Találatok a következő kifejezésre: Ha csuklik baba (28 db)

Mit lehet tenni, ha a baba egész nap csuklik? Egyáltalán miért?

Legjobb válasz: Azért csuklik mert felbüfizi a kajcsit ami már valószínû savanyú és attól szoktak csuklani! Lehet gyakran túleszi magát azért tart egész nap!

Azért csuklik mert felbüfizi a kajcsit ami már valószínû savanyú és attól szoktak csuklani! Lehet gyakran túleszi magát azért tart egész nap!
A kérdező hozzászólása: De ugyanakkor egész nap enne, letenni meg nem lehet, mert akkor keservesen sír és semmire nem nyugszik meg, csak a cicire.
nálam akkor csuklik ha "hülyén veszi a levegõt" azaz ha pl fázik és szakaszosan lélegzik, mintha vacogna... van hogy egy óráig is csuklik, aztán elmúlik magától.
Az én Fiam is akkor csuklik, ha fázik. Ez elõfordul akkor is, ha nagyon pisis.
igen mondjuk nálunk nem akkor csuklik ha fázik, hanem akkor _kezd_ csuklani ha fázik. Utána már hiába csinálok bármit, tök nehezen hagyja abba akkor is ha tisztába teszem, felöltöztetem... ha eszik, akkor szokta abbahagyni de hát ha kaja után jön elõ akkor nem fogom megint megetetni meg nem is tudnám mert nem kér..
Nekem két gyermekem van.Mindkettõnél bevált, hogy egy pár csepp citromlevet adtam nekik.A csuklás elmaradt.Egy védõnõ adta ezt a tippet Nekem.
A kérdező hozzászólása: ezt máshol is lehet olvasni? vagy csak szóbeszéd?
A citrommal én nem sokkolnám a gyerekemet, az biztos. Inkább egy-két kanál tea vagy anyatej, sõt még a cumit is jobban adnám.
Szia! Ha nagyon nem marad abba akkor a citromlé nálunk is segít. Régen is adtak a babáknak, ( nekem is adott anyukám ) és nem lett semmi bajuk. Egy kicsit ki szoktam önteni kupakba és a kisujjamat mártom bele és ezt szopizza le a kicsi. Védõnõ is ajánlotta, ennyi nem árt. Sok sikert :-)
Semmit, õket nem zavarja.
Semmit se kell, elmúlik. Õket nem zavarja.
Semmit.Majd abbahagyja.Vagy ha nagyon zavar, tedd cicire.
Már a pociban is csuklanak és egyáltalán nem zavarja õket. Ha téged zavar, tedd cicire, az egyenletes nyeléstõl elmúlik a csuklás.
Én olyankor meg szoktam büfiztetni, utána egy -két kortyot iszik, és elmúlik.De igazából ez õket nem zavarja.
Nektek szokott így csuklani? Mert az én gyereimet mindegyiket zavarta (3 gyerek). Egy idõ után elkezd nyafogni, hogy kezdjek már vele valamit. Nagyon praktikus a Cebion, úgy hat, mint a citrom, pár cseppet adj neki és abbamarad a csuklás rögtön.

Milyen az ha csuklik a baba a pocakba? Ez az amit érzek?

Ritmikus lüktető èrzèsnek mondanám.Amit most a szemèrem felett èrzek velamivel.De már vagy 15perce!Ez az?Vagy mi ez?! 26hetes vagyok

Legjobb válasz: Igen ez az :) Késõbb mikor már nagyobb lesz a baba és kevesebb helye lesz, akkor szinte az egész hasad "beleremeg" 1-1 csuklásba :))

Igen ez az :) Késõbb mikor már nagyobb lesz a baba és kevesebb helye lesz, akkor szinte az egész hasad "beleremeg" 1-1 csuklásba :) )
Igen, ilyen érzés, ha csuklik. :)
Azaz, bizony. Én konkrétan úgy írnám le, mintha rúgna egyet, de ritmikus idõközönként teszi és érezhetõ, hogy nem egy kis kar, vagy láb, hanem a baba teste mozdul. Erõs, feltûnõ érzés. 29 hkm
igen ez az én is éreztem már nagyon fura érzés :) 27hkm
Igen, ez az lesz. Nekem egy nap többször is csinálja, fõleg reggel és este. Borzasztó... :D


Mit kell/nem szabad csinálni, ha csuklik a baba?

Az enyémre pl folyton akkor jön rá a csuklás, amikor éppen szopni akarna. Ilyenkor nem merem szoptatni, hogy nehogy félrenyeljen, de akkor megy az ordítás fél órán keresztül. És azt sem tudom, hogy lehet-e és hogyan ezen segíteni. Pl. milyen helyzetben kell tartani.

Legjobb válasz: http://www.netbaby.hu/Article.aspx?id=179 ezt találtam:-))

cebion csepp! nálunk a citromlétõl szájpenészt kapott, gondolom lemarta az egészséges bacikat a nyelvérõl. Egyébként így utólag én hagynám. Ha õt nem zavarja, majd elmúlik, ha zavarja, akkor elsírja magát mérgében és a sírástól elmúlik, utána meg megnyugtatnám.
Itasd meg egy kis vízzel, nálunk a folyadék mindíg bejött. A kisfiam is nagyon csuklott, pár korty folyadék viszont segített rajta.
Nyugodtan szoptathatod csak arra kell figyelni, hogy közben ne nyeljen sok levegõt..ezt úgy tudod elkerülni ha nem csak a bimbót hanem a bimbó udvart is is bekapja a pici..így kevés levegõ jut be neki..ha mohó és ennek ellenére sok levegõt nyel sincsen semmi gond..akkor hamizás végén (nem tudom a tiéd elelszik e a cicin)de lehet közben is büfiztesd hogy a levegõ el tudjon távozni a gyomrából.Ennyi az egész..tehát bimbóugvar, és bufiztetés:-)
23:08asnak írnám hogy nem azt írtam hogy döntsön bele 1decit hanem hogy csak az citromleves újját érintse a nyelvéhez:-)) Mondjuk régen ill még most is nagyon sok csuklással kapcsolatos oldalon ezt javasolják mint azon is amit belinkeltem:-)) de lehet ez saját tapasztalat??
Persze, minden baba mondja, hogy õt mennyire nem zavarja a csuklás. Én csepegtettem egy kanálra citromlevet, leönöttem róla, és azt a kanalat érintettem a nyelvéhez. Sem gégegörcsöt nem kapott, sem semmit, csak a csuklása maradt abba. Ahogy a nyelevéhez ér, meglepõdik és vesz egy nagy levegõt, emiatt marad abba a csuklás. Mind a 4 gyereknél mûködött.
Nem tudom ugyan mekkora a kicsi de ha van otthon citrom akkor egy poci levet tegyél az újjadra és érintsd a nyelvéhez.a savanyú íz ált hatásos csuklásra...
Két hetes babánál a citromot felejtsd el!!! Nyugodtan etesd meg, hiszen mi felnõttek is vizet iszunk, ha csuklunk. Egyébként a babákat általában nem zavarja a csuklás, ha mégis, akkor sírni kezdenek és attól tuti elmúlik.
a citromlé gégegörcsöt okozhat!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Még csak két hetes
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Igaz, hogy a fölnõttek is vizet isznak (bár nekem attól sosem múlt el), de nem pont akkor nyelnek, amikor csuklanak! mi ez tudjuk szabályozni, na de amikor neki benne van a rugó a kis pofijában, akkor õ is?
Nem fiatal még a citromléhez. Az a lényeg, hogy nem megitatni kell vele, csak érezze az ízét, mert a hirtelen savanyú íztõl úgy meglepõdik, hogy egy pillanatra visszatartja a lélegzetét, és ettõl eláll a csuklás. Nálunk is az vált be, hogy cseppentünk egy csepp citromlevet egy kanálra, és ezt a szájához érintjük.

A hasatok melyik részén szoktátok érezni, ha csuklik a baba?

31 hetes vagyok és sokszor érzek ütemes lüktetést a köldököm alatt középen, mintha egy ér lüktetne. Ez babacsuklás? :)

Legjobb válasz: A babacsuklás nem helyhez kötött !:) De ha ütemesen mozog a babád, "rángatódzik", az bezony csuklás.

A babacsuklás nem helyhez kötött !:) De ha ütemesen mozog a babád, "rángatódzik", az bezony csuklás.
Komolyan mondom mindig máshol csuklott, rengett az egész pocim. Szóval tényleg nem helyhez kötött. Ki tudja neked épp hogy fekszik a baba, ettõl is függ hol érzed, de minél nagyobb lesz, annál inkább rángatózik majd az egész pocak és nem csak egy helyen lehet érezni.
A kérdező hozzászólása: Én mindig csak ugyanott érzem, lent a köldököm alatt. Nem is rángatózik, inkább olyan, mintha egy ujjal bökdösne belülrõl 1-2 percig. Lehet, tényleg csak egy ér lüktet ott :(
nekem is lenn, de inkább kicsit balra. (bal felé van kicsit fordulva). 39. hetet töltöm holnap.
Mint az utolsó. Mindig bal oldalt lent.
Én mintha a hüvelyemnél érezném a bökdösést, viszont az egész pocim mozog. A baba keresztben fekszik, mégis lent érzem a bökéseket. Tuti, hogy ez csuklás, mert tegnap NST közben jött rá.:) ) 33h km
Nekem legtöbbször bal oldalon lent csuklott, mert már nagyon rég fejvégû és ott volt a hátacskája. Mióta egyre nagyobb azóta már szinte az egész pocim reng, le is videóztam annyira látványos. Nekem ráadásul könnyû elcsípni és másoknak is mutogatni, mert naponta legalább egyszer rákezd :)
...lemaradt, hogy 36. hetes múltam

12. héten lehet érezni ha csuklik a baba vagy ha mocorog?

Ismer?söm szerint a babája csuklik és mozog...

Legjobb válasz: Nem ,nem lehet még érezni!3 és fél hónapos kislány anyukája

Nem , nem lehet még érezni!3 és fél hónapos kislány anyukája
Azert a 12.het nekem korainak tunik. Ennyi idosen meg nem is csuklanak. En a 15.heten ereztem ugy, mintha a beleimbe a levego mozogna, de ugy gondolom, hogy az mar a baba volt. Csuklast csak nagyjabol a 26-28. het kornyeken ereztem.
változó, én pont 15hetesen éreztem, hogy megmozdult...de hallottam már olyat is, aki 12hetesen már érezte, szóval változó, és lehet érezni!!!!7hónapos anyuka
Szia, hát elvileg ha már második vagy harmadik gyerekét várja, hamarabb megérezheti a mozgását bár a 12. hét elég korai, a csuklást kizártnak tartanám, én elsõ babámat várom 18 hetes vagyok, de még mindig elég bizonytalan hogy õt éreztem e egyszer vagy csak a hasam motyorgott.. sógornõm 13 hetes 2.ik gyerekkel de még õ se érzett semmit.
Én a 14. héttöl éreztem a "buborékolást", de csak nagyon halványan. Most a 18. hétben járok és ma rugott elöször egy jo nagyot. Az elmult 4 hétben kisebb-nagyobb rendszerességgel éreztem kisebb kaparászásokat, buborékolást. (elsö baba) Szerintem hasonloakat érezhet a barátnöd is, ennél többet nem hinném, hiszen még kicsi a babó.
Én korainak gondolom még. A 16. hét körül már oké, hogy csuklást meg mozgást érez vki, de itt is fõként azok, akik már nem az elsõt várják. Összegezve, szerintem nem lehet érezni.
Sya! Én 17 hetesen éreztem elöször de akkor is csak buborékolást! Most vagyok 20 hetes már érzem hogy rugdal:D! Sztem még az nagyon korai! Boldog babavárást!
Viszonyítás kérdése!!! Én a 12.hét betöltésének napján voltam ultrahangon és uh-ozás közepén elkezdett fájni a hasam, szurkált mint állat, és szóltam is errõl, ha már amúgy is orvosnál jártam.... És mit mondott az uh-os doki??? Azt hogy ezt a BABA csinálja..... Tehát ha így nézem, IGEN , lehet érezni a babát. De ha úgy nézem, hogy a rúgdosást lehet-e érezni, akkor NEM.

Milyen érzés, ha csuklik a baba? Baj, ha én nem érzem? 23 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: Én is aggódtam, még csak mostanában éreztem elõször, a 33 hétben. Kis ritmikus rángásokat éreztem..

Én is aggódtam, még csak mostanában éreztem elõször, a 33 hétben. Kis ritmikus rángásokat éreztem..
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor az ilyenekre fogok figyelni. :)
Én a 24.héten azt hittem az, de aztán rájöttem hogy mégse.:) Most a hét elején a 28.hétben éreztem kb fél percig folyamatosan kis ütemes "rángásokat". Elõször nagyon megijedtem mi ez, de aztán tudtam hogy na akkor ez már a várva várt csuklása lesz.:) Azóta már 2x is éreztem, nagyon ari, csak sajnálom hogy nem tudok rajta "segíteni", biztos nem egy kellemes érzése nekik se, ahogyan nekünk se ha csuklik, de legalább már próbálgatja magát a drága.:) SZóval nem baj ha még nem érzed. Én olyanról is tudok akir csak az utolsó 4 hétben érezte, de akkor nagyon!
En egy hete erzem, most 28 hetes vagyok, tudni fogod egybol hogy az, olyan mintha erosen dobogna a hasadban a szived es meg latszik is..

Ha csuklik a baba "csecsemő" akkor mit adhatok neki?

Legjobb válasz: Próbáld megitatni vízzel. Bár ha õt nem zavarja, nem kell csinálni semmit. Általában minket szülõket jobban zavar, mint a babákat! :) Vagy egy picit ráfújhatsz az arcára is, akkor vesz egy nagy levegõt és attól is elállhat a csuklása.

Próbáld megitatni vízzel. Bár ha õt nem zavarja, nem kell csinálni semmit. Általában minket szülõket jobban zavar, mint a babákat! :) Vagy egy picit ráfújhatsz az arcára is, akkor vesz egy nagy levegõt és attól is elállhat a csuklása.
Hát én kipróbáltam a citromlevet és úgy összekapta a gyomrát az a 3 csepp, hogy kibukott a tejcsi, amit elõtte megevett. Egyébként tényleg nem zavarja õket, az enyém egyszer csuklás közben elaludt...:-)
A mi doktornénik azt javasolta, hogy citromlevet semmiképp ne adjunk neki, mert légzõgörcsöt okozhat. Igaz, hogy régen ez volt a módi, de már nem ajánlatos. A babáknak állítólag egyáltalán nem kellemetlen a csuklás. Én hagyni szoktam csuklani, hamar abbahagyja.
Gondolj arra, hogy már a pocakodban is csuklott, aztán semmi baja. Álmukban is tudnak csuklani, még nem fejlett ki teljesen az a részük belül, nem kell vele foglalkozni.
A babát nem zavarja a csuklás, általában csak az aggódó szüleit :) Ha meg mégis olyan régóta csuklik már, hogy úgy látod zavarja, egy csepp citromlét lehet neki adni, attól azonnal abbamarad.
nekem mindig egy kiskanál citromlevet adtak mikor baba voltam, legalábbis ezt mesélték.
Pár korty tea és elmúlik!
Citromlérõl tudod én is:)
A citromlével csak szivatod a babát, attól nem múlik el!!! A felnõtteknél sincs semmi hatásos trükk, vagy ha van is, egyénenként változik... A csuklás természetes, a babát nem zavarja és nagyon ritka mikor nagyon sokáig nem múlik el. Anci

Mikortól lehet érezni ha csuklik a baba?

Az el?z? kérdez? olyan korai id?pontot adott meg..én 22hetes vagyok de nem érzem azt,hogy csuklás lenne.szerintem rugdos.A csuklás nem olyan ritmikus mozgás amit sokszor -sokáig érzünk...a rugihoz képest???

Legjobb válasz: Szia Az irodalom 24 hetes kortól írja.-) Ne félj, ha nem érzed, ez nem törvényszerû:-) De igen, olyan mint mikor te csuklasz, csak õ a hasadban csinálja. Ritmikus , ismétlõdõ pici megugrások:-) De türelem, ne siettesd a kicsikét:-)

Szia Az irodalom 24 hetes kortól írja.-) Ne félj, ha nem érzed, ez nem törvényszerû:-) De igen, olyan mint mikor te csuklasz, csak õ a hasadban csinálja. Ritmikus , ismétlõdõ pici megugrások:-) De türelem, ne siettesd a kicsikét:-)
én a 25. héttõl érzem és tényleg olyan, mintha mi csuklanánk. én a hasam aljánál szoktam érezni 1-2 percig is eltarthat vagy még tovább. Gyenge kis rezdülések ritmikusan. És ez nem árt a babának, mivel gyakorolja a légzést csak magzatvizet nyel. Különleges dolog ezt érezni, de nagyon jó :-)
Nem kell izgulni! Van aki egyáltalán nem érzi vagy nem veszi észre amikor csuklik a picije. én 21 hetesen vettem észre. Nagyon édes volt. 23.hetes kismami

Ma reggel arra ébredtem, hogy ütemesen reng a pocakom. Ilyen ha csuklik a baba?

Az volt a fura, hogy egész gyorsan jöttek egymás után a remegések. Kb. 5-6 lehetett. 26 hetes vagyok.

Legjobb válasz: igen.. több mint valószínû az lehetett... :) az én lányom rengeteget csuklott... :)

igen.. több mint valószínû az lehetett... :) az én lányom rengeteget csuklott... :)
Nekem percekig csinálja, tök vicces. Mindig simizem, hogy "nyugi, csak csuklás, mindjárt elmúlik" :) ) 38hkm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!