Találatok a következő kifejezésre: Ha dohányzom a (126 db)

Ha dohányzik a párom (férfi) attól még lehet egészséges babánk?

A barátommal szeretnénk gyereket, én elmegyek majd n?gyógyászhoz, szedek vitaminokat, de a párom nem akarja abba hagyni a dohányzást még arra a pár hónapra sem amíg próbálkozunk és félek, hogy nem lesz egészséges a babánk, ha dohányzik. Nem rossz nagyon a sperma a dohányzástól? Lehet vmi baja a babának, ha dohányzik a párom és úgy "csinál" babát?

Legjobb válasz: szia nem lesz baja a babának.Ez egy tévhit. Esetleg kisebb az esélye a teherbe esésnek.

szia nem lesz baja a babának.Ez egy tévhit. Esetleg kisebb az esélye a teherbe esésnek.
Ha általa te passzív dohányos vagy , az legalább olyan káros, mintha te is dohányoznál, ezt nagyon határozottan kerülni kell.
Ne aggodj, az en parom is dohanyzik es gyonyoru, egeszseges fiam szuletett. Persze az lenne a legjobb ha leszokna, de ne izgulj emiatt. Csak arra figyeljetek oda, ha osszejott a picur, hogy ne dohanyozzon a kozeledben es minden rendben lesz. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Szia! Nagyon szépen köszönöm a gyors választ! Megnyugtattál :) Már nem aggódom annyira. Köszönöm mégegyszer!
ennyi erõvel ki se mozdulj a lakásból, mert szmogriadó van:) elsõ voltam
Mi is ebben a helyzetben vagyunk, csak azzal a különbséggel, hogy megbeszéltük, második félévben elkezdünk próbálkozni, én megteszem a magam feladatát, a párom pedig szilveszter óta nem dohányzik. Nem én kértem rá, õ akart leszokni, hogy megadjunk minden esélyt a babának. EGyébként számos olyan családot ismerek, ahol a férfi dohányzott (nem is kicsit) és mégis egészséges baba született. A fontos, hogy te ne dohányozz, és lehetõleg kerüld a füstös helyeket. De én azt sem szeretném, hogy a baba is a cigiszagot érezze a páromon, majd ha megszületik.

Akadály lehet egy kapcslatban, ha az egyik fél dohányzik, a másik pedig nem? Tapasztalatok?

Aztán a kompromisszum.. leszokik-e vagy nem. Fontosabb-e a cigi, vagy nem.. Elfajulhatnak a dolgok? Ki hogyan élte meg ezeket a "problémákat"? :)

Legjobb válasz: Hát ez attól is függ hogy a másik rendszeresen és milyen sokat dohányzik. Ha pld mindennap elszív két dobozzal, a párja pedig nem dohányzik és utálja, akkor elég súlyos vita válhat belõle. De amúgy általában úgy szokott lenni, hogy vagy az egyik szokik le, vagy a másik szokik rá, attól függ ki a határozottabb személyiség, erõsebb jellem. Végül is szerintem nem szabad így neki támadni a párodnak, hogy vagy én vagy a cigi. Ezt nem lehet olyan könnyen abbahagyni. De mondjuk lehet kompromisszumokat hozni...õ minden hónapban egy szállal kevesebbet szív például, te meg csinálsz neki valami különleges kaját, minden hónapban egyszer. Vagy ilyesmi.

Hát ez attól is függ hogy a másik rendszeresen és milyen sokat dohányzik. Ha pld mindennap elszív két dobozzal, a párja pedig nem dohányzik és utálja, akkor elég súlyos vita válhat belõle. De amúgy általában úgy szokott lenni, hogy vagy az egyik szokik le, vagy a másik szokik rá, attól függ ki a határozottabb személyiség, erõsebb jellem. Végül is szerintem nem szabad így neki támadni a párodnak, hogy vagy én vagy a cigi. Ezt nem lehet olyan könnyen abbahagyni. De mondjuk lehet kompromisszumokat hozni...õ minden hónapban egy szállal kevesebbet szív például, te meg csinálsz neki valami különleges kaját, minden hónapban egyszer. Vagy ilyesmi.
eggyáltalán nem akadály, nekem... volt már olyan fium, aki dohányos volt és semmi...ne akard leszoktatni :) Ja, és én nem dohányzom...
ameddig a nem dohányos nem kezd el belebeszélni, és kérlelni h ugyan szokjon már le, addig semmi probléma nem lesz. de amint a nemdohányos elkezd lázadozni, és elkezd mindenféle feltételeket szabni, hogyha szeretsz akkor leszoksz, stb, akkor abból hiphop a kapcsolat vége lesz. és igen, a dohányosnak fontos a cigi, de a párja fontosabb, egészen addíg, amíg az a pár elnem kezd lázadni, és ilyesfajta feltételeket szabni. onnan kezdve már nemlesz fontosabb. majd talál egy dohányzó partnert, aki nem szól bele.
nem értem miért kell mindenbe bele kötni.....engem az érdekelne a legkevésbé h cigizik-e!!! annyi más dolog van még ami lényeges h ez teljesen eltörpül mellette....
hát azért kíváncsi lennék h akik azt állítják h nem jönne össze dohányosal egyáltalán, ha meglátna egy izmos jó képû pasit/ bomba nõt aki cigizik elhajtaná "bocsi nem kellesz mert dohányzol":D
Én sem jönnék olyannal alapból össze aki dohányzik, szóval lehet akadály :)
Hát vannak nõk akik elvannak szállva maguktól és nem kell olyan pasi aki dohányzik, ismerkedésnél volt már még anno hogy az volt a gond, hát lesz.rtam, az olyan nõk papucsot csinálnának az emberbõl. Fordítva nézve meg sose néztem a nõknél hogy dohányzik vagy nem, magánügye, nekem is ugyanúgy semmiközöm hozzá. Tehát a véleményem az, hogy döntsd el te akarsz e dohányozni vagy nem, ha nem akarsz ne azért ne akarj mert nem tetszik egy nõnek.
18:56...nincs ezzel semmi gond. írtad h neked eleve elvártás h ne dohányozzon. akkor olyannal gyere össze aki nem dohányzik, és ne próbálj meg leszoktatni senkit. a párod magától jött rá, így neked szerencséd volt. dfe az baromi igazságtalan h te összejössz vkivel erõsen antidohányos vagy és elvárod h õ se dohányozzon. akkor ne gyere össze vele...
Én nem értek egyet ezekkel a válaszokkal!! Én nem dohányzom és elvárom a páromtól is, hogy õ se tegye. Egyszóval nem is jön szóba olyan pasi aki dohányzik! De azt hiszem nem vagyok ezzel egyedül. A mostani párom dohányzott amikor összejöttünk, engem zavart, õ ezt látta és leszokott, de nem csak kifejezettem az én kedvemért, hanem mert rájött õ is, hogy ku..va sok pénz megy el rá és semmi értelme. Nincs miért ragaszkodni hozzá...
én leszoknék a cigirõl ha tudnám h a páromat zavarja... de attól függ ha nekem esne letámadna h én már pedig nem cigizhetek õ akarja megszabni h én mit csinálhatok akkor már azért se sõt többet szívnék:)
az én párom füvezik, mégsem veszekszünk, pedig én nem nem minden esetben jelet problémát, csak ne dumálj bele a másik életébe maximálisan
Én voltam az egyik aki írta, hogy nem kéne olyan aki dohányzik. Van barátnõm köszi :) . És elhajtanám igen , mert egyik , hogy van barátnõm , a másik , meg hogy dohányzik. Én nem tudom elviselni a dohány szagát. Vagy amikor csókolózól és azért lehet érezni. Vagy a ruháján ha érzed. Persze a dohányosok ezt nem érzik, de aki nem , az igen. És nem fogom azt sem eltûrni , hogy a leendõ gyerekemet bármi áron is károsítsa a hülyeségével , és azt a pénzt amit dohányzásra költ is el lehet költeni sokkal jobb dolgokra :) És azt sem szeretném, hogy plusz egy esélyt adjon arra magának, hogy beteg legyen. A dohányosok sokkal gyorsabban is ráncosodnak. És ha neked ennyibõl áll egy kapcsolat, hogy elhajtanád-e mert jól néz ki , akkor igen csak szomorú ember lehetsz , mert nekem egy kapcsolat nem csak a külsõségeken alakul. Sõt nagyrészt nem. Na akkor lehet reklamálni meg lepontozni ... :)

Mit gondoltok arról hogy ha valaki a gyereke mellett dohányzik? Valóban szereti a gyerekét az a szülő?

Legjobb válasz: Ez a dohányzás kérdés elég rázós.Megoszlanak a vélemények.Én nem dohányzom, és elitélem azt aki várandósan,vagy babakocsit tolva dohányzik.DE itt jön az egyén szuverén joga.Ki az aki a másiknak elõ írhatja mikor,mit csinálhat? Nem hiszem hogy ez a "nem szereti" a gyerekét helytálló feltételezés. Csak felelõtlen.Legalábbis az én szemembe.

Ez a dohányzás kérdés elég rázós.Megoszlanak a vélemények.Én nem dohányzom, és elitélem azt aki várandósan, vagy babakocsit tolva dohányzik.DE itt jön az egyén szuverén joga.Ki az aki a másiknak elõ írhatja mikor, mit csinálhat? Nem hiszem hogy ez a "nem szereti" a gyerekét helytálló feltételezés. Csak felelõtlen.Legalábbis az én szemembe.
Én elég erõs dohányos voltam, közel 10 éve szívtam, de abban a pillanatban, ahogy megtudtam, hogy kisbabám lesz, azonnal abbahagytam. És akárki, akármit mond nem olyan nehéz letenni, csak a célra kell gondolni. Nagyon mérges vagyok, ha olyat látok, aki terhesen dohányzik, vagy gyerek mellett, végül is teljesen mindegy. Az a véleményem, hogy ne a szülõ döntse már el, hogy akarja-e szívni azt az egészséges füstöt a gyereke! Rá ér majd felnõtt korában egészségtelenül élni, HA AKAR, akkor már nem a szülõ felelõssége!!!
Én nem egy estben láttam hogy fiatal, csitri anyuci tolja a babakocsit még egészen pici gyermekét és a kezében ott a cigeretta!Hát mondanom sem kell mennyire dühös lettem!:( Én a terhességem elött is egyszerüen undorottam a cigitöl, a terhesség alatt is és most is így van a kisfiam 2éves múlt!
Ma láttam egy nõt a játszótéren, ült a padon és bagózott, mellette a pici baba babakocsiban, amikor kivette méretre nem lehetett több félévesnél. Ez gáz.
Én azt gondolom, attól függetlenül, hogy nem dohányzom, hogy e kérdésed provokatív célzattal született...
Én a pozitív teszt után leraktam, a szoptatás alatt sem szívtam.Sajnos visszaszoktam, de a gyerekkel egy környezetben(lakás, kocsi...) nem szívom.Ha cigizek utána kezet, arcot mosok.Tudom nem szép dolog a cigizés, de arra figyelek, hogy Õ miattam ne szívja a füstöt.
Meg lehetne azt is kérdezni, hogy aki túl korán kezdi hozzátáplálni, cukros itallal itatja (HIPP) vagy akár feleslegesen ülteti, az szereti-e a gyerekét és nem tesz-e kárt benne. Nem dohányzom, de dohányoztam a terhességem elõtt és hiszem, hogy ha nem egy légtérben szívja az anyuka a gyerekkel akkor ez nem gond. Kedves kérdezõ, gondolom, te tökéletesen neveled a gyermeked, de mindenképpen kérdezni akartál valamit ezért csak ezt a provokatív kérdést sikerült kitalálnod, hogy egymásnak ugraszd az embereket ezen az amúgy is elég vitatkozós oldalon. Kár volt... Lehet lepontozni.
Szeretni szeretheti a gyerekeit, viszont felelotlen, mert karositja a gyermeke egészséget, és a lakasban is csak a buz érezheto.
Nem, csak magával törõdik. Unokatesóm mindkettõ mellett szívta a bagót és a gyerekei, hát, hogy nem lesznek atommagkutatók, az már most látszik rajtuk.
A kérdező hozzászólása: nem az a gáz ha dohányzik a szülõ ha nem az ha a gyerekkel egy lég térben, pl bent a lakásban ha szívja is de utána kiszellõztet rendesen és nem akkor amikor a gyerek ott van, mert sajnos sokan csinálják azt h a gyerektõl 2 méterre szívják a cigit és utána nem szellõztetnek ki és áll a füst a lakásban és azt szívja a gyerek.
Ismerek egy anyukát aki úgy dohányzik a gyerkõc mellet ha fúj a szél az ellenkezõ irányba .Vagyis, ha pont szembe fúj velük a szél akkor rágyújt és a háta mögé fújja a füstöt.De ezt is csak akkor ha van vele valaki vagy tényleg nagy a szél és biztos benne hogy a baba nem érez belõle semmit.Így szerintem sincs baj belõle. Tegnap 23:38.
Arra voltál kíváncsi, ki, hogyan vélekedik a dohányzásról???? Marha egyszerû a válasz: akik utálják a bagót, azok szerint minden szülõ felelõtlen, és NEM SZERETI A GYEREKÉT, aki dohányzik, még ha nem a gyerek közelében szívja is. Akik meg dohányoznak, azok úgy is meg tudják magyarázni, hogy hogy nem károsítja a gyerekét. Én egyébként dohányzom, 3 hónapos a babám. Terhesen nem szívtam, és soha nem dohányoztunk a lakásban a gyerek elõtt sem. Ha sétálunk, vagy leülök egy padra, rá szoktam gyújtani, de arra az oldalamra tolom a babakocsit, amerre nem viszi a szél a füstöt. És nem szoptatok.
Utolsó vagyok. Mielõtt félreértené valaki, tehát anyóst nem érdekelte az unokája a pocimban, mert még ha én nem érdekelem az egy dolog, de hogy az unokája a hasamba és úgy dohányzott mellettem....
A kérdező hozzászólása: nem szeretnék senkit se a másiknak ugrasztani csak kíváncsi voltam arra h ki hogyan vélekedik arról h a szülõ egy légtérben szívja a gyerekével a cigit és ez által passzív dohányos lesz a gyerek már elég kicsi korában. mert sajnos nem egy olyan szülõ van aki bent dohányzik a gyerek elõtt a lakásban és ki sem szellõztet, meg se mossa a kezét mielõtt hozzáér a gyerekhez. mert szerintem a gyerek normális fejlõdéséhez nem csak az tartozik hozzá tiszta normális ruhában járjon meg rendesen etessék stb... ha nem az is hogy legyen joga úgy felnõni h ne kelljen folyton egy füstös lakásba haza mennie, és ha akarja ha nem szívni a füstöt, aztán ilyenkor jönnek majd a szülõi sóhajok ha a gyereke rá szokik 12 évesen a cigire...
Kedves kérdezõ!Gondolom te szuper anyuka vagy, és mindent tökéletesen csinálsz..Nem értem miért kell állandóan feltenni a dohányzással kapcsolatos kérdéseket.Már kicsit unalmas.Bocs ha kicsit nyers voltam.
Az a felelõtlen aki a terhesség, szopatás alatt dohányzik, és persze az is aki közvetlenül a gyereke mellett szívja. De abban semmi kivetni valót nem találok ha séta közben rágyújt az anyuka vagy az apuka, hisz nem a gyerek arcába fújja a füstöt. Mit érez abból a gyerek a babakocsiba? Friss levegõn vannak. Mibõl gondolod, hogy nem szereti a gyerekét aki dohányzik? De te biztos jobban szereted a gyereked mert nem dohányzol, és biztos, hogy jobb anya is vagy! :) ) Ja és nem dohányzom mielõtt valaki azt hinné.
Én is visszaszoktama dohányzásra mióta mg van a babám. De : -nem volt tejem, nem szoptattam a terhesség alatt nem szívtam -lakásban SOHA -ha sétálunk SOHA -és mielõtt hozzáérnék átöltözöm és megmosakszom Attól hogy valaki dohányzik a gyereke mellett és ezalatt az egy légteret értetted kérdezõ az tényleg felelõtlenség.Még néha én is annak érzem magamat.Még ilyen óvintézkedések mellett is.
Szerintem biztos szereti attól a gyerekét, csak a butuska agyával nem tudja felmérni és mérlegelni a dolgokat, hogy milyen kárt/ártalmat okoz nekik ezzel. Én is dohányoztam a terhességem elõtt, és a gyermekem miatt letettem. Elõtte már sokszor le akartam tenni, de sosem ment. Rettentõ nagy akarat kell hozzá, és nem elég az ahhoz, hogy kimondom, hogy le akarok szokni, hanem tényleg így is kell érezni. ezt agyban kell eldönteni, s ha igazán nem akarja az ember, akkor nem fog menni.
A kérdező hozzászólása: az ilyen módszerek szerintem is elfogadhatóak de én azokra gondoltam akik egy légtérben minden szellõztetés nélkül szívják a cigit a gyerek mellett. az meg azért tényleg durva ha valaki terhes nõ mellett rágyújt. meg az is ha valaki eszik hiába dohányos és mellette rágyújt a másik szerintem ezek alap etiketti dolgok ami sajnos nagyon sokan nem tudnak :S


Ha dohanyzom, akkor is szabad a babamat szoptatni? Vagy jobb lenne neki a tapszer majd?

Van koztetek dohanyzo szoptato kismama, vagy hallottatok mar rola? Koszi aki valaszol.

Legjobb válasz: De bizony,belekerül a tejbe a nikotin.Itt egy szakértõ véleménye: "A dohányzó anya anyateje bizony jelenõs mennyiségben tartalmazhat nikotint (függ az elszívott mennyiségtõl). A nikotin sejtméreg és szûkíti az ereket. Mindezek következtében rontja a fejlõdõ csecsemõ szöveteinek (pl. agy!) oxigen ellátottságát, egészséges szaporodását, fejlõdését. Ezért gyakrabban alakulnak ki ezeknél a csecsemõknél idegrendszeri és viselkedési zavarok, a szellemi fejlõdés, a beszédfejlõdés zavara, akár alacsonyabb intelligencia hányados, tanulási zavar a késõbbiekben. Az idegrendszeri zavar részeként akár ébredési zavar is jelentkezhet a korai csecsemõkorban (3-6 hó), amely a hirtelen csecsemõhalál veszélyét növeli. Ez utóbbit fokozza ezen csecsemõk un. passzív dohányzása is,( amely fõleg a téli idõszakban nehezen kiküszöbölhetõ), mivel az a füst belégzése miatt a baba légútjainak krónikus gyulladása alakul ki. A dohányzó környezetben nõtt kisgyermekek közt jóval több a komoly tüneteket mutató légúti allergiás is." Én abszolút szoptatáspárti vagyok,de ha nem vagy képes pár hónapra lemondani a cigirõl,h a babád a legjobbat-anyatej-kaphassa,akkor inkább a tápszer.

én is ezt terveztem, mondjuk én úgy gondoltam, hogy ha már nem szoptatok, visszaszokom, ez adott erõt a leszokáshoz.Hát már 13 hónapja nem szoptatok és azóta sem gyújtottam rá, inkább azt a pénzt a lányomra költöm:) Sok sikert a leszokáshoz:) Adjon erõt az h egészséges babát szeretnél:)
De bizony, belekerül a tejbe a nikotin.Itt egy szakértõ véleménye: "A dohányzó anya anyateje bizony jelenõs mennyiségben tartalmazhat nikotint (függ az elszívott mennyiségtõl). A nikotin sejtméreg és szûkíti az ereket. Mindezek következtében rontja a fejlõdõ csecsemõ szöveteinek (pl. agy!) oxigen ellátottságát, egészséges szaporodását, fejlõdését. Ezért gyakrabban alakulnak ki ezeknél a csecsemõknél idegrendszeri és viselkedési zavarok, a szellemi fejlõdés, a beszédfejlõdés zavara, akár alacsonyabb intelligencia hányados, tanulási zavar a késõbbiekben. Az idegrendszeri zavar részeként akár ébredési zavar is jelentkezhet a korai csecsemõkorban (3-6 hó), amely a hirtelen csecsemõhalál veszélyét növeli. Ez utóbbit fokozza ezen csecsemõk un. passzív dohányzása is, ( amely fõleg a téli idõszakban nehezen kiküszöbölhetõ), mivel az a füst belégzése miatt a baba légútjainak krónikus gyulladása alakul ki. A dohányzó környezetben nõtt kisgyermekek közt jóval több a komoly tüneteket mutató légúti allergiás is." Én abszolút szoptatáspárti vagyok, de ha nem vagy képes pár hónapra lemondani a cigirõl, h a babád a legjobbat-anyatej-kaphassa, akkor inkább a tápszer.
Így van ahogy 2. írja.Ezért is írtam annak a csajnak aki ma v tegnap írta ki a kérdését, hogy eszébe e jusson szoptatni ha képtelen letenni a bagót.
Ha nem tudod letenni a bagót, akkor inkább tápszer! Valóban az anyatej a legjobb a babának, de csak akkor, ha nincs tele méreganyagokkal! A cigibõl minden káros anyag - így a nikotin és a különbözõ hamualkotók - átkerül az anyatejbe! A babákban is kimutatható volt az ún. kotinin, ami a nikotin bomlásterméke, és ami rengeteg probléma okozója. Nagyon káros a babára a cigi, ahogy a második is írta!
Szerintem ha a terhesség alatt kibírod cigi nélkül, akkor szoptatás alatt még kibírod. Én is cigiztem a terhesség elõtt, és kb. tisztában voltam vele, hogy örökre nem tudom letenni a cigit, de amíg szoptattam, nem dohányoztam. Utána sajnos visszaszoktam.
Elözö vagyok, a babám eddig egészséges és remélem a cigi miatt késöbb sem lesznek szövödmények.
Én erös bagós voltam. Mikor megtudtam hogy babám lessz rögtön letettem a cigit, pedig naponta 1dobozt simán elfüstöltem.A lelkiismeret erösebb volt mint az hogy rágyujtsak.A babám lassan 6 hónapos még mindig nem cigizek és nem is akarok.A párom továbbra is szívja a cigit és iszonyatosan büdös nem akarom hogy ezt a gyerekem rajtam érezze.Kívánom hogy Neked is könnyen menjen a leszokás.
Nem hiszem, hogy ártana a babának, a tejbe hogy kerülne be a nikotin? Inkább az árt majd neki, ha esetleg mellette cigizel majd.
A kérdező hozzászólása: Utolso ugyes vagy, remelem soha nem is fogsz visszaszokni!
A kérdező hozzászólása: Koszonom, igen gondoltam, hogy nem tesz jot a cigi, persze. Baba elott vagyunk meg, es en ugy tervezem, hogy amig teherbe esek, addig leteszem a cigit. Most vagyok leszokoban amugy, remelem nemsokara terhes is leszek majd. Mindenkepp szeretnem majd szoptatni a babamat, ezert is kerdeztem.
Inkább a dohányzásrol szokj le, hisz fontosabb az anyatej a babának, mint neked a cigi nem???inkább tápszerezed csak h dohányozhass?????

Lányok! Mi a véleményetek arról ha odavagyok a dohányzó lányokért? Szerintem nagyon szexi és nőies tud lenni, roppant vonzónak tartom. Mit szólnátok hozzá ha a barátotok ezzel állna elő?

Legjobb válasz: Azt, hogy csak azért, hogy számára vonzóbb legyek nem kezdek el cigizni. Amúgy teljesen átlagos, másokat is felizgat egy dohányzó nõ. Mindenkinek van valami kis hóbortja. Szeretek barátom kedvében járni, de ezt nem tenném meg érte.

Azt, hogy csak azért, hogy számára vonzóbb legyek nem kezdek el cigizni. Amúgy teljesen átlagos, másokat is felizgat egy dohányzó nõ. Mindenkinek van valami kis hóbortja. Szeretek barátom kedvében járni, de ezt nem tenném meg érte.
Pontosabban nem érte nem tenném meg, hanem csak azért, hogy vonzóbbnak találjon.
Csatlakozok az elõttem szólohoz. Szerintem taszító inkább..
lehet h meg nem vagyok eleg tapasztalt de tollem johet mehet egy szivarazo lany, fel nem izgat es meg csak nem is vonzo. sot egyelore nem is jarnek szivarassal.
Nekem azok a nõk tetszenek, akik vékony cigarettát a kezükben olyan kecsesen tartják. Persze, illik ehhez egy szép ápolt kéz és körmök, meg vékony ujjak. Nekem az tetszik a legjobban, amikor a füstszûrõn ott marad a rúzs nyoma.
Szerintem ha egy nõ dohányzik, az minden, csak nem nõies. Ki nem állhatom a cigit.
Én dohányzok, ezért többnyire dohányos pasikkal ismerkedtem, hogy ne legyen ebbõl gond. Viszont olyan pasit még nem találtam, aki nem csak elviselné, hanem vonzónak tartaná a dohányos nõket. Te valami különlegesség lehetsz. :) A rúzsnyom a cigin szerintem nem valami gusztusos, fõleg azért, mert (ahogy régen nálunk is) sok dohányzó férfi szív néha bele a barátnõje cigijébe, és férfikézben elég érdekes látványt nyújt a rúzsnyomos cigaretta. xD
én dohányzom és volt már olyan párom, aki mellett sosem gyújtottam rá, mert tudtam, h utálja...de szerencsére csak egy volt, utána csak cigis pasijaim voltak, õket meg ugye nem zavarja :D de sztem nem is kimondottan izgatta õket
szerintem undorító
beteg!!
én dohányzom, a barátom utálja. igaz, így ismertük meg egymást, de még mindig nem barátkozott meg a cigivel. viszont találkoztam már olyan férfival, akit tényleg felizgatott, ahogy cigizek. ennél sokkal rosszabb perverziók vannak, ez bõven belefér. viszont ha elõveszem a híres nõi logikát, akkor van egy olyan oldalai is ennek, hogy a férfi rosszat akar nekem. :D N.19
Én gyûlölöm a bagót, elismerem, hogy filmekben, meg ilyenekben szexisen tudják beállítani, de amint megérzem a szagát, a füstjét, hihetetlenül undorítónak tartom. Ha barátom kérne, hogy dohányozzak, valszeg legyintenék, hogy felejtsd el. Plusz barátom is dohányzott egy dbig, kedvemért leszokott róla, és szerintem õ direkt hülyén nézett ki vele. Komolyan, olyan idiótán dohányzott. :D 21L
Lehet nyomni nekem a piros kezet, de én meg sem csókolnék olyan lányt, aki szíjja azt a sz*rt. :-) 18/A szõrösebbikbõl
én dohányzom tehát szuper(: de ha nem dohányoznék nem valószínû hogy rászoknék a barátom kedvéért :)
én dohányzom és nõ vagyok. imádok cigizni. szerintem egy vonzó, olyan "végzet asszonya" fajta nõ kezében és szájában nagyon szexi, viszont aki letüdõzni se tudja és csak divatból pöfékel, az röhejes.
Háhá kiröhögném, ha ezt mondaná. Minden nap megkapom milyen kiábrándító a szagom, büdös cigis vagyok. Szóval nem venném komolyan ha ezzel állna elõ.
Én örülnék neki, ha a barátom ezzel állna elõ, én is dohányzom és szerintem is van egy feelingje a dolognak..
az én pasijaimnak is tetszett...mondjuk eddig úgy alakult hogy mindegyik dohányos volt :)
Ritkán, de dohányzom, ápolt kezem van, hosszú, vékony ujjaim, szép körmeim (nem mû). Nem egy pasitól hallottam már, hogy milyen erotikusan cigizem, tetszik az, ahogy tartom a kezemben, ahogy beleszívok, majd kifújum a füstöt és állítólag ahogyan nézek közben. :O Fura, de van ilyen, ezek szerint mást is izgat. :)
Én dohányos lány vagyok. Nem tartom nõiesnek (bár értem mi tetszik a vékony cigi, ápolt kéz látványába, de...). Büdös. Én amikor nem dohányzó pasival voltam, nem cigiztem. Én azért nem szoknék rá, hogy vonzóbb legyek (ha nem cigiznék). Eleve fura, ha valaki egy egészségtelen dologra akar rávenni, rendkívül felelõtlen dolognak tartom (nem is olcsó mulatság).
Szerintem is nagyon sikkes, ha egy nõ elegánsan elszív néha egy-egy cigit. A legnagyobb dívák mind cigiznek a filmekben. Persze nem szabad átesni a ló túloldalára, állandóan bagózni nagyon proli dolog. 23 N
"Mit szólnátok hozzá ha a barátotok ezzel állna elõ?" A kérdésben és a leírásban sem volt benne, hogy a dohányzó lányoknak szól a kérdés!!!
A kérdező hozzászólása: a rúzsos cigi szerintem nagyon szexi és nõcis:) az más dolog hogy utána nem szívok bele.
A kérdező hozzászólása: A kérdés dohányzó lányoknak szól! Nem azért tettem fel hogy a dohányosokat szidják!
http://farm3.static.flickr.com/2691/4202567178_4487794915.jpg http://3.bp.blogspot.com/_GUooBkIf9Zc/TJXT1iUhNXI/AAAAAAAABL.. http://2.bp.blogspot.com/-OWKix-6oFGw/UP1ryVb3oJI/AAAAAAAAFy.. nemtudom, ez hol undarító. Szerintemis van, akinek jól áll. Persze nem mindenkinek. amúgy meg.. "Az önpusztítás mûvészet"

Az már fétisnek számít, ha gerjedek a dohányzó nőkre?

Nem a tizenéves cigiz? kislányokra gondolok. Azok inkább idegesítenek...

Legjobb válasz: Gondolom a szexin dohányzó nõkre gondolsz, akik olyan szépen kifújják a füstöt...miért lenne fétis? Neked ez jön be. Akkor rám nem gerjedsz. :D

Gondolom a szexin dohányzó nõkre gondolsz, akik olyan szépen kifújják a füstöt...miért lenne fétis? Neked ez jön be. Akkor rám nem gerjedsz. :D
Fétis az, ha nem a nõre gerjedsz, hanem magára a cselekvésre, vagy a nõtõl elvonatkoztatható tárgyra. Pl esetedben a cigi jobban izgat, mint a nõ, akkor az fétis.
szerintem undorító, ha egy nõ dohányzik. csak a lakótelepi, otromba proli konyhásnõk cigiznek.
Igen, ez fétis. El kell fogadnod és meg kell tanulnod együtt élni a személyiséged ezen részével is. Ez is hozzád tartozik. Hosszú az út odáig, de biztosíthatlak, megéri. Nélküle pedig kínzó boldogtalanság vár rád. Azért vagy, hogy tapasztalj és bizony ez is egy tapasztalat.
gerjedek a hosszú ujjú pasikra. egyrészt mert szép, másrészt meg hát... ez már fétis? nyugi, nem az, gerjedsz rájuk, ennyi.
Szerintem ez még nem.
A kérdező hozzászólása: Nem kizárólag a dohányos nõkre indulok be, de nagyon bejön a látvány...
Teljesen normális nyugodj meg! Élvezd a dohányzó csajokat! Ez esetben keress olyan barátnõd, aki imád dohányozni, és ne szégyeld! ;)

Mennyire számít a helyes táplálkozás, ha dohányzom és kávézom?

Kerülöm a gabonaféléket, a tejterméket, a cukrot...nekem is jobb így és amúgy is hiszek abban, hogy a hús és zöldség képezi az alapot, amellyel az embernek táplálkoznia kellene.

Legjobb válasz: A kávé nem egyértelmû hogy tényleg ártalmas lenne-e, a dohányzás pedig egy nem kívánt hatás, de amit írtál hús-zöldség alapú táplálkozással elég sokat ellensúlyozol. Én el tudom képzelni hogy egy egészségesen étkezõ és fizikailag aktív, moderált dohányos egészségesebb legyen mint egy nyugati étrendet és életmódot követõ nem dohányzó. De itt már nagy szerepe lehet az egyéni érzékenységnek is, sokan igen szívósan bírják a dohányzást, valakik kevésbé.

A kávé nem egyértelmû hogy tényleg ártalmas lenne-e, a dohányzás pedig egy nem kívánt hatás, de amit írtál hús-zöldség alapú táplálkozással elég sokat ellensúlyozol. Én el tudom képzelni hogy egy egészségesen étkezõ és fizikailag aktív, moderált dohányos egészségesebb legyen mint egy nyugati étrendet és életmódot követõ nem dohányzó. De itt már nagy szerepe lehet az egyéni érzékenységnek is, sokan igen szívósan bírják a dohányzást, valakik kevésbé.
Napi 2-3 kávé még egészséges. Azonban, míg az ételeknél érvényes, hogy mindent lehet, csak mértékkel, addig a dohányzásra ez nem áll fenn. Ott nem mindegy, mikor kezdted, minél korábban kezdi valaki annál károsabb, és ott számít a dózis is. Tehát a legjobb a semmi cigi, hiszen még a passzív dohányzásnak is van káros hatása. Vérnyomás, szív-érrendszeri problémák, stroke, tüdõrák, krónikus obstruktív tüdõbetegség, szájüregi-, gégerák, prosztatarák, ezeknek mind óriási rizikófaktora a dohányzás. Néha, mondjuk fél évente 2-szer, társaságban én is van, hogy elszívok 1-2 szál cigit, tudom, ezt sem kéne, de azért teljesen más kategória, mint aki mondjuk napi (!) fél-1-2 dobozzal szív. Nem tudom, Te mennyit dohányzol és mennyi kávét iszol egy nap, de ha rendszeresen (napi szinten) dohányzol, és napi 3-nál több kávét iszol, szerintem ugyanolyan egészségtelen, mint aki nyugati táplálkozást folytat és nem mozog. Arról nem is beszélve, hogy a túlzott hús- és zsírfogyasztás nem egészséges, érelmeszesedéshez, köszvényhez, vesebajhoz vezethet és a túlzott állati eredetû táplálkozás bizonyos rákok kialakulását is elõsegíti, például vastagbél. Az igazság szerintem, valahol középen lenne, kiegyensúlyozott táplálkozás néven. Persze a környezeti tényezõkhöz jönnek még a genetikai faktorok, például, hogy a családodban milyen betegségek fordultak elõ, van aki szerencsésebb, és 40 évig dohányzik és kutya baja, van aki meg 40 évesen tüdõrákban meghal. Mindenki maga dönt, hogy kívánja leélni az életét, sajnos a halált senki sem kerülheti el egyszer, de nem mindegy, hogy mikor és hogyan jön értünk. (Egy leendõ orvos)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Természetesen a leendõ orvossal sok mindenben nem értek egyet. De ez azért van, mert egészen más források alapján tanul õ (képzik õt) mint amiket én hitelesnek és reálisnak tartok. Én például egyáltalán nem fogadom el az állati táplálékok felé eltolódott táplálkozás és bárminemû krónikus betegségek kialakulásást, HABÁR az 50-50% állati és növényi eredetû táplálék fogyasztást tartom ideálisnak (és valamiért hajlok rá hogy a növények felé tolódás is jó) de ez is fõleg abszolút egyéni adottságokon múlik. A legtöbb embernek mégis ideális a sok hús, zsír, persze finomított szénhidrátok bevitele nélkül. Továbbá tudtommal táplálkozásra is igaz az, hogy minél régebb óta fogyaszt valaki allergén fehérjéket (glutén, tejfehérjék) minél hosszabb ideje teszi ki táplálkozás eredetû ártalmaknak a szervezetét az ember, azok annál többet ártanak. A dohányzáshoz hasonlóan. A mérték valóban eltérõ. Míg dohányzásból van különbség napi 1 szál illetve 2-3-4-10 szál hatása között, addig étkezésnél pl. autoimmun betegségek kialakulásánál a mennyiség/mérték gyakorlatilag jelentéktelen, kevés méreg is hasonló krónikus betegségeket vált ki mint nagyobb dózis.
Már nem tudom hol olvastam- de azt hiszem igaz rád is a doháynosk egészségességéenk megváltozásáról írtak bene: Mindaddig amig a fenn leírt feltételek megvannak a szervezet képes elég ellenémérget termelni és a termlõdött mérget a bevittel együtt eltávolítani a szervezetbõl. Azonban ha a fenn felvázolt testi lelki egyensúly felborul; a bevitt mérgekhez való hozzáállása is megváltozik a szervezetnek. Ekkor hajlamossá válhat megbetegedni a bevitt mérgek csökkenõ kiválasztása miatt - egy láncreakciót indítva el, és ezel kaput nyitva a kölönféle betegségeknek.

Kiderült, hogy zsíros a májam és nem ihatok alkoholt illetve nem szedhetek gyógyszert sem! De dohányzom és errõl nem mondtak semmit és ha dohányzom akkor attól bajom lehet a zsíros májjal kapcsolatban?

16/F 75kg os vagyok, naponta max 3-4 szálat szívok el!

Legjobb válasz: nem szívjad csak, emeld meg a penzumot 3szorosára, elõbb elvisz a tödûrák, azt tehetsz a májbajra!!! GRATULÁLOK!!!!

nem szívjad csak, emeld meg a penzumot 3szorosára, elõbb elvisz a tödûrák, azt tehetsz a májbajra!!! GRATULÁLOK!!!!
Az elhízás és a dohányzás alapból kiváltó oka lehet, ezért evidens, hogy ezt el kellene hagyni. Az orvos nyilván azért nem említette, mert 16 évesen nem is vehetnél dohányárut, mert még a dohányboltba sem mehetsz be, míg alkoholt nagyon sok étel/ital tartalmaz. Tehát az állapotod javulásában nem fog segíteni ha továbbra is dohányzol, de ha amiatt aggódsz, nem fogsz tõle komába esni, és valószínûleg nem is rontja az állapotodat, de célszerû lenne abbahagyni.
Ne gyújts rá többet, 3-4 szál még nem okoz függõséget és különösebb problémát sem okoz. Most még könnyen elhagyhatod, viszont ha fojtatod, egyre többet és többet kívánsz ami függõséghez vezet és az egész szervezetedet károsítja. Egyenlõre egy kis életmódváltással visszafordíthatod a problémádat. Keressetek fel egy szakembert és állítsátok össze az étrendedet, ez a legfontosabb, mert a következõ lépcsõ a cukorbetegség lesz. A második de legalább ennyire fontos dolog a mozgás, sportolás, mindegy, hogy mit de rendszeres tevékenység legyen. Ha megfogadod a tanácsomat jövõ ilyenkorra rendben lesz minden.
Az indoklásokkal ne törõdj, de a tanácsok hasznosak, fogadd meg!
Mivel a dohányzás nem egészséges ezért alapba lehet tõle bajod, jelen esetben jobban árt mert megterheled vele a szervezetedet, inkább néha néha ritkán gyújts, de legjobb lenne ha teljesen abbahagynád.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat mindenképpen akkor le állok vele, mert ritkán kívánom csak!
Ez moyt lehet hogy gülyeség, de a cigitõl az emberek le.szoktak fogyni kicsit. Persze ez mellékes, így is úgy is egészségtelen. Most szokj le, amíg még nehezen jutsz hozzá. Ha már kényelmesen meg tudod venni, nehezebb lesz. Vigyázz magadra, inkább ezt a pézt kondizásba fektesd. Szexibb és egészségesebb leszel.

2012 április 1-e óta büntetik aki rossz helyen dohányzik. De mi a helyzet az utcán sétálókkal? Õket is megbüntetik ha pl a járda kevesebb mint 5 m-re van az étterem vagy a posta ajtajától?

Egyáltalán lehet sétálva az utcán cigizni vagy egy bolt előtt?

Legjobb válasz: Én beszélgettem olyan szerencsétlen lánnyal, aki csak kocsmában talált munkát, azt mondta, mire hazamegy már szédül a füsttõl, és rengetegen dolgoznak vendéglátóhelyeken. A munkahelyek légterére pedig nagyon szigorú munkabiztonsági szabályok vonatkoznak, nem is értem eddig hogyan hagyhatták. Nekem még a dohányzó barátaim is egyetértenek ezzel. sõt, sok olyan dohányost ismerek, aki nem gyújt rá a lakásában, mert nem akarja összefüstölni. Én kifejezetten örülök, hogy elmehetek úgy szórakozni, hogy másnap nem hajmosással kell kezdenem a napot, meg a ruhák kimosásával a füst miatt.

Én beszélgettem olyan szerencsétlen lánnyal, aki csak kocsmában talált munkát, azt mondta, mire hazamegy már szédül a füsttõl, és rengetegen dolgoznak vendéglátóhelyeken. A munkahelyek légterére pedig nagyon szigorú munkabiztonsági szabályok vonatkoznak, nem is értem eddig hogyan hagyhatták. Nekem még a dohányzó barátaim is egyetértenek ezzel. sõt, sok olyan dohányost ismerek, aki nem gyújt rá a lakásában, mert nem akarja összefüstölni. Én kifejezetten örülök, hogy elmehetek úgy szórakozni, hogy másnap nem hajmosással kell kezdenem a napot, meg a ruhák kimosásával a füst miatt.
Ez egy szörnyû törvény.Az emberek akik a kocsmákban dohányoztak most az épület elõtt cigiznek és isznak.És ezt az arra sétáló gyerekek szeme elõtt.Jobb volt amíg bent dohányoztak meg ittak.
Kedves 5-ös! Nem kell azért ennyire lelkendezni! Te még elhiszed a FIDESZ egy szavát is? Hogy jót akarnak nekünk? Egy dolgon fáradoznak csak rendületlenül, a saját bebetonozásukon 500 évre. Nem neked akarnak jót az utcai dohányzás korlátozásával, hanem a hajléktalanoknak rosszat. A hajléktalanoknak meg azért akarnak rosszat, mert gonoszak, és belõlük csinálnak ellenséget, akiken mindenki levezetheti a feszültségét, és ez elõsegíti a hatalmuk fenntartását. Az meg 10 ezer évre visszamenõen bizonyított dolog, hogy tiltással nem lehet semmilyen káros szokást visszaszorítani. Lennének más módszerek, egészségvédelmi, leszoktató kampányok, egyéb kormányzati intézkedések, csak azokhoz már kell egy kis pénz, meg ész. Csak az a FIDESZ-ben, ha a valóságról van szó, és nem a hatalmukról, nincs.
Tényleg õrület már, amit a magyar állam mûvel. Mindent be akarnak szabályozni, amihez semmi közük, és elképesztõ bírságokkal, elzárásokkal sújtanak semmiségeket. Ebbe a sorba illik ez a dohányzásellenes törvény is. Épületben nem dohányozhatok, utcán nem dohányozhatok, megállóban nem dohányozhatok, parkban nem dohányozhatok, templom, iskola, kórház elõtt nem dohányozhatok. És mi közük hozzá? Mondom ezt nem dohányzóként. Az utcai dohányzás betiltása amúgy része az Orbán-kormány rasszizmusra hajazó hajléktalan-üldözõ intézkedéseinek. Egy lakással rendelkezõ ember legalább otthon dohányozhat, ha valahogy kibírja hazáig, de egy hajléktalan csak az utcán tud. És önmagában ezért is megbüntetik.
"Az elhalálozás 1%-át a passzív dohányzás okozza" és stb... És hány ember hal éhen???? Hány embert, és családját teszi tönkre a teljesen legális alkohol??? Aminek a jövedéki adóját az állam szedi be. Akkor mirõl is beszélünk?! Mi a hasznos egészségileg vagy inkább gazdaságilag?
"mire hazamegy már szédül a füsttõl" Már nem azért, de a vendéglátóhelyeken a megfelelõ ventiláció eddig is szabályokhoz volt kötve, esetleg nem abban kéne keresni a hibát, hogy azt nem tartják be?
Tiltás? Mi van tiltva? A dohányzás? Nincs tiltva, dohányozz kedvedre. De nem károsítsd más egészségét a káros szokásoddal. Az alkoholizálás nincs tiltva az ilyen helyeken. Miért? Mert ha bevágok melletted 5 éven keresztül minden nap egy üveg whiskey-t, nekem kell csak új máj, neked semmi bajod nem lesz tõle. Leszoktató kampány. Az meg csak a pénzt viszi. Ha le akarsz szokni, azt megteheted magadtól, ahogy rengeteg ismerõsöm le tudta tenni a cigit, mindenféle kampány nélkül. Aki meg nem akar, azt nem fogja leszoktatni egyetlen kampány se.
Nagyon helyesnek tartom hogy szabályozzák a dohányosokat! Ne mérgezzenek a büdös káros füstjükkel fõleg ne fiatal gyerekeket akiknek a buszmegállóban muszáj más füstjét szívni.Nem sírni kell hanem le kel szokni és akkor már spóroltál 15.000-et vagy többet havonta és még büntetéstõl sem kell félned ráadásul mást se károsítasz!!
Egyébként, igen vizsgálták hogy okoz-e rákot a passzív dohányzás. "Passzív dohányzásról akkor beszélhetünk, ha valaki dohányfüstöt lélegez be, de nem õ dohányzik. Ez esetenként sokkal károsabb lehet, mint az aktív dohányzás. A tudományos bizonyítékok azt mutatják, hogy a dohányfüstben tartózkodás halált, betegséget és rokkantságot okoz." Wiki "A szívbetegségek, valamint a tüdõ és orrüregi rákok okozta halálozás mértéke növekszik a passzív dohányzás következményeként." http://www.dohanyzas.hu/index.php?p=passziv
Én volt hogy 12-14 órát szolgáltam fel, illetve bároztam dohányfüstben NAPI SZINTEN. Szerintem épp elég. Vagy ha elmentél 1-1 szórakozóhelyre ott is meg lehetett fulladni.
Ki ne találd már, hogy egy nem dohányzó ember annyit tartózkodik cigaretta füst közvetlen közelében, hogy attól rákot kap.Már eleve, a nem dohányzók kerülik a bagósokat tehát azért mert valaki rágyújt mellette, vagy elmegy egy olyan helyiség elött ahol nagy a füst, az még nem elég a tüdõrákhoz.
Nem arról beszéltem, hogy egészséges-e vagy nem, hanem arról, hogy honnan jönnek a pontos számok arról, hogy konkrétan a passzív dohányzástól hányan halnak meg. Mondjuk ez pontosan kiderül a hsz-bõl, de hát ha nem akarod érteni, akkor nem akarod érteni.
tegnap 17:43 A dohányfüst tüdõrákot okoz, ez tény. Akkor szerinted ha valaki a másik füstjét szívja akkor az mennyire egészséges?
Kórházak egész területén tilos a dohányzás. Több órás életmentõ mûtét után az orvos, menjen ki az utcára rágyújtani? Igaz nem kell odáig fáradnia, mert a pszichiátria épület közelebb van, és ott törvényileg lehet dohányozni. Na ez mi, ha nem diszkrimináció? Ha az utcán sétálsz, és egy kirakatot nézel, vigyázz, hogy ne a kocsma melletti butikot bámuld!! 5 méteres szabály.
"Nem marhaság, tény." És amit leírtál, az hol bizonyítja azt, hogy konkrétan a passzív dohányzástól hal meg a populáció 1%-a? És nem a szmogtól, vagy tartósítószerektõl, vagy azbeszttõl kapott tüdõrákot? Ezeket a kijelentéseket úgy teszik, mintha legalábbis minden sejt be lenne kamerázva, és igen, látták, hogy konkrétan egy kátránymolekula váltotta ki a mutációt az adott sejtben, és meg is számolták az összeset.
Rágyújthatsz, azt még nem szabályozták(egyenlõre)
Szerintem az utcán séta közben igen, mert az hogy elmész egy üzlet elõtt a járdán nem ugyanaz mint odaállni az ajtó elé, és a ki-bemenõknek a képébe fújni a füstöt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát! De még mindig nem vagyok tisztában azzal, hogy most akkor rágyújthatok az utcán séta közben?
Én meg vendégként jártam olyan helyen, ahol erõs elszívókat tettek a plafonra. Eredmény: ha elõrefele kifújtam a füstöt, legkésõbb 20 cm után nyílegyenesen a plafon felé szállt, bele az elszívóba. Valami ilyesmi egy kulturált, 21. századi megoldás lenne. De mi csak tiltani tudunk, mint a középkorban. Különben nem lenne baj a tiltással se, csak csinálnák ésszel. Eddig dohányozhattunk a munkahelyen a dohányzóban. Azt megszüntették, akkor lejártunk a kertbe. De most már a kertben sem lehet dohányozni, tehát ki kell mennünk az utcára. Így kb. háromszor annyi idõ elszívni egy cigit. Õszintén nem értem, miért nem jó, ha a hatalmas kert egyik sarkában dohányzunk..
"Sõt ez egy világraszóló marhaság, hogy a passzív dohányzás miatt emberek meghalnak." Nem marhaság, tény. Én bármixerként dolgoztam olyan helyen ahol a 3 méter hosszú bárpult elõtt 4 láncdohányos ült. Pincehelyiség, ablak semmi, elszívás meg semmit nem ér, ha fél méterrõl mint az állat fújják pont a képedbe. Egy idõ után ki kellett mennem levegõzni, mert rendesen szédültem (nem dohányzom). A felszolgáló kollégák pedig nem õk döntik el hogy aznap a dohányzó, vagy a nemdohányzó részen dolgoznak-e, ott ugyanez a helyzet. Alapból mindenkinek joga van az egészséges levegõhöz, így nekünk is.
Persze, hogy nem bizonyított tény.Sõt ez egy világraszóló marhaság, hogy a passzív dohányzás miatt emberek meghalnak.
Ezek a statisztikák is teljesen légbõlkapottak, ha valaki tüdõrákos lesz, mi a bizonyíték rá, hogy passzív dohányzástól? Semmi, valaki a hasára csapott egyet.
Na azért egy cigi elfogyasztása miatt még senki nem verte meg az asszonyt stb., szóval ne mond, hogy az alkohol másnak nem árt, mert rengeteg erõszakos cselekmény alkoholos befolyásoltság miatt történik.Arról nem beszélve, hogy rengeteg szórakozóhely egy vagyont költött, hogy a nemdohányzók ne keveredjenek füsttel.
Kérdem én emberek, az autók füstje meg a gyáraké nem sokkal károsabb mint egy dohányosé? akkor ennyi erõvel minden nemdohányszó "antiszemita" ne menjen el mellettem autóval mert a kocsija füstjét szívom be amitõl "passzív" rákot kapok...kész röhej
Szia. Sehonnan, és igen.
attól mert cigizel lehetsz terhes, de nem ajánlatos cigizni, mert károsan hat a babád fejlõdésére! Ha még korai a teszt, akkor egyénenként nagyon eltérõ, h vannak-e tünetek vagy sem (pl. mellfeszülés, gyakori vizelési inger...). Ha babát szeretnél és lehet, h terhes vagy szerintem hagyd abba a cigit és kezd el a folsavat
Sajna sok jele nincs, legalábbis eléggé hasonlítanak a terhesség jelei a közelgõ menziére. A dohányzás pedig nem akadályozza a teherbeesést. Én is dohányoztam egészen addig, amíg meg nem tudtam, hogy terhes vagyok, nem is keveset. Azóta persze letettem, bár nem könnyû, de az a boldogság, amit a baba miatt érzek, minden pillanatban kárpótol, ha rákívánok a cigire. :-)
Lehetsz terhes atól, hogy dohányzól, de remélem utána már nem fogsz!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!