Bea. Nem írja, hogy összesen mennyi almát vettek?
Ez valami beugratós kérdés? Az eredmény akármennyi lehet, bármelyik számmal kijön. Tehát ennyi adatból nem lehet konkrétan megmondani. Pl. ha 100 almát vett, a másik 200-at, 4-et megevett, maradt 196, elfelezve 98, ami 2-vel kevesebb 100-nál.
A kérdező hozzászólása: Nem írja! :/
Akkor bármennyi lehet az Ancsa által vett almák száma.
Legalábbis 2, vagy annál nagyobb szám. 1-nél nincs értelme, mert akkor Edit nem tudna kettõbõl négyet megenni. Kettõnél pedig Bea 0 db almát vett, de az még belefér. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, mindenkinek!!!

Ha eddig még alig pár hónapot dolgoztam (max félév), az is már 1 éve volt, mennyi lesz az a minimális gyás, gyed, vagy gyes, amit majd kapni fogok?

Legjobb válasz: Szia! Tgyásra és gyedre akkor vagy jogosult, ha a szülést megelõzõ két éveben legalább 180 nap munkaviszonyod volt, mely lehet több részletben is. A Tgyás a fizetésed kb 70%-a (168 napig),a gyed tavaly max 80eft volt( a lurkó 2 éves koráig), ezekbõl járulékot, vagy adót is vonnak még. A gyes fix (a gyerkõc 3 éves koráig), ha jól tudom 24eft. Ha eddig tanultál nappali tagozaton, akkor valószínû, bizonyos feltételek mellett tgyásra, gyedre is jogosult vagy. Ha a 180 nap munkaviszonyod nincs meg, akkor gyesre vagy jogosult.Bõvebben: www.oep.hu.

Szia! Tgyásra és gyedre akkor vagy jogosult, ha a szülést megelõzõ két éveben legalább 180 nap munkaviszonyod volt, mely lehet több részletben is. A Tgyás a fizetésed kb 70%-a (168 napig), a gyed tavaly max 80eft volt( a lurkó 2 éves koráig), ezekbõl járulékot, vagy adót is vonnak még. A gyes fix (a gyerkõc 3 éves koráig), ha jól tudom 24eft. Ha eddig tanultál nappali tagozaton, akkor valószínû, bizonyos feltételek mellett tgyásra, gyedre is jogosult vagy. Ha a 180 nap munkaviszonyod nincs meg, akkor gyesre vagy jogosult.Bõvebben: http://www.oep.hu.
Valóban, a 180 munkanapnak kell meglennie, de ennek bejelntett munkaviszonynak kell lennie, és a két munka között max 30 telhet el. TEhát a munkavállalói kiskönyv erre nem jó!! Szerintem te csak gyest fogsz kapni, ami fix összeg és alanyi jogon jár szülés után, másra nem leszel jogosult. Az most 28.000 ft körül van. De a tb felvilágosít, ha felkeresed õket.

3 és fél hónapos babáimnak adhatok-e almát ha eddig csak anyatejet kaptak?

A délutáni szopi után olyan hamar (kb. másfél óra után) megéheznek mindig, gondoltam akkor lehet gyengébb a tej? ha adnék egy kis almát, akkor estig jobban kibírnák, lenne id? termel?dni a tejcsinek. Mert mivel ikrek, 3-4 óránként mindkét cici ürül, tehát kevesebb id? van regenerálódni mint egy babánál.

Legjobb válasz: Szerintem SE almát és pláne NE kekszet, piskótát ne adj. Nekem is ikreim vannak és 6 hónapig csak anyatejet kaptak. Néha én is elbizonytalandotam és adtam tápszeres pótlást. Hidd el, hogy az való 6 hónapos kor alatt és nem nem alma. Nincs kész a gyomruk még anyatejen és tápszeren kívül másra. Kitartás!!

Szerintem SE almát és pláne NE kekszet, piskótát ne adj. Nekem is ikreim vannak és 6 hónapig csak anyatejet kaptak. Néha én is elbizonytalandotam és adtam tápszeres pótlást. Hidd el, hogy az való 6 hónapos kor alatt és nem nem alma. Nincs kész a gyomruk még anyatejen és tápszeren kívül másra. Kitartás!!
az teljesen normális, hogy délután nem bírják addig szopi nélkül, mint máskor. csak emiatt ne kezdd még el a hozzátáplálást. Ez mindenkinél így van. Örülj nagyon, hogy mindkettõjüket is tudod csak szoptatni!!!!!!
Adhatsz.Esetleg tehetsz bele egy kevés kekszet is.Az enyémek szerették.Piskótát négyhónapos koruk után tettem a gyümölcsökbe nekik.
nekem egy babám volt , elsõ honapban kapott tápszer kiegészitést, de utánna már csak anyatejet. mi 3, 5hósan kezdtük a hozzátápit almával. semmi baja nem volt. de kérdezd meg a védõnõd h mit javasolna.
Én is 3, 5 hónaposan adtam elõször frissen facsart pár korty almalét a babámnak. Õ félig tápszeres-félig anyatejes volt, és a védõnõ mondta, hogy nyugodtan kínáljam almával. Szerette :)
Háát.. elég ellentétes válaszokat kaptál. :) Szerintem hallgass a saját megérzésedre és a védõnõtökére, aki feltehetõen jobban ismer benneteket! (Én is rá hallgattam, és sose bántam meg).
Természetes, hogy délutánra kevesebb a tejed. Az én ikreim 5 hónapos korukig éjjel-nappal 2 óránként igényelték a szoptatást, mégsem fordult meg a fejemben, hogy hozzátápláljak (6 hónaposan kezdtem). Természetesen ha Te úgy érzed, hogy számodra ez nagyon megerõltetõ, tégy belátásod szerint.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Valóban megoszlanak a vélemények. én is inkább a szopcsi mellett vagyok, csak délután és az sem mindig van úgy hogy annyira felpuhul a cicim, és fél óra-óra múlva még nincs kész egy újabb kajcsira. Ezért gondoltam. Eddig kétszer adtam nekik almát, szerették.

Anyósom már le is köpött az utcán. Hogy lehetne a viselkedésén túl jutni? Én is legyek vele agresszív, mert eddig alig szóltam neki ha ordított velem, piszkálgatott gúnyosan és leköpött. Minden ment utána ugyanúgy, mintha meg sem történt volna.

Nagyon buta n?, falusi és utál engem.Mindenféle elképzelt dolgokért bánt és terjeszti is ezeket rólam. Muszáj elvinnünk a kisfiamat hozzám, mert nagyon szereti az unokáját, csak épp az unokája anyját gy?löli. Segít fizetni a devizahitelt, ami tulajdonképpen tönkretette már a házasságunkat is sok más mellett, ezért nem lehet vele megszakítani a kapcsolatot. A hitelt a férjem akkor vette fel, amikor még engem nem is ismert.

Legjobb válasz: Ha a hitel nálad "öregebb", akkor lényegében semmi közöd hozzá, a fiának segít, nem neked. Ha az unokája anyját gyûlöli, akkor neked nem kell ott lenni, amikor az unoka vele, nála van. A leköpés viszont ocsmány dolog részérõl, nézz át rajta, ne vedd fel.

Ha a hitel nálad "öregebb", akkor lényegében semmi közöd hozzá, a fiának segít, nem neked. Ha az unokája anyját gyûlöli, akkor neked nem kell ott lenni, amikor az unoka vele, nála van. A leköpés viszont ocsmány dolog részérõl, nézz át rajta, ne vedd fel.
szard le és ne tartsd vele a kapcsolatot. látogassa õt a fia a gyerekeddel, õ meg terjesszen amit akar, elõbb-utóbb úgyis elpatkol...
De téged érdekel mit feltételez rólad? Én magasról tennék rá...
úgy megfejeltem volna, hogy kettéreped a koponyája:D
"Segít fizetni a devizahitelt, ami tulajdonképpen tönkretette már a házasságunkat is sok más mellett, ezért nem lehet vele megszakítani a kapcsolatot. " Engem sem vet fel a pénz, de teljességgel lehetetlen, hogy én ilyet eltûrjek pusztán a pénzért. SEMMIÉRT! Legyen már önérzeted! Nem muszáj a kisfiatokat sem elvinni hozzá. Annak a gyereknek van anyja, aki Te vagy, akár tetszik neki, akár nem. Ha meg a pénz miatt csinálod, akkor ne haragudj, de meg is érdemled.
Hát elég gáz helyzet.Addig mig rá vagytok kényszerülve a pénzére addig nem birtok semmit, ezt õ is pontosan tudja ezért viselkedik igy. Én azt mondom türj addig mig megoldást nem találtok, mást nem tehetsz.
Sõt, ezt nektek nem is kellene késõbb törleszteni neki.
Ha nála van a haszonélvezet, akkor az a minimum, hogy törleszt a részletbõl...
A kérdező hozzászólása: Nem lakik benne senki, üres, de anyósomnál van a haszonélvezet, elzárkózik mindentõl, még azt sem szereti, h a odamegyünk.
Két ház rezsijét fizetitek?
A kérdező hozzászólása: Dehogy fizetjük. Az a ház üres, örökség volt, csak annyira romos volt, hogy felújították hitelbõl, mikor én még a képben sem voltam. Most ott nem lakik senki, nincs rezsi sem. A férjem a gyerekeinknek szánja, hogy tudjunk mi is adni valamit nekik, hogy ne akkor kerüljön fedél a fejük fölé ha mi meghalunk, vagy ha eladósodnak devizahitelesként. Ezért szó sem lehet eladásról, az a pénz elmenne, ház meg nem lenne.
A kérdező hozzászólása: Olyan aranyosak vagytok, hogy kibeszélhettem a problémám. A megoldás tényleg az, hogy tûrök, és a lehetõ legkevesebbet megyek hozzá, amíg nem kászálódunk ki ebbõl a helyzetbõl.
Nem is fûtitek? Az nem jó a háznak! Próbáld meg elérni anyósnál, hogy engedje kiadni. Jó mélyen be kell nyalni, de sikerülhet, ha ügyesek vagytok!
Hát érdekes egy anyósod van.Az egyértelmû, hogy amit ad nektek, azt vhogy fel is hánytorgatja. Ha nem tûrsz, akkor nem fizet. Férjednek kellene kicsit a sarkára állnia.Tudom könnyû ezt mondanom, de hogy leköp az utcán :S Tudod ki tûrné el, ezzel azért szépen porig alázott.Ne hagyd, hogy köpedéknek nézzen.Bocsi, de csak így lehet leírni.Pénz beszél kutya ugat.Nála.Csinálja mert tudja megteheti. Bnõ sincs aki tudna ügyelni a gyermekedre?Merre laktok?Ha tényleg lenne munkalehetõséged, kár lenne kihagyni.Az anyós meg utána elmehet ahova akar.E.
...szerintem a férjednek kellene a sarkára állni..."megvédeni" téged...és elrendezni a ház sorsát (pl.albérlõk, amibõl fizethetõ lenne a hitel)
Nem kell eladni. Albérlõt is fogadhattok bele. Lakik benne valaki?
Amíg anyósod támogat titeket pénzel, addig a kezében a hatalom, és ezt ki is használja! Elsõ közben próbáljatok meg nem függeni tõle! Keress munkát, adjatok ki egy szobát, bármi. A lényeg, hogy ne legyen rá szükségetek. A férjed is tûr te is tûrsz. Ha [email protected], már bocsánat, a viselkedését, akkor másba fog kezdeni: pénzmegvonáls. Mint amikor egy kisgyerek hisztizik. "Ha a toporzékolás nem ér célba, földhöz vágom magam". Ha nem veszitek ki a kezébõl a hatalmat, amit TI adtatok neki, rátok fog telepedni, folyton idegeskedtek, majd veszekedtek... Ennek pedig súlyos következményei lehetnek!
A kérdező hozzászólása: Akkor lehet, hogy jó módszer amit teszek, hogy tûrök? Csak nehéz tenni rá, mert annyira rosszul esik, hogy mindenki jó anya a környezetünkben, csak én vagyok a szar. Elvette az önbizalmamat már teljesen a sok beszólása. Hogy lehet tenni arra, ami bánt? Erõsítsem magamban, hogy buta és lehet bolond is?
A kérdező hozzászólása: Nem fejeltem meg:-D A férjem megkergette, azaz elindult felé és kikérte magának, hogy az õ feleségével senki ne viselkedjen így, anyós meg szalad:-D
A kérdező hozzászólása: Na meg a másik, hogy elhiszik az emberek, amit hallanak, mert engem nem ismernek, én nem ott nõttem fel és néznek rám és olyan rossz velük találkozni. Volt mondjuk egy pozitívum, hogy a szomszéd asszony megkérdezte miért van rossz kedvem. Nem mondtam semmit, erre õ azt mondta, hogy tudja milyen az anyósom és nem hiszi el, hogy rossza anya vagyok, mert akkor nem lógna a nyakamon mindig a kisfiam és nem szaladna elém tárt karokkal.
A kérdező hozzászólása: 09:05-ösnek írom. Hát nem kívánom, de talán jobb lenne neki is:-D
A kérdező hozzászólása: Igazad van, de én attól fogok idegösszeroppanást kapni, hogy heti egyszer ocsmány egy pár órára, mert szerencsére nem kell vele élnem. Én akkor halnék bele, ha vele élnénk. Nagyon akarta, hogy költözzünk oda na akkor már nem élnék. Azt is akarta, hogy õ neveli fel a fiam, és már gyámhatósággal is fenyegetõzött, mert rá mertem szólni a fiamra, hogy ne rugdosson. Szóval ne menjek, azt mondod? Vagy szóljak be neki? Melyik? Mert ez a kérdés.
neked aztán kóros megfelelése kényszered lehet:D a bizonytalanságról nem is beszélve. egyszerûen tegyél a véleményére és hanyagold a nyanyát. kit érdekel mit hord össze és kinek? aki ismer és számít az úgysem hiszi el rólad ezeket
A kérdező hozzászólása: Igen, kóros megfelelési kényszerem van.:-)Jól látod. De nem válaszoltál. Menjek és szarjak rá mit mond, vagy menjek és szólogassak vissza, vagy nem menjek és úgy szarjak rá:-)
Ezt te tudod, melyik könnyebb neked, illetve hogy melyik rosszabb neki.
ne menj és úgy tegyél a fejére. minek mennél, ha csak felhúz és megaláz. ha meg nem vagy ott, akkor hiába bánt, úgyse tudsz róla:D
na ha engem köpne le az anyósom utcán, biztos hogy eleresztenék 1-2 pofont, ha kiabálna és csúnyán beszélne akkor én is ne legyél már ilyen tutyi-mutyi, ideje lenni kiállni magadért
igen legyél vele te is kb ilyen mint ö szologas vissza tegyél rá meg jegyzést ha már nagyon piszkál, az nem fog javitani ha te csak nyeled a hüjeségét, sose értetem ez az anyós meny civakodást mi ebbe a jó!na de vissza térve tegyél alá a hárpiának:)

Ha eddig rosszul alakul folytatodhat jól?

most ismerkedek egy fiúval még nem jöttünk össze de alakul viszont szerintem nem megy valami jól az ismerkedés. Szerintetek hagyjam vagy még jó lehet? én 16 vagyok a fiú meg 18

Legjobb válasz: Vesztenivalód nincs, akár még ki is alakulhat valami. De ha most kiszállsz, sosem tudod meg. 23L

Vesztenivalód nincs, akár még ki is alakulhat valami. De ha most kiszállsz, sosem tudod meg. 23L

Ha eddig még sosem volt hüvelygombám és most elkaptam az mitöl lehet? Mitöl alakul ki? 23/l

Legjobb válasz: elég tájékozatlan a barátod, és nem valami tapintatos, én mondom, nem járnál vele rosszul, ha otthagynád a francba.

elég tájékozatlan a barátod, és nem valami tapintatos, én mondom, nem járnál vele rosszul, ha otthagynád a francba.
A kérdező hozzászólása: Inkabb azert szegyellem, mert mondta, h meg egy baratnöjenek se volt ilyenje es h ö nagyon fel ilyenektöl... eleg szarul esett ....
ezt igazán nem kell szégyellned elõtte, bizonyára õ is tudja, hacsak nem 20 éves, hogy a hüvely nagyon könnyen elfertõzõdik. nemigen van olyan felnõtt nõ, akinek ne lett volna. lehet, hogy közvetve magától a szextõl van. elég, ha nem rögtön utána mosakodunk meg, hanem kicsit késõbb, vagy valamelyikõtök nem közvetlenül elõtte tusol, és máris kész a baj. de akár a betéttõl, tampontól is lehet, mindentõl!!!
A kérdező hozzászólása: Tudom csak szegyellem kicsit magam miatta a pasim elött :(
felborult a hüvelyed ph-ja. ilyenkor elszaporodnak a természetesen jelenlévõ gombák. sok oka lehet.
Nem szedtél mostanában antibiotikumot? Annak a szedése után is kialakulhat, magától.
partneredtõl is elkaphattad
Nyilvános wc elég tipikus - iskolában, munkahelyen, plázában, akárhol -, valamint az uszoda még elég komoly veszélyforrás. Kezeld ki mielõbb!
A kérdező hozzászólása: Regen ugyanezt a fogamzasgatlot szedtem 3 evig amit 1 honapja kezdtem el ujra es sosem volt ilyen tünetem...
Több oka is lehet. Például fogamzásgátló, legyengült immunrendszer, Gyulladás ami megváltoztathatja a hüvely Ph értékét. De elkaphattad wc-én is.

Egy tapasztalt, jó pár évvel idősebb fiú tetszik nekem. Ez szerencsére kölcsönös. Én még mindig szűz vagyok, 24 évesen. Pedig nincs baj velem, eddig a tanulás kötött le. Hogy tudassam vele, történhetne valami, ha úgy alakul a helyzet?

Az a gond,hogy ? úgy tudja,én is elég tapasztalt vagyok,pedig nincs Így.

Legjobb válasz: Én a helyedben elmondanám neki az igazat. mondd el neki, hogy nem merted bevallani, hogy szûz vagy, mert azt hitted, azzal majd imponálsz neki, ha azt hiszi, tapasztalt vagy. sztem elnézi, és még örülni is fog, hogy egy szûz lányt sodort felé az élet.

Én a helyedben elmondanám neki az igazat. mondd el neki, hogy nem merted bevallani, hogy szûz vagy, mert azt hitted, azzal majd imponálsz neki, ha azt hiszi, tapasztalt vagy. sztem elnézi, és még örülni is fog, hogy egy szûz lányt sodort felé az élet.
Ha igazán szeret, nem az számít neki, hogy milyen fantasztikus vagy az ágyban. A másik, hogy akár hiszed akér nem, egy férfinek jó érzés, sõt önbizalomerõsítõ, ha õ veszi el egy lány szüzességét. A rávezetés miatt ne aggódj, a pasik egy idõ után a te kérésed nélkül is próbálkoznak majd:)
24 vagy...miért viselkedsz úgy, mintha 14 lennél? Nem akarlak megbántani, de egy kapcsolatba csak õszintén lehet belépni és miért kellene azzal hencegni, hogy tapasztalt vagy, mikor nem? Nincs abban semmi rossz, hogy szûz vagy, normális pasi ezt még értékeli is. Én is úgy voltam, mint te, aztán mikor arra került a sor, hogy szexeljünk, nem volt semmi gond, sõt...mondd el neki, hogy nincs tapasztalatod, ennyi. Ebben nincs semmi rossz, hidd el!
Amíg csak kölcsönössen tetszetek egymásnak, és nem alkottok egy párt, addig nem kell neki elmondani, hogy nem is vagy oan tapasztalt, amilyennek gondol. Elõször ismerjétek jobban meg egymást, és ha megbízol benne, mond el neki. Persze, azt az elején is tisztázhatod vele, mármint utalhatsz rá, hogy eddig a tanulás foglalkoztatott, így lehet vele selytetni a dolgokat. Tudod, azt sem illik megkérdezni az elsõ randin, hogy szüz vagy még. Így én inkább még nem avatnám õt se bele mindenbe, fokozatossan ismerjétek meg egymást.
mindegy hogy mit mondasz neki, csak történjen már meg...hát nem vagy te szûzanya...
A kérdező hozzászólása: A fiúval nem járok, csupán kölcsönösen tetszünk egymásnak.Én nem mondtam neki, hogy tapasztalt vagyok, ezt õ gondolja Így, bár én hagytam ebben a hitben. Olyan, mintha mégis félne lépni, pedig egyikünk sem kamasz már
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok egy szenteskedõ, de cafka sem. Az a gond, hogy nagyon vonzódom ehhez a sráchoz(õ is hozzám), de szerintem õ csak egy kalandot szeretne(tavaly csak azt akarta).
és az baj egyáltalán teis kapsz tõle meg õis tõled , és lehet hogy emiatt marad veled vagy visszajön, hmm énis rágom magam néha ijen egyszerû dolgokon, ez ez ojan tanult tehetetlenség már énnálam , ne ess ebbe a hibába.. ha hagyod 1szer levadászni magad , rájössz hogy ez kell neked sok bátorságot

Nagyon tetszik egy srác. Eddig alig szólt hozzám, és fb-n szinte sose válaszolt, ha kérdeztem valamit. Viszont pár napja kezd többször hozzámszólni, válaszolni fb-n. Van annak valamennyi esélye, h egyszer megkedveljen? (tanévkezdéstől ismerem. )

egyébként velem se külsőre, se belsőre nincs semmi baj, szép, kedves, és okos is vagyok (ezt nem egóságból mondom, csak mindenki ezt mondja. ) 15L

Legjobb válasz: Nincs.

Nincs.
A kérdező hozzászólása: :(
Ha 15 éves vagy, és most kezd nõni a melled, akko van esélye.

Ha felszámolás alá került a munkahelyem ami eddig kifizetőhely volt és tőlük kaptam GYED-et mennyi az átfutási idő míg átvesz az OEP?

Az októberit még megkaptam a munkahelyt?l, a novemberit már az OEP-t?l várom. Hol tudom ezt megkérdezni? Az összes ügyfélszolgálat géphang ahol meg ügyintéz?vel beszéltem azt mondták nem jó számot hívtam.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!