Találatok a következő kifejezésre: Ha csak pocakom (57 db)

A 40. hétbe takarítás után ha a pocakom felső része csak de jó sűrűn pár másodpercenként nyilalgat, összhúzódás érzésem van és a fenékizmom is izomlázszerű érzést produkál, akkor ez mi lehet?

Legjobb válasz: Ez már bármi lehet.Akár a szülés közeledtét is jelezheti,de lehet,hogy csak megerõltetted.Pihenj le ha bármi kellemetlent érzel,ne hajolj,ne nyomd a hasadat,ne emelj nehezet.Ha akár milyen picit is vérzel vagy elmegy a magzatvíz indulhatsz szülni!Sok sikert!!!!!

Ez már bármi lehet.Akár a szülés közeledtét is jelezheti, de lehet, hogy csak megerõltetted.Pihenj le ha bármi kellemetlent érzel, ne hajolj, ne nyomd a hasadat, ne emelj nehezet.Ha akár milyen picit is vérzel vagy elmegy a magzatvíz indulhatsz szülni!Sok sikert!!!!!

Akik nem híztak túl sokat a 9 hónap alatt, hogy csinálták? Egy kis plusz súllyal kezdtem a terhességet, de próbálok vigyázni, hogy ha lehet, csak pocakra hízzak. Eddig talán jól állok, pénteken leszek 25 hetes és kb 2-2, 5 kg van rajtam.

Tornázom egy héten 4 napot, rászoktam a gyümölcs evésre, nem eszem olyan igen-igen sok szénhidrátot ,többször, cirka ötször eszem egy nap és nem túl nagy adagokat. Hál' Istennek nem vagyok oda az édességért, nassolni valókért:) A régi nacik még jók rám, bár már bandázst húzok a derekukra:) Tudom, nem ez a legfontosabb terhesség alatt, ráadásul eddig nem voltam ilyen. Sosem érdekelt az alakom, nem is voltam "ideális" alkat. Mikor jön fel általában az igazán nagy súlytöbblet? Ha van valakinek tanácsa, jó ötlete, kérem írja meg! El?re is köszi!

Legjobb válasz: Szia! Én sem soványan kezdtem! De azért nem hízok már csak mert terhességi cukrom van :s! Talán ez az egy elõnye van a diétának hogy nem hízok!

Szia! Én sem soványan kezdtem! De azért nem hízok már csak mert terhességi cukrom van :s! Talán ez az egy elõnye van a diétának hogy nem hízok!
az elsõ terhességkor 8, 5kg jött fel, 3, 5 kg volt a gyerek. az elsõ 3 hónapban jött fel 3 kg. édességet nem ettem, ez alól kivétel volt a napi 1 kocka 70%-os étcsoki. ízesített joghurtot nem ettem, csak simát, napi fél kg narancsot ettem. ez emésztés serkentõ, zsírégetõ, narancsbõr megelõzõ. napi 5 alkalommal ettem. lassan és abbahagytam, amikor már úgy éreztem nem vagyok éhes. üdítõt nem ittam, csak ávizet.annyit tornáztam, amennyit a szervezet elbír, tehát ha egy kicsit is elfáradtam rögtön pihentem.de szerintem a genetika a legfõbb tényezõ. ha valaki hízásra hajlamos, az akkor is hízik, ha nem eszik semmit.
Szia! Elsõ terhességemnél a 20.hétig 7 kilót híztam. Ennem kellett a rosszullétek ellen. 20. héten elment a babám:( Második terhességemnél a 30.hétig 10 kilót híztam, utána fogyni kezdtem. Szülni plusz 7 kilóval mentem, ami egybõl le is ment. Én nem koplaltam, nem fogyóztam. Sok édességet ettem, néha szinte zabáltan, és mégis fogyni kezdtem. Jelenlegi terheségemnél a 17.héten tartok és még semmit sem híztam, tán 1 kilóval vagyok kevesebb. Eszek rendesen, csak a 15 hós kisfiammal muszáj játszani, rohangálni, így lemozgom amit megeszek:)
hááát igen, ilyenkor még nem hízol sokat, majd az utolsó 1-2 hónapban majd nem bírod visszafogni magad, de nem is szabad.amit kívánsz egyél nyugodtan, mert amit kívánsz arra szüksége van a babának.vigyázz naon a tornával, nehogy megnyúljanak a méhszalagok, és neaggy Isten korán megszülj.Ne aggódj szülés után egy héttel jelentõsen csökken a súlya mindenkinek!pl.:én 10 kiló minusszal jöttem haza a korházból.üdv.:szandi

Ha nyílik a méhszáj, akkor minden esetben keményedik is a pocak? Méhösszehúzódás nélkül is kinyílhat a méhszáj? ( mondjuk ha csak a derekam fáj, hogy majd leszakad)

Legjobb válasz: Igen!Nekem sosem keményedik, vagy nem veszem észre!És 1 ujjnyira nyitva vagyok!Nem mondom hogy a derekam nem fájdogál, de ez természetes!Az elsõ terhességemnél sokat keményedtem, és akkor nyíltam is rendesen,és a derekam is fájt mint most!Hiába a sok pihenés, ha nyílni akar, nyílni is fog a méhszáj!

Igen!Nekem sosem keményedik, vagy nem veszem észre!És 1 ujjnyira nyitva vagyok!Nem mondom hogy a derekam nem fájdogál, de ez természetes!Az elsõ terhességemnél sokat keményedtem, és akkor nyíltam is rendesen, és a derekam is fájt mint most!Hiába a sok pihenés, ha nyílni akar, nyílni is fog a méhszáj!


Ha csak a pocakom egyik fele kemény és kicsit fáj, akkor a babám érzem? Van olyan, hogy egyszer a jobb aztán a bal oldalon van?

18 hetes kismama

Legjobb válasz: nekem is igy volt es aztmondta avedono es a doktorno hogy normalis,amikor kemeny akkor a mehosszehuzodast erzed,gyakran ha megsimogattam akkor is jol bekemenyedett de ez azert van mert a meh igy keszul fel a szulesre,nekem ezt mondtak

nekem is igy volt es aztmondta avedono es a doktorno hogy normalis, amikor kemeny akkor a mehosszehuzodast erzed, gyakran ha megsimogattam akkor is jol bekemenyedett de ez azert van mert a meh igy keszul fel a szulesre, nekem ezt mondtak
Szerintem a méhösszehúzódásnál a méh egésze megkeményedik. Ha csak a hasad egyik része keményebb, akkor valószínû, hogy azért, mert ott van a baba. Nem tudom, hogy éreztél-e már magzatmozgást, de ha még nem, akkor is a baba ilyenkor már intenzíven mozgolódik, és a méhed azon része keményebb lehet. Az is normális szerintem, hogy hol egyik, hol másik oldalon érzed a puklit a hasadon, hiszen ilyenkor még bõven van helye a babának vándorolni.
A méhösszehúzódásnál az egész hasad keményedik. Amikor csak az egyik felén van a "púp" akkor az a baba. Tudom mert nekem is egyszer az egyik utána már a másik oldalon van.
Olyankor éberebb. A lényeg, hogy mozog! Miért lenne baj? :)
Nem baj ahogy növekszik a pocidban majd egyre jobban érzed!Boldog babavárást!
Nem hiszem, hogy baj lenne, majd erõsödni fog. Én 17+5 hetes vagyok és még egyáltalán nem érzem a baba mozgását, remélem már nem kell sokat várnom.
én 18-nál nem is éreztem, most a 19. körül kezdem már, néha-néha:) egyáltalán nem baj!!!!:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm akkor megnyugszok :) Én a 17 hét közepén érzetem elõször a mozgást azóta minden reggel :)
2. babámat most a 12. héten már éreztem. Most 17. hetet töltöm holnap és én is csak reggel érzem leginkább! Napközben max akkor tudok figyelni rá, ha alszik a lányom! :D
Abszolút nem baj, még nagyon picike, az elsõt én ilyenkor még nem is éreztem. Azon se aggódj, ha esetleg néhány napig nem érzed majd, vagy csak nagyon icipicit, akkor úgy fordult, hogy épp nem lehet érezni. Majd késõbb belehúz, ne aggódj ;)

Az is teljesen normális ha csak finoman mocorog és rugdos a baba a pocakomban?

Nekem nem szokta er?sen rugdosni, mint más kismamáknak. Érzem minden nap, de csak helyezkedik, forgolódik, mocorog. 28. hétben vagyunk.

Legjobb válasz: Persze. Kislány?? Nekem a fiam más mint a lányom volt.

Persze. Kislány?? Nekem a fiam más mint a lányom volt.
A kérdező hozzászólása: kislány. A kis rugdosásokat is csak pukkadozásként érzem. Néha szeret rákattanni a jobb oldalamra és ott csikizgetni. Szóval nem erõteljes, hogy fájjon vagy nem olyan érzés, mint amiket mások mesélnek, hogy majd' kirúgja az oldalukat. Igaz, az apukája mondta neki, hogy csak kicsiket és kecseseket ütögessen, mert egy kislányhoz olyan illik, de nem hittem, hogy szót is fogad:)
A lányok ilyenek általában. Boldog babavárást!!!
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor ez tök normális és nem gyenge beteg baba. Ettõl félek már egy ideje. Köszönöm szépen a választ.
Nyugodtan örülj annak, hogy finom mozgásokat érzel! Az elsõvel én is így voltam- rettentõ nyugodt, és szót fogadó gyerkõc lett, soha nem volt vele gond, az oviban is feszt dicsérve van. Bezzeg a huga! Állandóan úgy rugdosott, hogy ... szóval nagyon. Idekint is borzasztó eleven! Mint egy fiúcska :) Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! Üdv:2 gyermekes, 22hkm.
Szia! Azért még várd ki a végét :-) Én is mindig úgy örültem, hogy olyan kis finom hölgyike. Aztán pár hete!!! 37 hetes kismama :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Nektek is további kellemes babavárást!

21 hetes vagyok. Ha csak a hasam egyik oldalán érzek feszítést, és ot ki is emelkedik picit jobban a pocakom, az a baba, vagy az a keményedés?

Ilyenkor kissé csálé lesz a hasam, a fájdalom nem jelent?s, inkább csak kellemetlen.

Legjobb válasz: szia, Az a baba..:)) Tornázik. A keményedés az körbefogja a hasadat, és a hasad közepén lesz egy kis dombocska, ami utána szépen kilazul.. Sok boldogságot a bébihez!

szia, Az a baba..:) ) Tornázik. A keményedés az körbefogja a hasadat, és a hasad közepén lesz egy kis dombocska, ami utána szépen kilazul.. Sok boldogságot a bébihez!
Szia! Igen az a baba nekem is prudukálja magát szinte minden nap a jobb oldalra fekszik és kicsit akkor furi a hasam alakja is! Boldog baba várást! 22 hetes kismama

Leszállt a pocakom? (ha nem tudok csak terpeszben ülni -tegnap még simán tudtam egymásra tett lábbal is, ma már az sem megy, mintha lejjebb lenne a pocak- 2. baba, 37. hetet töltöm lassan, nem korai, ha már leszállt? )

Legjobb válasz: én is így vagyok, mindenki azt mondja hogy nagyon le van ereszkedve a hasam,ülni csak terpeszben tudok, de eddig még senki nem mondta volna hogy ez baj, csak annyit hogy hamarosan szülni fogok.

én is így vagyok, mindenki azt mondja hogy nagyon le van ereszkedve a hasam, ülni csak terpeszben tudok, de eddig még senki nem mondta volna hogy ez baj, csak annyit hogy hamarosan szülni fogok.
Nem korai, én 36 hetesen bebuszoztam NST-re, ahogy leszálltam a buszról beékelõdött a feje, de ott maradt 40+3-ig :-)

Csak lapos hasuaknak áll jól a piercing vagy ha van egy kis pocak még jól állhat?

Legjobb válasz: Ez most egy olyan dolog, hogy csak a lapos hasúak vehetnek fel hasat nem takaró pólót, vagy a pocakosok is?! Hiába tudja mindenki a választ, nagyon sok 100 kg környéki lány szaladgál nem megfelelõ öltözékben. Nincs bajom a ducikkal, se a kövérekkel, de mindenki úgy öltözködjön ahogyan jól áll neki. Borzalmasan undorító, ha itt ott kifityeg a háj. Ugyanezt gondolom a piercingrõl is. Csináltassa aki akarja, de ha van pocak, inkább ne mutogassa.

Ez most egy olyan dolog, hogy csak a lapos hasúak vehetnek fel hasat nem takaró pólót, vagy a pocakosok is?! Hiába tudja mindenki a választ, nagyon sok 100 kg környéki lány szaladgál nem megfelelõ öltözékben. Nincs bajom a ducikkal, se a kövérekkel, de mindenki úgy öltözködjön ahogyan jól áll neki. Borzalmasan undorító, ha itt ott kifityeg a háj. Ugyanezt gondolom a piercingrõl is. Csináltassa aki akarja, de ha van pocak, inkább ne mutogassa.
Sokan azt fogják írni, hogy csak a lapos has, max pici pocak bele fér, de szerintem szíve joga még a duckóknak is csináltatni, ha akarják.
"Sokan azt fogják írni, hogy csak a lapos has, max pici pocak bele fér, de szerintem szíve joga még a duckóknak is csináltatni, ha akarják." igen, szíve joga, de eléggé visszataszító és általában a nagy dagadtak ki is teszik, hogy ezzel "menõzzenek". pedig nem kéne.
Ez most full olyan, hogy a botsáska csajok is felvesznek egy csomó olyan cuccot, ami szarul áll nekik, pl szoknyát, ami egyáltalán nem kedves nekik, ha csak szimplán "soványak", nem pedig formásak.
A kérdező hozzászólása: nekem csak egy kicsi pocakom van az sem hájas hanem olyan érdekessen gömbölyödik ki.majd rakok fel képet és kérlek döntsétek el hogy jól áll e majd vagy még fogyjak egy kicsit hozzá
Ízlések és pofonok.
A kérdező hozzászólása: hova tudom feltölteni a képeket hogy lássátok?

31. hetesen vagy akörül kismamaként strandon? Nem mennék be, csak lábamat meghűsiteni, és természetes fa alatt árnyékba lenni. Ha nincs kimondott kismama fürdőruhám, ami egybe rész, akkor ti mivel takarjátok le a pocakot?

Ami fontos mit vigyek magammal? Lehet a velencei tóra megyünk, csak eléggé meleg lesz, birni fogom?

Legjobb válasz: Ha nem fürdesz, akkor felülre vegyél egy vékony toppot. mindenképp takard valamivel a pocakod. legyél árnyékban, és igyál még többet, mint szoktál. jó, ha lógatod a vízbe a lábad, mert azzal hûtöd az egész tested. de azért vigyázz magadra! :) ja és hogy mit vigyél magaddal? inni és ennivalót, naptejet!

Ha nem fürdesz, akkor felülre vegyél egy vékony toppot. mindenképp takard valamivel a pocakod. legyél árnyékban, és igyál még többet, mint szoktál. jó, ha lógatod a vízbe a lábad, mert azzal hûtöd az egész tested. de azért vigyázz magadra! :) ja és hogy mit vigyél magaddal? inni és ennivalót, naptejet!
én is gondba voltam a fürdõruha kérdéssel mert a tavalyi persze hogy nem jó rám illetve a felsõ része a mellem 3 szor nagyobb mint tavaly ilyenkor:) én bikini alsó + egy trikó párosításban fürödtem a velencei tóban 3 hete. zárt méhszájjal a velencei tóba nyugodtan bemehetsz. elõször én sem akartam, de nem bírtam ki és annyira jó volt a súlytalanság mámora:) a derékfájásomnak is jót tett az úszás. strandon persze csak láb lógatás :) érezd jól magad:) 30hkm
Én vettem egy olcsó tankinit a Kik-ben. De volt még bikinim, a pocakomra meg strandkendõt kötöttem. De ha a fürdõruha fõlé veszel egy lenge felsõt, az is jó. Én bírtam, bevizeztem magam, jó volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!