Találatok a következő kifejezésre: Ha dohányzom a terhesség (5 db)

Ha dohányzom még a terhesség elött, de ahogy kiderül, hogy babás vagyok abbahagyom, azzal jobban ártok neki (ezt mondták), mint ha fokozatosan szoknék le?

Legjobb válasz: Én nem hinném, hogy jobban ártasz neki, sõt minél kevesebbet tölt füstmentesen, annál jobban fejlõdik. Szerintem a legjobb ha rögtön leteszed a cigit. Kitartást. Biztos nehéz lesz, de megéri:)

Én nem hinném, hogy jobban ártasz neki, sõt minél kevesebbet tölt füstmentesen, annál jobban fejlõdik. Szerintem a legjobb ha rögtön leteszed a cigit. Kitartást. Biztos nehéz lesz, de megéri:)
Én a helyedben leszoknék még elõtte
Ha bármikor a terhesség elõtt , vagy akár közvetlenül elõtte le tudod tenni a cigit, akkor mindent megtettél, hogy egészséges babád legyen.Az igaz hogy kell idõ neki hogy kiürüljön a szervezetbõl, de ha a terhesség alatt nem dohányzol, akkor Te már léptél valamit.
A terhességem elõtt én is sokat cigiztem, de amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, rögtön abbahagytam. Illetve nem rögtön, hazudtam, egy szálat szívtam el "búcsúzóul", és kész. Nem esett nehezemre utána, pedig párszor a kezembe vettem a cigisdobozt, hogy "egy szál nem a világ, jobb lesz fokozatosan", de sosem jutottam el addig, hogy rá is gyújtsak, mert rögtön az a kép jelent meg elõttem, hogy ahogy szívom a füstöt, az rögtön átszivárog a babához és fuldoklik szegény. Így aztán nem is cigiztem. És most van egy szép egészséges babám, már a szoptatáson is túl vagyunk, sajnos azóta már én is pöfögök, pedig nagy hülyeség volt visszaszokni, de mindegy, a lényeg az, hogy terhesen, meg szoptatás alatt nem szabad cigizni, még picit sem, mert azzal is ártasz a babának.
mindegyik doki mást mond...dohányzás nehéz téma, sok mindennel árthatunk a babának, és nem tudunk róla..szomszédasszonyom 6 hónapos koráig szivta, én nem rég tettem le....de tedd le, mert nekem pár rémálmom volt miatta 17 hetes...
szia! tényleg orvos függõ a dolog. Az egyik ismerõsömnek azt mondta, ha most drasztikusan leszokik róla, akkor többet árt, mert elvon magától egy olyan dolgot, ami eddig volt, és attól lesz stresszes.
Én már akkor letettem amikor még nem is késett, mert sejtettem, hogy babás vagyok.Ennek ellenére súlyos fejlõdési rendellenességgel született a kisfiam, aki egy hónaposan meghalt.Hálát adok az eszemnek, mert így tudom nem rajtam múlt.Ártani csak akkor tudsz, ha tovább szívod.Ha leteszed csak nyersz.
Igazából ez mindenkiben elég negatív érzelmeket vált ki.De aki télleg dohányos volt az nem tudja egyik pillanatról a másikra lerakni..Legalábbis én nem drasztikusan csökkentettem 1-2 szálra, majd 1-2 slukkra, végül elmaradt:) semmi baja nem lesz a babának ha nem karton számra szívod, elvégre akkor ennyi erõvel ne menj a belvárosi utcákra sem, na de aki ott lakik nem vesz levegõt??
Ez szeritem csak akkor igaz, ha halál ideges vagy mert nem gyújthatsz rá. Én is dohányoztam, de amit megtudtam azonnal letettem a cigit. Nem volt nehéz. Az elsõ pár nap egy kicsit furi volt, a szokások miatt, de aztán jött a hányiger és a cigi szagától is rosszul voltam. Szilveszterkor a páromnak meggyújtottam egy szálat, de elég szarul lettem tõlle. Most már, hogy elmúlt a hányiger, néha eszembe jut, de rágyújtanék, de nem vinne rá a lelkiismeret, és igazából nem is hiányzik. De ha valaki nagyon sokat ideges a cigi miatt, akkor én is úgy tudom, hogy napi 2-3 szál nem olyan ártalmas, mint a sok idegeskedés.

Káros-e a terhesség alatt a babának, ha dohányzom, de nem tüdőzöm le a füstöt?

Úgy hallottam, hogy ha nem tüd?zi le az ember úgy károsabb a cigaretta. De nem tudom, hogy ez mennyire árt a babának.

Legjobb válasz: Ha nem tüdõzöd le, akkor a torkodat, a szájüreget károsítja jobban. A babának nem tesz jót de... egy sík ideg anya szerintem rosszabbat tesz a babának, mint naponta 1-2 szál cigi. (szvsz annál több azért nem jó)

Ha nem tüdõzöd le, akkor a torkodat, a szájüreget károsítja jobban. A babának nem tesz jót de... egy sík ideg anya szerintem rosszabbat tesz a babának, mint naponta 1-2 szál cigi. (szvsz annál több azért nem jó)
tolj be neki egy kis heroint is!!!
tedd le a cigit legalább mig terhes vagy szerintem!gondolj bele neki most fejlõdik ki a keringése, a belsõ szervei, stb..sokkal károsabb neki az a pár szál cigaretta mint neked
A passzív füst (amit a füstölgõ cigaretta ereget a levegõbe) - NÉGYSZER károsabb, mint amit szívsz. Amilyen gyorsan csak bírsz, mondj le a cigarettáról! A babának - azon kívül, amit itt írtak - hiányozhatnak alkatrészei a hatására. Pl. a felsõ karja. De az biztos, hogy kicsi és fejletlen lesz - hajlammal a dohányzásra.
Azért cigiznek az emberek, mert vagy menõségbõl vagy mert megkönnyebbülnek tõle, ezért is tüdõzik le...értelmetlen úgy cigizni hogy nem tüdõzöd le :S
Tök mindegy, hogy mit csinálsz ÁRTASZ neki, sok eszed van.... akkor minek vállalsz gyereket...szánalom..
Nem is jó úgy cigizni, hogy nem szívod le. Akkor inkább rá se gyújts. Anyám cigizett, mikor velünk volt terhes a bátyámmal. Akkor még nem reklámozták, hogy milyen káros. Bátyám koraszülött súllyal jött a világra, és mindketten allergiásak vagyunk. Ja, és mindketten dohányzunk. Ahogy a reklám mondja: tõled tanul cigizni is.
Ha valaki terhes ne dohányozzon!!De tényleg!!Gondolj a babára!!
Én is babát várok, és én is dohányoztam a hetedik hétig, amikor is teljesen nyilvánvalóvá vált, h babát várunk.Nem tervezett kicsi.Azóta a cigipénzt gyümölcsre költöm.Én is jobban érzem magam és õ is:) Amúgy a nikotin léguti megbetegdést, légzésinehézségeket okoz a kicsinek.Illetven nem szerencsés, ha már az anyatejjel a nikotint szívja magába. Amúgy számomra gond nélkül ment a cigi letétele, és már el sem tudnám képzelni, h rágyújtok.(Amúgyis érett bennem az elhatározás.)
Én nagyon erõsen dohányoztam, és el nem tudtam képzelni, hogy letegyem. Amint pozítiv lett a tesztem, azonnal kidobtam a kukába a cigarettát. Mindekinek ki kéne bírnia... Neked tényleg ennyire nem megy?
Ha nem is tüdõzöd le, a nikotin, kátrány, stb. a száj nyálkahártyájáról is felszívódik és így jut belõle a babának is! Sokan le tudtak szokni terhesség aslatt, Neked miért ne menne? Tudom, hogy nehéz (én is dohányoztam, de sikerült még a terhesség elõtt leszokni), de kiért vállalnád a nehézségeket, ha nem a gyerekedért?
ha nem tüdözöd le FELESLEGES szívni. :) károsabb és pénzpocsékolás. Inkább hanyagold amig terhes vagy. a Babának és neked is jobb lesz.

Milyen baja lehet a kisbabának, ha terhesség alatt az anya dohányzik?

Tesóm 16 éves, terhes lett egy id?sebb pasitól, és meg akarja tartani, mert a pasi ezt szeretné. De folyamatosan cigizik, napi másfél dobozzal, és nem tudok rá hatni, hogy hagyja abba. Talán ha megtudná, hogy milyen károkat okozhat, abbahagyná.

Legjobb válasz: koraszülés, oxigénhiány, de amúgy gratulálok a tesódnak, ki fogja eltartani?

koraszülés, oxigénhiány, de amúgy gratulálok a tesódnak, ki fogja eltartani?
gartulálok a húgodnak.basszus ha nem is tufja teljesen letenni legalább csökkentse.én sem tudtam letenni de lecsökkentettem napi 2-3 szálra, aztán egyszer csak letettem végleg úgy h észre sem vettem.
Folyamatos oxigénhiánya van a babának a rengeteg cigitõl, így nem tud rendesen fejlõdni a szervei, az idegrendszere az egész baba fejlõdésére kihat. Most mondhatnám, hogy igen komoly eséllyel pályáz egy fogyatékos gyerekre, akit azért nem egy leányálom felnevelni. De sajnos egy vetélésre több esélye van. Egy csecsemõ és gyermekápoló/ másodéves szülésznõ hallgató
16 évesen, napi másfél dobozzal szív és terhes lett? Szerintem késõ elkezdeni hatni rá. Szüleiteknek kellett volna, amikor megszületett és kicsi volt. Most már mindegy. És a gyerekének is. Bár ne legyen igazam, de szerintem túl sok mindent úgysem tud nyújtani neki. Mertha érdekelné a gyerek nem kéne "hatni" rá, hanem magától követne el mindent, hogy egészséges babája szülessen. De eszerint õt ez hidegen hagyja. Egyébként pedig neked is GOOGLE, tudod ez egy keresõ, és beírod: "dohányzás hatásai a magzatra" és már meg is találtad a választ a kérdésedre, aztán nyomtatás és odaadhatod a húgodnak. Egyébként pedig elmentek egy bevásárlóközpontba és a cigis dobozokon is rajta van, nagy fekete betûkkel.
keringési problémákat okozhat, de korai szakaszban a dohányzás végtag ki nem növést is elõidézhet! Felelõtlen a hugod, és tényleg nem hatni kellen rá, hanem magától kellene legyen annyi esze hogy egy gyerek felelõsség, és nem csak a "megcsinálásig" gondolkodnia!


Dohányzók! Terhesség alatt felhagytatok a dohányzással? Ha igen, hogy ment?

Legjobb válasz: Igen felhagytam és szoptatás alatt is. Sosem jutott eszembe,hogy rágyújtsak.Könnyen ment.Egyik napról a másikra mikor pozitív lett a tesztem.

Igen felhagytam és szoptatás alatt is. Sosem jutott eszembe, hogy rágyújtsak.Könnyen ment.Egyik napról a másikra mikor pozitív lett a tesztem.
amikor már 2 éve próbálkoztunk sikertelenül, visszaszoktam a cigire. A próbálkozások elõtt fél évvel hagytam abba amúgy. A sok idegesség, kudarc miatt szoktam vissza rá, de max napi 3 szálat szívtam, ami kicsit lenyugtatott. A 2. hónapban sikerült a baba, (2 év után) a pozi teszt után eszembe sem jutott, hogy rágyújtsak, csak a baba egészsége számított. Hiányzott az a kevéske cigi is, de nekem nagyon könnyen ment.
2. vagyok, másfél éves múlt a fiam, azóta sem gyújtottam rá, pedig pár hónapja szopik sincsenek :-) neked is sikerülni fog leszokni! Babát vársz már?
van olyan kismama aki végig füstölt, mérgezte magukat(saját magát és a fejlõdõ babát is) terhessége alatt, és nem lett semmi baja a babának, de sajnos egy példát tudok mondani: másfél hónapja, pár héttel korábban megszületett a keresztfiam 2160 grammal, azonnal lélegeztetõre kellett tenni, mert a tüdeje nem volt kifejlõdve, illetve a cigi miatt nem vett magától levegõt :-( súlyos nikotin mérgezése volt a babának!!!!!! 3 hétig kezelgették az orvosok az anyja akaratgyengesége, felelõtlensége miatt!!!!!! Addig lélegeztetõn volt, utána került át egy másik kórházba...az anyja nem is szoptat(hat)ta!!!!!! MEGÉRI?????? 2-es vagyok..
elsõ terhességemnél 2-3 hétbe tellett mire teljesen leraktam a cigit, persze napi 2 szál cigirõl beszélek nem egy doboznyiról, pedig a terhességem elõtt annyit szívtam....aztán még a szaga is irritált , rosszul voltam tõle , majd szoptatás után nem sokkal váratlan haláleset következtében újra rágyújtottam és vissza is szoktam sajnos.Késõbb átszoktam az elektromos cigire ezt 4 hónapig szívtam, és ismét pozitívat teszteltem:) nagyon könnyen leraktam sõt ismét undorodom még a szagától is!
Lehet le fognak pontozni nem élrdekel!Én a 2dikal cigiztem végig szoptatás alatt is a 3dikal is amikor vele haza jöttünk korház le tettem rögtön majd visza szoktam mikor 8 honapos volt most a 4diket várom 6hetesen derült ki le tettem és vissza se szeretnék szokni nem hiányzik!
Ahogy a doki megerõsítette, hogy ott a petezsák, 5 hetes 2 napos kismama voltam. Este még elszívtam 2 szál cigit, elköszöntem tõle :D viccesen mondva. Azóta nem gyújtottam rá. Én is és a férjem is leszoktunk. Pedig mindkettõnknek elment napi 1 doboz (néha több is ). Nagyon szégyellném magam ha még most is cigiznék. Nem mondom, hogy néha nem jut eszembe, de nem vinne rá a lélek h mérgezzem a babám. Szerintem aki dohányzik a terhesség alatt, az meg se próbálta letenni. Ha valaki elhatározza magát, akkor igenis le lehet tenni a cigit. Akinek meg a doki "megengedte", hogy elszívjon pár szálat, az csak magát nyugtatja vele, de õ is nagyon jól tudja, hogy rosszat tesz. Ezért védekezik ezzel. Bocsi, hogy kifakadtam, de nagyon elítélem a dohányzó kismamákat. És azokat is akiknek egyik kezében ott a kisbaba a másikban meg lóg a cigi.
egyik napról a másikra amint megtudtam hogy babám lesz:-) nekem könnyen ment, pedig erõs dohányos voltam napi majdnem egy dobozzal nyomtam el.
Nekem a rosszullétek miatt nagyon könnyen ment, egyik napról a másikra nem gyújtottam rá, azóta ugyanúgy itt a cigim, már 4 hónapja, le is viszem anyumnak, most, hogy így belegondolok. Az elõzõ terhességemnél ugyanígy rosszul voltam, 16 hétig hányás, stb, nem gondoltam rá, eszembe sem jutott, nem volt elvonási tünetem semmi...Aztán abbahagytam a szoptatást és ahogy ürült ki minden terhességi, szoptatási hormon a szervezetembõl, ugyanúgy kellett rágyújtanom, mint azelõtt, olyan volt, mintha egy percre sem hagytam volna fel a dohányzással.Úgyhogy szerencsés vagyok, hogy a szervezetem segített nekem mindig a cigi felhagyásával a terhességek során.
Mikor a doki megerõsített (6 hetesen), hogy babát várok azonnal abba hagytam a bagót, szoptatás alatt sem gyújtottam rá. Állandóan az járt az eszembe, hogy a gyermekem egészségéért teszem. De ahogy babám abba hagyta 7 hónaposan a szopizást, 1-2 hónap múlva sajnos újra dohányoztam. Barátnõm sem gyújtott rá a terhessége alatt, pedig õ is nagy bagós volt, sajnos neki nem volt teje, nem tudott szoptatni és így, a sorozatos kudarcok miatt, nagyon gyorsan újra bagózni kezdett.
Elsõ terhességem alkalmával elég nehezen ment, de sikerült, ilyenkor az ember nem magára gondol, hanem a benne cseperedõ új életre. Azután néhány hónapra visszaszoktam, de nem sokat szívtam napi max 2 szálat, azt már könnyebb volt letenni, pedig utána csak 2, 5 év mulva lett másik gyerkõc.
A kérdező hozzászólása: Nem én vagyok terhes, hanem a legjobb barátnõm. Csak õ nem akar leszokni és neki mutatnám meg a válaszokat, hátha segítenek neki.
Igen felhagytam, igaz nem hirtelen két hétbe tellet vagyis 5-tõl 7-hétig. S nem volt könnyû. De megérte mert a babára gondoltam, és most végre szabadnak érzem magam. Csodás érzés nem dohányozni. Érzem az illatokat az ízeket és ami a leges legfontosabb nem mérgezem a babát.

Ha valaki dohányzik terhesség alatt akkor a babája nem hal meg az anyában ugye?

Legjobb válasz: A dohányzástól igaz nagyobb a vetélés kockázata!Hány hetes vagy? Én tudom,hogy nehéz letenni,én is küszködtem ezzel!

A dohányzástól igaz nagyobb a vetélés kockázata!Hány hetes vagy? Én tudom, hogy nehéz letenni, én is küszködtem ezzel!
Nem értem, hogy miért nem lehet leszoki arrol a cigirõl.Nálunk otthon az anyósék cigiznek, mikor megtudtam hogy terhes vagyok az volt az elsõ, hogy betiltottam a benti cigarettázást, vagy különben elköltöztem volna tölük az édesanyámékhoz 100 %, de szerencsere erre nem volt szükség.Hát én egy percig se kockáztatnék a helyedben, és nem értem, te nem szeretnél egy egészséges babát, ez a te és fõleg az õ egész életére kihat majd, csak pár hónapot kellene kibirni 10 hetes kism.
De!Így sokkal nagyobb a vetélés kockázata.Te tudod.Ha fontosabb a baba akkor hadj abba.Hány hetes vagy?Nagyszerû érzés amikor a kezedbe tarthatod. Boldog Baba várást! 2 hetes babuci anyucija:)
Mindenféleképpen veszélyes a terhesség alatt dohányozni.A baba nem biztos hogy elhal, de a méhlepény nem tud úgy mûködni ahogy kellene ezért a baba sorvadhat , kisebb súllyal születik.A késõbbiekben tanulási problémái lehetnek a gyereknek.A kisbabának is joga van az egészséges élethez, már az anyukája hasában is!
A vetélés kockázata nem nagyobb, de nagyon veszélyes a dohányzás, mert a baba koraszülött és kis születési súlyú lehet. A késõbbiekben pedig mindenféle problémája lehet (légzõszervi megbetegedések, értelmi fogyatékosság stb.) Hidd el megéri leszokni, még most sem késõ. Egy életre nem tudnám magamnak megbocsátani, ha lehet hogy miattam van baja a gyermekemnek. Kívánom a legjobbakat! Egy gyógypedagógus édesanya
Szia. Egyik ismerõsöm 6 hónapra szülte meg a babát, aki jukas szivvel született.Az anya végig cigizett, és még most lenne 8hónapos terhes.A pici még kórházba van, de ugy néz ki nem kell mûteni.Hát ez szörnyû, hogy egyes nõk nem képesek annyita megtenni a babájukért hogy azt a rohadt cigit letegyék.Ha a saját egészségüket tünkre teszik, akkor tegyék tönkre, de egy fejlõdö egészséges babájét ne tegyék már tönkre egy életre!!!
Mennyit szivsz egy nap?
Most hiába irnánk százan, h tedd ke, ha eddig nem tetted, ezután sem fogod.Csak ne csodálkozz, ha jobb esetben koraszülött lesz, rosszabb esetben meg megszülöd halva.
De!Meghal!Ne kockáztass!!!
A kérdező hozzászólása: 22-hetes vagyok
Hát én sem értem meg, hogy lehet valaki ennyire akaratgyenge. Én még így is szidni szoktam magam, hogy nem sikerült a baba fogantatása elõtt már legalább egy évvel letenni. Pedig próbáltam, mert mindig a babára gondoltam, és végül is féig-meddig sikerült, de mégis néha-néha visszaszoktam egy-két hónapra. Aztán pont a terhesség elõtt kb. 3 héttel tettem le (mintha megéreztem volna). Amióta kiderült, hogy terhes vagyok, még csak egy pillanatra sem jutott eszembe. Pedig több éves dohányos vagyok (kb. 8 évig dohányoztam, elején még csak keveset, de volt mikor napi 1 doboz is elfogyott, erre se vagyok büszke!) Azt meg hogy mit okozhat már leírták az elõttem szólók. De szerintem elég abba belegondolni, hogy amíg szívod a cigit, addig a baba nem oxigénhez jut, hanem nikotin kátrány és egyéb káros anyagokhoz. Ugyanazt szívja be õ is!
Szia! Az a picike, akit a szíved alatt hordasz, megérdemli, hogy egészségesen szülessen meg! Még nem késõ letenni a cigit. Nagyon sok negatív hatása lehet rá az, ha te dohányzol és ezek közül csak az egyik az, hogy esetleg elhal (bár ez a ritkább esetek közé tartozik).Épp most olvasom egy terhességrõl szóló könyvben (magyar szülész-nõgyógyász írta), hogy a nikotin hatására lelassul a sejtek osztódása, elsõsorban az idegsejteké! Ezen kívül relatív oxigénhiányos állapotot hoz létre a magzatnál. A babád érdekében, inkább légy erõs. Sok sikert!
Ha most azt írjuk, hogy nem, akkor nem teszed le? Sajnos meg van rá az esély, hogy koraszülött lesz, vagy asztmás, vagy bármi egyéb. Van olyan, aki végig cigizett és nem lett baja a babának. Na de ezt nem lehet kiszámolni. Én is cigiztem, míg terhes nem lettem. Elõtte tettem le. Ennyit megér! Csodálatos érzés, ahogy a babám mocorog a pocimban és biztos legalább ennyire csodálatos, hacsak nem jobban, ha már a kezemben tartom. Nem kockáztatnék.
Lányok, itt az a szörnyû, hogy ezt a kérdést 22 hetesen tette fel a kérdezõ!!! Amúgy egyet értek az elõttem szólókkal, egy életet teszel vele tönkre! A saját babád életét!Egy kétgyermekes anyuka
szia. en kb. 6 evig dohanyoztam, naponta kb15-19 szal cigit szivtam, de amiota megtudtam h. babat varok, letettem es nyugodt lehet a lelkiismeretem, az elso par nap még orulten hianyzott, talan méginkabb mint elotte, aztan csak 1-2 szalat, aztan fel szálat szivtam, mert egyre inkabb gyuloltem magam, mert lelkiismeret furdalasom volt, aztan 3 nap utan vegleg lemondtam a cigirol, es mar a fustjet sem birom.de ha ideges vagyok, neha elojon hogy jo volna ragyujtani, vagy almodok rola, de akkor sem teszem meg. nagy akarat es kiatartas kell hozza udv.13 hetes
meg se érdemled azt a babát!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!