Találatok a következő kifejezésre: Ha csuklik babám, (34 db)

Baj ha a babám nem csuklik? Már 31 hetes vagyok, és még nem csuklott! Valami baj lehet?

Legjobb válasz: Bajnak nem baj! Én úgy tudom, hogy azért csuklanak, mert gyakorolják a légzést, ezáltal sokat isznak a magzatvízbõl és ezért csuklanak. Emiatt ne aggódj, hogy még nem csuklik!

Bajnak nem baj! Én úgy tudom, hogy azért csuklanak, mert gyakorolják a légzést, ezáltal sokat isznak a magzatvízbõl és ezért csuklanak. Emiatt ne aggódj, hogy még nem csuklik!
Szia! Szerintem nincs semmi baj. Én csak a 33. héten éreztem elõször. És nincs semmi baja a babámnak. Egy 4 hetes baba anyukája
Az enyém sem csuklott még 31 hetesen, pedig nagyon vártam, mert barátnõimé már csuklot. De behozta, és most már 35 hetesen csuklik minden nap! Úgyhogy, türelem csuklást terem :)
A barátnõm gyerekei egyáltalán ne csuklottak magzati korukban, mégis tök egészségesek:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.megnyugottam!
az is lehet, hogy csak nem érzed, nem tudod milyen az. nekem párom mondta, hogy jé!csuklik!én nem is figyeltem fel rá.sima mozgásnak véltem. 34hetes kismama.boldog babavárást
Szia! NE AGGÓDJ! MINDEN RENDBEN VAN NÁLLATOK!!! A fiam rengeteget csuklott odabent és a születése után is hosszú ideig. A lányom pedig egyátalán nem csuklott, szülés után is csak néha-néha. A legjobbakat! 17 hetes kismami

Mit érzek, ha csuklik a babám a pocakomban?

Most vagyok 26 hetes érezhetem e , ha csuklik a babám?

Legjobb válasz: 26 hetesen még nem tud csuklani, a tüdõnek kell megérnie. Amikor csuklik, a légzést gyakorolja. 29-30 hetesen lehet elõször érezni. Amúgy pár másodpercenként ismétlõdõ "zökkenés". Ha a babád félénk, és ismeretlenek érintésére abbahagyja a mozgást, akkor jól felismerhetõ, mert a csuklást nem tudja abba hagyni... http://www.babaszoba.hu/articles/hetrol_hetre/30

26 hetesen még nem tud csuklani, a tüdõnek kell megérnie. Amikor csuklik, a légzést gyakorolja. 29-30 hetesen lehet elõször érezni. Amúgy pár másodpercenként ismétlõdõ "zökkenés". Ha a babád félénk, és ismeretlenek érintésére abbahagyja a mozgást, akkor jól felismerhetõ, mert a csuklást nem tudja abba hagyni... http://www.babaszoba.hu/articles/hetrol_hetre/30
Nagyon jó érzés!Néha meg is ijedtem, mert sokáig csuklott a fiam.:)
A babák már ekkor is csuklanak. Nekem a 20 hetes genetikai Uh- on végig csuklott szegény. Tehát csuklanak már elõbb is, csak azt az ember nem érzi. Amúgy ütemes rángásokat fogsz érezni odabenntrõl.
Nekem ütemes "kattogás" volt, mintha belülrõl ugrált volna a pocakom több percen keresztül. Én olyan 30 hetesen kezdtem érezni, de lehet elõbb is. Mint amikor te csuklasz, csak képzeld el ezt kicsiben egy pocakban. :)
ütemes rángás :)
Nekem ma volt valami hasonló, de olyan lüktetésszerû dolog volt 2másodpercenként. Az lehetett csuklás? Mert én ennél lassabban szoktam csuklani :-D de alul éreztem ahol a fejecskéje van, legalábbis fejvégû baba volt eddig mindig. 30hkm

24 hetes vagyok. Hogy lehet megkülönböztetni ha a babó csuklik vagy rug?

mert én még nem éreztem,hogy csuklik. Hol lehet ezt érezni?

Legjobb válasz: nekem az egész hasamban érezni lehetett, ha lefekszel és a hasadra teszed a kezedet, akkor ritmikus remegést fogsz érezni. Mint amikor mi is csuklunk. Fel lehet ismerni, mert nem 10 másodpercig tart. Az én kisfiam a hasamban volt hogy 5-6 percig is csuklott, napi 3x-4x. Ez megmaradt szülés után is. Most 6 és fél hós de naponta többször is csuklik, de ez nem baj :) minden jót.

nekem az egész hasamban érezni lehetett, ha lefekszel és a hasadra teszed a kezedet, akkor ritmikus remegést fogsz érezni. Mint amikor mi is csuklunk. Fel lehet ismerni, mert nem 10 másodpercig tart. Az én kisfiam a hasamban volt hogy 5-6 percig is csuklott, napi 3x-4x. Ez megmaradt szülés után is. Most 6 és fél hós de naponta többször is csuklik, de ez nem baj :) minden jót.
Az egész hasadon-pláne majd késõbb, amikor már nem lesz helye-ütemes, ritmusos mozgás.Tulajdonképpen megrándul a hasad.Ha rúg, akkor csak egy ponton érzed, és nem ütemesen.Az is elõfordul, h a hasad kidudorodik.2 gyerekes anyuka
Úgy van, ahogy elõttem írták. De ha majd fog csuklani, egybõl rájössz a különbségre.... összetéveszthetetlen a rúgással, mocorgással. Akkor kezdenek el sokszor csuklani, amikor egyre több magzatvizet nyelnek. Így edzõdik a rekeszizmuk, felkészülnek a lélegzésre, a méhen kívüli életre.
Én is azt tudom mondani, hogy a csuklás ritmikus, rövidke mozgás, a rugdosás pedig határozottabb és elnyúlóbb lehet. Nekem is sokszor csuklott a fiam. Anyuka+5 hetes terhes


Mit kell éreznem, ha csuklik a babám?

Legjobb válasz: Hidd el,azt érezni fogod ha csuklik! :) Jó érzés!

Hidd el, azt érezni fogod ha csuklik! :) Jó érzés!
Olyan, mintha rángana belül a hasad. Valóban jó érzés, fõleg éjszaka! :D :D Álmos vagy, aludnál, és azt várod, hogy hagyja abba. :D :D
bizony h érezni fogod:) nem lehet eltéveszteni:) az egész pocak ütemesen megremeg szemmel láthatóan is:) mi a párommal mindig olyan jókat mulattunk rajta, rátette olyankor a kezét is h érezze ne csak lássa... alig várom hogy a mostani pocaklakóm is akkora legyen már hogy érezzem:) ))
A kérdező hozzászólása: 38. hétben vagyunk és még egyszer sem tapasztaltam ütemes remegést ... úgyhogy ... fasza ...
attól még semmi baj ha nem érzed. az én babám állandóan csuklott minden este 20 percig szinte már fájt. uh mondta is a nõ hogy mohó egy baba :D gratula amúgy :)
Biztos érezted csak nem ismerted fel. Ütemes ritmusos rángatózás. De nem olyan erõs mint a rúgás. Biztos csak nem gondoltad, hogy az az.
Ütemes lüktetések.
Valóban ütemes rángások. Amiket viszont írtatok, hogy tudni fogod... Magamból kiindulva: második baba, 28-ik hét és két napja érzek folyamatos motoszkálást, akár perceken át, de nem merem azt mondani, hogy biztosan tudom, hogy csuklik. Pedig tudom milyen az, a kisfiammal biztosan tudtam, õ minden nap szinte azonos idõben csinálta, de most nem tudom, hogy csuklás-e amit érzek, nem olyan, csak percekig lüktet és az is fõleg lefelé.

Igaz, hogy a babákat nem zavarja, ha csuklanak?

Legjobb válasz: A csuklás állítólag teljesen természetes a kisbabáknál és nem is zavarja õket. A pocakban is csuklanak, így megszokhatták, hogy ennek kapcsán nem számíthatnak segítségre. Az én fiam egyszer sem kezdett el sírni vagy bármi más módon elkeseredni huzamosabb csuklások alatt sem, úgyhogy szerintem igaz az állítás.

A csuklás állítólag teljesen természetes a kisbabáknál és nem is zavarja õket. A pocakban is csuklanak, így megszokhatták, hogy ennek kapcsán nem számíthatnak segítségre. Az én fiam egyszer sem kezdett el sírni vagy bármi más módon elkeseredni huzamosabb csuklások alatt sem, úgyhogy szerintem igaz az állítás.
A kicsiket egyáltalán nem zavarja, állítólag a csuklás annak a jele, hogy a baba elegett evett mert a pocija nyomja a rekeszizmot és azért kezd el csuklani a baba, kivéve persze ha félrenyel
nekem a kislányom nagyon csuklós, már a pocakban is nagyon az volt.Amikor nagyobbat büfizik vagy jóízûen kacag, a mai napig rájön a csuklás.Ez inkább engem zavar, neki fel sem tûnik:)

Melyik a legjobb testhelyzet a babának ha csuklik?

Ölben? Hason fekve? Háton nem hinném..

Legjobb válasz: Nem tudom, h melyik lehet a legjobb testhelyzet. Az én babóm 10 hetes és naponta 3-4-szer kezd el csuklani. Ahogy észreveszem õt nem zavarja, inkább engem. Én cicire szoktam rakni és pár perc alatt elmúlik a csuklása.

Nem tudom, h melyik lehet a legjobb testhelyzet. Az én babóm 10 hetes és naponta 3-4-szer kezd el csuklani. Ahogy észreveszem õt nem zavarja, inkább engem. Én cicire szoktam rakni és pár perc alatt elmúlik a csuklása.
Nekem újabban azt mondták, hogy azért csuklik mert fázik. Érdemes megpróbálni, hogy felöltöztesd ilyenkor vagy betakard. Én is próbálkozom ezzel. Azóta mintha nem csuklana annyit. Testhelyzetet nem tudok, de fújjál szembe vele, attól meghökken és általában eláll a csuklása. Nálunk szinte mindig mûködik.
Én amikor csuklik, megkínálom egy kis vízzel. Szinte mindig hat. Testhelyzetváltástól nem szokott nálunk elmúlni.
Csuklás ellen nekünk a citromlé vállt be. Egy picikét a szájába teszel és elmúlik a csuklás. Remélem sikerül.
hehe...nekem semmi nem válik be, ha csuklik, viszont õt annyira idegesíti, hogy perc után méltatlankodik, nyafog, 5 perc után meg üvölt...na ettõl elmúlik. De azért ne bõgesd meg a babádat.. :)
Én megkérdeztem a doktornõt, hogy mitlehet tenni vele ilyenkor.Azt mondt semmit, merta babák ne úgy élik meg a csuklást, mint mi.Sõt jót is tesz nekik, mert erõsödik a rekeszizmuk.Én azért sajnálom picit olyankor.
nekümk a csuklással a tejcsi szokott visszajönni, de vállra teszem, aztán egy picit cicire és attol tényleg elmulik, vagy adok neki egy pici vizet vagy teát, 7 hetesek vagyunk.

Ha csuklik a babám, az teljesen normális dolog?

Két hete érzem, hogy néha a hasam alsó részén, rendkívül ritmusos, kicsi dobbanások keletkeznek, amely néha 10-15 percig is eltarthat. Nem tudom, hogy csuklik-e a babám, de gondolom igen, mert ilyen ritmusosan nem mozoghat, gondolom én. Ez teljesen normális, másnak is csuklik a babája?

Legjobb válasz: Persze,az a jó ha csukik.Nyel a magzatvízbõl,meg kezdi gyakorolni a légzést.A csuklást érzed,az ilyen,mint amit leírtál.Ha valaki megfogj közben a pocid akkor sem hagyja abba ilyenkor.

Persze, az a jó ha csukik.Nyel a magzatvízbõl, meg kezdi gyakorolni a légzést.A csuklást érzed, az ilyen, mint amit leírtál.Ha valaki megfogj közben a pocid akkor sem hagyja abba ilyenkor.
Mindenkinek csuklik, csak van aki nem figyel annyira oda és nem veszi észre.A csuklás azért van mmert nyel a magzatvízbõl és felnyomja a rekeszizmát, legalábbis a védõnõm ezt mondta.Ezu v égig kísér a terhesség végéig.Jó babavárást!
azt mondják a dokik hogy hacsuklik akkor valosznü a köldökzsinor rajta vana nyakán az ismerösömnek ez igaz is volt
nem vagy te normális.mindenkinek csuklik a babája ez természetes.nyugi ez a köldökzsinór dolog hülyeség
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! A köldökzsinór ijesztõ, én sem gondolom, hogy akkor annyi kismamának a babája életveszélyben lenne! Mindenkinek boldog babavárást!
Szia! Elõször én is be voltam parázva, de ez inkább jó jel mert tudod hogy a babád gyakorolja a légzést csak ugye az oxigén helyett a magzatvíz jár ki-be és van hogy ez még kudarcba fullad félrenyel és ilyenkor csuklik! :) Nekem a 27.hét óta csuklik van hogy napi 3-szor is elkezdi és percekig is eltart!Szóval ne aggódj ez jó jel! Üdv:31 hetes kismami

Ha csuklik a babam azt milyen szaporan erezni? Olyan sürün mint mi felnöttek vagy gyorsabban?

23 hetes vagyok,mennyi ideig szoktatok erezni?en meg nem ereztem,es ha csuklik akkor hogy azt mennyire erezni?egy ilyen kis baba meg biztos nem tud nagy rangast okozni vagy igen?

Legjobb válasz: hát ilyen kis lüktetést lehet érezni folyamatosan...nekem van hogy 5.10 percig is csinálja a kis drága:)fõleg akkor ha ettem na utánna szokott csuklani:)

hát ilyen kis lüktetést lehet érezni folyamatosan...nekem van hogy 5.10 percig is csinálja a kis drága:) fõleg akkor ha ettem na utánna szokott csuklani:)
gyorsabb, mint a felnõtteké.

Mit csináljak, ha csuklik a babám?

3 hetes a kicsi, és evés után néha csuklik. Mit lehet tenni? Próbáltam mellre rakni, de ez nem jött be. Citromlét nem adok neki, egyesek azt tanácsolták, de én ezt kihagyom.

Legjobb válasz: Sajna még mindene fejlõdõben van. Majd abbahagyja, ez neked idegesítõ, neki nem. 5-10 perc kb és elmúlik. Ha már nyöszörög, akkor próbálj pár kortyot-felforralt majd lehûtött vizet-inni adni neki. De a szopi jó szokott lenni, legalábbis nálunk. Az én anyósom adott neki citromot, de semmit se ért, ne adj neki. Én se adtam volna, de késõn vettem észre.

Sajna még mindene fejlõdõben van. Majd abbahagyja, ez neked idegesítõ, neki nem. 5-10 perc kb és elmúlik. Ha már nyöszörög, akkor próbálj pár kortyot-felforralt majd lehûtött vizet-inni adni neki. De a szopi jó szokott lenni, legalábbis nálunk. Az én anyósom adott neki citromot, de semmit se ért, ne adj neki. Én se adtam volna, de késõn vettem észre.
Nagyobb babánál már mûködik a citrom. A mienk még egyszer kért utána.
Én adtam citromlevet, és néha elmúlt tõle, néha nem. Aztán egy pár alkalom után nem is foglalkoztam vele, mert ez a babákat általában a legkevésbé sem izgatja, akkor én miért idegeskedjek miatta?
Szia! A babát tényleg nem zavarja. És bocsi, hogy ezt írom, biztos gonoszságnak fog tûnni, de ha elkezd esetleg csuklás közben sírni (akármi miatt), egy picit hagyni kell sírni, ugyanis a csuklásukat a megváltoztatott légzés ritmussal lehet megszûntetni. Ezért szokták pl a citromot javasolni, amit én sosem próbáltam kis, mert a hirtelen savanyú íztõl "meghökken", amitõl abbahagyhatja a csuklást. Tehát csuklás ellen jó a szopi (esetleg cumi), pár korty víz, vagy egy kis sírás. És a citromlé...... De egyébként abba fogja hagyni pár hét múlva a sûrûn csuklást! Boldog babázást!! :o)

Baj, ha a Babám naponta akár 3-4x is csuklik kb.10 perceket? Egészen lent érzem, milyen fekvésű lehet? 34+5 hkm

Legjobb válasz: Köszönöm szépen Nektek is!! :) Szerencsére én nem csuklottam már egy jó ideje. Épp a minap jutott eszembe, hogy amióta várandós vagyok nem is csuklottam (szerencsére) :) Könnyû szülést Nektek is!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen Nektek is!! :) Szerencsére én nem csuklottam már egy jó ideje. Épp a minap jutott eszembe, hogy amióta várandós vagyok nem is csuklottam (szerencsére) :) Könnyû szülést Nektek is!
Szia!:) az en kislanyom is sokat csuklik. Reggel es este mindig, de van, hogy napkozben is sokszor:) en is egeszen lent erzem, most voltam 4D-n, es bizony fejvegi fekvésû:) ugyhog gondolom akkor neked is:) 28 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ. Nekünk is kislányunk lesz. :) Közben utánaolvastam, és mindenhol azt írják a szakemberek, hogy egyáltalán nem baj, ha sokat csuklik, a tüdeje érettségét jelenti. Na meg persze azt, hogy sok magzatvizet nyel. Boldog babavárást! :)
Szia! Én is csak azt tudom mondani, mint a "szakemberek" :D Nem baj, az enyém is csuklott, na de aztán Õ rengeteget. S nem volt elég, még én is csuklottam:D Szóval nyugi :) Könnyû szülést, erõt, egészséget! :) Egy 32 hónapos kislány anyukája :)
Nem baj.Az én kislányom naponta 5x-6x is csuklik, mindig jó sok ideig.2gyerekes+40hkm
Én mióta terhes vagyok, ébredéskor csuklok ill napközben párszor, és elég sokat csuklik a "nyuszikám" is... Ha egész lent érzed, fejvégû. Nekem is az :) 34 hkm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!