Találatok a következő kifejezésre: Ha csak perccel (298 db)

Egy 1 m3-es tartályt két csapon át lehet megtölteni. Ha csak az egyik csapot nyitjuk meg, akkor 2 perc alatt telik meg, ha csak a másikat, akkor 15 perc alatt. Hány perc alatt lesz tele akkor, ha egyszerre mindkét csapot megnyitjuk?

Matek 8. osztály

Legjobb válasz: Van még : a, Egy ház tatarozásával az egyik mester 24 nap, a másik 36 nap alatt készülne el. Hány nap alatt végeznék el együtt a munkát? b, Egy földdarabot az egyik erõgép 6 óra, a másik 9 óra alatt szántana fel. Hány óra alatt végzik el együtt a munkát? c, Egy hordó az egyik csapon át 50 perc alatt, a másikon 40 perc alatt, a harmadikon 3 óra 20 perc alatt telik meg. Mennyi idõ alatt telik meg, ha mindhárom csapot megnyitják? KÖSZÖNÖM HA VALAKI SEGÍT!!!!!

A kérdező hozzászólása: Van még : a, Egy ház tatarozásával az egyik mester 24 nap, a másik 36 nap alatt készülne el. Hány nap alatt végeznék el együtt a munkát? b, Egy földdarabot az egyik erõgép 6 óra, a másik 9 óra alatt szántana fel. Hány óra alatt végzik el együtt a munkát? c, Egy hordó az egyik csapon át 50 perc alatt, a másikon 40 perc alatt, a harmadikon 3 óra 20 perc alatt telik meg. Mennyi idõ alatt telik meg, ha mindhárom csapot megnyitják? KÖSZÖNÖM HA VALAKI SEGÍT!!!!!
1m3 az 1000 liter, akkor az egyik csapból percenként 500 liter jön ki, a másikból meg 200/3=66, 66 liter. A kettõbõl együtt 566, 66 liter. 1000 litert 1000/566, 66 perc alatt hoznak össze: 1, 76 perc
A többit ugyanígy kell megoldani. 1m3-at át lehetett váltani 1000 literre, de nem muszáj, ha nem váltod át, akkor az egyik csak 0, 5 m3 percenként a másik, 1/15=0, 0667 m3, ezt ugyanúgy össze lehet adni, mitn az elõbb: 0, 5667 m3 1/0, 5667 = 1, 765

Kb hany perc internetes telefonalasra (Viber, Fring, Skype) eleg 2GB mobilinternet, ha csak erre hasznalom?

Legjobb válasz: Egyszer kb 40-50 percet Skype-oltam, 25 mega körüli érték jött ki, ha csak 30 perccel számolunk akkor is 40 óra beszélgetésre jön ki. De a legegyszerûbb, ha otthon wifi-vel kipróbálod, az úgy is ingyen van, 3G-vel is ugyanannyit fog fogyasztani.

Egyszer kb 40-50 percet Skype-oltam, 25 mega körüli érték jött ki, ha csak 30 perccel számolunk akkor is 40 óra beszélgetésre jön ki. De a legegyszerûbb, ha otthon wifi-vel kipróbálod, az úgy is ingyen van, 3G-vel is ugyanannyit fog fogyasztani.

Napi 5 perc comb, 8 perc popsi és 10 perc vádli elég ahhoz, hogy formásodjak? Mennyi idő múlva fog meglátszani az eredménye, még ha csak minimálisan is?

18/L

Legjobb válasz: Nem elég..Én 2 hónapja napi 1 órát foglalkozom ezekkel, és még csak most kezdett látszódni a változás..

Nem elég..Én 2 hónapja napi 1 órát foglalkozom ezekkel, és még csak most kezdett látszódni a változás..
ez semmi, épphogy csak több, mintha semmit sem csinálnál, ráadásul izom növekedés, háj eltüntetés is 80%ban a kajádon múlik...
Formásodás = izmosodás , izmosodni pedig akkor fogsz ha edzel és normálisan eszel. Heti 3 edzés elég , bemelegités, majd minden izomcsoportra kb 3 féle szabályos gyakorlatot csinálj mondjuk 3x30as ismétlésszámmal de úgyis érezni fogod , hogy mibõl mennyi megy( szóval ezt az "5perc popsi" tervet felejtsd el :D). Hogy mikor fog látszódni az a te akaraterõdtöl függ- hogy betartod e az edzéseket és a kajálást - mert a cukros mûételektõl csak a zsír fog "formásítani" :)
ez egy átmozgatás. arra jó, hogy ne épülj le totálisan. válts át heti 1x 40perc láb-far, és 20perc vádlira. kb- http://www.youtube.com/watch?v=sV0sUYsSxEE

Számít, ha 10 percig van a számban a hőmérő és nem csak 5?

Mindig ott mérem és mindig ugyanakkor, de 10 percig. AZ baj? Sok?

Legjobb válasz: Fölösleges! Attól nem leszel melegebb, hogy tovább van bennt, csak az idõdet fecsérled vele. Az 5 perc bõven elég.

Fölösleges! Attól nem leszel melegebb, hogy tovább van bennt, csak az idõdet fecsérled vele. Az 5 perc bõven elég.
Ha tovább méred a szükségesnél, attól legfeljebb pontosabb lesz.
Szia! Én is a 10 perces "szundi" alatt mérem. Igaz, én hónaljban. Szerintem az a lényeg, hogy ugyanabban az idõben, ugyanazzal a lázmérõvel, és ugyanott mérd.

Ti pici babátokkal mikor mentetek ki a levegőre először, ha csak pár percre is?

Legjobb válasz: Aznap, mikor hazavittük a kórházból. 4 napos volt, jól bebugyoláltam, és körülbelül 15-20 percet töltöttünk kint. Nagyon jót aludt, azóta is imád a szabad levegõn lenni. :) Most 7 hónapos.

Aznap, mikor hazavittük a kórházból. 4 napos volt, jól bebugyoláltam, és körülbelül 15-20 percet töltöttünk kint. Nagyon jót aludt, azóta is imád a szabad levegõn lenni. :) Most 7 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Akkor amikor azt olvasom, hogy (nyári babáknál) több hetet kell várni meg nekem egyszer azt mondták, hogy eleinte csak úgy szellõztessek, hogy a baba sincs a szobában, túlzás? MErt én is szeretném minél hamarabb vinni, ráadásul lehet rá is leszek kényszerülve.
Az elsõ válaszadó vagyok: én is úgy értettem, hogy a hazajövetelen kívül :) Hazaértünk délelõtt, délután betettük a babakocsi, és nekiindultunk sétálni. :)
Elõzõ vagyok, november végén született a kislányom.
Decemberben született a babám. Mikor kijött a gyerekorvos, mondta, hogy jól felöltöztetve, nyugodtan kilehet még aznap vinni. Így is tettem, mikor nem volt mínusz, minden nap kint aludt 3 órát. Én biztos, hogy megõrültem volna bent:)
A korházi hazajövetelen kívül... két hetesen az erkélyre. Elõször 10 percre aztán minden nap emeltem a kint töltött idõ hosszát amíg el nem értük a fél órát (ekkor már levittem sétálni). Ha melegben született volna, szerintem egy hetet akkor is vártam volna a levegõzéssel (ilyenkor úgyis szellõztetve van a lakás is).
Áprilisban született lányomat 7 naposan vittük elõször sétálni babakocsiban.
A fiút én is 10 naposan vittem ki elõször, õ nyár közepén született. A lányom télen, õ majdnem 3 hetes volt az elsõ levegõzéskor.
Most március közepén szültem, 4 nap múlva, késõ délután jöttünk haza, másnap itt volt a védõnõ, azt mondta, nyugodtan kimehetünk az udvarra, mert nagyon szép, napsütéses, meleg idõ volt. Délután már kinn is voltunk, kb. 15-30 percet. Igaz, még csak ültem a babakocsi mellett, de minden nap kivittem, sétálni 2 hetes korában mentünk elõször.
A hazahozatalt ugye máshogy nem lehet megoldani:) Egyébként 10 napos korában vittük ki elõször az erkélyre olyan 20 percre, és tetszett neki. Sõt, ha utána nyûgös volt, mindig kivittem a levegõre és ott elaludt. Most 3, 5 hós, már nem alszik el mert nézelõdik, de most is szeret kint lenni.
Õsszel született kislányomat 10 naposan kezdtem levegõhöz szoktatni, de a most született picit jóval hamarabb. Jó idõ van, és hát a nagyot sem zárhattam be hetekre. Egy hetesen már kimentünk 20 percre a teraszra, másfél hetes korától sétálunk. Ma két órát sétáltunk már, most két és fél hetes. :-)
A hazahozatalt leszámítva 1 hetesen és nem is párpercre hanem nagy sétára. Jó idõ volt.

Hány kilós súlyzóval tornázzak, ha csak fogyni szeretnék? Hány percet?

Azt szeretném, hogy ne lógjon a b?röm. Kicsi izom is jöhet, de nem szeretnék nagyon izmos lenni. Lányoknál szerintem ez nem olyan szép.

Legjobb válasz: 5 kilós sulyzóval 3 perc 55 másodpercet!

5 kilós sulyzóval 3 perc 55 másodpercet!
Én jártam terembe edzeni, és 2 kilóssal nyomtuk 20-20 perceket!!REmélem segítettem!!!sok sikert!!
48 kilós Kettlebellel

Ha csak zöldségeket és gyümölcsöket eszem és emellett 25 percet tornázom, mennyit fogyhatok olyan 6 hét alatt?

Legjobb válasz: Fogyni jo sokat lehet de undorito lesz a tested mert eltunik majd rolad az utolso csepp izom is... A zoldseg nagyon jo koretnek de magaban nem eleg a gyumolcs meg csupa cukor...mikozben azt hiszed hogy fogyokurazol minden amit eszel szenhidrat es cukor. 25 perc torna az semmi...legalabb 1 orat tornazz (bar nem tudom hogy mit jelent nalad a torna inkabb nyomas az edzoterem) Ja es a legfontosabb keress ra az interneten a FEHERJEKRE es egyel sok olyat akkor talan lesz valami a fogyokuradbol.

Fogyni jo sokat lehet de undorito lesz a tested mert eltunik majd rolad az utolso csepp izom is... A zoldseg nagyon jo koretnek de magaban nem eleg a gyumolcs meg csupa cukor...mikozben azt hiszed hogy fogyokurazol minden amit eszel szenhidrat es cukor. 25 perc torna az semmi...legalabb 1 orat tornazz (bar nem tudom hogy mit jelent nalad a torna inkabb nyomas az edzoterem) Ja es a legfontosabb keress ra az interneten a FEHERJEKRE es egyel sok olyat akkor talan lesz valami a fogyokuradbol.
Ehhez azt is kéne tudni hogy milyen magas vagy, hány kiló, és hogy hány éves...
a mozgas az rendben van, en is ennyit tornazom kb. sztem egy kicsit valtozatosabb etrendet kellene kialakits magadnak. pl egyel sok gyumolcsot zoldseget es emellett sok halat, fott husokat stb. ha nincs tul sok sulyfelesleged ugyis leadsz 3-4kg-ot szerintem

Mostanában rákaptam az ugrókötelezésre. Mennyi ideig érdemes csinálni, hogy tudnám feldobni (ha csak simán ugrálok 5-10 perc után megunom) és mennyi kalóriát éget el.1 kg leadásához hány kalóriát kell elégetni? A boxolók is ugróköteleznek, jól tudom?

Legjobb válasz: Ja azt el is felejtettem leírni, hogy nagyon számít a kötél anyaga. Az a lényeg hogy nehéz anyagból legyen a kötél (mondjuk gumi), mert ha túl könnyû, akkor nem lehet elég gyorsan (és csak csuklóból) hajtani, meg csak elfárad tõle a karod.

Ja azt el is felejtettem leírni, hogy nagyon számít a kötél anyaga. Az a lényeg hogy nehéz anyagból legyen a kötél (mondjuk gumi), mert ha túl könnyû, akkor nem lehet elég gyorsan (és csak csuklóból) hajtani, meg csak elfárad tõle a karod.

Akkor is azonnal cseréljek tampont, ha csak pár percig vagyok a vízben?

Legjobb válasz: és ha csak lezuhanyozok, nem a medencébe megyek bele?

A kérdező hozzászólása: és ha csak lezuhanyozok, nem a medencébe megyek bele?
Zuhanyzásnál ésszerû tampon nélkül lenni..
A kérdező hozzászólása: úgy értem, hogy most nyaralunk, én pedig menstruálok. Ha nem megyek bele a medencébe, csak a mellette lévõ zuhanynál hûsítem le magamat, akkor az után is tampont kell cserçlni?

Mitől lehet az hogy ha csak minimális alkoholt is iszom akkor sokszor kitarjagosodom az arcomon és a homlokomon? Akár egy pohár sör vagy kicsi töményt iszok általába vörös foltok jönnek ki rajtam néhány perc alatt. Ez mennyire lehet káros?

Legjobb válasz: Ez bizony alkohol allergiának tûnik a leírtak alapján. Ettõl még bajod nem lesz,de vigyázz az ivással, mert ha többet iszol, durvábban reagálhat a szervezeted.(pl. gégeödéma, anaphilaxiás shock) amikbe meghalhatsz elég gyorsan, ha nincs azonnal életmentõ beavatkozás. Szóval csak csínján bánni az alkohollal, és ne igyál nagyon erõs alkoholtartalmú piákat. (egyébként kémia tanárnõm volt ilyen, neki is ugyanezek a tünetei voltak, onnan gondolom).

Ez bizony alkohol allergiának tûnik a leírtak alapján. Ettõl még bajod nem lesz, de vigyázz az ivással, mert ha többet iszol, durvábban reagálhat a szervezeted.(pl. gégeödéma, anaphilaxiás shock) amikbe meghalhatsz elég gyorsan, ha nincs azonnal életmentõ beavatkozás. Szóval csak csínján bánni az alkohollal, és ne igyál nagyon erõs alkoholtartalmú piákat. (egyébként kémia tanárnõm volt ilyen, neki is ugyanezek a tünetei voltak, onnan gondolom).
A kérdező hozzászólása: ez szerintem nálam összefügg a idegi állapotom, a vérnyomásom, állapotátol. van ha nagyon sokat iszom akkor se jön ki semmi.
Minek iszol? Neked úgy látszik sokkal károsabb mint más alkoholistának.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!