Találatok a következő kifejezésre: Ha csak párom (1010 db)

SZJA kérdés? Ha csak pár hónapban kértem adójóváírást (42344) akkor ezt a letöltött programban (apeh oldal) hová kell beírnom. Illetve kapok vmi gyerekkedvezményt? 2009. 03.11-én született kislányom, ha igen azt hová kell beírni?

Köszi

Legjobb válasz: Szia! Hogy-hogy csak pár hónapban kértél adójóváírást? Azt vagy egész évben kapod vagy egész évben nem kapod. (Egyébként bevallás 30. sor) Gyerekkedvezmény az a családi kedvezmény, de ez csak 3 gyerektõl jár.

Szia! Hogy-hogy csak pár hónapban kértél adójóváírást? Azt vagy egész évben kapod vagy egész évben nem kapod. (Egyébként bevallás 30. sor) Gyerekkedvezmény az a családi kedvezmény, de ez csak 3 gyerektõl jár.
A kérdező hozzászólása: március 11ig táppénzen voltam, utánna TGYÁs-on, utánna kaptam a GYED-et és ahhoz kértem az adójóváírást!
Az adóbevallásba nem azt kell beírni, hogy év közben mennyi adójóváirást kaptál, hanem azt, hogy egész évben mennyi hónapra kaptál bérjövedelemnek minõsülõ jövedelmet. Mivel a felsoroltak mind ide tartoznak, a hónapok számához a 12-t kell beírni, a program pedig kiszámolja, hogy mennyi adójóváírást érvényesíthetsz.

Középiskolások, hogy viszonyultok a lányokhoz olyan esetben a suliban, ha csak páran vannak évfolyamonként?

Már kérdeztem más kategóriában, de nem volt szerencsés a választás, egy válasz volt csak, hátha itt... Tehát: olyan középiskolások válaszait várom elsősorban, ahol évfolyamonként csak 4-5 lány tanul... ergo ez a sulira kivetítve kb annyit jelent, hogy 450 diákból kb 20 lány... Ha ismerkedni akartok, mennyire vagytok normálisak, mennyire tisztelitek őket, vagy mennyire veszitek őket semmibe? Azt már hallottam, hogy egy osztályban ebből nem szokott probléma lenni, én főleg a felsőbb évfolyamosok miatt aggódok. Egy normál értékrendű, normál önbizalmú elsőévesről van szó, aki nem partiribi, de nem is full önbizalomhiányos. Tehát egy átlagos, normális csajszi..

Legjobb válasz: A kérdés lényege? Féltem Õt... annyi mindent olvasok itt, hogy mostanában a lányok már 13-14 éves korban nemi életet élnek... Facebookon sok olyan profilképet látok fiatalokról, hogy csak fogom a fejem... Õ nem ilyen... nem kis naiv falusi csajszi, mi is városban lakunk, sportol, kb 4 éve a csapattal minden évben külföldön versenyzik... tehát nem tartom búra alatt... Csak simán normális... és féltem a másik véglettõl... Normál közegben remekül boldogul. Most is jól érzi magát a suliban, de zavarnak ezek az arányok... :D Olyan apróságok érdekelnének, hogy pl. ha egy srác elkezd bunkózni, akkor magával a többit, csak mert ez a menõ, vagy van, aki lehurrogja? Meg mittudomén... csak szeretném, ha két év múlva is jól érezné magát a suliban.

A kérdező hozzászólása: A kérdés lényege? Féltem Õt... annyi mindent olvasok itt, hogy mostanában a lányok már 13-14 éves korban nemi életet élnek... Facebookon sok olyan profilképet látok fiatalokról, hogy csak fogom a fejem... Õ nem ilyen... nem kis naiv falusi csajszi, mi is városban lakunk, sportol, kb 4 éve a csapattal minden évben külföldön versenyzik... tehát nem tartom búra alatt... Csak simán normális... és féltem a másik véglettõl... Normál közegben remekül boldogul. Most is jól érzi magát a suliban, de zavarnak ezek az arányok... :D Olyan apróságok érdekelnének, hogy pl. ha egy srác elkezd bunkózni, akkor magával a többit, csak mert ez a menõ, vagy van, aki lehurrogja? Meg mittudomén... csak szeretném, ha két év múlva is jól érezné magát a suliban.
A barátja vagy, vagy az anyukája? Szerintem ha normális a csajszi, ne féltsd. Persze elkanászodhat, lehet, hogy a többiek majd magukkal rántják õt. Mondjuk én anno szerencsés osztályba jártam kilencedikben, mindenki normális volt, és a szex sosem volt nyilvános téma, csak a barátok között. Az, hogy van-e, aki megvédje a barátnõdet szükség esetén, nem a fiú-lány arányoktól számít, hanem személyiségtõl. Én például mindig lehurrogtam azt, aki az osztály elõtt próbált leégetni másokat, és a megvédésre ugyanúgy rá lehet szoktatni a többieket, mint a bunkózásra. Szerintem ha az elsõ két évben nem hülyül meg a barátnõd, nem kell féltened. Az elsõ két év a kritikus, de lehet, hogy csak az elsõ. Ott érzi mindenki úgy, hogy tiszta lappal kezd, és mutathat más arcot is, nem kell az általános iskolás dolgokat magával vigye.
A kérdező hozzászólása: Az anyja vagyok. :)

Ha negyedig van a tank benzinnel, akkor mi a jobb, ha teletankolom a kocsit, vagy ha csak pár litert tankolok?

Legjobb válasz: Szerintem lényegtelen. Az a pár tíz kiló plusz súly, a autó össztömegéhez képest elhanyagolható. Utcai autóknál a fogyasztásban kimutathatatlan.

Én személy szerint mindíg magas üzemanyag szinttel közlekedek :) Valahogy megnyugtat hogy van benzin bõségesen! Ha állandóan pár liter benzinnel jársz azon kívül h naponta kell menned a kútra, az AC pumpát is szivatod vele, hiszen sokkal nagyobb munkának van kitéve, és a túlmelegedéstõl le is éghet. Én azt gondolom, hogy akinek nincs pénze arra, hogy az autó tankja általában minimum félig legyen az ne tartson autót. Mellesleg marhára vicces szituáció az, mikor az embernek van egy jó autója a tankja meg kb üres :D Nekem egy régi olasz autóm van, és általában háromnegyedig, vagy tele van a tank :)
Ha van rá keret, hogy tele tankold, akkor teljesen fölösleges pár literekkel szórakozni, és csak magadat szívatod meg azzal, hogy 1-2 naponta meg kell állnod tankolni. Nem hinném, hogy az a plusz súly literekkel megnövelné a fogyasztásod. :) De még csak decikkel sem.
egy közepes méretû autónál, kb 60 literes tankban aközött, ha negyedig van a tank, vagy ha tele van, az 45 liter különbség, ami kb. 30 kiló benzin, 30 kiló plusz egy minimum 1200 kg-os autónál semmi, a fogyasztásba te észre nem veszed... én csak olyat tudok, hogy modern dízeleknél pl nemjó, ha kifogy a gázolaj, de hogy vmi károsodna az autóban, mert nincs sose teletankolva, azt kétlem, max az üzemqanyag szint jelzõt tudom elképzelni, hogy beáll, bár nemtudom hogyan néz ki szétszedve még nem láttam olyat
Szerintem lényegtelen. Az a pár tíz kiló plusz súly, a autó össztömegéhez képest elhanyagolható. Utcai autóknál a fogyasztásban kimutathatatlan.
Én csak olyankor tankolom teljesen tele, ha külföldön vagyok és jelentõsen olcsóbb. Az állandó tele tank plusz súlyt jelent ami magasabb fogyasztást eredményez.
Negyed tank? Istenem de rég volt ennyi benzin az autóban! Tele is csak akkor van, ha nyaralni megyünk: Így mulat egy magyar úr! :(
hehe nekem mindig akkor romlott el a kocsi mikor tele volt a tank. de amugy én mindig telenyomom csak akkor nem ha nincs rá pénzem. de ha van akkor én nem akarok megállni párnaponta tankolni. persze ha nincs akkor kár filozni rajta, nincs és kész.
nem érdemes teletankolni azért mert elõfordulhat hogy valami punnyadt üzemanyagra ráfutsz még a motor is bekrepálhat ha pont teletankoltad
A kérdező hozzászólása: újabban negyedig van a tank, de valaki azt mondta, hogy nem egészséges ha csak pár litert tankolok bele, ha kell tankolni
Csatlakozom az elõttem lévõhöz, sokkal többet költesz majd arra hogy öröké tankolni mész, én mindig telerakom és havonta 1 szer megyek, inkább mint h mindig kevesebbet abban reménykedve hogy kevesebb lesz a fogyasztás, ez totál hülyeség, így többet elautókáznál!
Esetleg ha olyan helyen laksz, ahol kilopják a benzint az autóból, akkor érdemes megfontolni, hogy ne legyen tele.
A kérdező hozzászólása: Szeptembertõl suliba fogok járni vele, 50-60 km csak oda, plusz a vissza út is, nem fogok már reggel 7-kor tankolni, mert nem volt tele

Ha csak pár hónapig hánytatom magam, akkor még nem kezd el hullani a hajam?

Legjobb válasz: Ez olyan, mint amikor valaki csak még egy szál cigit szív el, aztán leszokik. Lehet mugunkat állatatni, csak rohadtul nem mûködik.

Ez olyan, mint amikor valaki csak még egy szál cigit szív el, aztán leszokik. Lehet mugunkat állatatni, csak rohadtul nem mûködik.
Nem tudom, de a fogaid tuti tönkremennek...
Ha egyszer elkezded nem lehet abbahagyni. Ha ilyen megfordult a fejedben ott mér gondok vannak, és ha megszokod a dolgot, nem fogod abbahagyni. Higgy nekem, ez olyan mint a drog. Csak nagyon komoly kezeléssel lehet leállni, és akkor sem gyógyulsz meg, csak épp nem csinálod.
Puding próbája az evés. Kipróbálnád hogy választ kapj?
Nem. És ha ennyire hülye vagy, hogy így akarsz lefogyni, akkor nem szólok bele. Majd tanulsz a saját károdon.
Ne kezdd el. 5 évig voltam bulimiás, tudom, hogy mirõl beszélek. Tönkretettem a szervezetem, még így, évekkel késõbb sem állt vissza sok dolog a helyére. Vegyél magadon erõt, és mozogj, táplálkozz egészségesen. Tanulj más hibájából, ne legyél olyan hülye, mint én.
Nem baj, ha elkezd hullani a hajad, mert betömheted a szádba és attól megint tudsz hányni. Amúgy elegáns, Diana hercegnõ is bulémiás volt, oszt mégsem abba halt bele.

Mi minden van a járókában? Az a jobb ha tele pakoljuk játékkal, vagy az a jobb ha csak pár darab van benne?

Legjobb válasz: Szia! Én egyszerre max. 2-3 játékot teszek be és a következõ alkalommal másokat. Ha telepakoltam, azt figyeltem meg hogy a kislányom zavarában nem tudta mihez nyúljon és igazából egyik játék se érdekelte. Így viszont szépen eljátszik, bár ritkán teszem bele, csak ha olyan dolgom van. Másnap másfajta játékokat adok neki.

Szia! Én egyszerre max. 2-3 játékot teszek be és a következõ alkalommal másokat. Ha telepakoltam, azt figyeltem meg hogy a kislányom zavarában nem tudta mihez nyúljon és igazából egyik játék se érdekelte. Így viszont szépen eljátszik, bár ritkán teszem bele, csak ha olyan dolgom van. Másnap másfajta játékokat adok neki.
Szerintem is jobb a kevesebb. Egy ismerõsöm héliumos lufikat kötött felülre és órákon át elvan vele a baba, ahogy húzogatja õket. Én az egyik zenélõ könyvet rögzítettem fejmagasságban, nálunk ez a nyerõ, meg a zenélõ körforgó.
Mindenképpen keveset! Nagyobb gyerekeknél is úgy van, hogy ha nagyon sok játékot veszel, már azt sem tudja, melyikkel játsszon...Tapasztalat. Állíts össze minden napra pár darabot, és cserélgesd. Jobban fogja értékelni, amit pár napja nem látott már, örülni fog neki. Nálunk legalábbis ez vált be.
Nálunk viszonylag sok játék van a járókában. (De nem rengeteg, csak többféle.) Így maga választhatja ki, hogy milyen típusúval akar játszani (mûanyag, plüss, fa, gumi). Nem tudom, hogy "pszichológiai szempontból" mi a jó, ezt egy régebbi, '70-es évekbeli gyermeknevelési könyvben olvastam, hogy nagyobb választékot kell nekik biztosítani.

Akkor is azonnal cseréljek tampont, ha csak pár percig vagyok a vízben?

Legjobb válasz: és ha csak lezuhanyozok, nem a medencébe megyek bele?

A kérdező hozzászólása: és ha csak lezuhanyozok, nem a medencébe megyek bele?
Zuhanyzásnál ésszerû tampon nélkül lenni..
A kérdező hozzászólása: úgy értem, hogy most nyaralunk, én pedig menstruálok. Ha nem megyek bele a medencébe, csak a mellette lévõ zuhanynál hûsítem le magamat, akkor az után is tampont kell cserçlni?

Milyen alapvető szabályokat kéne betartanom egy diétában, ha csak pár kilót szeretnék leadni?

19 éves lány vagyok,egy ici pici "felesleggel". 167 cm vagyok és 58 kg, így leírva nem sok,de az alma alkatomnak köszönhet?en mint a hasamon, oldalamon és a hátamon rakódik le.

Legjobb válasz: Keruld a cukros,zsiros eteleket es az uditoket.Tobb zoldseget,gyumolcsot,feherjeben gazdag hust egyel es keves krumplit,riszt,kenyeret. Ha kivansz valami edeset inkabb egyel gyumolcsot vagy keszits turmixot cukor nelkul.Probald az edesseget lecsokkenteni , hogy csak hetente eszel 1-2-szer edesseget es tornassz sokat.

Keruld a cukros, zsiros eteleket es az uditoket.Tobb zoldseget, gyumolcsot, feherjeben gazdag hust egyel es keves krumplit, riszt, kenyeret. Ha kivansz valami edeset inkabb egyel gyumolcsot vagy keszits turmixot cukor nelkul.Probald az edesseget lecsokkenteni , hogy csak hetente eszel 1-2-szer edesseget es tornassz sokat.
- kevés cukor - kevés finomliszt - finom liszt helyett teljes kiõrlésû liszt - sok fehérje (hús) - rengeteg zöldség - napi 4-6 kisebb, de teljes értékû étkezés - 10 testtömeg kg-ként fél liter víz naponta - megfelelõ mennyiségû vitaminok és ásványi anyagok - napi 2-3 kanál lenmagolaj (omega3 zsírsav) - heti 2-3 súlyzós edzés - heti 2-3 intervallum edzés

Mit tegyek ha csak pár kilótól szeretnék megszabadulni, könnyen, egyszerűen és gyorsan?

165 cm vagyok és 57 kg. lehet hogy nem t?nik soknak de az eddig mindíg lapos hasam kikerekedett a combom bels? felén pedig striák is keletkeztek a hirtelen hízás miatt. Szeretném vissza nyerni az alakomat. De az álom súlyom 50-52 kg.Tehát minimum 5 kg-tól szeretnék hamar megszabadulni. Szóval akinek van valami ötlete kérem írjon. Akármilyen recepct,ital,mozgásforma ami gyors eredménnyel jár. El?re is köszönöm :)

Legjobb válasz: A comb belsõ oldalát csak mozgással tudod lefogyni. és közben akkor a fenék is alakul. Futás de jobb ha lefekszel a földre (plédre) és oldalfekvésben a lábadat fel emeled és visszateszed, de nem teljesen a másik lábadra. Nem tudom jobban leírni.de remélem segítettem valamit :)

A comb belsõ oldalát csak mozgással tudod lefogyni. és közben akkor a fenék is alakul. Futás de jobb ha lefekszel a földre (plédre) és oldalfekvésben a lábadat fel emeled és visszateszed, de nem teljesen a másik lábadra. Nem tudom jobban leírni.de remélem segítettem valamit :)
A kérdező hozzászólása: hát mindenesetre kipróbálom :) köszönöm
Helyi fogyás NINCS!!!! Aerob mozgás kell és rendes diéta! Azt meg felejtsd el, hogy könnyen és gyorsan! Az elsõ pár kiló leadásához is pont olyan kõkeményen kell edzeni, mint a 20-30 kiló felesleghez!!! Olvass: http://body.builder.hu/cikkek.htm4?id=558

Gyesen leszek februártól de sajna vissza kell mennem dolgozni. Ha csak pár órát tudok vállalni akkor abba vesznek vissza amit én szeretnék? Mennyire kell figyelembe venni, mit szeretnék? Mik a jogaim? Hol tudok ennek utánanézni?

Legjobb válasz: Jogod van ahhoz, hogy abba a munkakörbe vegyenek vissza, ahonnal eljöttél. A munkáltató ajánlhat másikat,amit te nem vagy köteles elfogadni, de neki sem kötelezõ elfogadnia, ha te máshogyan szeretnél dolgozni. Pl 8 órában, 3 mûszakban dolgoztál, ehelyett 4ben szeretnél dolgozni csak délelõttös mûszakban-na ezt õ nem köteles megtenni. Tehát amire kötelezik, az az, hogy téged 3 mûszakban, 8 órában dolgoztasson. A többi megbeszélés kérdése.

Jogod van ahhoz, hogy abba a munkakörbe vegyenek vissza, ahonnal eljöttél. A munkáltató ajánlhat másikat, amit te nem vagy köteles elfogadni, de neki sem kötelezõ elfogadnia, ha te máshogyan szeretnél dolgozni. Pl 8 órában, 3 mûszakban dolgoztál, ehelyett 4ben szeretnél dolgozni csak délelõttös mûszakban-na ezt õ nem köteles megtenni. Tehát amire kötelezik, az az, hogy téged 3 mûszakban, 8 órában dolgoztasson. A többi megbeszélés kérdése.

Kell adóbevallást csináltatnom, ha csak pár nap munkaviszonyom van?

csak négy napot dolgoztam,napi pár ezer forintért.Ilyenkor mi a teendő?

Legjobb válasz: Ha munkaviszonyban tetted, akkor igen, kell. Még akkor is kellene, ha nem dolgoztál sehol, mégis van adóköteles jövedelmed. Ha egyszerûsített foglalkoztatás keretén belül foglalkoztattak, akkor évi 840.000 Ft bevételig nem kell adóbevallást készítened. Tehát nem mindegy a jogviszony...

Ha munkaviszonyban tetted, akkor igen, kell. Még akkor is kellene, ha nem dolgoztál sehol, mégis van adóköteles jövedelmed. Ha egyszerûsített foglalkoztatás keretén belül foglalkoztattak, akkor évi 840.000 Ft bevételig nem kell adóbevallást készítened. Tehát nem mindegy a jogviszony...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!