Találatok a következő kifejezésre: Ha csomós mellem, (6 db)

Mit jelent ha csomós a mellünk?

Legjobb válasz: azt, hogy érzed az emlõmirigyet.vagy ha a hónaljnál tapasztalod, akkor megnagyobbodtak a nyirokcsomók(akkor orvoshoz kell menni)

azt, hogy érzed az emlõmirigyet.vagy ha a hónaljnál tapasztalod, akkor megnagyobbodtak a nyirokcsomók(akkor orvoshoz kell menni)
A kérdező hozzászólása: nem a hónajnál érzem de azért köszönöm ;)

Ha csomós a mellem, mit tegyek?

A bal mellem ma nagyon megfájdult, és csomós is. Próbáltam melegvizes borogatással és maszírozássa fellazítani. Plusz egész nap ebb?l a cicib?l etetem a kislányomat, fejni is próbáltam, de semmi eredmény. Mit tehetnék még? Légszi segítsetek mert fáj. Köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Nem tudom,hogy mi lehet a probléma,de miért nem hívtad fel egyböl telefonon az orvosodat??????

Nem tudom, hogy mi lehet a probléma, de miért nem hívtad fel egyböl telefonon az orvosodat??????
Ez semmiképpen nem normális dolog, keresd fel vele a nõgyógyászodat!
Remélem, nem lett mellgyulladásod. Ha pirosodik is a csomó körül vigyázz! Nekem a védõnõm segített, amikor így jártam. A csomóra ilyenkor hideget kell tenni. A védõnõm segített lefejnoi a bal cicim potyogotta könnyem annyira fájt, de megúsztam. A barátnõm mellében a gyulladás eltályogosodott, és végül az Istvánban felmetszették a mellét, csak úgy tisztult ki. Szerencsére ott beszélt a mûtét után Egy szoptatási tanácsadó doktornõvel, és neki köszönhetõen 13 és fél hónapig szoptatott a mûtött mellébõl is. Béreltek egy Lactina gépet és azzal fejt minden szopi után, meg végig, amíg a kórházban volt úgy küldte haza a tejet a babának. De ha idõben kért volna segítséget, õ is megúszta volna.

Milyen az, mikor csomós a mell? Ha csak feszül, és reggelre kemény, az még nem csomósságot jelent, ugye?

Csomókat kéne érezni, ha megtapintom? Mert azt nem érzek, csak reggelre mindig kemény.

Legjobb válasz: nem, az még nem csomósság. Amit te írsz, csak azt jelzi, hogy tele a cici, ide a babót, de iziben! :-) ha csomós, akkor az fáj is, és a csomók nem szûnnek meg a szoptatás után sem, ki kell masszírozni, ami elég fájdalmas tud lenni.

nem, az még nem csomósság. Amit te írsz, csak azt jelzi, hogy tele a cici, ide a babót, de iziben! :-) ha csomós, akkor az fáj is, és a csomók nem szûnnek meg a szoptatás után sem, ki kell masszírozni, ami elég fájdalmas tud lenni.
a csomó az csomó. ha az lenne, éreznéd. (nem rosszindulatból.) ha duzzadt, akkor sok benne a tej. reggelre nekem is mindig nagy volt.

Kb 10napja késik a menstruációm, a melleim, fájnak, és csomósak, mint máskor, kérdésem, ha kimaradna a havim, akkor a melltünetek megmaradnak?

a múlt héten kétszer tapasztaltam wczéskor,mintha megjönne,de azóta se jött meg.Viszont a melltüneteim megvannak,ál mikor elmúlik a mensesem,akkor elmúlnak a kis csomók,illetve a mellfájdalom.Ennyi késés án megjöhet még?Nem volt még ilyen,terhes nem vagyok,a párom nincs itthol sajnos egy ideje.38 éves vagyok.

Legjobb válasz: Mit jelent az egy ideje??? Lehet,hogy terhes vagy csak a mensid még megjött az elmúlt hónapban. Vegyél egy tesztet vagy holnapután menj orvoshoz és írj egy kommentet. Elképzelhetö,hogy baba lesz...

Mit jelent az egy ideje??? Lehet, hogy terhes vagy csak a mensid még megjött az elmúlt hónapban. Vegyél egy tesztet vagy holnapután menj orvoshoz és írj egy kommentet. Elképzelhetö, hogy baba lesz...
A kérdező hozzászólása: 3 hónapja, biztos nem vagyok terhes.
Elõfordulhat, szerintem csak késik. Ha megjön, elmúlik a mellduzzanat.

Lassan 7 hónapja nem szoptatok, de ha megnyomom egyik mellemet, még mindíg jön tej belőle. Nem fáj, nem csomós. Meddig szokott ez előfordulni?

Legjobb válasz: Akár néhány évig is. Egyén függõ. Te a "normális kategóriába" tartozol. :o) Mint írtad, nem okoz problémát, nem kell vele foglalkozni...

Akár néhány évig is. Egyén függõ. Te a "normális kategóriába" tartozol. :o) Mint írtad, nem okoz problémát, nem kell vele foglalkozni...

Lehetséges, hogy 2 és fél hetesen beáll a kereslet-kínálat? Ha kemény a mellem akkor begyulladt vagy csak csomós? Mit lehet csinálni, hogy gyorsabban vagy több sugárból folyjon a tejcim?

Amikor nekiállok szoptatni kemény a mellem kicsit kimaszirozom és a baba szinte nalig hagy benne valamit.Utána épp,hogy le tudok fejni 10-20 ml-t.

Legjobb válasz: Igen ez a kereslet kínálat.Pont olyan gyorsan folyik amennyire kell.Az a lényeg,hogy pont annyi termelõdjön,amennyi a babának kell.Majd lesz egy étvágynõvekedés olyan 5-6 hetesen.Ne ijedj meg,csak hagyd minél többet cicin lógni.1-2 nap alatt jó lesz minden,és beáll a régi rend.

Igen ez a kereslet kínálat.Pont olyan gyorsan folyik amennyire kell.Az a lényeg, hogy pont annyi termelõdjön, amennyi a babának kell.Majd lesz egy étvágynõvekedés olyan 5-6 hetesen.Ne ijedj meg, csak hagyd minél többet cicin lógni.1-2 nap alatt jó lesz minden, és beáll a régi rend.
Ez pontosan így van!!! Az én kisfiam most 5 hetes és idáig pont így volt a szopizás és a fejés ahogy te is irtad de tegnap már a sok szopi hatására jobban belövelt a tejem mert a Fiacskám elõzõ nap sokáig szívta a semmit és persze sírt is mert kb 20gr hiányzott a pocijából.vizet adtam neki kanállal ás nagyon tetszett neki.Remélem nálad is beválik.Sugárba akkor jön jobban ha kiszív minden csatornát, de szerintem kézzel fejjél cseppekben igaz de sobban rá tudsz nyomni a mirigyekre.Még nem érdemes gyüjtögetni a tejet mert pár hét és nem lesz ereje mert idõvel a tejed is erõsödni fog tápanyag szempontjából de most kell igazán tenni azért hogy beinduljon.szerintem. :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!