Találatok a következő kifejezésre: Ha digitális szeretnék, (8 db)

Ha digitális tévéadást szeretnék, le kell cserélni a tévémet?

Legjobb válasz: Attól függ, hogy az a digitális adás normál, vagy HD felbontású-e. Ha csak normál felbontású adást néznél, akkor kapsz a szolgáltatótól egy vevõdobozt, amit a TV-hez kell kötni. Ha viszont HD felbontású adókat is szeretnél nézni, akkor vegyél FullHD-s felbontású TV-t.

Attól függ, hogy az a digitális adás normál, vagy HD felbontású-e. Ha csak normál felbontású adást néznél, akkor kapsz a szolgáltatótól egy vevõdobozt, amit a TV-hez kell kötni. Ha viszont HD felbontású adókat is szeretnél nézni, akkor vegyél FullHD-s felbontású TV-t.
Digitális adáshoz digitális tuner vagy set top box kell. Ha külön elõfüzetsz valamelyik szolgáltatónál, akkor õk adják a beltérit, de szerintem nem éri meg hagyományos (nem HD) mûsorok miatt mindenféle hûségnyilatkozatot aláírni. Ugyanis a földfelszíni digitális sugárzás állítólag még idén elindul élesben is, ha végre kiosztják azokat a kurva frekvenciákat (kicsit ideges szoktam lenni a téma miatt, mert évek ótta húzódik és most már biztos, hogy a nagy kábelszolgáltatók késleltetik a dolgot, mert utána már senki nem fog szerzõdni velük. Pfú! Útálom õket!) Szóval a világban már MINDENHOL van digitális földfelszíni adás, sõt vanahol már az analógot le is kapcsolták. Angliában 10 ! éve megy már. Itt a Balkánon egyenlõre 4 adót lehet fogni kísérleti jelleggel (m1, m2, Duna, Duna Autonómia) viszont késõbb állítólag 15-20 körüli csatornaszámmal indítanak (amíg az analóg csatornák foglalják a sávszélességet) Az új tévékben van már álltalában DVB-T tuner, ha nincs, azt nem szabad megvenni. A régieket külsõ tunerral lehet használni, ami jelenleg még 10ezer körüli áron van, viszont egy szál szoba vagy tetõantennával tökéletes DVD minõségben lehet majd fogni az adásokat, INGYEN. Ja elfelejtettem, hogy a kísérleti adás most csak Budapest és Kabhegy körzetében fogható. http://www.ahrt.hu/Digitalis_atallas/Digitalis%20televizioza..
Na attól nem kell félni, hogy pár éven(évtizeden) belül ingyenes HDTV adás lesz mao.-n. A DVB-T ingyenes adásai manapság valóban Mpeg2 szabványúak, a HD adásoknál szükség lesz az Mpeg4-re. De ezek, mivel fizetõsek, külön STB. -ot igényelnek. Viszont a mai analóg "közszolgálati" adások ingyenesek lesznek, ezekhez mindenkinek szüksége lesz digitális külsõ vagy belsõ tunerre. Ezért nem ajánlottam, hogy DVB-T tuner nélküli tv-t valaki is megvegyen. Különben vehet hozzá külsõ tunert. (szerencsére az igényesebb gyártók ma már mind beleteszik, például a Sony alapmodelljeiben is van már, ilyen szar Thomson, meg Technika tv-t meg aki megveszi annak gratulálok) A vételi lehetõségrõl: Ferihegyi reptérnél lakom, 1 darab Tescóban 2000 kemény magyar forintért vásárolt szobaantennával tökéletes minõségben nézem a 4 kísérleti adást (külsõ tunerem van, angliából hozatom õket és már sokat eladtam belõle, mivel kereskedõ vagyok) A jelerõsség, változó ugyan- 30-75 % közötti, de mint tudjuk a Széchenyi hegyi adó kis teljesítménnyel sugároz. (a kabhegyi a duplája). 30 %-os jelnél is tökéletes, folyamatos kép van, nem szakadozik a hang sem. Amúgy T-kábeles kábeltévém van, a digitális adás egy nagyságrenddel jobb képminõség, igaz normál tv-n ez nemnagyon jön ki, inkább a projektoron kivetítve látszik a különbség. Az olimpiára tehát már felkészültem ezzel, m1, m2 sokkal jobb, már csak a forma-1 et kell szaros analóg minõségben néznem. És mondom, egyszerû szobaantennával! (árulok már DVB-T tetõantennákat is) Rengetegen vesznek külsõ tunert pl. a balatoni házukba, ahol csak a nyárra nem érdemes más rendszert bevezetni. Gondoljátok végig hányan fizetnek többezer forintot az egyszerû alapcsomagukért a kábeleseknek, pedig így ingyenesen nézhetik majd azt ezeket. (nyugdíjjasok például) A digitális extra szolgáltatásokról nem is beszélve, pl. EPG mûsorújság. (le lehet mondani a tvr-hét -et) :-D
Elég a HD-Ready TV ha HD -s a dekódered, a kettõ közé pedig DMI és kész a Full HD adás.
Nono! A HD-Ready azt jelenti, hogy tudja fogadni a HD jelet digitális bemeneten keresztül. De az 1920x1080 képpontot leskálázza a TV natív felbontására, ami lehet 1024x768, 1366x768, 1280x720 is akár, sõt egyes régebbi plazmák pl 852x480 felbontásúak és úgy is HD-Ready. A Full-HD az, amikor a 1920x1080 -at natívban kirakja, tehát nemkell átszámolni a kisebb felbontásra. Bármilyen dekódert is veszel, ha a TV-n fizikailag nincs annyi pixel, akkor abból nem lesz FullHD
Nem lehet hogy a "fényképezés" gomb helyett a"Power" gombot nyomtad meg?
A kérdező hozzászólása: hát nem
Szerviz tudja megmondani. Így látatlanban nem sokat tudunk hozzátenni.

Digitális fényképezőgépet szeretnék venni, 30 ezer forintom lenne rá. Ha 5-10 perces videókat is szeretnék felvenni vele viszonylag jó minőségben, milyen típust ajánlotok?

Legjobb válasz: http://www.edigital.hu/Kompakt_fenykepezogep/Panasonic_Lumix.. egy memóriakártyával kibõvíted a memóriáját és nagyon hosszú felvételt is felvehetsz vele ha kérdésed van vele kapcsolatban tedd fel, nekem is ilyenem van!!!

http://www.edigital.hu/Kompakt_fenykepezogep/Panasonic_Lumix.. egy memóriakártyával kibõvíted a memóriáját és nagyon hosszú felvételt is felvehetsz vele ha kérdésed van vele kapcsolatban tedd fel, nekem is ilyenem van!!!
Hû, most nem tudom fejbõl, milyen márkát vettem... de majd megnézem. Pár éve 25 000 volt, jó minõségû képeket és videókat készít, és akkor adtak hozzá egy 1 gigás memóriakártyát ajándékba, így fér rá bõven. Igazából bementem egy szakboltba, hogy 30 000 alatt keresek fényképezõgépet (nekem is ennyim volt rá), és elmondták, hogy ebben az árkategóriában mit ajánlanak. Azt hiszem, ez 2008-ban volt, azóta használjuk. Ha jól emlékszem, Samsung, de megnézem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A Panasonic-kal fotó és videó minõség szempontjából elégedett vagy? Neked bevált ez a gép?
Én a Panasonical nagyon meg vagyok elégedve 8.1 megapixel nagyon jó és számos kis apró funkció van benne pl: ellenfény, vörösszem az ellenfény elárnyékolja a nagyon éles fényt a vörösszem pedig erõsebb színeket ad. A videókészítésnél 1 hibája van: nem tudsz videózás közben közelíteni egyébként nagyon ügyes kis gép nem adnám semmiért!!!
most kaptam egy gépet, 35 e forint körül volt, annyira új, h még raktáron se volt több. olympus vr-310. hd-ben vesz fel, és mindennel meg vagyok rajta elégdve :)

Szeretnék venni egy nagyon profi digitális fényképezöt de lehetöleg minnél nagyobb felbontásút és ha lehet nagy zoom rendelkezőt . Természet fényképezéshez kéne . Nem tudnátok egy jól bevált tipust ajánlani?

Legjobb válasz: "de lehetöleg minnél nagyobb felbontásút és ha lehet nagy zoom rendelkezõt" Ebbõl elég nyilvánvaló, hogy nincs elegendõ fotós ismereted ahhoz, hogy érdemes legyen akárcsak egy közepes felszerelést vásárolnod. Elõször ajánlott tájékozódni a témában, rengeteg a magyar nyelvû szakcikk a neten (pl. pixinfó). A kérdésedre mellesleg a korrekt válasz a Nikon D800 + Nikon 200-400 f4 lenne. Vagy Nikon 80-400.

"de lehetöleg minnél nagyobb felbontásút és ha lehet nagy zoom rendelkezõt" Ebbõl elég nyilvánvaló, hogy nincs elegendõ fotós ismereted ahhoz, hogy érdemes legyen akárcsak egy közepes felszerelést vásárolnod. Elõször ajánlott tájékozódni a témában, rengeteg a magyar nyelvû szakcikk a neten (pl. pixinfó). A kérdésedre mellesleg a korrekt válasz a Nikon D800 + Nikon 200-400 f4 lenne. Vagy Nikon 80-400.
A profi digitális fényképezõgépeket objektív nélkül árulják, profi kategóriában a Canon EOS 1D X-et tudom ajánlani illetve Nikonból az D4-et. Ezek a profi kategóriába sorolható digitális tükörreflexes fényképezõgépvázak. Az objektív kiválasztásához kellene, hogy mit szeretnél pontosan fotózni, mert a természet elég tág fogalom. Ha állatokat, madarakat szeretnél fotózni, akkor valami 4-6-800mm körüli nagy telére lesz szükséged, de ez megint egy középkategóriás autó ára, szóval ez egy baromi drága történet. :)
Mielõtt belevágnál, mérlegelj néhány dolgot: - eddig milyen fotós tapasztalatod van ? - minõség, képélesség mennyire számít - és legfõképpen mennyi pénzt szánsz a hobbydra - most és folyamatosan? A kérdésedbõl - ha csak a szavakat vesszük ki - 3-5 milla körül gondolkodj. Nagyon sok "jól bevált típus" létezik a piacon. Van, aki Canon párti, vannak NIKON-osok és az Olympus sem a végén kullog.
én PhotoScape-val szoktam : http://s9.postimage.org/8dr1w1ah9/korbe.jpg
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Az xnview-t próbáltam én is, de az elég macerás, és lassú, és szerettem volna vmi egyszerübb progit, ami rögtön mutatja, hogy mennyit vághatok ki a képbõl, és ez a Photoscape nagyon jó, gyors, egyszerû, amit kerestem. Köszi
Esetleg próbáld meg a FastStone ImageViewert. Az is alkalmas ilyesmire (meg egy rakás dologra még ezen túl) és jól használható, ráadásul ingyenes.

Ha a UPC nél szeretnék beköttetni digitális adást az egyik TV re akkor a másik kettőhöz meg meg kell venni a kábeltévét? Vagy azt adják hozzá?

Legjobb válasz: Tehát több tévére szeretnél elõfizetést? Ebben az esetben - mivel digitálisról van szó - szükséged van egy dekóderre (kábel tv esetén) vagy egy beltéri egységre (mûholdas esetén). Ha több tévén is szeretnél tévézni, akkor kérsz társbeltérit. De nézz utána a UPC weblapján.

Tehát több tévére szeretnél elõfizetést? Ebben az esetben - mivel digitálisról van szó - szükséged van egy dekóderre (kábel tv esetén) vagy egy beltéri egységre (mûholdas esetén). Ha több tévén is szeretnél tévézni, akkor kérsz társbeltérit. De nézz utána a UPC weblapján.
Vagy olvass utána itt, ez egy gyakori kérdés.
Kérdésed úgy értem, hogy csak 1 tv-re szeretnél digitális adást a többire nem.ha így van ez a válasz helyes: -Megrendeled a digitális tv-t, kapsz egy dekódert és 1tv-n tudod használni.A másik kettõ tv-n pedig a hagyományos kábeltv-t nézheted, ugyanis UPC INGYEN biztosítja az analóg adást a digitális csomag mellé(analógot akár 4-5 tv-n is nézheted).Sõt még a HBO csatornát is megkapod az analóg kínálatban, egy tecnikai ok miatt, ami az lenne hogy digitális dekóder elé semmilyen szûrõt nem lehet berakni a jelveszteség miatt.

Digitális fényképezőgép? Mennyi db elemet kell vinnem hozzá, ha négy napig szeretnék - külföldön - fényképezni. Videózni nem akarok vele.

Legjobb válasz: Függ ez géptõl, elemtõl, mennyit használod stb. Erre nem lehet általánosságban válaszolni, de talán elég egy adag, vagyis nem kell cserélni benne négy nap alatt.

Függ ez géptõl, elemtõl, mennyit használod stb. Erre nem lehet általánosságban válaszolni, de talán elég egy adag, vagyis nem kell cserélni benne négy nap alatt.
Akkut neki, legalább két váltást, ha tudod menet közben a lemerülteket tölteni

Szeretnék egy digitális fényképezőt ami rendelkezik képstabilizátorral és HD-s felvétellel. Jó lenne ha nagy hangerőnél nem torzítana! Milyet vegyek?

Gyakran járok koncertekre és szeretnék egy olyan gépet ami rendelkezik kép stabilizátorral, nem mozdul be a és láttam már olyat is ami HD-s felvételeket is készít. A 720as HD nekem tökéletes lenne.

Legjobb válasz: Köszi! Tudnál márkát és típust is mondani? Illetve, hogy kb mennyibe kerül egy ilyen gép....

A kérdező hozzászólása: Köszi! Tudnál márkát és típust is mondani? Illetve, hogy kb mennyibe kerül egy ilyen gép....
90e körül kezdõdnek újonnan, pl canon eos-1000D, nikon D3000 Egy fix 50 mm 1.8 objektív pedig még 30-40 e FT!
Ha videózni akarsz akkor nem fényképezõt kell venni! Videókamerán normális mikrofon van, az biztos nem recseg :) Ha koncerten akarsz fotózni, akkor egy fényerõs objektív és egy dslr gép kellene neked! Kompakttal nem fogsz tudni olyan sötétben normális képet készíteni, videónál meg béna lesz a hang...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!