Találatok a következő kifejezésre: Ha december volt az utolsó (5 db)

Ha december 8-án volt az utolsó mensim első napja, és tudom, hogy a baba dec 20-21 között foganhatott, akkor most jan 6-án pontosan mennyi idős terhes vagyok?

Amúgy négy pozitív tesztem van, elég hamar kimutatta:-)

Legjobb válasz: 4 hetes és 1 napos terhes vagy ma.Az utolsó mensi elsõ napjától számolják,de a babó kb 2 hetes lehet,akkor volt a megtermékenyítés. Gratula,és vigyázz magatokra! 14 hetes kismami

4 hetes és 1 napos terhes vagy ma.Az utolsó mensi elsõ napjától számolják, de a babó kb 2 hetes lehet, akkor volt a megtermékenyítés. Gratula, és vigyázz magatokra! 14 hetes kismami
Dec 8-tól kell számolni a terhesség korát. A fogantatás napjától a baba korát számolhatod, de ez senkit nem fog érdekelni, mert sokszor bizonytalan az idõpont, illetve te sem tudod bizonyítani. Minden doki az utolsó mensi elsõ napját nézi, a várható szülés idejét is ez alapján kalkulálják..stb. A terhesség alatt ez az egyetlen fix idõpont, az ultrahang is mindig más dátumot fog megadni, mert az meg a baba méretei alapján fog számolni.
Hány naposak a ciklusaid? Ha már késik, akkor tesztelj vmelyik reggel! Szorítok! :) Majd írd meg az eredményt!
A kérdező hozzászólása: nekem mindig 26 napos a ciklusom.köszi h velem izgulsz :-)
Akkor nyugodtan tesztelhetsz reggeli vizeletbõl. Majd írd meg az eredményt! ;)

Ha március 15-én volt az utolsó menstruációm első napja, és december 19-e körül fogok szülni, akkor mikor foganhatott kb. a babám?

marc 19e heten volt egy hetes

Legjobb válasz: Szerintem március 30. körül foganhatott (+-2 nap), ha ciklusod 28 napos és szabályos, valamint ha jól értettem, hogy március 15.-én volt meg ténylegesen utoljára a vérzésed, mert a vérzés elsõ napjától számított 14. nap körül lehet teherbe esni, ha szabályos a ciklusod! Egyébként pl. a www.babazo.hu-n, vagy a babanet.hu-n van szüléskalkulátor.

Szerintem március 30. körül foganhatott (+-2 nap), ha ciklusod 28 napos és szabályos, valamint ha jól értettem, hogy március 15.-én volt meg ténylegesen utoljára a vérzésed, mert a vérzés elsõ napjától számított 14. nap körül lehet teherbe esni, ha szabályos a ciklusod! Egyébként pl. a http://www.babazo.hu-n, vagy a babanet.hu-n van szüléskalkulátor.
hát nem vagyok egy nagy matekos, bocs! a lényeg, hogy csak akkor foganhatott, mikor együtt volt a párjával..áldatlan állapotban c. film rémlik :DDD az elõzõ válaszoló
akkor kb márc 12., persze csak abban az esetben, ha aznap a párod is otthon volt...:DDD
Elõzõ válasz szerintem nem jó, mert ha márc.15-én volt az utolsó mensid akkor ápr.28.-a körül foganhatott a baba(28 napos ciklust vettem alapul).A terhességet az utolsó mensi elsõ napjától számoljuk.Igy pont dec 19.-re jön ki a szülés várható idõpontja!
A második válaszoló vagyok:elirtram a hónapot, nem ápr. hanem márc.28.A többi stim.
Az utolsó mensi utáni 5-10 napon belül estél teherbe kb.
Szabályos ciklusnál általában a ciklus 14. napján van az ovuláció, de ettõl fel és lefelé is lehet 1-2 nap eltérés, valamint a petesejt is "eléldegél" még egy napot kilökõdés után, ezért ha dec. 20 volt az elsõ napja az utolsó mensesnek, akkor kb. dec.30 (azért ennyire korán, mert a spermiumok 2 napig lazán elélhetnek a felsõ genitális traktusban és így "megvárhatják" az ovulációt) és január 6 között eshettél teherbe. (Vagyis az újévi buli idõpontja is "játszik". Amúgy ha bizonytalan vagy, akkor inkább csináltass majd apasági tesztet).
Doki meg tudja mondani, de nyilván Õ is csak kb. Nekik muszáj, mert ha nem vagy férjezett, akkor mindenképpen apasági nyilatkozatot kell tennie a párodnak és ehhez szükség van egy igazolásra a teherbeesés idõpontjáról. Annak idején jót derült rajta a dokim, mert napra pontosan kérték meghatározni:-)
A kérdező hozzászólása: Dehogy is, tudom ki az apuka csak érdekelt:-) Akkor akár az is lehet h 27 vagy 29-e? (a menszeszem 5-6 napos)
27-29 elég necces, max. akkor valószínû ha 20 nap körüli ciklusaid lennének. Mert a menses után még fel kell épülnie az endometriumnak, kell ösztrogén stimulus, a méhnek és petefészeknek is, így a 27-29 túl korainak hangzik...
A kérdező hozzászólása: Nem volt rendszeres a mensesem már egy ideje (kb. 4-5 hónapja) hol késett hol, késõbb jött meg! Az is lehet h 6. után estem teherbe?
Nekem december 18. volt az utolsó mensim elsõ napja, és január 2.-án estem teherbe.

Ha utolsó menszeszem 24 én volt és 24 napos volt a ciklusom akkor az ovulációm időpontja most decemberben 1, 2, 3, 4, és 24 től 28 ig?

Legjobb válasz: Várhatóan az ovulációd december 5 körül várható, tehát érdemes együtt lennetek dec. 2.-7. között legalább két naponta!

Várhatóan az ovulációd december 5 körül várható, tehát érdemes együtt lennetek dec. 2.-7. között legalább két naponta!
24 napos ciklussal nekem mindig a 10. napon volt pém.... és igaz sok küzdés árán, de össze is jött a baba, aki ma már almúlt kettõ éves
A kérdező hozzászólása: Nem mindig 24 napos a cikusom múlt hónapban pl 28 volt, nekem már van egy babócám 6 éves lesz áprilisban de most nagyon szeretnénk neki kis tesót , szeptember ótta próbálkozunk eddig semmi :(
A kérdező hozzászólása: Karácsonyi ajándéként kaptam meg :) Tegnap csináltam tesztett terhes vagyok 5 hetes körül :)
Gratulálok!!!!!! Én is karácsonyi ajándékként vártam a babámat, de nem kaptam meg :'(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!